Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περαστικά σου polina26. Σημασία δεν έχει πως θα γεννήσεις αλλά να κρατήσεις γερό στην αγκαλιά σου το μωράκι σου. Το vbac είναι πιο πολύ για την εμπειρία του φυσιολογικού τοκετού. Ελπίζω να έχεις την ευκαιρία να το δοκιμάσεις στο μέλλον. Ευχομαι να σου πάνε όλα καλά:)

Περαστικά σου polina26. Σημασία δεν έχει πως θα γεννήσεις αλλά να κρατήσεις γερό στην αγκαλιά σου το μωράκι σου. Το vbac είναι πιο πολύ για την εμπειρία του φυσιολογικού τοκετού. Ελπίζω να έχεις την ευκαιρία να το δοκιμάσεις στο μέλλον. Ευχομαι να σου πάνε όλα καλά:)

σε ευχαριστω πάρα πολυ..

θελω να κανω και αλλο παιδακι και ελπιζω ο θεος να μου το δωσει..

απλά τωρα δεν θα βιαστω..

θα περιμενω να περασουν τα 3 χρονια που μου ειπε ο γιατρος μου για να παμε πιο σιγουρα για φυσιολογικα στην επομενη γεννα.

να σα στε καλά ολες σας..

Καλησπέρα. Με τον άντρα μου προσπαθούμε για 2ο παιδάκι και θα ήθελα πολύ να γεννήσω αυτή τη φορά με φτ, αν και το βλέπω πολύ δύσκολο. Στο 1ο παιδί γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική στη 38η εβδομάδα. Στη β επιπέδου βρέθηκε οτι η μία μητριαία αρτηρία μου είναι στενή και υπάρχει κίνδυνος προεκλαμψίας. Όντως μετά τον 6ο μήνα ανέβασα πίεση 14 και έτσι αποφασίστηκε να πάμε για καισαρική. Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει μανούλα με αντίστοιχο πρόβλημα υπέρτασης, η οποία γέννησε φυσιολογικά. Με ενδιαφέρει να είμαι προετοιμασμένη, γιατί ο γιατρός μου ήταν ανένδοτος για τη καισαρική.

cN3ep3.png

Καλησπέρα. Με τον άντρα μου προσπαθούμε για 2ο παιδάκι και θα ήθελα πολύ να γεννήσω αυτή τη φορά με φτ, αν και το βλέπω πολύ δύσκολο. Στο 1ο παιδί γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική στη 38η εβδομάδα. Στη β επιπέδου βρέθηκε οτι η μία μητριαία αρτηρία μου είναι στενή και υπάρχει κίνδυνος προεκλαμψίας. Όντως μετά τον 6ο μήνα ανέβασα πίεση 14 και έτσι αποφασίστηκε να πάμε για καισαρική. Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει μανούλα με αντίστοιχο πρόβλημα υπέρτασης, η οποία γέννησε φυσιολογικά. Με ενδιαφέρει να είμαι προετοιμασμένη, γιατί ο γιατρός μου ήταν ανένδοτος για τη καισαρική.

Καλημέρα. Ακολούθησες κάποια φαρμακευτική αγωγή για την υπέρταση; Άν ακολουθούσες κάποια αγωγή και έλεγχες την πίεσή σου θα μπορούσες να γεννήσεις φυσιολογικά. Τουλάχιστον έτσι κάνουν στο εξωτερικό. Πηγαίνουν για καισαρική μόνο αν φτάσει η πίεση στο 16 κατα την διάρκεια του τοκετού. Το 14 που είχες θεωρείτε το χαμηλότερο όριο στην υπέρταση της εκγυμοσύνης. Βέβαια ο γιατρός σου είναι γιατρός και καλά θα κάνεις να τον εμπιστέυεσαι αλλά όταν με το καλό μείνεις έγκυος ξανά πάρε και μία δεύτερη γνώμη.

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Ακολούθησες κάποια φαρμακευτική αγωγή για την υπέρταση; Άν ακολουθούσες κάποια αγωγή και έλεγχες την πίεσή σου θα μπορούσες να γεννήσεις φυσιολογικά. Τουλάχιστον έτσι κάνουν στο εξωτερικό. Πηγαίνουν για καισαρική μόνο αν φτάσει η πίεση στο 16 κατα την διάρκεια του τοκετού. Το 14 που είχες θεωρείτε το χαμηλότερο όριο στην υπέρταση της εκγυμοσύνης. Βέβαια ο γιατρός σου είναι γιατρός και καλά θα κάνεις να τον εμπιστέυεσαι αλλά όταν με το καλό μείνεις έγκυος ξανά πάρε και μία δεύτερη γνώμη.

συμφωνω.

αν την ελεγχεις και βρεις γιατρο που να υποστηριζει τον φυσιολογικο μετά απο καισαρικη δεν πιστευω να εχεις θεμα..

επισης επειδη ετυχε να ανεβάσω και εγώ λιγο πιεση σε αυτη την εγκυμοσυνη ο γιατρος μου μου ειχε πει να μην ανησυχω γιατι η πιεση της καρδιας μας ενδοιαφερει πιο πολυ και αυτο αν ειναι πάνω απο 8-9 ... η μεγάλη αν δεν συντρέχει αλλος λογος υγειας ερχεται σε δευτερη μοιρα και μπορεί να ρυθμιστει με φαρμακευτικη αγωγη..

οποτε οταν με το καλό μεινεις εγκυος πάρε και δευτερη γνωμη .

καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετική εξαλλου

το οτι εκανες προεκλαμψια στο πρωτο δεν σημαινει πως θα κάνεις και στο δευτερο...

απλά οταν με το καλο μεινεις θα προσεχεις πολυ το αλάτι.. στο λεω γιατι και εγώ την πρωτη μου κορη με προεκλαμψια την γεννησα αλλα σε αυτην την εγκυμοσυνη δεν εκανα καθολου πιεση περα απο καποια στιγμη που αρρωστησα και ανεβηκε λιγο.

συμφωνω.

αν την ελεγχεις και βρεις γιατρο που να υποστηριζει τον φυσιολογικο μετά απο καισαρικη δεν πιστευω να εχεις θεμα..

επισης επειδη ετυχε να ανεβάσω και εγώ λιγο πιεση σε αυτη την εγκυμοσυνη ο γιατρος μου μου ειχε πει να μην ανησυχω γιατι η πιεση της καρδιας μας ενδοιαφερει πιο πολυ και αυτο αν ειναι πάνω απο 8-9 ... η μεγάλη αν δεν συντρέχει αλλος λογος υγειας ερχεται σε δευτερη μοιρα και μπορεί να ρυθμιστει με φαρμακευτικη αγωγη..

οποτε οταν με το καλό μεινεις εγκυος πάρε και δευτερη γνωμη .

καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετική εξαλλου

το οτι εκανες προεκλαμψια στο πρωτο δεν σημαινει πως θα κάνεις και στο δευτερο...

απλά οταν με το καλο μεινεις θα προσεχεις πολυ το αλάτι.. στο λεω γιατι και εγώ την πρωτη μου κορη με προεκλαμψια την γεννησα αλλα σε αυτην την εγκυμοσυνη δεν εκανα καθολου πιεση περα απο καποια στιγμη που αρρωστησα και ανεβηκε λιγο.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Δεν έκανα προεκλαμψία, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να κάνω. Εννοείται οτι θα το ψάξω πολύ, απλώς με απογοητεύει πολύ το ότι στην 1η εγκυμοσύνη είχαν την ίδια γνώμη 3 γιατροί (εκ των οποίων οι 2 δεν είχαν κάποιο όφελος). Μου είπαν και οι 3 οτι σ' αυτές τις περιπτώσεις προτιμούν να μην το ρισκάρουν. Βέβαια, οι πίεσή μου ήταν ρυθμισμένη με αγωγή αλλά όσο προχωρούσε η εγκυμοσύνη ήταν δύσκολο να πέσει ακόμα και με το χαπάκι. Είχα κάνει υπέρηχο καρδιάς και ήταν καλός. Ο στόχος μου είναι τουλάχιστον το παιδάκι μου να πάρει όσο χρόνο χρειάζεται και εγώ να νιώσω τη χαρά της γέννας, έστω κι αν τελικά γεννήσω με καισαρική. Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.

cN3ep3.png

Κορίτσια sos ψάχνω μαία ειδική στο vbac που να είχατε προσωπική εμπειρία. Ήδη ρώτησα 2 και με απέρριψαν λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Στείλτε μου πμ σας παρακαλώ..

ποτάκης,

εγώ έκανα καισαρική λόγω προεκλαμψίας (πίεση 18, λεύκωμα, πρησμένα άκρα, στασιμότητα στην ανάπτυξη του εβρύου κλπ).

Τώρα προσπαθώ για vbac, είμαι στην 24η εβδομάδα και όλα πάνε καλά μέχρι τώρα! Οπότε μην το φοβάσαι, έχεις πολλές πιθανότητες. Εσύ ειδικά ήσουν και ηπιότερη περίπτωση από μένα...με το καλό!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 1 month later...

καλησπερα.. δεν εχω προλαβει να διαβασω ολα τα σχολια.. ηθελα να ρωτησω γνωμες/ εμπειριες / πληροφοριες για τον Γιωργο Μιχαλοπουλο στα Βριλλησια. Μου τον συστησε η παιδιατρος και ηθελα να μαθω καποια πραγματα απο μανουλες που τον ξερουν. Επισης για την γυναικολογο Ζώγια Χουλιάρα Θεοδωρίκα ! Ειμαι εγκυος στο δευτερο, 18η βδομαδα..

cf7op3.png

wQtYp3.png

καλησπερα.. δεν εχω προλαβει να διαβασω ολα τα σχολια.. ηθελα να ρωτησω γνωμες/ εμπειριες / πληροφοριες για τον Γιωργο Μιχαλοπουλο στα Βριλλησια. Μου τον συστησε η παιδιατρος και ηθελα να μαθω καποια πραγματα απο μανουλες που τον ξερουν. Επισης για την γυναικολογο Ζώγια Χουλιάρα Θεοδωρίκα ! Ειμαι εγκυος στο δευτερο, 18η βδομαδα..

εγκυος ακομα δεν ειμαι αλλα επειδη εχω ψαχτει οσο δεν παει για τον κ.Μιχαλοπουλο εχω μαθει τα καλυτερα!!! δεν κανει προκληση,δεν σε φορτωνει με περιττες βιταμινες κ χαπια,περιμενει ως τις 43 εβδομαδες κα!!!! με το καλο σου ευχομαι

Xc60p3.png ghL0p3.png

vasoulagal από οτι γνωρίζω και έχω μιλήσει μαζί με τον γιατρό μου είναι ο Γκόνγκας Λάζαρος αναλαμβανει vbac

οπότε έαν θες επικοινώνησε μαζί του είναι εδώ στην αθήνα

Διαφημίσεις

vasoulagal από οτι γνωρίζω και έχω μιλήσει μαζί με τον γιατρό μου είναι ο Γκόνγκας Λάζαρος αναλαμβανει vbac

οπότε έαν θες επικοινώνησε μαζί του είναι εδώ στην αθήνα

σε ευχαρηστω πολυ για την απαντηση!! σε πιο νοσοκομειο ειναι? πως μπορω να επικοινωνησω μαζι του?

Καλησπέρα,

υπάρχει κάπου κάποια λίστα με τους γιατρούς που αναλαμβάνουν και εχουν εμπειρία με vbac; Εψαξα λίγο στο φόρουμ αλλα δεν βρήκα κάπου να ειναι συγκεντρωμένοι.

ευχαριστω!

Για τον Μιχαλόπουλο εχω ακουσει καο εγω τα καλυτερα! Ξερω πολλες κοπελες που έκαναν vbac μαζι του.

Μακαρι να άλλαζαν ολοι οι γιατροι γνώμη, ποτε δεν ειναι αργά!

Αλλα προσωπικά θα πήγαινα σε γιατρο που να ειναι έμπειρος στο vbac.

Εκτος βεβαια και αν το δημόσιο ειναι μονόδρομος!

CAzNp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα κοριτσια.Θελω να ρωτησω αν καποια κοπελα εχει 'η ξερει γιατρο που κανει vbac στο Παπαγεωργειου Θεσσαλονικης.Ας μου στειλει πμ παρακαλω.Σας ευχαριστω.

• 1 month later...

Καλησπερα. Ποια κοπελα συμπληρωνει τη λιστα;

Προσθεστε ενα επιτυχημενο vbac από μενα με τον εξαιρετικό κ.Δημητριου και την φοβερη μαια του Παναγιωτα Λαζου!

• 2 εβδομάδες μετά...

nitsa_ge συγχαρητήρια, να σου ζήσει το μωράκι σου

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

verak- επιτυχής- Αγ. Μπουζάκη-θεσ/νικη

mpourmpoulithras-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

bouboukatsi-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Garouf-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

@marilou-επιτυχής - Γιαννίκος Λ. Αθήνα

MAMA-AGA -επιτυχής (3η φορά)

mirellaki- επιτυχής - Isabel Rosas Alcantara Αθήνα-Μ.Γκόσμα (μαία)

ΜΑΡΙΑΛ - επιτυχής (2η φορά)

Γαρδουμπάκι- επιτυχής - Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Super Mummy - επιτυχής- Γιαννίκος Λ.- Έλντα Λατη (μαία) - Αθήνα

two_girls-επιτυχής- Γιαννίκος Λ.- Αθήνα

sofiateli-επιτυχής-Απ. Μαμόπουλος-Θεσ/κη

mamamin - επιτυχής - Γιαννίκος Λ. -Αθήνα

nitsa_ge-επιτυχής - Βαγγ. Δημητρίου -Π.Λάζου (μαία)- Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη κτ (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

Katerina+Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27-επαναληπτικη καισαρική- Γιαννίκος Λ. Αθήνα

mlne-επαναληπτικη καισαρική-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

efrossyni-επαναληπτική καισαρική-Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

filoudaki- επαναληπτική καισαρική- Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

Amarilis81 - επαναληπτική κτ - Ταντανάσης Χάρης - Αθήνα

eliza k- άγνωστη έκβαση τοκετού- ΠΗΤ 21/12/12- Μπουζάκη- θεσ/νικη

zazou_v-άγνωστη έκβαση τοκετού- ΠΗΤ 27/05/13-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

tangobsession- άγνωστη έκβαση τοκετού- ΠΗΤ 21/09/13-Γιαννίκος Λ.

• 2 εβδομάδες μετά...

Να μοιραστώ και εγώ την ιστορία μου μαζί σας! Το 2012 γέννησα το πρώτο μου αγοράκι με καισαρική γιατί ήταν Αύγουστος και όπως καταλαβαίνετε και εσείς ο πρώην γιατρός μου ήθελε να πάει διακοπές και με ένα κάρο δικαιολογίες με ανάγκασε να κάνω καισαρική. Δεν ήξερα και εγω τον εμπιστευόμουν και σκέφτηκα πάνω απόλα η υγεία του παιδιού μου. Πριν μείνω έγκυος ξανά έψαξα πάρα πολύ για το vbac και για γιατρούς που όχι μόνο αναλαμβάνουν αλλά έχουν πολυετή πείρα πάνω σε αυτό. Μόλις έμεινα έγκυος ένα χρόνο μετά από την γέννηση του πρώτου μου γιού επισκεύτηκα τους γιατρούς που είχα καταλήξει και αυτός που με κέρδισε ήταν ο Αρης Καραγιαννίδης ο οποίος σπούδασε και δούλεψε πολλά χρόνια στη Γερμανία. Στο εξωτερικό το vbac είναι ρουτίνα πλέον, όχι όπως εδώ στην Ελλάδα που όλοι οι γιατροί αναλαμβάνουν μα ελάχιστοι το πραγματοποιούν. Οτι είχα διαβάσει μου τα είπε και ο ίδιος ο Καραγιαννίδης. Επίσης είναι ειλικρινής και ευθύς. Δεν πρόκειται να σου χαιδέψει τα αυτιά και σε ότι έλεγε έπεφτε μέσα!! Και όπως φαντάζεστε τα κατάφερα!!!!! Γέννησα το δεύτερο μου αγοράκι με φυσιολογικό τοκετό!! Επειδή έχω ακούσει πολλά και άπειρες δικαιολογίες από γιατρούς που υποστηρίζουν ότι ξέρουν αλλά πάντα κάτι τυχαίνει και δεν κάνουν vbac προσέξτε κορίτσια σε ποιον εμπιστεύεστε την ζωή τη δική σας και του παιδιού σας.

Κορίτσια καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω 2 πραγματάκια:

1) αν υπάρχει κάποια κοπέλα που στην πορεία του τοκετού με vbac αντιμετώπισε ρήξη μήτρας και μπήκε για καισαρική

2) αν γέννησε καμία με vbac σε εφημερεύον νοσοκομείο χωρίς δικό της γιατρό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...