Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατμομάγειρες (για παιδιά)

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 658
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γιατι διαβασα στο βιβλιαριο υγειας του παιδιου που λεει "μη ζεσταινετε τα φρουτα". Απο την αλλη....δεν ειναι λιγο σκληρα(για πρωτο γευμα μωρου παντα)? Το μηλο πχ....

Ρωταω γιατι την αλλη παρασκευη κλεινει τον 6ο και θα ξεκινησουμε τροφες

Διαφημίσεις

εγω το μονο που εκανα ηταν να βαζω λιγο νερακι για να λιωσουν καλα τα φρουτα(αχλαδι- μηλο)γιατι ειδικα το μηλο δεν ειναι τοσο ζουμερο ωστε να γινει πουρες.μονο αυτο........

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Σκέτο αχλάδι αρχικά και μετά από 4 μέρες αχλάδι μήλο. Καθόλου νεράκι. Αυτό μου πρότεινε η παιδίατρος. Κι αν μείνουν κάποια κομματάκια από το μήλο τα κάνω στην άκρη.

Σχετικά με τον ατμομάγειρα έχω μπερδευτεί τελείως! Πάνω που ήμουν αποφασισμένη για τον avent, διάβασα τις δυσκολίες περί καθαρίσματος και τώρα λέω να πάρω τον beaba, ο οποίος όμως νομίζω πως έχει λιγότερη χωρητικότητα... Μπορείς να μαγειρέψεις για 2 μέρες με τον beaba; Το καλό είναι πως και οι δύο είναι bpa free! Βοηθήστε! Ποιον να διαλέξω; :confused:

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

εγώ έχω της AVENT και είμαι πολύ ευχαριστημένη.Βάζω τα εξαρτήματα στο πλυντήριο πιάτων και δεν μένει τίποτα. Ισως βέβαια με τον καιρό να αλλάξει το χρώμα του ίσως. Προς το παρόν όλα καλά. Στο χέρι δεν τον έχω πλύνει για να σου πω. Αλλά χωριτικότητα έχει σίγουρα για δύο ημέρες.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Εγω παλι εχω τον ατμομαγειρα της delonghi και ειμαι πολυ ικανοποιημενη!

Οσο για τα εξαρτηματα, μπαινουν στο πλυντηριο πιατων και ουτε γατα - ουτε ζημια!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Ο μπεάμπα έχει χωρητικότητα 600 μλ, καμιά φορά κάνω και για 3 μέρες, εάν έχω πολλές δουλειές. Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ο κάδος για το νερό είναι "εσωτερικός", δεν τον βλέπεις δλδ (αριστερα απο τον κάδο μαγειρέματος). Καθαρίζεται με λευκό ξίδι.

Εγώ στα φρούτα βάζω 1 κουταλιά της σούπας νερό, για να γίνουν πουρές λίγο πιο εύκολα. Κανένα πρόβλημα με τα φρούτα, δεν χρειάζονται να γίνουν κομπόστα (να τα κάνεις στον ατμό δλδ)

Και εγώ την συσκευή και όλα τα εξαρτήματα τα πήρα στο allobebe, έχει και κωδικό έκπτωσης.

Εδώ στο μπλογκ έχω γράψει για τον ατμομάγειρα Beaba http://shopping-mommy.blogspot.com/2010/09/beaba-babycook.html. Στα σχόλια θα βρείτε και κωδικό έκπτωσης για τα allobebe.

Σχετικά με το ποιόν να διαλέξετε, ειναι θέμα γούστου νομίζω. Αν και ο Αβεντ δεν έχει τόσα αξεσουάρ και δεν μαγειρεύει ζυμαρικά/ ρύζι.

KVQKp3.png5gpbp3.png

Νομίζω πως κατάληξα στο beaba! Nutella, διαβασα την περιγραφή σου στο blog και με βοήθησε ν' αποφασίσω! Moυ φάνηκες ενθουσιασμένη με την αγορά αυτή!Τώρα το θέμα μου είναι πως δεν είμαι καλή στις ιντερνετικές αγορές, οπότε θα προτιμήσω να το πάρω από το Ήρα ή το Alouette. Είναι και το θέμα της εγγύησης που με απασχολεί. Σχετικά με τα αξεσουάρ, ποια θεωρείς πιο απαραίτητα; Γιατί παίζει και να μην τα βρω όλα στα καταστήματα...

Διαφημίσεις

Ααααα, ευκαιρία να κάνεις μια Ιντερνετική αγορά!!!! Με 140Ε που κάνουν εδώ οι ατμομάγειρες, απο εκεί παίρνεις και μερικά αξεσουάρ!!! Επίσης, εάν θυμάμαι καλά, στα καταστήματα εδώ έχουν ελάχιστα έως καθόλου αξεσουάρ. Καλό θα ήταν να πάρεις ένα τηλέφωνο για να μάθεις.

Εγώ πήρα το εξάρτημα για ζυμαρικά/ρύζι. Επίσης πήρα την σιλικονένια θήκη για την κατάψυξη. Πήρα το σετ με τα 4 βαζάκια BPAfree γιατί δεν είχα καθόλου. Εκεί βάζω το φαγάκι όταν το ζεσταίνω, όταν θέλω να το βάλω στο ψυγείο ή να το πάρω μαζί μου έξω. Επίσης πήρα την θηκούλα για τα μπαχαρικά (είναι απο σιλικόνη), αλλά μου φάνηκε (προς το παρόν?) όχι ιδιαίτερα χρήσιμη. Επίσης πήρα την θήκη-δοσομετρητή για την σκόνη (γάλα ή κρέμα) που με έχει βολέψει πολύ. Πήρα και την βάση δεντράκι-στεγνωτήρα μπιμπερό (μου άρεσε πολύ το design). Πήρα και 2 μπιμπερό BPAfree και 1 γυάλινο. Ά, και βουρτσάκι με την βάση αποστράγγυσης.

Τέλος πάντων, και τι δεν πήρα, σε λίγο θα με διώξει ο άντρας μου, όπως καταλαβαίνετε....

KVQKp3.png5gpbp3.png

Λες να το τολμήσω; Περισσότερο με απασχολεί τι θα γίνει σε περίπτωση που παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, σε ποιον θα απευθυνθώ για εγγύηση; Θα το σκεφτώ πάντως γιατί η διαφορά είναι μεγάλη...

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο; Τα βαζάκια bpa free που αναφέρεις είναι απαραίτητα για το ζέσταμα του φαγητού; Δηλ. δεν μπορείς να το ζεστάνεις στο beaba χωρίς αυτά; Επίσης το ζεσταίνεις πρώτα και μετά το αλέθεις; Πολλές απορίες, sorry που σε ζαλίζω αλλά μου φαίνεται πως το έχεις ψάξει το θέμα!

Όχι καλέ, δεν είναι απαραίτητα! Εάν έχεις κάποια άλλα χαμηλά βαζάκια, την ίδια δουλειά κάνουν! Εγώ θα έπαιρνα έτσι κι αλλιώς, για αυτό πήρα απο εκεί. Τα είχαν και καλή τιμή, 4 βαζάκια 12Ε νομίζω...

Μόλις μαγειρέψουμε, αλέθουμε το φαγητό. Εάν έχουμε μαγειρέψει και για άλλη μέρα, δεν έχει σημασία εάν θα το αλέσεις ή όχι. Μπορείς να το ζεστάνεις είτε αλεσμένο είτε σε κομματάκια και να τα αλέσεις μετά!

Εδώ

έχει βιντεάκι για το μπεάμπα.

Σχετικά με την εγγύηση δεν έχω ιδέα. Στην Ελλάδα τι εγγυηση δίνουν τα καταστήματα? Εάν ρωτήσεις, ρώτα και τι γίνεται σε περίπτωση που ραγίσει ο κάδος. Το έχω ακούσει αυτό απο μια φίλη μου.

KVQKp3.png5gpbp3.png

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, nutella! Φαντάζομαι πως θα δίνουν ένα χρόνο εγγύηση, θα τα ρωτήσω όμως όλα αυτά από κοντά! Ελπίζω να βρω το εξάρτημα για ρύζι/ζυμαρικά, γιατί μου φαίνεται πολύ χρήσιμο... Σε 20 μέρες περίπου ξεκινάμε χοτόσουπες! Ανυπομονώ!!:)

βρε κοριτσια αυτο που ειπαμε παραπανω για να καθαρισει ο καδος του νεορυ με το κριτρικο οξυ το κανατε???????? ετσι βγαινει οοοολη η βρωμια.... οχι ομως οτι το κανω συνεχεια κι εγω....... για το αβεντ λεω ε?

ουτε πεταω το πρωτο νερο απο το μοσχαρι!!!!! κακο κανω???? και εξαλλου βρισκω τον "αφρο" κολλημενο στο καπακι με τις τρυπες ψηλα....

παρεπιπτοντως κι αυτο καθαριζει πανευκολα... δε καταλαβαινω γιατι δυσκολευεστε στο καθαρισμα.... μηπως τα αφηνετε για ωρα με τα υπολειμματα τροφης?????

Το έκανα αυτό με το κιτρικό οξύ, αλλά ακόμα φαίνονται να υπάρχουν καμένα μες τον κάδο του νερού (καμία άλλη ιδεά;;;;). Πλένω όλα τα εξαρτήματα είτε στο πλυντήριο είτε αφού τα έχω αφήσει να μουλιάσουν λίγη ώρα. Ε, δεν καθαρίζει κι εύκολα σε όλα τα σημεία.

Το πρώτο νερό ούτε εγώ το πετάω, όλη η πρωτεϊνη εκεί είναι (στον αφρό).

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

βρε κοριτσια εχει μαμια κοπελα την καλοσύνη να μου πει με 2 λογια τα πλεονεκτήματα του ατμομαγειρα σε σχέση με το βράσιμο για να μη διαβαζω 12 σελιδες?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

βρε κοριτσια εχει μαμια κοπελα την καλοσύνη να μου πει με 2 λογια τα πλεονεκτήματα του ατμομαγειρα σε σχέση με το βράσιμο για να μη διαβαζω 12 σελιδες?

Με το μαγείρεμα στον ατμό (ή με πολύ λίγο βράσιμο, σε πολύ λίγο νερό, σχεδόν ωμά) διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, βιταμίνες κλπ. Αφορά κυρίως τα λαχανικά και το ψάρι.

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Με το μαγείρεμα στον ατμό (ή με πολύ λίγο βράσιμο, σε πολύ λίγο νερό, σχεδόν ωμά) διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, βιταμίνες κλπ. Αφορά κυρίως τα λαχανικά και το ψάρι.

Ευχαριστω!

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...