Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Αθηνά συγχαρητήρια! Εύχομαι μια εύκολη και τελειόμηνη εγκυμοσύνη.

Ο Μουζάλας είναι ο γνωστός γυν- μαιευτ. της Ν.Σμύρνης; Δεν είχα ιδέα ότι υποστηρίζει vbac. Γενικά πάντως έχω ακούσει πολύ καλά λόγια γιαυτόν.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές κορίτσια.

Μακάρι όντως να πανε όλα καλά και να φτάσουμε στο τέλος να μιλάμε για vbac, ειλικρινά το περιμένω πως και πως.

Υ.Γ. miriki οταν λές ο "γνωστός γυναικολόγος της Ν. Σμύρνης" τι εννοείς? ειναι γνωστός, γιατι εγω τον ήξερα απο παλία αλλα δεν ειχα ακούσει απο αλλού γι αυτόν, ουτε καν μεσα σε αυτο το site.

Ξέρεις γιατι ρωτάω? γιατι οσο πιο famοus ο γιατρός τοσο μεγαλύτερη η αμοιβη που ζηταει και δεδομενης της καταστασης αγχωθηκα λίγο.

(βεβαια στις επισκέψεις παιρνει οσα οι περισσοτεροι και μαλιστα με αποδειξη, ασε που 1-2 φορες που ειχα κατι πονακια κλπ, περασα μου και εκανε εναν γρηγορο υπερηχο να δουμε οτι ολα ειναι οκ χωρις να πληρωσω επισκεψη).

Παντως χαίρομαι που εχεις ακουσει καλά λόγια για αυτόν :)

db0ip3.png

Στη Ν. Σμύρνη έχει καλό όνομα. Αυτό εννούσα. Ρώτα τον λίγα πραγματάκια για το πόσο καιρό θα σε περιμένει, αν επηρεάζει το βάρος του μωρού κλπ να δούμε τι καπνό φουμάρει.

FLcUp3.png0BQfp3.png

οκ θα συλλέξω πληροφορίες και θα επανέλθω :)

παντως το οτι δεν ειναι απαραίτητο να κάνω καισαρική μου το είπε μόνος του χωρις να εχω ρωτησει (δεν το περιμενα, και γι αυτό δεν μπηκα στον κόπο καν να ρωτήσω,ειχα χασει βλέπεις καθε ελπιδα) και σαν να ηταν το ποιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. τωρα τι να πω ...... η πορεία θα δείξει.

Καλό βράδυ.

db0ip3.png

Γεια σας και από μένα κορίτσια. Η δική μου ιστορία περιληπτικά έχει ως εξής: ο πρώτος μου γιός γεννήθηκε στην Ελλάδα με καισαρική μετά από 15 ώρες τοκετού περίπου γιατί δεν άφηνε τον τράχηλο να εξαλειφθεί (είχε κολλήσει στο 9 για ώρες αν και μου είχαν δώσει και οξυτοκίνη). Πλέον ζούμε στην Αγγλία και περιμένουμε ωσονούπο το δεύτερο μωράκι μας. Όπως οι περισσότερες εγκυμονούσες εδώ δεν παρακολουθούμαι ιδιωτικά αλλά από το NHS (δημόσιος φορέας περίθαλψης). Έχω μια απόλυτα φυσιολογική εγκυμοσύνη μέχρι στιγμής, οπότε η παρακολούθηση που έχω περιορίζεται στο βασικό "πακέτο", δηλαδή έχουμε μόνο 2 υπέρηχους (Α' και Β' επιπέδου), με βλέπει μαία όχι γυναικολόγος, εξετάσεις αίματος έκανα μόνο 4 φορές και εξετάσεις ούρων κάθε φορά που με βλέπει η μαία.

Εδώ λοιπόν επειδή γενικά ακολουθούν τα NICE guidelines και βλέπουν την εγκυμοσύνη και τον τοκετό πιο φυσικά από ότι έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, όταν τους εξήγησα για πιο λόγο γέννησα με καισαρική την πρώτη φορά μου είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να γεννήσω με καισαρική και τη δεύτερη και μου προτείναν VBAC, φυσικά υπό προϋποθέσεις. Μου είπαν δηλαδή ότι θα πρέπει να μην ξεπεράσω την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού (20 Μαρτίου), ο τοκετός να μην είναι πολύωρος (νομίζω είπαν όχι μεγαλύτερος από 5-6 ώρες) και να μην δουν στον τοκογράφο ότι στρεσσάρομαι εγώ ή το μωρό (αυτό δεν μου εξήγησαν πως μεταφράζεται).

Είμαι πολύ χαρούμενη που έστω και υπό προϋποθέσης μου λένε πως ξεκινάμε για φυσιολογικό και μάλιστα έχω ξεκινήσει και μαθήματα υπνοθεραπείας με cd που μου πρότεινε μια φίλη για τη διαχείριση του πόνου, μιας και εδώ δεν σου κάνουν πολύ εύκολα επισκληρίδιο (συνήθως πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον μισή ώρα από τη στιγμή που θα τη ζητήσεις για να έρθει αναισθησιολόγος, οπότε δεν είναι σίγουρο ότι θα προλάβεις). Εναλλακτικά, προσφέρουν ένα αέριο το οποίο είναι σαν laughing gas από ότι μου είπαν, έχει άμεση επίδραση και η δράση του τελειώνει σε 2 λεπτά, αλλά δεν κάνει για όλους (σε ορισμένες προκαλεί ανακατωσούρα).

Η μαμά μου στην Ελλάδα ανησυχεί πολύ για το μη μου ανοίξουν τα ράμματα, καθώς ξέρει αυτό που έχουν ακούσει μάλλον οι περισσότεροι, δηλαδή αν έχεις κάνει καισαρική μετά οπωσδήποτε πρέπει να ξανακάνεις. Δεν βοηθάει πολύ και το ότι είναι φίλη με τον πρώην γυναικολόγο μου, ο οποίος ασυζητητί της είπε να ζητήσω elective ceasarian και να μη ζοριστώ. Προσπαθώ να την πείσω να διαβάσει λίγο τη διεθνή βιβλιογραφία στο internet για να την καθησυχάσω. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει αποτέλεσμα (στο τηλέφωνο ακούγεται ακόμη ανήσυχη, αν και δεν επιμένει γιατί είμαι κάθετη ότι θα επιχειρήσω VBAC).

Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: από ότι διάβασα σε προηγούμενες σελίδες (συγχωρήστε με, δεν τις έχω διαβάσει όλες) στην Ελλάδα γίνεται και ένας υπέρηχος για να εξετάσουν την επούλωση της πληγής της μήτρας, σωστά; Εδώ δεν προσφέρουν αυτό τον υπέρηχο γιατί δεν κρίνεται απαραίτητος. Μήπως θα πρέπει να ψάξω να τον κάνω ιδιωτικά ωστόσο για να είμαι καλυμμένη; Σε ποια εβδομάδα γίνεται; Πόσο σημαντικό το κρίνετε να γίνει;

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

ο ηπερηχοσ που λες φίλη λέγεται "ηπερηχογραφικό πάχος ουλής" γίνεται 36η - 38η εβδομάδα....

αλλά.....

αμφισβητήται από πολλούς γιατρούς... και δεν θεωρείται απαραίτητος, αν και υπάρχουν μελέτες (πχ ροζερχοουντ) που τον υποστηρίζουν...

εγώ γέννησα φυσιολογικά μετά την καισαρική μου, στην αρχή ήθελα απεγνωσμένα να τον κάνω (όχι στον γιατρό μου δεν τον θεωρούσε σημαντικό, σε άλλο γιατρό), τέλικά λόγω προβλημάτων (άσχετα με την εγκυμοσύνη) τον αμέλησα...

ολα πήγαν καλά

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση :)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Ούτε εγώ έκανα αυτόν τον υπέρηχο. Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει. Το έμαθα από το internet καιρό αφού γέννησα με vbac. βέβαια με τις προυποθέσεις που σου θέτουν δεν συμφωνώ απόλυτα, κυρίως με την ημερομηνία, αφού για πρδ εγώ γέννησα στις 41 εβδομάδες, ενώ άλλες κοπέλες ακόμα και στις 42. Όσο για τις ώρες τοκετού, από τη στιγμή που σπάσαν τα νερά, 17.

Όλα με το καλό σου εύχομαι και να αποκτήσεις ένα γερό μωράκι!

elenanikou συμφωνώ κι εγώ. Στο vbac θεωρήσαι πρωτότοκη και είναι δύσκολο να γεννήσεις μέχρι την ΠΗΤ σου και σε τόσο λίγες ώρες. Θα σου στείλω π.μ., γιατί όοοοοοοοοταν θα κάνω vbac, μάλλον Αγγλία θα βρίσκομαι.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Ευχαριστώ κορίτσια. Δεν ξέρω τι περιθώρια έχω να επιβάλλω τις απόψεις μου καθώς όπως σας είπα δεν παρακολουθούμαι ιδιωτικά, αλλά στο NHS και θα γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο. Αυτό σημαίνει ότι ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες. Μου το εξήγησε και μια γυναικολόγος στο νοσοκομείο και η μαία που επισκέπτομαι. Μου έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για πρόκληση τοκετού στις 21 Μαρτίου (την επόμενη μέρα της αναμενόμενης ημερομηνίας μου δηλαδή). Δεν μου είπαν αν αυτό σημαίνει και καισαρική αλλά νομζω ότι μάλλον αυτό σημαίνει. Αν έχω καταλάβει σωστά ούτως ή άλλως δεν γίνεται να χρησιμοποιήσουν οξυτοκίνη σε vbac γιατί οι συσπάσεις της μήτρας σε αυτήν την περίπτωση είναι πιο δυνατές και φοβούνται μήπως ανοίξουν τα ράμματα.

Σχετικά με τις επιθυμίες, ξέρω ότι γενικά είναι πιο διαλακτικοί, στο πλαίσιο ότι σε ρωτούν αν θέλεις επισιοτομή, σου επιτρέπουν αν το ζητήσεις να είσαι όρθια δίπλα στο κρεβάτι (όσο φτάνουν τα καλώδια του τοκογράφου) αντί να σου επιβάλουν να είσαι ξαπλωμένη, σε ρωτούν για το αν θέλεις να γεννήσεις φυσιολογικά τον πλακούντα ή αν θέλεις να κάνουν χρήση φαρμάκων για να εξωθηθεί πιο γρήγορα κ.α. Ωστόσο δεν ξέρω αν θα δεχόντουσαν π.χ. να τους πω ότι θέλω να περιμένω μέχρι τη 42η εβδομάδα. Θα ρωτήσω πάντως τη μαία που θα δω σε δύο εβδομάδες και θα σας πω τί απάντησε.

lucky-sylvester γιατί θεωρούμαι πρωτότοκη στο vbac; Ο πρώτος μου γιος μπορεί να μη βγήκε από τον κόλπο μου ωστόσο το σώμα μου τον κατέβασε μέχρι του σημείου που κόλλησε το κεφάλι του και δεν επέτρεπε στον τράχηλο να εξαληφθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι ενός σημείου έχουν ανοίξει τα κανάλια; Επίσης να σας πω ότι γεννήθηκε στις 38 εβδομάδες οπότε ελπίζω ότι και ο δεύτερος θα θελήσει να βγει πριν τις 40.

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

Ναι, έτσι μου είπε και η μαία εδώ και χάρηκα :-D

p7hgp3.png3NPP.png

Να'μαι κι εγω! Πηρα επιτελους γνωμη ειδικου! Πηρα στο Ευτοκια και μια μαια μου εδωσε το τηλεφωνο του Μπιλαλη. Κοριτσια ο ανθρωπος ειναι φανταστικος! Οχι μονο με ρωτησε με λεπτομερειες ολο το ιστορικο μου, μου ελυσε ολες τις αποριες που ειχα και με καλυψε πληρως οσον αφορα τις πιθανοτητες μου εχω... Ο γιατρος αυτος ασχολειται με το VBAC πανω απο 20 χρονια! Μου ειπε λοιπον οτι οι πιθανοτητες μου ειναι καπως λιγοτερες απο το 75% που συνηθιζεται στο VBAC οχι τοσο γιατι ειναι κοντα οι 2 τοκετοι (16 μηνες), αλλα πιο πολυ επειδη την προηγουμενη φορα εφτασα 41 εβδομαδες και εκανα προκληση διοτι το σωμα μου δεν ηταν ακομα ετοιμο για γεννα. Πραγμα που σημαινει οτι και στη 2η εγκυμοσυνη πιθανοτατα το σωμα μου να μην ειναι και παλι ετοιμο. Και καθως σε περιπτωση VBAC μπορεις να γεννησεις ΜΟΝΟ αν ερθει φυσικα η εναρξη του τοκετου, ασχετως τι λενε μερικοι, εεεεε, μαλλον δεν το βλεπω να γενναω φυσιολογικα. Βεβαια μου ειπε ο ανθρωπος πως αν, λεω ΑΝ, γινει μονη της η εναρξη μεχρι την 41 εβδομαδα, εχω πααααααρα πολλες πιθανοτητες να γεννησω και μαλιστα σε συντομο χρονικο διαστημα! Το θετικο ειναι οτι εχω περιθωριο να αποφασισω τι θα κανω διοτι μου ειπε πως μπορει να με παρακολουθει κανονικα ο γιατρος μου και μπορω να παω σε αυτον την 37η εβδομαδα, δηλαδη ουσιαστικα λιγο πριν γεννησω. Αυτο το τελευταιο εμενα μου εκανε παρα πολυ καλη εντυπωση γιατι δεν εχει κομπλεξ ο ανθρωπος οτι πρεπει ντε και καλα να παω να κανω τους υπερηχους σε αυτον και να του σκαω και την επισκεψη!

Οπως και να'χει, τωρα εχω μια πολυ πιο ολοκληρωμενη αποψη και μπορω πολυ πιο ευκολα και σωστα να παρω μια αποφαση. Παντως δεν το βλεπω αλλα κραταω μια πισινη μεχρι την 37η εβδομαδα, 10 εβδομαδες εχω μπροστα μου... Εσεις τι λετε;;;

Κοριτσια γεια σας, καινούρια στην παρέα. Διανύω την 16 εβδομάδα κύησης και έχω και εγώ τον Πετρογιάννη ο οποίος μου λέει τα ίδια όπως και στην irnadi ότι θα μου πάρει το παιδί στην 38η εβδομάδα. Έχω αποφασίσει φυσκά να ψάξω και αλλού και προσανατολίζομαι στον Μπιλάλη ή στον Γιαννικο. Τελικά όμως ο Πετρογιάννης είναι υποστηριχτής του vbac? Γιατί και εγώ απο το forum τον έμαθα και πήγα. Αν δεν είναι να υποθεί εδώ για να μην πάνε και άλλες κοπέλες. Θα κλείσω ραντεβού και με άλλο γιατρό και θα σας πώ τα νεα μου σύντομα. Καλή επιτυχία σε όλες.

:-D γεια τιμοθεα

ο πετρόγιαννης υποστηρίζει ότι κάνει φυσιολογικό μετά καισαρική (τον είχα βάλει εγώ, αλλά όχι από προσωπική εμπειρία από ότι τον είχα ακούσει να λέει, παλαιότερα στη λίστα), αλλά βρε παιδί τουλάχιστον τις 40 εβδομάδες πρέπει να τις δίνει για περιθώριο...:rolleyes:

τελικά μου φαίνεται ότι η ασφαλής λίστα είναι μόνο αυτή που κάνουμε εμείς από προσωπική επαφή (σε ένα μέλος κάποιος γιατρός κάνει vbac με επιτυχία) και έτσι προσθέτουμε τον συγγεκριμένο στη λίστα

μέχρι στιγμής όσοι γιατροί έχουν κάνει (από αθήνα) σε μέλη vbac είναι:

Γιαννίκος

Μπιλλάλης

Πυργιώτης

Ροσόλυμος

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Μαριαλ. Τελικά και εγώ μίλησα με ΕΥΤΟΚΙΑ πριν απο λίγο και θα δω τον κο Μπιλάλη. Τουλάχιστον έτσι δεν θα έχω αμφιβολίες αν πραγματικά κάνει vbac ο γιατρός ή απλά το λέει για να μην χάσει πελάτισα. Και με καισαρική να πάω πάλι δεν θα έχω τουλάχιστον την προσωπική ανασφάλεια της λάθους επιλογής γιατρού. Απλά δεν ήταν γραφτο για εμένα να γεννήσω με ΦΤ !

Κοριτσια καλησπερα! Παρακολουθω πολυ καιρο ολες τις συζητησεις περι VBAC και το εχω ψαξει κι εγω αρκετα... Παρ'ολ'αυτα ειμαι ακομα διχασμενη και ακρως προβληματισμενη! Εχω ΠΗΤ 22/05/12. Γεννησα 07/01/11 με καισαρικη οταν μετα απο σχεδον 12 ωρες, 10ρα διαστολη και πληρη εξαληψη τραχηλου το μωρο μου δεν κατεβαινε και εχανε παλμους. Εχοντας καλο ιστορικο, θεωρησα καλο να το ψαξω για VBAC. Ο γιατρος μου ο οποιος, οπως διαβασα εδωμεσα, κανει VBAC ειναι ο Πετρογιαννης και μου ειπε οτι δεν υπαρχει θεμα οτι οι 2 τοκετοι θα ειναι κοντα αλλα οτι πρεπει η συρραφη της τομης της μητρας να εχει γινει σε μονη κι οχι σε διπλη στρωση. Αφου ρωτησα τον γιατρο που μου εκανε την καισαρικη, επιβεβαιωσα οτι ειναι μονη η στρωση και οτι μπορω να συνεχισω... Οταν ομως συζητησα με το γιατρο μου προβληματιστικα ακομα περισσοτερο διοτι μου ειπε οτι ο λογος που δεν γεννησα φυσιολογικα το 1ο ειναι πιθανον θεμα πυελου (Ο 1ος γιατρος μου ειχε γραψει ως αιτιολογια της καισαρικης "υψηλη καθετη θεση", κι οτι καταλαβατε- καταλαβατε), οτι η μητρα εχει μνημη κι οτι μπορει για τον ιδιο λογο να ΜΗΝ γινει φυσιολογικος... Επειτα μου ειπε οτι πρεπει οπωσδηποτε ο τοκετος να γινει στις 38 εβδομαδες, παρολο που το προηγουμενο το γεννησα στις 41, κι οτι η προκληση του τοκετου γινεται με μασαζ στον τραχηλο και σπασιμο των νερων! Ολα αυτα εμενα με κανουν να πιστευω πως θα φαω παλι ολους τους πονους και θα καταληξω και παλι σε καισαρικη, θα πληρωσω τα μαλλιοκεφαλα μου διοτι ολο αυτο θα γινει στο ΙΑΣΩ, το οποιο δε μ'αρεσει καθολου(το οικονομικο εινσι σπουδαιος παραγοντας), κι οτι ολοι θα γυρισουν και θα πουν πως το εκανα απο καπριτσιο και εφαγα και τα μουτρα μου...

Βοηθηστε με σας παρακαλω να αποφασισω αν θα το προχωρησω ή θα γυρισω στον παλιο μου γιατρο!!! Ξερετε καμια κοπελα που να εχει κανει VBAC με τον Πετρογιαννη; Γιατι στη λιστα παραπανω δε βλεπω κατι...

Please HELP!!!

κοριτσια γεια σασ!συγνωμη που εισβαλω στην παρεα σασ ανκ δεν ειμαι στη δικη σας φαση!!με το καλο τα μωρακια σασ!εγω προσπαθω να αποκτησω ...ειμαι εδω κ λιγο καιρο με τον κ πετρογιαννη κ θα θελα αν μπορει καποια να με κατατοπισει για το αν ειναι καλοσ, να τον εμπιστευτω η οχι...γενικα οποια προσωπικη εμπειρια /πληροφορια θα ηταν χρησιμη!!!ευχαριστω εκ των προταιρων κ συγνωμη για το ασχετο του θεματοσ

Η κουμπάρα μου κατάφερε και έπιασε παιδί με τον Πετρογιάννη ενώ με 3 προηγούμενους όχι. Ως γεννετιστή των συνιστώ ανεπιφύλακτα!!

σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση!!!προσπαθω 1 1/2 χρονο κ εδω κ μερικουσ μηνεσ ειμαι με τον κ πετρογιαννη..απλα αναρωτιομουν να ακολουθησω οσα μου λεει να κανω η να ψαχτω!!σ ευχαριστω για την πολυτιμη πληροφορια!

καλησπερα κοριτσια θα ηθελα αν καποια κοπελα μπορει να μου δωσει τα στοιχεια του μπιλαλη τηλ.διευθυνση και σε ποιο νοσοκομειο ξεγεναει αν ξερετε

\εγω εχω ενα παιδακι το εκανα με καισαρικη αλλα θελω πολυ και εγω να νιωσω τη χαρα του φτ

ευχαριστω πολυ

ο μπεμπακος μου γεννηθηκε 17/12/2009

Κοριτσια, για να μην ειμαστε αδικες, ο Πετρογιαννης ειναι παρα πολυ καλος γυναικολογος και ανθρωπος. Τον ξερω χρονια, εχει πολυ μεγαλη πελατεια. Μαλιστα ειδικευεται και σε θεματα γονιμοτητας. Δεν ξερω ομως κατα ποσο το "κατεχει" το θεμα του VBAC... Μακαρι να βρισκοταν μια κοπελα που εχει κανει μαζι του VBAC να μας μας πει τη γνωμη της! Εγω για σιγουρια πηγα και σε αλλο γιατρο VBAC, τον Μπιλαλη, ο οποιος με καλυψε οσον αφορα το θεμα. Οποια θελει της δινω και το τηλεφωνο του.

Κοριτσια, για να μην ειμαστε αδικες, ο Πετρογιαννης ειναι παρα πολυ καλος γυναικολογος και ανθρωπος. Τον ξερω χρονια, εχει πολυ μεγαλη πελατεια. Μαλιστα ειδικευεται και σε θεματα γονιμοτητας. Δεν ξερω ομως κατα ποσο το "κατεχει" το θεμα του VBAC... Μακαρι να βρισκοταν μια κοπελα που εχει κανει μαζι του VBAC να μας μας πει τη γνωμη της! Εγω για σιγουρια πηγα και σε αλλο γιατρο VBAC, τον Μπιλαλη, ο οποιος με καλυψε οσον αφορα το θεμα. Οποια θελει της δινω και το τηλεφωνο του.

chriscat8 εγω πηγα στον πετρογιαννη μετα απο τα τοσα καλα λογια που χα διαβασει ...αλλα νομιζω οτι καθε φορα που τον παιρνω τηλ δε με πολυθυμαται....εχει οντωσ πολυ πελατεια κ λογικο ειναι σε καποιο βαθμο..απλα θα θελα να μαι πιο σιγουρη ωσ προσ το να τον εμπιστευτω σαν επιστημονα...να χαλαρωσω κ γω οτι παιρνω τη σωστη καθοδηγηση

chriscat8 εγω πηγα στον πετρογιαννη μετα απο τα τοσα καλα λογια που χα διαβασει ...αλλα νομιζω οτι καθε φορα που τον παιρνω τηλ δε με πολυθυμαται....εχει οντωσ πολυ πελατεια κ λογικο ειναι σε καποιο βαθμο..απλα θα θελα να μαι πιο σιγουρη ωσ προσ το να τον εμπιστευτω σαν επιστημονα...να χαλαρωσω κ γω οτι παιρνω τη σωστη καθοδηγηση

γλυκια μου εδω εισαι? πηγαινε να δεις και αυτον που σου ειπα εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενη απλα δεν εχω μιλησει μαζι του αν κανει μετα απο καισαρικη φυσιολογικο δεν εχεις να χασεις τιποτα

γλυκια μου εδω εισαι? πηγαινε να δεις και αυτον που σου ειπα εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενη απλα δεν εχω μιλησει μαζι του αν κανει μετα απο καισαρικη φυσιολογικο δεν εχεις να χασεις τιποτα

εδω κ γω κανω αναζητηση αποψεων για τον πετρογιαννη!!!ναι σκεφτομαι να παω!!!θα με σκοτωσει ο αντρασ μου!!!ειμαι πολυ του ψαξιματοσ...:P

εδω κ γω κανω αναζητηση αποψεων για τον πετρογιαννη!!!ναι σκεφτομαι να παω!!!θα με σκοτωσει ο αντρασ μου!!!ειμαι πολυ του ψαξιματοσ...:P

δεν ειναι τιποτα το αγχος που λεγαμε χαχαχαχ πηγαινε δεν εχεις να χασει τιποτα:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...