Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τριτεκνη αλλοδαπη (τριτης χωρας) συζυγος Ελληνα με 2 αλλοδαπα+1 Ελλην. τεκνα.

ionas

Recommended Posts

Συμφωνω απεριφραστα οτι το επιδομα θα πρεπει να επεκταθει και σε τριτεκνες μητερες -οικογενειες τριτων χωρων που διαμενουν νομιμα και μονιμα στην Ελλαδα εφ οσον υπαρχουν αντιστοιχες διακρατικες συμφωνιες.

Αλλα μιας και αναφερεται στο στ' εδαφιο η περιπτωση τριτων χωρων με τον περιορισμο περι Ελληνικης υπηκοοτητας, και αν δεχθουμε οτι υπαρχει ασαφεια, (για μενα ειναι σαφεστατο οτι η διατυπωση συμπεριλαμβανει την εν λογω μητερα) τοτε αυτο θα πρεπει να ερμηνευτει με βαση την "αρχη της ευνοικοτερης ρυθμισης" για το Ελληνικης υπηκοοτητας τεκνο (και την αλλοδαπη μητερα του), σε συνδυασμο με την αρχη ,περι προστασιας του γαμου, της οικογενειας, της παιδικης ηλικιας, μητροτητας, επικουρικοτητας του κρατους, επιεικιας, αναλογικοτητας (αλλοδαπων-ημεδαπων) κλπ , και θα πρεπει ,συμπερασματικα, να της χορηγηθει το σχετικο επιδομα, προυποθετοντας διαζευκτικα και οχι σωρευτικα ,την υπαρξη τεκνων Ελληνικης υπηκοοτητας.

βλεπω αρκετη σιγη..., και θα μ ενδιαφερε η θεση σας , εαν με το σκεπτικο που ανεπτυξα παραπανω επεισθηκαν καποιοι για το εαν η οικογενεια αυτη θα πρεπει να λαμβανει το επιδομα?

Διαφημίσεις

Πραγματικα στην τρεχουσα περιοδο που ζουμε και με την παρουσα οικονομικη κατασταση της χωρας...που η χρεωκοπια κοντοζυγωνει....το να ζηταμε να επεκταθουν κιολας τα επιδοματα που δινει το ελληνικο κρατος το θεωρω το λιγοτερο....ατοπο θεμα συζητησης.

Και ναι ο νομος ειναι ξεκαθαρος....καμια ασαφεια δεν υπαρχει...τα παιδια θα πρεπει να ειναι ΟΛΑ ελληνικης υπηκοοτητας.

Και χιλια συγγνωμη...ευχομαι πραγματικα να μην παρεξηγηθει κανενας και καμια...αλλα ελεος με αυτα τα επιδοματα.

Πραγματικα στην τρεχουσα περιοδο που ζουμε και με την παρουσα οικονομικη κατασταση της χωρας...που η χρεωκοπια κοντοζυγωνει....το να ζηταμε να επεκταθουν κιολας τα επιδοματα που δινει το ελληνικο κρατος το θεωρω το λιγοτερο....ατοπο θεμα συζητησης.

Και ναι ο νομος ειναι ξεκαθαρος....καμια ασαφεια δεν υπαρχει...τα παιδια θα πρεπει να ειναι ΟΛΑ ελληνικης υπηκοοτητας.

Και χιλια συγγνωμη...ευχομαι πραγματικα να μην παρεξηγηθει κανενας και καμια...αλλα ελεος με αυτα τα επιδοματα.

Αλλο πραγμα η οικονομικη κατασταση η η επικειμενη χρεωκοπια και αλλο το περι δικαιου αισθημα και η κοινωνικη προστασια.

Μη λησμονουμε οτι στο σημερινο οικονομικο γιγνεσθαι του "Ελληνικου κρατους" συμμετεχουν ενεργα και αναλογικα ,οχι μονον Ελληνες ,αλλα και παμπολλοι νομιμοι εργαζομενοι απο τριτες χωρες με την εργασια τους, την φορολογηση τους , την ασφαλιστικη εισφοροδοτηση, την καταναλωση κλπ. Δεν θα πρεπει κι εκεινοι να εχουν αναλογικα καποια, τουλαχιστον, οικονομικα βοηθηματα?

Εαν για καποιο λογο το ελληνικο κρατος ζητουσε απο ολους τους Ελληνες πολυτεκνους να επιβαρυνθουν με καποιο φορο...θα δεχοσασταν να το πληρωσετε ή τοτε ξαφνικα θα αντιδρουσατε θεωρωντας οτι εφόσον τα 2 απο τα 3 παιδακια δεν ειναι ελληνες υπηκοοι...δεν ειναι λογικο να σας θεωρουν ελληνα πολυτεκνο?Εγω στη θεση σας θα αρνιομουν να το πληρωσω.

Αλλο πραγμα η οικονομικη κατασταση η η επικειμενη χρεωκοπια και αλλο το περι δικαιου αισθημα και η κοινωνικη προστασια.

Μη λησμονουμε οτι στο σημερινο οικονομικο γιγνεσθαι του "Ελληνικου κρατους" συμμετεχουν ενεργα και αναλογικα ,οχι μονον Ελληνες ,αλλα και παμπολλοι νομιμοι εργαζομενοι απο τριτες χωρες με την εργασια τους, την φορολογηση τους , την ασφαλιστικη εισφοροδοτηση, την καταναλωση κλπ. Δεν θα πρεπει κι εκεινοι να εχουν αναλογικα καποια, τουλαχιστον, οικονομικα βοηθηματα?

Ολοι όσοι δικαιούνται αλλοδαποι ή Ελληνες και είναι εργαζ'ομενοι και φορολογούμενοι πέρνουν όλα τα επιδόματα που υπάρχουν....ταμείο ανεργείας,επιδομα τέκνων απο τον οαεδ,επιδομα γέννας από τον ασφαλιστικό τους τομεα,εισητηρια κοινωνικού τουρισμου,συντάξεις γήρατος και αναπηριας......δεν ξέρω αν ξεχνάω κατι.....μέχρι και το επίδομα αλληλεγυης πήραν πολλοι.....όποτε φίλε πάντου όλοι είναι ισοι και δεν υπάρχουν διακρίσεις.....

Μόνο το πολυτεκνικο και το τριτεκνικο επίδομα από όλα τα επιδόματα και τις παροχες εχει καθαρά εθνικό χαρακτήρα.....

Διαφημίσεις

Ολοι όσοι δικαιούνται αλλοδαποι ή Ελληνες και είναι εργαζ'ομενοι και φορολογούμενοι πέρνουν όλα τα επιδόματα που υπάρχουν....ταμείο ανεργείας,επιδομα τέκνων απο τον οαεδ,επιδομα γέννας από τον ασφαλιστικό τους τομεα,εισητηρια κοινωνικού τουρισμου,συντάξεις γήρατος και αναπηριας......δεν ξέρω αν ξεχνάω κατι.....μέχρι και το επίδομα αλληλεγυης πήραν πολλοι.....όποτε φίλε πάντου όλοι είναι ισοι και δεν υπάρχουν διακρίσεις.....

Μόνο το πολυτεκνικο και το τριτεκνικο επίδομα από όλα τα επιδόματα και τις παροχες εχει καθαρά εθνικό χαρακτήρα.....

στις περιπτωσεις γ), δ), ε), του σχετικου νομου δικαιουχων για το επιδομα τριτεκνων-πολυτεκνων, που σας παραθετω παρακατω , περιγραφονται αμιγως αλλοδαπα ατομα (οικογενειες).

Που βρισκεται ο "...καθαρα εθνικος χαρακτηρας" και δεν τον βλεπω???

Οι παροχές της παρ. 1 του άρθρου 1 του παρόντος χορηγούνται στις ακόλουθες κατηγορίες προσώπων:

α) Έλληνες πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελ*λάδα,

β) ομογενείς αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και διαθέτουν δελτίο ομογενούς,

γ) πολίτες Κρατών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,

δ) πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ελβετία και Λιχτενστάιν) και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,

ε) 1) αναγνωρισμένους πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων (ν.δ. 3989/1959, ΦΕΚ 201 Α'), όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967 για το Καθεστώς των Προσφύγων (α.ν. 389/1968, ΦΕΚ 125 Α'), 2) ανιθαγενείς, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών (ν. 139/1975, ΦΕΚ 176 Α') και 3) δικαιούχους του ανθρωπιστικού καθεστώτος, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από το άρθρο 8 του π.δ. 61/1999 (ΦΕΚ 63 Α'), που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και για όσο χρόνο διαρκούν οι ως άνω ιδιότητες τους,

στ) πολίτες άλλων Κρατών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.

στις περιπτωσεις γ), δ), ε), του σχετικου νομου δικαιουχων για το επιδομα τριτεκνων-πολυτεκνων, που σας παραθετω παρακατω , περιγραφονται αμιγως αλλοδαπα ατομα (οικογενειες).

Που βρισκεται ο "...καθαρα εθνικος χαρακτηρας" και δεν τον βλεπω???

Οι παροχές της παρ. 1 του άρθρου 1 του παρόντος χορηγούνται στις ακόλουθες κατηγορίες προσώπων:

α) Έλληνες πολίτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελ*λάδα,

β) ομογενείς αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και διαθέτουν δελτίο ομογενούς,

γ) πολίτες Κρατών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,

δ) πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ελβετία και Λιχτενστάιν) και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα,

ε) 1) αναγνωρισμένους πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων (ν.δ. 3989/1959, ΦΕΚ 201 Α'), όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967 για το Καθεστώς των Προσφύγων (α.ν. 389/1968, ΦΕΚ 125 Α'), 2) ανιθαγενείς, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών (ν. 139/1975, ΦΕΚ 176 Α') και 3) δικαιούχους του ανθρωπιστικού καθεστώτος, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από το άρθρο 8 του π.δ. 61/1999 (ΦΕΚ 63 Α'), που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και για όσο χρόνο διαρκούν οι ως άνω ιδιότητες τους,

στ) πολίτες άλλων Κρατών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.

Στα συγκεκριμένα έχω να αναφέρω τα εξης.....

α).....

β)Αναφέρεται στους Ελληνες απο την Αλβανία και στους Ρωσσοπόντιους...

γ)Οφείλεται στο γεγονος ότι υπαγόμαστε στην Ευρωπαικη Ενωση...

δ)Ομοιως με το γ)

ε)Εδω έιναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενος χεριου οι περιπτώσεις που έχουν πάρει το επίδομα όλα αυτά τα χρόνια....

και στ) αυτό που ζηζητάμε στο συγκεκριμένο τοπικ...ότι δλδ πρεπει να έχουν τα παιδιά την Ελληνική υπηκοοτητα.....

Και όσο για τον καθαρά εθνικό χαρακτήρα θα συμφωνίσω μαζί σου ότι σε κάποια σημεία όντως δεν υπάρχει...... και θα ήθελα προσωπικά εγω να εφαρμοζόταν ο καθαρά εθνικός χαρακτ'ηρας γιατί η φιλοσοφία του επιδόματος αυτου έιναι η υπογεννητικότητα του Ελληνικού κράτους .....αλλά οι νομοι είναι νομοι και ασχετα με το τι θέλει και τι επιθυμεί ο καθένας απο έμας .......

Πάντως όπως ανέφερα και λίγο παραπάνω εγω προσωπικά δεν βλέπω καμια διαφορα στα επιδόματα και στις παροχες που παιρνω εγω που έιμαι Ελληνιδα Υπηκοος απο την διπλανή μου που έιναι πχ Αλβανίδα ούτε στον μισθό, ούτε τις παρόχες,ούτε στην υγεία,ούτε στα εισητηρια για τις διακοπές,ούτε στο επίδομα ενοικιου,και αυρίο -μεθάυριο ούτε και στην σύνταξη..........εχουμε παιδιά που πάνε μαζί σχολειο,δουλευει και αυτή οπως και εγω και παίρνει ότι δικαιούται και της αξίζει......η μονη μας διαφορά είναι πως εγω παίρνω το πολύτεκνικο επίδομα ενω αυτή όχι.

α).....

δ)Ομοιως με το γ)

ε)Εδω έιναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενος χεριου οι περιπτώσεις που έχουν πάρει το επίδομα όλα αυτά τα χρόνια....

και στ) αυτό που ζηζητάμε στο συγκεκριμένο τοπικ...ότι δλδ πρεπει να έχουν τα παιδιά την Ελληνική υπηκοοτητα.....

Και όσο για τον καθαρά εθνικό χαρακτήρα θα συμφωνίσω μαζί σου ότι σε κάποια σημεία όντως δεν υπάρχει...... και θα ήθελα προσωπικά εγω να εφαρμοζόταν ο καθαρά εθνικός χαρακτ'ηρας γιατί η φιλοσοφία του επιδόματος αυτου έιναι η υπογεννητικότητα του Ελληνικού κράτους .....αλλά οι νομοι είναι νομοι και ασχετα με το τι θέλει και τι επιθυμεί ο καθένας απο έμας .......

Πάντως όπως ανέφερα και λίγο παραπάνω εγω προσωπικά δεν βλέπω καμια διαφορα στα επιδόματα και στις παροχες που παιρνω εγω που έιμαι Ελληνιδα Υπηκοος απο την διπλανή μου που έιναι πχ Αλβανίδα ούτε στον μισθό, ούτε τις παρόχες,ούτε στην υγεία,ούτε στα εισητηρια για τις διακοπές,ούτε στο επίδομα ενοικιου,και αυρίο -μεθάυριο ούτε και στην σύνταξη..........εχουμε παιδιά που πάνε μαζί σχολειο,δουλευει και αυτή οπως και εγω και παίρνει ότι δικαιούται και της αξίζει......η μονη μας διαφορά είναι πως εγω παίρνω το πολύτεκνικο επίδομα ενω αυτή όχι.

κατ αρχην η ποιοτητα μιας δημοκρατικης πολιτειας φενεται απο το πως χειριζεται τις "μετρημενες στα δακτυλα" περιπτωσεις της.

Και αν ακομα δεχτουμε τον εθνικο χαρακτηρα (που ουτε εντοπισθηκε, ουτε αιτιολογηθηκε), στην εν λογω περιπτωση του topic, μιλαμε για 5 μελη οικογενεια (οχι αμιγως αλλοδαπη ) αλλα με 2 μελη (τεκνο και πατερα) Ελληνικης υπηκοοτητας.

Πως εφαρμοζεται η "αρχη της ευνοικοτερης ρυθμισης" ,που λεει πρακτικα ,οτι "κοντα στον βασιλικο, ποτιζεται κι η γλαστρα"??

Δηλαδη μια αμιγως αλλοδαπη 5 μελης οικογενεια (ορθοτατα) να ευεργετειται ,ενω μια μικτη (με Ελληνες μεσα) 5μελης οικογενεια να αποκλειεται. !!??

Που πηγε ο εθνικος χαρακτηρας??

Κατι δεν παει καλα εδω περα.

α).....

δ)Ομοιως με το γ)

αντιπαρερχομαι τα περι Αλβανιδας, διακοπων, ενοικιων, σχολειων κλπ που κρινοντας αξιολογω ως στοιχεια περιπτωσιολογιας , συμψηφισμου, αποπροσανατολισμου και υποβαθμισης του θεματος.

αντιπαρερχομαι τα περι Αλβανιδας, διακοπων, ενοικιων, σχολειων κλπ που κρινοντας αξιολογω ως στοιχεια περιπτωσιολογιας , συμψηφισμου, αποπροσανατολισμου και υποβαθμισης του θεματος.

οκ οτι πεις....

Διαφημίσεις

Πληροφορω οτι οι Ελληνες των χωρων της πρωην ΕΣΣΔ αποκαλουνταν εκει αναμεσα στις διαφορες "φυλες του Ισραηλ", και αυτοπροδιοριζονταν εκει ανεκαθεν, με περηφανια, ελπιδα, καρτερικοτητα και νοσταλγια, ως ΕΛΛΗΝΕΣ, διατηροντας στη ψυχη και τη συνειδηση τους την Ελληνικη φλογα, μεσα σε περιβαλλοντα συχνα εχθρικα και διωκτικα για κεινους . Ερχομενοι εδω, πληροφορηθηκαν οτι ησανε ποντιοι και μαλιστα ... ρωσσοποντιοι.

Παρεπιπτοντως ,η εν λογω "..αλλοδαπη" και τα "...αλλοδαπα" τεκνα της ειναι ελληνικης καταγωγης (...ρωσσοποντιοι) , οπου η διαδικασια κτησης της ελληνικης ιθαγενειας στην Ελλαδα, ειναι τοσο χρονοβορα, δαπανηρη, ταπεινωτικη, δαιδαλωδης κλπ ωστε να υποχρεωνεται να καταφευγει σε τετοιου ειδους ακροβατικες ερμηνειες, θεωροντας το λιγοτερο επιπονο , προσπαθωντας , ματαια, να δικαιωθει στα αυτονοητα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...