Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

................... Ρωτησα τον γιατρο μου και μου ειπε πως αν ειναι στον 9 μηνα μεχρι 10mm αναλαμβανει vbac αλλιως το θεωρει επικινδυνο........................

Κατ' αρχήν σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να ψαξεις και να ρωτήσεις το γιατρό σου :)

αυτό όμως που σου είπε : "αν ειναι στον 9 μηνα μεχρι 10mm αναλαμβανει vbac αλλιως το θεωρει επικινδυνο" με άγχωσε λίγο, δηλαδή είμαι οριακά στο επικύνδυνο? και πρέπει μέχρι και τον έννατο (φαντάζομαι στο τέλος του) να παραμείνει τόσο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ?

ΩΧ! δεν μου άρεσε αυτό......:?

db0ip3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οχι μην αγχωνεσαι.

Διαβασα εδω κοπελες που ειχαν παχος τομης λιγο πανω απο 3mm και γεννησαν με vbac και ολα πηγαν καλα.

Ισως ο δικος μου γιατρος να ειναι πολυ επιφυλακτικος. Καποιες κοπελες εγραψαν οτι ορισμενοι γιατροι δεν δινουν καν σημασια στο παχος της τομης.

Αν ρωτησεις τον γιατρο σου γι'αυτο το θεμα, πες μου τι σου ειπε αν μπορεις.

Παντως εγω βρηκα σε μια σελιδα το εξης:

παχος τομης 36-38 εβδομαδων

>4,5mm 0% για ρηξη

3,6-4,5mm 0,6% για ρηξη

2,6-3,5mm 6,6% για ρηξη

<2,5mm 9,8%.

Rosenberg, Lancet 1996

Το εχω ψαξει αρκετα διαβαζοντας και ερευνες στα αγγλικα, δεν υπαρχει μια κοινα αποδεκτη αποψη απο ολους τους γιατρους για τα ασφαλη ορια του παχους της τομης.

Εσυ παντως, συμφωνα με τα οσα διαβασα ως τωρα, εχεις πολυ καλη μετρηση.

Μην αγχωνεσαι,σημασια εχει που το πηρες αποφαση και θα το προσπαθησεις!!!

Οχι μην αγχωνεσαι.

Διαβασα εδω κοπελες που ειχαν παχος τομης λιγο πανω απο 3mm και γεννησαν με vbac και ολα πηγαν καλα.

Ισως ο δικος μου γιατρος να ειναι πολυ επιφυλακτικος. Καποιες κοπελες εγραψαν οτι ορισμενοι γιατροι δεν δινουν καν σημασια στο παχος της τομης.

Αν ρωτησεις τον γιατρο σου γι'αυτο το θεμα, πες μου τι σου ειπε αν μπορεις.

Παντως εγω βρηκα σε μια σελιδα το εξης:

παχος τομης 36-38 εβδομαδων

>4,5mm 0% για ρηξη

3,6-4,5mm 0,6% για ρηξη

2,6-3,5mm 6,6% για ρηξη

<2,5mm 9,8%.

Rosenberg, Lancet 1996

Το εχω ψαξει αρκετα διαβαζοντας και ερευνες στα αγγλικα, δεν υπαρχει μια κοινα αποδεκτη αποψη απο ολους τους γιατρους για τα ασφαλη ορια του παχους της τομης.

Εσυ παντως, συμφωνα με τα οσα διαβασα ως τωρα, εχεις πολυ καλη μετρηση.

Μην αγχωνεσαι,σημασια εχει που το πηρες αποφαση και θα το προσπαθησεις!!!

Εννοείται μόλις έχω νέα θα ενημερώσω (4/7 εχω ραντεβού).

Κι εμένα μου φανηκε οτι άκρως επικουρικά μου είπε να το μετρήσουμε στο doppler, γενικως τον βλέπω πολύ χαλαρό και αυτό που μου είπε ήταν οτι υπάρχουν πολλές ενδείξεις αρκετα νωρίτερα οτι κάτι δεν πάει καλά και μπορείς να προλάβεις τυχόν επικύνδυνες καταστάσεις.

Χαιρομαι που μοιραζόμαστε τις ανησυχίες και τα άγχη μας γιατι η αλήθεια είναι οτι επειδή οταν το λεω οτι θελω να δοκιμάσω vbac, αν πληρώ τις προυποθέσεις εννοείται, με κοιτάζουν σαν εξωγήινη , δεν μπορώ να συζητήσω αυτά που με αγχώνουν΄μαζί τους γιατί απλά να ενισχύω τη θέση τους (που είναι κατά εννοείται) ξερετε έχουν οι περισσοτεροι το σκεπτικό κάνε μωρε μια καισαρικούλα να τελειώνεις, να μην ταλαιπωρηθείς καθόλου, να ξεμπερδεύεις και τέλος Ιουλίου που βολεύει .....

db0ip3.png

Εννοειται οτι σε αποτρεπουν γιατι ετσι εχουμε μαθει τοσα χρονια "μια φορα καισαρικη παντα καισαρικη". Δεν χρειαζεται να το συζητας με αλλους αν σε επηρεαζει η αρνητικη τους σταση απο τη στιγμη που το αποφασισες και ο γιατρος ειναι οκ. Μονο αγχος μπορει να σου προσθεσει αυτο.

Απο τη στιγμη που θα γινει η γεννα σε οργανωμενο μαιευτηριο, αν κατι δεν παει καλα μπορει να το προλαβει ο γιατρος που θα σε παρακολουθει στενα ουτως η αλλως κατα τη διαρκεια της γεννας (ετσι μου ειπε ο γιατρος μου).

Στο κατω κατω τοσες γυναικες πανε για φυσιολογικο (χωρις προηγηθεισα καισαρικη) και αν κατι δεν προχωραει καλα μπαινουν για καισαρικη. Εμεις εχουμε και μια εμπειρια απο καισαρικη οποτε ξερουμε τι να περιμενουμε!

Ολα θα πανε καλα, θα το δεις!

Engleza ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Πραγματικά πολύ χρήσιμες. Νομίζω όμως οτι το πάχος της ουλής που αναφέρεις είναι σε mm. Επειδή εκανα σήμερα το doppler και μετρήσαμε το πάχος της ουλής το οποίο βγήκε 10mm αγχώθηκα λίγο διαβάζοντας το ποστ σου και το έψαξα λιγάκι, μου φάνηκε βλέπεις μεγάλη η απόκλιση.

Περισσότερα νέα θα έχω απο το γιατρό μου βέβαια στις 4/7 που έχω το ραντεβού.

Ναι, συγνώμη, ο δαίμων του τυπογραφείου (αυτόματος διορθωτής κειμένου στην ταμπλέτα μου) έκανε τα mm να είναι cm.

Βρήκα και αυτόhttp://www.vbac.com/what-is-a-uterine-rupture-and-how-often-does-it-occur/

όπου αξίζει να προσέξετε τις εξής προτάσεις:

For women whose labors begin spontaneously, uterine rupture is reported to be less than 1% and the risks similar to those for women having a first birth.

...current research shows that maternal mortality is significantly increased for elective repeat cesarean, 13.4 per 100,000, compared to 3.8 per 100,000 when laboring for a VBAC.

Διαφημίσεις

Elenanikou στεναχωρηθηκα πολύ με τα νέα σου..λυπάμαι πολύ.Εύχομαι γρήγορα να απαλύνει ο πόνος στη καρδουλα σου κ να πανε ολα καλα σε νεα εγκυμοσυνη που θα ερθει.

To λουκουμάκι μου μέρα με τη μέρα γεμίζει την ζωή μου μαγικά:P

Ναι, συγνώμη, ο δαίμων του τυπογραφείου (αυτόματος διορθωτής κειμένου στην ταμπλέτα μου) έκανε τα mm να είναι cm.

Βρήκα και αυτόhttp://www.vbac.com/what-is-a-uterine-rupture-and-how-often-does-it-occur/

όπου αξίζει να προσέξετε τις εξής προτάσεις:

For women whose labors begin spontaneously, uterine rupture is reported to be less than 1% and the risks similar to those for women having a first birth.

...current research shows that maternal mortality is significantly increased for elective repeat cesarean, 13.4 per 100,000, compared to 3.8 per 100,000 when laboring for a VBAC.

Όντως πολύ σημαντική η επισήμανσή σου.

Thanks again :)

db0ip3.png

Εννοειται οτι σε αποτρεπουν γιατι ετσι εχουμε μαθει τοσα χρονια "μια φορα καισαρικη παντα καισαρικη". Δεν χρειαζεται να το συζητας με αλλους αν σε επηρεαζει η αρνητικη τους σταση απο τη στιγμη που το αποφασισες και ο γιατρος ειναι οκ. Μονο αγχος μπορει να σου προσθεσει αυτο.

Απο τη στιγμη που θα γινει η γεννα σε οργανωμενο μαιευτηριο, αν κατι δεν παει καλα μπορει να το προλαβει ο γιατρος που θα σε παρακολουθει στενα ουτως η αλλως κατα τη διαρκεια της γεννας (ετσι μου ειπε ο γιατρος μου).

Στο κατω κατω τοσες γυναικες πανε για φυσιολογικο (χωρις προηγηθεισα καισαρικη) και αν κατι δεν προχωραει καλα μπαινουν για καισαρικη. Εμεις εχουμε και μια εμπειρια απο καισαρικη οποτε ξερουμε τι να περιμενουμε!

Μακάρι να πανε όλα καλά για όλες μας, είτε παμε για vbac είτε οχι.

Να μπούμε και να βγούμε γερές (γιατι έχουμε και υποχρεώσεις ) με υγιή μωράκια :-)

και εμείς οι "παλαβές" που θέλουμε να "ρισκάρουμε" για να πονέσουμε (ετσι μου λένε) εδω θα είμαστε να μοιραζόμαστε εμπειρίες και ... κουράγιο :wink:

Καλημέρα

db0ip3.png

Διαφημίσεις

@elenanikou ότι και να πούμε είναι λίγο...μπράβο σου για το κουράγιο και την αποφασιστικότητα σου να συνεχίσεις. Σου εύχομαι ολόψυχα αυτή η δύναμη ψυχής να μεγαλώνει και να γίνεται συνεχώς πιο δυνατή.

@Labrinoula και πάλι μπράβο και συγχαρητήρια και να σου ζήσει !!! Πολύ χαίρομαι που όλα πήγαν καλά.

@verak να σου ζήσει και μπράβο για την επιμονή σου.

@miriki κι εγώ ΠΗΤ 13/8 έχω και με ανέλαβε ο κος Γιαννίκος σαν να ήταν οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία (και το λέω με βεβαιότητα γιατί ήταν από τις πρώτες μου ερωτήσεις....).

@Αθηνά στην αυχενική, στην β' επιπέδου και στο doppler οι γιατροί που μου έκαναν τους υπερήχους φρόντισαν με κάθε "ανατριχιαστική" λεπτομέρεια να με ενημερώσουν γιατί δεν πρέπει να κάνω vbac. Στην αρχή μπήκα σε σκέψεις. Μετά όμως συνειδητοποίησα ότι δεν αντιδρούν το ίδιο σε μία αδικαιολόγητη καισαρική. Κανένας γιατρός δεν θέλει να ρισκάρει, άρα οι γιατροί που μας αναλαμβάνουν φροντίζουν για την υγεία του μωρού μας και την δική μας. Ο φυσιολογικός τοκετός θα έπρεπε να είναι επιλογή της μητέρας είτε είναι ο πρώτος τοκετός είτε είναι ο δεύτερος μετά από καισαρική. Ελπίζω ότι οι γιατροί θα αρχίσουν σιγά - σιγά να καταλαβαίνουν ότι η εγκυμοσύνη είναι ένα θαύμα της φύσης και όχι μια ευκαιρία για γρήγορο χρήμα.

rn9Yp3.png

1U0pp3.png

Καλησπερα και καλη επιτυχια σε οσα κοριτσακια απο εδω επιχειρουν vbac!!!Ευχομαι ολοψυχα να γεννησετε υγειη παιδακια!!!!

Πριν 3 μηνες γεννησα την μπουμπου μου με καισαρικη γτ ειχα κονδυλωματα.Θεωρω οτι ο γιατρος μου δεν ηθελε να ρισκαρει να μου τα θεραπευσει και τελικα με πηγε με καισαρικη και μαλιστα με ολικη ναρκωση!!!!Μου πηρε καιρο να το χωνεψω-καθως δεν καταφεραμε να θηλασει η μικρη και το αποδιδω στην ΚΤ- και υποσχεθηκα στον εαυτο μου στην επομενη εγκυμοσυνη να προσπαθησω για ΦΤ.Υπαρχει καποια λιστα με γιατρους που αναλαμβανουν vbac?Βεβαια, κι ο γιατρος μου μου ειπε οτι μπορω να ξανα-μεινω εγκυος μετα απο 6 μηνες(γτ θελω να μεινω στα καπακια) κι οτι δεν ειναι στανταρ οτι θα ξανα-κανω καισαρικη.Αλλα αν ειχα στην 1η εγκυμοσυνη κονδυλωματα, θεωρω οτι θα εχω και στην 2η(λογω ορμονων!!!).Επομενως πρεπει να βρω καποιον που να αναλαμβανει να τα θεραπευσει κιολας. Επειδη προσφατα μετακομισα στην Λευκαδα, θα προτιμουσα-αν υπαρχει- καποιον σε Γιαννενα η Πατρα, αλλα συμβιβαζομαι και με Αθηνα.

Συγγνωμη για το μεγαλο μην και καλη επιτυχια σε ολες!!!

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Για Γιάννενα ξέχνα το... Όχι τουλάχιστον σε δημόσιο νοσοκομείο. Σε ιδιωτική κλινική δε θα το συνιστούσα. Αν κάτι στραβώσει... σε τρέχουν στο δημόσιο. Δεν είναι σαν τα μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια της Αθήνας/Θεσσαλονίκης.

Κι εγώ έψαχνα για Γιάννενα και οι γιατροί με κοιτούσαν με υφάκι "για τρελούς ψάχνεις?!"

Ψάξε αλλού.... Γιάννενα... δεν έχει.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Για Γιάννενα ξέχνα το... Όχι τουλάχιστον σε δημόσιο νοσοκομείο. Σε ιδιωτική κλινική δε θα το συνιστούσα. Αν κάτι στραβώσει... σε τρέχουν στο δημόσιο. Δεν είναι σαν τα μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια της Αθήνας/Θεσσαλονίκης.

Κι εγώ έψαχνα για Γιάννενα και οι γιατροί με κοιτούσαν με υφάκι "για τρελούς ψάχνεις?!"

Ψάξε αλλού.... Γιάννενα... δεν έχει.

Κριμα και θα εξυπηρετουσε.Ευχαριστω παντως για την αμεση ανταποκριση

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Διαφημίσεις

έτσι ακούγεται πραγματικά πολύ εύκολο, αναλαμβάνουν όλοι οι γιατροί να φέρουν εις πέρας αντίστοιχες γέννες ή πρέπει να ρωτήσω το γιατρό μου?:confused:

Δεν είναι στα άμεσα σχέδια μας δεύτερο παιδί, μάλιστα δε θέμε άλλο λόγω κρίσης (οικονομικής).

Αλλά αν ο θεός μας έδινε κι άλλο θα ήθελα να ήταν με ΦΤ.

Μπήκαμε στο πρώτο για καισαρική μετά από 12 ώρες προσπάθεια για ΦΤ.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Καλημερα σε 'όλες κορίτσια!

Δεν μπαίνω συχνά τελευταία, αλλά θα ήθελα να πω ενα μεγάλο μπράβο σε όσες τα κατάφεραν !!! και με το καλό όσες προσπαθούν!!

Να ρωτήσω κάτι..

Για Θεσσαλονίκη , ειδα σε τελευταίο ποστ οτι οι γιατροί περιορίστηκαν σε δύο, Μαμμόπουλο και Μπουζάκη, καλό από μια πλευρά.

Όσες τους είχατε , τι ηλικίας είναι?? έχουν πείρα και αν σου τύχει κάτι άσχημο? εννοώ εκτός από να ξεγεννάνε φυσιολογικά?

Επίσης πως πληρώνονται? σε κάθε επίσκεψη? πόσο περίπου?

Εχουν μηχανήματα στο ιατρείο? κάνουν αυτοί αυχενική διαφάνεια, ντοπλερ κλπ η τρεχεις αλλού?

Και τέλος πια κλινική η νοσοκομείο στη Θεσσαλονικη είναι πιο οργανωμένη σε περίπτωση που συμβεί κατι σε μαμά η στο μωρό?? για να μην σε μεταφερουν αλλου, η πχ. να εχουν θερμοκοιτίδες κλπ, μονάδες νεογνών..

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις , αλλα άρχισα να προσπαθώ και αγχωθει !!

elenanikou ψυχουλα μου υπομονη....ο χρονος ειναι ο καλυτερος γιατρος.εγω το εζησα με δυο ξαδερφες μου αυτο που εχασαν κ οι δυο με τον ιδιο τροπο τα μωρα τους κ οι δυο πρωτο παιδακι κ δυστυχως δεν εχουν ξαναπροσπαθησει για δευτερο.χαρηκα πολυ που εσεις δεν το αποκλειεται!!!σας ευχομαι συντομα κ με ενα γερο μωρακι στην αγκαλιτσα σας αυτη τη φορα

Κορίτσια καλησπέρα γεννήσα και εγώ αλλά καισαρική...το μόνο καλό στην όλη υπόθεση ήταν οτι έγινε στο νοσοκομείο επειδή ο μικρός χρειάστηκε να μπεί για λίγο στην μονάδα..αν γύριζα ξανα στην αρχη θα επέλεγα μπουζάκη..καλή επιτυχία σε όλες τις εγκυούλες με γερά παιδάκια...

WNQ3p2.png

dev173pb___.png

Σας ευχαριστώ κορίτσια για τις ευχές σας,και σε εσάς οτι επιθυμήτε..Πρέπει να σας πω οτι μπήκαμε κατευθείαν για καισαρική στις 18 του μήνα..στις 14 στο τελευταιο ραντεβού μου ανακοίνωσε ο γιατρός μου οτι στην ΠΗΤ μου έχει συνέδριο και θα λείψει για 5ημέρες έπαθα ένα σοκ ήδη απο τα οιδήματα δεν μπορουσα να προχωρησω και η ψυχολογία μου έπιασε πάτωμα..Δυο μέρες μετά με έπιασαν πονοι στις 4πμ στο δεκάλεπτο και στις 7 έγιναν στο πεντάλεπτο έυτυχως σκέφτηκα..Πήγαμε στο μαιευτήριο αλλά οι συσπάσεις ήταν σταθερές χωρίς εξέλιξη όπως και ο τράχηλος,,φάρμακα δεν μπορούσαν να μου δώσουν και έτσι γυρίσαμε σπίτι..Δυο μέρες με σταθερες συσπάσεις στο μισάωρο και ίσως και πιο συχνα..Εν τέλει επειδη και ο συζυγος και εγω αρχισαμε να αμφιβάλουμε για το πόσο ταυτίζονται τα θέλω μας με του γιατρου αποφασίσαμε να μπουμε για καισαρικη στις 39 και 3 ωστε τουλάχιστον να με παρακολουθεί ο ιδιος και να προλάβουμε το συνέδριο..Αυτό που μου είπε ηταν οτι το μωρο δεν είχε καμία διάθεση εμπέδωσης..ένα μωρό 4κιλά

WNQ3p2.png

dev173pb___.png

Σας ευχαριστώ κορίτσια για τις ευχές σας,και σε εσάς οτι επιθυμήτε..Πρέπει να σας πω οτι μπήκαμε κατευθείαν για καισαρική στις 18 του μήνα..στις 14 στο τελευταιο ραντεβού μου ανακοίνωσε ο γιατρός μου οτι στην ΠΗΤ μου έχει συνέδριο και θα λείψει για 5ημέρες έπαθα ένα σοκ ήδη απο τα οιδήματα δεν μπορουσα να προχωρησω και η ψυχολογία μου έπιασε πάτωμα..Δυο μέρες μετά με έπιασαν πονοι στις 4πμ στο δεκάλεπτο και στις 7 έγιναν στο πεντάλεπτο έυτυχως σκέφτηκα..Πήγαμε στο μαιευτήριο αλλά οι συσπάσεις ήταν σταθερές χωρίς εξέλιξη όπως και ο τράχηλος,,φάρμακα δεν μπορούσαν να μου δώσουν και έτσι γυρίσαμε σπίτι..Δυο μέρες με σταθερες συσπάσεις στο μισάωρο και ίσως και πιο συχνα..Εν τέλει επειδη και ο συζυγος και εγω αρχισαμε να αμφιβάλουμε για το πόσο ταυτίζονται τα θέλω μας με του γιατρου αποφασίσαμε να μπουμε για καισαρικη στις 39 και 3 ωστε τουλάχιστον να με παρακολουθεί ο ιδιος και να προλάβουμε το συνέδριο..Αυτό που μου είπε ηταν οτι το μωρο δεν είχε καμία διάθεση εμπέδωσης..ένα μωρό 4κιλά

να σου ζήσει το μωράκι!!και 4 κιλα?? τεράστιο!!! μην σκέφτεσαι άλλα τώρα , σημασία έχει που είσαστε και οι δύο καλά!!

υ.γ. επειδή βλέπω θεσ/κη , ποιον γιατρό είχες? κάποιον από αυτούς που συστήνουμε εδώ? γιατι ψάχνω και εγώ , και μια και σου είπε να σε ξεγέννησει για να πάει σε συνέδριο , να μην τον επέλεγα καλύτερα.

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!

Σημασία έχει ότι είστε και οι δυο καλά! Σκέψου,αν σε παρηγορεί, πως μπορεί να φτάνατε τις 40 εβδομάδες και πάλι να μην ξεκινούσε ο τοκετός με αποτέλεσμα να έκανες πάλι καισαρική.

Έκλεισες πάντως και τις 39 εβδομάδες, ενώ άλλοι γιατροί κάνουν προγραμματισμένη καισαρική πιο πριν.

Θα πω κάτι που διάβασα από άλλη κοπέλα: η γέννα είναι μια στιγμή, σημασία έχει τι προσφέρεις στο παιδί σου στην υπόλοιπη ζωή του.

Και πάλι να χαίρεσαι το μωράκι σου και να είναι γερό!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...