Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Puregon ή Menopur

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια

ανοίγω αυτό το θέμα προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες για τα δύο φάρμακα. Τα δυο αυτά φάρμακα συντελούν στη διέγερση ωοθηκών για την εξωσωματική. Δεν είμαι σίγουρη αν είναι τα μόνα ή υπάρχουν κι άλλα. Σε ξένο site διάβαση ότι το Puregon το δίνουν σε νεότερες γυναίκες και το Menopur σε μεγαλύτερες. Υπάρχει κάποια που να έχει κάνει κύκλους εξωσωματικής και με τα δυο; Υπήρχε διαφορά στην ποσότητα και την ποιότητα ωαρίων. Είχε σχέση η τιμή FSH στην αρχή του κύκλου πριν την επιλογή ενός από τα δυο φάρμακα; Ίσως είναι πολύ εξειδικευμένες οι ερωτήσεις μου αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας και την εμπειρία σας

• 1 month later...

Διαφημίσεις

καλησπέρα esys την 1η εξωσωματική την έκανα με puregon 400 μονάδες ημερησίως και χωρίς ιδιαίτερα καλή διέγερση και ποιότητα, είχαμε 8 ωάρια εκ των οποίων συλλέξαμε τα 6 από τα οποία τελικά γονιμοποιήθηκαν τα 4 και μας έδωσαν έμβρυα απλά καλής ποιότητας χωρίς εγκυμοσύνη, στην 2η προσπάθεια έκανα συνδοιασμό 300 μονάδες puregon και 150 μονάδες menopur, είχα πολύ καλή ανταπόκριση, με 8 ωάρια συλλέξαμε 7, γονιμοποιήθηκαν και τα 7 και μας έδωσαν έμβρυα άριστης ποιότητας!!!! δυστυχώς όμως και πάλι χωρίς εγκυμοσύνη....η δεύτερη προσπάθεια δεν με "δυσκόλεψε" καθόλου ούτε από πρηξίματα, ούτε από εξάψεις ούτε τίποτα σε σχέση με την πρώτη που τα είχα όλα σε υπερθετικό βαθμό!!!! είχα αρκετά υψηλή fsh αλλά η τιμή της νομίζω πως παίζει ρόλο απλά και μόνο για τον καθορισμό των μονάδων που θα λαμβάνεις...σημειώνω πως είμαι 35 στα 36 γιατί και αυτό παίζει το ρόλο του!!! σου εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία εγώ όταν θα μαζέψω κουράγιο θα πάω για την 3η και ο Θεός βοηθός για όλους μας

Μαργαρίτα

Και εγώ έχω δοκιμάσει και τα δυο. Δε νομίζω ότι υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια συμφωνα με τα οποία οι γιατροί χρησιμοποιούν το ένα ή το άλλο. Μάλλον είναι προτίμηση του γιατρού ή ίσως εναλλακτική το ένα στο άλλο. Πάντως και εγώ με το Menopur έκανα καλύτερης ποιότητας ωάρια. Αλλά και εγώ έχω υψηλή fsh. Πάντως τώρα στην τελευταία προσπάθεια έκανα puregon. Αποτέλεσμα: βιοχημική.

Καλησπέρα κορίτσια και ευχαριστώ για την απάντησή σας. Εμένα η ανταπόκριση με το menopur ήταν ένα φιάσκο σκέτο. Αλλά μάλλον το λάθος ήταν στις δόσεις και ο γιατρός δεν έδειξε την απαιτούμενη προσοχή στην περίπτωσή μου.

Όταν λέτε για υψηλή FSH πόσο εννοείτε;

Διάβασα στο site του Μαμά για μια θεραπεία για την υψηλή FSH δείτε εδώ

http://www.neogenesis.gr/el/publications/pof-and-dheagr.html

Σε ποιο κέντρο κάνατε την εξωσωματική σας και πόσο ευχαριστημένες μείνατε από το γιατρό σας; σκέφτεστε να αλλάξετε κέντρο και ποια τα κριτήρια της επιλογής σας (στείλτε μου πμ αν δεν μπορείτε να το πείτε δημόσια).

Ρωτάω όλα αυτά γιατί είμαι σε φάση να ψάχνω νέο κέντρο και είμαι μπερδεμένη. Όσο διαβάζω τόσο περισσότερο μπερδεύομαι

Καλησπέρα κορίτσια και ευχαριστώ για την απάντησή σας. Εμένα η ανταπόκριση με το menopur ήταν ένα φιάσκο σκέτο. Αλλά μάλλον το λάθος ήταν στις δόσεις και ο γιατρός δεν έδειξε την απαιτούμενη προσοχή στην περίπτωσή μου.

Όταν λέτε για υψηλή FSH πόσο εννοείτε;

Διάβασα στο site του Μαμά για μια θεραπεία για την υψηλή FSH δείτε εδώ

http://www.neogenesis.gr/el/publications/pof-and-dheagr.html

Σε ποιο κέντρο κάνατε την εξωσωματική σας και πόσο ευχαριστημένες μείνατε από το γιατρό σας; σκέφτεστε να αλλάξετε κέντρο και ποια τα κριτήρια της επιλογής σας (στείλτε μου πμ αν δεν μπορείτε να το πείτε δημόσια).

Ρωτάω όλα αυτά γιατί είμαι σε φάση να ψάχνω νέο κέντρο και είμαι μπερδεμένη. Όσο διαβάζω τόσο περισσότερο μπερδεύομαι

ΕΣΥΣ ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΜΕΝΟΠΟΥΡ ΤΖΙΦΟΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΩ ΜΕ ΤΑ PUREGON ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΖΑΛΑΔΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ 10Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΤΡΙΔΥΜΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕΜΙΑΣ

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια

ανοίγω αυτό το θέμα προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες για τα δύο φάρμακα. Τα δυο αυτά φάρμακα συντελούν στη διέγερση ωοθηκών για την εξωσωματική. Δεν είμαι σίγουρη αν είναι τα μόνα ή υπάρχουν κι άλλα. Σε ξένο site διάβαση ότι το Puregon το δίνουν σε νεότερες γυναίκες και το Menopur σε μεγαλύτερες. Υπάρχει κάποια που να έχει κάνει κύκλους εξωσωματικής και με τα δυο; Υπήρχε διαφορά στην ποσότητα και την ποιότητα ωαρίων. Είχε σχέση η τιμή FSH στην αρχή του κύκλου πριν την επιλογή ενός από τα δυο φάρμακα; Ίσως είναι πολύ εξειδικευμένες οι ερωτήσεις μου αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας και την εμπειρία σας

εχει περάσει καιρός αλλα απαντάω ....

το puregon η και το gonal-f είναι recombinant (δλδ παράγονται ΣΕ κύτταρα) και είναι καθαρά fsh

το menopur το εξάγουν απο ούρα γυναικών και είναι fsh και lh και για αυτό συνήθως το δίνουν σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας ή σε γυναίκες που δεν ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στην θεραπεία.

Στην Αμερική δε , το 86% των κύκλων οι γιατροί το κάνουν με puregon ή gonal_f μαζί με κάτι σαν το menopur εξαρταίτα δλδ απο το ΠΟΥ εισαι , σε ποιά κλινική πως ανταποκρίνεσαι σε ποιά ηληκία κλπ ....

η άλλη διαφορά είναι , ότι το puregon kai to gonal_f είναι συνήθως ΠΙΟ ακριβά ... αλλα κι αυτό πάλι παίζει ...

καλύτερα δε (και κλέινω) είναι να μιλάς με τον γιατρό σου γιατι οι μελέτες που διαβάζεις είναι συνήθως βάση των προτιμήσεων των γιατρών ΠΑΡΟΛΟ που αναφέρονται ως ανεξάρτητες μελέτες ....

(ταδε εφη .... επιστήμων οικογένειας ... οεο :-) )

Pegg με το καλο να γεννηθούν τα τριδυμάκια σου γερά και υγιή. Και εγώ πιστεύω ότι έχω καλύτερη ανταπόκριση στο puregon. Ο γιατρός μου έκανε μια δοκιμή μάλλον με το menopur και τόσα λάθη που θα αντιστοιχούσαν σε απειρο γιατρό νομίζω. Γενικώς ψάχνω καλό εξωσωματικό για περίπτωση γυναίκας που πλησιάζει τα 40 και άντρα με σπέρμα προβληματικό λόγω κιρσοκήλης. Δεν είναι απλή η περίπτωσή μου νομίζω

aria146 Σίγουρα ότι διαβάζω δεν μπορώ να τα αξιολογήσω ορθά καθόσον δεν έχω σπουδάσει ιατρική. Όμως, όπως είπα και πιο πάνω έχω σοκαριστεί με τους γιατρούς και θέλω κάποιον έμπειρο καλό και ευσυνείδητο επιστήμονα. Ξέρω ότι ζητάω πολλά αλλά δε θέλω να ταλαιπωρηθώ περισσότερο

• 4 months later...

Προσωπικά έχω εμπειρία και με τα δύο: Πριν ένα χρόνο έκανα εξωσωματική στον Μαστρομηνά με Puregon και είχα 12 ωάρια, από τα οποία δυστυχώς μόνο τα 3 γονιμοποιήθηκαν με μικρογονιμοποίηση και εμφυτεύτηκαν, τα υπόλοιπα δεν προχώρησαν και δεν έμεινε τίποτα για κατάψυξη.

Στο μεταξύ μετακόμισα στο εξωτερικό και ο γιατρός μου εδώ μου είπε ότι το Puregon δεν το χρησιμοποιεί. Θεωρεί ότι το menopure δίνει καλύτερη ανταπόκριση. Πρίν μερικές μέρες ολοκλήρωσα θεραπεία με menopure και είχα 13 ωάρια (όχι καμία φοβερή διαφορά δλδ), από τα οποία γονιμοποιήθηκαν Φυσιολογικά τα 9 (όχι με μικρογονιμοποίηση όπως στην προηγούμενη φορά) και όλα προχώρησαν, δυο εμφυτεύτηκαν και τα υπόλοιπα κατάψυξη. Δεν ξέρω αν την διαφορά στο εμβρυολογικό αποτέλεσμα την έκανε το φάρμακο, για μένα σίγουρα έκανε διαφορά.

.png

• 1 χρόνο μετά...

να ρωτησω και γω... ο γιατρος μου εγραψε menopur και μου ζητησαν απο το φαρμακειο του ικα την τελευταια σαλπιγγογραφια, ενα σπερμοδιαγραμμα και εναν υπερηχο με το ονομα μου και σφραγιδα γιατρου. :rolleyes:

πρεπει να τα παρω την δευτερα το πρωι γιατι ληγει η συνταγη την μεγαλη τεταρτη και δεν προλαβαινω τριτη η τεταρτη.

ηθελα να ξερω, αν δεν εχει σφραγιδα γιατρου το υπερηχο και ειναι χειρογραφο το ονομα μου θα μου τα δωσουν; αφου εφαγα ολη τη αθηνα να βρω το σωστο φαρμακειο (και μεχρι να σηκωσουν τα τηλεφωνα...) περασε μια βδομαδα και εληξε η συνταγη η πρωτη. τωρα η δευτερη ληγει σε 2 μερες. επισης η σαλπιγγογραφια ειναι απο πριν την λαπαροσκοπηση που εκανα να μου ξεβουλωσουν τις σαλπιγγες. λετε να μη το δεχτουν ουτε αυτο; ευτυχως εχω γιατρο που με βοηθαει...

σας ευχαριστω εκ των πρωτερων

AAH8p2.png

tt18974d.aspx

καλησπερα!! δεν ξερω αν ειναι καποια κοπελα μεσα μερα που ειναι,αλλα ειλικρινα επειδη δεν θελω να ενοχλησω τον γιατρο μου λογω Μ.Παρασκευης,σημερα πηρα τις ορμονολογικες εξετασεις.εχω υψηλη fsh και tsh(λιγο ανεβασμενη).θελω να ρωτησω λοιπον παιζει ρολο ο θυροειδης στηνfsh;εχω τρελαθει σημερα απο την αγωνια μου.ειμαι 40 χρονων.περημενω με αγωνια μια απαντηση...καλο Πασχα σε ολους μας!!

Διαφημίσεις

καλησπερα!! δεν ξερω αν ειναι καποια κοπελα μεσα μερα που ειναι,αλλα ειλικρινα επειδη δεν θελω να ενοχλησω τον γιατρο μου λογω Μ.Παρασκευης,σημερα πηρα τις ορμονολογικες εξετασεις.εχω υψηλη fsh και tsh(λιγο ανεβασμενη).θελω να ρωτησω λοιπον παιζει ρολο ο θυροειδης στηνfsh;εχω τρελαθει σημερα απο την αγωνια μου.ειμαι 40 χρονων.περημενω με αγωνια μια απαντηση...καλο Πασχα σε ολους μας!!

voula 71, ποσο FSH έχεις; Ο θυροειδής δεν έχει καμια σχέση με τη FSH. Η tsh πρέπει να είναι κατω από 2 για να αρχίσεις ivf. O ενδοκρινολόγος σου θα ξερει καλύτερα. Οσο για την FSH πρέπει να τη μετρησεις σε 3 κύκλους για αξιόπιστα αποτελεσματα. Ενας κύκλος δεν λεει κατι. Εγω στον προηγούμενο να καταλάβεις είχα κοντα στο 13 και σε αυτό ήταν κάπου στα 6.

voula τις ειδα τις τιμες στο άλλο post, είναι πραγματι αρκετά ψηλές. Για την TSH πρέπει να επισκεφτεις άμεσα ενδοκρινολόγο. Είναι απαγορευτική για ivf. Χρειάζεται ρυθμιση απαραιτήτως. Οσο για την FSh ισχύουν αυτά που είπαμε στο προηγούμενο ποστ. Είναι ψηλή μεν αλλά στον άλλο κύκλο μπορει να διαφερει

ΜARIANS καλημερα!σε ευχαριστω που μου απαντησες. στον προηγουμενο κυκλο ειχα 3.4 fsh, και 250 Ε2. γιαυτο εκανα επαναληπτικη.και σε αυτο το κυκλο ανεβηκε η fsh στο 19 και η Ε2 κατέβηκε στο 70..... τι να πω βρε κοριτσι μου δεν ξερω......ποσο δυσκολο ειναι τελικα να αποκτησουμε και εμεις ενα μωρακι....:(

• 2 months later...

Γεια σας κορίτσια. Διαγνώστηκα με hachimoto και παίρνω Τ4 των 25. Η TSH κατέβηκε στο 2 δηλαδή είμαστε καλά. Όμως η FSH μου δεν είναι σταθερή και συνήθως δίνει υψηλές τιμές... 17, 30, αλλά και 3! Η Γιατρός μου είπε οτι φταίει η θυρεοειδίτιδα για τις ανεβασμένες τιμές FSH παρότι η TSH ρυθμίστηκε. Επίσης μου είπε να πάω και πάλι στον ενδοκρινολόγο να δούμε τι θα μου πει και θα πρέπει να τσεκάρω κάθε μήνα την FSH έτσι ώστε όταν δούμε καλό κύκλο (δηλαδή χαμηλή FSH) να προχωρήσουμε παρακάτω... δηλαδή, κλομιφεν, πρεγκνίλ, προγεστερόνες και δε ξέρω τι μπορεί να χρειαστεί.

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός όμως και αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας.

Το κακό με εμένα είναι οτι έχω άγχος...για πολλούς λόγους και ξέρω οτι αυτό δε βοηθάει. Πάντως δεν χάνω τις ελπίδες μου και θα κοιτάω κάθε μήνα να βρω το παραθυράκι. Υπομονή και επιμονή ;)

Aura, καλο προγραμματισμο κανεις. Ξεκινας μονο σε κυκλο που ειναι καλή η FSH.

Eγω αυτο το μηνα ειχα 3η μερα του κύκλου FSH 10,2 kai E2 27,3 δηλ. σχετικά καλές. Και 11η μερα έκανα Ε2 και βγηκε μονο 42. Η κακος κύκλος ειναι ή μεγαλος κύκλος 32 -34 ημερων. Εχει τυχει σε καμια;

Διαφημίσεις

Ναι...θα πρέπει κάθε μήνα να κοιτάω την FSH και να ψάχνω τον καλό κύκλο...το κακό είναι οτι τώρα τελευταία οι κύκλοι μου έχουν γίνει πολύ μικροί...18, 16, 13 μέρες...δε μπορώ να καταλάβω τι συνέβη.

• 4 months later...

καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν καπια κοπελα εχει puregon και δεν τα χρειαζεται γιατι θελω 6 και κοστιζει το ενα κουτι 300ε .ευχαριστω παρα πολυ

• 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα. ψάχνω για ενέσεις puregon.Αν υπάρχει κάποια που εχει ολοκληρώσει τη θεραπεία της κ δεν τις χρειάζεται πλέον καλοδεχούμενες!Ευχαριστω...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...