Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Η27 μηνων κορη μου εχει εδω και 2 24ωρα πυρετο. Της δινω καθε 6 ωρες εναλλαξ ponstan/depon, 5μλ. Δεν εχει αλλα συμπτωματα. Ο παιδιατρος μου ειπε να μην περιμενω τις 6 ωρες αλλα να δινω μολις ξεπερνα τα 38. Ετσι τις εδωσα καινουρια δοση μετα απο 5 ωρες. Η ερωτηση μου ειναι εαν τις δινω σε ποιο τακτικα διαστηματα, θα ξεπερασω την ημερησια δοση που επιτρεπεται για το καθε φαρμακο. Πως να το υπολογισω?????

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι για το depon ειναι μεχρι 4 φορες την ημερα και το Postan μεχρι 3??? Εγω τον φλεβαρη που βαραγε 40αρια ο μεγαλος το εδινα καθε 4 ωρες. Μαλιστα η παιδιατρος (εδω) μου ειπε οτι αν του δωσω depon και σε μια ωρα δεν εχει πεσει να του δωσω και ponstan (δεν εχει εδω αλλα δινουμε ιμπουφερνη). Οχι ομως συνεχια. Ρωτησε το γιατρο σου πριν το κανεις...Μπορεις να την δροσιζεις και με μπανακια μιση ωρα μετα το αντιπυρετικο.

Περαστικα σας

ο μικρος μου περασε μια κακια γαστρεντεριτιδα πριν 10 μερες.

ανεβασε 40ρια σε χρονο dt depon - algofren του εδινα εναλλαξ αλλα στο 3ωρο με 4ωρο για να μην ταλαιπωρειται με τον πυρετο μιας κ οταν ανεβαζε δεν μπορουσε ουτε να θηλασει...

τα ενδιαμεσα μπανακια, κομπρεσες με καθαρο οινοπνευμα στις κλειδωσεις και χλιαρο τσαγακι με μελι θα σου φανουν σωτηρια:)

περαστικα σας να ειναι:)

uDuOp2.png

• 5 εβδομάδες μετά...

καιγω προσφατα που ειχα το παιδι στο νοσοκομειο μουπαν οτι για ντεπον ειναι περιπου καθε 5 η 4 ωρες για πιο βαρη πυρετο και καθε 5 η 6 στο ποσταν. συμφωνω για τις κομπρεσες! εγω βαζω νερο με ξυδι.λενε πως τραβαει τον πυρετο (και ειδα οτι οντος το κανει..)

1-2-3MPOMPIRES!!!

αυτο που μου εχει πει εμενα ο παιδιατρος ειναι το εξης. γενικα δινουμε καθε 6 ωρες αντιπυρετικο τα μισα των κιλων του παιδιου και μονο αν ο πυρετος ξεπερνα το 38-38.5.ΑΝ ομως μεσα στο εξαωρο ο πυρετος δεν πεσει ή ξανανεβει πολυ τοτε μπορουμε σε 3 ώρες απο τη ληψη του προηγουμενου φαρμακου να δωσουμε παλι τα μισα των κιλων ενος αντιπυρετικου με διαφορετικη ουσια.Τα παναντολ και ντεπον εχουν ιδια ουσια(παρακεταμολη) διαφορετικη έχει το πονσταν για το αλγκοφρεν δε θυμαμαι!εν ολιγοις καθε τριωρο εναλλαξ φαρμακα(εγω δινω ντεπον -πονσταν) ειναι το μεγιστο επιτρεπομενο!

Διαφημίσεις

Μπορεις να κοιταξεις εδω : http://www.paidiatre.gr/portal/

Ειναι ο παιδιατρος μας.Μπες εκει που λεει " αρρωστο παιδι" - "πυρετος" η διαβασετα ολα

Ετσι και αλλιως γραφει πραγματα που μας ενδιαφερουν

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...