Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ουρολοίμωξη & υπερηβική παρακέντηση

Recommended Posts

παρακαλω τα φωτα σας .το μικρο καραβιδακι θα κανει σημερα αυτη την εξεταση και εχω τρελλαθει απο την αγωνια θα παμε στο αγια σοφια παιδων ,τα πραγματα ξεκινησαν ως εξης ο μικρος ειχε γκρινια χωρις αλλα συμπτωματα πηγαμε στον καθιερωμενο για την ηλικια του ελενχο στην παιδιατρο κ μας ειπε να κανουμε ουροκαλλιεργεια στον μικρο κ βγηκε θετικη επειδη ομως ο τροπος συλλογησ με σακουλακι εχει δωσει πολλες φορες ψευδη αποτελεσματα μας ειπε να κανουμε υπερηβικη παρακεντηση για να ειναι σιγουρη αν βγει και εκει θετικο θα κανουμε εισαγωγη για ενδοφλεβια αντιβοιωση κ αν ειναι αρνητικο να ειναι παλι σιγουρο κ αυτο μπορει να γινει μονο μ αυτη την εξεταση το εχει κανει καποιο παιδακι σας?ποναει πολυ?θ τρελλαθω

S1Snp3.png

Διαφημίσεις

KALHMERA POPH MOY.

O GIOS MOY EIXE KANEI THN IDIA EKSETASH STO PAIDON.POSO EINAI TO PAIDAKI SOY.H ALHTHEIA EINAI POS PONAEI LIGO DIOTI TRYPANE AKRIBOS PANO APO TO POYLAKI TOY GIA NA PAROYN TSISA MESA APO THN OYRODOXO KYSTH KATEYTHEIAN.THA SAS DEIKSEI SIGOYRO APOTELESMA.MHN ANHSYXEIS OLA THA PANE KALA.THA PERIMENOYME NEA SAS

P.S. SYGNOMH GIA TA AGGLIKA ALLA KSAFNIKA MONO MESA STO FORUM DEN MPORO NA GRAPSO ELLHNIKA.AN PARAKOLOUTHEI KAPOIOS ADMIN AS ME BOHTHISEI.

EYXARISTO

An angel in the book of my life wrote down my baby's birth... Then whispered as she closed the book "... too beautiful for earth " .........

Καλημέρα, η αλήθεια είναι ότι θα ταλαιπωρηθεί λίγο το μικρό σου. Να πω όμως κάτι; Μετά από την παρακέντηση πρέπει οπωσδήποτε να πάρει αντιβιώση. Μήπως θα ήταν καλύτερα να την πάρετε από τώρα (ανάλογη του μικροβίου της ουροκαλλιέργιας) και να μη ταλαιπωρήσετε άλλο το παιδάκι;

Άλλο τώρα, τη συλλογή ουρων την κάνατε εσείς ή σε νοσοκομείο; Στο νοσ/μειο πρέπει να απολυμάνουν την περιοχή πρώτα και να την ξανααπολυμάνουν μετά από κάποια ώρα αν χρειαστεί. Αν η συλλογή έγινε σωστά γιατί να κάνει το παιδί παρακέντηση;

Πάντως αυτό που έχω παρατηρήσει από την εμπειρία μου είναι ότι οι παιδίατροι αν τους πεις ότι το παιδί είναι λίγο ανύσηχο σε στέλνουν καρφί για ουροκαλλιέργεια. Εχω κάνει στα παιδιά ένα σωρό ουροκαλλιέργιες (αρνητικές πάντα) μέχρι να πάρω χαμπάρι τον τυφλοσούρτη των γιατρών. Τεράστια ταλαιπωρία για τη συλλογή ούρων κάθε φορά όταν ήταν βρέφη, πολλές ώρες μέχρι να βγάλουν την κατάλληλη ποσότητα ούρων, και βέβαια δε γλίτωσα και μία παρακέντηση.

ο μικρος μου ειναι βρεφακι 31 ημερων γ αυτο κ θελει να ειναι λεει σιγουρη την καλλιεργεια την εκανα σε μικροβιολογικο αλλα μου ειπε η παιδιατρος οτι το σακουλακι σε αυτες τις ηλικιες ειναι αμφιβολο

S1Snp3.png

Η γιατρός σου είπε οτι το σακουλακι σε αυτες τις ηλικιες ειναι αμφιβολο, το να παιδευουμε το βρέφος σ΄αυτή την ηλικία με παρακεντήσεις είναι καλό; με το παραμικρό μάλιστα!

Για ρώτησέ την αν μετά την παρακέντηση ( ανεξαρτήτου αποτελέσματος) χρειαστεί αντιβίωση. Και αφού θα χρειαστεί και δε θα γλιτώσει τελικά την αντιβίωση γιατί να ταλαιπωρηθεί το βρέφος;

Και μετά γιατί να κάνει ενδοφλέβια αντιβίωση; Ποιός ο λόγος; Μήπως για να αναγκαστείς να το βάλεις σε νοσοκομείο; Αν το βάλεις σε δημόσιο πολύ πιθανό (μη πω σίγουρο) να σου κολλήσει ένα σωρό άλλες αρρώστιες. Αν όχι μήπως στο ιδιωτικό που θα πας η γιατρός πάρει τα γενναία ποσοστά της; (Ειδικά αν έχεις ασφάλεια, εκεί να δεις χρεώσεις!)

Συγνώμη που στα γράφω έτσι αλλά λόγω εμπειρίας την έχω "πατήσει" από αρκετούς παιδιάτρους που η λογική τους είναι με το παραμικρό εξετάσεις. Και ευκολα θύματα αυτών των γιατρών είναι οι νέες, "ψαρωμένες" μανούλες όπως εσύ ή όπως ήμουν εγώ. Στην ηλικία του μωρού σου αρχίζουν και οι κολικοί (που στα αγοράκια είναι πιο έντονοι) μήπως γι΄αυτό το ζουζούνι σου να είναι ανύσηχο; Πάντως μη νομίζεις ότι τα μωράκια είναι ησυχα, έτσι νόμιζα και εγώ και όταν το έλεγα στους γιατρούς με έστελναν για ουροκαλλιέργιες.

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Κορίτσια SOS SOS SOS

Εχω εναν μικρούλη 5 μηνων που έκανε πορολοιμωξη και πηρε αντιβιωση

Κάνουμε καλλιεργεια ουρων για να δούμε οτι εχει "φυγει " το μικρόβιο και 2 φορες μας βγάζει ψευδομονάδα(αρχικα ειχε e-coli)

Η γιατρος μας λεει οτι η μονη σιγουρη λυση ειναι η υπερηβικη παρακέντηση στο ΠΑΙΔΩΝ

.Είναι καμια μανούλα που πηγε στα εξωτερικά για τον ίδιο λόγο και την δέχτηκαν?Ειμαστε έτοιμοι να πάμε Αθηνα(μενουμε μακρια) αλλά φοβαμαι μηπως ταλαιπωρηθει τσαμπα ο μικρός και δεν μας δεχτουν.(πηραμε για ραντεβού και είναι από Δευτέρα...φοβάμαι μηπως μεχρι τοτε κάνει πυρετο)

QqmLp3.png