Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι γίνεται αν σπάσει το θερμόμετρο και πόσο επικίνδυνο είναι

Recommended Posts

Daddy αν σου ειναι εύκολο στείλε μου με πμ τα στοιχεια του θερμομετρου που λες .. και που αλλού μπορώ να το προμηθεύτω ... βαριεμαι να ψάχνω πλιιιιιιζζζζζζζζ :lol::lol::lol:

Κι εγω θέλω να αγοράσω θερμόμετρο και για μια ακόμα φορά με μπερδέψατε αλλα και με γλιτώσατε απο λάθος αγορές.

Για πείτε λοιπόν ποια ειναι ασφαλή και αξιόπιστα γιατι τα ηλεκρονικά απ' οτι φαίνεται ειναι κουκουρουκου!

• 5 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 129
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εδώ και μέρες θέλω να πετάξω τα θερμόμετρα υδραργύρου που έχω στο ντουλαπάκι του μπάνιου, αλλά δεν ξέρω που.

Διάβασα το ποστ και ίσως μου διέφυγε η σχετική πληροφορία.

Υπάρχει τελικά κάποιο μέρος που μπορώ να ρίξω τα θερμόμετρα, εννοείται με ασφάλεια;

Κι εμεις ενα της beurer εχουμε που το πηραμε απο το λητω γυρω στα 50 ευρω αν θυμαμαι καλα...Εχει αποκλιση +- 0.5 αλλα και τα θερμομετρα του υδραργυρου ακριβη μετρηση δινουν μονο στον πωπο.

Ηταν λιγο ακριβο,αλλα αξιζει τα λεφτα του γιατι μετρα θερμοκρασια δωματιου,θερμοκρασια του νερου(για το μπανιο) και θερμοκρασια σε μπουκαλια(για το γαλα). Πρεπει να ειναι μιση ωρα τουλαχιστον στο ιδιο χωρο που θα κανουμε την μετρηση και χρειαζονται μονο 3 δευτερολεπτα στο μετωπο του παιδιου. Αν κι εγω στην αρχη ημουν αρνητικη στο να δωσουμε τοσα λεφτα για ενα θερμομετρο,το συστηνω ανεπιφυλακτα!!!Με υδραργυρο,το φοβαμαι τοσο που ουτε κατα διανοια δεν θα το εβαζα στο σπιτι...

Παιδιά εμεις την πατήσαμε άσχημα με το θερμόμετρο μετώπου! Πήραμε ενα της LAICA 30? περιπου, ερχομαστε σπίτι και επειδή ειχε λίγο κρυουλάκι εκείνη την μέρα (μέσα στο σπίτι φυσιολογική θερμοκρασία) μας έβγαζε οτι είχαμε 33-34 βαθμούς Κελσίου!!!!! Τρελαθήκαμε! Ακολουθήσαμε σωστά φυσικά τις οδηγίες αλλα αυτό το χαβά του.

Την άλλη μερα το πήγαμε πίσω και επειδή ειχε ζέστη έδειξε σ'αυτόν απο το service 37 βαθμούς που μας είπε οτι ήξερε οτι ειχε τόσο γιατι ειχε δέκατα...ευτυχώς με λυπηθήκανε που ήμουν με την κοιλιά τούρλα και το δέχτηκαν πίσω.

Τώρα θα περιμένουμε να μας πει η παιδιατρος τι ειναι καλύτερο για να μην κάνουμε πειράματα.

• 1 month later...

Επειδή δεν έβγαλα άκρη ως προς το ποια μάρκα ηλεκτρονικού θερμομέτρου να επιλέξω μπορείτε σας παρακαλώ να μου προτείνετε κάποια αξιόπιστα και σε λογικές τιμές εσείς που έχετε ήδη αγοράσει?

Διάβασα για 50 και 80 ευρώ! Τόσο ακριβά είναι?? :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Δεν ξερω εσεις παιδια εγω παντως οποτε παω σε φαρμακειο αγοραζω και ενα υδραργυρου για να βγαλω τα υπολοιπα 50 χρονια ζωης που μου απομενουν..... Ειμαι φαν αυτων των θερμομετρων

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 1 month later...
Δεν ξερω εσεις παιδια εγω παντως οποτε παω σε φαρμακειο αγοραζω και ενα υδραργυρου

:oops: το τέλος αυτό θα κάνω και εγώ....και θα το χρησιμοποιώ με πολύ μεγάλη προσοχή.

σ/κ ήμουν άρρωστη στο σπίτι έιχα 4-5 ηλεκτρονικά τα οποία μου δείχναν πυρετό γύρω στο 38 βάζω το υδραργυρικό γιατί δεν αισθανόμουν καθολου καλά και δείχνει 39,4.

Σε ενα χρονο παντως θα αποσυρθούν σίγουρα κάτι είχε παει να γινει να βγάλουν με οινοπνευμα αλλα δεν επιασε.. για να δουμε...

rQGhp3.png

κοριτσια, το μοναδικο αξιοπιστο θερμομετρο (μετα το κλασικό υδραργυρου , το οποιο καταργειτε, για λογους ασφαλειας)

ειναι αυτο του αυτιου!!!

κ θα πρεπεο να ειναι κλινικα ελεγμενο κ πιστοποιημενο :) το οποιο ειναι ειναι 1 κ μοναδικο, ολα τα αλλα εχουν αποκλισεις, αν ενδιαφερετε καποια κοπελα ας μου στειλει πμ για να μην θεωρηθει διαφημηση! :idea:

• 2 εβδομάδες μετά...

Λόγω δουλειάς, ξέρω ότι τα κλασικά θερμόμετρα υδραργύρου έχουν καταργηθεί (λόγω επικινδυνότητας) και αντικατασταθεί από τα θερμόμετρα οινοπνεύματος.

Οπότε, για να μην πάθουμε πολλαπλά εγκεφαλικά αν σπάσει κανένα, μόνο ψηφιακά για τα μικράκια μας.

Λόγω δουλειάς, ξέρω ότι τα κλασικά θερμόμετρα υδραργύρου έχουν καταργηθεί (λόγω επικινδυνότητας) και αντικατασταθεί από τα θερμόμετρα οινοπνεύματος.

.

Μίκα μου σε ένα χρόνο θα καταργηθούν.Δυστυχώς του οινοπνευματος δεν είναι τόσο αξιόπιστα...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Τα θερμομετρα για τη θερμοκρασια του νερου ειναι κι αυτα με υδραργυρο?γιατι εσπασε μεσα στο νερο(πριν βαλω το μωρο ευτυχως)και ηταν κοκκινο υγρο που μυριζε σαν νεφτι.

line_flow_rose_beg_39_time_1228194000_text_c720ccf0eff5f1ecf0eff5ebe7e8f1e120eceff520e5e9ede1e9.gif

• 2 εβδομάδες μετά...

Ναι ειναι υδραργυρου.Κι αυτο το επαθα οταν η κορη μου ηταν 2 μηνων αλλα το ειχα ξεχασει...Παλι καλα που με προλαβε η μαμα μου και δεν εβαλα το μωρο μεσα στο νερο!!!

Κι εγω προσπαθω να το ξεχασω, τωρα πηρα ενα της nuk που λεει οτι εναι με ενα ελαιο και δεν περιεχει καθολου υδραργυρο,αλλα το προηγουμενο ηταν μια μαρκα αγνωστη οποτε ποιος ξερει τι θα ειχε μεσα..Οταν το αγορασα βεβαια φανταστηκα οτι θα εχει καποιο υλικο ακινδυνο,αλλα οταν μου εσπασε τοτε προβληματιστηκα.

line_flow_rose_beg_39_time_1228194000_text_c720ccf0eff5f1ecf0eff5ebe7e8f1e120eceff520e5e9ede1e9.gif

Εγώ έχω ένα του αυτιού και έχει απόκλιση από τα υδραργυρικά δλδ αν το υδραργυρικό δείχνει 37 εκείνο θα δείχνει 37,4 οπότε ξέρω και το κανονίζω.

Φυσικά αν είνα μέρα χρησιμοποιώ και το υδραργυρικό μία στις τόσες για να είμαι σίγουρη.

Πάντως του αυτιού επειδή θερμομετρούν σε δευτερόλεπτα είναι ότι πρέπει για την νύχτα που τα μικρά κοιμούνται γιατί δεν τα ξεντύνεις και δεν ξυπνάν.

Διαφημίσεις

κι εγω του αυτιου εχω και κανω οπως εσυ anthula!!για την νυχτα ειναι σωτηρια!!ψαξτε το ομως οποια θελει να αγορασει!!εγω το πηρα απο ενα φαρμακειο της πατρας μεσω ιντερνετ 47 ευρω περιπου ενω παντου ειχε πανω απο 65!!και μου το στειλαν σε μια μερα κοζανη!!αν καποιος θελει πληροφοριες ας μου στειλει πμ

καλησπέρα.θα με ενδιέφερε να μάθω για το θερμόμετρο του αυτιού.όποτε μπορέσεις θα μου στείλεις λεπτομέρειες σε παρακαλώ; ευχαριστώ

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμείς πήραμε ένα αυτιού αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να πάρω μια σωστή μέτρηση! Δεν ξέρω αν φταίει το συγκεκριμένο θερμόμετρο ή κάνω κάτι λάθος εγώ... Μπορεί να μου δώσει οδηγίες κάποια που να το χρησιμοποιεί σε μικρό παιδί. Ο δικός μου είναι 15 μηνών.

Αλλάζω την γκαρνταρόμπα μου δημιουργικά!

.pngpLWrp3.png

Εγω παντως εχω πανικοβληθει μονο που τα διαβαζω ολα αυτα....

Και τωρα θελω με καθε τροπο να ξεφορτωθω το θερμομετρο που εχουμε αλλα σκεφτομαι και δεν μπορω να βρω πως... Αν ειναι τοσο τοξικο σιγουρα ειναι πολυ λαθος να το πεταξουμε στα σκουπιδια , οποτε? :?:

Εγω παντως εχω πανικοβληθει μονο που τα διαβαζω ολα αυτα....

Και τωρα θελω με καθε τροπο να ξεφορτωθω το θερμομετρο που εχουμε αλλα σκεφτομαι και δεν μπορω να βρω πως... Αν ειναι τοσο τοξικο σιγουρα ειναι πολυ λαθος να το πεταξουμε στα σκουπιδια , οποτε? :?:

εγω εργάζομαι σε εταιρεια όπου ενα από τα προιοντα που έχουμε ειναι υδραργυρικά θερμόμετρα και δυστυχως ξέρω από πρώτο χέρι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ ειδικοί κάδοι για θερμόμετρα......εγώ θα τα κρατησω μεχρι το 2014 που θα αποσυρθουν..λογικά δεν θα μας φερουν κάδους? :lol:

rQGhp3.png

Οχι,σιγουρα οχι στα σκουπιδια.Φανταζομαι οτι απο τη στιγμη που βγηκε οδηγια για αποσυρση,καποια στιγμη θα βγει ανακοινωση για τον τροπο που θα μαζευτουν.Εως τοτε τα κραταμε και δεν τα πεταμε στα σκουπιδια.

Οσον αφορα τα θερμομετρα του αυτιου,κι εγω τετοιο χρησιμοποιω και ειναι γρηγορο και ακινδυνο.

Πάντως κάποια στιγμή που έσπασε το θερμόμετρό μας και πήρα τηλ στο κέντρο δηλητηριάσεων για να ρωτήσω τί να κάνω τον υδράργυρο που μάζεψα σε σακουλάκια, μου είπε να τον πετάξω στα σκουπίδια και ότι η ποσότητά του είναι αμελητέα... :evil:

Πάντως κάποια στιγμή που έσπασε το θερμόμετρό μας και πήρα τηλ στο κέντρο δηλητηριάσεων για να ρωτήσω τί να κάνω τον υδράργυρο που μάζεψα σε σακουλάκια, μου είπε να τον πετάξω στα σκουπίδια και ότι η ποσότητά του είναι αμελητέα... :evil:

δυστυχως αμα σπάσει δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο :cry::cry:

rQGhp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...