Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

clomiphene???

Recommended Posts

Kαλημέρα κορίτσια!

Εγώ ξέρω ότι το 'τσαχπίνικο' σπέρμα φτάνει τα αυγά μέσα σε 45'. Το αργοπορημένο μπορεί να κάνει έως και 12 ώρες (καλά κρασιά δηλαδή).. Ολα αυτά ισχύουν στην περίπτωση που δεν ακολουθείται η μέθοδος της σπερματέγχυσης. Στην σπερματέγχυση το σπέρμα τοποθετείται μέσα στην μήτρα (έχοντας ξεπεράσει το 'εμπόδιο' του τραχήλου) και άρα βρίσκεται πιο κοντά στις σάλπιγγες για να συναντήσει τα αυγά...

Ακούγεται πολύ δύσκολο! Αναρωτιέμαι πως τα καταφέρνουν άλλες κοπέλες τόσο εύκολα!

Για τις ορμόνες τώρα, ο γιατρός μου μου είπε ότι απαγορεύεται να πάρω σερπαφαρ / πρεγκνυλ πάνω από 6 μήνες. Και ότι δεν διατρέχουμε κίνδυνο. Τα φάρμακα που με ανησυχούν είναι αυτά της εξωσωματικής, είναι πιο 'τούρμπο'.. Να δούμε αν θα μπορέσω να τα αποφύγω...

Καλημέρα! Ωραία, μακάρι να είναι τόσο γρήγοροι οι κολυμβητές μας! 45' φαίνεται πιο λογικό από 16 ώρες!!!

Κι εγώ yesimtroubled φοβάμαι ότι δεν θα τα αποφύγω... Νομίζω ο γιατρός μου θέλει να δοκιμάσουμε και την σπερματέγχυση αφού αντιδρώ με τα χάπια αλλά εγώ νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσω στην εξωσωματική.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 761
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kαλημέρα κορίτσια!

Εγώ ξέρω ότι το 'τσαχπίνικο' σπέρμα φτάνει τα αυγά μέσα σε 45'. Το αργοπορημένο μπορεί να κάνει έως και 12 ώρες (καλά κρασιά δηλαδή).. Ολα αυτά ισχύουν στην περίπτωση που δεν ακολουθείται η μέθοδος της σπερματέγχυσης. Στην σπερματέγχυση το σπέρμα τοποθετείται μέσα στην μήτρα (έχοντας ξεπεράσει το 'εμπόδιο' του τραχήλου) και άρα βρίσκεται πιο κοντά στις σάλπιγγες για να συναντήσει τα αυγά...

Ακούγεται πολύ δύσκολο! Αναρωτιέμαι πως τα καταφέρνουν άλλες κοπέλες τόσο εύκολα!

Για τις ορμόνες τώρα, ο γιατρός μου μου είπε ότι απαγορεύεται να πάρω σερπαφαρ / πρεγκνυλ πάνω από 6 μήνες. Και ότι δεν διατρέχουμε κίνδυνο. Τα φάρμακα που με ανησυχούν είναι αυτά της εξωσωματικής, είναι πιο 'τούρμπο'.. Να δούμε αν θα μπορέσω να τα αποφύγω...

45' λεπτούλια ε? Ας ελπισουμε να ειναι τσαχπινικο έτσι ώστε όλα τα ικανά να φτάνουν γρήγορα και να προσπαθουν.. ασε που αυτα νομιζω ζουνε εως 72 ωρες συνολικα. Ενω το δικο μας το καημενουλι 24 ωριτσες μονο. Αδικια ε? Παντως κ εμενα ο γιατρος μου ειπε 6 μηνες το clomiphene και μετα... λαπαροσκοπηση... εξωσωματικη.... Εσυ άραγε ποσους κυκλους serpafar εχεις ολοκληρωσει? Σε ολους τους κυκλους εκανες την ένεση? Παντως εγω εχω αρχισει να βαζω στο μυαλο τα μετεπειτα σταδια γιατι εχω απαογοητευτει πολυ..

Καλημέρα! Ωραία, μακάρι να είναι τόσο γρήγοροι οι κολυμβητές μας! 45' φαίνεται πιο λογικό από 16 ώρες!!!

Κι εγώ yesimtroubled φοβάμαι ότι δεν θα τα αποφύγω... Νομίζω ο γιατρός μου θέλει να δοκιμάσουμε και την σπερματέγχυση αφού αντιδρώ με τα χάπια αλλά εγώ νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσω στην εξωσωματική.

Προβατακι αν δεν εχεις καμια υπονοια για τις σαλπιγγες και ειναι πεντακαθαρο το τοπιο δεν χανεις κατι να κανεις σπερματεγχυση.. ειναι οπωσδηποτε λιγοτερο επεμβατικη μεθοδος.. για την ακριβεια ουτε καν μπορω να την συγκρινω με την εξωσωματικη, παρολο που η τελευταια οκ μπορει να εχει περισσοτερες πιθανοτητες... αλλα ομως εχει και περισσοτερα μειονεκτηματα κ ταλαιπωρια (κ κοστος φυσικα).

Το σπέρμα σας πως είναι?

Εγώ ψηφίζω να δοκιμάσεις σπερματέγχυση πριν προχωρήσεις σε εξωσωματική...

xp3Xp3.png

45' λεπτούλια ε? Ας ελπισουμε να ειναι τσαχπινικο έτσι ώστε όλα τα ικανά να φτάνουν γρήγορα και να προσπαθουν.. ασε που αυτα νομιζω ζουνε εως 72 ωρες συνολικα. Ενω το δικο μας το καημενουλι 24 ωριτσες μονο. Αδικια ε? Παντως κ εμενα ο γιατρος μου ειπε 6 μηνες το clomiphene και μετα... λαπαροσκοπηση... εξωσωματικη.... Εσυ άραγε ποσους κυκλους serpafar εχεις ολοκληρωσει? Σε ολους τους κυκλους εκανες την ένεση? Παντως εγω εχω αρχισει να βαζω στο μυαλο τα μετεπειτα σταδια γιατι εχω απαογοητευτει πολυ..

Εγώ είμαι στον 5ο κύκλο σερπαφαρ - πρεγκνυλ. Ο 4ος και ο 5ος ήταν με σπερματέγχυση. Οι 3 πρώτοι μάλλον ήταν χάσιμο χρόνου, στην σπερματέγχυση προέκυψε ότι το σπέρμα μας ήταν λίγο ζαβό και ότι χρειαζόταν την επεξεργασία από το εργαστήριο. Μετά την επεξεργασία ήταν πλέον γόνιμο...

Εχεις κάνει σαλπιγγογραφία?

Και εγώ όταν σκέφτομαι τι έχω να περάσω αν δεν πετύχει αυτός ο κύκλος με πιανει απελπισία... Μου έλεγε χθες ο άντρας μου ότι έχει προαίσθημα ότι αυτός είναι ο κύκλος ο καλός... Μου λεει άντε να τα καταφέρουμε γιατί έχεις τραβήξει τόσα πολλά... Και του λέω 'που να δεις τι έχουμε να τραβήξουμε αν δεν πετύχει τώρα'...Αστα να πάνε, ας μην τα σκεφτόμαστε... Κάθε απόφαση στην ώρα της..

xp3Xp3.png

Διαφημίσεις

Προβατακι αν δεν εχεις καμια υπονοια για τις σαλπιγγες και ειναι πεντακαθαρο το τοπιο δεν χανεις κατι να κανεις σπερματεγχυση.. ειναι οπωσδηποτε λιγοτερο επεμβατικη μεθοδος.. για την ακριβεια ουτε καν μπορω να την συγκρινω με την εξωσωματικη, παρολο που η τελευταια οκ μπορει να εχει περισσοτερες πιθανοτητες... αλλα ομως εχει και περισσοτερα μειονεκτηματα κ ταλαιπωρια (κ κοστος φυσικα).

Ναι, σίγουρα, και ο γιατρός μου αυτό λέει... Απλώς δεν ξέρω... Σήμερα είμαι λίγο πεσμένη μάλλον γι αυτό! Σταμάτησα να νιώθω και τα συμπτώματα που ένιωθα, η θερμοκρασία μου επανήλθε σταθερά στους 36,6 και έχω απογοητευτεί λιγάκι... Θα μου περάσει, νομίζω κουράστηκα λίγο να ελπίζω και μετά να απογοητεύομαι. Και μετά πάλι δεν μπορώ να μην ελπίζω! :P

Κοριτσια μιλησα με τον γιατρο μου αλλα δεν με διαφωτισε καθολου ως προς τις επαφες. Μου ειπε να κανουμε οτι θελουμε.. θα με δει λέει την 12η μερα κ απο εκει θα κρινει (προφανως θα κρινει κ αν κ εφοσον θα γινει η ενεση την ιδια μερα) κ θα μου πει... Θελει πρωτα λεει να δει το ωοοθηλακιο. Κ οταν του ειπα "Μα θελω να ξερω για τις επαφες, για να ειναι πιο δυνατο το σπερμα" μου απαντησε "το σπερμα ειναι παντα δυνατο, και καθε μερα".. τι να πω τωρα εγω? εκτος του οτι μπερδευτηκα κ οτι καθε γιατρος μου φαινεται οτι λεει οτι θελει. Η λογικη παντως οντως λεει οτι θα ειναι πιο δυνατο το σπερμα αν μεινει πανω απο 1 μερα. Αλλα ο γιατρος λεει άλλα. Ουφφφφφφ

Εγώ είμαι στον 5ο κύκλο σερπαφαρ - πρεγκνυλ. Ο 4ος και ο 5ος ήταν με σπερματέγχυση. Οι 3 πρώτοι μάλλον ήταν χάσιμο χρόνου, στην σπερματέγχυση προέκυψε ότι το σπέρμα μας ήταν λίγο ζαβό και ότι χρειαζόταν την επεξεργασία από το εργαστήριο. Μετά την επεξεργασία ήταν πλέον γόνιμο...

Εχεις κάνει σαλπιγγογραφία?

Και εγώ όταν σκέφτομαι τι έχω να περάσω αν δεν πετύχει αυτός ο κύκλος με πιανει απελπισία... Μου έλεγε χθες ο άντρας μου ότι έχει προαίσθημα ότι αυτός είναι ο κύκλος ο καλός... Μου λεει άντε να τα καταφέρουμε γιατί έχεις τραβήξει τόσα πολλά... Και του λέω 'που να δεις τι έχουμε να τραβήξουμε αν δεν πετύχει τώρα'...Αστα να πάνε, ας μην τα σκεφτόμαστε... Κάθε απόφαση στην ώρα της..

Δεν καταλαβαινω πως στην σπερματεγχυση προεκυψε οτι το σπερμα ηταν λιγο ζαβο οπως λες? δεν ειχε γινει σπερμοδιαγραμμα πριν?

Σαλπιγγογραφια εχω κανει. "Αφήνει μια υπονοια". Ετσι λεει ο ενας γιατρος, ο αλλος λεει "μπορει να υπαρχει κατι μπορει κ οχι", ο άλλος "μια χαρα εισαι, τον αλλο μηνα εγκυος θα εισαι" (ακομη περιμενω!) και ο αλλος "ανοιχτες ειναι, να οριστε δες τι ωραια περναει το υγρο" (οπως καταλαβαινεις εχω παρει αρκετες γνωμες!). Ο ακτινολογος ειχε πει τοτε "ειμαστε αισιοδοξοι, περασε το υγρο αλλα με δυσκολια". Εγω απο το πορισμα που εγραψε ο ακτινολογος ("ευχερης η βατοτητα του σκιαγραφικου..μικρου βαθμου οιδημα κ διαταση ληκύθων.. ευρηματα που συνηγορουν υπερ περιορισμενων συμφυσεων αμφω") αντιλαμβανομαι κ φοβαμαι οτι καποιο θεματακι υπαρχει. Για αυτο το λογο κ φοβαμαι να παω σε σπερματεγχυση (φοβος εξωμητριου). Στην εξωσωματικη νομιζω παρακαμπτεται το σταδιο των σαλπιγγων, αφου κατεθειαν πανε στην εμφυτευση. Ελπιζω ο αντρουλης σου να εχει καλο προαισθημα που να βγαινει αληθινο. Πιστεψε το κ εσυ κ θα δεις οτι θα ειναι καλα!

δυσυχως κοριτσακια μου τα αυγουλακια μου δεν μεγαλωσαν και δυστυχως δεν προκειτε να το παιδευουμε αλλο...μιλησα με τον γιατρο και μου ειπε ας παω και την παρασκευη..και βλεπουμε μετα...αλλα χλωμο..πολυ!!!βασικα θα αλλαξω θεραπεια γιατι τα χαπια δεν με πιανουν....ειμαι πολυ στεναχωρημενη...εδιωξα τον αντρα μου για λιγο παει γυμναστηριο..για να εμπαινα σας ελεγα τον πονο μου!!!!ενα αρκετα μεγαλουτσικο που ειχα και την παρασκευη...παει και αυτο.παλλινδρομησε....τι να πω???θα παω παρασκευη ετσι τυπικα αλλα χλωμο...παει ο μηνας ωορηξια γιοκ!!!!τι να πω??θα παω την αλλη τριτη στον γιατρο...ειμαι πολυ χαλια με εχει παρει απο κατω και δεν ακουω τιποτα!!εχω το ζουζουνι μου που με νταντευει αλλα νοιωθω πληγωμενη...τζαμπα τοσες ορμονες????δεν με επιασαν...ενδομητριο σουπερ μητρα φοβερη!!!ωαρια - αυγα...τζουφια!!!!!icon_sad.gificon_sad.gif..ουτε την πρεγκνυλ δεν μπορω να κανω....γιατι τα ωαρια ειναι πολυ μικρα...και ετσι....δεν γινετε τιποτα αυτον τον μηνα!!!ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!!!!μου ειπε να κανω εναν μηνα ακομη κλομιφαιν και μετα να παρω μια αλλη θεραπεια με nms κατι τετοιο δεν καταλαβα και καλα...οπως ημουν τι να ακουσω??μονο οτι δεν με επιασαν τα χαπια!!!και οτι θα παρακολουθω και με εξεταση αιματος....ααααααααααχχχχ!!!!ελπιζω να συνελθω συντομα...και αυτα τα ματια επιτελους να κλαψουν και απο χαρα!!!δεν μπορω αλλο....ζαχαρωτουλι μου δεν προλαβα να μαθω και για την πρεγνυλ..γιατι δεν υπαρχει λογος να την κανω!!!ας μας βοηθησει ο θεουλης ρε κοριτσια!!!

Κοριτσάκι μου σε καταλαβαίνω... Μοιάζει να μην υπάρχει φως στο τέλος αυτού του τούνελ για μας αλλά θα δεις, κάποια στιγμή θα γίνει! Στο λέω για να το ακούω κι εγώ, στην εποχή μας πια όλα γίνονται!

Ο γιατρός μου μου είχε πει ότι κάποιες κοπέλες δεν αντιδρούν στην κλομιφαίνη. Ούτε εμένα τα ωάριά μου μεγαλώνουν ικανοποιητικά μόνο με αυτή, γι αυτό κάνω πάντα ενέσεις κάθε μέρα, μέχρι να τα φτάσουμε στο επιθυμητό μέγεθος. Μήπως αυτό εννοούσε και ο γιατρός σου;

Διαφημίσεις

sweet candy,

Το σπέρμα μας ήταν τούρμπο σε σπερμοδιάγραμμα που είχε γίνει κάποιους μήνες πριν αρχίσουμε τις προσπάθειες με φάρμακα. Ο γιατρός είχε πει οτι δεν χρειάζεται να το ξαναεξετάσουμε. Στην σπερματέγχυση όμως προέκυψε πρόβλημα, άρα κακώς δεν το ξαναεξετάσαμε. Οι συνθήκες και η ψυχολογία επηρεάζουν το σπέρμα, δεν πρέπει να το ξεχνάμε...

Για εσένα, δεν κατάλαβα, τι έχουν προτείνει? Να κάνεις κάποια άλλη εξέταση τύπου λαπαροσκόπηση?

Λεμονιά μου,

λυπάμαι για τα αποτελέσματά σου... Να σκεφτείς καλά την αγωγή που θα ακολουθήσεις τον επόμενο μήνα. Μπορώ να καταλάβω την απογοήτευσή σου, μου θυμίζεις εμένα όταν χάσαμε την ωορρηξία και πήγε η σπερματέγχυση στο βρόντο. Δυστυχώς όλα είναι στο παιχνίδι.. Μην σε παίρνει από κάτω, όλες στο ίδιο καζάνι είμαστε, στο τέλος σίγουρα θα βγει καλό αποτέλεσμα... Φιλάκια

xp3Xp3.png

Λεμονιά μου, ναι, κλομιφαίνη παίρνω 4 κύκλους μέχρι τώρα αλλά μόλις τελειώνω τα χαπάκια αρχίζω αμέσως τις ενέσεις για άλλες περίπου 10 μέρες...

Liontarina μου η πρεγκνύλ νομίζω έχει περίπου 25 ευρώ αν και δεν είμαι σίγουρη γιατί τα χω μπερδέψει με όλες τις ενέσεις που κάνω...:cool:

Yesimtroubled μου τι κάνεις; εσύ νιώθεις τίποτα;

Εγώ κορίτσια είμαι πολύ απογοητευμένη, μου έχουν σταματήσει όλα τα συμπτώματα, ούτε το στήθος μου δεν πονάει, έστω και λίγο:-(:sad::-( Μετά από την χοριακή θα σταματήσω, έχω χάσει τον εαυτό μου, ζω για τις χοριακές πια..

Διαφημίσεις

τι ενεσεις κανεις ρε προβατακι και πως λεγονται για να ρωτησω τον γιατρο μου??εχεις καμια παρενεργεια απο αυτες??

λιονταρινα η πρεγκνυλ ειναι σχετικα φθηνη...λαθος τα εγραψε το προβατακι...των 1500 μοναδων εχει 5 ευρω...και των 5000 μοναδων εχει 8 ευρω...θα σου πει ο γιατρος ποια να κανεις συγκεκριμενα!!

ζαχαρωτουλι μου που εισαι??

Βρε Λεμονακι μου, μου τσάκισες την καρδιά.. πολυ στεναχωρεθηκα. Φανταζομαι πως θα εισαι, αλλα θα σου πω κ εγω μια απο τα ιδια: στις μερες μας δεν υπαρχει περιπτωση να μην μπορεις να κανεις παιδι (ειδικα εσυ που σχεδον ολα ειναι τελεια!). Επιπλεόν, ολοι οι οργανισμοι δεν ειναι το ιδιο. Αρα δεν μπορουν να αντιδρουν το ιδιο. Ειναι φυση αδυνατο. Ο δικος σου μπορει να θελει αυτα τα mns δε ξερω πως τα ειπε ο γιατρος σου.. Κ για την κλομιφαινη, αλλες γυναικες κατεβαζουν πολλα ωαρια, αλλες 1, γενικα παιζει πολυ το θεμα. Τελικα τι σημαινει το "παλινδρομησε"?? γιατι θα ξανακανεις ομως κ αλλο κυκλο κλομιφαινη κ δεν πας πατευθειαν στα αλλα?

yesiamtroubled με βαζεις σε σκεψεις τωρα με το σπερμοδιαγραμμα.. αναρωτιεμαι μηπως πρεπει να το επαναλαβουμε... αχ τι να πω...για μενα ο γιατρος που με παρακολουθει εχει προτεινει να ολοκληρωσω 6 κυκλους κλομιφαινη κ αν δεν.. τοτε λαπαροσκοπηση.. κ αν κ αυτη ειναι οκ τοτε ειμαι ανεξηγητη υπογονιμοτητα κ παω εξωσωματικη. Ενας αλλος εχει πει να σταματησω τα χαπια κ να αποφασισω τωρα αν θελω λαπαροσκοπηση (που αυτο λεει μας το λεει η ορθοδοξη ιατρικη) ή εξωσωματική. Το ιδιο μου ειχε πει κ ενας αλλος γιατρος πριν 9 μηνες. Κ εγω εχω μπερδευτει. Μια φιλη μου (που παλευει με εξωσωματικες) μου ειπε οτι αν αυτη ειχε εστω κ 1 πιθανοτητα να μπορεσει να συλλαβει φυσιολογικα θα το προσπαθουσε γιατι η εξωσωματικη ειναι μεγαλος αγωνας...

Προβατακι, αν σου εχει πει κ εσενα ο γιατρος σου για 6 κυκλους κλομιφαινη εχεις αλλους ολοκληρους 2 να το παλεψεις. Εφοσον δεν υπαρχει καποια αλλη υπονοια μην φορτωνεσαι. Ασε που ακομη δεν ξερουμε σιγουρα το αποτελεσμα αυτου του κυκλου. Περιμενε λιγες μερουλες ακομη.

καλημέρα!

sweet candy και εγώ προβληματίζομαι για τα επόμενά μου βήματα. Είναι όντως δύσκολη απόφαση..

Ομως στην δική σου περίπτωση, το να κάνει ο άντρας σου ένα σπερμοδιάγραμμα είναι εύκολο, τουλάχιστον να βεβαιωθείς ότι προσπαθείς σωστά...

Καλά, όλοι οι γιατροί λένε ότι μετά τα χάπια, πας για σπερματέγχυση και μετά για εξωσωματική. Εσένα γιατί κατευθείαν εξωσωματική? κουλό ακούγεται...

Για κάνε και μία συζήτηση με το γιατρό σου, μήπως στους κύκλους που απομένουν με κλομιφαίνη, κάνεις και σπερματέγχυση, δεν είναι τίποτα και αυξάνει κάπως τις πιθανότητες. Εννοείται ότι η εξωσωματική έχει καλύτερες πιθανότητες, αλλά ποτέ δεν ξέρεις..

xp3Xp3.png

ζαχαρωτουλι μου θα συμφωνησω με την yesiamtroubled ρωτησε τον για σπερματεγχυση...ειναι πολυ πιο ευκολο απο το να πεσεις κατευθειαν στα βαθια!!!εδω εμενα μου το προτεινε ο αντρας μου για να ηρεμησω!!!θα κανω αλλον ενα κυκλο με κλομιφαινη και ισως κανω και τα ενεσακια αυτην την φορα για να τα βοηθησω να μεγαλωσουν...και την πρεγκνυλ στην ωρα της....μου το ευχομαι δηλαδη...τους δυο προηγουμενους μηνες ειμαι σιγουρη οτι εκανα ωορηξια αυτον δεν καταλαβα τιποτα!!!αυτον τον μηνα που ειπα να το παρακολουθησω...πληρωνοντας αμυδρα...τζιφος!!τι να πω??το αγχος μας κοριτσια και μονο!!!!λενε οτι ο καθρεφτης της ψυχολογιας μιας γυναικας ειναι οι ωοθηκες!!!! ισως αγχωθηκα πολυ και ισως τα εκανα μονη μου σκ@@@!!δεν ξερω....οι προσπαθειες συνεχιζονται...οσοσ για το σπερμα καθε μηνα λεει ο γιατρος μου δεν ειναι το ιδιο...ενα μηνα μπορει να ειναι τουρμπο τον αλλον μηνα λιγο αδυναμο...και ουτο καθέξης...αρα εμεις συνεχιζουμε και ο θεος βοηθος!!!ο δικος μου τρωει συκα αποξηραμενα...βοηθανε πολυ στην κινητικοτητα...λενε!!ξηρους καρπους...αμυγδαλα...ΚΑΡΥΔΙΑ και φυστικια αιγυπτου...και καθε πρωι βασιλικο πολτο...και που και που καμια eviol μας ειπε ο γιατρος οτι βοηθαει το σπερμα να παραμεινει δυνατο....ευχομαι να κανω ωαρια τον αλλον μηνα εστω να δω οτι κανω μεγαλα επιθυμητα για σκασιμο ωαρια!!!σε αυτον τον μηνα δεν ελπιζω....και την παρασκευη που θα παω...ετσι θα παω ...δεν ελπιζω!!!μακαρι βεβαια αλλα....

Κοριτσια δεν ξερω γιατι δεν μου ειπε για σπερματεγχυση. Να υποθεσω λόγω του ότι η σαλπιγγογραφια αφήνει μια υπόνοια και άρα μπορεί να φοβάται για εξωμήτριο??? Δηλαδή, εάν οι σάλπιγγες είναι ψιλοφραγμένες και εσύ εγχυσεις το σπερμα με δυναμη (αυτό δεν κάνει η σπερματέγχυση???) λογικά θα παει να κατσει αλλου για αλλου..? σωστά? Μπορει να λεω κ χαζομαρες δε ξερω. Δε ξέρω, τώρα που το ειπατε ομως, θα το προσθέσω στην λιστα με τις ερωτήσεις μου..(καλα γράφω γράφω ερωτήσεις, την εκτυπώνω και μετά.. ζήτημα να ρωτάω τα μισα που λέει ο λόγος, αλλά τελοσπάντων)

Λεμονακι αφου οπως λες τους προηγουμενους μηνες αισθανοσουν οτι γινοταν η ωορρηξια ενω αυτον δεν το αισθανθηκες, φανταζομαι οτι για αυτο τον λογο ο γιατρος σου ειπε να κανεις ακομη ενα κυκλο, σωστα? οτι δηλαδη μπορει να ετυχε...αυτο με την ψυχολογια της γυναικας οτι ειναι η ωορηξια που το ακουσες?

ο γιατρος μου το ειπε...ο καθρεφτης της ψυχολογιας μιας γυναικας ειναι οι ωοθηκες....τι να πω???ο καυμενος προσπαθει να με ξεαγχωσει........αλλα εμενα το ατιμο το μυαλουδακι μου ειναι κολλημενο.....και συνεχεια ακουω για εγκυμοσυνες..τι να κανω για να ξεχαστω??ΤΙ??θα κανω μια ακομη φορα με κλομιφαινη και ισως αν μου πει και ενεσακια....και θα δουμε τι αλλο θα μου πει...ευχομαι την παρασκευη να εχω εστω ενα ωαριακι ελπιζω μονο...γιατι δεν το νομιζω καθολου!!!οσο για τις ερωτησεις που καταληγουμε να κανουμε τις μισες...θα συμφωνησω...!!!!

ρε κοριτσια γιατι τοσο αγχος????τρελαινεται τον οργανισμο σας με ολα αυτα ειναι το μονο σιγουρο.και εσυ βρε λεμονια μου 6 μηνες δεν ειναι τιποτα.πως θα σου δωσει ο γιατρος ενεσεις???ειναι δυνατον?και εγω ετσι ειμαι δεν κανω καθε μηνα ωορηξια οπως πολλες γυναικες που ξερω.μην τρελαινεσαι και πανω απο ολα μην μπαινεις στη διαδικασια να ζηλευεις αλλες γυναικες που τα καταφεραν γιατι μονο στον εαυτο σου κανεις κακο.ακουω για σπερματεγχηση και τι εινα η σπερματεγχιση δηλαδη?εχεις 15%πιθανοτητες να πιασεις οπως δηλαδη και με απλη επαφη αν και ξερω οτι μπορει να ειναι μεχρι 25% οι πιθανοτητες να μεινεις εγκυος αν ολα ειναι καλα.μην τρελαινεστε και ολα θα γινουν αργα η γρηγορα.κι εγω μετα απο 11 μηνες εμεινα εγκυος μολις πηρα κατι χαπια που μου εφτιαξαν τον κυκλο

ρε κοριτσια γιατι τοσο αγχος????τρελαινεται τον οργανισμο σας με ολα αυτα ειναι το μονο σιγουρο.και εσυ βρε λεμονια μου 6 μηνες δεν ειναι τιποτα.πως θα σου δωσει ο γιατρος ενεσεις???ειναι δυνατον?και εγω ετσι ειμαι δεν κανω καθε μηνα ωορηξια οπως πολλες γυναικες που ξερω.μην τρελαινεσαι και πανω απο ολα μην μπαινεις στη διαδικασια να ζηλευεις αλλες γυναικες που τα καταφεραν γιατι μονο στον εαυτο σου κανεις κακο.ακουω για σπερματεγχηση και τι εινα η σπερματεγχιση δηλαδη?εχεις 15%πιθανοτητες να πιασεις οπως δηλαδη και με απλη επαφη αν και ξερω οτι μπορει να ειναι μεχρι 25% οι πιθανοτητες να μεινεις εγκυος αν ολα ειναι καλα.μην τρελαινεστε και ολα θα γινουν αργα η γρηγορα.κι εγω μετα απο 11 μηνες εμεινα εγκυος μολις πηρα κατι χαπια που μου εφτιαξαν τον κυκλο

Foyskitsa, καταλαβαίνω την καλή πρόθεσή σου, κατανοώ απόλυτα αυτό που λες, αλλά πρέπει να κατανοήσεις κ εσύ εμάς. Δεν ξερω αν όταν ήθελες εσύ να μείνεις έγκυος, δηλαδή να φέρεις τον καρπό του καλού σου (και του εαυτού σου), είχες αγχωθεί ή όχι. Δεν το εξετάζω αυτό γιατί είναι καθαρά προσωπικό και θέμα χαρακτήρα ίσως. Κάποιες κοπέλες όμως μπορεί να προσπαθούν για πολύ περισσότερο από 11 μήνες που προσπάθησες εσύ, παράλληλα μπορεί να έχουν πρόβλημα, κάποιες άλλες μπορεί να έχουν πρόβλημα και να φοβούνται ότι δε θα μπορέσουν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, κάποιες μπορεί απλά να είναι περισσότερο αγχώδης... γενικώς οι περιπτώσεις και οι καταστάσεις είναι άπειρες. Το άγχος όμως στην όλη ιστορία, δεν μπορεί να είναι μηδέν. Το κλάμα δεν μπορεί να είναι ανύπαρκτο. Η «ζήλεια» (όχι η κακώς εννοούμενη ζήλεια φυσικά) παίρνει την μορφή του παραπόνου «Θεούλη μου θέλω και εγώ, Θεούλη μου γιατί όχι και εγώ? Γιατί εγώ δεν μπορώ? Κτλ κτλ» Δεν μπορεί, δε γίνεται διαφορετικά, είναι στην ανθρώπινη φύση. Επίσης, τα χάπια δεν τα παίρνουμε μόνες μας επειδή ξυπνήσαμε ένα ωραίο πρωινό και είπαμε «α, άκουσα για αυτό, ας βομβαρδίσω τον εαυτό μου με αυτά τα χάπια» (ειδικά εγώ αποφεύγω ακόμη και ένα ντεπόν!). Επομένως, σε όλες τις κοπέλες (υποθέτω) τα σύστησε ο γιατρός επειδή υπήρχε πρόβλημα. Αυτά ως προς το θέμα του.. αναπόφευκτου άγχους και της υποχρεωτικής λήψης χαπιών. Οι δε ενέσεις είναι παρελκόμενο («συνοδεία») των χαπιών, που και η Λεμονιά και εγώ ακόμη δεν έχουμε κάνει … γιατί δε θέλουμε να επέμβουμε ακόμη τόσο πολύ (παρότι εμένα ο γιατρός μου το είχε προτείνει από τον 2ο κύκλο λήψης των χαπιών αλλά αντέδρασα κ δεν το έκανα, δεν ήθελα και άλλη «επέμβαση στην φύση»).

Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα. Επαναλαμβάνω ότι καταλαβαίνω την καλή πρόθεσή σου («ξεαγχωθείτε βρε κορίτσια, και όλα καλά!») αλλά προσπάθησε να καταλάβεις και εσύ εμάς. Και να χαίρεσαι τον κούκλο σου!

ετσι ακριβως ειναι ζαχαρωτουλι μου οπως τα λες!!!fouskitsa...παρεξηγηθηκα σιγουρα δεν ζηλευω κακοπροαιρετα η ζηλια μου εκφερει παραπονο...οπως ειπε και το ζαχαρωτουλι μου..που με καταλαβαινει γιατι ειμαστε στην ιδια ακριβως διαδικασια...και εννοειτε οτι δεν αυτοεξεταζομαστε...εχουμε γιατρο που μας συμβουλευει το τι θα κανουμε!!!καθε γυναικα ειναι διαφορετικη...και εμεις πιστεψε μας δεν θελουμε να αγχωνομαστε και γνωριζουμε τι κακο κανουμε στον εαυτο μας με το αγχος....αλλα απο την ωρα που ξεκινας προσπαθειες για παιδι..ενα αγχος σε αλλες μικρο σε αλλες υποφερτο σε αλλες μεγαλο και αναπαντεχο..σιγουρα υπαρχει...και δεν νομιζω οτι εσυ θα αποτελουσες εξαιρεση....στους 11 μηνες να μην αγχωθηκες να μην εκλαψες η να μην ειδες μια φουσκωμενη κοιλιτσα και να μην σκεφτηκες <<θελω και εγω>>...γιατι δεν θα το πιστεψω..οπως και να εχει καθε ανθρωπος αντιμετωπιζει διαφορετικα τις καταστασεις που ερχονται..αλλος λυγιζει...πεφτει...και ξανασηκωνεται!!!αλλοι απλα ειναι αναισθητοι....εμεις το παλευουμε ναι με φαρμακα γιατι ετσι το εκρινε ο γιατρος!!και απλα ελπιζουμε να ερθει η ωρα να ζησουμε αυτην την ανεκτιμητη σε αξια στιγμη...της μητροτητας!!!

fouskitsa δεν είπα ποτέ ότι η σπερματέγχυση είναι πανάκεια, αλλά τι να κάνουμε δηλαδή, αφού υπάρχει πρόβλημα στο σπέρμα, χρειάζεται βελτίωση και δεν γίνεται να κάνω τώρα εξωσωματική, να κάτσω να περιμένω να μείνω έγκυος ενώ δεν γίνεται?

Παίζει ρόλο και η ηλικία κάθε κοπέλας, και ο χρόνος που προσπαθεί και χίλια δύο άλλα πράγματα...

Και καταλαβαίνω ότι προσπαθείς να κατευνάσεις την τρέλα που μας έχει κυριεύσει, αλλά λάβε υπόψη σου ότι κάποιες από εδώ έχουν προσπαθήσει φυσιολογικά αρκετό καιρό, όπως εγώ δηλαδή... Αν μπεις στο τριπάκι των φαρμάκων, τα οποία συχνά προκαλούν ψευδείς ενδείξεις εγκυμοσύνης, είναι αδύνατο να μην αγχωθείς, δυστυχώς...

xp3Xp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...