Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

τοτε στις 4 φωναξαν και τον γιατρο..... ηρθε με ειδε που ποναγα τοσο και πηρε την Ελντα και βγηκαν εξω....

παμε για καισαρικη της λεει, η κοπελα ποναει.....

η κοπελα θελει να γεννησει,,, του λεει η Ελντα.... και θα γεννησει....

ενταξει θα περιμενω μεχρι το πρωι γιατι πρεπει να φυγω..... της ειπε, μεχρι το μεσημερι του ειπε η Ελντα και ηρθε μεσα.....

Πεμπτη 6 το πρωι...... εφεραν μια κοπελα διπλα μου, βαλαν ενα παραβαν να μας χωρισουν και τοτε η Ελντα μου εκανε εξεταση να δει πως παμε.......

τελεια διαστολη...... μου λεει.... τραχηλος εξαλειμενος...... στελνει μηνυμα στο γιατρο.....

ο γιατρος ομως ειχε φυγει..... σε 2 ωρες θα ξαναγυριζε.....

προσπαθησε να εισαι οσο πιο ηρεμη μπορεις, μου λεει η Ελντα, να κατεβασουμε μονες μας το παιδι, γιατι αν ερθουν και σε δουν δε θα μας αφησουν, θα σε βαλουν για εγωθησεις και λειπει ο γιατρος.....

οι συσπασεις ηταν ανα λεπτο..... εγω εβγαζα βαθειες κραυγιες και εκανα και γονατισματα οπως μου εδειχνε η Ελντα.....

ενιωθα απιστευτα..... ηθελα να τσιριξω απο τη χαρα μου..... ηθελα να κλαψω και να γελασω..... ηθελα να την αγκαλιασω..... να αγκαλιασω το Σωτηρη, την κοπελα που ηρθε διπλα μου με διαστολη ενα και χωρις καθολου πονους..... αλλα γιατι σπασαν τα νερα....

ειχα βαλει το ενα ποδι μου πανω σε μια καρεκλα και το αλλο ορθιο ελαφρως λυγισμενο..... ειχα μαξιλαρια μπροστα μου να αγκαλιαζω... ηταν πραγματικα αναπαυτικα και υποφερτα πλεον.... ομως δεν μπορουσα να κρατησω τη φωνη μου στις συσπασεις.... ενα βαθυ ααααα παντα με συνοδευε.....

μας ειδαν ομως που καναμε αυτα και ζητησε να με εξετασουν.....

εχει διαστολη τελεια λεει η προϊσταμενη.... απο ποτε εχεις να την εξετασεις?

ειχαμε και την αδερφη σου εδω.... μου λεει, πριν λιγες μερες.... Ελντα ελα λιγο εξω..... ηρθε μετα απο ωρα λιγο πιεσμενη.... την καλεσε ο διευθυντης, γιατι η αδερφη μου, τους ειχε πει οτι ηθελα να κανω vbac στο σπιτι και το φοβομουνα και η Ελντα με ενθαρρυνε.... η αδερφη μου βεβαια δεν τους ειχε πει τιποτα.... στη μαια της ειχε πει οτι θα παω τελικα με την Ελντα (γιατι ειχα φυγει απο την I....) και δεν ξερω πως υποθηκαν.....

εμενα ομως η Ελντα μου ειχε πει ειληκρινα οταν τη ειχα πει για το σπιτι, οτι μπορει να με στηριξει οπουδηποτε θελω εγω και νιωθω καλα.... οτι σιγουρα γιαυτη νιωθει καλα στο μαιευτηριο και οτι και γιαυτην δεν ειναι φημη καλη να μαθευεται οτι εκανε hvbac.... μπορουν να της παρουν και την αδεια......

μετα απο λιγο.... και αφου ο γιατρος που ειχαμε μπει ελειπε...... μπηκε ενα επιτελειο απο εναν γιατρο του Λητω, εναν βοηθο του και 2 μαιες..... ηθελα τουλαχιστον μια ωρα και να κατεβει το μωρακι μονο του..... ομως με βαλαν να κανω εξωθησεις.....

ο γιατρος σου σε χαιρετησε, μου λεει ο γιατρος, τωρα γιατρος σου ειμαι εγω..... θα κανουμε μαζι τις εξωθησεις και ολα θα πανε καλα.....

οι εξωθησεις πηραν περιπου μια ωρα..... η γλυκια μου Ελντα και ο αντρουλης μου ειχανε πιασει μια ακρη και παρακολουθουσανε....

τι δουλεια εχουν με μια τετοια μαια με τετοιες γνωσεις οι εξωθησεις..... το τοσο σπρωξιμο..... αλλα που να το ελεγε.... ειχα πλεον αλλο γιατρο....

μετα με πηγανε στην αιθουσα για τη γεννα...... βεντουζα και ψαλιδι.... ακουω να λεει..... τι να πω? σφιχτηκα...... σφιχτηκα πολυ.... αλλιως τα φανταζομουν.... αλλιως τα ζουσα....

μα γεννας σκεφτηκα..... ξεκουμπωσα την ασπρη ρομπα μου νακουμπησουν πανω το μωρο μου..... ενιωθα ενταση, ενιωθα αδρεναλινη..... εσπρωχνα με ολη μου τη δυναμη οπως μου μαθανε αυτοι...... εσπρωχνα για να βγει το μωρο και να μη βαλει βεντουζα.... να μη με κοψει.....

και με εκοψε απο ακρη σε ακρη.... και εβαλε και βεντουζα για πολυ λιγο βεβαια.....

η Ελντα μου κρατουσε το χερι και ηταν σα να μου ελεγε, συγνωμη που δεν ειμαι εγω.... ομως δεν εφταιγε και αυτη.... εχασε τη δυναμη της και το ενιωθα.... ομως για καποιο λογο ετσι ηταν να γινουν τα πραγματα.....

και βγηκε το πλασματακι μου.... 3330...... ειχα να το δω απο εναν υπερηχο 5 μηνων..... ηταν ομως σαν να το ηξερα.... λατρεια μου.... ο αντρας μου εκλαιγε.... εγω κλαιω τωρα που σας τα γραφω.... τοτε ενιωθα απιστευτη ενταση και χαρα..... και τον γιατρο εκεινο, τοτε ηθελα να τον φιλησω.....

τωρα σιγουρα οχι....

το παιδακι μου το θηλασα, του μιλαγα οπως οταν ηταν μεσα στην κοιλια μου..... και ηταν τοσο ηρεμος.....

τοσο ηρεμος.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τωρα που θανεβεις στο δωματιο θα στα βγαλουν ολα.....

θα μπορεις και να σηκωθεις.....

ενιωθα απιστευτη χαρα.....

ναι εχασα πολυ το στοχο μου.... εχασα πολυ ο,τι ειχα ονειρευτει.... ο,τι ειχα πιστεψει οτι θα ζουσα.....

πιστευω μεσα απο την καρδια μου οτι τιποτα δεν θα γινοταν αν εμενα και στο σπιτι..... θα επαιρνε αλλες 2 μερες σιγουρα.... ισως αυτο με ειχε εξαντλησει, ομως τιποτα απο,τι δεν εχεις ζησει δεν μπορεις να ξερεις πως θα μπορουσε να ειχε εξελιχθει.....

εμαθα παρα πολλα ..... εμαθα πως πρεπει να εισαι ταπεινη στη γεννα οπως πολυ σωστα φωναζει η yogamama.... και polina μου οπως εσυ μου ειπες οτι δικαιωθηκα με τον Ροσολυμο ετσι σου λεω και γω και σε σκεφτομουν απο την πρωτη στιγμη, οτι δικαιωθηκες με την επισκληριδιο..... που σου ελεγα γιατι? δεν το συζητω οτι πρεπει να γινεται επισκληριδιος.... δεν το συζητω οτι ναι.... μετα ολοι οι πονοι ξεχνιουνται..... ειναι ομορφο να εισαι στο κεντρο σου και να ζεις τη στιγμη..... ειναι ομως και πολυ κοντα στο να πεις δεν αντεχω.... να εισαι σεναν χωρο που εχεις την επιλογη και να καταφυγεις εκει.....

θελει πολυ δουλεια.... πολυ δυναμη..... πολυ πιστη..... και ανθρωπους να σε στηριζουν.....

το πιστευω πως για το vbac μου επαιξαν σπουδαιο ρολο η Ασπασια και η Ελντα.....

θυμαμαι στην Τηνο..... να νιωθω απιστευτη ενταση.... ορφανη γιατι ενιωθα και τελικα το πιστευω οτι με την Isabel δεν θα τα καταφερνα.... γιατι θα πηγαινα οπως η αδερφη μου, κατευθειαν με σπασμενα νερα στο μαιευτηριο, θα μου καναν κολπικη εξεταση..... και οι 24 ωρες θα περναγαν..... και οι συσπασεις ηθελαν πολυ χρονο ακομα.....

και τοτε ενα μηνυμα της Ασπασιας με ηρεμησε.... το χαρισματης να νιωθει σε πιον παει τι??? κλαιω τωρα που το γραφω Ασπασια μου.... εχεις χαρισμα γιαυτη τη δουλεια.... εκανες ολη τη δουλεια για μενα και ελειπες απο τον τοκετο μου.... γιατι ντραπηκα να σου ζητησω να ερθεις..... ακομα και αν δεν ησουν στο μαιευτηριο γιατι δεν επιτρεπεται.... 15-20 ωρες ακομα θα καναμε πολλη δουλεια....

στο 3ο μου παιδακι ευχομαι......

και η Ελντα..... πολλη δυναμη.... πολλες γνωσεις..... με τεκμηριωση παντα με στηριζε.... μεχρι εκει που ενιωθε οτι αντεχω.... μεχρι εκει που ενιωθε οτι με παιρνει..... και μετα που λυγισα.... που δεν αντεχα τους πονους..... εισαι παιδι που μπηκε σε θερμοκοιτιδα.... που αποχωριστηκε βιαια τη μαμα του..... εχεις χαμηλη αντοχη στον πονο..... ακομα και εκει με ενοιωσε......

σας ευχαριστω ολες τοσο πολυ......

εκανα την πορεια μου μαζι σας..... μεσα απο σας.... απο τις εμπειριες σας και τα πιστευω σας.....

μακαρι παντα να μαστε μαζι!!!

μετα στο μαιευτηριο τα παρατραγουδα δεν σταματησαν σιγουρα....

ξαναρθε ο γιατρος να με νουθετησει για εκει που ειχα μπλεξει.... για τη μαια που πηγε να με παρασειρει......

την επομενη μερα ηρθε και ενας επιμελητης, διευθυντης, δεν καταλαβα που μου ειπε οτι ευτυχως που ζω με αυτο που επιχειρησα..... και ηθελε ακριβως να μαθει ποιος με παρακολουθουσε και πως κατελειξα ετσι.......

καιτι ειναι αυτο το vbacπου του ελεγα....

ο αντρας μου θυμωσε πολυ με ολη ατην την πιεση..... εγω γελαγα..... τους ηξερα αυτους τους γιατρους..... τους ειχα αγαπησει και τους ειχα συγχωρεσει......

Ήθελα να σημειώσω ότι το Buscopan έχει βρεθεί μεν ότι ωφελεί την εξέλιξη του τοκετού όταν χορηγείται αφού ο τοκετός ξεκινήσει, δεν έχει όμως το ίδιο αποτέλεσμα όταν δίνεται πριν την έναρξή του. Αντίθετα, επειδή είναι σπασμολυτικό, η χρήση του πριν αρχίσει ο τοκετός μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση αντί επιτάχυνση.

Για να γίνει καλύτερα κατανοητό να σκεφτείτε ότι το χρησιμοποιούμε σε περιπτώσεις επαπειλούμενου πρόωρου τοκετού για να καταστείλουμε τις συσπάσεις και εμποδίσουμε τον τοκετό...

εγώ πρότεινα τα χαπάκια μπισκοπάν, επειδή δεν ήμουν σίγουρη για την ασφάλεια τους (δεν είμαι γιατρός) είπα στην κοπελα να το συζητήσει πρώτα με το γιατρό της.....

ευχαριστούμε πολύ για τη συμετοχή σας στη συζήτησή μας

αποτι ξερω με ομοιοπαθητικα , με ρεφλεξολογια , με μοξα [....] η μοξα εχει να κανει με το βελονισμο. ειναι κατι σαν πουρο που το αναβεις και το βαζεις να καπνιζει διπλα σε συγκεκριμενο σημειο του ποδιου σου (!?)

θα πρότεινα να είστε αρκετά επιφυλακτικές με μη ιατρικές μεθόδους (ακόμα και αν τις εφαρμόζει γιατρός)....

τωρα που θανεβεις στο δωματιο θα στα βγαλουν ολα.....

θα μπορεις και να σηκωθεις.....

ενιωθα απιστευτη χαρα.....

ναι εχασα πολυ το στοχο μου.... εχασα πολυ ο,τι ειχα ονειρευτει.... ο,τι ειχα πιστεψει οτι θα ζουσα.....

πιστευω μεσα απο την καρδια μου οτι τιποτα δεν θα γινοταν αν εμενα και στο σπιτι..... θα επαιρνε αλλες 2 μερες σιγουρα.... ισως αυτο με ειχε εξαντλησει, ομως τιποτα απο,τι δεν εχεις ζησει δεν μπορεις να ξερεις πως θα μπορουσε να ειχε εξελιχθει.....

εμαθα παρα πολλα ..... εμαθα πως πρεπει να εισαι ταπεινη στη γεννα οπως πολυ σωστα φωναζει η yogamama.... και polina μου οπως εσυ μου ειπες οτι δικαιωθηκα με τον Ροσολυμο ετσι σου λεω και γω και σε σκεφτομουν απο την πρωτη στιγμη, οτι δικαιωθηκες με την επισκληριδιο..... που σου ελεγα γιατι? δεν το συζητω οτι πρεπει να γινεται επισκληριδιος.... δεν το συζητω οτι ναι.... μετα ολοι οι πονοι ξεχνιουνται..... ειναι ομορφο να εισαι στο κεντρο σου και να ζεις τη στιγμη..... ειναι ομως και πολυ κοντα στο να πεις δεν αντεχω.... να εισαι σεναν χωρο που εχεις την επιλογη και να καταφυγεις εκει.....

θελει πολυ δουλεια.... πολυ δυναμη..... πολυ πιστη..... και ανθρωπους να σε στηριζουν.....

το πιστευω πως για το vbac μου επαιξαν σπουδαιο ρολο η Ασπασια και η Ελντα.....

θυμαμαι στην Τηνο..... να νιωθω απιστευτη ενταση.... ορφανη γιατι ενιωθα και τελικα το πιστευω οτι με την Isabel δεν θα τα καταφερνα.... γιατι θα πηγαινα οπως η αδερφη μου, κατευθειαν με σπασμενα νερα στο μαιευτηριο, θα μου καναν κολπικη εξεταση..... και οι 24 ωρες θα περναγαν..... και οι συσπασεις ηθελαν πολυ χρονο ακομα.....

και τοτε ενα μηνυμα της Ασπασιας με ηρεμησε.... το χαρισματης να νιωθει σε πιον παει τι??? κλαιω τωρα που το γραφω Ασπασια μου.... εχεις χαρισμα γιαυτη τη δουλεια.... εκανες ολη τη δουλεια για μενα και ελειπες απο τον τοκετο μου.... γιατι ντραπηκα να σου ζητησω να ερθεις..... ακομα και αν δεν ησουν στο μαιευτηριο γιατι δεν επιτρεπεται.... 15-20 ωρες ακομα θα καναμε πολλη δουλεια....

στο 3ο μου παιδακι ευχομαι......

και η Ελντα..... πολλη δυναμη.... πολλες γνωσεις..... με τεκμηριωση παντα με στηριζε.... μεχρι εκει που ενιωθε οτι αντεχω.... μεχρι εκει που ενιωθε οτι με παιρνει..... και μετα που λυγισα.... που δεν αντεχα τους πονους..... εισαι παιδι που μπηκε σε θερμοκοιτιδα.... που αποχωριστηκε βιαια τη μαμα του..... εχεις χαμηλη αντοχη στον πονο..... ακομα και εκει με ενοιωσε......

σας ευχαριστω ολες τοσο πολυ......

εκανα την πορεια μου μαζι σας..... μεσα απο σας.... απο τις εμπειριες σας και τα πιστευω σας.....

μακαρι παντα να μαστε μαζι!!!

ξαναρθε ο γιατρος να με νουθετησει για εκει που ειχα μπλεξει.... για τη μαια που πηγε να με παρασειρει......

την επομενη μερα ηρθε και ενας επιμελητης, διευθυντης, δεν καταλαβα που μου ειπε οτι ευτυχως που ζω με αυτο που επιχειρησα..... και ηθελε ακριβως να μαθει ποιος με παρακολουθουσε και πως κατελειξα ετσι.......

καιτι ειναι αυτο το vbacπου του ελεγα....

ο αντρας μου θυμωσε πολυ με ολη ατην την πιεση..... εγω γελαγα..... τους ηξερα αυτους τους γιατρους..... τους ειχα αγαπησει και τους ειχα συγχωρεσει......

κουοτάρω μόνο το τελευταίο σου μήνυμα

η ιστορία σου υπέροχη και πολύ όμορφος ο τρόπος που τα περιγράφεις όλα..μακάρι στην επόμενη κύηση να είναι κι ο δικός μου γιατρός σύμφωνος για vbac -δύσκολο εως απίθανο- θα ήθελα πολύ να ζήσω την εμπειρία του φυσιολογικού...

να σου ζήσουν τα παιδιά σου να τα χαίρεσαι!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

την επομενη μερα ηρθε και ενας επιμελητης, διευθυντης, δεν καταλαβα που μου ειπε οτι ευτυχως που ζω με αυτο που επιχειρησα..... και ηθελε ακριβως να μαθει ποιος με παρακολουθουσε και πως κατελειξα ετσι.

δεν κατάλαβα γιατί σου κάναν σκηνή....

για το φυσιολογικό μετά την καισαρική; ή για τη γέννα στο σπίτι;

να σου ζήσει σπιθούλα μου

μακάρι στην επόμενη κύηση να είναι κι ο δικός μου γιατρός σύμφωνος για vbac -δύσκολο εως απίθανο- θα ήθελα πολύ να ζήσω την εμπειρία του φυσιολογικού...!!

αν το θες πολυ riniw θα το ζησεις.... αρκει να καταλαβεις ποια ειναι η ουσια της γεννας σου.... και ειναι να βρεις ανθρωπους να σε αφησουν να γεννησεις....

γιατι μενεις στο συγκεκριμενο γιατρο να ειναι συμφωνος???

εγω οταν το καταλαβα αυτο .... βγηκα κερδισμενη....

σευχαριστω για τις ευχες σου!!!

δεν κατάλαβα γιατί σου κάναν σκηνή....

για το φυσιολογικό μετά την καισαρική; ή για τη γέννα στο σπίτι;

να σου ζήσει σπιθούλα μου

για ολα..... ο ενας που ηρθε ουτε που ηξερε την εννοια....

ευτυχως που ζεις... μου ειπε :lol:

ο γιατρος βεβαια του μαιευτηριου του ειπε οτι γινεται.. θα σας πω... του ειπε.

ευχαριστω πολυ Μαριαλ μου!!!

αν το θες πολυ riniw θα το ζησεις.... αρκει να καταλαβεις ποια ειναι η ουσια της γεννας σου.... και ειναι να βρεις ανθρωπους να σε αφησουν να γεννησεις....

γιατι μενεις στο συγκεκριμενο γιατρο να ειναι συμφωνος???

εγω οταν το καταλαβα αυτο .... βγηκα κερδισμενη....

σευχαριστω για τις ευχες σου!!!

η αλήθεια είναι οτι τον εμπιστεύομαι απόλυτα -όχι τυφλά βέβαια..

απο κει και πέρα είναι ένα ζήτημα που θα ήθελα να έχω και τη σύμφωνη γνώμη του άντρα μου,εγω είμαι η μητέρα-εκείνος ο πατέρας κι οι δυο μας σύντροφοι ο ένας του άλλου!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

ευτυχως που ζεις... μου ειπε :lol:

!

στο ρωτάω γιατί και εγώ στο λητώ στο φυσιολογικό μετά την καισαρική είχα μια απρόσμενη στήριξη...

όταν τρόμαξα ότι θα πάθω ρήξη μήτρας και θα πεθάνω, και έπαθα κρίση πανικού (ναι ναι) μου ελεγε μία μαία "μην ανησυχήτε, σας παρακολουθούμε καλά και αν κάτι γίνει θα πάρουμε αμέσως το μωρό"

μετά όταν ανέβηκα στην κλινική όλες οι μαίες μόλις έβλεπαν την τομή μου έλεγαν "μπράβο.... ποιος γιατρός;" και κοιτούσαν στο καρτελάκι του μωρού

κανείς δεν με τρόμαξε ούτε με αποθάρεινε το αντίθετο θα έλεγα .....

Διαφημίσεις

μαριλου τι γίνεται;

μάμα άγκα γύρισε το μωράκι σου;

γαρδουμπάκι πως πας;

ΜΑΡΙΑΛ μου δεν έχω πάει ακόμη στο γιατρό, αλλά πιστεύω πως δεν έχει γυρίσει γιατι αισθάνομαι κατι στρογγυλό και σκληρο στο υψος του αφαλου, που πολύ δύσκολο να ειναι ο πωπος του...μάλλον για κεφαλάκι το θεωρώ..

Δεν ξερω αν στις 36 -37 εχει ελπιδες...απλα διαβασα σε καποιο θεμα για μια κοπελα που γυρισει την προηγουμενη μερα από θαυμα...μαλλον αυτο πρεπει να ελπιζω μονο πια ..γιατι με τις ασκησούλες δυσκολευομαι..

Παντως κορίτσια δεν ξέρω αν κάποια με νοιωθει...

Όλοι μου λένε , δεν εχει σημασια και αν κανεις καισαρική , σημασία έχει ενα γερό μωράκι...και αν και είναι αλήθεια αυτό καταβαθος δεν με ανακουφίζει ...εχω τρελη απογοήτευση και μονο στην ιδεα υης καισαρικής...νομίζω πως μετά θα με πιάσει κατάθλιψη!! κακώς βεβαια γιατι η υγεια πάνω από όλα....

αλλά κρίμα βρε παιδι μου....ειχα και εγω μια καλή εγκυμοσύνη..αυτη εδω, γιατι οι προηγούμενες ηταν πιο δύσκολες και επίπονες, και τελικά να καταλήξει σε καισαρική!!!?:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

ΜΑΡΙΑΛ μου δεν έχω πάει ακόμη στο γιατρό, αλλά πιστεύω πως δεν έχει γυρίσει γιατι αισθάνομαι κατι στρογγυλό και σκληρο στο υψος του αφαλου, που πολύ δύσκολο να ειναι ο πωπος του...μάλλον για κεφαλάκι το θεωρώ..

Δεν ξερω αν στις 36 -37 εχει ελπιδες...απλα διαβασα σε καποιο θεμα για μια κοπελα που γυρισει την προηγουμενη μερα από θαυμα...μαλλον αυτο πρεπει να ελπιζω μονο πια ..γιατι με τις ασκησούλες δυσκολευομαι..

Όλοι μου λένε , δεν εχει σημασια και αν κανεις καισαρική , σημασία έχει ενα γερό μωράκι...και αν και είναι αλήθεια αυτό καταβαθος δεν με ανακουφίζει ...εχω τρελη απογοήτευση και μονο στην ιδεα υης καισαρικής...νομίζω πως μετά θα με πιάσει κατάθλιψη!! κακώς βεβαια γιατι η υγεια πάνω από όλα....

αλλά κρίμα βρε παιδι μου....ειχα και εγω μια καλή εγκυμοσύνη..αυτη εδω, γιατι οι προηγούμενες ηταν πιο δύσκολες και επίπονες, και τελικά να καταλήξει σε καισαρική!!!?:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Σε καταλαβαινω που δεν θες καισαρικη :-(, τουλαχιστον αν σε παρηγορει σκεψου πως δεν θα ειναι αναιτια. Μην χανεις παντως ελπιδες, μπορει να γυρισει ;) ! Αν παραμεινει σε ισχιακη προβολη μεχρι ποτε θα περιμενει ο γιατρός σου; Θα αφησει να ξεκινησει ο τοκετος μονος του;

Σε καταλαβαινω που δεν θες καισαρικη :-(, τουλαχιστον αν σε παρηγορει σκεψου πως δεν θα ειναι αναιτια. Μην χανεις παντως ελπιδες, μπορει να γυρισει ;) ! Αν παραμεινει σε ισχιακη προβολη μεχρι ποτε θα περιμενει ο γιατρός σου; Θα αφησει να ξεκινησει ο τοκετος μονος του;

Δεν ξερω να πω την αλήθεια, πιστευω να με αφήσει αν δεν υπάρξει κάποιο άλλο θέμα, αλλά δεν έχω ιδέα γιατι δεν το ειχαμε συζητησει ποτέ αυτό..

Ειχα δύσκολες εγκυμοσυνες, φανταζόμουν χιλιάδες ανασταλτικούς παράγοντες του φυσιολογικού, αλλά αυτό ποτε δεν μου είχε περάσει από το μυαλό!!

Θα ρωτήσω την άλλη βδομάδα που θα πάω.,

Συνήθως οι vbac γιατροι ως πότε αφήνουν? Μεχρι 42 εβδομάδες? η όποτε ξεκινήσουν συσπάσεις και τοκετός?

Συζήτησέ το μαζί του. ίσως αν ξέρεις τι σε περιμένει να χαλαρώσεις και να έρθουν τα πράγματα πιο βολικά. Θα σου ακουστεί χαζό,αλλά μίλα στο μωρό. Και βάλε και το μπαμπά και το άλλο σου παιδάκι να του μιλάνε χαμηλά.

Για μένα το καλύτερο είναι να ξεκινήσει ο τοκετός μόνος του και ό,τι ήθελε προκύψει. Ακόμη κι αν αυτό είναι καισαρική με τη μία. Μην προδικάζεις τίποτα και μην απογοητεύεσαι. Άστο κι ό,τι γίνει... το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο με τα πατουσάκια του, τη μουρίτσα του, τα χειλάκια του, ξέρεις εσύ. Εσύ έχεις κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσες. Κι ο γιατρός σου το ίδιο (μέχρι στιγμής....)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Συζήτησέ το μαζί του. ίσως αν ξέρεις τι σε περιμένει να χαλαρώσεις και να έρθουν τα πράγματα πιο βολικά. Θα σου ακουστεί χαζό,αλλά μίλα στο μωρό. Και βάλε και το μπαμπά και το άλλο σου παιδάκι να του μιλάνε χαμηλά.

Για μένα το καλύτερο είναι να ξεκινήσει ο τοκετός μόνος του και ό,τι ήθελε προκύψει. Ακόμη κι αν αυτό είναι καισαρική με τη μία. Μην προδικάζεις τίποτα και μην απογοητεύεσαι. Άστο κι ό,τι γίνει... το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο με τα πατουσάκια του, τη μουρίτσα του, τα χειλάκια του, ξέρεις εσύ. Εσύ έχεις κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσες. Κι ο γιατρός σου το ίδιο (μέχρι στιγμής....)

Δίκιο έχεις , χαλαρη πρέπει να είμαι! έτσι και αλλι'ως δεν ε'ιναι στο χέρι μου!

Οσο για να του μιλάω, εγω το κανω καποιες φορές, ο μπαμπάς μας το θεωρεία χαζομαρα, και όυτε για αστείο δεν του μιλά μεσα στην κοιλιά..χα..οπότε..

Τελοσπάντων ..θα δούμε .. έχει ο Θεός!

αλλά κρίμα βρε παιδι μου....

Λοιπόν Mama-Aga

1. Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο θέμα του φόρουμ που έχεις μπει ΣΕ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΌΛΕΣ!!!!!!!:D Δεν πιστεύω ότι θα έμπαινε καμιά από εμάς να ψάξει για τον vbac αν δεν θεωρούσε την ΚΤ τραυματική εμπειρία.

2. Πίστεψέ με, εμένα ο μπέμπης δεν είναι ισχιακός, αλλά το αν θα κάνω ΦΤ δεν είναι στο χέρι μου (έτσι νιώθω). Έχω ηρεμήσει όμως από την στιγμή που κατέληξα στον γιατρό και που ξέρω ότι θα παρέμβει αν και εφόσον χρειαστεί για την ασφάλειά μας. Μια κοπέλα που γέννησε μαζί του πρόσφατα και έκανε επαναληπτική ΚΤ έπαθε αποκόλληση πλακούντα αν δεν κάνω λάθος. Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι το ενδεχόμενο, συμβαίνει όμως, ίσως να είμαι εγώ το επόμενο νούμερο (στατιστικά μιλώντας). Τι θα πω... γιατί εγώ? Ή θα επιμείνω στον ΦΤ? Πώς θα με χαρακτήριζες?

Άρα λοιπόν, ναι, γερό μωρό και να το πιστέψεις κοπελάρα μου, όχι μεμψιμοιρώντας επειδή το λένε οι άλλοι παρηγορητικά αλλά επειδή έτσι είναι.

Αν βέβαια δεν γυρίσει το παιδί! Γιατί αν δεν γυρίσει θα ανήκεις στο 5% των τοκετών που καταλήγουν σε ΚΤ λόγω ισχιακής προβολής. Πάλι στατιστικά μιλώντας, θα είσαι η μία στις είκοσι που το μωρό δεν κατάφερε να γυρίσει. Ατυχία, σου το απεύχομαι :(

Στην ουσία όμως έχεις 19 πιθανότητες στις είκοσι να γυρίσει.:lol: Γιατί βλέπεις την αρνητική πλευρά όταν οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου?

Θεωρώ ότι πρέπει να χαλαρώσεις και αν οι ασκήσεις σε ενοχλούν, δοκίμασε μόνο αυτό με το ζεστό-κρύο και την μουσική. Δες πότε γίνεται πιο κινητικό το μωρό (πχ, όταν ξαπλώνεις, μετά από μπάνιο, ή γέμισε και την μπανιέρα σου ακόμα να δεις πώς θα αντιδράσει με την άνωση) και περίμενε την γέννα ΜΕ ΧΑΡΑ!;)

Κατάθλιψη θα πάθεις ούτως ή άλλως, απλά θα είναι η επιλόχειος! :-P:razz::-P:razz::-P:razz::-P:razz:

ΥΓ1:Στους 3 vbac γιατρούς που είδα τελευταία, ο ένας περιμένει μέχρι την 40η εβδομάδα, οι άλλοι 2 μεχρι την 42η.

ΥΓ2: Στο τέλος πια της 40ης εβδομάδας και αν δεν έχει γυρίσει ακόμα το μπεμπάκι, σκέψου και την ομοιοπαθητική. Τότε πια δεν θα έχεις τίποτα να χάσεις (ΜΑΡΙΑΛ μην θυμώσεις :mad:)

ΥΓ3: Αααα στο καλό, με άγχωσες και ψάχνω στη 1 το βράδυ πληροφορίες για τα ισχιακά μωράκια μπας και σε κάνω να νιώσεις ότι δεν είσαι μόνη!

νιώθεις σουβλιές στο κάτω μέρος της κοιλιάς (τα πατουσάκια του) ή στο κάτω μέρος της κοιλιάς επικρατεί σιγή ιχθύος;

γαρδουμπάκι πως πας;

Κάναμε το doppler την Πέμπτη, όλα φυσιολογικά, 2005gr, ωρίμανση πλακούντα ΙΙ, μόνο αυτό δεν ξέρω αν είναι οκ για 32w 5d, δεν μου είπε κάτι κακό ο γιατρός.

Οπίσθια προβολή βέβαια, κι εγώ ελπίζω να γυρίσει γιατί θα έχουμε γλέντια αν καταφέρουμε ΦΤ, θα τον νιώσω για τα καλά :lol:

Έχω αρχίσει και βαραίνω, η μέση και τα ισχία μου υποφέρουν αρκετά και το βράδυ κοιμάμαι με 3 μαξιλάρια γιατί δεν μπορώ να ξαπλώσω τελείως, δεν μπορώ να αναπνεύσω. Έχω μια τεράστια κοιλιάααα!!!! Γενικά, πάει και ο λίγος ύπνος που μου επέτρεπε η κόρη μου να κάνω τελευταία, άρχισα να έχω πάλι δίπλα στο κρεβάτι τόμους για διάβασμα αντί για βιβλιαράκια. Θα ξανακοιμηθώ ποτέ φυσιολογικά άραγε :?::?::?:

Με περιμένει και θηλασμός πάλι, η κόρη μου θήλαζε ανά 2-3ωρο μέσα στην νύχτα μέχρι που αποθηλάσαμε στον χρόνο επάνω, ελπίζω αυτός να αγαπάει περισσότερο τον ύπνο. Εσύ τι εγκυμοσύνη έχεις αυτή τη φορά? Γενικά, δεν βλέπω την ώρα να γεννήσω και είναι και τόσο νωρίς ακόμα!

Εσύ τι εγκυμοσύνη έχεις αυτή τη φορά?

έχω μια χαρά εγκυμοσύνη

με μόνο πρόβλημα την αυπνία

τις καούρες όταν τρώω κρέας

και πόνο στην ηβική σύμφυση....

εγώ είμαι 33 και 5 μέρες....

έχω ραντεβού με τον ντοκ τέλη γεναρη

βαριέμαι τόσο να περιμένω τη γέννα μέχρι 20 φλεβάρη (ελπίζω να βαρέθηκε και το μικρό και να να βγει 37 - 38 βδομάδες....:D )

ζητάω πολλά;

έχω μια χαρά εγκυμοσύνη

με μόνο πρόβλημα την αυπνία

τις καούρες όταν τρώω κρέας

και πόνο στην ηβική σύμφυση....

εγώ είμαι 33 και 5 μέρες....

έχω ραντεβού με τον ντοκ τέλη γεναρη

βαριέμαι τόσο να περιμένω τη γέννα μέχρι 20 φλεβάρη (ελπίζω να βαρέθηκε και το μικρό και να να βγει 37 - 38 βδομάδες....:D )

ζητάω πολλά;

Πολλά ζητάς, ΝΑΙ!

Κι εγώ το ίδιο λέω, ξέρεις, να πάει 3 κιλά για να είμαστε σίγουροι και μετά ας βγεί όσο νωρίτερα γίνεται, αλλά...

Ο δικός μου είχε μαλλιά καρφάκια στο doppler και γελούσε ο γιατρός, μάλλον γιατί συνήθως είναι κολλημένα από τα υγρά τα μαλλιά και δεν φαίνονται έτσι να υποθέσω? Μιλάμε το μαλλί έτοιμο για κούρεμα με την μηχανή που κουρεύει το γρασίδι!!!!!!!!!!!!!!!

Πολλά ζητάς, ΝΑΙ!

η πρώτη μου γέννα (φυσιολογικός) ήταν στις 38

η δεύτερη (καισαρική) 37

η τρίτη (φυσιολογικός) 39

την πητ δεν τη φτάνω και μη μου το χαλάς γιατί θα φωνάξω ..... :D

η πρώτη μου γέννα (φυσιολογικός) ήταν στις 38

η δεύτερη (καισαρική) 37

η τρίτη (φυσιολογικός) 39

την πητ δεν τη φτάνω και μη μου το χαλάς γιατί θα φωνάξω ..... :D

Τότε λοιπόν πάμε για τρελό αγώνα στήθος με στήθος, το καλό που σου θέλω αν προηγηθείς να κάνεις ΦΤ για να πάρω κουράγιο! Δεν ξέρω ποιος είναι ο γιατρός σου, αν έχουμε τον ίδιο κανόνισε να είναι ξεκούραστος και για μένα.

Σε καληνυχτίζω :wink:

:) δεν ειναι χαζο.. λεγεται ''απτονομια''

εμεις το κανουμε απο 20 εβδ. ειναι μεσα στην προετοιμασια που κανουμε για τον τοκετο. μιλαμε στο μωρο και ο μπαμπας το κατευθυνει και του δειχνει το δρομο. ειμαι 35 εβδ τωρα και μπορουμε οταν βαζουμε τα χερια μας να του λεμε να 'παει' (πλεον ειναι μεγαλο για να παει , μαλλον να κλωτσησει) στη μαμα η στο μπαμπα εκεινο το κανει στη σωστη μερια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...