Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια πολυ χαιρομαι που διαβαζω ποσες κοπελες τα εχουν καταφερει!Συγχαρητηρια φαμπιανα και να σου ζησει το μωρακι και σε ολες τις αλλες κοπελες επισης!Ζαχαρενια πως τα πας;Ερχεται η σειρα σου!Αντε με το καλο!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπηκα μεν με προκληση αλλα δε χρησιμοποιηθηκε καθολου οξυτοκυνη, μου εβαλαν ενα υποθετο με προσταγλαδινες και ξεκινησαν οι συσπασεις. Και φυσικα τις ωδυνες τις περασα ανασκελα! Δε με αφηναν ουτε στο πλαι να κατσω γιατι εχανε ο καρδιοτοκογραφος την επαφη και δεν ακουγονταν οι παλμοι... Ασε, κι εμενα αλλα μου ελεγαν στα μαθηματα ανωδυνου. Πες τωρα, αν ημουν ορθια ή καθομουν οκλαδον, η βαρυτητα δε θα ειχε βοηθησει εστω και λιγο; Ο γιατρος μου συμμαχος ειναι, αλλα κατ'εμε ειναι ο ευκολος δρομος στις 38 εβδομαδες-προκληση... Εγω πιστευω οτι πρεπει να σε αφησουν να γινει μονη της η εναρξη του τοκετου, αλλα σου λεει και καλα οτι θα πιεστει πολυ η μητρα... Ποσο πιο πολυ να το ψαξω, βρηκα γιατρο εξειδικευμενο στο θεμα; Τι αλλο να κανω;

Fabiana να σου ζήσει το μωρούλι σου!!!!!!!!!!!

Πόσο χάρηκα με τα νέα σου!!!!!!!!!!!!!!!

Να στε γεροί και να απολαμβάνετε την κάθε σας στιγμή!!

katerina+ και συ με το καλό! Είσαι σε πολύ καλά χέρια!!!;) ;) ;)

chriscat8 καλησπέρα και σε σενα.

Το θέμα σου είναι πολύ απλό. Ο γιατρός σου απλά δεν είναι εκπαιδευμένος για το vbac και προσπαθεί να σε πείσει ν αμην το κάνεις γιατί δεν θέλει να σε χάσει από πελάτισσα. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλουμε να την παραδεχτούμε. Όλοι μα όλοι όσοι δεν υποστηρίζουν τέτοιες προσπάθειες αναφέρουν τις συγκεκριμένες δικαιολογίες. Αν ανατρέξεις στις σελίδες του θέματος θα δεις να παίζεται το ίδιο έργο ξανά και ξανά.

Μείνε στον μαιευτήρα που θα σε κάνει να νιώσεις σίγουρη και κυνήγα το όνειρό σου. Σου το λέω με κάθε ειλικρίνεια.

Σε νιώθω απόλυτα. Αν δεν βοηθήσεις εσύ τον εαυτό σου δε θα τον βοηθήσει κανείς άλλος. Κλείσε τα αυτιά σου στις υπερβολές και προχώρα.

Ελπίζω να βρεις σύντομα το δρόμο σου . :D :D

YBsep2.png

0VTqp2.png

Λεμε ο μαιευτηρας μου ειναι ο Πετρογιαννης, εξειδικευμενος στο VBAC (τον εχουν αναφερει και στο φορουμ), τον αφησα τον προηγουμενο! Ο Πετρογιαννης μου λεει τα περι 38 εβδομαδων και παει λεγοντας! Αν δε κανει αυτος VBAC, ποιος θα κανει;

Υπάρχουν κι άλλοι γιατροί που επίσης αναφέρονται στο φόρουμ (τον Πετρογιάννη να σου πω δεν τον θυμόμουν). Αν εσένα σε καλύπτει και σου κάνει η αντιμετώπισή του πρόσω ολοταχώς, αν όχι ξανακοίτα τη λίστα και βρες κάποιον άλλον.

Κατά τη γνώμη μου πάντως αυτά που σου είπε δε μου κάνουν και πολύ για υπέρμαχο vbac. Μου δίνει λίγο την εντύπωση ότι θα κάνει vbac αν παίζει τρελλή συναστρία. Μια δεύτερη γνώμη πιστεύω θα σε ξεμπλοκάρει.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

κορίτσια χαίρομαι που υπάρχει και πάλι δραστηριότητα στο καυτό θέμα......

chriscat8 καλώς ήρθες στην παρέα μας...όπως βλέπεις είμαι η επόμενη στην λίστα στην προσπάθεια.19 μήνες σχεδόν τώρα δεν κάνω κάτι άλλο από το να ψάχνω να διαβάζω και να ρωτάω για το φυσιολογικό τοκετό μετά άπό καισαρική.....θέλεις να σου πώ που κατέληξα???

ότι πρώτα από όλα πρέπει πραγματικά να το θέλεις εσύ!!να έχεις αποβάλλει όλους τους "φόβους" και τις ανασφάλειες και να λες πως το σώμα μας έχει φτιαχτεί για να γεννάει.ο γιατρός που αναφέρεις έχει ξαναακουστεί αλλά αυτό το 38 εβδομάδες στο VBAC όπως είπαν οι κοπέλες παραπάνω δεν παίζει.οι περισσότερες που το κατάφεραν γέννησαν μετά την 40-41 εβδομάδα.:?:-?:? βρές έναν γιατρό που τουλάχιστον θα σε αφήσει να ξεκινήσει μόνος του ο τοκετός (άσχετα αν θα κάνεις VBAC ή καισαρική) νομίζω όλες συμφωνούμε με αυτό... βρες μία μαία με εμπειρία στο VBAC (εμένα αυτό με βοηθάει αρκετά, ψυχολογικά )

γιατί Μπουζάκη στην Αθήνα δεν υπάρχει.....!!!!!!!!!!!!!!

δυστηχώς, γιατρός που να κάνει συστηματικά VBAC στην Αθήνα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ απλά κάποιοι αν τύχει κάνουν..

εύχομαι ολόψυχα και εσύ και όλες μας, να καταφέρουμε αυτό που ποθούμε.

και όπως λέω συχνά τελευταία ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ:D

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Λεμε ο μαιευτηρας μου ειναι ο Πετρογιαννης, εξειδικευμενος στο VBAC (τον εχουν αναφερει και στο φορουμ), τον αφησα τον προηγουμενο! Ο Πετρογιαννης μου λεει τα περι 38 εβδομαδων και παει λεγοντας! Αν δε κανει αυτος VBAC, ποιος θα κανει;

Μάλλον δεν κατάλαβα καλά....

Με συγχωρείτε αλλά αν μαιευτήρας που υποστηρίζει όλα αυτά περί 38 εβδομάδων κλπ μάλλον δεν έχει χώρο στη λίστα.

Να επισκεφθείς σίγουρα άλλον.

Γέννησα στης 42 εβδομάδες. Κατά τον μαιευτήρα σου θα έπρεπε να έχω γεννήσει στις 38 δλδ ένα μήνα πριν...:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Αν λοιπόν δεν ξεκινούσε ο τοκετός τότε θα έκανα και πάλι καισαρική και θα έφερνα στον κόσμο και πάλι ένα 'ανώριμο' μωρό.

Επίσης ούτε την οδηγία περί καισαρικής μετά τις 39 εβδομάδες δεν τηρεί.

Υπέρμαχό του vbac δεν τον λες πάντως.

YBsep2.png

0VTqp2.png

ναι ρε κοριτσια,φοβερο μου φαινεται που αυτες οι οδηγιες δινονται απο γιατρο που κανει vbac...γνωμη μου ειναι να βγει απο τη λιστα,να μην την πατησουν κι αλλες κοπελες.

βεβαια σκεφτομουν και το αλλο,η λιστα μας ειναι απλα οδηγος,γνωμη καθαρη μπορεις να σχηματισεις μονο με την προσωπικη επαφη...και ο πετρογιαννης για μενα ειναι καθαρο φαουλ,δεν ειναι δυνατον,στοχος στο vbac ειναι κυριως το μωρο να "παρει" ολες τις μερες του μεσα στην μητρα,να διαλεξει μονο του την στιγμη και τον τροπο που θα ερθει στον κοσμο,και το αποτελεσμα το κρινει μονο η στιγμη του τοκετου-το αν δηλαδη θα χρειαστει καισαρικη η οχι.δεν ειναι δυνατον να θελει να παρεμβει ετσι στον τοκετο,και μαλιστα τοσο νωρις,και να θεωρειται υπερμαχος του φυσιολογικου τοκετου.

γνωμη μου ειναι να μιλησεις και με αλλον γιατρο,τοσες κοπελες εδω μεσα ειχαν θετικες εμπειριες απο αλλους γιατρους....προσωπικα να σου συστησω καποιον δεν μπορω,αλλα στο δικο μου μυαλο επαιζαν κυριως ο ροσολυμος και ο γιαννικος,απο οσα εχουν πεσει στην αντιληψη μου,αλλα και για οικονομικους λογους.

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

Σου είπε 38 εβδομάδες και δεν ρώτησες αν παέι καλά στα μυαλά του;;;!!!! Και κάθεσαι και τον ακούς και το συζητάς;;;!!!! Πάμε για άλλον!!!!!

Η γιατρός μου περιμένει μέχρι 41 +5 μέρες και μετά κάνει πρόκληση, γιατί τότε η πρόκληση έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει!!!!

κορίτσια ευχαριστώ για τις ευχές σας!

chriscat8 αν δεν με περίμενε κι εμένα η Αγγελική αρκετά,δεν υπήρχε περίπτωση να τα καταφέρω,γιατί το σώμα μου δεν είχε καθόλου μνήμη από την πρώτη φορά,διαστολή 0 και ο τράχηλος σκληρός,είναι πολύ σημαντικό τελικά να περιμένει ο γιατρός το σώμα να ξεκινήσει από μόνο του τη διαδικασία,έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας..

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

κοριτσακια μου καλημερα σε ολες!!!

http://www.photodentro.gr/perimeno/kaisariki-vbac/1034-vbac-dr-rosas.html για οσες μανουλες εισαστε αθηνα κ ψαχνεστε νομιζω οτι αυτο ισως σας βοηθησει!!!νομιζω η συγκεκριμενη αναλαμβανει κ hvbac αλλα αυτο το λεω με μια επιφυλαξη.

fabiana συγχαρητηρια να σου ζησει το μικρουλινι σου!!!

chriscat8 ο γιατρος που επισκεφτηκε δεν νομιζω οτι ειναι γνωστης του θεματος.κατι κουλα μου ελεγε κ εμενα η γιατρος μου κ οταν επισκεφτηκα αλλους γιατρους καταλαβα οτι δεν ειχε τις γνωσεις που απαιτουσε ενας τετοιο τοκετος.αν το θες πολυ μην σταματας να ψαχνεις.ειμαι σιγουρη οτι θα βρεις κ το γιατρο κ το μαιευτηριο που θα αισθανθεις ανετα.πανω απο ολα ομως μην σε νοιαζει τι θα πουν ολοι οι αλλοι γιατι οσο κολοπροαιρετα κ αν ειναι αυτα που θα σου πουν εσευ θα πας να γεννησεις εσυ θα τα περασεις ολα.

verak ιδανικη φαινεται η συγκεκριμενη γιατρος...ξερεις μηπως να μας πεις κατι περισσοτερο;;;ουτε στη σελιδα στο facebook ουτε στο ιντερνετ δεν βρισκω πληροφοριες για τις υπηρεσιες της....αν και που αναλαμβανει τοκετους,αν επικοινωνεις με την ιδια κτλ....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

v.polina δεν ξερω να σου πω περισσοτερες λεπτομερειες.το μονο που ισως σ βοηθησει αν εχεις fb υπαρχει ομαδα που ονομαζεται vbac κ μπορεις κ απο εκει μεσα να αντλισεις αρκετες πληροφοριες για γιατρους καθως κ εμπειριες γυναικων που γεννησαν φυσιολογικα μετα απο καισαρικη

μανουλες καλησπερα!για οσες θελετε το λιγο παραπανω δειτε το ισως σας ενδιαφερει!!!

http://www.facebook.com/​l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.photod​entro.gr%2Fperimeno%2Fginontai​%2F1060-miteres-fysikos-toketo​s.html&h=RAQE6mxOPAQGxROuXF79q​LItp3krjXWeeaJDohZlWPxoKKw

γεια κορίτσια είμαι και πάλι στην παρέα σας (Μαριαλ, Μαριαλ 2, και τώρα Μαριάλ 4) (αφού ξαναγραύτηκα για τέταρτη φορά)

διορθώνω τη λίστα αφαιρώντας τη filoudaki

επειδή είχε μια ατυχία στην εγκυμοσύνη της και δεν συνεχίστηκε (να μη βλέπει το όνομά της εκεί και στεναχωριέται)

σε περιμένουμε και πάλι γλυκιά μου με νέα πητ και ένα καινούρφιο μωράκι καθ οδών :)...

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 29/03/12-Αθήνα

Zaxarenia-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 22/04/12-Κρήτη

ΠΕΝΟΥΛΑ-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 03/05/12

Labrinoula-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 11/05/12-Γιανίκος Λάμπρος Αθήνα

v.polina-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 11/5/12-Pοσολυμοs-Αθήνα

verak- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 4/06/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

Katerina+στην προσπαθεια-ΠΗΤ 22/06/12-Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

σας ακούω ρε κορίτσια να γκρινιάζετε συνέχεια ότι δεν βρίσκεται γιατρό στην αθήνα για vbac, γιατί :confused: ; αφού έχουμε κάποιους σίγουρους και συγγεκριμένα:

ροσόλυμος

γιαννίκος

πυργιώτης

μπιλλάλης

(((filoudaki)))

MΑΡΙΑΛ θυμίσου να προσθέσεις στη λίστα το όνομα του γιατρού σου.

Τώρα για το Ροσόλυμο είχα διαβάσει κάτι πολύ περίεργα που δε μου άρεσαν, αλλά λέω να περιμένω την v-polina έχει άμεση επαφή μαζί του να μας πει εντυπώσεις.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Καλημέρα,

είμαι κι εγω στις υποψηφιες (αν και είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ακόμα) για VBAC.

Η αλήθεια είναι οτι οσες φορες ειχα αναφερθει στην πιθανοτητα vbac όλοι οι γιατροί έλεγαν "θες να το παίξεις στις πιθανότητες? για ποιο λόγο να το ρισκάρεις?, κλπ "

έτσι κι εγω είχα μπει στη διαδικασία να το χωνεψω. Παω όμως στον καινουργιο μου γιατρο (ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ) o οποίος στο πρωτο κιολας ραντεβου μου είπε οτι δεν ειναι καθολου απαραιτητο ή δεδομμένο οτι θα κανω πάλι καισαρικη. Χάρηκα πάρα πολύ.

Βεβαια είναι παρα πολυ νωρις ακόμα (ειμαι 13 εβδομαδων) οποτε δεν εχει συζητηθει ακόμα αναλυτικά το θεμα τοκετου, αλλα και με τη μαια του που μιλησα χθες μου ειπε οτι είναι υπερ του vbac και οτι αν τηρω κάποιες προυποθεσεις (οσον αφορα το παχος της μητρας στο σημειο της τομης αλλά και τη φυσιολογικη πορεία της εγκυμοσυνης) είναι απόλυτα φυσιολογικό να το προσπαθησουμε (αν και εγω το θέλω).

Οποτε είμαι κι εγω σε αναμονή (μακαρι να πανε όλα καλά και να επανέλθω για το θεμα του τοκετού)

db0ip3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...