Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Μερες τωρα διαβαζω για το θεμα αυτο γιατι πραγματικα δεν γνωριζα πως μετα την καισαρικη εχουμε το δικαιωμα της επιλογης.

Παντως νομιζω πως ειναι μια δυσκολη αποφαση, απο τη μια αλλο ενα χειρουργειο ειναι μια επωδυνη επιλογη απο την αλλη τοσα χρονια ακουμε πως αυτο ειναι δεδομενο και ασφαλες.

Δεν ειμαι ακομα εγκυος αλλα πραγματικα ειμαι προβληματισμενη για το ποια αποφαση θα παρω οταν ερθει με το καλο ο καιρος.

Το πρωτο μου παιδι το γεννησα φυσιολογικα και μου αρεσε η εμπειρια του φυσιολογικου τοκετου, ισως γιατι εκανα και επισκληρ.αναισθησια. Στο δευτερο εκανα αναγκαστικα καισαρικη γιατι το παιδι ειχε ενα προβλημα υγειας και δεν επρεπε να ζοριστει. Τελικα εζησε δυο μερες μονο(δεν θελω να επεκταθω γιατι με ποναει ακομα,ειναι αρκετα προσφατο).

Με λιγα λογια, θα ηθελα να πω συγχαρητητια σε ολες τις μανουλες που προσπαθησαν vbac ασχετα με το αν τελικα το καταφεραν ή εκαναν παλι καισαρικη. Το πιο δυσκολο θεωρω πως ειναι η αποφαση γιατι απλα ειναι κατι καινουργιο για τα ελληνικα δεδομενα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια σας ευχαριστω πολυ ολες μεσα απο την καρδια μμου για τις ευχες σας. Αργησα να απαντησω αλλα ειμαστε στο τρεξιμο με δυο ζουζουνια στο σπιτι.Εχω και ενα θεμα με το θηλασμο:-( το προσπαθουμε πολυ αλλα ποναω σε βαθμο λιποθυμιας και δεν μπορω να καταλαβω το γιατι.....αλλα το παλευουμε την κορη μου τη θηλασα 15 μηνες και θελω και τον μικρουλη μου να τον θηλασω αρκετα:-( ελπιζω να τα καταφερουμε.....

Η ιστορια μου τωρα.Το Σαββατο 12 Μαιου πηγα στο γιατρο με ατακτες συσπασεις ειχα διαστολη 3 αλλα μουπε πως ειχαμε λιγο ακομα και θα περιμεναμε.Ολο το Σαβ/κο ειχα εντονες συσπασεις αλλα χωρις περιοδικοτητα ξεεκινουσαν δεκαλεπτες και γινονταν μισαωρες εντωμεταξυ ειχα ηδη κλεισει την 40η βδομαδα Ωσπου Δευτερα ξημερωματα ξυπνησα με εντονους πονους πενταλεπτους.Μιλησα με το γιατρο και ξεκινησαμε για μαιευτηριο. Οταν πηγα ειχα διαστολη 5 και μεχρι να με ανεβασουν στην αιθουσα ειχα 8!Μου εκαναν μια μικρη δοση επισκληριδιου και ευτυχως γιατι ενω νομιζα πως θα τελειωσω γρηγορα ο γιατρος ειχε δει πως θα καθυστερουσαμε.Μεσα σε μια ωρα ειχα φτασει διαστολη 10 αλλα εκει ξεκινησαν τα δυσκολα.Οπως και η κορουλα μου ετσι και ο γιοκας μου αποφασισε να κολλησει και να μη βγαινει με τιποτα!Δυο ωρες ημουν ετσι να σπρωχνω καθε φορα που ερχοταν πονος η επισκληριδιος ειχε περασει και δεν μου καναν αλλη αλλα καμια εξελιξη, η αληθεια ειναι πως για μια στιγμη με επιασε απελπισια πως και παλι θα καταληξω σε καισαρικη ομως εκει με βοηθησε ο γιατρος μου που ηταν πολυ ψυχραιμος αισιοδοξος και με γεμισε θαρρος.Και ετσι εγινε ξαφνικα αναμεσα στα σπρωξιματα καταφεραμε κααι τον βγαλαμε τον μικρουλη και η συγκινηση δεν περιγραφεται!!Ευχαριστω πολυ τον Θεο που με βοηθησε και με αξιωσε να το βιωσω αυτο αλλα και τον γιατρο μου που χωρις αυτον δε θα τα καταφερνα.Θαθελα να σας γραψω περισσοτερες λεπτομερειες αλλα δυστυχως δεν προλαβαινω...

Ευχομαι σε ολες οσες ειστε στη προσπαθεια να απολαυσετε αυτο το ταξιδι ανεξαρτητα με το αποτελεσμα!!Και μονο που κανουμε το βημα της προσπαθειας μετραει πολυ!Την αγαπη μου σε ολες!

2xgIp3.png1RTwp3.png

Διαφημίσεις

Ένα φοβερό βίντεο το οποίο έβλεπα κλαίγοντας.

ρε παιδιά δείτε αυτό το βίντεο... Συμφωνώ οτι είναι φοβερό. Και επίσης δε νομίζω να το δείτε χωρίς να κλάψετε!!! Με έκανε να νιώσω υπερήφανη για όλες μας! Κι εγώ δυστηχώς με καισαρική γέννησα και αν και ο μικρούλης μου είναι μόνο 6 μηνών και ακομα έχω καιρό για το δεύτερο, είμαι έτοιμη και γω για vbac. Πραγματικά αφιερώστε όλες 15 λεπτά από το χρόνο σας για να δείτε αυτό το βίντεο!!

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια!Έρχεται 2ο μωρακι!!!

Ειμαι εγκυος στον 3ο μηνα,μένω Καβάλα και καλως εχων των πραγμάτων πάω για φ.τ. με την Αγ.Μπουζάκη στη Θεσ/νίκη.Π.Η.Τ έχω 21/12/12.Ελπιζω να πάνε όλα καλά.Η Αγγελική ήταν άψογη και πανω απ όλα γνώστης vbac.

To λουκουμάκι μου μέρα με τη μέρα γεμίζει την ζωή μου μαγικά:P

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος Αθήνα

verak- επιτυχής- Αγ. Μπουζάκη-θεσ/νικη

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

Katerina+στην προσπαθεια-ΠΗΤ 22/06/12-Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27 στην προσπαθειαΠΗΤ 23/07/12-Γιανίκος Λ. Αθήνα

mpourmpoulithrasστην προσπαθειαΠΗΤ 13/08/12-Γιανίκος Λ. Αθήνα

mlne-στην προσπαθεια- ΠΗΤ 7/09/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

eliza k- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 21/12/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

efrossyni-στην προσπαθειαΠΗΤ 05/01/13-Γιανίκος Λ. Αθήνα

καλή επιτυχία κορίτσια, πιστεύω πως ως υποψήφιες έχετε καταφέρει το 50% του vbac!!!!!!!!!!!

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

Λαμπρινούλα και Βέρα συγχαρητήρια !!! Να σας ζήσουν τα μπεμπάκια σας και καλούς θηλασμούς!!! Συγχαρητήρια και σε όποια άλλη μανούλα γέννησε και δε της ευχήθηκα μιας και δε μπαίνω εδώ συχνά πλέον…

Ελισσάβετ με το καλό να έρθει το μωράκι σου (και από δω..)!!! Καλή εγκυμοσύνη να έχεις!!

Sapienza καλώς ήρθες στην παρέα μας!! Εύχομαι ο χρόνος να σου απαλύνει το πόνο και να έρθει το νέο μωράκι όταν θα είσαι έτυμη να το δεχτείς!!! Εμείς θα είμαστε εδώ για ότι χρειαστείς… Δε ξέρω πόσο νέο σου φαίνεται το vbac αλλά αρχίζει πλέον και γίνεται γνωστό οπότε και οι γιατροί θα αρχίσουν σιγά σιγά (ελπίζω) να την αντιλαμβάνονται διαφορετικά την καισαρική… Υπάρχει και ομάδα στο facebook αν ενδιαφέρεσαι για ποιο άμεσες απαντήσεις…:wink:

0sShp3.png

PGnvp2.png

κοριτσια τα φωτα σας.σε 15 μερες μπαινω στον μηνα μου και δεν ξερω τι να περιμενω.

-πως ειναι οι συσπασεις(δεν θα επρεπε να εχουν ξεκινησει για να προετοιμαζουν την μητρα?)?

-πως ξεκιναει ο τοκετος?-

-οταν σπανε τα νερα το καταλαβαινεις παντα?

-εχω κατι πονακια αραι και που συνηθως βραδυ σαν περιοδου,αλλα δεν μου κρατανε πολυ.συνηθως κανα 2-3ωρο.και καποιες ενοχλησεις στην μεση.τι ειναι αυτα?πρεπει να αναφερω κατι απο αυτα στον γιατρο?και τελος η συχνοουρια με εχει τρενανει.ουτε 5' δεν μπορω να κρατηθω

σας ζαλισα με τις αποριες μου ετσι???:oops::oops:

κοριτσια τα φωτα σας.σε 15 μερες μπαινω στον μηνα μου και δεν ξερω τι να περιμενω.

-πως ειναι οι συσπασεις(δεν θα επρεπε να εχουν ξεκινησει για να προετοιμαζουν την μητρα?)?

-εχω κατι πονακια αραι και που συνηθως βραδυ σαν περιοδου,αλλα δεν μου κρατανε πολυ.συνηθως κανα 2-3ωρο.και καποιες ενοχλησεις στην μεση.τι ειναι αυτα?πρεπει να αναφερω κατι απο αυτα στον γιατρο?και τελος η συχνοουρια με εχει τρενανει.ουτε 5' δεν μπορω να κρατηθω

Υποθέτω οτι τα πονάκια είναι οι συσπάσεις που προετοιμάζουν τη μήτρα. Για τις ενοχλήσεις στη μέση, επίσης έχω ακούσει οτι (εκτός από την πίεση που ασκεί το μωρό καθώς μεγαλώνει) είναι ένδειξη οτι πλησιάζει σιγά σιγά η ώρα. Η συχνοουρία είναι αναμενόμενη γιατί το μωρό μεγαλώνοντας δεν έχει πολύ χώρο και πιέζει την ουροδόχο κύστη, αλλά καλού κακού κάνε μια γενική ούρων μην είναι καμιά ελαφριά λοίμωξη. Όπως και νά'χει, για να ηρεμήσεις κι εσύ, πάρε τηλέφωνο το γιατρό σου για επιβεβαίωση.

εγώ δεν κατάφερα vbac, αλλά ο τοκετός ξεκίνησε.πίστεψε με όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα το καταλάβεις!!!!!!!!!!!!!!εγώ δεν έιχα ούτε πονάκια ούτε συσπάσεις ούτε τίποτα, απλά ένα βράδι ξεκίνησαν οι πόνοι της γέννας.η γνώμη μου είναι να μην πανικοβάλεσε και μην υποβάλεις τον ευατό σου στην διαδικάσία του άνχους, η φύση ξέρει......:-D:grin::-D

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Γεια σας κοριτσια και παλι!

Καπου ειχε αναφερθει το θεμα για το παχος της ουλης αλλα δεν μπορω να το ξαναβρω. Ποιο ειναι το οριο για το παχος της ουλης;Εχετε γραψει οτι καποιοι γιατροι δεν το λαμβανουν υποψη αλλα αυτοι που το μετρανε τι οριο βαζουν;

Θα με ενδιεφερε και η ομαδα στο facebook,αλλα εγω δεν ειμαι γραμμενη εκει αρα δεν μπορω να συζητησω μαζι τους;

σας ευχαριστω ολες παρα πολυ για τις ευχες σας.ευχομαι σε ολες να χαιρεστε τα παιδακια σας κ οσες εισαστε στην προσπαθεια καλη επιτυχια με υγιη μωρακια στην αγκαλιτσα σας.θα σας γραψω εδω την ιστορια μου οπως την εγραψα κ στην ομαδα του fb για αυτες που τις ενδιαφερει κ δεν μπορουν να την διαβασουν εκει...

Διάλεξα αυτό τον τίτλο για την δίκια μου εμπειρία γιατί ξέρω πόσες από εδώ μέσα το έχετε ονειρευτεί κ πόσες το έχετε καταφέρει κ πόσες το προσπαθείτε κ πόσες ακόμα το ονειρεύεστε

Η πρώτη μου εγκυμοσύνη ήταν μια άσχημη εμπειρία μιας κ τους περισσότερους μήνες τους πέρασα στο κρεβάτι με πολλά φάρμακα κ αλλαγή δυο γιατρών για να καταλήξω σε ένα τρίτο την μέρα που γέννησα γιατί ήθελα πολύ να γεννήσω φυσιολογικά. Τελικά ο τοκετός μου ξεκίνησε στις 39+3 εβδ κ όταν έφτασα στο πέντε διαστολή πήγαμε για καισαρική λόγο κεχρωσμένων κ αλλοίωσης παλμών.

Αν κ γνώριζα ότι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα κ πάλι δεν ήμουν καλά. Δεν ήθελα να ακούσω για δεύτερο παιδί κ η γιατρός μου είπε ότι αν αλλάξω γνώμη μετά από δυο χρόνια μπορώ να προσπαθήσω για φυσιολογικό.

Τελικά έμεινα ξανά έγκυος στους δεκαέξι μήνες. πολύ κλάμα γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω ότι έπρεπε να κάνω πάλι καισαρική. η γιατρός μου δεν με ενθάρρυνε προς τον φυσιολογικό αντιθέτως φρόντιζε να μου λέει ότι είναι πάρα πολύ νωρίς κ ότι μάλλον θα κάνουμε καισαρική. τότε μπήκε κ στη ζωή μου το ιντερνετ .εκεί βρήκα την ομάδα μας κ πληροφορίες για ότι χρειάστηκα. αφού λοιπόν επισκέφτηκα κάποιους γιατρούς κατέληξα στο ποια θέλω διπλά μου κ ξεκίνησε ένα πραγματικά υπέροχο ταξίδι!!!

Στις 39+5 εβδ στις μια τα ξημερώματα ξεκίνησα να έχω συσπάσεις του λεπτού κ ανά πεντάλεπτο. πίστεψα ότι είναι από το άγχος μου επειδή είχαμε κάνει κάποιες εξετάσεις στη μικρή κ περίμενα τα αποτελέσματα την επομένη. μετά από δυο ωρίτσες κ αφού είδα ότι δεν υποχωρεί ο πόνος μπήκα κ έκανα ένα ζεστό ντουζάκι. βγήκα πήρα κ δυο ντεπον κ συνέχισα να περιμένω αλλά τπτ δεν άλλαζε. έβαλα κ θερμοφόρα μετά από κανένα μισάωρο αλλά καμία αλλαγή. πλέον η ώρα είχε πάει τέσσερις. δεν ήθελα να ενοχλήσω τη γιατρό μου που ξέρω ότι έχει μωρό παιδί κ προτίμησα να πάρω τη μαία μου. μου είπε να πάω στην κλινική να κάνω ένα καρδιοτοκογραφο να με δει κ από κάτω κ βλέπουμε…

Κατά τις πέντε ήμουν εκεί. κάναμε τον καρδιοτοκογράφο με είδε κ από κάτω ,διαστολή ένα αλλά οι συσπάσεις μικρές σε ένταση αν κ σταθερές στο ραντεβού τους!!!η γιατρός μου είπε να μας παραχωρήσουν ένα δωμάτιο με το σύζυγο μου, να μου δώσουν ένα σπασμολυτικό κ μετά από δυο ώρες να επαναλάβουμε την διαδικασία κ αν δεν είχαμε κάποια εξέλιξη να φύγω. μετά λοιπόν από δυο ωρίτσες κ την επανάληψη της διαδικασίας οι συσπάσεις είχαν δυναμώσει σε ένταση κ η διαστολή από ένα ήταν καλό δυο προς τρία. ΓΕΝΝΟΥΣΑΜΕ!!!!κάναμε εισαγωγή έκανα ακόμα ένα ζεστό ντουζακι κ ετοιμαστήκαμε να πάμε στο δωμάτιο τοκετού!!!!

Πονούσα αλλά με την βοήθεια της μαίας μου κ τις αγκαλιές του συζύγου μου όλα μπορούσα να τα αντιμετωπίσω. αν κ εξαντλημένη δεν με πείραζαν οι πόνοι μόνο η κούραση…. κάποια στιγμή όμως άρχισαν να αραιώνουν οι συσπάσεις κ να μειώνονται σε ένταση. εκεί πραγματικά άρχισα να ξεκουράζομαι. ήταν όμως κ η ώρα να έρθει κ η γιατρός μου! βλέπει τι γίνετε κ λέει ότι πρέπει πάλι να το οργανώσουμε… αγχώνομαι κ πριν καλά καλά μου βάλει το φάρμακο ξεκινάμε κ οι συσπάσεις μου!!!πάω στην τουαλέτα γιατί σκέφτομαι καλό είναι να την επισκεφτώ πριν την επισκληριδιο κ εκεί είναι που έσπασαν κ τα νερά μου!!!μετά ακολούθησε πολύ πόνος κ πολύ πανικός από πλευράς μου πάντα!!!ζήτησα επισκληρίδιο επειγόντως!!!!ήρθε ο αναισθησιολόγος την κάναμε αλλά δυστυχώς για έμενα ακόμα πονούσα ,ακόμα δεν μπορούσα να ξεκουραστώ. μετά από ακόμα μια δόση κατάλαβα ότι συνεχίζω να ποναω αλλά μόνο δεξιά .σύντομα όμως η διαστολή μου έγινε τελεία κ αρχίσαμε τις εξωθήσεις. κάναμε το πρώτο test drive ,που είπε κ η γιατρός μου, αλλά δυστυχώς για εμένα το μωρό μου δεν βγήκε. αφού πέρασε ένα τέταρτο κ το επαναλάβαμε άλλες δυο φορές την τρίτη έπρεπε να βγει. δεν μπορούσαμε να κουράσουμε άλλο τη μήτρα. σε κάθε σύσπαση έσπρωχνα αλλά ο μικρός επέμενε να μην κατεβαίνει. ακόμα κ η χρήση της βεντούζας δεν βοήθησε!!!!μετά από 45 λεπτά συνεχόμενων εξωθήσεων ,λίγη βραδυκαρδία του μικρού, λίγο κόψιμο του περινέου κ πολύ πάτημα στην κοιλιά ο μικρός βγήκε!!!τον περιέλαβε ο παιδίατρος για τις απαραίτητες εξετάσεις κ από τότε κ μετά είμαστε αχώριστοι!!!!

Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω την βοήθεια κ την φροντίδα από την μαία μου την οποία την ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για όλα όσα έκανε για εμάς. τις πιο δύσκολες στιγμές μου τα λόγια τις κ οι πράξεις της ήταν βάλσαμο για εμένα. επίσης ευχαριστώ την γιατρό μου που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω αυτό που πολλοί μου έλεγαν ότι είναι ακατόρθωτο κ μέχρι τελευταία στιγμή έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για μένα!!!πιο πολύ όμως από όλους ευχαριστώ τον σύζυγο μου που ήταν διπλά μου από την αρχή σε όλα αυτό μέχρι το τέλος. ειδικά κατά την διάρκεια του τοκετού νομίζω δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τις αγκαλιές του, τα χάδια του, κ τις ματιές όλο νόημα ότι ήταν σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε κ να κάνω κουράγιο!!!

Εύχομαι κ η δικια μου ιστορία να βοηθήσει κ άλλες κοπέλες όπως κάποιες άλλες ιστορίες βοήθησαν εμένα!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...