Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

TO MATAKI ΜΑΣ ΔΑΚΡΙΖΕΙ

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια.οταν γεννηθηκε το νινι μου ετρεχε δακρυ το ματακι του..μου ειπαν πως ειναι κλειστος ο δακρυικος πορος.....και θα χρειαστει να του κανω μασαζ με ορο και αν δεν καλυτερευσει εως τον 8ο μηνα θα χρειαστει χειρουργειο..!εγω του εκανα καθε μερα μασαζ και τωρα ειναι 3 μηνων και εχει σταματησει...υπαρχει περιπτωση να την γλυτωσαμε.???δεν θελω να μπει σε διαδικασια χειροτργειου το νινι μου...ειναι πολυ μικρουλης για τετοια:-D

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια.οταν γεννηθηκε το νινι μου ετρεχε δακρυ το ματακι του..μου ειπαν πως ειναι κλειστος ο δακρυικος πορος.....και θα χρειαστει να του κανω μασαζ με ορο και αν δεν καλυτερευσει εως τον 8ο μηνα θα χρειαστει χειρουργειο..!εγω του εκανα καθε μερα μασαζ και τωρα ειναι 3 μηνων και εχει σταματησει...υπαρχει περιπτωση να την γλυτωσαμε.???δεν θελω να μπει σε διαδικασια χειροτργειου το νινι μου...ειναι πολυ μικρουλης για τετοια:-D

ναι απο την στιγμη που σταματησε να δακρυζει και δεν τσιμπλιαζει ανοιξε ο πορος. ο μεγαλος μου το ειχε στο ενα ματι και ο μικρος μου και στα δυο ειχαμε τρεξει πολυ. ταλαιπωρηθηκε αρκετα ο δικος μου με τα ματακια του αλλα το μαζαζ μας εσωσε. τον εβαζα κι εγω φυσ.ορο και δυστυχως καποια στιγμη και αντιβιωτικες σταγονες γτ δεν μπορουσε να τα ανοιξει.ομως εκει γυρω στον τριτο μηνα περασε και σε εμας.εγω θα τον πηγαινα σε ενα παιδοοφθαλμιατρο (που τον ειχα παει)για να ηρεμησεις και να εισαι και σιγουρη.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Αυτο που θελει προσοχη σε αυτη την περιπτωση ειναι να μη μολυνθει το ματι λογω του κλειστου δακρυικου πορου........αν δεν ανοιξει τοτε πρεπει να βαλουν καθετηρα στο Παιδων......θεωρειται χειρουργειο αυτο? Ειναι τετοια διαδικασια?

Εμεις εχουμε μολυνση απο ην πρωτη μερα και δεν περναει γι αυτο το λογο και μου παν οτι αυτα συνηθως υποτροπιαζουν μεχρι τον 6ο μηνα κι οτι αν δεν ανοιξει ο πορος με μασαζ θα χρειαστει καθετηρα....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Αυτο που θελει προσοχη σε αυτη την περιπτωση ειναι να μη μολυνθει το ματι λογω του κλειστου δακρυικου πορου........αν δεν ανοιξει τοτε πρεπει να βαλουν καθετηρα στο Παιδων......θεωρειται χειρουργειο αυτο? Ειναι τετοια διαδικασια?

Εμεις εχουμε μολυνση απο ην πρωτη μερα και δεν περναει γι αυτο το λογο και μου παν οτι αυτα συνηθως υποτροπιαζουν μεχρι τον 6ο μηνα κι οτι αν δεν ανοιξει ο πορος με μασαζ θα χρειαστει καθετηρα....

αυτο ειναι το χειρουργειο που λεν οτι χρειαζετε.ποσο ειναι το δικο σου μωρακι.εμεις παντος για να μπορεσουμε να τον βαλουμε στο απλο μηχανημα για να τον δει ο παιδ/λμιατρος μας εβγαινε η πιστη μεχρι και στο στηθος τον εβαζα και ωρες ατελιωτες μεχρι να ηρεμησει και να κανει ο γιατρος την δουλεια του,ποσο μαλλον να πρεπει να μπει καθετηρας(δεν το καναμε δεν ξερω)συνεχυσε το μαζαζ και θα ανοιξει πολλα παιδακια το παθαινουν αυτο.

Διαφημίσεις

βερα τωρα ειδα την υπογραφη σου 3 μηνων ειναι.ειναι μικρο ακομη μην σκεφτεσε την επεμβαση θα ανοιξει γλυκια μου ο πορος του παιδιου αν εβλεπες το δικο μου θα παθαινες και ομως δεν χρειαστηκε να τρεχουμε για επεμβασεις

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

απο πανω προς τα κατω με αρκετη πιεση,και απο την βαση της μυτουλας πλαγεια και μεχρι το μαγουλο.το εξηγησα κλ?το καταλαβες?και πολλες φορες την ημερα.

Σε ευχαριστω......εμενα μου παν κυκλικες κινησεις, κατι που ναι δυσκολο σε τοσο μικρο μωρο........το κανω με το μικρο δαχτυλο...θα δοκιμασω και το δικο σου μασαζ.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστω......εμενα μου παν κυκλικες κινησεις, κατι που ναι δυσκολο σε τοσο μικρο μωρο........το κανω με το μικρο δαχτυλο...θα δοκιμασω και το δικο σου μασαζ.

Και το κανες με γυμνο δαχτυλο η πανω απο γαζα.....αναφερεις ορο, εννοεις εβαζες ορο πριν?

με γυμνο χερι καλα πλυμενο με γαζα θα τραυματιζοταν γτ βαζεις αρκετη πιεση ορο βαζαμε συνηθως το πρωι και με μια γαζουλα αφαιρουσαμε τις τσιμπλιτσες ξερεις ενα σημειο της γαζας παλι απο πανω προς τα κατω και μετα αλλο σημειο ποτε την ιδια γαζα για το αλλο ματι.αυτο τωρα με τις κυκλικες κινησεις 1η φορα το ακουω και εχουμε παει στο παπαγ.για τα ματια μας 15 ημερων οταν ηταν και σε τρεις ιδιωτικους παιδ/φθαλμιατρους.με τον δεικτη του χεριου και με αρκετη πιεση μην το φοβασε γτ αυτο ειναι που βοηθαει στην βαση της μυτης με το ματι.εκτος απο παιδιατρο καλυτερα να το δει και ενας παιδ/λμιατρος θα σας τα πει ποιο καλα απο κοντα και θα κανεις και σωστες κινησεις στο παιδι

Se ευχαριστω το δοκιμασα ηδη.....ρωτησα κι οφθαλμιατρο μου πε για κυκλικες κινησεις, οτι θελουν λενε........διαβασα και τα λινκ που εβαλε ο συντονιστης, ειχαν πολλα ενδιαφεροντα......θα τελειωσω με την αντιβιωση τωρα, θα κανω μασαζ κι αν ξαναρχισει θα δοκιμασω κι ομοιοπαθητικη.....

Γεια σας!

Ο δευτερος γιος μου ειχε αποφραξη στο αριστερο ματι και ο μικρουλης απο οτι φαινεται και στα δυο. Η παιδιατρος μου ειχε πει για μασαζακι κυκλικα αλλα οταν τον πηγα-τον 2ο σε οφθαλμιατρο μου ειπε χαρακτιριστικα "αυτο που κανεις ειναι χαιδεμα" με αλλα λογια πρεπει να πιεζεις με δυναμη μεχρι που να κοκκινιζει το δερμα με τον τροπο που περιεγραψε το κουφετακι. Ετσι εκανα και καποια στιγμη σχεδον την ακουσα να ανοιγει τη μεμβρανη.

Βερα αν βρεις λυση με την ομοιοπαθητικη ειδοποια!

W7hT.jpg

ωχ έχουμε και εμείς το ίδιο πρόβλημα. εμένα όταν γεννήθηκε έτρεχαν και τα δύο του μάτια. με το μασάζ έγινε εντελώς καλά. στους 11 μήνες όμως έπαθε ιογενή επιπεφυκίτιδα που κράτησε 1 μήνα........το πόσο ταλαιπωρηθήκαμε, πόσο υπέφερε ο μικρός, σε πόσους γιατρούς πήγα δε λέγεται γιατί φοβήθηκα για έρπη επειδή είχα εγώ στα χείλη και με ακούμπησε!!!!!!!!!!!!! τελικά πέρασε αλλά του έμεινε πάλι το δάκρυ στο μάτι αυτό. πήγαμε τώρα πάλι στον οφθαλμίατρο και μας είπε να κάνουμε μασάζ και αν σε ένα μήνα δε δούμε καλυτέρευση να κάνουμε το χειρουργείο. όμως το χειρουργείο πάει πακέτο με την ολική νάρκωση....... είναι 15 μηνών!!!!! και δε θέλω με τίποτα. μου είπε ότι όσο πιο μικρό κάνει το χειρουργείο, τόσο πιο σίγουρα θα έχει επιτυχία. με την παιδίατρο που το συζήτησα μου είπε καλύτερα να του αλλάξω τα φώτα στο μασάζ......

τι θα κάνω;;;;;;;;;;;;;;:?:?:?

4opXp3.png 1cSqp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας!

Ο δευτερος γιος μου ειχε αποφραξη στο αριστερο ματι και ο μικρουλης απο οτι φαινεται και στα δυο. Η παιδιατρος μου ειχε πει για μασαζακι κυκλικα αλλα οταν τον πηγα-τον 2ο σε οφθαλμιατρο μου ειπε χαρακτιριστικα "αυτο που κανεις ειναι χαιδεμα" με αλλα λογια πρεπει να πιεζεις με δυναμη μεχρι που να κοκκινιζει το δερμα με τον τροπο που περιεγραψε το κουφετακι. Ετσι εκανα και καποια στιγμη σχεδον την ακουσα να ανοιγει τη μεμβρανη.

Βερα αν βρεις λυση με την ομοιοπαθητικη ειδοποια!

gt λεν αυτο το κυκλικα δεν το χω καταλαβει,και τωρα εδω το ακουω αυτο.μονο με δυναμη και οπως περιγραψαμε ανοιγει ο πορος

ωχ έχουμε και εμείς το ίδιο πρόβλημα. εμένα όταν γεννήθηκε έτρεχαν και τα δύο του μάτια. με το μασάζ έγινε εντελώς καλά. στους 11 μήνες όμως έπαθε ιογενή επιπεφυκίτιδα που κράτησε 1 μήνα........το πόσο ταλαιπωρηθήκαμε, πόσο υπέφερε ο μικρός, σε πόσους γιατρούς πήγα δε λέγεται γιατί φοβήθηκα για έρπη επειδή είχα εγώ στα χείλη και με ακούμπησε!!!!!!!!!!!!! τελικά πέρασε αλλά του έμεινε πάλι το δάκρυ στο μάτι αυτό. πήγαμε τώρα πάλι στον οφθαλμίατρο και μας είπε να κάνουμε μασάζ και αν σε ένα μήνα δε δούμε καλυτέρευση να κάνουμε το χειρουργείο. όμως το χειρουργείο πάει πακέτο με την ολική νάρκωση....... είναι 15 μηνών!!!!! και δε θέλω με τίποτα. μου είπε ότι όσο πιο μικρό κάνει το χειρουργείο, τόσο πιο σίγουρα θα έχει επιτυχία. με την παιδίατρο που το συζήτησα μου είπε καλύτερα να του αλλάξω τα φώτα στο μασάζ......

τι θα κάνω;;;;;;;;;;;;;;:?:?:?

να κανεις ΜΑΣΑΖ.για να γλυτωσετε το χειρουργειο.κι εμεις ετσι παιδευτικαμε με την επιπεφυκιτιδα,και ηταν μια σταλιτσα μωρε.κοριτσια εγω του εσταζα και σταγονες γαλα απο το στηθος μου.εαν θηλαζετε καντε το ειναι το καλυτερο αντιβιωτικο

Κι εγω βαζω γαλα κοριτσια και ειχε τρομερη βελτιωση.....μπορω να πω οτι περισσοτερη διαφορα ειδα με το γαλα παρα με την αντιβιωση........εμεις τωρα τελειωνουμε με το fucidin αλλα πλεον δινουμε μαχη για να το βαλουμε στο ματι...κλαιει και χτυπιεται......

Εκανα μασαζ δυνατα οπως ειπες κουφετακι και τη δευτερη φορα παρατηρησα το εξης.......ενω ειχα καθαριαει μολις τις τσιμπλες με ορορ, μετα το μασαζ βλεπω στο ματι ενα πραγμα οχι ακριβως τσιμπλα, εμοιαζε πιο παχυρευστο.......ευελπιστω οτι ξεφρακαρε καπως......

Διαβαστε και τα ποστ που εβαλε ο συντονιστης εχουν ενδιαφερον......

Εγω θα κλεισω ραντεβου με ομοιοπαθητικο μετα το 15αυγουστο γιατι εχουμε κι αλλα θεματα και θα δουμε και το ματι....ξανα αντιβιωση παντως δεν βαζω.....

καλησπερα...και μενα η μικρη ειχε κλειστο δακρυικο πορο στο αριστερο ματι, βαζαμε ορο ή χαμομηλι με γαζα ή μπαμπακι και πιεζα πολυ δυνατα στο σημειο που ενωνεται το ματι με τη μυτη στο κοκκαλο. Η γιατρος μας ειχε πει μονο αν την πιεσουμε τη μεμβρανη εκει θα ανοιξει, οπως και εγινε περιπου στον 4ο μηνα αν θυμαμαι καλα. Παντως μας ειχε πει οτι μεχρι τον 6ο αν δε φτιαξει τοτε κανουμε επεμβαση.

Κι εγω βαζω γαλα κοριτσια και ειχε τρομερη βελτιωση.....μπορω να πω οτι περισσοτερη διαφορα ειδα με το γαλα παρα με την αντιβιωση........εμεις τωρα τελειωνουμε με το fucidin αλλα πλεον δινουμε μαχη για να το βαλουμε στο ματι...κλαιει και χτυπιεται......

Εκανα μασαζ δυνατα οπως ειπες κουφετακι και τη δευτερη φορα παρατηρησα το εξης.......ενω ειχα καθαριαει μολις τις τσιμπλες με ορορ, μετα το μασαζ βλεπω στο ματι ενα πραγμα οχι ακριβως τσιμπλα, εμοιαζε πιο παχυρευστο.......ευελπιστω οτι ξεφρακαρε καπως......

Διαβαστε και τα ποστ που εβαλε ο συντονιστης εχουν ενδιαφερον......

Εγω θα κλεισω ραντεβου με ομοιοπαθητικο μετα το 15αυγουστο γιατι εχουμε κι αλλα θεματα και θα δουμε και το ματι....ξανα αντιβιωση παντως δεν βαζω.....

μπραβο βερα συνεχισε το μαζαζ θα δεις θα ανοιξει ο πορος,οταν με το καλο πας ομοιοπ. περιμενουμε νεα σου!

Na sai καλα βρε κουφετακι για τις συμβουλες........τι πραγμα εβγαλε παλι απο το ματι σημερα!!!! Λεω μηπως ειναι η fucidin που βγαινει αλλα μονο απο το ενα ματι βγαινει αυτο το πυον και οχι απο το αλλο (που δεν φαινεται φραγμενο)....μετα δακρυζε λιγο το ματακι..........για να δουμε!!!

τι να σου πω βρε βερα μου!δεν το ειδα τι να υποθεσω.αφου θα το πας στον γιατρο θα δεις ισως ειναι κατι που ξεμπλοκαρισε με το μασαζ και σε συνδιασμο με την κρεμα βγηκε,παντος ολα θα πανε καλα απο την στιγμη που το βοηθας με το σωστο τροπο τωρα.

Μαλλον ειναι κατι που ξεμπλοκαρισε το ματι.......γιατι σημερα (ακομα) δεν εβγαλε και το αλλο ματι δεν βγαζει τιποτα.....

στη μικρη μας το ματακι δακρυζε διαρκως...μα διαρκως.....ο γιατρος μας ειπε να μην ανησυχουμε και να περιμενουμε μετα το ετος..πραγματι μετα το δεκατο μηνα εντελως ξαφνικα το ματακι σταματησε να δακρυζει...το μονο που χρησιμοποιησαμε για φροντιδα ηταν φυσιολογικο ορο..για το γαλα δεν το ηξερα δυστυχως...

Και εμένα ο γιος μου είχε κλειστό δακρυικό πόρο στο δεξί του μάτι και μας είχαν πει τα ίδια. Ωστόσο με το μασάζ γύρω στους 4-4,5 μήνες μία μέρα σταμάτησε ξαφνικά.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι όταν του έκανα μασάζ έβγαινε από το δακρυικό πόρο πιο παχύρευστο υγρό. Δε την τελευταία φορά που δάκρυσε -και εκ του αποτελέσματος καταλάβαμε ότι άνοιξε τελείως ο πόρος- είχε πολύ υγρό και ήταν και τελείως παχύρευστο. Τέλος καλό, όλα καλά.

2 παιδιά-Σύζυγος-Δουλειά-Πανεπιστήμιο-Σπίτι

Ωχ θεέ μου, βάλε το χεράκι σου.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...