Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

lemag ευχαριστω παρα πολυ!!!!:D

ζαχαρενια παροτι δε γεννησα φυσιολογικα,ειχα ομως πονακια,και το προσπαθησα για φυσιολογικα,κολπικα δεν πονας καθολου,πονας μονο κοιλια και μεση οπως ειπες..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπον, εδω κι εγω!Πηγα στον Μπιλάλη την περασμενη εβδομάδα, με εξετασε, όλα καλά.Εννοείται οτι κανει vbac,το θεωρεί αυτονοητο...Μόνο που μου πήρε 80 ευρω για την εξεταση βρε παιδιά.Lemag, τόσα παίρνει σε κάθε εξέταση ή επειδή ήταν η πρωτη πηρε τόσα?Επισης συνεργαζεται με ΜΗΤΕΡΑ και ΛΗΤΩ.Θα δω παρολαυτα κι αλλον εναν γιατρό, το Λαζανακη, την αλλη εβδομαδα ετσι για να εχω αλλον εναν στο μυαλο μου και αναλογα θ ααποφασισω.Τον εχει καμιά σας?

το αγοράκι μου: 20/11/2009

η κορούλα μου: 4/10/2011

Θα δω παρολαυτα κι αλλον εναν γιατρό, το Λαζανακη, την αλλη εβδομαδα ετσι για να εχω αλλον εναν στο μυαλο μου και αναλογα θ ααποφασισω.Τον εχει καμιά σας?

είχα επικοινωνήσει μαζί του όταν έψαχνα για γιατρό (τελικά διάλεξα άλλον για προσωπικούς λόγους) μου φάνηκε πολύ ηλικρινής και γνώστης του θέματος....

αν θες λεπτομέρειες στείλε πμ

Λοιπον, εδω κι εγω!Πηγα στον Μπιλάλη την περασμενη εβδομάδα, με εξετασε, όλα καλά.Εννοείται οτι κανει vbac,το θεωρεί αυτονοητο...Μόνο που μου πήρε 80 ευρω για την εξεταση βρε παιδιά.Lemag, τόσα παίρνει σε κάθε εξέταση ή επειδή ήταν η πρωτη πηρε τόσα?Επισης συνεργαζεται με ΜΗΤΕΡΑ και ΛΗΤΩ.Θα δω παρολαυτα κι αλλον εναν γιατρό, το Λαζανακη, την αλλη εβδομαδα ετσι για να εχω αλλον εναν στο μυαλο μου και αναλογα θ ααποφασισω.Τον εχει καμιά σας?

Δυστυχώς τόσα μου πήρε κι εμένα στις 2 πρώτες επισκέψεις και μετά κατεβήκαμε στα 50€......

για τον τοκετό πόσα σου ζήτησε?αν θες στείλε πμ.

jRaxp3.pngyR6kp3.png

Δυστυχώς τόσα μου πήρε κι εμένα στις 2 πρώτες επισκέψεις και μετά κατεβήκαμε στα 50€......

για τον τοκετό πόσα σου ζήτησε?αν θες στείλε πμ.

Δεν εχω μιλήσει ακομη για χρηματα τοκετού...Ειμαι πολυ λιγο εγκυος, μολις 7 εβδομαδων και δε θελω να φανει οτι προτρεχω...80 ευρω ρε γμτ ειναι πολλά για μια επισκεψη 15 λεπτων...Εσενα πόσα σου εχει ζητησει για τον τοκετο? Με αποδ. ή χωρις?

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Να ρωτήσω κάτι άσχετο-σχετικό;:rolleyes:

Όταν ξεκινάνε οι πόνοι τοκετού, πονάει μόνο στην κοιλιά και χαμηλά στη μέση ή και από κάτω (κολπικά δηλαδή);

Zaxarenia για μας που έχουμε προηγηθείσα καισαρική είναι σημαντικό να μην νιώσεις έντονο πόνο στην τομή ,ειδικά όταν συνοδευεται από αιμορραγία. Οι πόνοι είναι στην κοιλιά κάπως διάχυτοι και πίσω στην μέση

…και ξεκινούν εκεί που δεν τους περιμένεις!! ( περίεργο για κάποια που περιμένει να γεννήσει!)

Εγώ την Παρασκευή ήμουν σίγουρη ότι θα αργήσω να γεννήσω, δεν ένιωθα καθόλου πονάκια και την Κυριακή το βράδι είχα το μωρό αγκαλιά.

Κορίτσια ο Μπιλάλης δεν είχατε αναφέρει οτι δεν κάνει πια vbac? ΜΑΡΙΑΛ το θυμασαι? ήταν στο θέμα για vbac που κλειδωθηκε.

Τελικά τι ισχύει και γιατι ειχε ειπωθει οτι σταμάτησε?

Επίσης ΜΑΡΙΑΛ μου τον Αρη Καραγιαννίδη γιατι δεν τον έχουμε στην λίστα? Αποτι εχω κανει ερευνα εδω μέσα έχω μόνο θέτικά μήνυματα και κάνει λένε vbac απο το 2000. Ξέρετε κάτι αρνητικό γιαυτον τον γιατρό καμιά σας? σκέφτομαι να τον επισκευθώ, το μελεταω ακομα...

Έχει και site http://www.gynecologist.gr/

Για πειτε μου αν ξέρετε κάτι

Καλημέρα κορίτσια. Ρωτάω για τους πόνους γιατί έχω το εξής πρόβλημα(θα πω τα προσωπικά μου τώρα...:oops:). Εδώ και ένα χρόνο περίπου (αρκετό καιρό δηλ. μετά τη γέννηση της κόρης μου) ξεκίνησα να έχω κάποιες φορές πόνους από κάτω στην περίοδο.Συμβαίνει για 1-2 μέρες (όταν η ροή είναι πιο πολύ) και όχι όλη τη μέρα αλλά είναι ένας έντονος πόνος που κρατάει από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι λεπτά.

Όταν ρώτησα το γυναικολόγο μου (αυτός που μου έκανε την καισαρική) μου είπε ότι πιθανόν από τις συσπάσεις που κάνει η μήτρα αντανακλά στον κόλπο.:shock: Και ότι πιθανόν είναι πιο έντονο λόγω θηλασμού.

Αυτό δεν το είχα ποτε πριν στην περίοδό μου. Είχα πόνους σε κοιλιά και μέση (μέχρι λιποθυμίας) αλλά αυτό ποτέ...

και αναρωτιέμαι, αν συσπάται η μήτρα τώρα (καταά τη διάρκεια περιόδου) και αντανακλά έτσι εκεί, όταν θα έρθει η ώρα για γέννα τι θα γίνει;;;;;:shock::confused:

Τι στο καλό...λετε να μου καναν καμιά ζημιά και να μην το κατάλαβα;

Επίσης να ρωτήσω κάτι ακόμα. Όσες είχατε πόνους περιόδου ήταν τέτοιου τύπου οι πόνοι γέννας; (στο πιο έντονο προφανως)

Όπως γράφω πιο πάνω είχα πόνους περιόδου σε μέση και κοιλιά σε σημείο να χαπακώνομαι ή να λιποθυμώ ή και τα δύο...χαχα! Πω...φαντάζομαι ότι ο οργανισμός μας μας προστατεύει, παρά τον πόνο, εκείνη την ώρα για να μη λιποθυμήσουμε, έτσι;;;;

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Γεια σας κοριτσια!! Μηπως καποια απο εσας ξερει κατι για τον Ιωαννη Τζιωτη? Ειναι στο Ιασω. Ψαχνω για καποιον να με αναλαβει σε επομενη εγκυμοσυνη για VBAC κι εγω ακουσει για μια περιπτωση με αυτον τον μαιευτηρα αλλα δεν ξερω τιποτα αλλο.. Οποια γνωριζει θα με βοηθουσε πολυ.. :P

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια. Ρωτάω για τους πόνους γιατί έχω το εξής πρόβλημα(θα πω τα προσωπικά μου τώρα...:oops:). Εδώ και ένα χρόνο περίπου (αρκετό καιρό δηλ. μετά τη γέννηση της κόρης μου) ξεκίνησα να έχω κάποιες φορές πόνους από κάτω στην περίοδο.Συμβαίνει για 1-2 μέρες (όταν η ροή είναι πιο πολύ) και όχι όλη τη μέρα αλλά είναι ένας έντονος πόνος που κρατάει από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι λεπτά.

Όταν ρώτησα το γυναικολόγο μου (αυτός που μου έκανε την καισαρική) μου είπε ότι πιθανόν από τις συσπάσεις που κάνει η μήτρα αντανακλά στον κόλπο.:shock: Και ότι πιθανόν είναι πιο έντονο λόγω θηλασμού.

Αυτό δεν το είχα ποτε πριν στην περίοδό μου. Είχα πόνους σε κοιλιά και μέση (μέχρι λιποθυμίας) αλλά αυτό ποτέ...

και αναρωτιέμαι, αν συσπάται η μήτρα τώρα (καταά τη διάρκεια περιόδου) και αντανακλά έτσι εκεί, όταν θα έρθει η ώρα για γέννα τι θα γίνει;;;;;:shock::confused:

Επίσης να ρωτήσω κάτι ακόμα. Όσες είχατε πόνους περιόδου ήταν τέτοιου τύπου οι πόνοι γέννας; (στο πιο έντονο προφανως)

Όπως γράφω πιο πάνω είχα πόνους περιόδου σε μέση και κοιλιά σε σημείο να χαπακώνομαι ή να λιποθυμώ ή και τα δύο...χαχα! Πω...φαντάζομαι ότι ο οργανισμός μας μας προστατεύει, παρά τον πόνο, εκείνη την ώρα για να μη λιποθυμήσουμε, έτσι;;;;

Λοιπόν βρήκες τον άνθρωπό σου! Πόνους μέσα στον κόλπο (σαν να πονάνε τα κόκκαλα της "εκεί" περιοχής, σαν να ανοίγουν κάπως, αν εννοούμε το ίδιο) έχω από μικρή τις 2 πρώτες μέρες, πολύ έντονους μάλιστα, και είχε και η μαμά τους ίδιους (μήπως είναι κληρονομικό;). Ούτε στο πρώτο μου παιδί που γεννήθηκε φυσιολογικά, ούτε και στα άλλα δύο όπου πέρασα τους περισσότερους πόνους τοκετού πριν καταλήξω σε καισαρική είχα τέτοιους "κολπικούς" πόνους, είχα μόνο πόνους τύπου περιόδου χαμηλά στην κοιλιά, αρα δεν νομίζω ότι σχετίζεται με τον τοκετό αλλά μόνο με την περίοδο..οπότε μην ανησυχείς καθόλου!

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Μην ανησυχείς! Σε κάθε μου περίοδο πριν γεννήσω είχα πολύ έντονα αυτούς τους πόνους που περιγράφεις. Δε σχετίζεται με τη γέννα!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

OK κορίτσια! Σας ευχαριστώ πολύ!!!!!:D

Μανίνα, βασικά νιώθω σα να συσπάται (ο μυς να πω;;;:rolleyes:) και σα να πετρώνει. Είναι πολύ περίεργο και αρκετά επώδυνο. Ευτυχώς όμως κρατάει λίγο.

Πάντως σχετικά με τους άλλους πόνους τι γίνεται; Έχει λιποθυμήσει άραγε ποτε καμιά κοπέλα κατά τη διάρκεια τοκετού από τους πόνους;

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Κοριτσια με το καλο να ερθουν τα παιδακια σας διαβασα το θεμα που ανοιξε η κοπελα που πηγαινε για φυσιολογικο ,ετα καισαρικη και πραγματικα σοκαριστηκα.μηπως θα επρεπε να το εχετε υποψη και σε καμια περιπτωση να μη θεσετε τη ζωη τη δικη σας και του μωρου σε κινδυνο?εχω κανει 2 φυσιολογικους τοκετους μετα απο το συμβαν της κοπελας δε νομιζω να ειχα κανει καισαρικη και να δοκιμαζα φυσιολογικο.δε ξερω θα φοβομουν και γιατι να μπω σε αυτη τη κατασταση?απο οτι ειδα δεν καταφερνουν ολες να πανε σε φυσιολογικο και πανε σε μαχαιρι παλι.σαν μανα που ταλαιπορηθηκε στη δευτερη εγκυμοσυνη θα ελεγα να το σκεφτειτε πολυ καλα αυτα ειναι ξενοφερτα με αλλα συστηματα υγειας.και αλλο προσωπικο χρονια εκει εξειδικευμενο

Ζαχαρενια μου πριν την πρώτη μου εγκυμοσύνη υπέφερα από πόνους περιόδου. Κάθε μήνα την έβγαζα με ενέσεις voltaren. Πρακαλούσα να με ναρκώσουν γιατί πονούσα φρικτά.

Πίστεψέ με οι πόνοι τις γέννας είναι ακριβώς οι ίδιοι αλλά σινάμα τόσο διαφορετικοί....

Το μόνο που πρέπει να σκέφτεσαι είναι πως είσαι ένα πόνο πιο κοντά στο μωράκι σου!!

DESPOINA.GER σ'ευχαριστούμε που σκέφτεσαι την υγεία μας περίσσότερο από εμάς. Μπήκες για να αλλάξεις τη γνώμη σε όλες αυτές που θέλουν να το προσπαθήσουν και ζουν καθημερινά την αγωνία;;;;

:? :? :?

YBsep2.png

0VTqp2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια με το καλο να ερθουν τα παιδακια σας διαβασα το θεμα που ανοιξε η κοπελα που πηγαινε για φυσιολογικο ,ετα καισαρικη και πραγματικα σοκαριστηκα.μηπως θα επρεπε να το εχετε υποψη και σε καμια περιπτωση να μη θεσετε τη ζωη τη δικη σας και του μωρου σε κινδυνο?εχω κανει 2 φυσιολογικους τοκετους μετα απο το συμβαν της κοπελας δε νομιζω να ειχα κανει καισαρικη και να δοκιμαζα φυσιολογικο.δε ξερω θα φοβομουν και γιατι να μπω σε αυτη τη κατασταση?απο οτι ειδα δεν καταφερνουν ολες να πανε σε φυσιολογικο και πανε σε μαχαιρι παλι.σαν μανα που ταλαιπορηθηκε στη δευτερη εγκυμοσυνη θα ελεγα να το σκεφτειτε πολυ καλα αυτα ειναι ξενοφερτα με αλλα συστηματα υγειας.και αλλο προσωπικο χρονια εκει εξειδικευμενο

Άντε πάλι τα ίδια....

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

αφηστε να λεει ο καθενας αυτο που πιστευει,αν δεν συμφωνειτε απλως προσπεραστε το,να μην αρχισουν οι αναφορες και οι καρτες και μας το κλεισουν παλι το θεμα μας....

fBaep3.png

uwK7p3.png

αφηστε να λεει ο καθενας αυτο που πιστευει,αν δεν συμφωνειτε απλως προσπεραστε το,να μην αρχισουν οι αναφορες και οι καρτες και μας το κλεισουν παλι το θεμα μας....

+1000!!!:D

Νατασάκι, αυτό λέω στον εαυτό μου από τώρα...όσο και να πονέσω θα σκέφτομαι ότι βρίσκομαι όλο και πιο κοντά στο μωρό μου. Βρε ας πάνε όλα καλά και θα πονάω και θα κάνω πάρτυ!!!χαχα!!!

Πάντως, δε ξέρω αν θυμάσαι (το είχα αναφέρει στο παλιό ποστ), 2-3 μέρες πριν μου πει ο γιατρός ότι μπαίνω με κ.τ. με είχαν πιάσει πονοι τύπου περιόδου και πονούσα ασταμάτητα μία ολόκληρη μέρα. Κυρίως στη μέση, σα να άνοιγε ένα πράμα... αλλά τότε που πήγα για εξέταση μου είπαν ότι δεν έχω συσπάσεις και μου είπε ο γιατρός ότι ήταν οσφυαλγία.

Κατι παρόμοιο είχα πάθει επίσης κάπου στον 5ο μήνα 2φορές. Την 1η φορά κράτησε 2 μέρες και τη 2η κάποιες ώρες.

Να χαίρεσαι την κορούλα σου (τη συνωνόματή μας;))!!!Πάντα γερή και καλότυχη!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Zαχαρενια κι εγω που γεννησα πρόσφατα χωρίς επισκληρίδιο οι πονοι είναι πραγματικα πολύ εντονοι, αλλά επειδη είσαι συγκεντρωμένη στο στόχο σου ( και αυτό το κάνει περισσότερο η φύση και βοηθουν και οι γύρω σου) δεν υπάρχει περίπτωση να λιποθυμήσεις!

Να είσαι καλά βρε Δέσποινα που νοιάζεσαι για τα μωρά και για εμάς τόσο πολύ, ενώ εμείς μάλλον ανεύθυνα υποκύπτουμε σε όλα αυτά τα ξενόφερτα που μας πλασάρουν ανεύθυνοι γιατροί και αδιαφορούμε πρώτα για το μωρό και μετά και για μας! Έγω προσωπικά σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σου!

Δεσποινα, κακώς προτρεχεις. Δεν υπαρχει τιποτα να σε σοκάρει. Καμιά μας δεν παίρνει ρίσκο.Κι επίσης, να ξέρεις ότι η γνώση είναι δύναμη και επίσης η αγνοια οδηγεί σε λάθος μονοπάτια.Φιλικά πάντα!

Κορίτσια…. Σας ικετεύω… Μην απαντάτε…. Μη δίνετε σημασία…. Είμαστε για άλλο λόγο εδώ πολύ ποιο σοβαρό. Μη το ξεχνάτε….

Αυτό έχει ξανασυμβεί, συμβαίνει τώρα και θα ξανασυμβεί και στο μέλλον… το μόνο που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε, είναι να μη δώσουμε έκταση και να πάμε παρακάτω…

Ας είναι το δικό μου το τελευταίο μήνυμα που έχει να κάνει με off topic-αντιδράσεις σε αυτό το θέμα…

0sShp3.png

PGnvp2.png

απαντάω γιατί ίσως παρόμοιους προβληματισμούς έχουν και άλλοι...

Κοριτσια με το καλο να ερθουν τα παιδακια σας διαβασα το θεμα που ανοιξε η κοπελα που πηγαινε για φυσιολογικο ,ετα καισαρικη και πραγματικα σοκαριστηκα.

υπάρχουν και άλλα άσχημα γεγονότα που πραγματικά τρομακρατούν...

η κοπέλα με τα τρίδυμα; που έχασε τα δυο μωράκια και το τρίτο τις παλεύει; τι σημαίνει ότι ολοι όσοι έχουν τρίδυμα πρέπει να κάνουν μείωση;

ή για μια άλλη κοπέλα από το πάρεντσ που έχασε το ένα δυδιμάκι της; τι σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται μειώσεις και στα δύδιμα;

άλλες κοπέλες με ανεξήγητους ενδομήτριους θανάτους στο τέλος της κύησης; τι σημαίνει ότι πρέπει να κάνουνμε όλοι πρόκληση τοκετού την πρώτη μέρα του ενάτου για να μαστε σίγουροι;

το 1% των αποβολών στην αμνιοκέντηση; δεν είναι απώλεια ανθρώπινης ζωής; κι όμως αρκετοί παίρνουν το ρίσκο...

οι άσχημες ιστορίες δεν θα μας κάνουν να αποφασίζουμε το πως θα ζήσουμε, είτε αυτό ακούγεται σκληρό είτε όχι...

θάνατοι και πόνος υπάρχουνε παντού (και στις καισαρικές φυσικά)

προσευχόμαστε όλα να πάνε καλά και κάνουμε τις επιλογές μας, γνωρίζοντας τους κινδύνους με ακρίβεια...

μηπως θα επρεπε να το εχετε υποψη και σε καμια περιπτωση να μη θεσετε τη ζωη τη δικη σας και του μωρου σε κινδυνο?

καμιά μητέρα δεν θέτει τη ζωή του μωρού ή τη δικιά της σε κίνδυνο, για αυτό άλλωστε δεν γεννάμε μακριά από νοσοκομείο...

γεννάμε μέσα σε νοσοκομείο με διαρκή καρδιοτογραφική παρακολούθηση, αν κάτι πάει στραβά (όπως και σε κάθε τοκετό άλλωστε) θα γίνει επείγουσα καισαρική τομή άμεσα...

η συγγεκριμένη κοπέλα άλλωστε έχασε το μωρό λόγο τετανικής σύσπασης και αποκόλησης πλακούντα, γεγονότα άσχετα με την προηγούμενη καισαρική της...

δε ξερω θα φοβομουν και γιατι να μπω σε αυτη τη κατασταση?

κάνεις ζύγισμα όφελους κόστους....

αν πιστεύεις ότι αξίζει το ρίσκο προχωράς αν όχι όντως δεν χρειάζεται να το προσπαθήσεις

απο οτι ειδα δεν καταφερνουν ολες να πανε σε φυσιολογικο και πανε σε μαχαιρι παλι.

αυτό δεν είναι αποτυχία...

μόνο ότι το μωρό βγαίνει όταν εκείνο αποφασήσει είναι κέρδος για τη μετέπητα υγεία του και όχι μόνο

απαντάω γιατί ίσως παρόμοιους προβληματισμούς έχουν και άλλοι...

υπάρχουν και άλλα άσχημα γεγονότα που πραγματικά τρομακρατούν...

η κοπέλα με τα τρίδυμα; που έχασε τα δυο μωράκια και το τρίτο τις παλεύει; τι σημαίνει ότι ολοι όσοι έχουν τρίδυμα πρέπει να κάνουν μείωση;

ή για μια άλλη κοπέλα από το πάρεντσ που έχασε το ένα δυδιμάκι της; τι σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται μειώσεις και στα δύδιμα;

άλλες κοπέλες με ανεξήγητους ενδομήτριους θανάτους στο τέλος της κύησης; τι σημαίνει ότι πρέπει να κάνουνμε όλοι πρόκληση τοκετού την πρώτη μέρα του ενάτου για να μαστε σίγουροι;

το 1% των αποβολών στην αμνιοκέντηση; δεν είναι απώλεια ανθρώπινης ζωής; κι όμως αρκετοί παίρνουν το ρίσκο...

οι άσχημες ιστορίες δεν θα μας κάνουν να αποφασίζουμε το πως θα ζήσουμε, είτε αυτό ακούγεται σκληρό είτε όχι...

θάνατοι και πόνος υπάρχουνε παντού (και στις καισαρικές φυσικά)

προσευχόμαστε όλα να πάνε καλά και κάνουμε τις επιλογές μας, γνωρίζοντας τους κινδύνους με ακρίβεια...

καμιά μητέρα δεν θέτει τη ζωή του μωρού ή τη δικιά της σε κίνδυνο, για αυτό άλλωστε δεν γεννάμε μακριά από νοσοκομείο...

γεννάμε μέσα σε νοσοκομείο με διαρκή καρδιοτογραφική παρακολούθηση, αν κάτι πάει στραβά (όπως και σε κάθε τοκετό άλλωστε) θα γίνει επείγουσα καισαρική τομή άμεσα...

η συγγεκριμένη κοπέλα άλλωστε έχασε το μωρό λόγο τετανικής σύσπασης και αποκόλησης πλακούντα, γεγονότα άσχετα με την προηγούμενη καισαρική της...

κάνεις ζύγισμα όφελους κόστους....

αν πιστεύεις ότι αξίζει το ρίσκο προχωράς αν όχι όντως δεν χρειάζεται να το προσπαθήσεις

αυτό δεν είναι αποτυχία...

μόνο ότι το μωρό βγαίνει όταν εκείνο αποφασήσει είναι κέρδος για τη μετέπητα υγεία του και όχι μόνο

Μπράβο βρε ΜΑΡΙΑΛ, πολύ ωραία τα έγραψες, (ειδικά την τελευταία παράγραφο, όπου ένοιωσα να προσβάλλομαι και προσωπικά, πόσο άσχημο μου ακούστηκε το "δεν τα κατφέρνουν και πηγαίνουν πάλι σε μαχαίρι")

Προτείνω τα γραφόμενά σου να γίνουν "sticky" στην αρχή του τόπικ, και να τα διαβάζουν όλες όσες μπαίνουν εδώ, χωρίς να χρειάζεται να δίνουμε εξηγήσεις ξανά και ξανά με ότι αυτό συνεπάγεται...

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

αυτο θα λεγα και γω... οχι μονο για αυτην κοπελα αλλα γενικα η λεξη ''μαχαιρι'' αντι για καισαρικη. ακουγετε τοσο φρικτη που στην τελικη δε ειναι. μαχαιρι! σαν να λεμε κατι πολυ κακο που δε το γλιτωσες. μια χαρα ειναι και η καισαρικη. και γω ειμαι σαυτο το θεμα για vbac που θαθελα πολυ να κανω αλλα μη κατηγορουμε με τετοιες λεξεις μια επεμβαση σαν την καισαρικη....

1-2-3MPOMPIRES!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...