Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Και μένα φαίνεται να είναι γύρω στα 3.600+ και είμαι στην 36 (τέλος) αρχής 37ης. Τι να κάνουμε να του κλειδώσω το ψυγείο του πλακούντα? :) Εδώ στην Αγγλία γεννήθηκε φυσιολογικά ένα μωρό 6.700kg !!!

iHQAp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα,,,διαβαζα και εγω το μνμ σου....δεν υσχυει οτι πρεπει να ειΝαι μικροτερο το μωρο...εμενα το πρωτο ηταν 2600 μονο ...με καισαρικη και το δευτερο γεννηθηκε 3850 και φυσιολογικα....δεν παιζουν ρολο αυτα, απλα τα χρησιμοποιουν οι γιατροι για να μας φοβισουν

Επισης εχω διαβασει καπου πως το τριτο παιδι καθε γυναικας ειναι το πιο μεγαλο της.

αα οκ! δικη μου σκεψη ηταν δεν ειπε κατι η γιατρος. α΄πλα σε τοσα που διαβαζα περι vbac αυτο αναφεροταν γιαυτο.. με την κοινη λογικη το σκεφτηκα και επειδη εχω 2 καισαρικες πριν ειπα μηπως ειναι ενας παραπανω λογος.. να πω την αληθεια πλεον θελω απλα να βγει.. οτι ειναι να γινει ας γινει..

συγχαρητηρια και στις μανουλες που γεννησαν!

1-2-3MPOMPIRES!!!

Ναι, την έβαλε πριν την ΠΗΤ λόγω του ότι έβλεπε ότι το μωρό είναι μεγάλο. Και μόλις είδε ότι μαλάκωσε ο τράχηλος την έβαλε μέσα υποτίθεται να γεννησει φυσιολογικά. Αλλά μετά από κανά 8ωρο και αφού η μαμά ένιωθε πόνο σε κάποιο όργανο (δεν ξέρω που ακριβώς) μπήκε εσπευσμένα (απ' ότι κατάλαβα) για κτ.

Γενικά αυτό που άκουγα ως τώρα για το γιατρό αυτό ήταν ότι όλες περνούσαν κατά πολύ την ΠΗΤ τους και πάντα τις περίμενε να ξεκινήσει μόνος ο τοκετός.

Δεν ξέρω τι να πω πια...

4BMSp3.pngzHf1p3.png

poubaki να σου ζήσει!!!!:-D Να είστε πα΄ντα καλά και οι δύο! Μπράβο σου που τα κατάφερες χωρίς επισκληρίδιο!!! Ηρωίδα!!!:-D

zaxarenia τι να πούμε; Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και αν δεν ξέρουμε ακριβώς τι έγινε δεν μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη. Γενικά όμως αφού είχε μαλακώσει και ο τράχηλος γιατί δεν την περίμενε την κοπέλα να γεννήσει στην ώρα της; Εμένα γενικά η δικαιολογία πως ήταν μεγάλο το μωρό δεν με πείθει. Η μάνα μου δηλαδή που ήταν 1.55 πως γένησε δύο μωρά πα΄νω από 3 κιλά το καθένα;!

Διαφημίσεις

poubaki συγχαρητηρια!!!!!!!!!!να σου ζησει!!!!!

περιμενουμε λεπτομερειες οποτε βρεις χρονο....

παρακολουθω με αγωνια το τοπικ κι ας μην φαινομαι...

ειμαι διπλα -με την σκεψη μου- σε ολες!!!!

fBaep3.png

uwK7p3.png

Και μένα φαίνεται να είναι γύρω στα 3.600+ και είμαι στην 36 (τέλος) αρχής 37ης. Τι να κάνουμε να του κλειδώσω το ψυγείο του πλακούντα? :) Εδώ στην Αγγλία γεννήθηκε φυσιολογικά ένα μωρό 6.700kg !!!

μωρε καλα τα λες αλλα.... εδω ομως ειναι Ελλαδα.. παντως φανταζομαι οτι το να εχει μεγαλη διαφορα ενα μωρο με το προηγουμενο οσο να πεις ζοριζει τη μητρα. και μιλαω καθαρα για την περιπτωση του vba2c! ετσι και αλλιως εκει τα ποσοστα χαμηλωνουν ποσο μαλλον σε τετοια περιπτωση. επισης η στιγμη που στην προσπαθεια φτ μπεις τελικα για καισαρικη λογω του οτι θα ειναι επειγουσα εε δεν θα ειναι και πολυ διακριτικες οι κινησεις των γιατρων με αποτελεσμα μετα να εχεις και μια τομη ποιος ξερει πως.. ενημερωτικα τα λεω για μενα ε! οι κοπελες που ειστε για vbac κανονικο βουρρ! ταπαμε αυτα.

και αυτα που λεω τα συμπερανα μετα απο διαφορα που διαβασα και καποια μου τα ειχε πει αλλος γιατρος γνωστος στο vbac..

1-2-3MPOMPIRES!!!

καθολου απιθανο να φτασει 4 κιλα...τον τελευταιο μηνα πηρε εμενα 1 κιλο

zTq9p2.png

OC8Op2.png

μπραβο κοριτσακι!!! τελεια!!!...μετά απο μια καισαρική???? με ποιον γιατρο???

και παλι συγχαρητηρια....περιμενω με αγωνια την ιστορια σου!

με τον Μπιλαλη και τις κοπελες της Ευτοκίας.

Ναι, φυσιολογικά μετα απο κτ και ούτε επισκληριδιο δεν προλάβαμε!

Ευχαριστω όλες τις κοπελες για τις εθχες.

Σας χρωσταω λεπτομερειες!

το αγοράκι μου: 20/11/2009

η κορούλα μου: 4/10/2011

Διαφημίσεις

Να μαι κι εγω!

Τα καταφερα κορίτσια!

Γεννησα 4-10 φυσιολογικότατα -Ούτε επισκληρίδιο δεν έκανα!

Να ειναι καλά ο γιατρός μου και οι κοπέλες της Ευτοκίας!

Καποια στιγμη θα σας γραψω λεπτο,ερειες!!!

να σου ζησει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

περιμενουμε λεπτομερειες!!!!

;)

Πολύ ευχάριστα τα νέα βλέπω!!! Μπράβο poubaki!!!! Να σου ζήσει το μωράκι. Να είσαστε υγιείς και ευτυχισμένοι οικογενειακός και καλούς θηλασμούς να έχετε!!!

Mama-aga θέλεις να μας πεις και εσύ την ιστορία σου για το vbac(εκτός και αν έχει γίνει και δε το θυμάμαι, οπότε και ζητάω συγνώμη...)???

Ανανεώνω και τη λίστα…

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

mamag-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 10/09/11

anti1980-στην προσπάθεια-ΠΗΤ 25/10/11-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

egal-στην προσπάθεια-ΠΗΤ 2/12/11-Δ. Μπιλάλης-Αθήνα

Fabiana-στην προσπάθεια–ΠΗΤ 03/01/12-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Zaxarenia-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 22/04/12-Κρήτη

Labrinoula-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 11/05/12-Αθήνα

0sShp3.png

PGnvp2.png

Καλα,ασχετα με τον τροπο που γεννηθηκε ισχυει το 6.700 κιλα που γραφεις?:shock:

Δεν εχω ξανακουσει κατι παρομοιο,προφανως θα γραφτηκε και στο ρεκορ γκινες ε?:roll:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Μήπως το 6.700 ήταν λίμπρες;;; 3.047γρ;

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

πάντως το βάροσ το μωρού παίζει ρόλο κορίτσια γιατί προιδεάζει για δυστοκία .... και στον φυσιολογικό μετά από καισαρική πρέπει να ελαχιστοποιούμε τους παράγοντες δυστοκίας και να επιλέγουμε τις κατάλληλες υποψίφιες...

το προτόκολλο του vbac αναφέρει τα 4.000 γραμ. (4 κιλά) ως ανότατο όριο....

στους απλούς φυσιολογικούς βέβαια (χωρίς την προηγηθήσα) ενοείται ότι δεν σημαίνει καισαρική...

Το είχα νομίζω ποστάρει και παλαιότερα, το προτόκολλο για φυσιολογικό μετά καισαρική:

διαχείρηση τοκετού:

1. προετοιμασία επιτόκου ως επί καισαρικής τομής
  2. ενημέρωση χειρουργείου αναισθησιολογικού
  3. έλευση επιτόκου στο μαιευτήριο από την έναρξη των ωδινών
  4. λήψη αρτηριακής πίεσης και σφύξεων ανά 30 λεπτά
  5. ενθάρυνση κινητικότητας επιτόκου
  6. συνεχείς παρουσία μαιευτή μαίας έμπειρου στο φυσιολογικό μετά καισαρική
  7. φυσιολογική εξέλιξη

υλικοτεχνική δομή - επιστημονικό δυναμικό:

1. ο τοκετός να γίνει σε οργανωμένο μαιευτήριο
  2. αιμοδοσία
  3. αναισθησιολογικό
  4. χρήση καρδιοτοκογράφου
  5. δυνατότητα χειρουργείου σε λιγότερο από 30 λεπτά (ιδανικά έως 17 λεπτά)
  6. οργανωμένο παιδιατρικό τμήμα

παράγοντες που αφορούν το έμβρυο:

1. όχι μακροσωμία, βάρος μεγαλύτερο από 4 κιλά
  2. απουσία παθολογίας

παράγοντες που αφορούν τη μητέρα:

1. βούληση της επιτόκου μετά από υπεύθυνη ενημέρωση
  2. ηλικία κάτω των 35 ετών
  3. φυσιολογική κύηση - απουσία του αιτίου που οδήγησε στην πρώτη καισαρική
  4. μία προηγούμενη εγκάρσια χαμηλή καισαρική τομή
  5. μεσοδιάστημα κυήσεων από 18 μήνες και πάνω
  6. κατά την προηγήθήσα καισαρική δεν αναφέρεται λοίμωξη
  7. υπερηχογραφικό πάχος ουλής μεγαλύτερο ή ίσο με 3 χιλιοστά
  8. προηγούμενοι φυσιολογικοί τοκετοί πρίν την καισαρική ή διαστολή τραχήλου μεγαλήτερη από 5 εκατοστά του τοκετού που κατέλήξε σε καισαρική είναι θετικός προγνωστικός δείχτης

αρκετοί ιστροί δεν δέχονται όλα αυτά ως απαραίτητα (πχ υπερηχογραφικό πάχος ουλής)

και υπάρχουν και άλλα πρωτόκολλα

Τ

1.  
  2. ηλικία κάτω των 35 ετών

αρκετοί ιστροί δεν δέχονται όλα αυτά ως απαραίτητα (πχ υπερηχογραφικό πάχος ουλής)

και υπάρχουν και άλλα πρωτόκολλα

Αυτό μόνο μου τα χαλάει! Αν υποθέσουμε ότι έχω όλα τα άλλα (γιατί έφτασα τελεία διαστολή) θα φάω πόρτα λέτε;

Τουλάχιστον θα δέχονται να ξεκινήσει μόνος του ο τοκετός και μετά να μπω για καισαρική (εντάξει δεν είμαι έγκυος, αλλά θα ήθελα να ξέρω τι με περιμένει).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μήπως το 6.700 ήταν λίμπρες;;; 3.047γρ;

ΤΑ ΠΑΧΟΥΛΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥ ΓΚΙΝΕΣ

Τα πιο παχουλά μωρά παγκοσμίως, σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

• Το 1879, στις ΗΠΑ, γεννήθηκε ένα κοριτσάκι , βάρους 10,8 κιλών, όμως, έπειτα από έντεκα ώρες, υπέκυψε.
  • Το 1955, στην Ιταλία, γεννήθηκε ένα αγοράκι, βάρους 10,2 κιλών.
  • Το 2003, στη Βραζιλία, γεννήθηκε ένα αγοράκι βάρους 7,6 κιλών.
  • Το 2005, στο Μεξικό, ήρθε στον κόσμο ένα αγοράκι βάρους 6 ,6 κιλών.
  • Το 2007, στη Ρωσία, γεννιέται ένα κοριτσάκι βάρους 7,7 κιλών.

http://24wro.blogspot.com/2011/10/62.html

iHQAp2.png

Γεια σας κοριτσια!

Poubaki συγχσρητηρια να σου ζησει.

Εχω καιρο να ενημερωσω αλλα ταλαιπωρουμαι απιστευτα με εμετους ζαλαδες και ναυτιες ολη μερα και μαζι με τη μικρουλα μου ειναι λιγο δυσκολο να μπαινω συχνα.

Τελικα αλλαξα γιατρο αν και μουταν δυσκολο ψυχολογικα (στεναχωρηθηκα λιγακι...αχ αυτοι οι συναισθηματισμοι μου:oops:). Ο καινουριος μου φανηκε πολυ γνωστης φανηκε να εχει αρκετη εμπειρια σε vbac (εχει κανει και μια φιλη μου σαυτον vbac) και οι μονες προυποθεσεις που μου εθεσε ειναι να εχει γυρισει το μωρο και να εχει μαλακωσει ο τραχηλος μου το σημαντικο για εμενα ειναι πως με αυτες τις προυποθεσεις ξεκιναμε τον τοκετο φυσιολογικα και μετα ελπιζουμε να τα καταφερουμε. Η αληθεια ειναι πως εχω ηρεμησει αρκετα και νιωθω πολυ χαλαρη μαζι του και το καλυτερο ειναι πως αρεσε και στον αντρα μου η αντιμετωπιση του.

2xgIp3.png1RTwp3.png

Τελικα αλλαξα γιατρο ...

Labrinoula σε ποιον γιατρό πήγες; Είσαι Αθήνα; Εγώ δυστυχώς έχω 2 καισαρικές στο ενεργητικό μου και το παράπονό μου είναι ότι ποτέ δεν έμαθα αν θα γεννούσα φυσιολογικά.. Βλέπεις στην 1η μου γέννα με έβαλε στις 40εβδ.+2μ. κατευθείαν για καισαρική γιατί λέει το μωρό ήταν ψηλά και δεν θα γεννούσα:shock::twisted::shock: Δεν μπήκε καν στον κόπο να μου κάνει ούτε πρόκληση:twisted::twisted:... Άραγε υπάρχει περίπτωση γιατρός να αναλαμβάνει vba2c; Έχει ρωτήσει καμιά κοπέλα; Ίσως να ξέρει κάποια απ' τις κοπέλες που απέτυχε στον vbac.

5dyVp3.png

Αυτό μόνο μου τα χαλάει! Αν υποθέσουμε ότι έχω όλα τα άλλα (γιατί έφτασα τελεία διαστολή) θα φάω πόρτα λέτε;

τίποτα δεν είναι απόλυτο και ένας γενικό μπόσουλας είναι

λίγα είναι ον οφ (πχ μόλυνση στη καισαρική, ή πολλές καισαρικές κ.α.)

και σίγουρα αν έχεις αρκετα από αυτά είσαι κακη υποψήφια...

Roary Αθηνα ειμαι. Τωρα οσο για τον γιατρο επειδη δεν ξερω αν κανει να αναφερω το ονομα του αν κοιταξεις στη λιστα ειναι ο γιατρος που εκανε επιτυχημενο vbac στη barbi;). Τωρα αν δεν εισαι ακομα εγκυουλα εχεις χρονο να ψαξεις και να ρωτησεις σε αυτους τους γιατρους αν αναλαμβανουν. Μη χανεις τις ελπιδες σου ποτε δε ξερεις.

2xgIp3.png1RTwp3.png

καλημερα σε ολες...λοιπον,κι εγω στη λιστα!!!!

για γιατρο ακομα δεν εχω σκεφτει τιποτα,ας πανε ολα καλα πρωτα και βλεπουμε...οταν νιωσω την αναγκη να βρω καποιον,εχω ηδη καταληξει σε 2-3 ονοματα.

labrinoula μαζι ειμαστε;;;;;)με το καλο!

και εχω μια υποψια οτι γεννησε και η anti μας...!!!περιμενουμε τα ευχαριστα...

fBaep3.png

uwK7p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...