Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δεν αντεχω ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 137
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ο μικρος θα εχει να προσεχει 2 αδερφες :rolleyes: ο αντρας μου απο τωρα του λεει ''κανονισε σε 12 χρονια αναλαμβανεις δραση!πρωτα τη μια κ μετα κ τις 2!θα σου δεινω κ λεφτα για να τις παρακολουθεις κ θελω αναφορα'':shock: ο μικρος οποτε του το λεει απλωνει το χερι κ λεει ''λετα τωλα'':lol: (λεφτα τωρα):rolleyes:

τι να πω...μακαρι να συμαχισουν ξερω γω!σημερα θα παω να αγορασω τον εξοπλισμο της αλκυωνης:-P:-P:-P

Alcyon...απλα υποκλινομαι στην εμπειρια σου κοπελα μου...νομιζω θα μπορουσα να διαβαζω συμβουλες σου για ωρες.εχεις ενα φοβερο τροπο να ηρεμεις τον αλλον.

Δημητρούλα...καλή επιτυχία!!!παντως ετσι οπως κοιταω τη φωτογραφια του γιου σου...φαινεται οτι ειναι σκανταλιαρης απο το πονηρο χαμογελακι!!!Μουρη μεγαλη...Η δε μικρη μεσα στο ναζι...να τα χαιρεσαι και τα δυο!!!

alcyon ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές σου! Παρόλο που δε μας αφορούν (προς το παρόν? - εμείς ασχολούμαστε με οδοντοφυία, ξυπνήματα τη νύχτα κ.α. για την ώρα) είναι ένας πολύ θετικός τρόπος αντιμετώπισης και το σκεπτικό πολύ χρήσιμο για πολλές περιστάσεις κι αντιμετώπιση συμπεριφορών, όχι μόνο για τσακωμούς αδερφιών μεταξύ τους.

Μου άρεσε που τα διάβασα είναι πολύτιμα εργαλεία!

Ο άνδρας μου δε θέλει δεύτερο παιδί γιατί θεωρεί ότι εξ ορισμού τα αδέρφια μαλώνουν (βλέπε απάντηση για τα ζώα - ντοκυμαντέρ), κρίνοντας απ' τη δική του σχέση με την αδερφή του). Το σκεπτικό, δηλαδή, είναι ότι δε θέλει να κάνει δυστυχισμένο το παιδί που έχουμε ήδη "φορτώνοντάς" του ένα αδερφάκι....Κουβαλάει δηλαδή και ως ενήλικας εκείνη τη σχέση κόντρας με την αδερφή.

Εγώ πάλι δεν έχω αδέρφια και δεν ξέρω (-δεν απαντώ:-))

Με μια παραλαγη ακριβως τα ιδια και εδω.

Αλκυον εντυπωσιακα ολα αυτα που λες. Εχεις διαβασει για αυτα? ή εμπειρικα τα καταφερες? Δεν μενω ευκολα με το στομα ανοιχτο. Εχεις ομως φοβερο τροπο με τα παιδια σου......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Μιας και αναφέρθηκαν και οι εμπειρίες με τα δικά μας αδέρφια, θυμάμαι ότι και εγώ με τον αδελφό μου παίζαμε πολύ ξύλο μεταξύ μας, σε κάποιον τρίτο μπορεί να φαίνονταν βίαιο αλλά εμείς παίζαμε. Παίρναμε και στάσεις καράτε, μποξ, λαβές σε στυλ αμερικάνικου wrestling, είχαμε πολύ πλάκα.

Θυμάμαι όταν πήγε φαντάρος και γύρισε με την πρώτη του άδεια, το πρώτο που κάναμε ήταν να παίξουμε ξύλο πάλι, για να επιβεβαιώσουμε ότι δεν άλλαξε τίποτα κατά την απουσία του.:P

Και φυσικά εννοείται ότι δεν θα άλλαζα με τίποτα την παρουσία του αδελφού μου στη ζωή μου ούτε θεωρώ ότι θα μεγάλωνα καλύτερα αν δεν τον είχα στη ζωή μου. Άσε που μ' αυτά και μ'αυτά βγήκα ζόρικη και διεκδικητική ενώ ο αδελφός μου βλέπει τις γυναίκες πιο ισότιμα και όχι σύμφωνα με τα γνωστά στερεότυπα. Πιστεύω δηλαδή ότι μας έκανε τελικά καλό το να μεγαλώσουμε έτσι μαζί.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

επεστρεψα!με τον εξοπλισμο:lol: λοιπον πηρα αυτοκολητα ΙΔΙΑ και ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΑ για τον καθε ενα!πηρα 2 ιδια χαρτονια κιτρινα για να γραψουμε το ονομα του καθενος επανω κ να τα κολλαμε.κ κατι χειροτεχνιες για να παιξουν:rolleyes: δηλαδη...ΕΛΠΙΖΩ να παιξουν!η μεγαλη θα ερθει μετα τις 15.00 με τον μπαμπα της,.αντε να δουμε!!!

επεστρεψα!με τον εξοπλισμο:lol: λοιπον πηρα αυτοκολητα ΙΔΙΑ και ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΑ για τον καθε ενα!πηρα 2 ιδια χαρτονια κιτρινα για να γραψουμε το ονομα του καθενος επανω κ να τα κολλαμε.κ κατι χειροτεχνιες για να παιξουν:rolleyes: δηλαδη...ΕΛΠΙΖΩ να παιξουν!η μεγαλη θα ερθει μετα τις 15.00 με τον μπαμπα της,.αντε να δουμε!!!

Καλή επιτυχία Δήμητρα!

Επίσης ψυχραιμία και υπομονή. Μη περιμένεις να αλλάξουν όλα σε μια μέρα :D

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Καλή επιτυχία Δήμητρα!

Επίσης ψυχραιμία και υπομονή. Μη περιμένεις να αλλάξουν όλα σε μια μέρα :D

ναι ξερω πολυ καλα οτι δε προκειται να αλλαξει κατι ουτε σε μια μερα ουτε σε 10.αλλα πρεπει να δοκιμασω κ κατι αλλο,τι στο καλο...πραγματικα αν δε πιασει κ αυτο...η επιστημη σηκωνει τα χερια!

δημητρα διαβαζω το θεμα σου και εχω φρικαρει!!!!

επειδη σκεφτομαι για 3 παιδακια και θελω πολυ...σαν να αρχιζω να αλλαζω γνωμη:confused:

παντως και εγω με τον αδερφο μου επεφτε ποοολυ ξυλο!!!

τωρα βεβαια καμια σχεση αγαπιομαστε πολυ...αλλα εχω φαει μπουνιες και εχω δωσει περισσοτερες(γιατι ως γνωστον εμεις τα κοριτσακια ειμαστε πιο τσαουσες):mrgreen:

πρεπει να αρχισουμε διαλογισμο μου φαινεται....:|

Διαφημίσεις

Αρκετά πράγματα βρήκα εδώ στο φόρουμ. Επίσης πολλά βρήκαμε λόγω συζήτησης με τον άντρα μου. Ξέρεις, όταν συζητάμε πολλές φορές βάζουμε τα πράγματα σε μια σειρά για να τα περιγράψουμε στον άλλο και τότε αναδύεται η λύση.... "μόνη της"! ;) Λίγο το διάβασμα, λίγο η εμπειρία, λίγο η συζήτηση και ... πολλή "συμμαχία" ;) βγαίνει κάποια άκρη.

alcyon ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές σου! Παρόλο που δε μας αφορούν (προς το παρόν? - εμείς ασχολούμαστε με οδοντοφυία, ξυπνήματα τη νύχτα κ.α. για την ώρα) είναι ένας πολύ θετικός τρόπος αντιμετώπισης και το σκεπτικό πολύ χρήσιμο για πολλές περιστάσεις κι αντιμετώπιση συμπεριφορών, όχι μόνο για τσακωμούς αδερφιών μεταξύ τους.

Μου άρεσε που τα διάβασα είναι πολύτιμα εργαλεία!

Ο άνδρας μου δε θέλει δεύτερο παιδί γιατί θεωρεί ότι εξ ορισμού τα αδέρφια μαλώνουν (βλέπε απάντηση για τα ζώα - ντοκυμαντέρ), κρίνοντας απ' τη δική του σχέση με την αδερφή του). Το σκεπτικό, δηλαδή, είναι ότι δε θέλει να κάνει δυστυχισμένο το παιδί που έχουμε ήδη "φορτώνοντάς" του ένα αδερφάκι....Κουβαλάει δηλαδή και ως ενήλικας εκείνη τη σχέση κόντρας με την αδερφή.

Εγώ πάλι δεν έχω αδέρφια και δεν ξέρω (-δεν απαντώ:-))

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥΣ....!! :D :D :D

.....

λοιπον αλκυωνη εχεις δικιο πως θα κρατηθω να μη πω ΟΧΙ ΜΗ ΔΕΝ :rolleyes: μου βγαινουν αυτοματα βρε!χωρις να τα σκεφτομαι:rolleyes:

Πράγματι.... τα ΜΗ, ΟΧΙ, ΔΕΝ ... γλυστράνε από το στόμα μας.... πριν τα σκεφτούμε. Θέλει λίγο προετοιμασία.... και επιμονή. Την ώρα που "ξεφεύγει" μια τέτοια φράση, εκείνη τη στιγμή, θέλει μια ανάσα και να βρούμε την αντικαταστάτριά της. Να την πούμε κανονικά για να αρχίζουμε να τη συνηθίζουμε. Μετά από κάμποσες μέρες... εεε κάπως φρενάρει αυτό το μη-μη-μη.

Το να αποφεύγει κανείς τα: "ΜΗ, ΟΧΙ, ΔΕΝ", είναι πράγματι χρήσιμα εργαλεία ακόμα και για τη συζυγική σχέση ή τις σχέσεις μας με τους τρίτους. Το υιοθέτησα λόγω των παιδιών (δε θυμάμαι πού το πρωτο-άκουσα) αλλά αποδείχθηκε δυσκολότερο απ' όσο φαινόταν :roll: ... και ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ απ' όσο φαινόταν!! :-D

ναι ξερω πολυ καλα οτι δε προκειται να αλλαξει κατι ουτε σε μια μερα ουτε σε 10.αλλα πρεπει να δοκιμασω κ κατι αλλο,τι στο καλο...πραγματικα αν δε πιασει κ αυτο...η επιστημη σηκωνει τα χερια!

Πρώτα πρώτα... άσε τις προκαταλήψεις στην άκρη.. :cool:

Μετά... ένα 5λεπτο θα το καταφέρετε. Σημασία σε αυτό δεν έχει μόνο να βρουν τα παιδιά το "ήρεμο 5λεπτο", αλλά να το εντοπίσεις κι εσύ. Μετά μόλις εντοπιστούν αυτοί πρώτοι "πυρήνες" ηρεμίας, σιγά σιγά θα τους διευρύνουμε.... Θέλει επιμονή. Ούτε υπεραισιοδοξία, ούτε απαισιοδοξία.... οκ?

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !! :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

αν σκεφτεσαι να κανεις τωρα το 2ο θα σου ελεγα να το σκεφτεις για 3 χρονακια αργοτερα!:P:p:p

Όσο μικρότερες είναι οι διαφορές ηλικίας, τόσο καλύτερα για τα παιδιά. Γιατί τα μικρά παιδιά δεν έχουν γνωρίσει τον κόσμο. Ότι λοιπόν βλέπουν γύρω τους το θεωρούν δεδομένο. "Έτσι" γίνεται... άρα "έτσι είναι"...

Και ... αποδέχονται ως κάτι φυσικό τα νέα μέλη μιας οικογένειας... :D

Άρα εγώ θα σου έλεγα... να το προχωρήσεις, μόλις αισθανθείς πως το θες! :D

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

αλκυωνη σου κανω εισητηρια για γερμανια κ σου πληρωνω κ τα εξοδα για κανενα 6μηνο.τι λες?ερχεσαι?να βαλεις μια ταξη ρε παιδι μου:rolleyes:θα παρεις κ εξτρα εισοδημα εννοειται κ ενσημα βαρεα ανθυγειηνα!!:lol:

αλκυωνη σου κανω εισητηρια για γερμανια κ σου πληρωνω κ τα εξοδα για κανενα 6μηνο.τι λες?ερχεσαι?να βαλεις μια ταξη ρε παιδι μου:rolleyes:θα παρεις κ εξτρα εισοδημα εννοειται κ ενσημα βαρεα ανθυγειηνα!!:lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Άσε... κι εγώ γκασμά βαράω εδώ.... και χωρίς ένσημα... :lol: :lol: :lol:

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια!αλκυωνη εχω νεα!λοιπον

στρωνουμε τις χειροτεχνιες στο πατωμα.η μεγαλη ηθελε να γραφει την ΑΒ .τις εδωσα λοιπον 2 διαφορετικα χαρτια κ τις ειπα στο ενα να γραψει την ελληνικη στο αλλο την γερμανικη.ο μικρος ηθελε να ζωγραφισει ελικοπτερα η αλλιως οπως τα λεει ''κολιολιο'':shock: εγω παντως δεν εβλεπα ελικοπτερα.κατι γραμμες ασχετες ηταν αλλα οκ:P περασε που λετε κανενα τεταρτο χωρις να γινει τιποτα:shock: μια φορα μου ξεφυγε ενα ΔΕΝ:rolleyes:αλλα το καλυψα αμεσως:lol: αμεσως μετα το τεταρτο τους ειπα μπραβο κ ποσο χαρικα που ειναι αγαπημενα κ εκαναν αγκαλιτσες κ αγαπες:rolleyes: πηραμε τοτε τα κιτρινα χαρτονια κ γραψαμε το ονομα του καθενος .τα κολλησαμε στον τοιχο κ φυσικα βαλαμε κ απο ενα ΙΔΙΟ αυτοκολλητο το οποιο ΕΓΩ διαλεξα αν κ η μεγαλη ηθελε να διαλεξει αυτη.χαρηκαν πολυ κ οι 2 κ τους ειπα να κανουν μια αγκαλια.μετα ηρθε το αλλο που δε το υπολογιζα!καθε 30 δευτερολεπτα η μεγαλη μου υπενθυμιζε πως δε μαλωσε με τον αδερφο της κ ηθελε αυτοκολλητο:shock: τι να εκανα?εγω της ειπα πως αυτοκολλητο δεινουμε οταν παιζουνε μαζι κ ειναι αγαπημενοι.λιγο αργοτερα τους εβαλα να φανε (εγω βουδας εννοειται) κ αφου κουτσοεφαγαν κολλησαμε απο ακομη ενα μιας κ εφαγαν χωρις να φαγωθουν μεταξυ τους!

μεχρι εδω ολα μια χαρα.ειδικα για πρωτη φορα.

τωρα εγινε κ κατι αλλο ασχετο με το θεμα αλλα μου εκανε μεγαλη εντυπωση.λοιπον,η μεγαλη ηθελε να δει κινουμενα σχεδια.της ειπα οτι ειχε δει ειδη μιση ωρα κ οτι αν βλεπουμε πολυ ωρα τηλεοραση χαλανε τα ματια μας γιαυτο θα δει αλλη μιση ωρα το απογευμα.αυτη γκρινιαξε λιγο αλλα φανηκε να το δεχτηκε γιατι κ αλλη φορα που συνεβη κατι τετοιο τηρησα την υποσχεση μου κ της εβαλα ξανα το απογευμα.κ εδω κολλαει ο περιβοητος ΜΠΑΜΠΑΣ!:evil: ο κυριος ερχεται στο σαλονι.η ραφαελα του λεει να της βαλει παιδικα.κ ενω ειχε ακουσει ο αντρας μου απο πριν την συμφωνια που καναμε για το απογευμα της εβαλε παιδικα!κ της λεει ''μολις τελειωσει αυτο το επισοδειο ομως θα το αλλαξω!'' εγω εγινα τουρμπο αλλα τι να πω μπροστα στο παιδι!τελος παντων!τελειωνει το επισοδειο κ ο αντρας μου το αλλαζει.εκει εγινε ο χαμος.η ραφαελα ηθελε κ αλλα!!ο αντρας μου δε τις εβαζε αλλα κ αυτη εκλαιγε κ εσκουζε!αρχισε να λεει ''δε τον αγαπαω τον μπαμπα!δε θελω να με ξαναπαει σχολειο!θελω να με πηγαινεις εσυ μαμα σχολειο!''μετα απο λιγο ''αγαπαω μονο τον αλεξανδρο!'' πηγαινει παλι στο σαλονι κ βλεπει τον μπαμπα της αγκαλια στον καναπε με τον μικρο.εκει ηταν που ξεσπασε σε λυγμους!''ο αλεξανδρος αγαπαει μονο εμενα!γιατι ειναι αγκαλια με τον μπαμπα???'' μιλαμε για πολυ μεγαλο καημο!λες κ χτυπα ξυλο πεθανε κανεις!!παει ο αντρας μου μεσα να της μιλησει κ αυτη αρχισε να ουρλιαζει!''φυγεεεε!δε σε θελωωωωω' δε σε αγαπαωωωω μονο τον αλεξανδρο θελωωω φυγεεεεεε'':shock: φευγει ο αντρας μου για να παει στη δουλεια .συνεχιζε να κλαιει η μεγαλη ''ουτε εσενα αγαπαω μαμααα'' εντομεταξυ εγω ουτε καν την μαλωσα:shock: ισα ισα πηγαινα να της κανω αγκαλια η να της μιλησω κ με εδιωχνε!!! κ συνεχισε ''αλεξανδρε εγω μονο εσενα αγαπαω!κ οταν ησουν μωρακι σε αγαπουσα αλεξανδρε!!'' κ κλαμα με πονο ρε παιδια.μου ματωνε την καρδια!!!εγω συνεχιζα να μη λεω τιποτα γιατι οταν μιλησα 1-2 φορες γινοταν χειροτερα!σε καποια στιγμη ερχεται παλι κλαιγντας κ μου λεει ''συγνωμη μανουλαααα εγω σαγαπαωωωω'' κ μου κανει αγκαλια!τι ηταν αυτο ρε παιδια??? η μονη εξηγηση που μπορω να δωσω ειναι αυτο που εκανε ο αντρας μου!οτι δηλαδη φταιει που της εβαλε παιδικα να δει!η ραφαελα ειχε κανει μια συμφωνια μαζι μου να δει παιδικα το απογευμα.βλεπει τον πατερα να αθετει τη συμφωνια κ να της βαζει παιδικα.ετσι μαλλον μπερδευτικε το παιδι!σου λεει οποτε κανουμε συμφωνιες μπορουμε αν θελουμε να τις αθετουμε!γιαυτο μετα εκλαιγε οταν ο μπαμπας της εκανε αυτο που ειπε.δηλαδη της αλλαξε το καναλι οταν τελειωσε το επισοδειο!

δε τα αφηνω να βλεπουν πανω απο 1 ωρα τη μερα τηλεοραση.ειναι κανονας.μιση ωρα το μεσημερι κ μιση ωρα το απογευμα.μονο τα ΣΚ βλεπουν αλλη μιση ωρα το πρωι!

Καλησπέρα, μου αρέσει πολύ αυτο το θέμα αν και δε με αφορά ακόμα...έχουμε μόνο ένα παιδάκι!

Δήμητρα, απ' ότι διάβασα τα πήγατε καλά έτσι; Αν εξαιρέσεις το σημείο με το μπαμπά...του έχεις εξηγήσει και κείνου τι γίνεται; Είναι σημαντικό να βρίσκεστε στην ίδια πλευρά! Θα το ξέρεις αυτό!;) Πάντως πέτυχε η συνταγή της Αλκυώνης!

Αλκυώνη, να κάνω μια ερώτηση... αυτό με τα ''μη, δεν, όχι'' πως τα αποφεύγουμε; Με τι τα αντικαθιστούμε; Και όταν αφορά παιδιά από ποια ηλικία;:rolleyes: ΟΚ, 3 ερωτήσεις!:lol: Σοβαρά, για πες κάποια παραδείγματα...

4BMSp3.pngzHf1p3.png

πχ σημερινο παραδειγμα.πηγε να ζωγραφισει στο πατωμα.αντι να πεις ''δεν ζωγραφιζουμε στο πατωμα'' λες ''ζωγραφιζουμε μονο στο μπλοκ μας'' η παει να σε χτυπησει εσενα η καποιο αλλο παιδι γιατι θελει ενα παιχνιδι.αντι να πεις ''δεν χτυπαμε'' λες '' ζητα το παιχνιδι σου ευγενικα'' κ αν το αλλο παιδι δε το δωσει κ παλι εξαγριωθει κ παει να σηκωσει χερι μπορεις πχ να πεις ''παρε ενα αλλο παιχνιδι κ παιζεις μαυτο αργοτερα'' αλλα θελει ΓΑΙΔΟΥΡΙΝΗ υπομονη!εγω σημερα με το ζορι τα καταπινα τα ΟΧΙ ΜΗ ΔΕΝ!:P

γεια σας κοριτσια!αλκυωνη εχω νεα!λοιπον

στρωνουμε τις χειροτεχνιες στο πατωμα.η μεγαλη ηθελε να γραφει την ΑΒ .τις εδωσα λοιπον 2 διαφορετικα χαρτια κ τις ειπα στο ενα να γραψει την ελληνικη στο αλλο την γερμανικη.ο μικρος ηθελε να ζωγραφισει ελικοπτερα η αλλιως οπως τα λεει ''κολιολιο'':shock: εγω παντως δεν εβλεπα ελικοπτερα.κατι γραμμες ασχετες ηταν αλλα οκ:P περασε που λετε κανενα τεταρτο χωρις να γινει τιποτα:shock: μια φορα μου ξεφυγε ενα ΔΕΝ:rolleyes:αλλα το καλυψα αμεσως:lol: αμεσως μετα το τεταρτο τους ειπα μπραβο κ ποσο χαρικα που ειναι αγαπημενα κ εκαναν αγκαλιτσες κ αγαπες:rolleyes: πηραμε τοτε τα κιτρινα χαρτονια κ γραψαμε το ονομα του καθενος .τα κολλησαμε στον τοιχο κ φυσικα βαλαμε κ απο ενα ΙΔΙΟ αυτοκολλητο το οποιο ΕΓΩ διαλεξα αν κ η μεγαλη ηθελε να διαλεξει αυτη.χαρηκαν πολυ κ οι 2 κ τους ειπα να κανουν μια αγκαλια.μετα ηρθε το αλλο που δε το υπολογιζα!καθε 30 δευτερολεπτα η μεγαλη μου υπενθυμιζε πως δε μαλωσε με τον αδερφο της κ ηθελε αυτοκολλητο:shock: τι να εκανα?εγω της ειπα πως αυτοκολλητο δεινουμε οταν παιζουνε μαζι κ ειναι αγαπημενοι.λιγο αργοτερα τους εβαλα να φανε (εγω βουδας εννοειται) κ αφου κουτσοεφαγαν κολλησαμε απο ακομη ενα μιας κ εφαγαν χωρις να φαγωθουν μεταξυ τους!

μεχρι εδω ολα μια χαρα.ειδικα για πρωτη φορα.

τωρα εγινε κ κατι αλλο ασχετο με το θεμα αλλα μου εκανε μεγαλη εντυπωση.λοιπον,η μεγαλη ηθελε να δει κινουμενα σχεδια.της ειπα οτι ειχε δει ειδη μιση ωρα κ οτι αν βλεπουμε πολυ ωρα τηλεοραση χαλανε τα ματια μας γιαυτο θα δει αλλη μιση ωρα το απογευμα.αυτη γκρινιαξε λιγο αλλα φανηκε να το δεχτηκε γιατι κ αλλη φορα που συνεβη κατι τετοιο τηρησα την υποσχεση μου κ της εβαλα ξανα το απογευμα.κ εδω κολλαει ο περιβοητος ΜΠΑΜΠΑΣ!:evil: ο κυριος ερχεται στο σαλονι.η ραφαελα του λεει να της βαλει παιδικα.κ ενω ειχε ακουσει ο αντρας μου απο πριν την συμφωνια που καναμε για το απογευμα της εβαλε παιδικα!κ της λεει ''μολις τελειωσει αυτο το επισοδειο ομως θα το αλλαξω!'' εγω εγινα τουρμπο αλλα τι να πω μπροστα στο παιδι!τελος παντων!τελειωνει το επισοδειο κ ο αντρας μου το αλλαζει.εκει εγινε ο χαμος.η ραφαελα ηθελε κ αλλα!!ο αντρας μου δε τις εβαζε αλλα κ αυτη εκλαιγε κ εσκουζε!αρχισε να λεει ''δε τον αγαπαω τον μπαμπα!δε θελω να με ξαναπαει σχολειο!θελω να με πηγαινεις εσυ μαμα σχολειο!''μετα απο λιγο ''αγαπαω μονο τον αλεξανδρο!'' πηγαινει παλι στο σαλονι κ βλεπει τον μπαμπα της αγκαλια στον καναπε με τον μικρο.εκει ηταν που ξεσπασε σε λυγμους!''ο αλεξανδρος αγαπαει μονο εμενα!γιατι ειναι αγκαλια με τον μπαμπα???'' μιλαμε για πολυ μεγαλο καημο!λες κ χτυπα ξυλο πεθανε κανεις!!παει ο αντρας μου μεσα να της μιλησει κ αυτη αρχισε να ουρλιαζει!''φυγεεεε!δε σε θελωωωωω' δε σε αγαπαωωωω μονο τον αλεξανδρο θελωωω φυγεεεεεε'':shock: φευγει ο αντρας μου για να παει στη δουλεια .συνεχιζε να κλαιει η μεγαλη ''ουτε εσενα αγαπαω μαμααα'' εντομεταξυ εγω ουτε καν την μαλωσα:shock: ισα ισα πηγαινα να της κανω αγκαλια η να της μιλησω κ με εδιωχνε!!! κ συνεχισε ''αλεξανδρε εγω μονο εσενα αγαπαω!κ οταν ησουν μωρακι σε αγαπουσα αλεξανδρε!!'' κ κλαμα με πονο ρε παιδια.μου ματωνε την καρδια!!!εγω συνεχιζα να μη λεω τιποτα γιατι οταν μιλησα 1-2 φορες γινοταν χειροτερα!σε καποια στιγμη ερχεται παλι κλαιγντας κ μου λεει ''συγνωμη μανουλαααα εγω σαγαπαωωωω'' κ μου κανει αγκαλια!τι ηταν αυτο ρε παιδια??? η μονη εξηγηση που μπορω να δωσω ειναι αυτο που εκανε ο αντρας μου!οτι δηλαδη φταιει που της εβαλε παιδικα να δει!η ραφαελα ειχε κανει μια συμφωνια μαζι μου να δει παιδικα το απογευμα.βλεπει τον πατερα να αθετει τη συμφωνια κ να της βαζει παιδικα.ετσι μαλλον μπερδευτικε το παιδι!σου λεει οποτε κανουμε συμφωνιες μπορουμε αν θελουμε να τις αθετουμε!γιαυτο μετα εκλαιγε οταν ο μπαμπας της εκανε αυτο που ειπε.δηλαδη της αλλαξε το καναλι οταν τελειωσε το επισοδειο!

δε τα αφηνω να βλεπουν πανω απο 1 ωρα τη μερα τηλεοραση.ειναι κανονας.μιση ωρα το μεσημερι κ μιση ωρα το απογευμα.μονο τα ΣΚ βλεπουν αλλη μιση ωρα το πρωι!

Μου φαίνεται ότι και ο μπαμπας χρειάζεται το χαρτόνι με τα αυτοκόλλητα ή το time out. Και ο δικός μου τα ίδια κάνει. Πάντως καθώς φαίνεται το κόλπο πιάνει επιτυχώς. Μπράβο! Θα το εφαρμόσω σίγουρα,

ISGLp2.pngilpPp3.png

Εφόσον τα παιδιά τα κατάφεραν για 15 λεπτά, είναι ικανότατα στο να συνεργαστούν. Τέτοιοι είναι οι χρόνοι προσύλωσης σε δραστηριότητες (για αυτές τις ηλικίες). Άρα μπορείς να το εκμεταλλευτείς, δίνοντάς τους διάφορες δραστηριότητες, οργανώνοντας το χρόνο σας. Π.χ. μια μέρα... ζυμαράκια, την άλλη ζωγραφική, την άλλη έξοδο κτλ... αλλά ΠΑΝΤΑ προσχεδιασμένα από σένα...

Επίσης μπορείς κάθε 15-20 λεπτά ηρεμίας ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ... Να δίνεις ένα αυτοκόλλητο. Εξήγησέ τους τι θα πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν το αυτοκόλλητό τους. Πως δηλαδή ΚΑΘΕ φορά που συνεργάζονται για λίγη ώρα (ΕΣΥ θα τους λές πότε είναι αυτή η "λίγη ώρα"), θα τους δίνεις αυτοκόλλητο. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ: Αυτοκόλλητο θα πέρνουν ΜΟΝΟ όταν πληρούν τις συνθήκες... ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΧΡΟΝΟ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ!!

Μην ξεχνάς να δίνεις τα αυτοκόλλητά τους ΑΜΕΣΩΣ μολις πετυχαίνουν το στόχο τους και ΚΑΘ' ΟΛΗ τη διάρκεια της ημέρας! ΟΚ? :rolleyes:

Δήμητρα "τα πιάνεις" !!! :-D :-D :-D

Ακριβώς έτσι γίνεται η αντικατάσταση του ΜΗ-ΔΕΝ-ΟΧΙ.

Και ξεκινά από την ηλικία 00. :rolleyes: Δεν απαγορεύουμε στο παιδί μας να πέσει, αλλά του δείχνουμε πώς να σταθεί!! :rolleyes:

Και το επεκτείνουμε στο σύζυγο.... (ΜΗΝ αφήνεις εκεί τον ΚΑΦΕ... ----> Θα μπορούσες να ακουμπήσεις τον καφέ στο .......) (ΜΗΝ κάθεσαι ενώ εγώ τρέχω.... ---> Θα μπορούσες να με βοηθήσεις λιγάκι αγαπούλα μου...) τέτοια....

Πιάνει σε όλους.... και δίνουν ΟΛΟΙ τον καλύτερό τους εαυτό! Προδιαθέτει θετικά μικρούς και μεγάλους.

Το θέμα ΜΠΑΜΠΑΣ τώρα:

Απ' όσα λες ο μπαμπάς σας έρχεται για λίγο στο σπίτι, άρα δε θέλει να χαλάει χατήρια.

Κίνηση 1η: Μιλάς με το μπαμπά και του λες πως αφού έχει 2 ώρες "ενεργές" με τα παιδιά, σίγουρα θα ήθελε να τις περνάει χωρίς να ακούει τη γκρίνια τους και κάνοντάς τους χατηράκια..... (Ναι.... προσχεδιασμένη ερώτηση για να εκμαιεύσεις ένα ωραιότατο "ΝΑΙ" και μια ήδη θετική διάθεση για την "επερχόμενη καλή ιδέα").

Κίνηση 2η:

Κοίτα ποιο είναι το χατήρι που κάνει ο άντρας σου συνήθως στα παιδιά και σου "χαλάει" το πρόγραμμα. Εντόπισέ το και κάν' το ... συστηματικό.

π.χ. Θέλει να δείχνει στα παιδιά τηλεόραση; ΟΚ.... Άλλαξε το πρόγραμμα των παιδιών και άφησέ του την ευκαιρία να γίνει ο "καλός" κάνοντάς τους ΕΚΕΙΝΟΣ το χατήρι. Έτσι δε θα γίνεσαι εσύ κακιά, ούτε το θα βγαίνεις από τους κανόνες σου.

Άλλο..... οργάνωσε μια δραστηριότητα που να περιλαμβάνει ΚΑΙ τον άντρα σου (φυσικά κατόπιν συνενοήσεως μαζί του). Αλήθεια, δοκίμασες να του ετοιμάσεις..... ζωγραφική μαζί με τα παιδιά; ;)

Με λίγα λόγια... ο μπαμπάς σας θέλει να είναι "ενεργός" στην οικογένεια, αλλά δεν έχει το χρόνο να σκεφτεί πώς να το κάνει αυτό. Χάρισέ του εσύ τον τρόπο διαθέτοντας το δικό σου χρόνο για να προσχεδιάσεις μερικές ιδέες. Συζήτησε τις ιδέες σου με εκείνον... "Σκέφτομαι πως θα περνούσατε ΠΟΛΥ καλά με τα παιδιά αν κάνατε ....(ρίχνεις την πρότασή σου)....." ή... "Νομίζω πως θα διασκεδάσετε πολύ αύριο αν κάνετε............."

Συνέχισε έτσι. Και μην ξεχνάς.... Αυτά πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής. Δεν είναι "χαπάκια" για ίωση... οκ? Αν παραιτηθείς από αυτά, θα επιστρέψεις στα παλιά......

Επίσης μην ξεχνάς πως θα αντιμετωπίσεις διακυμάνσεις. Θα υπάρχουν μέρες που παρόλο που θα ξέρουν τα παιδιά για την επιβράβευση, εκείνα θα προτιμούν να "τσακωθούν"... Εσύ, θα συνεχίζεις!! Θέλει ΕΠΙΜΟΝΗ!

Αααααα και ένα τελευταίο!

Αυτό που είπε η μικρή είναι αλήθεια. Όντως αγαπάει τον αδερφό της ΠΟΛΥ! Ο τσακωμός τους είναι πραγματικά ένας τρόπος να εκφράζουν την αγάπη τους γιατί έτσι το κατάλαβαν. Νομίζουν πως στους ανθρώπους που αγαπάμε φερόμαστε έτσι. Έχεις όμως τη δυνατότητα να βελτιώσεις αυτή την παρεξήγηση...... :wink::D

Αγάπη υπάρχει σε όλη σας την οικογένεια...... Απλά θέλει λίγο βελτίωση η έκφρασή της..... Έχετε πολύ θετικό "δυναμικό" κρυμμένο... :D :D :D Με λίγη καλή διάθεση, θα μείνεις έκπληκτη όσο περνά ο καιρός! :D

αχ αλκυονιτσα ανησυχησα καλη μου ολα καλα με το μωρο???πως ειναι???

απο το πρωι το σκεφτομαι συνεχεια το συμβαν!ελπιζω ολα να ειναι καλα...

καταλαβα τα παραπανω που ειπες μονο που ελπιζω να τα πετυχω,ναι οντως ειναι κατι που πρεπει να υπαρχει στη ζωη μας κ οχι σαν αντιβιωση οπως εισαι.δε πρεπει να το ξεχναμε.

το πρωι τσακωθηκαν βεβαια για κατι...μαξιλαρια:rolleyes:

αλλα μετα τους ειπα πως ''ειναι ωραιο να ειμαστε αγαπημενοι οπως ηταν χτες κ χαρηκαμε ολοι'' κ πεξανε μαζι παλι για κανενα τεταρτο κ φυσικα πηρανε το αυτοκολλητο.μεχρι τωρα εχουν παρει 4:rolleyes: λεω οταν γινουν καμια 15αρια να τους παρω αυτο το δωρακι που ελεγες.η μηπως περισσοτερα?

τελος παντων πες μου καταρχην τι κανει το μωρο????????????????????

Αλκυώνη έχω μείνει άφωνη...πραγματικά, είναι εξαιρετικός ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα ζητήματά σου...θα προσπαθήσω κι εγώ! Μου αρέσει πολύ η θετική αντιμετώπιση, έχω βέβαια πολύ δρόμο μπροστά μου...:rolleyes:

Και όταν π.χ. η μικρή μου πειράζει κάτι που απαγορεύεται (πρίζα, τζάκι, σαμπουάν κτλ) αντί για ''μη'' τι κάνω; Προσπαθώ να την απασχολήσω με κάτι άλλο; Γιατί το έχω κάνει και αυτό και πάλι επιστρέφει στο απαγορευμενο και αυτό φυσικά γίνεται άπειρες φορές....:? Δηλαδή, πάει ας πούμε να πειράξει τη πρίζα και της λέω ''Μη το χεράκι εδώ'' (και εξηγώ πολλές φορές γιατί) και την παίρνω και προσπαθώ να την απασχολήσω με κάποιο παιχνίδι και μετά από λίγο τσουπ, πάλι εκεί!:roll: Τι άλλο μπορώ να κάνω;

Δήμητρα μπράβο σου, το έχεις πιάσει το νόημα, έτσι;

Εγώ πάλι είμαι ολίγον τι άσχετη...:mrgreen:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

αντι να πεις ''οχι το χερι εκει'' λες ''καιει εκει!΄'' η ''θα καεις'' κατι τετοιο.ετσι πιστευω:roll: μη νομιζεις ειμαι καινουρια στο...αθλημα ''οχι μη δεν'':mrgreen:

Αν πήραν 4 μέχρι τώρα, λογικά θα έχουν περίπου 6-8 (συνολικά) έως το βράδυ. Άρα στα 30 θα πρότεινα.... (να είναι δηλαδή ένα βάθος χρόνου 5 ημερών). Αν τα μαζέψουν νωρίτερα ΧΑΛΑΛΙ τους !!! :D

Έκανες ΠΟΛΥ καλή αντικατάσταση της φράσης:

"ΔΕ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ/ΔΕΝ ΤΣΑΚΩΝΩΜΑΣΤΕ".... με αυτό που είπες... "ειναι ωραιο να ειμαστε αγαπημενοι οπως ηταν χτες κ χαρηκαμε ολοι". Και όσο τους το υπενθυμίζεις κλείνοντάς τους το μάτι (είπαμε είσαι σύμμαχος!!).... τόσο θα θέλουν να το κάνουν για να καμαρώσουν.

Το δωράκι να είναι κάτι μικρό, συμβολικό. Π.χ. ένα αυτοκινητάκι ή κάποια μικρή κούκλα (ότι τους αρέσει... ΕΣΥ θα το φέρεις είπαμε, χωρίς να έχουν αυτά δικαίωμα στην επιλογή).

Να θυμάσαι πως δε σταματάμε φτάνοντας στο στόχο...

Μετά το δώρο, αρχίζουμε με νέο πίνακα... και στον ίδιο αριθμό αυτοκόλλητων.... κι άλλο δωράκι...

Αν θέλεις τύπωσέ τους κάποιο σκίτσο για να κολλάνε πάνω τους τα αυτοκόλλητα. (Εγώ τους είχα ένα τραινάκι πάνω σε ράγες. Στις ράγες είχε κενά και κολλάγαμε αυτοκόλλητα. Νομίζω πως είχε 25 κενά). Ψάξε στο google για αριθμούς.... π.χ. count color page (το color page είναι για να εμφανίζονται ασπρόμαυρα σκίτσα, έτσι ώστε να ζωντανεύουν με τα χρώματα από τα δικά σας αυτοκόλλητα).

[Αργότερα, θα σου πω τον τρόπο για να ανεξαρτητοποιηθείτε από τον πίνακα, αλλά δεν είναι του παρόντως.... και θα χρειαστεί καιρός ακόμα, οπότε το αφήνω].

οκ στα 30 τοτε!

φυσικα δεν απαιτω να ΜΗ μαλωνουν ΚΑΘΟΛΟΥ γιατι ξερω πως αυτο δεν γινεται!φυσικα κ καποια στιγμη θα μαλωσουν ειτε λιγο ειτε πολυ.απλα αυτο το ΣΥΝΕΧΕΣ ξυλο κ αρπαγμα κ μαλλιοτραβηγμα!αυτο δεν αντεχεται.θελει χρονο το ξερω.ηδη καναμε τα πρωτα βηματα.χαρη σε σενα εννοειται.αχ σε ευχαριστω πραγματικα πολυ!ειχα φτασει στο τερμα σε αδιεξοδο κ ξαφνηκα βλεπω φως!τι καλααα:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...