Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Κορίτσια, ο Μιχαλόπουλος ή καποιος άλλος υπαρχει περιπτωση να κανει vbac σε 45χρονη στο 2η της παιδι; Η κολλουν στο θέμα ηλικιας; Εχουν περασει 19 μηνες από τη γεννα και είναι τωρα 2 μηνων (προκειται για φιλη) και ψάχνεται για κατι τετοιο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια, ο Μιχαλόπουλος ή καποιος άλλος υπαρχει περιπτωση να κανει vbac σε 45χρονη στο 2η της παιδι; Η κολλουν στο θέμα ηλικιας; Εχουν περασει 19 μηνες από τη γεννα και είναι τωρα 2 μηνων (προκειται για φιλη) και ψάχνεται για κατι τετοιο.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα λογω ηλικιας αν εχει καλη εγκυμοσυνη.Γιατι δεν ρωταει στην σχετικη ομαδα στο φεισμπουκ;

• 1 month later...

Γεια σας!

Να σας πω κι εγώ την περίπτωσή μου για να μου πείτε οι πιο έμπειρες αν μπορώ να επιλέξω vbac στην επόμενη εγκυμοσύνη.

Το μωρό μου γεννήθηκε την 41η εβδομάδα με επείγουσα καισαρική λόγω αποκόλλησης του πλακούντα. Ενώ είχα δυνατές συσπάσεις (χωρίς όμως να πονάω) και διαστολή 1 από τον 8ο μήνα (και γι' αυτό τον λόγο τον πέρασα στο κρεβάτι) και συνεχίστηκαν μέχρι και την τελευταία στιγμή, όταν έκλεισα και τον 9ο δεν έλεγε να βγει! Ένα βράδυ ξύπνησα κυριολεκτικά σε λίμνη αίματος, πήγα στο μαιευτήριο (στο μεταξύ έσπασαν και τα νερά) και ενώ η διαστολή ήταν κολλημένη στο 1 εγώ άρχισα να πονάω ανά λεπτό, και επειδή είχα όλο αυτό το αίμα στο σπίτι, με έβαλαν άρον άρον για καισαρική με ολική νάρκωση (και μια τομή γύρω στα 25 εκατοστά :mad: ).

Τελικά όλα πήγαν κατ' ευχήν, το μωρό δεν χρειάστηκε θερμοκοιτίδα, και γενικά όλα πήγαν καλά. Εκτός από τη ψυχολογία μου που ήταν χάλια (και είναι ακόμα 5 μήνες μετά), γιατί δεν έζησα την πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου, στην ουσία δεν νιώθω ότι γέννησα.

Αυτός είναι και ο λόγος που θα ήθελα το επόμενο παιδί μου να το γεννήσω άν είναι δυνατόν φυσιολογικά.

Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας.

• 1 month later...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην γιατρό μου ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΖΑΚΗ που έκανε το παν για να γίνει το όνειρό μου πραγματικότητα για ένα επιτυχημένο VBAC!Δεν έχω λόγια είναι η καλύτερη επιλογή γιατρού που θα μπορούσα να κάνω.Ευχαριστώ από καρδιάς Αγγελική που πάνω απ όλα είσαι άνθρωπος και να ξέρεις ότι για πάντα θα φυλάω στην καρδιά μου την κάθε στιγμή της γέννας μου και το πως μου στάθηκες!!!!!:-P

Διαφημίσεις

Συγχαρητηρια speranza. Να σου ζησει το νινί και μπραβο στη γιατρό σου.

Θα ήθελα να μου συστησετε καποιο καλό γιατρό για vbac για μια φιλη 42+

Σας στέλνω μήνυμα

PVxKp2.png

MrMwp2.png

Γεια σας!

Να σας πω κι εγώ την περίπτωσή μου για να μου πείτε οι πιο έμπειρες αν μπορώ να επιλέξω vbac στην επόμενη εγκυμοσύνη.

Το μωρό μου γεννήθηκε την 41η εβδομάδα με επείγουσα καισαρική λόγω αποκόλλησης του πλακούντα. Ενώ είχα δυνατές συσπάσεις (χωρίς όμως να πονάω) και διαστολή 1 από τον 8ο μήνα (και γι' αυτό τον λόγο τον πέρασα στο κρεβάτι) και συνεχίστηκαν μέχρι και την τελευταία στιγμή, όταν έκλεισα και τον 9ο δεν έλεγε να βγει! Ένα βράδυ ξύπνησα κυριολεκτικά σε λίμνη αίματος, πήγα στο μαιευτήριο (στο μεταξύ έσπασαν και τα νερά) και ενώ η διαστολή ήταν κολλημένη στο 1 εγώ άρχισα να πονάω ανά λεπτό, και επειδή είχα όλο αυτό το αίμα στο σπίτι, με έβαλαν άρον άρον για καισαρική με ολική νάρκωση (και μια τομή γύρω στα 25 εκατοστά :mad: ).

Τελικά όλα πήγαν κατ' ευχήν, το μωρό δεν χρειάστηκε θερμοκοιτίδα, και γενικά όλα πήγαν καλά. Εκτός από τη ψυχολογία μου που ήταν χάλια (και είναι ακόμα 5 μήνες μετά), γιατί δεν έζησα την πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου, στην ουσία δεν νιώθω ότι γέννησα.

Αυτός είναι και ο λόγος που θα ήθελα το επόμενο παιδί μου να το γεννήσω άν είναι δυνατόν φυσιολογικά.

Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας.

πραγματικά δεν ξέρω τι να σου πω...δλδ στη θέση σου εγώ θα ευχαριστούσα τον Θεό που υπάρχει η κ.τ. γιατί κινδύνεψες και εσύ και το μωρό...λυπάμαι που νιώθεις ακύρωση, αντί για ευγνωμοσύνη..δεν σε κρίνω προς θεού, απλά απορώ..η περίπτωσή σου δλδ ήταν για καραμπινατη κ.τ. να σου ζήσει το μωρό σου

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημερα.

Θα ηθελα την βοηθεια σας μιας και μετααπο 5.5 χρονια ειμαι εγκυος στο 2ο.οπως ειναι πλεον συνηθες το 1ο μου παιδι γεννηθηκε με καισαρικη.εχω γραψει παλαιοτερα λεπτομερειες αλλα για να μην σας κουραζω συντομως...ηταν η πιο τραυματικη εμπειρια της ζωης μου.ποτε δεν καταλαβα γιατι εφτασα εκεκει.η απαντηση ηταν οτι δεν επαιρνε βαρος το μωρο στον9ο μηνα.ετσι χωρις να νιωσω κατι εγινε η καισαρικη με χιλια αλλα δυο προβληματα σε ιδιωτικο παρακαλω νοσοκομειο

Τωρα και λογω ασχημης εμπειριας αλλα και για οικονομικους λογους ψαχνω γιατρο σε δημοσιο νοσοκομειο αλλα εχωαπογοητευθει.δεν βρισκω καποιον..Βοηθεια παρακαλω...εχετε καποιον να μου προτεινετε?και αν οχι σε δημοσιο τοτε καποιον αξιοπιστο σε ιδιωτικο.φοβαμαι οτι οι ιδιωτες γιατροι θα πουν οκ σε αναλαμβανουμε αλλα.......?

Οι λογοι που θελω να προσοαθησω γθα vbac κυριως ψυχολογικοι ....σε βαθμο που νιωθω οτι εχω φταιω για την εξελιξη της 1ης γεννας επειδη μου ειπε ο γιατρος καθοδον προς τοχειρουργειο οτι επειδη μεχρι 3ο μηνα ισως και λιγοτερο εκανα μισο με καθολου τσιγαρο και λογω αυτου γερασε αποτομα ο πλακουντας....ειναι δυνατον??

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα σας,

Εχω κανει ενα αγορακι με κτ, πριν 10 μήνες. Ο λόγος της Καισαρικης ηταν σακχαρώδης διαβητης, με ινσουλίνη, είχα χτυπήσει και λίγο πίεση, αλλα μονο 2-3 φορές όταν πήγενα στον γιατρό, απο κάποια στιγμη και ύστερα έλεγχαν την πίεση μου αλλα δεν έδειχνε ποτε τπτ.

Εχω την εντύπωση πλέον οτι απλά ο γιατρος μου ηταν αγχωτικος, με είχε αναλάβει και τελευταία στιγμη γιατι ο προηγούμενος πηρε υποχρεωτική σύνταξη, είχα αγχωθεί και εγω μην και πάθει τπτ το μωρο και πήρα με βαριά καρδιά την απόφαση.

Το θέμα ειναι οτι δεν θελω να ξαναπεράσω καισαρική ούτε να υποβάλω και το επόμενο μωρο μου σε μια τέτοια διαδικασία. Θελω στο επόμενο να ειναι φυσικός τοκετός. Υπάρχει περίπτωση; Ή όντως ήμουν υψηλής επικινδυνότητας και τσάμπα τα ρίχνω στον γιατρό μου; (Να ειναι καλα, κατα τα αλλα υπέροχος άνθρωπος, αλλα μάλλον λίγο χεστης...)

Καλημερα.

Θα ηθελα την βοηθεια σας μιας και μετααπο 5.5 χρονια ειμαι εγκυος στο 2ο.οπως ειναι πλεον συνηθες το 1ο μου παιδι γεννηθηκε με καισαρικη.εχω γραψει παλαιοτερα λεπτομερειες αλλα για να μην σας κουραζω συντομως...ηταν η πιο τραυματικη εμπειρια της ζωης μου.ποτε δεν καταλαβα γιατι εφτασα εκεκει.η απαντηση ηταν οτι δεν επαιρνε βαρος το μωρο στον9ο μηνα.ετσι χωρις να νιωσω κατι εγινε η καισαρικη με χιλια αλλα δυο προβληματα σε ιδιωτικο παρακαλω νοσοκομειο

Τωρα και λογω ασχημης εμπειριας αλλα και για οικονομικους λογους ψαχνω γιατρο σε δημοσιο νοσοκομειο αλλα εχωαπογοητευθει.δεν βρισκω καποιον..Βοηθεια παρακαλω...εχετε καποιον να μου προτεινετε?και αν οχι σε δημοσιο τοτε καποιον αξιοπιστο σε ιδιωτικο.φοβαμαι οτι οι ιδιωτες γιατροι θα πουν οκ σε αναλαμβανουμε αλλα.......?

Οι λογοι που θελω να προσοαθησω γθα vbac κυριως ψυχολογικοι ....σε βαθμο που νιωθω οτι εχω φταιω για την εξελιξη της 1ης γεννας επειδη μου ειπε ο γιατρος καθοδον προς τοχειρουργειο οτι επειδη μεχρι 3ο μηνα ισως και λιγοτερο εκανα μισο με καθολου τσιγαρο και λογω αυτου γερασε αποτομα ο πλακουντας....ειναι δυνατον??

Κορίτσι, έλεος!

Σου στέλνω μήνυμα.

Το κακό με το δημόσιο νοσοκομείο είναι πως θέτουν τόσους όρους και προϋποθέσεις που πολύ δύσκολα θα τα καταφέρεις.

PVxKp2.png

MrMwp2.png

Κορίτσια καλημέρα σας,

Εχω κανει ενα αγορακι με κτ, πριν 10 μήνες. Ο λόγος της Καισαρικης ηταν σακχαρώδης διαβητης, με ινσουλίνη, είχα χτυπήσει και λίγο πίεση, αλλα μονο 2-3 φορές όταν πήγενα στον γιατρό, απο κάποια στιγμη και ύστερα έλεγχαν την πίεση μου αλλα δεν έδειχνε ποτε τπτ.

Εχω την εντύπωση πλέον οτι απλά ο γιατρος μου ηταν αγχωτικος, με είχε αναλάβει και τελευταία στιγμη γιατι ο προηγούμενος πηρε υποχρεωτική σύνταξη, είχα αγχωθεί και εγω μην και πάθει τπτ το μωρο και πήρα με βαριά καρδιά την απόφαση.

Το θέμα ειναι οτι δεν θελω να ξαναπεράσω καισαρική ούτε να υποβάλω και το επόμενο μωρο μου σε μια τέτοια διαδικασία. Θελω στο επόμενο να ειναι φυσικός τοκετός. Υπάρχει περίπτωση; Ή όντως ήμουν υψηλής επικινδυνότητας και τσάμπα τα ρίχνω στον γιατρό μου; (Να ειναι καλα, κατα τα αλλα υπέροχος άνθρωπος, αλλα μάλλον λίγο χεστης...)

Που μένεις; Γίνονται vbac αλλά όχι σε όλη την Ελλάδα

PVxKp2.png

MrMwp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Είχα κ εγώ την άσχημη εμπειρία της αναγκαστικής καισαρικής και αν όλα πάνε καλά στο επόμενο θα ήθελα να ζήσω κ εγώ την όμορφη εμπειρία του φυσιολογικού. Δεν είμαι ακόμη έγκυος, αλλά το ψάχνω από τώρα, αφού ο δικός μου γιατρός -που κατά τα άλλα εμπιστεύομαι μια χαρά- δεν με αναλαμβάνει για φυσιολογικό. Μπορείτε να μου στείλετε κ εμένα ότι γνωρίζετε;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ευχαριστώ...

Merendoula σε ποια πόλη είσαι; Θα προσέξεις πολύ να ενημερωθείς για τα πρωτόκολλα που ισχύουν διεθνώς και ακόμη και αν σου συστήσουν συγκεκριμένο γιατρό θα φροντίσεις να μιλήσεις με πελάτισσες του για να δεις τις συνθήκες που διαμορφώνει. Επίσης όσο πιο πολλές προϋποθέσεις βάζει και όσο πιο παρεμβατικός είναι ένας γιατρός τόσο λιγότερο υποστηρικτικός είναι για ένα tolac. Θέλεις γιατρό και μαία που να είναι της νοοτροπία, αλλά και να ξέρουν να υποστηρίξουν ΦΥΣΙΚΟ τοκετό και όχι απλά φυσιολογικό και μάλιστα αποδεδειγμένα.

Π.χ. γιατρός που δεν ακυρώνει ποτέ ρ/β λόγω τοκετού δεν είναι καλό σημάδι.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κορίτσια καλησπέρα

Μόλις έκλεισα ραντεβού για πρώτη φορά με τον Μαμόπουλο! Πριν 6 χρόνια γέννησα με καισαρική, λόγω αυξημένης πίεσης στη μία μητριαία αρτηρία. Διανύω τον 3ο μήνα και ελπίζω αυτή τη φορά να γεννήσω φυσιολογικά! Τον Μαμόπουλο δεν τον γνωρίζω,τον έμαθα όμως από εσάς και ελπίζω να ναι αυτός που πραγματικά θα εμπιστευτώ και θα κάνει το όνειρο μου πραγματικότητα!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλημέρα κορίτσια. Εγω γεννησα πριν 28 ημέρες φυσιολογικά μετα απο καισαρικη με μαία που αναλαμβάνει κυρίως αυτή την παρακολούθηση,με συνεργασία γυναικολόγου, είναι Αθήνα και έχει ομάδα στο facebook,αν ενδιαφέρεστε σας στέλνω λεπτομέρειες.

Καλησπέρα κορίτσια! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Μιρίκι μου Αθήνα είμαι. Ο Μαμόπουλος που αναφέρετε που είναι; Κλαρίτσα η μαία κάνει γέννες στο σπίτι; Αν ναι, δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο γιατί έχω πρόβλημα υγείας δικό μου (δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση τον φυσιολογικό τοκετό) και χρειάζομαι οπωσδήποτε παρακολούθηση γιατρού σε νοσοκομείο. Οπότε σκέτη μαία δεν μπορώ να έχω. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση!

Καλησπέρα κορίτσια! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Μιρίκι μου Αθήνα είμαι. Ο Μαμόπουλος που αναφέρετε που είναι; Κλαρίτσα η μαία κάνει γέννες στο σπίτι; Αν ναι, δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο γιατί έχω πρόβλημα υγείας δικό μου (δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση τον φυσιολογικό τοκετό) και χρειάζομαι οπωσδήποτε παρακολούθηση γιατρού σε νοσοκομείο. Οπότε σκέτη μαία δεν μπορώ να έχω. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση!

Ο Μαμόπουλος είναι Θεσσαλονίκη.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η μαια ξεγεννα στο ΓΑΙΑ και έχει γιατρό μαζί της,απλώς την κυρίως παρακολούθηση κάνει αυτή... απο΄την άλλη θα μπορούσα να σου προτείνω και τον Γιαννίκο Λάμπρο ,εδω μέσα μπορείς να διαβάσεις για αυτόν, αναλαμβάνει vbac με επιτυχία& είναι κυρίως άνθρωπος..εγώ επέλεξα τη μαία γιατί ήθελα κάποιον να ναι όλη τη διάρκεια δίπλα μου..ο Γιαννίκος είναι ο γιατρός μου και είναι πολύ καλός,δε δίνει φάρμακα χωρίς λόγο,είναι καθησυχαστικός και χαλαρός..γνώρισα κοπέλες που έχουν κάνει vbac μαζί του&ηταν πολύ ικανοποιημένες...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...