Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχω ΠΗΤ 27 Μάη κι έχω γιατρό τον Γιαννίκο. Δεν ξέρω πώς να ενημερώσω τη λίστα :oops: Εσύ πότε με το καλό;

Δεν ειμαι ακομα εγκυος,αλλα προσπαθω να ενημερωθω οσο γινεται πιο πολυ για οταν ερθει η ωρα με το καλο. Σου ευχομαι να πανε ολα καλα!

Προσπάθησα να το μαζέψω λίγο, διορθώστε με αν υπάρχουν λάθη :lol:

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

verak- επιτυχής- Αγ. Μπουζάκη-θεσ/νικη

mpourmpoulithras-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

bouboukatsi-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Garouf-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

@marilou-επιτυχής - Γιαννίκος Λ. Αθήνα

MAMA-AGA -επιτυχής (3η φορά)

mirellaki- επιτυχής - Isabel Rosas Alcantara Αθήνα

ΜΑΡΙΑΛ - επιτυχής (2η φορά)

Γαρδουμπάκι- επιτυχής - Γιαννίκος Λ. Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

Katerina+Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27-επαναληπτικη καισαρική- Γιαννίκος Λ. Αθήνα

mlne-επαναληπτικη καισαρική-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

eliza k- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 21/12/12- Μπουζάκη Αγγ.- θεσ/νικη

efrossyni- στην προσπαθεια - ΠΗΤ 05/01/13-Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

filoudaki-στην προσπάθεια ΠΗΤ 02/04/13- Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

zazou_v-στην προσπάθεια- ΠΗΤ 27/05/13-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Super Mummy - στην προσπάθεια -ΠΗΤ ??????? - Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

mamin - στην προσπάθεια - ΠΗΤ .../10/13 - Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

Δεν ειμαι ακομα εγκυος,αλλα προσπαθω να ενημερωθω οσο γινεται πιο πολυ για οταν ερθει η ωρα με το καλο. Σου ευχομαι να πανε ολα καλα!

Καλά κάνεις. Μακάρι να είχαμε ενημερωθεί τόσο καλά στην πρώτη μας εγκυμοσύνη :( κι εγώ σου εύχομαι να κρατήσεις θετικό τεστ όταν το θελήσεις.

Προσπάθησα να το μαζέψω λίγο, διορθώστε με αν υπάρχουν λάθη :lol:

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

Πενουλα-επιτυχής

efrossyni- στην προσπαθεια - ΠΗΤ 05/01/13-Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

Νομίζω ότι είναι οκ. Καλή δουλειά ;) Κανένα νέο από την efrossyni και την eliza k.. Θα τις κρατάνε απασχολημένες τα μπεμπάκια τους φαίνεται.

Διαφημίσεις

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

Πενουλα-επιτυχής

efrossyni-επαναληπτικη καισαρική-Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

αν δεν κάνω λάθος η efrossyni τελικά γέννησε με καισαρική, τώρα συνδύασα την ιστορία από το fb.. έχω ανανεώσει τη λίστα..

Kορίτσια καλημέρα!!!!

Είμαι καινούρια στο forum και θα ήθελα να καταθέσω την εμπειρία μου για να ενθαρρύνω όσες από εσάς προσπαθείτε για vbac. O μπέμπης μου είναι ήδη 4 μηνών, έχουμε ηρεμήσει καθώς κοιμόμαστε πλέον το βράδυ, οπότε θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις στιγμές που έζησα στην διάρκεια του τοκετού και ο,τι προηγήθηκε.

Είχα 3 φυσιολογικούς τοκετούς όταν πριν 1 περίπου χρόνο (τον Δεκέμβρη του 2011) γέννησα με καισαρική τα διδυμάκια μου λόγω προωρότητας στις 30+5 και καθώς το δεύτερο είχε τυλιγμένο λώρο. Βασικά η προωρότητα ήταν η βασική αιτία. Έκανα ολική νάρκωση καθώς ήταν μονόδρομος αφού πριν κάποιες ώρες είχα πάρει κάποιο φάρμακο που απαγορεύει ρητά την επισκληρίδιο (ίσως και καλύτερα αφού δεν έχω κάνει ποτέ επισκληρίδιο και δεν την πολυβλέπω με καλό μάτι, μπορεί βέβαια να υπερβάλλω αλλά έτσι νοιώθω). Τέλος πάντων, η μετεγχειρητική περίοδος ήταν ο,τι χειρότερο είχα βιώσει έως τότε, πόναγα πολύ και γενικά δεν ήθελα να ακούσω για καισαρική!!!

Μετά από λίγο καιρό, περίπου κανά τετράμηνο, μαθαίνω οτι είμαι ξανά έγκυος... Ήμουν ήδη δυο μηνών και δεν είχα πάρει χαμπάρϊ!! Πανικός!!!! Ανάμικτα συναισθήματα!!! Ήταν κάτι απρόσμενο, αναπάντεχο καθώς είχα πρόβλημα με τις σάλπιγγες και η προηγούμενη εγκυμοσύνη με τα δίδυμα ήταν αποτέλεσμα εξωσωματικής!!! Είχαμε αποφασίσει με τον άντρα μου να μην κάνουμε άλλο παιδάκι, τα 5 ήταν μια χαρά... θέλαμε και οι δύο σίγουρα 4, μας προέκυψαν 5, όποτε όλα τέλεια.... προκύπτει λοιπόν τον Μάιο καινούρια εγκυμοσύνη και δεν ξέραμε πως να αντιδράσουμε.... από τη μιά λέω ναι το κρατάω από την άλλη η σκέψη μιας νεας καισαρικής μόλις ένα χρόνο μετά την προηγούμενη με πανικόβαλλε!!! Παναγία μου!!! Δεν ήθελα με τίποτα να το ξαναπεράσω αυτό!!!

Πάω λοιπόν στο γιατρό μου σαν βρεγμένη γάτα για τον υπέρηχο, όλα καλά με το μωρό μου λέει. Τον ρωτάω λοιπόν αν είναι όλα οκ με το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Βλέπετε η καισαρική μου έγινε στις 18/12/2011 και είχα ΠΗΤ 5/12/2012. Όποτε τον ρωτάω "γίνεται γιατρέ να γίνει καισαρική πάλι τόσο σύντομα;; δεν υπάρχει πρόβλημα;;" (ούτε γνώριζα η χαζή τον όρο vbac!!!) Mου απαντάει "όλα καλά είναι, γεννάς και φυσιολογικά αν θέλεις. Μην ανησυχείς." Μένω κάγκελο, αλλά αρχιζώ και αναθαρρώ!!! Λες να γλυτώσω το μαχαίρι;;; Γυρνάω σπίτι και ψάχνω στο internet να βρω ο,τι σχετικό υπήρχε. Μαθαίνω τον όρο vbac, αρχίζω και ενημερώνομαι και μέσα μου να ελπίζω οτι θα ξαναζήσω μια μοναδική εμπειρία φυσιολογικού τοκετού. Όταν έχεις γεννήσει φυσιολογικά και ξέρεις τι εστί φυσιολογικός τοκετός το θέλεις ακόμα περισσότερο...

Για να μην μακρηγορώ, στις 36+3 γέννησα φυσιολογικά μόλις 11 μηνές μετά την καισαρική!!! Όταν μπήκα στο Ιασώ και είδαν την τομή με ρωτούν: "Πότε έγινε η καισαρική;;" Όταν απάντησα πριν ούτε σχεδόν 11 μήνες έμειναν να με κοιτάνε!!! Όταν ήρθε ο γιατρός μου όλοι τον κοίταγαν κάπως.... Έλεγαν ότι πρέπει να είναι τρελός ο άνθρωπος για να πηγαίνει για ΦΤ τόσο σύντομα... Κι όμως!!!

Όλα πήγαν περίφημα με την καθοδήγησή του!!! Ολόκληρη η πορεία του τοκετού γινόταν όπως έπρεπε... Σε μιάμιση ώρα αφού μου είχε σπάσει τα νερά γέννησα το μπεμπάκι μου 2880. Πλέον, 4 μήνες μετά είναι ήδη 7 κιλά και έγω τρισευτυχισμένη!!!

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μανούλες που το θέλουν ένα επιτυχημένο vbac και ο,τι πραγματικά θεωρούν εκείνες καλύτερο για τις ίδιες.....

έξι αγκαλιές, έξι φιλιά και ένα ακόμη πιο μεγάλο από τον άνθρωπο που μου τα χάρισε όλα αυτά....

Σας λατρεύω και τους εφτά......

Kορίτσια καλημέρα!!!!

Είμαι καινούρια στο forum και θα ήθελα να καταθέσω την εμπειρία μου για να ενθαρρύνω όσες από εσάς προσπαθείτε για vbac. O μπέμπης μου είναι ήδη 4 μηνών, έχουμε ηρεμήσει καθώς κοιμόμαστε πλέον το βράδυ, οπότε θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις στιγμές που έζησα στην διάρκεια του τοκετού και ο,τι προηγήθηκε.

Είχα 3 φυσιολογικούς τοκετούς όταν πριν 1 περίπου χρόνο (τον Δεκέμβρη του 2011) γέννησα με καισαρική τα διδυμάκια μου λόγω προωρότητας στις 30+5 και καθώς το δεύτερο είχε τυλιγμένο λώρο. Βασικά η προωρότητα ήταν η βασική αιτία. Έκανα ολική νάρκωση καθώς ήταν μονόδρομος αφού πριν κάποιες ώρες είχα πάρει κάποιο φάρμακο που απαγορεύει ρητά την επισκληρίδιο (ίσως και καλύτερα αφού δεν έχω κάνει ποτέ επισκληρίδιο και δεν την πολυβλέπω με καλό μάτι, μπορεί βέβαια να υπερβάλλω αλλά έτσι νοιώθω). Τέλος πάντων, η μετεγχειρητική περίοδος ήταν ο,τι χειρότερο είχα βιώσει έως τότε, πόναγα πολύ και γενικά δεν ήθελα να ακούσω για καισαρική!!!

Μετά από λίγο καιρό, περίπου κανά τετράμηνο, μαθαίνω οτι είμαι ξανά έγκυος... Ήμουν ήδη δυο μηνών και δεν είχα πάρει χαμπάρϊ!! Πανικός!!!! Ανάμικτα συναισθήματα!!! Ήταν κάτι απρόσμενο, αναπάντεχο καθώς είχα πρόβλημα με τις σάλπιγγες και η προηγούμενη εγκυμοσύνη με τα δίδυμα ήταν αποτέλεσμα εξωσωματικής!!! Είχαμε αποφασίσει με τον άντρα μου να μην κάνουμε άλλο παιδάκι, τα 5 ήταν μια χαρά... θέλαμε και οι δύο σίγουρα 4, μας προέκυψαν 5, όποτε όλα τέλεια.... προκύπτει λοιπόν τον Μάιο καινούρια εγκυμοσύνη και δεν ξέραμε πως να αντιδράσουμε.... από τη μιά λέω ναι το κρατάω από την άλλη η σκέψη μιας νεας καισαρικής μόλις ένα χρόνο μετά την προηγούμενη με πανικόβαλλε!!! Παναγία μου!!! Δεν ήθελα με τίποτα να το ξαναπεράσω αυτό!!!

Πάω λοιπόν στο γιατρό μου σαν βρεγμένη γάτα για τον υπέρηχο, όλα καλά με το μωρό μου λέει. Τον ρωτάω λοιπόν αν είναι όλα οκ με το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Βλέπετε η καισαρική μου έγινε στις 18/12/2011 και είχα ΠΗΤ 5/12/2012. Όποτε τον ρωτάω "γίνεται γιατρέ να γίνει καισαρική πάλι τόσο σύντομα;; δεν υπάρχει πρόβλημα;;" (ούτε γνώριζα η χαζή τον όρο vbac!!!) Mου απαντάει "όλα καλά είναι, γεννάς και φυσιολογικά αν θέλεις. Μην ανησυχείς." Μένω κάγκελο, αλλά αρχιζώ και αναθαρρώ!!! Λες να γλυτώσω το μαχαίρι;;; Γυρνάω σπίτι και ψάχνω στο internet να βρω ο,τι σχετικό υπήρχε. Μαθαίνω τον όρο vbac, αρχίζω και ενημερώνομαι και μέσα μου να ελπίζω οτι θα ξαναζήσω μια μοναδική εμπειρία φυσιολογικού τοκετού. Όταν έχεις γεννήσει φυσιολογικά και ξέρεις τι εστί φυσιολογικός τοκετός το θέλεις ακόμα περισσότερο...

Για να μην μακρηγορώ, στις 36+3 γέννησα φυσιολογικά μόλις 11 μηνές μετά την καισαρική!!! Όταν μπήκα στο Ιασώ και είδαν την τομή με ρωτούν: "Πότε έγινε η καισαρική;;" Όταν απάντησα πριν ούτε σχεδόν 11 μήνες έμειναν να με κοιτάνε!!! Όταν ήρθε ο γιατρός μου όλοι τον κοίταγαν κάπως.... Έλεγαν ότι πρέπει να είναι τρελός ο άνθρωπος για να πηγαίνει για ΦΤ τόσο σύντομα... Κι όμως!!!

Όλα πήγαν περίφημα με την καθοδήγησή του!!! Ολόκληρη η πορεία του τοκετού γινόταν όπως έπρεπε... Σε μιάμιση ώρα αφού μου είχε σπάσει τα νερά γέννησα το μπεμπάκι μου 2880. Πλέον, 4 μήνες μετά είναι ήδη 7 κιλά και έγω τρισευτυχισμένη!!!

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μανούλες που το θέλουν ένα επιτυχημένο vbac και ο,τι πραγματικά θεωρούν εκείνες καλύτερο για τις ίδιες.....

να χαίρεσαι πρώτον τα παιδάκια σου!!!! σε ζηλεύω (με την καλή έννοια) για το ότι έκανες 6 παιδάκια και που κατάφερες να γεννήσεις φυσιολογικά μετά από καισαρική!!!!!!!!!

δεν έχω εμπειρία καισαρικής αλλά και εγώ φοβάμαι πολύ το νυστέρι...

θέλει πολύ θάρρος αυτό που έκανες και που κάνουν και άλλες γυναίκες και μπράβο σας!!!!!!!!!!!!!

μπορώ να σου πω ότι η ιστορία σου με συγκίνησε πολύ και με έκανε να ελπίζω στο μέλλον, δεν είναι τόσο μαύρα τα πράγματα τελικά!!!!!!!!!!!

μακάρι να με αξιώσει ο θεός να κάνω και άλλα παιδάκια και να μπορώ να τους δώσω όλα τα εφόδια που χρειάζονται!!!!!!!!!!

να είσαι καλά και ευτυχισμένη με την οικογένεια σου και να ξέρεις ότι εγώ προσωπικά σε θαυμάζω πολύ παρόλο που δεν σε ξέρω!!!!!!!!!!!

φιλικά εμορφία..!

LzEcp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ!!!

Ελπίζω απλά να ενημερωθούν κι άλλες μανούλες που δεν γνωρίζουν και να τολμήσουν αυτό που πραγματικά θέλουν. Θεωρώ οτι η στιγμή του τοκετού δεν σε κάνει μάνα, άλλα είναι αυτά που έχουν σημασία!!!

Αστεράκι δεν ξέρω αν έχεις παιδάκια αλλά σου εύχομαι ολόψυχα να κάνεις όσα εσύ θέλεις... Εμένα δεν μου αρκούσαν τα δυο, βασικά ένοιωθα οτι δεν ήμουν ολοκληρωμένη κι εγώ κι ο άντρας μου, οπότε θέλαμε κι άλλα...

Ακόμα και στις μέρες μας θεωρώ οτι όλα γίνονται.. αρκεί να υπάρχει θέληση, γέλιο και αισιοδοξία...

Εύχομαι ολόψυχα ο,τι καλύτερο για σένα...

Ελπίζω να τα λέμε εδώ...

Φιλιά, Δέσποινα.....

:-P

έξι αγκαλιές, έξι φιλιά και ένα ακόμη πιο μεγάλο από τον άνθρωπο που μου τα χάρισε όλα αυτά....

Κι επειδή είμαι κι εγώ ολίγον άσχετη προσθέστε με:

Despina mama: επιτυχής Μαρίνος Τσιριγώτης

Κορίτσια σας ευχαριστώ!!!

Ελπίζω απλά να ενημερωθούν κι άλλες μανούλες που δεν γνωρίζουν και να τολμήσουν αυτό που πραγματικά θέλουν. Θεωρώ οτι η στιγμή του τοκετού δεν σε κάνει μάνα, άλλα είναι αυτά που έχουν σημασία!!!

Αστεράκι δεν ξέρω αν έχεις παιδάκια αλλά σου εύχομαι ολόψυχα να κάνεις όσα εσύ θέλεις... Εμένα δεν μου αρκούσαν τα δυο, βασικά ένοιωθα οτι δεν ήμουν ολοκληρωμένη κι εγώ κι ο άντρας μου, οπότε θέλαμε κι άλλα...

Ακόμα και στις μέρες μας θεωρώ οτι όλα γίνονται.. αρκεί να υπάρχει θέληση, γέλιο και αισιοδοξία...

Εύχομαι ολόψυχα ο,τι καλύτερο για σένα...

Ελπίζω να τα λέμε εδώ...

Φιλιά, Δέσποινα.....

:-P

έχω ένα αγοράκι 3 χρόνων και 4ων μηνών!!!!!!!! και μία παλίνδρομη:(

όμως προσπαθούμε για το επόμενο και μακάρι να έρθει και τρίτο!!!!!!!!!

όλα γίνονται και εγώ το πιστεύω φτάνει να υπάρχει αγάπη και αλληλοκατανόηση!!!!!!!!!!!!!!!!

εδώ θα τα λέμε δέσποινα μου για το ότιδήποτε:-):-):-):-)

LzEcp2.png

Να χαίρεσαι το αντράκι σου!!!

Ελπίζω σύντομα και με το δεύτερο....

Θα χαρώ να ακούσω τα ευχάριστα....

Συμβουλή από μια μαμά που έχει περάσει ώρες αγωνίας για το αν θα καταφέρει να μείνει έγκυος (έχω και δυο επιτυχημένες-ευτυχώς-εξωσωματικές), οπότε σε νοιώθω απόλυτα: βγάλτο τελείως από το μυαλό σου και θα έρθει μόνο του!! Όταν πεις "τέλος δεν ξαναπροσπαθώ", τότε θα έρθει το άτιμο!!! Θα δεις!!!

Φιλιά πολλά...:P

Να χαίρεσαι το αντράκι σου!!!

Ελπίζω σύντομα και με το δεύτερο....

Θα χαρώ να ακούσω τα ευχάριστα....

Συμβουλή από μια μαμά που έχει περάσει ώρες αγωνίας για το αν θα καταφέρει να μείνει έγκυος (έχω και δυο επιτυχημένες-ευτυχώς-εξωσωματικές), οπότε σε νοιώθω απόλυτα: βγάλτο τελείως από το μυαλό σου και θα έρθει μόνο του!! Όταν πεις "τέλος δεν ξαναπροσπαθώ", τότε θα έρθει το άτιμο!!! Θα δεις!!!

Φιλιά πολλά...:P

προσπαθώ να μην το σκέφτομαι αλλά ξέρεις πως είναι!!!!!

θα έρθει όμως που θα πάει??? και τότε όλα θα αλλάξουν!!!!!!!!!!!!!!!

LzEcp2.png

Διαφημίσεις

Despina mama συγχαρητήρια σε σένα και στον γιατρό σου κι ευχαριστούμε που παρέθεσες την εμπειρία σου, ξέρεις πόσο σημαντική είναι για κάποιες κοπέλες που παρακολουθούν το θέμα. Να σου ζήσει όλη η οικογένεια, και ο μπαμπάς σας :D

αστεράκι!!! με το καλό κορίτσι μου, με το 3ο σύντομα αγκαλίτσα. Πόσο σας θαυμάζω που κάνετε πολλά παιδιά, εγώ είπα "το μαγαζί έκλεισε"... εκτός αν κερδίσω το λόττο που δεν παίζω :confused:

κατερίνα 73, δεν ξέρω ημερομηνία, θα σε βάλω πριν από την "φουρνιά" του Ιανουαρίου, οκ?

zazou_v, σου εύχομαι να έρθουν όπως ακριβώς τα φαντάζεσαι αυτή τη φορά και, αν εξαιρέσουμε την αναμονή, να ξαναταυτιστείς μαζί μου με ένα πετυχημένο vbac και μια τόσο εύκολη γέννα. Ανυπομονώ να σε δω στο επάνω μέρος της λίστας. Φαντάζομαι την σκηνή με τον άντρα σου και γελάω μόνη μου, χιχιχι.

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

Πενουλα-επιτυχής

Despina mama - επιτυχής - Τσιριγώτης Μ.- Αθήνα

κατερίνα 73 - επιτυχής - Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

efrossyni-επαναληπτικη καισαρική-Γιαννίκος Λ. - Αθήνα

zazou_v, άλλαξε το σκηνικό και σκέφτηκα να σε ενημερώσω. Η κόρη μου ψευτοκλαίει συνεχώς, ξυπνάει κι έρχεται στο κρεβάτι μου, θέλει να χαϊδεύεται, γίνεται επιθετική (πχ. τσιμπάει, γρατσουνάει επίτηδες και δυνατά για να δει αντιδράσεις), το χειρότερο απ'όλα η γκρίνια της, και σταματάω εδώ γιατί βγαίνουμε εκτός vbac θέματος. Πρέπει να αρχίσω να ψάχνω σε άλλη ενότητα τώρα! Απλά έχε το υπόψη σου, οι πολύτεκνες της παρέας θα ξέρουν σίγουρα περισσότερα επί του θέματος. Απορώ τι θα έκανε αν ήταν μεγαλύτερη :confused:

zazou_v, άλλαξε το σκηνικό και σκέφτηκα να σε ενημερώσω. Η κόρη μου ψευτοκλαίει συνεχώς, ξυπνάει κι έρχεται στο κρεβάτι μου, θέλει να χαϊδεύεται, γίνεται επιθετική (πχ. τσιμπάει, γρατσουνάει επίτηδες και δυνατά για να δει αντιδράσεις), το χειρότερο απ'όλα η γκρίνια της, και σταματάω εδώ γιατί βγαίνουμε εκτός vbac θέματος. Πρέπει να αρχίσω να ψάχνω σε άλλη ενότητα τώρα! Απλά έχε το υπόψη σου, οι πολύτεκνες της παρέας θα ξέρουν σίγουρα περισσότερα επί του θέματος. Απορώ τι θα έκανε αν ήταν μεγαλύτερη :confused:

Καλά έκανες. Έχω καταλήξει πάντως ότι είναι αναπόφευκτη μια τέτοια αντίδραση, αν όχι απαραίτητη. Είναι επιθυμητό να εκδηλώνονται τα αρνητικά συναισθήματα που είναι βέβαιο ότι θα προκαλούνταν σε οποιονδήποτε χάνει την "αποκλειστικότητα", πόσο μάλλον σε ένα παιδάκι που έχει ένα Εγώ τεράστιο ακόμα. Αυτό που με προβληματίζει είναι τι στάση πρέπει να κρατήσω για να το αντιμετωπίσει και η ίδια αποτελεσματικά, χωρίς να της αφήσει κατάλοιπα και να έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει αργότερα μια υγιή αδελφική σχέση με τον αδερφό της. Τέλος πάντων, για να μην κάνουμε κατάχρηση του χώρου εδώ. Βρήκα το παρακάτω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=111350. Αν βρεις κάτι άλλο, ενημέρωσε.;) Καλό κουράγιο! Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η μικρή διαφορά ηλικίας κάνει τα πράγματα πιο "αναίμακτα". Ωστόσο, τα μάτια μας 14!

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας.. Έχω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας τους φόβους μου για ρήξη μήτρας και πιθανής εγκεφαλικής βλάβης του μωρού μου. .:( Κάθε φορά που κάποια κοπέλα προσπαθεί για vbac και τα καταφέρνει (με αποκορύφωμα την απόλυτη ταύτισή μου με το Γαρδουμπάκι :D) αλλά ακόμα κι αν καταλήξει σε καισαρική με ένα υγιές τελειόμηνο μωρό, ενθουσιάζομαι και νιώθω πολύ αποφασισμένη. Υπάρχουν όμως και φάσεις που με παίρνει λίγο από κάτω και σκέφτομαι τα χειρότερα σενάρια.. κι αν είμαι αυτή η μία στις εκατό ή στις 200; Για τους γιατρούς είναι αριθμοί, στατιστικές και πιθανότητες και είναι απόλυτα σωστή κι επιστημονική προσέγγιση αλλά δε νομίζω να με παρηγορήσει αν αυτό συμβεί σε εμένα..και για να είμαι ειλικρινής δε φοβάμαι για τη μήτρα μου..ας μείνει το μωρό μου όσο πρέπει μέσα της και δε με νοιάζει. Φοβάμαι τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει για το μωρό μου μια τέτοια εξέλιξη και ιδιαίτερα την εγκεφαλική βλάβη. Μετά σκέφτομαι ότι ο γιατρός μου είναι πολύ έμπειρος και το νοσοκομείο σούπερ εξοπλισμένο και λίγο καθησυχάζομαι. Εσείς δεν είχατε παρόμοιους φόβους; Φοβάμαι μήπως προκαλέσω ότι φοβάμαι πιο πολύ.. :oops:

zazou_v με το καλό το μωράκι σου!

Δεν είμαι σε προσπάθεια για vbac, καθώς έχουν περάσει μόλις 5 μήνες από την καισαρική που έκανα, αλλά διαβάζοντας το μήνυμά σου ένιωσα την ανάγκη να σου πω να μη σκέφτεσαι αρνητικά, οι θεωρητικές επιπλοκές μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε κύηση, εννοώ χωρίς να υφίσταται καν ενδεχόμενο vbac, αλλά αν δεν υπάρχει κάποιος σαφής λόγος ανησυχίας είναι κρίμα να βασανίζεις τον εαυτό σου. Να σκέφτεσαι κάθε μέρα ότι όλα θα πάνε καλά :)

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας.. Έχω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας τους φόβους μου για ρήξη μήτρας και πιθανής εγκεφαλικής βλάβης του μωρού μου. .:( Κάθε φορά που κάποια κοπέλα προσπαθεί για vbac και τα καταφέρνει (με αποκορύφωμα την απόλυτη ταύτισή μου με το Γαρδουμπάκι :D) αλλά ακόμα κι αν καταλήξει σε καισαρική με ένα υγιές τελειόμηνο μωρό, ενθουσιάζομαι και νιώθω πολύ αποφασισμένη. Υπάρχουν όμως και φάσεις που με παίρνει λίγο από κάτω και σκέφτομαι τα χειρότερα σενάρια.. κι αν είμαι αυτή η μία στις εκατό ή στις 200; Για τους γιατρούς είναι αριθμοί, στατιστικές και πιθανότητες και είναι απόλυτα σωστή κι επιστημονική προσέγγιση αλλά δε νομίζω να με παρηγορήσει αν αυτό συμβεί σε εμένα..και για να είμαι ειλικρινής δε φοβάμαι για τη μήτρα μου..ας μείνει το μωρό μου όσο πρέπει μέσα της και δε με νοιάζει. Φοβάμαι τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει για το μωρό μου μια τέτοια εξέλιξη και ιδιαίτερα την εγκεφαλική βλάβη. Μετά σκέφτομαι ότι ο γιατρός μου είναι πολύ έμπειρος και το νοσοκομείο σούπερ εξοπλισμένο και λίγο καθησυχάζομαι. Εσείς δεν είχατε παρόμοιους φόβους; Φοβάμαι μήπως προκαλέσω ότι φοβάμαι πιο πολύ.. :oops:
Κι εγω φοβαμαι δυστυχως αλλα ο φοβος μου δεν επηρεαζει την αποφαση μου την επομενη φορα να προσπαθησω να γεννησω φυσιολογικα. Δεν ξερω αν θα αγχωθω περισσοτερο οταν θα πλησιαζει η ωρα, αλλα χθες μολις αναλογιστηκα ποσο δυσκολη αναρρωση ειχα απο την καισαρικη,δεν μπορουσα να σηκωθω απο το κρεβατι μονη μου, ουτε να κατσω μονη μου για μερες. Ειναι μερες που αγχωνομαι οταν σκεφτομαι το ενδεχομενο ρηξης αλλα οσο περνα απο το χερι μου θα κανω ο,τι μπορω,δηλ. θα βρω εναν καλο γιατρο και σιγουρα θα γεννησω σε κλινικη οπου νιωθω μεγαλυτερη ασφαλεια. Απο εκει και περα...θα προσευχομαι ο Θεος να εχει καλα το παιδι κι εμενα.

Παντως τα συναισθηματα ανησυχιας φευγουν οταν φανταζομαι να γενναω ενα μωρακι με τον αντρα μου στο πλευρο μου και να το παιρνω κατευθειαν αγκαλια να το θηλασω...Τι ωραια εικονα...Μακαρι να πραγματοποιηθει για οσες το επιθυμουμε :D

Κι εγω φοβαμαι δυστυχως αλλα ο φοβος μου δεν επηρεαζει την αποφαση μου την επομενη φορα να προσπαθησω να γεννησω φυσιολογικα. Δεν ξερω αν θα αγχωθω περισσοτερο οταν θα πλησιαζει η ωρα, αλλα χθες μολις αναλογιστηκα ποσο δυσκολη αναρρωση ειχα απο την καισαρικη,δεν μπορουσα να σηκωθω απο το κρεβατι μονη μου, ουτε να κατσω μονη μου για μερες. Ειναι μερες που αγχωνομαι οταν σκεφτομαι το ενδεχομενο ρηξης αλλα οσο περνα απο το χερι μου θα κανω ο,τι μπορω,δηλ. θα βρω εναν καλο γιατρο και σιγουρα θα γεννησω σε κλινικη οπου νιωθω μεγαλυτερη ασφαλεια. Απο εκει και περα...θα προσευχομαι ο Θεος να εχει καλα το παιδι κι εμενα.

Παντως τα συναισθηματα ανησυχιας φευγουν οταν φανταζομαι να γενναω ενα μωρακι με τον αντρα μου στο πλευρο μου και να το παιρνω κατευθειαν αγκαλια να το θηλασω...Τι ωραια εικονα...Μακαρι να πραγματοποιηθει για οσες το επιθυμουμε :D

Δε συζητώ να πάω για προγραμματισμένη καισαρική.. και προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά, κι όμορφες σκηνές σαν κι αυτή που περιγράφεις nuvola και τα δάκρυά μου δεν συγκρατούνται από τώρα :-) Υπάρχουν όμως και φορές που δεν μπορώ να μην κάνω και αρνητικές σκέψεις. Το έχω γενικά σαν άνθρωπος να θέλω να είμαι προετοιμασμένη για το χειρότερο σενάριο. Γι΄αυτό καθόμουν και διάβαζα για αποτυχημένα vbac σε ξένα forum. Μεγάλη βλακεία..μου είπε κι η μαία να κόψω το πολύ διάβασμα. Το ξέρω ότι αυτό δεν είναι καλό κι ότι αυτές μου οι φοβίες μπορεί να μη με αφήσουν να χαλαρώσω κι ουσιαστικά να προκαλέσω την όποια επιπλοκή. Πάντως από τις ιστορίες vbac που διαβάζω καμία κοπέλα δε φαίνεται να είχε τέτοιες φοβίες. Τις θαυμάζω.

To γεγονος οτι δεν εχουν γραψει κατι, δεν σημαινει πως δεν περνουσε καμια φορα η σκεψη πως μπορει τα πραγματα να μην πανε καλα.

Οι ιστοριες που διαβαζεις σε ξενα forum αφορουν σε περιπτωσεις που κατεληξαν σε καισαρικη ή που ειχαν πολυ ασχημη καταληξη;

Εγω παντως την σκεφτομαι την τομη. Αραγε θα αντεξει, αραγε την εκλεισε καλα ο προηγουμενος γιατρος (γιατι κατα την καισαρικη εφυγε για λιγο και στο χειρουργειο παρευρισκονταν μονο δυο νεοι γιατροι που μαλλον επαιρναν ειδικοτητα, στο τελος τον ευχαριστησαν κιολας, προφανως εβαλαν το χερακι τους κι αυτοι) κτλ κτλ κτλ.

Διαβαζω πως η εξεταση για το παχος της τομης δεν δινει και πολλα στοιχεια,αλλα αναρωτιεμαι αν υπαρχει κατι που να μας δινει εστω και μια μικρη ιδεα για το πως ειναι η τομη πριν τη γεννα. Δηλαδη παμε να γεννησουμε και βλεπουμε :confused:

Η ρίξη έχει τις ιδιες πιθανότητες και φυσιολογικα να γενναγες, χωρις να ειχες προηγούμενη καισαρική..

Τωρα αυτό με την εγκεφαλική βάβη πως σου 'ηρθε? τι σχέση έχει με το vbac?

Na φοβασαι κάποιες φορες είναι φυσικό, αλλα μην το σκέφτεσαι!! με την ίδια λογική δεν θα βγαίναμε στο δόμο μην μασ πατήσει αμάξι..

Εσυ θα τα πας μια χαρά και το μωράκι σου το ίδιο..Τα προβλήματα με πρωην τομες στο εξωτερικό ουτε καν τα αναφέρουν, ουτε μετράνε πάχος τομης κλπ..ουτε τίποτα και σχεδον ολες οι γυναίκες κανουν Vbac χωρις τις ΄΄τρέλες΄΄ προετοιμασίες που κάνουν εδω....

Προσπάθησε να εισαι αισιόδοξη ..και να μην σκέφτεσαι λεπτομέρειες..ασε τα πράγματα να έρθουν μόνα τους!!

Κανε και τον σταυρό σου και όλα θα πάνε καλα!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...