Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εμενα με κοροϊδευουν μου εχω δει 3 γιατρους ως τωρα αλλα τι να κανω; Καλυτερα να εισαι καλυμενος απο ολες τις πλευρες!

το θεμα ειναι με ποιο κριτιριο να τον επιλεξω...θελω να πω φανταζομαι οτι ο κ πετρογιαννησ ειναι καλοσ επιστημονασ κ οτι αν ακουσω αυτα που λεει θα μαι καλυμμενη λογικα...απλα οταν εχουν κ αλλεσ κοπελεσ εμπειρια απο ενα συγκεκριμενο γιατρο ειναι χρησιμη η συμβουλη τουσ:P

κοριτσακια μου καλησπερα!!!

εσεις που εισαστε στη αθηνα μην ξεχνατε την δρ Isabel Rosas η οποια εχει αναλαβει επιτυχημενα vbac.τα παρακατω links ειναι απο μια συναντηση που κανονισε πρινλιγες μονο ημερες

http://gunaikakaimama.blogspot.com/2012/02/vbac-hbac-4212.html?spref=fb

http://gunaikakaimama.blogspot.com/2012/02/vbac-hbac-4212_10.html

ισως εκει που δεν τον περιμενετε τελικα να βρειτε αυτο που αναζητατε....

καλο σας βραδυ κ ονειρα γλυκα

είμαι κάργα αντίθετη :evil: με τον τοκετό στο σπίτι μετά από καισαρική καθώς είναι πάρα πολύ επικύνδινος....

το ποσοστό της ρήξης μήτρας (τελεία ρήξη), σε προσπαθεια φυσιολογικού τοκετού μετά από μία προηγούμενη εγκάρσια καισαρική τομή αν δεν χρησιμοποιηθούν φαρμακα ωδυνοποίησης (τεχνιτοί πόνοι), είναι περίπου (και ανάλογα με την περίπτωση) 0,52%...

λοιπόν έχουμε και λέμε...

όταν η γέννα γίνεται σε νοσοκομείο η παρακολούθηση είναι στενη (διαρκή καρδιοτογραφία και παρουσία μαίας και γυναικολόγου έμπειρου στο vbac), και οποιοδήποτε πρόβλημα διαγιγνώσκεται εγκαίρως (και συνήθως πριν την τελεία ρήξη) από τις αλοιώσεις παλμών του μωρού, (υπάρχουν και άλλα συμπτώματα όπως: πόσος στην τομή (ιδιαιτέρως όταν δεν υπάρχει ωδύνα και πιθανόν εντονότερος σε μία πλευρά), απεμπεδωση του μωρού, ψηλάφηση μελών του μωρού εκτός μήτρας, αιμοραγία από τον κόλπο, σταμάτημα ωδινών κ.α.

έχοντας υπόψιν ότι ο ιδανικός χρόνος από ρήξη μήτρας μέχρι καισαρικής είναι κάτω από 7 λεπτα :!:....

σκευτόμαστε έναν τοκετό στο σπίτι.... ένα τοκετό στο σπίτι όπου παρατηρούμε ένα από αυτά τα συμπτώματα...σε πόση ώρα θα κάνουμε την καισαρική (και προσθέτουμε και την μικρότερη παρακολούθηση, την περιοδική ακρόαση παλμών δηλαδή και την απουσία γυναικολόγου);

σίγουρα όταν οι βλάβες στο εγκέφαλο θα είναι μόνιμες και μη αναστρέψιμες (η πιθανόν το μωρό νεκρό)....

σημ: όταν γίνεται ρήξη το μωρό σταματά να οξυγονώνεται ή οξυγωνώνεται ελάχιστα

θεωρώ ένα γιατρό που υποστηρίζει τέτοιες ρομαντικές ιστορίες και τεχνικές το λιγότερο επικύνδινο και φισικά τον αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι

υγ: να θυμήσω ότι η ίδια έχω ένα πετυχημένο vbac και διόλου στενόμυαλη δεν είμαι....

Θα ήθελα να καταθέσω τη δικιά μου ιστορία.

Η γυναίκα μου γέννησε στις 7/10/10 με επείγουσα καισαρική τομή, καθώς όταν ο γιατρός έσπασε τα νερά (έχοντας φτάσει διαστολή 4) έγινε πρόπτωση του ομφάλιου λώρου. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά με τη γυναίκα και το παιδί μου.

Όταν έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι πάλι έγκυος, ήθελα να προσπαθήσουμε για VBAC. Η γυναίκα μου ήταν ιδιαίτερα σκεπτική, οπότε παράλληλα με την ενημέρωση που έπρεπε να έχω για τα υπέρ και κατά, έπρεπε να πείσω και την ίδια. Το αρνητικό ήταν ότι η ΠΗΤ υπολογιζόταν για 24/2/12 με ενδιάμεσο χρόνο τοκετών 16 μήνες και κάτι.

Η παρακολούθηση άρχισε από γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο ο οποίος απέκλεισε από την αρχή το ενδεχόμενο για προσπάθεια για φυσιολογικό τοκετό. Αυτό δε με σταμάτησε από το να συνεχίσω να ενημερώνομαι για VBAC. Ευτυχώς, τον τελευταίο μήνα την εγκυμοσύνης έπεισα τη γυναίκα μου να επισκεφθούμε έναν άλλο γυναικολόγο για να κάνουμε υπέρηχο, μιας και ύστερα από την εξέταση βʼ επιπέδου δεν προβλέπεται από το δημόσιο σύστημα άλλος υπέρηχος παρά μόνο καρδιοτοκογράφημα. Έτσι, επισκεφθήκαμε τον κ. Μπιλάλη, ο οποίος μας ενημέρωσε σχετικά με τις πιθανότητες και ότι θα ήμασταν ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για καισαρική έτσι ώστε να διασφαλιστεί πάνω απʼ όλα η υγεία της μητέρας και του μωρού.

Ήξερα ότι η απόφαση ήταν καθαρά της γυναίκας μου, καθώς ο ψυχολογικός παράγοντας σε τέτοια περίπτωση παίζει σημαντικό ρόλο και όποια απόφαση και αν έπαιρνε θα την στήριζα. Τελικά, πήραμε την απόφαση και προλάβαμε να πάμε άλλη μια επίσκεψη στον κ. Μπιλάλη και στις μαίες της Ευτοκίας.

Την Κυριακή πρωί 12/2/12 (περίπου 3:30) άρχισαν ήπιες (ψευτο) συσπάσεις οπότε κατά τις 7:00 τηλεφωνήσαμε στο γιατρό, ο οποίος μας είπε να μεταβούμε στο μαιευτήριο (ΛΗΤΩ), όπου ήδη βρισκόταν και ο ίδιος ύστερα από φυσιολογική γέννα που είχε κάνει .

Ο γιατρός μαζί με τη μαία εξέτασαν τη γυναίκα μου και υπολόγισαν ότι θα γεννούσε κάποια στιγμή το απόγευμα. Όταν οι συσπάσεις έγινες έντονες, κατεβήκαμε στην αίθουσα τοκετού για στενή παρακολούθηση των συσπάσεων και της καρδιάς του εμβρύου υπό την επίβλεψη της μαίας Μαίρης Κύρου (από την ομάδα των μαιών της Ευτοκίας). Η συμβολή της μαίας ήταν σπουδαία μιας και μας εξηγούσε κάθε φορά τι έκανε, ήταν πολύ υπομονετική και βοήθησε πολύ στην εξέλιξη του τοκετού.

Τελικά, το θαύμα έγινε! Η μικρή γεννήθηκε φυσιολογικά κατά τις 18:00 (3600/54). Από τον προηγούμενο τοκετό είχαν προηγηθεί 16 μήνες και 5 ημέρες. Όταν πήγαμε ύστερα από κάποια ώρα στο δωμάτιο, μάθαμε ότι και ο φυσιολογικός τοκετός που είχε γίνει το πρωί ήταν και αυτός VBAC (2,5 χρόνια ύστερα από προγραμματισμένη καισαρική). Οπότε μέσα στην ίδια ημέρα έγιναν 2 VBAC στο ίδιο μαιευτήριο από τον ίδιο γιατρό!

Σε αυτό το σημείο αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσω το forum του parents.gr από το οποίο άντλησα πολλές πληροφορίες για VBAC και όχι μόνο, το γιατρό Δημήτρη Μπιλάλη που ήταν ενθαρρυντικός από την αρχή και τη μαία Μαίρη Κύρου, η οποία ήταν εξαιρετική και βοήθησε σημαντικά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό.

Τέλος, θα ήθελα να ενθαρρύνω όσα ζευγάρια το επιθυμούν να κάνουν προσπάθεια για VBAC αφού πρώτα ενημερωθούν και επιλέξουν τους κατάλληλους ανθρώπους που θα τους υποστηρίξουν.

Διαφημίσεις

μπραβο σου που το προσπαθησες τοσο πολυ και το εψαξες...λιγοι αντρες θα το εκαναν!

συγχαρητηρια στην γυναικα σου,και να σας ζησει το νεο μωρο!!!!

παντα τετοια νεα να παιρνουμε...

fBaep3.png

uwK7p3.png

να σας ζήσει το μωρό σας!!να είναι πάντα γερό. τυχερή η σύζηγος !!!!!!:D:D εμένα ο άντρας μου είναι τρελά ανχωμένος με το vbac σε σημείο χαζομάρας λες και θα το κάνει εκείνος....!!!ούτε εγώ δεν έχω τόσες φοβίες καο ανασφάλειες ....:rolleyes::rolleyes:

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Συγχαρητηρια και να σας ζησει και το 2ο το μωρακι σας!!!! Μακαρι ολες οι εγκυμονουσες να ειχαμε τετοια υποστηριξη απο τους αντρες μας! Να σε ρωτησω κατι careman; Στον πρωτο τοκετο πηγατε με προκληση ή ειχε γινει φυσικη εναρξη του τοκετου όπως στο 2ο; Και σε ποια εβδομαδα; Ευχαριστω!

@v.polina, fwfw, chriscat8

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Σας εύχομαι με το καλό να γεννήσετε και μ' έναν πόνο!

@chriscat8

Στον πρώτο τόκετο πήγαμε στο μαιευτήριο φυσιολογικά με συσπάσεις (χωρίς πρόκληση) και μόλις είχαμε κλείσει την 40η εβδομάδα, ακριβώς στην ΠΗΤ. Ήμουν δίπλα στη γυναίκα μου και όλα πηγαίναν καλά, αλλά όταν ο γιάτρος έσπασε τα νερά, μου είπε για την πρόπτωση και με βγάλαν εκτός γρήγορα καθώς έγινε επείγουσα καισαρική με πλήρη αναισθησία. Όταν βγήκε και μου είπε πώς όλα πήγαν καλά (ο γιος μας μπήκε για 3 ημέρες σε θερμοκοιτίδα καθώς του χορηγήθηκε οξυγόνο), ανέφερε ότι αν είχαν σπάσει τα νερά στο σπίτι, ενδεχομένως να μην είχαμε προλάβει.

careman

συγχαρητήρια και να σας ζήσει το μωράκι...

πραγματικά χαίρομαι που το πάρεντσ και οι αναρτήσεις όλων εμάς, βοηθούν για να αλάξει λίγο ο τρόπος εξάσκησης της μαιευτηκής στην ελλάδα :P ....

Διαφημίσεις

ανέφερε ότι αν είχαν σπάσει τα νερά στο σπίτι, ενδεχομένως να μην είχαμε προλάβει.

Η πρόπτωση του ομφάλιου λώρου συμβαίνει συνήθως (αν όχι αποκλειστικά) όταν σου σπάει ο γιατρός ή η μαία τεχνητά τα νερά κι όχι όταν σπάνε φυσικά. Μάλλον ο γιατρός... Ήθελα να σου πω ένα μεγάλο μπράβο που εσύ παρακίνησες τη γυναίκα σου για vbac! Είναι σπουδαίο αυτό που έκανες.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Γεια σας! Σας διαβάζω καθημερινά, δε σας ξεχνώ!

Μαριαλ καλά είμαι, την προηγούμενη βδομάδα είδα το γιατρό. Το μωρό είναι μια χαρά, 1600γραμ. με σωστή θέση και αρκετά χαμηλά. Ο πλακούντας καλός, δίπλα στο κεφάλι του μωρού αλλά δε σχολίασε αρνητικά ο γιατρός. Γενικά ήταν πολύ ευχαριστημένος. Θα τα πούμε πάλι αρχές Μαρτίου.

Έχω καθημερινά συσπάσεις, άλλες μέρες λιγότερες, άλλες περισσότερες. Η αλήθεια είναι ότι δεν τις έχω μετρήσει (δεν ξέρω αν έχει και νόημα).

Αυτό που με ενοχλεί τις τελευταίες 10 περίπου μέρες είναι το δέρμα (στην κοιλιά)...φαγούρα, τσίτωμα, κοκκίνισμα (λόγω φαγούρας). Χρησιμοποιούσα (από την αρχή της εγκυμοσύνης) αμυγδαλέλαιο σε συνδυασμό με κάποιο αιθέριο, έπειτα σκέτο αλλά δε φαινόταν να βοηθάει. Τώρα βάζω αλόη (τζελ) που βοηθάει τουλάχιστον στη φαγούρα. Το τσίτωμα και μια ελαφριά κοκκινίλα συνεχίζουν!:?

Αυτά τα νέα μας προς το παρόν!:-D

4BMSp3.pngzHf1p3.png

zaxarenia σε "ζηλεύω" για το τσίτωμα της κοιλίτσας σου!!!!!υποφέρω από την μέση μου:(:(:(:( δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδι από τους πόνους και την κούραση της όλης ημέρας......ο γιατρός λέει υπομονή...!!!!!

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Διαφημίσεις

fwfw 31η βδομάδα ήταν 1600 γρ.!!! 33η δεν ξέρω πως θα είναι!:rolleyes:

Πάντως και η κόρη μου ίδια βδομάδα (31η) ήταν 2064! Και γεννήθηκε 3510.

Μη τα σκέφτεσαι αυτά...όλα θα πάνε καλά!

Για τη μέση υπάρχουν ασκήσεις που μπορείς να κάνεις,ίσως σε ανακουφίσουν. Σου στέλνω π.μ. ένα λίνκ να δεις.

Φιλιά!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

καλησπερα κι απο εμενα.

Ειμαι στην 12η εβδομαδα και με παρακολουθει η Αγγελικη Μπουζακη (την επελεξα χαρη σε εσας).

Η πρωτη μου καισαρικη ηταν προγραματισμενη στην 38η εβδομαδα, κυριως λογω του οτι ηθελα να γεννησω στο Νοσοκομειο Παπαγεωργιου, οποτε επρεπε να πετυχω εφημερια, αλλα και για πολλους αλλους λογους. Επισης, πιστευα (κακως) πως η καισαρικη ηταν μονοδρομος, λογω υψηλης μυωπιας, μεχρι τον 8ο που εκανα βυθοσκοπηση, οποτε η οφθαλμιατρος μου ειπε πως δεν υπαρχει προβλημα. Τοτε, ο γιατρος αποφασισε οτι εχω διαβητη κυησης (οριακες μετρησεις) και πολυαμνιο.

α, ειχα ΠΗΤ 15/8....

MF88p3.png

Hf3jp3.png

fwfw 31η βδομάδα ήταν 1600 γρ.!!! 33η δεν ξέρω πως θα είναι!:rolleyes:

Πάντως και η κόρη μου ίδια βδομάδα (31η) ήταν 2064! Και γεννήθηκε 3510.

Μη τα σκέφτεσαι αυτά...όλα θα πάνε καλά!

Για τη μέση υπάρχουν ασκήσεις που μπορείς να κάνεις,ίσως σε ανακουφίσουν. Σου στέλνω π.μ. ένα λίνκ να δεις.

Φιλιά!

σε ευχαριστώ zaxarenia για το link:D:D με την πρώτη ευκαιρία θα το κοιτάξω....!!!!η εκτίμηση του γιατρού και της μαίας λέει πως ο μπέμπης θα γεννηθεί περίπου 3300-3500!!η κόρη μου είχε γεννηθεί 3300..

αχ πλησιάζουν οι μέρες!!!!!!!στις 29 μπαίνω στο μήνα μου:mrgreen::mrgreen:

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

fwfw και zaxarenia κοντευετε!ολα να πανε καλα ευχομαι απο καρδιας!Εγω αυριο παω για doppler και ενω ο μικρουλης ειχε παρει θεση σημερα εφερε μια ωραιοτατη τουμπιτσα και τρωω κατι φοβερες κλουτσιες κατω χαμηλα:( ελπιζω να ξαναγυρισει. Δεν ξερω και μεχρι ποτε εχουμε περιθωριο...υπομονη λοιπον σε ολες τις εγκυμονουσες!

2xgIp3.png1RTwp3.png

lamprinoula καλά αποτελέσματα με το dopler, να είναι όλα καλά.εμένα εχτές με είδε ο γιατρός μου, το μωρό είναι 3.100 (!!!!) έχει την κατάλληλη θέση και θέλουμε να κατέβει λίγο ακόμα.....ο γιατρός μου είπε από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσω χαλαρά περπάτημα!!!θα με ξαναδεί σε 2 εβδομάδες πάλι.μου έδωσε να κάνω και μία καλλιέργεια κολπικού υγρού για κάποιο μικρόβιο που αν υπάρχει θα πρέπει να πάρω αντιβιώση. στην κόρη μου δεν είχε συμβεί το ίδιο. με το καλό όλες μας.....

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

fwfw μπήκες επίσημα στο μήνα σου;! Με το καλό!!! Να πάνε όλα υπέροχα!!!

Labrinoula μην αγχώνεσαι. Και τελευταία στιγμή δε γυρίζουν τα μωρά; Της Έλενας ήταν ισχιακό και το γύρισαν στον τοκετό απ' όσο θυμάμαι. Αν έχεις την ευκαιρία κάνε ομοιοπαθητική, έχω ακούσει ότι βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Όλα καλά!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

κοριτσια καλημέρα!με το καλο σε όλες τις εγκυμονούσες.εγω ακομα περιμενω να μεινω εγκυος,αλλα ακουσα κατι και θελω να ρωτησω αν ειναι ετσι,μηπως ξερετε.γεννησα με καισαρικη λογω αποκολλησης οταν αποφασιστηκε η καισαρικη ειχα ελαχιστη διαστολη αλλα το μωρο εχανε σφυγμους και πηγαμε σε επειγουσα καισαρικη..θελω παρα πολυ το επομενο να ειναι φυσιολογικα αλλα μου ειπαν οτι αν στπ πρωτο δεν ειχες αρκετη διαστολη δε γινεται να κανεις vbac,ξερετε αν ειναι ετσι;;;;

κοριτσια καλημέρα!με το καλο σε όλες τις εγκυμονούσες.εγω ακομα περιμενω να μεινω εγκυος,αλλα ακουσα κατι και θελω να ρωτησω αν ειναι ετσι,μηπως ξερετε.γεννησα με καισαρικη λογω αποκολλησης οταν αποφασιστηκε η καισαρικη ειχα ελαχιστη διαστολη αλλα το μωρο εχανε σφυγμους και πηγαμε σε επειγουσα καισαρικη..θελω παρα πολυ το επομενο να ειναι φυσιολογικα αλλα μου ειπαν οτι αν στπ πρωτο δεν ειχες αρκετη διαστολη δε γινεται να κανεις vbac,ξερετε αν ειναι ετσι;;;;

Λάθος! Αν ήταν έτσι όλες οι κοπέλες που πέτυχαν vbac δεν θα μπορούσαν! Θα κάνεις τόσο εύκολα διαστολή όσο αν ήταν η πρώτη σου γέννα.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

καλησπερα κι απο εμενα.

Ειμαι στην 12η εβδομαδα και με παρακολουθει η Αγγελικη Μπουζακη (την επελεξα χαρη σε εσας).

Η πρωτη μου καισαρικη ηταν προγραματισμενη στην 38η εβδομαδα, κυριως λογω του οτι ηθελα να γεννησω στο Νοσοκομειο Παπαγεωργιου, οποτε επρεπε να πετυχω εφημερια, αλλα και για πολλους αλλους λογους. Επισης, πιστευα (κακως) πως η καισαρικη ηταν μονοδρομος, λογω υψηλης μυωπιας, μεχρι τον 8ο που εκανα βυθοσκοπηση, οποτε η οφθαλμιατρος μου ειπε πως δεν υπαρχει προβλημα. Τοτε, ο γιατρος αποφασισε οτι εχω διαβητη κυησης (οριακες μετρησεις) και πολυαμνιο.

α, ειχα ΠΗΤ 15/8....

Καλησπέρα!Με το καλό με ενα γερό τελειομηνο μωρακι! καλή επιτυχια!Ετσι για να παιρνουμε και οι υπόλοιπες θάρρος! Και εγώ πρωτα ο Θεός σε δευτερο παιδάκι στην Μπουζάκη θα πάω.Ηδη την έχω για γυναικολόγο..Να σε ρωτήσω μια φίλη ειναι έγκυος στο δευτερο και στο πρώτο έκανε καισαρική γιατι ειχε κάνει λέιζερ και της ειχε πει ο οφθαλμιατρος για καισαρική..Εσυ μόνο μυωπία ειχες και έκανες καισαρική?Και τώρα εκεινη πάει πάλι για καισαρικη για τον ιδιο λόγο.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...