Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Καλά εντάξει... Λέγεται Σουλακης Γιώργος είναι στο Μητέρα κ έχει ιατρείο στην Αιγινητου...:-)

Εμένα μου αρέσει που είναι εναλλακτικος γί αυτο τον συστηνω...

Ελπίζω να βοηθησα!!!

Yugup3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ..παιδια...προχτες πηγα στο Παπαγεωργιου και το μωρο δεν εχει γυρησει ακομα...στην αρχη νομιζα οτι με δουλευουν..και πηγα και βρικα τον γιατρο μου στο γραφειο που εχει εκει..

εχουμε ραντευου και σημερα στο κανονικο του ιατρειο να κανουμε και μι ακολποσκοπιση γιατι στις τελευταιες εξετασεις ειχε δει η μικροβιολογος αρκατα αυξημενα ερηθρα και εκανε και μια καλλιεργεια και δεν ειχα ουρολοιμωξη..λεει μηπως εχω τιποτα συσπασεις η μαλακωσε ο τραχηλος....

θα δουμε σημερα..παντως εκανα καρδιοτοκογραφο- κοντεψα να σκασω τοση ωρα ξαπλωμενη εχω και ενα θεμα με δυσπνοια- και δεν ειδαν συσπασεις καθολου.

Θα δουμε σημερα...

δε μου ειπα τιποτα για καισαρικη..και οταν τον ρωτησα μου ειπε πως τα δευτερα μπορει να γυρησουν και τελευταια στιγμη και αναλογα με το τι θελλω εγω θα κανουμε αναλογα...δηλαδη η να περιμενω να με πιασουν οι πονοι και εαν δεν γυρησει να κανουμε εκεινη την ωρα καισαρικη..η να παμε να κανουμε προγραμματισμενη καισαρικη...

δεν ξερω τι ειναι καλυτερο απο τα δυο..και ακομα δεν εχω αποφασισει..θα αποφασισω σημερα μετα την επισκεψη μο στον γιατρο..

ειμαι πολυ απογοητευμενη..ειλικρινα σας μιλαω...

τα πηγαιναμε τοσο καλα....

εκαλα ολα οσα χρειαζοταν..αναπνοες..μαθηματα...δεν πηρα πολλα κιλα..ειμαι μονο στο +8 και εχω ηδη μπει στο μηνα μου....

cecilia μην απογοητεύεσαι καλέ! Ο σκοπός είναι να λειτουργήσουν τα πράγματα όσο πιο φυσικά γίνεται. Αν δεν γίνεται δεν τρέχει τίποτε απολύτως.

Κοίτα να χαρείς το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης σου, καθώς και το γεγονός ότι ο γιατρός σου είναι τόσο συνεργάσιμος και διαλλακτικός. Η γνώμη μου είναι να περιμένεις να ξεκινήσει ο τοκετός μόνος του (εφόσον σου το πρότεινε κι ο γιατρός σου) και να μην πας προγραμματισμένα. Ακόμη κι αν τελικά γίνει καισαρική δεν υπάρχει λόγος να γίνει βεβιασμένη. Άλλωστε τελευταία στιγμή δεν ξέρεις τι μπορεί να αποφασίσει το μπεμπέ!

Όλα καλά θα πάνε, θα δεις. Το μωρό επιλέγει πώς θα έρθει στον κόσμο και κανείς δεν πρέπει να του στερήσει αυτό το δικαίωμα. Ανάποδα γουστάρει; Ανάποδα!

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

cesilia ρωτα κάποιον ομοιοπαθητικό για την pulsatila η οποία υποτίθεται οτι βοηθάει το μωρό να γυρίσει και αν ψάξεις και λίγο στο νετ θα δεις οτι υπάρχουν διάφορες στάσιες, ασκήσεις και "κολπάκια" που υποτίθεται βοηθούν το μωρό να γυρίσει!

πάντως για την pulsatila ξέρω κοπέλα της οποίας το μωρό ήταν ανάποδα και πήρε αυτό το σκεύασμα στην 36η ή 37η εβδομάδα αν θυμάμαι καλά και το μωρό γυρισε!!!

ίσως και να ήταν τυχαίο αλλά δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις!!!

οτι κι αν γίνει πάντως μην αγχωνεσαι! όπως σου τα είπε η μιρικι είναι!!!

μακάρι να είχα τη δυνατότητα έστω να προσπαθήσω κι εγω για vbac αλλά.....άτιμη επαρχία....

Μου ειχε πει η μαια μου απο που θα βρω ασκησεις και τι πρεπει νακανω..τα εκανα ολα..και εξακολουθω να τα κανω....αλλα...

βεβεια ο γιατρος..σημερα με ξαναειδε..δε μου ειπα παλη τιοποτα για καισαρικη..και λεει θα δουμε..ας σε πιασουν οι πονοι και βλεπουμε..για την ωρα αρχησε ελαφρος να κατεβαινει το μωρο..ειμαι στην 37η ευδομαδα...και βλεπουμε.

Ειναι και καλοθρεμενο το σκατουλι...3080 τον εβγαλε...3060 γεννηθηκε ο μεγαλος μου γιος.,

Θα δουμε..θα περιμενουμε να ξεκινησει ο τοκετος...αμα κατσει εκατσε..αν οχι τι νακανουμε...γερο να ειναι...

καλα τα λεω οντας ψυχρεμη αλλα με πηρε απο κατω καπως...

σας ευχαριστω πολυ κοριτσια για την συμπαρασταση...

μακαρη εστω και την τελευταια στιγμη να γινει το θαυμα....τι στο καλο..ο ενας αποφασησε να τυληχτει χειροποδαρα και ο αλλος να ειναι αναποδο παιδι...ελεος...ολα σε μενα ρε γμτ!!!

cesilia μην απογοητεύεσαι και προπαντώς μην αγχώνεσαι! Σημασία έχει το ότι στο πλάι σου βρίσκεται ένας καλός γιατρός που στηρίζει την επιλογή σου, καθώς και το δικαίωμα του μωρού να επιλέξει εκείνο πότε θα έρθει στον κόσμο! Χαλάρωσε κι ό,τι γίνει, θα'ναι για καλό!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Κορίτσια γεια σας ,εύχομαι κατ'αρχην σε όλες τις κοπέλες να πανε όλα καλά με γεννες όπως τις ονειρεύονται και γερά μωρακια!Δεν είμαι ακόμα έγκυος και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω αλλά με ενδιαφέρει και εμένα η περίπτωση φτ μετα απο κτ.Ήθελα να ρωτήσω αν έχει ακούσει καμία κοπέλα για υπέρηχο που κάνουν στην μήτρα στο τέλος της εγκυμοσύνης ώστε να ελέγξουν το πάχος της προκειμένου να φανεί πόσο ασφαλής θα είναι μια τέτοια προσπάθεια;

Διαφημίσεις

Κορίτσια γεια σας ,εύχομαι κατ'αρχην σε όλες τις κοπέλες να πανε όλα καλά με γεννες όπως τις ονειρεύονται και γερά μωρακια!Δεν είμαι ακόμα έγκυος και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω αλλά με ενδιαφέρει και εμένα η περίπτωση φτ μετα απο κτ.Ήθελα να ρωτήσω αν έχει ακούσει καμία κοπέλα για υπέρηχο που κάνουν στην μήτρα στο τέλος της εγκυμοσύνης ώστε να ελέγξουν το πάχος της προκειμένου να φανεί πόσο ασφαλής θα είναι μια τέτοια προσπάθεια;

Ναι, έκανα τέτοιο υπερηχογράφημα στην 36 εβδομάδα. Είναι όμως το τελευταιο ισως που έχει σημασία.ειδικά αν πληρούνται άλλες προυποθέσεις.

Έχω διαβάσει στο διαδίκτυο ότι αν το πάχος της μήτρας προς το τέλος της εγκυμοσύνης είναι πάνω απο 3,6mm περίπου οι πιθανότητες ριξης είναι πολυ μικρές και εάν είναι πάνω απο 4,5mm σχεδόν ανυπαρκτες.

Ειναι ενας απλος υπερυχος..αν εχει καλο μηχανημα ο γιατρος την κανει και στο ιατρειο του..,,

εμενα τη μετρησαν 3 φορες..μια στην Β επιπεδου, μια στο Doppler και μια τωρα που μπηκα στο μηνα μου.

Το μετρησαν μονο και μονο επειδη το εγραψε ο γιατρος στο χαρτακι..αλλιως δεν ασχολουνται καν...

Συνηθως εχει σημασια εαν ο υπερυχος βγαζει το μωρο λιγο μεγαλυτερο- εμενα απο τον Β επιπεδου και μεχρι τωρα τον εβγαζε παντα μεγαλυτερο κατα 2 και μερικες φορες κατα 2.5 ευδομαδες γιατι τα μεγαλα μωρα ειναι που ασκουν συνηθως πιεση.

Επισης εχει σημασια εαν ο προηγουμενςο τοκετος ειχε αρχισει φυσιολογικα και κατεληξε σε καισαρικη, δηλαδη υπηρξαν συσπασεις διαστολη κλπ

Οπως ομως ειπαν και τα κοριτσια αυτο ειναι το τελευταιο που μετρανε, πιο πολυ εχει σημασια η θεση του παιδιου και η μη υπαρξη διαφορων παραμετρων κινδυνου για τη μητερα..παρα η τομη.

Εξαλλου το ποσοστο ριξης μητρας ειναι εξαιρετικα χαμηλο σε μια VBAC, πιο πολυ θα λαβουν υποψη τους την καρδιακη λειτοργεια του μωρου παρα κατι αλλο..γι'αυτο και σινυθως εισαι μονημα καλλωδιομενη με οτν καρδιοτοκογραφο μεχρι τελος.

Αλλα ναι οσο πιο μεγαλο το παχος της τομης, τοσο λιγοστευουν ακομα περισσοτερο οι πιθανοτητες επιπλοκων για τη μητερα..

Φυσικα παντα μετρανε το παχος της τομης της μητρας και οχι της κοιλιασ

pupi, πραγματι είναι υπέρηχος ρουτίνας. Σε μένα το πάχος ήταν 3.2 mm.

Εχει σημασία περισσότερο να ξερει ο γιατρός τι τομή ή μάλλον τί συρραφή έκανε στην καισαρική σου. Αν είναι άλλος ο γιατρός που θα κάνει το VBAC στην ουσία πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα,ακολουθεί κανονικά το πρωτόκολλο.

cecillia, ευχομαι να πάνε όλα καλά..

Στην κτ που έκανα είχα μηδέν διαστολη και συσπασεις μετα απο πρόκληση στην 40 συν 3,παρακαλούσα τον γιατρό μου να περιμένουμε αλλά μου είπε ότι δεν γινόταν γιατί είχα ελαχιστο αμνιακο υγρό.Είναι εφικτό να προσπαθούσα για φτ;

Διαφημίσεις

Ευχαριστούμε πολύ elenanikou!!! Και εσύ ότι επιθυμείς για σενα και την οικογένεια σου!!!

Τα τσαγάκια πότε πρέπει να ξεκινήσουμε να τα πίνουμε??? Εσένα Έλενα σε βοήθησαν καθόλου???

Τα ξεκίμησα γύρω στον 7μο μήνα, αλλά δεν ήμουν και πολύ συνεπής!!!

Μετά όμως από την 38 εβδομάδα και κυρίως μετά την 40 έπινα συνέχεια το σμέουρο!!!! Ο άντρας μου με κορόιδευε και μου έλεγε μήπως ψέλνω και κάποιο ξόρκι την ώρα που το φτιάχνω!!!!!:lol:

Δεν ξέρω΄το κατα πόσο βοήθησαν αφού γέννησα ακριβώς στις 41 εβδομάδες συμπληρωμένες. Ψυχολογικά πιο πολύ γιατί έλεγα ότι το έκανα και αυτό!! Να φανταστείς τα έπινα και έκανα τις ασκήσεις που μου είχε δείξει η Ειρήνη στην μεγάλη φουσκωτή μπάλα γυμναστικής(χαράματα πριν ξυπνήσει ο γιος μου γιατί ήθελε αυτός την μπάλα και δεν με άφηνε καθόλου να καθίσω εγώ)!!! Πολύ γέλιο είχαμε εκείνες τις ημέρες!!! Και περπατούσαμε με τον αντρα μου και το γιοκα μας παρέα γύρω στη μία με μιάμιση ώρα τη μέρα.Μόνο σκάλες και σεξ δεν είχα δοκιμάσει, αλλά σίγουρα αν ξεπερνούσαν οι 41 εβδομάδες θα έμπεναν και αυτά στο προγραμμα!!

Όλα μια χαρά θα πάνε και όταν αποφασίσουν τα μωράκια να έρθουν δεν τα κρατάει τίποτα!!Εξαλλου όσο περισσότερο μένουν στην κοιλίτσα τόσο το καλύτερο για αυτά!!!

Καλό κουράγιο τώρα με τις ζέστες σας εύχομαι!!!

Pupi μια χαρα μπορεις να ξεκινησεις για φυσιολογικο..αρκει να πλυρεις βασικες προυποθεσεις και να εχεις γιατρο ο οποιος ειναι της φιλοσοφιαςοτι δεν γεννιουνται ολα τα μωρα στις 40 ευδομαδες.

Ουτε εγω ειχα συσπασεις διαστολη κλπ ..τιποτα..καιομως..αμα γυρησει το μωρο θα παμε για φυσιολογικο.

Να ξερεις πως καθε εγκυμοσυνη και καθε τοκετος ειναι διαφορετικος..

Ειναι σαφεστατα πιο ευκολα και πιο γρηγορα να γεννησεις εαν ειχες ηδη μια φορα συμπτωματα γεννας..διαστολη συσπασεις κλπ κλπ κλπ..αλλα ΟΚ αυτη τη φορα θεωρεισαι πρωτοτοκη...δεν τρεχει και τιποτα.

Καλα αυτες οι ασκησεις ειναι ολα τα λευτα..εγω γελαω πολυ...βεεβια μετο ζωρι σηκονομαι μετα γιατι ποναω αλλα με βλεπει ο γιος μου και γελαει και αυτος...

Σ ευχαριστώ σεσιλια!Και σου εύχομαι να πανε όλα καλά!Στην περίπτωση μου είναι κάπως περίπλοκα τα πράγματα γιατί μετα την γέννα ξαναεμεινα εγκυος αλλα ήταν εξωμητριο ,απο συμφησεις της εγχειρισης,και μου αφαίρεσαν την μια σαλπιγγα,δεν ξέρω αν αυτό περιπλεκει τα πράγματα·

Τα ξεκίμησα γύρω στον 7μο μήνα, αλλά δεν ήμουν και πολύ συνεπής!!!

Μετά όμως από την 38 εβδομάδα και κυρίως μετά την 40 έπινα συνέχεια το σμέουρο!!!! Ο άντρας μου με κορόιδευε και μου έλεγε μήπως ψέλνω και κάποιο ξόρκι την ώρα που το φτιάχνω!!!!!:lol:

Δεν ξέρω΄το κατα πόσο βοήθησαν αφού γέννησα ακριβώς στις 41 εβδομάδες συμπληρωμένες. Ψυχολογικά πιο πολύ γιατί έλεγα ότι το έκανα και αυτό!!

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες elenanikou. Την έχω αυτή την αγωνία, είναι η αλήθεια… Ούτε φόβο έχω για το vbac ούτε αμφιβολίες για τη γιατρό και τη μαία (εννοείται!!!). Το μόνο που σκέφτομαι είναι εφόσον πάνε όλα καλά έως τότε, να μη χρειαστεί να μου κάνουν πρόκληση. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να την αποφύγω!!!

Έχω και ένα μικρό άγχος για τα κιλά, τα οποία μπαίνουν μέρα με τη μέρα και δυστυχώς χωρίς να το απολαμβάνω. Δε τρώω περισσότερο από πριν, και δεν έχω σταματήσει να γυμνάζομαι αλλά μπαίνουν τα άτιμα. Εσύ πόσα πήρες μέχρι να γεννήσεις???

0sShp3.png

PGnvp2.png

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες elenanikou. Την έχω αυτή την αγωνία, είναι η αλήθεια… Ούτε φόβο έχω για το vbac ούτε αμφιβολίες για τη γιατρό και τη μαία (εννοείται!!!). Το μόνο που σκέφτομαι είναι εφόσον πάνε όλα καλά έως τότε, να μη χρειαστεί να μου κάνουν πρόκληση. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να την αποφύγω!!!

Έχω και ένα μικρό άγχος για τα κιλά, τα οποία μπαίνουν μέρα με τη μέρα και δυστυχώς χωρίς να το απολαμβάνω. Δε τρώω περισσότερο από πριν, και δεν έχω σταματήσει να γυμνάζομαι αλλά μπαίνουν τα άτιμα. Εσύ πόσα πήρες μέχρι να γεννήσεις???

Πηρα και εγω τα κιλάκια μου, μη σου πω τα παραπήρα!!!!! Την έκοψα τη ζυγαρια και δεν ανέβηκα καθόλου (ούτε και αφού γέννησα)!!! Είχα τόσα στο κεφάλι μου, δεν θα αγχωνόμουν και γι' αυτό!!! Τώρα είμαι στη φάση να προσπαθήσω να τα χάσω αλλά ακόμα νιώθω ότι δεν έχω ξεπριστεί τελείως από την εγκυμοσύνη! Εξάλλου λένε ότι όσο καιρό κάνεις να τα πάρεις τόσο καιρό χρειάζεται και να τα χάσεις!!!!

Το θέμα με την πρόκληση το είχα και εγώ, αν θυμάστε που τα λέγαμε τότε... Αλλά πια πραγματικά πιστεύω ότι τα μωράκια ξέρουν καλύτερα και έρχονται όταν θελουν αυτά. Εξάλλου η Αγγελικη μου είχε πει ότι η π΄ροκληση δεν σημαίνει καισαρική!!! Ακόμα και πρόκληση να έκανα είχα πάλι τις πιθανότητες φυσιολογικής γέννας!

Μη το σκέφτεσαι ακόμα αυτό! Ασε να το σκεφτείς μόλις κλέισεις την 41 εβδομάδα (αν φτάσεις ως εκεί!):-P

Τα κιλά με αγχώνουν μόνο και μόνο γιατί μου είπε η Αγγελική ότι δε θα πρέπει να πάρω πολλά για να γεννήσω ποιο εύκολα. Το μετά δε το σκέφτομαι καθόλου. Ούτε που με νοιάζει το πώς θα τα χάσω. Ας πάνε όλα καλά, ας έχουμε την υγεία μας και όλα θα γίνουν. Η Αγγελική μου είπε ότι 10 με 12 κιλά είναι καλά να πάρω και όχι περισσότερα και εγώ είμαι στον 6ο και έχω πάρει είδη 7. Από την άλλη γνωρίζοντας την πρώτη μου εγκυμοσύνη που μέχρι το τέλος του 7ου είχα πάρει 17 και μετά τίποτα, λέω πάλι καλά… ούτε ένα παγωτάκι δεν έχω φάει… κλαψ… Φρουτάκια τρώω πολλά γιατί με δροσίζουν και με αναζωογονούν…

Όσο για την πρόκληση… δε τη θέλω καθόλου… θεωρώ ότι αν είναι να κάνω πρόκληση και τελικά πάλι καισαρική, καλύτερα να κάνω καισαρική μια και έξω… Τέλος πάντων… Εμπιστεύομαι πάρα πολύ την Αγγελική και την Ειρήνη και ξέρω πως ότι και να κάνουν θα είναι για το καλό μου. Και αν ακόμα χρειαστεί να κάνω πάλι καισαρική, τουλάχιστον θα συντρέχει πραγματικά σοβαρός λόγος για να την κάνω και αυτό για μένα έχει πολύ μεγάλη σημασία. Αυτό το έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου και το έχω αφήσει στην άκρη για να σκέφτομαι ότι θα πάνε όλα καλά!!! Θετική σκέψη πάνω απʼ όλα!!!!!!:-D:grin:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Anti γιατι φοβασαι την προκληση ....η Αγγελικη δεν προκειτε να σου την κανει εαν δεν συντρεχουν λογοι και εαν δεν υπαρχουν καποιοι παραγοντες..οπως μωρο χαμηλα κλπ κλπ..

Και οποτε κανει προκληση κανει πολυυυυυ μικρες δοσεις...

Ολα θα πανε καλα..

elenanikou τι ασκήσεις είναι αυτές με την μπάλα;η μαία σου τις έδειξε;απο πότε τις ξεκίνησες; εγώ δεν είχα ούτε διαστολή ούτε συσπάσεις στην πρωτη μου γέννα ,οπότε το μόνο μου άγχος αυτή την φορά είναι μην τυχόν πάλι δεν κάνω διαστολή και δεν προχωράει ο τοκετός κτλ....

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

Anti γιατι φοβασαι την προκληση ....η Αγγελικη δεν προκειτε να σου την κανει εαν δεν συντρεχουν λογοι και εαν δεν υπαρχουν καποιοι παραγοντες..οπως μωρο χαμηλα κλπ κλπ..

Και οποτε κανει προκληση κανει πολυυυυυ μικρες δοσεις...

Ολα θα πανε καλα..

Δε τη φοβάμαι, απλά δε τη θέλω. Είναι ορμόνη η οποία πρέπει να την παράγει ο οργανισμός από μόνος του προς όφελος και του παιδιού και της μητέρας. Αν θυμάμαι καλά η πρόκληση είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αργότερα παθαίνουν και επιλόχειο κατάθλιψη, λόγο των φαρμάκων που περιέχει.

Γενικότερα δε παίρνω φάρμακα και ένα παραπάνω τώρα που έχω και έναν ακόμα άνθρωπο μέσα μου. Απ΄ ότι ξέρω η Ειρήνη υποστηρίζει και την ομοιοπαθητική οπότε μπορούμε να συνεργαστούμε και με την ομοιοπαθητικό μου προκειμένου να μη χρειαστεί να πάρω κάτι που δε θα ωφελήσει. Θα δούμε…:wink:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Τα κιλά με αγχώνουν μόνο και μόνο γιατί μου είπε η Αγγελική ότι δε θα πρέπει να πάρω πολλά για να γεννήσω ποιο εύκολα. Το μετά δε το σκέφτομαι καθόλου. Ούτε που με νοιάζει το πώς θα τα χάσω. Ας πάνε όλα καλά, ας έχουμε την υγεία μας και όλα θα γίνουν. Η Αγγελική μου είπε ότι 10 με 12 κιλά είναι καλά να πάρω και όχι περισσότερα και εγώ είμαι στον 6ο και έχω πάρει είδη 7. Από την άλλη γνωρίζοντας την πρώτη μου εγκυμοσύνη που μέχρι το τέλος του 7ου είχα πάρει 17 και μετά τίποτα, λέω πάλι καλά… ούτε ένα παγωτάκι δεν έχω φάει… κλαψ… Φρουτάκια τρώω πολλά γιατί με δροσίζουν και με αναζωογονούν…

Όσο για την πρόκληση… δε τη θέλω καθόλου… θεωρώ ότι αν είναι να κάνω πρόκληση και τελικά πάλι καισαρική, καλύτερα να κάνω καισαρική μια και έξω… Τέλος πάντων… Εμπιστεύομαι πάρα πολύ την Αγγελική και την Ειρήνη και ξέρω πως ότι και να κάνουν θα είναι για το καλό μου. Και αν ακόμα χρειαστεί να κάνω πάλι καισαρική, τουλάχιστον θα συντρέχει πραγματικά σοβαρός λόγος για να την κάνω και αυτό για μένα έχει πολύ μεγάλη σημασία. Αυτό το έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου και το έχω αφήσει στην άκρη για να σκέφτομαι ότι θα πάνε όλα καλά!!! Θετική σκέψη πάνω απʼ όλα!!!!!!:-D:grin:

Μου θύμισες πολύ όλα αυτά που σκεφτόμουν και φοβόμουν και εγώ!Το αποτέλεσμα ποιο ήταν;;;τζάμπα άγχος!!! Όλα πήγαν μια χαρά! Όπως τόσα χρόνια οι γυναίκες γεννάνε μια χαρά έτσι γέννησα και εγώ και έτσι (πρώτα ο Θεός) θα γεννήσεις και εσύ και οι άλλες κοπέλες που περιμένουν τα μωράκια τους. Γιαυτό σου λέω:έκοψα τη ζυγαριά και το ιντερνετ!!!Άλλαξε η ψυχολογία μου!!!Ζήσε την εγκυμοσύνη σου τώρα και μην αγχώνεσαι για πράγματα που στο κάτω κάτω αργούν ακόμα!!!!

Τις ασκήσεις με τη μπάλα μου της έδειξε η μαία.Κάθεσαι επάνω και κάνεις στροφές με τη λεκάνη σου, κινείσαι μπροστά πίσω και χοροπηδάς πάνω κάτω!΄Φαντάσου τώρα όλα αυτά να τα κάνεις με την κοιλια να φτάνει ως απέναντι!Πολύ γελιο!!!Βοηθούν μου είπε η μαία να πάρει σωστή θέση το μωρό!Βεβαια εγώ παρόλες τις ασκήσεις ξεκίνησα τον τοκετό με τη μικρή μου να έχει οπίσθια προβολή.....!!!!!Γιαυτό λέω ότι όλα είναι σχετικά και πρέπει να κάνουμε πράγματα που μας κάνουν να έχουμε θετικές σκέψεις!

και για να μη φανεί πως ΄παίζω την υπεράνω το λέω προκαταβολικά πως ξέρω ότι και στην επόμενη εγκυμοσύνη μου πάλι αγχωμένη και πάλι φόβους θα έχω.Απλά δεν γίνεται να εγκλωβίζεται το μυαλό μας σε αυτές!

Όλα θα πάνε καλά αυτό έλεγα και λέω κάθε φορά που το μυαλό μου πηγαινε σε κάτι αρνητικό!:-P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...