Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΓΕια σας, τι μου κάνετε;

Κανά νέο από τις εγκυούλες που είναι στο μήνα τους;

Να ρωτήσω κάτι, μπορεί μια γυναίκα να ελέγχει μόνη της πόσο διαστολή έχει, εφόσον έχει ξεκινήσει η διαδικασία του τοκετού;

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Θα φτάνει, όμως, μόνη της...; Μ'ένα...λόφο μπροστά, λίγο δύσκολο δε θα'ναι;

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

πιστεύω ότι φτάνει...λέω γω τώρα:rolleyes: (αν φτάνει π.χ. να ξυριστεί μόνη της γιατί να μη μπορεί να αυτοελεγχθεί;;;πςςςςς....ζαχαρολεξούλες!:mrgreen:)

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

Οπότε Μαριάλ, μια μαία είναι απαραίτητη σαν ξεκινήσει ο τοκετός,ε;

ΓΙατί τα σκεφτόμουν χτες και έλεγα, ωραία θα'ταν να'μουν μόνη...να ξεκινήσουν βρε παιδί μου νωρίς το βράδυ οι πόνοι και να μην ξυπνήσω τον άντρα μου παρά μόνο αν έχει φτάσει η διαστολή π.χ. κανά 5-6 (λέω τώρα).

H' ακόμα καλύτερα, να γεννήσω μόνη μου στο μπάνιο (π.χ.)

Καλά, είμαι ονειροπόλα....i know! Αλλά χρειάζομαι μια τέτοιου είδους εικόνα για να κρατηθώ..κάτι σα birth plan!xaxa!:mrgreen:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

ζαχαρενια μπραβο σου,εισαι πολυ δυναμικη!!και φαινεται οτι αγαπας πολυ τον αντρουλη σου!!!!!!!!!!!!:-D:grin::-D

μαμασπυρου να'σαι καλά! Δε θα'λεγα ότι είμαι και τόσο δυναμική...:rolleyes:

Τον αντρούλη μου τον αγαπώ, ναι, αλλά αν το είπες γιατί λέω ότι δε θέλω να τον ξυπνήσω, τότε να σου πω ότι θα το' κανα γιατί αγχώνεται πολύ και δε θα'θελα να εχω άνθρωπο στην τσίτα δίπλα μου τέτοιες ώρες!!! :cool: ε, εντάξει, να μην κουραστεί κιόλας....(χαχχααχαχα, αυτό έρχεται δεύτερο!)

4BMSp3.pngzHf1p3.png

κορίτσια εγώ είμαι στην αναμονή ακόμη,χθες με εξέτασε κολπικά η μαία και μου είπε πως ο τράχηλος έχει αρχίσει να μαλακώνει και έχει έρθει προς τα εμπρός.άρα είμαστε σε θετικό δρόμο.Κάτι άλλο που δεν ήξερα ότι μπορεί να βοηθήσει την όλη κατάσταση της εγκυμοσύνης και του τοκετού και το δοκιμάζω τώρα είναι η ρεφλεξολογία,πίνω τα τσαγάκια μου στην υγειά της spyni που μου τα πρόσφερε και προσπαθώ να κρατιέμαι σε καλή ψυχολογία........Αrtesio εσύ πως τα πάς???

jRaxp3.pngyR6kp3.png

Διαφημίσεις

κορίτσια εγώ είμαι στην αναμονή ακόμη,χθες με εξέτασε κολπικά η μαία και μου είπε πως ο τράχηλος έχει αρχίσει να μαλακώνει και έχει έρθει προς τα εμπρός.άρα είμαστε σε θετικό δρόμο.Κάτι άλλο που δεν ήξερα ότι μπορεί να βοηθήσει την όλη κατάσταση της εγκυμοσύνης και του τοκετού και το δοκιμάζω τώρα είναι η ρεφλεξολογία,πίνω τα τσαγάκια μου στην υγειά της spyni που μου τα πρόσφερε και προσπαθώ να κρατιέμαι σε καλή ψυχολογία........Αrtesio εσύ πως τα πάς???

Μια χαρά τα πας λοιπόν! Βλέπω είσαι 38η βδομάδα, οπότε έχεις μπόλικο περιθώριο ακόμα! Υπομονή και ψυχραιμία!Ρεφλεξολογία όταν λες, κάνεις μόνη σου με βοήθημα κάποιο εγχειρίδιο ή πηγαίνεις σε ρεφλεξολόγο;

Τα τσαγάκια είναι ωραία βρε κορίτσια;;; Εγώ τα περιμένω από τότε που είχα βρει ότι τα φέρνει το φαρμακείο εδώ υποτίθεται....από πριν γεννήσει η Spyni.

Ελπίζω, αν τελικά δεν τα φέρει αυτός, να μπορέσει κάποια κοπέλα να μου στείλει (με τα έξοδα δικά μου εννοείται).

Άντυ κανά νέο;;; Εμείς αποτύχαμε τούτο το μήνα, αλλά δεν πειράζει, τον επόμενο κύκλο...Θα'χει φαση να'μαστε μαζί εγκυούλες (έστω κι από μακριά)!:D

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Καλησπέρα κι απο μένα!

Τη Δευτέρα εκανα καρδιοτοκογράφημα και ολα ηταν μια χαρα.

Θα εξεταστώ και κολπικά αυτη τη Δευτέρα οπότε και θα σας έχω περισσότερα νέα σχετικά με την πρόοδο μας.

Lemag νιώθεις άγχος για τον τοκετο; Εχεις καθόλου πονάκια;

Μπορει να ειναι δευτερο παιδάκι αλλα ουσιαστικά ειμαστε πρωτάρες στο φυσιολογικό τοκετο!

Εγω απλώς προσπαθω να μη το σκέφτομαι!

Καλώς να ερθει εκεινη η ώρα..

Παντως αν ολα πανε καλα και ξεκινησει η διαδικασια του τοκετου θα κάνω επισκληριδιο.

Το συζητησα με το γιατρο μου και μου ειπε πως δεν υπάρχει προβλημα.

FKg5p3.png LQCpp3.png

Πηγαίνω σε ρεφλεξολόγο η οποία έχει κάνει 'ειδικότητα' στην εγκυμοσύνη,δουλεύουμε όλα τα σημεία του σώματος που καταπονούνται λόγω της εγκυμοσύνης αλλά κυρίως την υπόφυση μου(που είναι υπεύθυνη για τις ορμόνες που εκκρίνονται και οδηγούν στον τοκετό)καθώς και τη μήτρα για να "ενεργοποιηθεί"...είναι φοβερό το γεγονός οτί ενώ τα επίμαχα σημεία πονούσαν αρχικά , όσο δουλεύονται με τις μαλάξεις οι εντάσεις υποχωρούν...

Ζαχαρένια το σμέουρο(rasberry leaftea) που πίνω είναι μια χαρά γευστικά ,πίνεται πολύ ευχάριστα.

Αrtesio πονάκια δεν έχω απλά νιώθω καμμιά φορά πίεση στην ηβική σύμφηση,νομίζω άλλωστε πως τα πονάκια σημαίνουν και έναρξη του τοκετού (ας με διορθώσουν όσες γνωρίζουν καλύτερα).

Αγχος δεν μπορώ να πω ότι νιώθω σκέφτομαι συχνά πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και φτιάχνω σενάρια αλλά νομίζω πως ουσιαστικά δεν έχω άγχος,στην προηγούμενη εγκυμοσύνη μου σίγουρα είχα περισσότερο.Νομίζω πως θα αγχωθώ μόνο στην περίπτωση που περάσει η ΠΗΤ και θα έχω μπροστά μου μόνο μία εβδομάδα...

jRaxp3.pngyR6kp3.png

μαμασπυρου να'σαι καλά! Δε θα'λεγα ότι είμαι και τόσο δυναμική...:rolleyes:

Τον αντρούλη μου τον αγαπώ, ναι, αλλά αν το είπες γιατί λέω ότι δε θέλω να τον ξυπνήσω, τότε να σου πω ότι θα το' κανα γιατί αγχώνεται πολύ και δε θα'θελα να εχω άνθρωπο στην τσίτα δίπλα μου τέτοιες ώρες!!! :cool: ε, εντάξει, να μην κουραστεί κιόλας....(χαχχααχαχα, αυτό έρχεται δεύτερο!)

εχεις απολυτο δικιο,να προσεχουμε λιγο και τους αντρες μας βρε παιδι μου!!!!!!!!το λεω γιατι εγω εκεινη την ωρα σκεφτομαι μονο τη νυστα μου:oops::oops::oops::oops:

καλησπερα!!!!artesio και lemag με το καλο,καλη επιτυχια!!!!!

ποιους γιατρους εχετε αν επιτρεπετε;;εγω ακομα τιποτα αν και εχω καθυστερηση 5 ημερες νομιζω ομως οτι ειναι λογω θηλασμου..αλλα προσπαθω να βρω γιατρο..

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια. εμπλεξα με μια βαφτιση που ενελαβα και δε προλαβαινω.να μπω πολυ εδω παρολο που καιγομαι στο pc.χαχαχα. λοιπον εγω περιμενω τα νεα με το καλο. ακομα ειμαστε στις προσπαθειες. Ναπω επισης οτι ο αντρας μου ειναι λεει σιγουρος οτι ειμαι ηδη εγκυος! παρολο που αδιαθετησα, γιατι θυμαται στην κορη μου που ειχα επαφη πριν την περιοδο και εμεινα και μετα ηρθε η περιοδος κανονικα επειδη ηταν κοντα. καπου τοχω ξαναπει νομιζω πιο πισω. τεσπα. θα δειξει αλλα ας προσπαθησουμε και τωρα ναμαστε πιο σιγουρη. επισης να πω πως εχω χαλια στομαχι εδω και 3 μερες και εχω κανει και εμετο.. αλλα νομιζω πως ειμαι κρυωμενη..

1-2-3MPOMPIRES!!!

καλησπερα!!!!artesio και lemag με το καλο,καλη επιτυχια!!!!!

ποιους γιατρους εχετε αν επιτρεπετε;;εγω ακομα τιποτα αν και εχω καθυστερηση 5 ημερες νομιζω ομως οτι ειναι λογω θηλασμου..αλλα προσπαθω να βρω γιατρο..

Καλησπέρα,εμένα με παρακολουθεί ο Μπιλάλης που συνεργάζεται και με τις μαίες της Ευτοκίας,η artesio είναι στη Δράμα...

jRaxp3.pngyR6kp3.png

ο μπιλαλης,ε;και εγω προς τα εκει προοριζομαι αλλα με καιει το οικονομικο....μενω επαρχια και εχω να προσθεσω στα εξοδα και τις βενζινες,τις μετακινησεις και ολα οσα συνεπαγονται,τις επισκεψεις....

ποσο σε χρεωνει σε καθε επισκεψη;η αμοιβη του για τον τοκετο ποση ειναι;

με ποια μαιευτηρια συνεργαζεται;

πολλες ερωτησεις,το ξερω,αλλα κι εμεις ξεκιναμε προσπαθειες σε κανα μηνα(εμοτικον που φωναζει γιουπι!!!!)και θελω να προετοιμαστω!!!

η πρωτη σκεψη μου ειναι να ζητησω απο τον γιατρο που εχω εδω στην επαρχια να με παρακολουθησει,να περιμενουμε να ξεκινησει ο τοκετος απο μονος του και οτι θελει ας προκυψει,και φυσικα να εχω μιλησει με καποια μαια απο την ευτοκια η οποιο θα ειναι διπλα μου απο την αρχη της εξελιξης του τοκετου...αλλα και ο μπιλαλης ειναι πολυ στο μυαλο μου,επειδη συνεργαζονται κυριως οποτε θα συμμεριζεται και τις αποψεις τους γυρω απο τον τοκετο....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Τα πονάκια σημαίνουν έναρξη με την πολύ ευρεία έννοια. Εγώ είχα ενοχλήσεις το βράδυ για τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει ο τοκετός. Όχι κάτι το φοβερό απλά πετρώματα και κάτι αδιόρατα πονάκια. Επίσης είδα βλέννα (χωρίς αίμα ) από την Τετάρτη και ο τοκετός ξεκίνησε Σάββατο ξημερώματα, όπου πάλι είδα βλέννα αλλά με λίγο αίμα αυτή τη φορά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Καλησπέρα! Να ρωτήσω κάτι άσχετο-σχετικό;:rolleyes:

Όταν ξεκινάνε οι πόνοι τοκετού, πονάει μόνο στην κοιλιά και χαμηλά στη μέση ή και από κάτω (κολπικά δηλαδή);

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Άντυ κανά νέο;;; Εμείς αποτύχαμε τούτο το μήνα, αλλά δεν πειράζει, τον επόμενο κύκλο...Θα'χει φαση να'μαστε μαζί εγκυούλες (έστω κι από μακριά)!:D

Δε ξέρω ακόμα Ζαχαρένια μου… Την Πέμπτη την περιμένω την ακατανόμαστη… Άντε να δούμε…

Όντως θα είναι ωραία να είμαστε μαζί έγκυες… Θα συμπαραστέκεται η μια την άλλη!!!:wink::wink::-D:-D

0sShp3.png

PGnvp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...