Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

evi_mik ευχαριστω για τις ευχες και καλως ηρθες, καλη χρονια, και σου ευχομαι κι εσενα αλλο ενα παιδακι αν το θελεις

fabiana την ωρα που με πιασαν οι πονοι δεν εκανα καθολου αρνητικες σκεψεςι σχετικα με την τομη και μαλιστα μετα το σκεφτομουνα κι εγω οτι δεν περασε σε αυτο το θεμα αρνητικη σκεψη απο το μυαλο μου

καποιες αρνητικες σκεψεις που εκανα προς το τελος της κυησης (μου τις προκαλουσαν ανθρωποι που με ψιλοτρομοκρατησαν)

αρχισα να διαβαζω ξανα περιπτωσεις γυναικων που τα καταφεραν (και στα αγγλικα), διαβασα και καποιες ερευνες για τα ποσοστα του κατι να παει στραβα

στο τελος σταματησα να σκεφτομαι οτιδηποτε και ειπα οτι θα αφησω να κυλησουν μονα τους τα πραγματα

εξαλλου αν σκεφτουμε καθε μερα τι μπορει να παει στραβα στη ζωη μας θα τρελαθουμε

ειναι σημαντικο αν το αποφασισεις να πας με σιγουρια και πιστη

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι, την είχα την Ειρήνη. Άψογη σε όλα! Είναι τόσο γλυκός άνθρωπος...

Νομίζω ότι η σωστή μαία κάνει για 10 γιατρούς εκείνες τις στιγμές!!!

Η συμπαράστασή της είναι τα πάντα!!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια κι εγω που είχα πολύ δύσκολο τοκετό, νομίζω ότι δεν θα τα κατάφερνα αν δεν με υποστήριζε η μαία μου. Ο γιατρός δίνει σιγουριά και ασφάλεια –όταν είναι εντάξει- αλλά η μαια σε βγάζει απέναντι, ψυχολογικά εννοώ.Εμένα με βοηθησαν πολύ και οι θέσεις που με έβαζε γιατι με χαλάρωναν ιδιαίτερα, κυρίως πλάγια και καθιστή. Ακόμα και εξωθήσεις έκανα από πλάγια θέση.

Την καισαρική και την τομή μου τις είχα σχεδόν ξεχάσει. Όταν πήγα να γεννήσω με φάνταζόμουν πάντα να γεννάω φυσιολογικά. Μόνο όταν ηρθε η ώρα των εξωθήσεων ρώτησα «τι θα γίνει τώρα με την τομή;» και μου απάντησε ό γιατρός ότι αφού είχε περάσει καποια διαστολή, νομίζω 7, δεν υπήρχε καθόλου ζήτημα ρήξης. Και τα έδωσα όλα για να βγεί ό μπέμπης χωρίς άγχος (Πραγματικά όλα γιατί εξωθούσα τουλάχιστον μιση ώρα).

καλησπέρα. γεννησα πριν απο 9 μηνες με καισαρικη γιατι ...δεν καταλαβα. πηγα πεμπτη βραδυ ενω ήμουν 38 εβδομαδων για τον έλεγχο και είδαμε οτι σε 8 μερες το μωρο δεν είχε παρει καθόλου βάρος. την επόμενη πήγαμε στο ΛΗΤΩ για να κάνουμε κάποιο υπέρηχο και με έβαλαν σε καρδιοτοκογράφο. απο τον υπέρηχο φάνηκε ενω όλα ήταν οκ με τις αρτηρίες (αν τα λεω καλα) ειχε στεγνωσει η αμνιακες λίμνες μεσα σε ενα βραδυ και εσπευσμένα καναμε καισαρική. η υπόνοια μου είναι οτι μάλλον είχε ξεκινήσει ο τοκετός (απο τον καρδιοτοκογράφο φαινόταν κάποιεσ συσπάσεις, όσο άσχετη κι αν είμαι!!!) και πιθανόν επειδή ήταν πρασκευή κι για να μην τρέχει σαββατοκυριακο ο γιατρός (γιατί πριν κάνουμε τον υπέρηχο μου ειπε οτι ο τοκογράφος έδειξε ολα καλά και μάλιστα μέχρι δευτέρα θα έχουμε γέννα) το πηρε με καισαρική. μαλιστα μου ειπε άμεσα καισαρική γιατί ήταν η το μωρό ή εγώ!!!!!ακόμη με πληγώνει πολύ η όλη διαδικασία και την γέννα της μπου μπου μου δεν θελω ουτε να την σκέφτομαι. Εν τέλει γεννήθηκε η μπέμπα όσο μου είχε πει ο γιατρός 2350 g. Έμεινε στην εντατική 7 μέρες, όχι σε θερμοκοιτίδα αλλά σε κουνάκι για να έιναι σε 24ωρη παρακολούθηση.

Συν τοις άλλοις είχες και όλους τους έξυπνους (ειδικά πεθερά που ήθελε να πάω σε δημόσιο νοσοκομείο) να σου λενε οτι τα ήθελα και τα έπαθα αφού ηθελα να παω σε ιδιωτικο νοσοκομειο, ήταν αναμενομενο οτι θα γεννουσα με καισαρικη

οπότε έχω τις εξής ερωτήσεις:

1. πως σας ακούγεται η περίπτωση μου (θεωρω δεν έπρεπε να γίνει καισαρική. δεν υπήρχε λόγος)

2. η τομή μου ειναι κάθετη

3. όταν ρωτησα τον γιατρό μου ειπε οτι αν κανω δευτερο μονο με καισαρική πλέον

4. θα ηθελα οσο τιποτα στον κόσμο αν μπορέσω και κανω δευτερο παιδακι να προσπαθησω με φυσιολογικό τοκετο. Όσο ήμουν έγκυος στην μπεμπα δεν είχα φανταστεί για καισαρική. Ζούσα και ξαναζούσα και προετοιμαζόμουν για τον πως θα βιωνα την γέννησή της.

Μένω Αθήνα και θα ήθελα σε δημόσιο νοσοκομείο. Αν δεν έχετε σε δημόσιο δεν πειράζει.

Σας ευχαριστω....

η τομή μου ειναι κάθετη

Για πιο λόγο η τομή σου είναι κάθετη???

Δεν είμαι και σίγουρη αλλά το γεγονός ότι μπορείς να κάνεις vbac είναι γιατί οι τομές είναι χαμηλά και οριζόντιες

τώρα με κάθετη τί να πω...

Ωραια παρομοίωση για τομή καισαρικής :) Εμένα μου ακούγεται σοβαρός λόγος να γεννηθεί εσπευσμένα ένα βρέφος αν δεν παίρνει βάρος. Μπορεί να φοβούνταν μήπως ταλαιπωρηθεί από ένα φ.τ. με πρόκληση, υποθέτω. Φυσικά και μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικα μετά από καισαρική, οι περισσότεροι γιατροί στην Ελλάδα φυσικά λένε το αντίθετο.

Διαφημίσεις

...ή σου λένε ότι μπορείς, για να μή σε χάσουν από πελάτισσα, και τέλος βρίσκουν μια πρόφαση και σε πάνε για καισαρική... Οι έμπειρες του τόπικ θα μπορούσαν να μας πουν πώς μπορούμε να τεστάρουμε αν κάποιος γιατρός έχει κάνει εκπαίδευση κι έχει εμπειρία πάνω σ'αυτό; Π.χ. υπάρχει πιστοποιητικό για εκπαίδευση σε vbac; Πώς μπορείς να καταλάβεις ότι δε σου λέει ψέματα;

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

...ή σου λένε ότι μπορείς, για να μή σε χάσουν από πελάτισσα, και τέλος βρίσκουν μια πρόφαση και σε πάνε για καισαρική... Οι έμπειρες του τόπικ θα μπορούσαν να μας πουν πώς μπορούμε να τεστάρουμε αν κάποιος γιατρός έχει κάνει εκπαίδευση κι έχει εμπειρία πάνω σ'αυτό; Π.χ. υπάρχει πιστοποιητικό για εκπαίδευση σε vbac; Πώς μπορείς να καταλάβεις ότι δε σου λέει ψέματα;

αυτο μου τοπε ο αντρας μου την πρωτη φορα που του ανεφερα to vbac. τοτε ακομα συζητουσαμε για τη γιατρο που ειχα στα αλλα μου παιδια. αυτο μου ειπε. ''ε! και? σου λεει οκ και στο τελος σου πεταει μια *** και τελος. '' εγω αλλη απορια εχω τωρα. και καισαρικη να κανω θα δεχοταν ο χ γιατρος να εχω κανα δειγμα τουλαχιστον οτι γενναω πριν μπω. κανα πονακι κατι... τοχω ξαναναφερει αυτο. κοιτουσα σημερα τα βιβλιαρακια των παιδιων και το 2ο το γεννησα με προγραμματισμενη καισαρικη (καθαρα ο λογος επειδη εκανα και το πρωτο καισαρικη με διαφορα 22 μηνες) το γεννησα λοιπον μονο στην 37η εβδομαδα. που νομιζω ειναι νωρις. ειδικα αν ενα μωρακι δε δειχνει οτι θελει να βγει και το πιανεις στον υπνο...

1-2-3MPOMPIRES!!!

γεια σας!

σας γράφω από την κλινική, γέννησα τη Δευτέρα 24/01 το μεσημέρι - με καισαρική τελικά!

οι πρώτες ενοχλήσεις ξεκίνησαν Κυριακή βράδι γύρω στις 10. Μέχρι τις 4 είχαν γίνει έντονες και βεβαιώθηκα ότι ήταν πόνοι τοκετού. (θυμίζω μου είχαν σπάσει τα νερά στην προηγούμενη, δεν είχα καταλάβει πόνους...)

6 πήρα τηλ τον αντρα μου (δούλευε), το γιατρό και τη μαία. 8 η πρώτη εξέταση στην κλινική: πόνοι κάθε 5 λεπτά (συσπάσεις που έγραφαν μέχρι και στο 120, δυνατές), διαστολή 0, και (δυστυχώς) παρουσία κονδυλωμάτων (hpv) εξωτερικών (είχα στο παρελθόν, πριν 10 χρόνια περίπου, οπότε και είχα εφαρμόσει κρυοπηξία. Λόγω εξασθενημένου οργανισμού από ίωση + εγκυμοσύνη, επανεμφανίστηκαν μόλις 3 μέρες πριν τον τοκετό).

Ο γυναικολόγος και ο άντρας μου, μου λένε ότι η πιθανότητα να εμφανίσει το παιδί πρόβλημα (θύλωμα στο λαιμό) λόγω των κονδυλωμάτων είναι 2%. Αυτοί το θέωρησαν αμελητέο, εμένα 1/50 μου φάνηκε κάπως.. αποφασίζουμε να πάμε φυσιολογικά, και να περιμένουμε φυσικά για διαστολή (ωκυτοκίνες, επισκλήριδιοι κλπ φυσικά σε τέτοιο στάδιο σε vbac δε γίνονται)

περιμέναμε άλλες 3 ώρες, συσπάσεις ακανόνιστες (κάποιες πιο συχνές, κάποιες αραιά, δυνατές), και τελικά λόγω (κυρίως) του ιστορικού του προηγούμενο τοκετού (26 ώρες 0 διαστολή) καθώς και της παρουσίας των κονδυλωμάτων, αποφάσισα να πάω σε καισαρική.

μου κάνουν επισκληρίδιο, ετοιμαζόμαστε, όλα καλά, ανεβάζω πίεση (1η φορά στη ζωή μου!) 18+ η μεγάλη... όλοι κοιτάζονταν, προσπαθούσαν να πουν χαζά να με χαλαρώσουν, εγώ στην τσίτα.. μετά από κανα μισάωρο τελικά αρχίζουμε , όλα καλά τον είδα και τον φίλησα 13.35...

είμαστε 3ο 24ώρο πια, πιάσαμε πολύ καλά στήθος, έχω πόνο γιατί έπαθα μια αλλεργία στο λευκοπλάστ που είχανε βάλει στην κοιλιά, αλλά είμαι 3ευτυχισμένη!!!

να είστε όλοι καλά και να χαιρόμαστε τα μωρά μας!!

Την εμπιστοσύνη σου, την κερδίζει ο γιατρός!

Στην περίπτωση την δικιά μου (άλλαξα γιατρό)

πήγα σε γιατρό που ήξερα από έγκυρη πηγή ότι είχε ξανακάνει vbac

γνώρισα μητέρα που είχε κάνει vbac σε αυτόν.

Ακόμη και τότε εξακολούθησα να έχω τις επιφυλάξεις μου

και κάθε φορά που μου δινόταν η ευκαιρία του το έδειχνα

και κάθε φορά μου τόνιζε ότι πάμε για φυσιολογικό τοκετό.

Και όταν με πιάσαν οι ανασφάλειες, μου είπε ξεκάθαρα ότι

"εγώ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον δεν θέλω να σου συμβεί τίποτα, μην ανησυχείς".

Το πιο σημαντικό όμως για μένα ήταν ότι είχα διαλέξει να έχω στο πλάι μου

έναν άνθρωπο που υποστήριζε τον φυσικό τοκετό

που ήξερα ότι θα είναι εκεί για να μου πει τα πράγματα ως έχουν,

να μου ανοίξει τα μάτια, αν χρειαστεί

να είναι η φωνή της λογικής μου, όταν δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καθαρά!

Η μαία μου!!!

Διαφημίσεις

myangel να σου ζήσει το μωράκι σου. Να ναι γερό και καλότυχο πάντα! Καλή λοχέια να έχεις και να απολαμβάνεις κάθε θηλασμό!

Eύη τί όμορφα που το είπες. Η Ειρήνη είναι θησαυρός. Έχει ακόμη και την κατάλληλη χροιά φωνής γιαυτό που κάνει. Ειλικρινά δεν ήθελα να κρατάω το χέρι του άντρα μου στις ωδύνες αλλά το δικό της. Λείτουργησε μάλλον μέσα μου το ένστικτο που γράφει ο Ονταν πως η γυνάικα θέλει μια γυναίκα να την υποστηρίζει στον τοκετό της.

Eπίσης δεν σκέφτηκα ΠΟΤΕ κατά τη διαρκεια του τοκετού(και μιλώ με κάθε ειλικρίνεια) οτι μπορεί να συμβεί κάτι με την τομή μου. Την είχα ξεχάσει καιρό πριν. Δεν μου πέρασε ούτε μια στιγμή οτι κάτι θα πάει στραβά. Το ζούσα τόσο έντονα και δε θα μου το χαλούσε τίποτα.

YBsep2.png

0VTqp2.png

Να σου ζήσει my angel το μωράκι!!:-D:-D Είναι πολύ σημαντικό ότι το μωρό σου αποφάσισε μόνο του ότι ήρθε η ώρα να βγει!!! Και είναι επίσης σημαντικό ότι τόσο καιρό δεν κοιμόσουν… Έψαχνες και προσπαθούσες να μάθεις και να κάνεις ότι μπορείς για εσάς…

Evi_mik και irnadi… Εύχομαι σε μερικούς μήνες να κρατάει και το δικό μου χέρι η Ειρήνη!!!!

Lucky-sylvester… δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος να το καταλάβεις… Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αυτό που σου γράφει η evi_mik… και εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω… Είσαι τυχερή που είσαι σε αυτό το θέμα και μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για κάποιους γιατρούς. Μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν και οι σύλλογοι φυσικού τοκετού. Στην Αθήνα είναι η Ευτοκία και στη Θεσσαλονίκη το Birth Choices.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Συγχαρητήρια my angel!

Να σας ζήσει,

να ειναι γερό και καλότυχο.

Ξέρεις οτι τουλαχιστον το προσπάθησες!

Σ'αυτο το topic αυτο ειναι το νόημα!

Δεν ειμαστε πορωμένες

λεγοντας οτι παμε αποκλειστικά για φυσιολογικό τοκετο!

Απλώς θελουμε να εχουμε την επιλογή να προσπαθήσουμε.

Κι εσυ το κατάφερες!

Οταν εχεις χρόνο περιέγραψέ μας τα συναισθηματα που είχες..

Ενιωθες φόβο για την τομή ή οχι;

Και πάλι συγχαρητήρια..

FKg5p3.png LQCpp3.png

Αυτό που παρατηρώ πάντως εγώ είναι ότι απ'ολες τις κοπέλες που προσπάθησαν είτε πέτυχαν είτε όχι σε καμμία δεν τέθηκε πρόβλημα ρήξης.Εγώ ανησυχώ περισσοτερο για το αν θα αποφασίσει να έρθει έγκαιρα το μωράκι μου παρά στο ότι μπορεί κάτι να πάει στραβά με την τομή...

jRaxp3.pngyR6kp3.png

Αυτό που παρατηρώ πάντως εγώ είναι ότι απ'ολες τις κοπέλες που προσπάθησαν είτε πέτυχαν είτε όχι σε καμμία δεν τέθηκε πρόβλημα ρήξης.Εγώ ανησυχώ περισσοτερο για το αν θα αποφασίσει να έρθει έγκαιρα το μωράκι μου παρά στο ότι μπορεί κάτι να πάει στραβά με την τομή...

Κι εγω το ίδιο..

FKg5p3.png LQCpp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...