Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κοροϊδεύουν το παιδί σου. τι κάνουμε;;;;

Recommended Posts

Μάλλον θα πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας ότι δεν είναι τα πάντα ανεκτά από τους άλλους και να μην δέχονται συμπεριφορές που δεν τους ταιριάζουν.Στην παιδική χαρά έχει μια ψηλή τσουλήθρα.Έχω απαγορεύσει στο γιό μου να ανεβαίνει πολύ ψηλά.Μερικά παιδιά ανεβαίνουν στην οροφή:confused:Μια μέρα μου είπε"κοίτα μαμά αυτοί ανεβαίνουν".Του είπα ότι δεν θα κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι αλλά θα κοιτάει πάντα τι κάνει εκείνος.Μου ρώτησε αν αυτά είναι κακά παιδιά και του είπα πως δεν είναι, απλά κάνουν λάθος επιλογές και από τότε δε δίνει σημασία τι κάνουν αυτά στην παιδική που πηγαίνουμε.

Διαφημίσεις

κάποια στιγμή ήρθε ένας "μπουνταλάκος" λιγο μεγαλύτερος και πιο μαγκάκι αρχισε να βάζει ιδέες στα αλλα αγοράκια ότι οι άντρες ειναι καλύτεροι ότι η μικρή μου έιναι μωρό και να μην την παίζουν κτλ.Τα λεώ γιατι ήμουν μπροστά και τα άκουγα όταν άρχισαν να την κοροιδεύουν μωρό η δικία μου η Κα.ήρθε με κλάμματα στα μάτια και φώναζε" Μαμά πες τους δεν είμαι μώρο" :?:-?:?

Τά έχασα οι γονείς μάζεψαν τα πιτσιρίκια μόνο ο μπουνταλάκος έμεινε και φώναζε δίπλα μου στην μικρή ότι ειναι μωρό και αυτή απαντούσε όχι και έκλαιγε.Την πήρα αγκαλία της εξήγησα ότι την λεέι μωρό γιατι είναι πιο μεγάλος απο εκείνη και ότι δεν μπορεί να παίξει μαζί του γιατί δεν ξέρουν τα ίδια παιχνίδια.Επίσης τα ίδια περίπου είπα στο αγοράκι το οποίο στο τέλος εξαφανίστηκε απο δίπλα μας οποτε ήρθαν πάλι τα αλλά παιδάκι και άρχισε πάλι το παιχνίδι.:lol:

λοιπον κατι αναλογο αντιμετωπισα κι εγω στο καραβι, όπου όμως ο γιος μου ειχε παρασυρθει απο εναν αλλο "φιλο" λιγο μεγαλυτερο και "εδιωχνε" κι εκεινος τα "μωρα". εγω αρχικα ειπα ηρεμα στον δικο μου οτι ο χωρος ειναι για ολους και οτι το κοριτσακι που "εδιωχναν" δεν ηταν και τοσο πολυ μικροτερο τους. καποια στιγμη το κοριτσακι εβαλε δυνατα κλαματα, ο δικος μου σαστισε και ο άλλος ο μεγαλυτερος ετρεξε να φυγει φωναζοντας "δεν τη πειραξα, δεν την πειραξα...". δεν εμφανιστηκε καμια μαμα του βεβαια να δειξει οτι ενδιαφερεται για το τι μπορει να εγινε. βρηκα ευκαιρια ομως και τα εχωσα χοντρα και στο δικο μου αλλά και στον άλλο. δεν απομακρυνθηκα ξανα. νομιζω οτι οι μαμαδες μπορουμε να ειμαστε λιγο πιο προσεκτικες ως προς την συμπεριφορα των δικων μας παιδιων και οχι μονο να παραπονιομαστε οταν τα δικα μας ειναι στη μειονεκτικη θεση.

Μάλλον θα πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας ότι δεν είναι τα πάντα ανεκτά από τους άλλους και να μην δέχονται συμπεριφορές που δεν τους ταιριάζουν.Στην παιδική χαρά έχει μια ψηλή τσουλήθρα.Έχω απαγορεύσει στο γιό μου να ανεβαίνει πολύ ψηλά.Μερικά παιδιά ανεβαίνουν στην οροφή:confused:Μια μέρα μου είπε"κοίτα μαμά αυτοί ανεβαίνουν".Του είπα ότι δεν θα κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι αλλά θα κοιτάει πάντα τι κάνει εκείνος.Μου ρώτησε αν αυτά είναι κακά παιδιά και του είπα πως δεν είναι, απλά κάνουν λάθος επιλογές και από τότε δε δίνει σημασία τι κάνουν αυτά στην παιδική που πηγαίνουμε.

Στεναχωρηθηκα χθες..πολύ :-(

Το κοριτσακι μου ετρεχε περα δωθε στην πλατεια με όλα τα παιδακια. Σε καποια στιγμη βλεπει 2 αγορια –γνωστα μας- να παιζουν μονα τους κ πηγε κοντα. Τοτε λοιπον σηκωθηκε ο μικροτερος –συνομηλικος της κορης μου- κι αρχισε να της φωναζει «ΦΥΓΕ! ΦΥΓΕ!» :confused:

Πήγα κοντα.. «γιατί να φύγει Κων/νε μου;» :roll:

«Γιατί είναι ΚΟΡΙΤΣΙ!!!» :twisted:

…βούρκωσε η κορη μου κ συννεφιασε το προσωπακι της… «Μαμα γιατί μου είπε να φύγω;» :-(

Της εξηγησα ότι δεν γινεται να κανουμε παρεα με όλα τα παιδακια.. σε καποιους αρεσουμε κ σε καποιους όχι, όπως κι εμας με αλλα παιδακια μας αρεσει να κανουμε παρεα και με αλλα όχι…

Ποσο με στεναχωρησε το μουτρακι της…

λοιπον κατι αναλογο αντιμετωπισα κι εγω στο καραβι, όπου όμως ο γιος μου ειχε παρασυρθει απο εναν αλλο "φιλο" λιγο μεγαλυτερο και "εδιωχνε" κι εκεινος τα "μωρα". εγω αρχικα ειπα ηρεμα στον δικο μου οτι ο χωρος ειναι για ολους και οτι το κοριτσακι που "εδιωχναν" δεν ηταν και τοσο πολυ μικροτερο τους. καποια στιγμη το κοριτσακι εβαλε δυνατα κλαματα, ο δικος μου σαστισε και ο άλλος ο μεγαλυτερος ετρεξε να φυγει φωναζοντας "δεν τη πειραξα, δεν την πειραξα...". δεν εμφανιστηκε καμια μαμα του βεβαια να δειξει οτι ενδιαφερεται για το τι μπορει να εγινε. βρηκα ευκαιρια ομως και τα εχωσα χοντρα και στο δικο μου αλλά και στον άλλο. δεν απομακρυνθηκα ξανα. νομιζω οτι οι μαμαδες μπορουμε να ειμαστε λιγο πιο προσεκτικες ως προς την συμπεριφορα των δικων μας παιδιων και οχι μονο να παραπονιομαστε οταν τα δικα μας ειναι στη μειονεκτικη θεση.

συμφωνω απολυτως!!

Διαφημίσεις

εγω κοριτσια θα σας πω εμενα ο γιος μου γενικα δινχει πολυ μεγαλητερος απο την ηλικια του λογο του αναστηματος του ειναι 4 χρονων και 1,20 υψος γενιακα πολυ . οταν παμε στην πλατια πολλα παιδια τον θεωρουν 6-7 εγω ομως εχω μαθει στον γιο μου να προσαρμοστη με το υψος του ειναι βασικο μιας και εγω ημουν ψιλη και ελεγα παντα στην μαμα μου γιατι με λενε μεγαλη . ετσι επειδι εχω περασει την φαση αυτη και εγω σαν παιδι βλεποντας το γιο μου ηξερα απο την αρχη τα παιδια στο σχολειο στην πλατια θα ειχαν απετησεις απο τον γιο μου η θα επαιζαν καποια παιδια εις βαρος του . εγω τι κανω αφινω τον γιο μου να κανει την επειλογη του στο παιχνιδι και με ποια παιδια θα παιξει λογο οτι και εγω μενω σε χωριο ολες οι μαμαδες γνωριζομαστε εστι επιλεγω και εγω να κατσω με τις μαμαδες των παιδιων που παιζει ο σπυρος . αμα θα δω οτι καποιο παιδι απο τα μεγαλητερα πειραζει τον γιο η τον κοριδευει δεν επεμβενω μονο αν γινει κατι ακραιο αλλα κανω συζητησει προς τις μαμαδες γενικα ως θεμα οχι συγκεκριμενα για το δικο μου παιδι πως τους φενοντια καποιες κινησεις που κανουν τα παιδια και οταν δω ποια ειναι η αποψη τους στο θεμα κεινω το νημα προς την κατευθηνση εκεινη ετσι ωστε η μαμα του παιδιου που εκανε κατι στον σπυρο να παει απο μονη της να διορθωσει την κατασταση χωρις εγω να φανω οτι πειραξα η φωναξα στο παιδι της και φυσικα αν ο γιος μου πειραξει η κανει κατι λαθος το διορθωνω εγω . και στον γιο μου εχω μαθει αν καποιος του πει κατι πολυ ασχημο να ερθει να με ενημερωσει χωρις ομως να εμπλακει σε καποιο καβγα με αλλο παιδακι .

1.20?????????????

εγω καλως η κακως θα το απομακρυνα το παιδι μου οπως και τωρα την απομακρυνω απο παρεες που ενοχλουν και εκεινη αλλα και εμας. Για παραδειγμα εχουμε φιλικη σχεση με ενα ζευγαρι και τα παιδια μας παιζανε καθε βδομαδα 2-3 φορες μαζι. απο τη στιγμη που το αλλο παιδακι εγινε επιθετικο προς το δικο μου και το συζητησαμε μαζι τους αλλα δε φαινεται να καταλαβαινουν το προβλημα απλα απομακρυνεσαι η κοβεις τη συχνη συνευρεση των παιδιων με την ελπιδα πως αν περασει λιγος καιρος θα αλλαξει η συμπεριφορα που ενοχλει... ε δε μπορω να βλεπω το παιδι μου να του ριχνει το αλλο παιδακι το μπισκοτο απο το χερι και να με κοιταει με ενα βλεμμα ολο παραπονο!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Παρακαλώ άμεση Βοήθεια !!!!

Ο Κωνσταντίνος είναι 3,5 ( μοιάζει περισσότερο για 4,5)και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: κάθε απόγεμα πάμε στο κοντινό πάρκο στο οποίο παίζουν παιδιά από το χωριό όχι πολλά περίπου 5 παιδιά είναι από 4,5 έως 7,5 χρονών. Το πρόβλημα είναι ότι δύο από αυτά κοροϊδεύουν τον Κωνσταντίνο ο οποίος λόγο της μη συναναστροφής του με τέτοιες καταστάσεις δεν το αντιλαμβάνεται και νομίζει ότι είναι παιχνίδι. Από την άλλη πάλη εγώ γνωρίζω τους γονείς τους και δεν θέλω να δημιουργηθεί παρεξήγηση, γι αυτό μου είναι δύσκολο να τα μαλώσω. (συνήθως όλο αυτό συμβαίνει παρουσία των γονέων τους).Τί θα κάνατε στη θέση μου;;;;;;;

Το ιδιο αντιμετωπισα με τον δικο μου που ολοι στο χωριο (τα παιδια ) νομιζαν οτι ειναι πανω απο 9 (ειναι αρκετα ψηλος και υπηρχε και ενα παιδι στα 10 που του εριχνε κι ολας στο υψος οποτε που να ξερουν ) και παραξενευοντουσταν με καποια πραγματα που θεωρουσαν δεδομενα για 9χρονο.

Εκανα λοιπον μια συζητηση (επ ευκαιριας του οτι ανοιγουν τα σχολεια) του τι ταξη θα παει ο καθενας. Επισης του εβαλα και κανενα δυο φορες την μπλουζιτσα που τους καναν δωρο στο νηπιο με το ονομα του και το ονομα του νηπιαγωγειου απο πισω και πηραν λιγο μπρος.

Προσπαθησα να συμετεχω στο παιχνιδι και να οργανωσω καποια παιχνιδια ομαδικα .

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...