Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα κοριτσακια!

ειμαι κ εγω εγκυος στην 13 εβδομαδα στο 2 παιδακι μου κ ο γιατρος μου στη θεσσαλονικη μου προτεινε να παμε για φ.τ αν φυσικα ολα εξελιχθουν φυσιολογικα.εχω κανει μια κ.τ πριν 1,5 χρονο περιπου γιατι δεν ειχα διαστολη κ ειχα κ ενα μικρο οινομυωμα.οφειλω να ομολογησω πως τωρα φοβαμαι περισσοτερο απο την πρωτη φορα να γεννησω φυσιολογικα....βεβαια βλεπω πως αρκετες τα καταφερατε κ αυτο καπως βοηθαει....μια ερωτηση θα ηθελα μονο.τελικα επιτρεπεται η οχι η επισκληριδιος?ειμαι κ φοβητσιαρα βλεπετε.....

καλησπερα κοριτσακια!

ειμαι κ εγω εγκυος στην 13 εβδομαδα στο 2 παιδακι μου κ ο γιατρος μου στη θεσσαλονικη μου προτεινε να παμε για φ.τ αν φυσικα ολα εξελιχθουν φυσιολογικα.εχω κανει μια κ.τ πριν 1,5 χρονο περιπου γιατι δεν ειχα διαστολη κ ειχα κ ενα μικρο οινομυωμα.οφειλω να ομολογησω πως τωρα φοβαμαι περισσοτερο απο την πρωτη φορα να γεννησω φυσιολογικα....βεβαια βλεπω πως αρκετες τα καταφερατε κ αυτο καπως βοηθαει....μια ερωτηση θα ηθελα μονο.τελικα επιτρεπεται η οχι η επισκληριδιος?ειμαι κ φοβητσιαρα βλεπετε.....

Ποιον γιατρό έχεις; Η επισκληρίδιος επιτρέπεται, αν και καλό θα ήταν να μη γίνει...

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Barbi και mamag καλωσορίσατε στο τόπικ μας και με το καλό να έρθουν τα μωράκια σας! Θέλετε να μας πείτε ΠΗΤ και όνομα μαιευτήρα για να μπείτε και εσείς στη λίστα μας; Η αν θέλετε μπορείτε να "προστεθείτε" μόνες σας κάνοντας quote στην ήδη υπάρχουσα λίστα!

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Διαφημίσεις

balia- επιτυχής (δύο φορές) - Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

evi mik - επιτυχής - Απόστολος Μαμόπουλος - Θεσ/νίκη

angela kgr - επιτυχής - Μαρίνος Τσιριγώτης - Αθήνα

vageor - επιτυχής - Απόστολος Μαμόπουλος - Θεσ/νίκη

irnadi - επιτυχής - Αγγελική Μπουζάκη - Θεσ/νίκη

artesio - επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

tinoula - επαναληπτική καισαρική

Μανίνα - επαναληπτική καισαρική (20 ώρες προσπάθειας για vbac) Γιάννης Δημητριάδης - Αθήνα

spyni - επαναληπτική καισαρική (αναμονή 10 ωρών για έναρξη τοκετού) Αρίστη Προκοπίου - Αθήνα

galat - επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel - επαναληπτικη καισαρική (μετά από προσπάθεια για vbac) - Απόστολος Μαμόπουλος - Θεσ/νίκη

alcyon - επαναληπτικές καισαρικές (μετά από προσπάθεια για vbac και vba2c) Ε. Μαντούδης - ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag - επαναληπτικη καισαρική (μετά από πολύωρη προσπάθεια για vbac και διαστολή 9)- Δημήτρης Μπιλάλης - Αθήνα

elenanikou - στην προσπαθεια - ΠΗΤ 26/03/2011 - Αγγελική Μπουζάκη - Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2 - στην προσπάθεια - ΠΗΤ 30/06/2011

Wonderland - στην προσπαθεια - ΠΗΤ 6/08/2011

mamag-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 10/09/2011

poubaki - στην προσπαθεια - ΠΗΤ 1/10/2011

Anti1980 - στην προσπάθεια - ΠΗΤ 27/10/2011 - Αγγελική Μπουζάκη - Θεσ/νικη

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

Μανίνα - επαναληπτική καισαρική (20 ώρες προσπάθειας για vbac) Γιάννης Δημητριάδης - Αθήνα

spyni - επαναληπτική καισαρική (αναμονή 10 ωρών για έναρξη τοκετού) Αρίστη Προκοπίου - Αθήνα

myangel - επαναληπτικη καισαρική (μετά από προσπάθεια για vbac) - Απόστολος Μαμόπουλος - Θεσ/νίκη

alcyon - επαναληπτικές καισαρικές (μετά από προσπάθεια για vbac και vba2c) Ε. Μαντούδης - ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag - επαναληπτικη καισαρική (μετά από πολύωρη προσπάθεια για vbac και διαστολή 9)- Δημήτρης Μπιλάλης - Αθήνα

barbi-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 1/8/2011-Γιανικος Λαμπρος

My girl is 3 years!!!!!!!:D

My boy is 10 months!!!!!!:D

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

barbi-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 1/8/2011 - Γιανίκος Λάμπρος Γαία - Αθήνα

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Lemag πολλά πολλά συγχαρητήρια!

Να σου ζήσει το μωράκι σου και να ναι πάντα γερό και ευτυχισμένο!

Είσαι πολύ άξια για ό,τι κατάφερες. Να είσαι σίγουρη πως έχεις μεγάλη δύναμη μέσα σου και βγήκες πολύ πιο δυνατή από όλη την ιστορία! Σημασία όπως είπες έχει ο προορισμός.

Να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

Χάρηκα πολύ για σένα.

YBsep2.png

0VTqp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!!

Προχθές πήγαμε στο γιατρό και είδαμε τη καρδούλα να χτυπάει!!! Υπέροχη στιγμή!!!

Π.Η.Τ. τελικά έχω στις 25.10.11 αλλά μιας και το πρώτο δε γεννήθηκε νωρίτερα, το ποιο πιθανό είναι να τη περάσω την ημερομηνία… (εκεί αναφερθήκαμε σε εσένα irnadi μου!!!!!;))

Αυτό που μου είπε να προσέξω πάρα πολύ σε σχέση με το vbac είναι τα κιλά. Να μη βάλω πολλά κιλά. Μου έδωσε ανώτερο όριο 12 κιλά. Όχι ότι διαφορετικά δε θα το προσπαθήσουμε αλλά το καλύτερο είναι να μη τα ξεπεράσω τα 12. Μου είπε ότι στα παραπανήσια κιλά, το λίπος φράζει την πύελο και δυσκολεύει το κεφάλι να περάσει…:(

Εσείς που κάνατε vbac ή που φτάσατε πολύ κοντά αλλά για άλλους λόγους δεν τα καταφέρατε, πόσα κιλά πήρατε μέχρι να γεννήσετε??? Έχετε να δώσετε καμία συμβουλή για να μη μπουν αυτά τα παλιοκιλά???:rolleyes: Στην προηγούμενη είχα βάλει 17 στο σύνολο αλλά δε πολυασχολιόμουν με το θέμα. Εν ολίγης έτρωγα!!!!:mrgreen:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Anti συγχαρητήρια! Τέλεια μουσική η καρδούλα ε; Για τα κιλά κοίτα μη λιμοκτονήσεις. Κόψε τη ζάχαρη και τις επεξεργασμένες τροφές γενικώς και θα είσαι μια χαρά.....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Δεν την ακούσαμε miriki μου. Μόνο την είδαμε… Μου είπε η γιατρός ότι το μηχάνημα αυτό που μεταφέρει τον ήχο της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στο μωρό. Δε ξέρω αν εννοούσε για την εβδομάδα που έχει τώρα το μωρό μου ή γενικά...:confused:

Είχα τόση αγωνία να το δω στον υπέρηχο που δεν έμεινα σε αυτό. Την είδαμε άλλωστε να χτυπάει.. Φαινόταν ο χτύπος πεντακάθαρα…!!!:D:D

0sShp3.png

PGnvp2.png

anti λιγο αγχωτικο αυτο με τα κιλα...εγω στην εγκυμοσυνη μου ειχα παρει 15-την τελευταια φορα που ζυγιστηκα,μπορει να ηταν κ ενα-δυο ακομα.

παιζει ρολο και το αρχικο βαρος της μητερας;αν δηλαδη εχει ηδη παραπανω κιλα;

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

μαλιστα...να το εχουμε κι αυτο στ υπ'οψιν

παντως πιστευω πως αν προσεχουμε γαλακτοκομικα,ζαχαρη κ αλευρι,τοτε δυσκολα να παρουμε πολλα κιλα...

Το παν είναι να μην τρώμε πολλά γλυκά και σνακ. Στην αρχή της εγκυμοσύνης ήμουν ήδη υπέρβαρη και είχα ζάχαρο νηστείας 107. Έτσι μου είχε πει η γυναικολόγος μου να κόψω άμυλο και ζάχαρη. Έτσι, έχασα 4 κιλά μέχρι την καμπύλη, που έδειξε ότι δεν έχω τίποτα κι έβαλα αυτά που έχασα+ 10 κιλά...ΆΑΑΑΑΑχχχχχ, δίαιτα που με περιμένει πριν την 2η εγκυμοσύνη...:oops:

Anti χαίρομαι τοοοοοοοοοοσο πολυ με τα νέα σου!!!!

Πηγα και γω στην Αγγελική προχθες αλλά νωρίτερα τελικά...

Στην 1η εγκυμοσύνη πήρα 14 κιλά από βλακεία μου. Ξεκίνησα 52 με ύψος 1,65. Δεν έπερνε βάρος η μικρή μου και ο 'γιατρός' μου έλεγε να τρώω κάθε 3 ώρες για να τη βοηθήσω(Η κοτσάνα). Ακόμη και το βράδυ...

Από την 32η εβδομάδα με καθήλωσε στο σπίτι - καναπέ με αποτέλεσμα ενώ μέχρι τότε είχα +8 κιλά μέχρι την 38η που γέννησα να παίρνω ένα κιλό την εβδομάδα.

Αυτή τη φορά πάλι ξεκίνησα από τα 52 αλλά τελικά έβαλα 10 συνολικά παρόλομου γέννησα στις 42 εβδομάδες. Μάλιστα τον τελευταίο μήνα έχασα ένα κιλό αντί να πάρω. Η εγκυμοσύνη μου όμως δεν είχε καμία μα καμία σχέση με την προηγούμενη. Ήμουν υπερδραστήρια και είχα εντελώς διαφορετική ψυχολογία. Πήγαινα κολυμβητήριο, yoga και πιλάτες, είχα βέβαια και τη μεγάλη μου οπότε δεν υπήρχαν περιθώρια να κάτσω. Δεν στερήθηκα και τίποτα . Έτρωγα τα πάντα. Και γλυκά και 'βρώμικά' και όλες τις χαζομάρες.

Νομίζω οτι στις 2ες εγκυμοσύνες ξεμπλοκάρει ο οργανισμός και έχει άλλα όρια.

Αν γυμνάζεσαι συστηματικά και προσέχεις (να τρως βλακείες δηλαδή με μέτρο :D) δε θα έχεις πρόβλημα. Εξάλλου είσαι και κορμάρα!!!!

Να μη σε αγχώνουν τα κιλά!

YBsep2.png

0VTqp2.png

νομίζω τα κιλά μας πρέπει να τα προσέχουμε έτσι κι αλλιώς ;););)

εγώ πήρα 15 κιλά :rolleyes::rolleyes: ο γιατρός μετά τα 10 με είχε φάει πρόσεχε και πρόσεχε.

στις 40 μέρες είχα επανέλθει πλήρως.

το βρίσκω λογικό να μην πάρεις πολλά κιλά, αν φτάσεις τα 20-25 κιλά και η καισαρική να μην υπήρχε εεεεεεε όσο να ναι (φαντάζομαι) θα είναι κάπως μία γέννα σε σχέση με κάποια που θα είχε 10-15 κιλά...

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

συγχαρητηρια supermama!!!

irnadi,επειδη δεν θυμαμαι καθολου,και βλεπω οτι αν με το καλο μεινω εγκυος τωρα τα μωρα μου θα εχουν την ιδια διαφορα με τα δικα σου...στις 38 εβδομαδες ειχες μπει με προκληση στην πρωτη σου κορουλα η οποια κατεληξε σε καισαρικη;ειχε κανει καποια προοδο ο τοκετος;(για να δω αν μπορω να παιρνω λιγο κουραγιο...)

fBaep3.png

uwK7p3.png

κοριτσια!!!!!!!!!!!! εκανα τεστ!!!!! ειναι θετικοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τέλεια!!!!!!! Μπράβο!!!!! Μια υπέροχη εγκυμοσύνη σου εύχομαι! :-D

κοριτσια!!!!!!!!!!!! εκανα τεστ!!!!! ειναι θετικοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μπράβο βρε σουπερμανούλα! Πολύ-πολύ χάρηκα! Όλα τέλεια να σου πάνε κοριτσάρα μου!

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...