Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ταση για εμετο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 110
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εχω ακουσει απο πολλες οτι ειχαν τις αναγουλες και τους εμετους μεχρι το τελος......αλοιμονο μας........:lol:

Εγω!!!ζωντανη αποδειξη...λιγες ωρες πριν γεννησω εκανα εμετο

τι εννοείς οτι δεν επιτρεπεται η ασπαρταμη?!?:confused: δεν το ξερα κ γενικως ολο τσιχλες μασαω. Επειδή θέλω μερες ακομα μεχρι να παω στο γιατρο, τι αλλοαπαγορευεται να τρώμε ή να κανουμε?!? ήξερα μονο για πρασινα λαχανικα οτι απογορευονται επειδη δεν εχω περασει τοξοπλασμα..

δεν απαγορεύονται τα πράσινα λαχανικά, αρκεί να τα πλένεις καλά.

έμαθα για τη χοριακή σου από το άλλο forum! τέλεια!!!

Τότε που μπήκα??? έκανα μέσα σε 6 ώρες 13 φορές εμετό και την 14ή μόνο αίμα....Χεσ..κ@ πάνω μου....Ευτυχώς δεν βρήκαν τίποτα...Με γάζωσαν απο εξετάσεις......

Σήμερα η ώρα είναι σχεδόν 4 το μεσημέρι και εγώ έχω κάνει ήδη 6 φορές εμετό!!!

Αγκαλίαζω την τουαλέτα κάθε λίγο και λιγάκι....Εχω πολλά νεύρα και κλαίω χωρίς λόγο. Στο πρόσωπο μου είναι μόνιμα γραμμένη η αηδία και η αναγούλα....

Δεν μπορώ ρε γαμώτο και να φανταστείς ότι έχω ακόμα μπροστά μου 1 με 1 μιση μήνα!!!!

Αυριο θα πάω να δώ και το μπουμπουκάκι μου αν είναι καλά και αν αναπτύσετε σωστα!!!

Πωπώ! σε νιώθω. Μια χαρά θα είναι το μπουμπουκάκι σου μην ανυσηχείς. Εστω και λίγο να τρώς είναι σημαντικό. Και εγώ αυτό έκανα έτρωγα 3-4 κουταλιές σούπα και μετά από 10 λεπτά έκανα εμετό! και αφού έλεγα οκ ξελάφρωσα μετά από 10 λεπτά ξάνάρχιζε η διαρκής τάση για εμέτό! τι αηδία!

Τρώγε φρυγανίτσα ή κανένα πατάτακι. Υπομονή...

Διαφημίσεις

Εγώ είμαι σχεδόν 2 μήνες κλεισμένη στο σπίτι (μόνο για το γιατρό βγαίνω). Ξεκίνησα με αιμορραγία και συνέχισα με εμετούς. Έχω πάρει primperan και υπόθετα και χαπάκια και σιρόπι (τα δοκίμασα όλα!!!!). Δεν μου έκανε τίποτα γι'αυτό και τα σταμάτησα... Πήρα και τα βραχιολάκια - στο Πλαίσιο τα βρήκα- τίποτα... Έκανα και έναν ορό με βιταμίνες (και για αφυδάτωση) που υποτίθετε ότι βοηθάει αλλά με κράτησε μόνο για 1 μέρα... Διανύω τη 14η εβδομάδα και δε βλέπω βελτίωση!!! Ψυχολογικά είμαι πλέον ράκος...

t4Esp3.png qIf3p3.png

Στις 18-12-2010 ήρθε στη ζωή το τρίτο Αστεράκι μας!!! Η μπουμπού μας!

Να σας ενημερώσω κοριτσάκια μου ότι την Τετάρτη που μας πέρασε δηλαδή πριν 5 μέρες νοσηλεύτικα αρων αρων απο αφυδάτωση στο Αρεταίειο...

Οι εμετοί είχαν φτάσει τους 12 ημερησίως και ήμουν έτοιμη να λιποθυμήσω...Εξητήριο πήρα προχθές και είμαι σπιτάκι μου και ξεκουράζομαι!!!

Ημουν με ορούς και καταλύτες και βιταμινούχες ενεσεις.....

Ευτυχώς όσο είμαι σπίτι δεν έχω κάνει εμετό....

Είναι πολύ άσχημο συναίσθημα και πραγματικά εύχομαι μην το ξαναπάθω..ούτε εγώ αλλα ούτε και σεις εγκυούλες μου....

Υπομονή βρε κοριτσάκια μου μέχρι να τα νιώσετε για πρώτη φορά. Τότε θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση. Να σκέφτεστε ότι ήμασταν πολλές στην θέση σας για να παρηγοριέστε!

Διαφημίσεις

περαστικα Στελινουλα

τελικα οι τσιχλες χωρις ζαχαρη δεν επιτρεπονται?

Καλύτερα να πίνεις και να τρώς ότι θές με ζάχαρη παρά με ασπαρτάμη!!!!

Δεν κάνει καλό...ρώτα όταν πας και τον γιατρό σου...εμενα μου είπε ΟΧΙ

ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ΜΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΕΜΕΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΤΡΩΓΑΠΟΛΥ ΛΙΓΟ.ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΝ ΓΕΝΝΑ ΟΛΑ ΜΕΙΡΙΖΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΙΛΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΙΣΑ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ

• 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια θα ηθελα την βοηθεια σας...πρωτη μερα περιοδου ηταν 3/7/2010.. εχω σταθερο κυκλο 26-27-28 ημερων παντα..κυριως 28.απο χθες νιωθω αναγουλα ελαφρια..πολλες ωρες τη μερα,ειδικα σημερα ολη μερα..υπαρχει περιπτωση να ειμαι εγκυος και να νιωθω ετσι απο τωρα??

:?:

κοριτσια θα ηθελα την βοηθεια σας...πρωτη μερα περιοδου ηταν 3/7/2010.. εχω σταθερο κυκλο 26-27-28 ημερων παντα..κυριως 28.απο χθες νιωθω αναγουλα ελαφρια..πολλες ωρες τη μερα,ειδικα σημερα ολη μερα..υπαρχει περιπτωση να ειμαι εγκυος και να νιωθω ετσι απο τωρα??

Εγώ όταν έμεινα έγκυος,χωρίς να το επιδιώξω και πριν ακόμα υποψιαστώ το οτιδήποτε,είχα ελαφριάς μορφής αναγούλες (συνήθως ξυπνούσα τη νύχτα και ένιωθα κάπως) και πρήξιμο στο στήθος,όλοι μου λέγανε ότι είναι πολύ νωρίς για συμπτώματα εγκυμοσύνης και εγώ δεν το πολυπίστευα ότι έγινε το θαυματάκι αυτό.Να όμως που είμαι ήδη στον τρίτο μήνα!!Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός!Κάνε λίγο υπομονή και κάνε ένα τεστ κύησης ή χοριακή!;)

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Εγώ όταν έμεινα έγκυος,χωρίς να το επιδιώξω και πριν ακόμα υποψιαστώ το οτιδήποτε,είχα ελαφριάς μορφής αναγούλες (συνήθως ξυπνούσα τη νύχτα και ένιωθα κάπως) και πρήξιμο στο στήθος,όλοι μου λέγανε ότι είναι πολύ νωρίς για συμπτώματα εγκυμοσύνης και εγώ δεν το πολυπίστευα ότι έγινε το θαυματάκι αυτό.Να όμως που είμαι ήδη στον τρίτο μήνα!!Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός!Κάνε λίγο υπομονή και κάνε ένα τεστ κύησης ή χοριακή!;)

Ακριβώς έτσι ήμουν κι εγώ..απο την 21 μερα του κυκλου ειχα πρηξιμο στο στηθος και τάση για εμετό.Μάλιστα έλεγα ότι αφου έχω απο τόσο νωρίς τέτοια συμπτώματα σίγουρα θα έχω περίοδο αλλά να που καμια φορα τα συμπτωματα εμφανίζονται αμέσως μετα την σύλληψη και όχι μετα την εμφυτευση.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλησπερα σε ολες τις μανουλες... μολις γραφτηκα και ειπα να γραψω κι εγω για την δικη μου χαρα... ειμαι 6 εβδομαδων και 3 ημερων, πριν απο 4 μερες πηγαμε στον γυναικολογο και καναμε τον 1ο υπερηχο ειδαμε τον σακο το εμβρυακι μου και ακουσαμε και την καρδουλα του η συγκινηση ηταν μεγαλη ανυπομονω να κανω τον δευτερο υπερηχο να το ξανα δω και να το ακουσω.. απ την 2η μερα που εμαθα απ το τεστ οτι ειμαι εγκυος δυσκολευομουν στον υπνο δεν ειχα κανενα προβλημα με αναγουλες αλλα δν ξεκουραζομουν, εχω μια εβδομαδα που ξεκινησαν οι αναγουλες και περναω μια φρικη ειδικα χθες πιστευα πως θα λυποθυμησω. εχω αγκαλια τις φρυγανιες και μασουλαω σαν σπουργιτι νιωθω πολυ αδυναμη... ξερω ΥΠΟΜΟΝΗ ειναι η απαντηση...αλλα οταν μοιραζεσαι αυτο που περνας ειναι λυτρωτικο... ευχομαι σε ολες μας να εχουμε μια καλη εγκυμοσυνη και υγιεστατα μωρακια.

Κορίτσια θέλω και γω να ρωτήσω κάτι. Μη γελάσετε όμως! Δεν είμαι έγγυος, αλλά είμαστε σε φάση που προσπαθούμε για μωρό. Ξέρετε ποιος είναι ο φόβος μου για όταν θα μείνω έγγυος? Οι αναγούλες και κυρίως οι εμμετοί. Δεν έχω άλλους φόβους σχετικά με την εγγυμοσύνη, αλλά όταν σκέφτομαι αυτά, τρέμω ολόκληρη, και νομίζω ότι δεν θα τα καταφέρω. Κι αυτό γιατί δεν μπορώ να κάνω εμμετό. Δεν ξέρω γιατί, ψυχολογικό είναι, σωματικό, τί να πω... Όσο θυμάμαι τον ευατό μου έχω κάνει 3 εμμετούς όλου κι όλους στη ζωή μου. Μπορεί συχνά να τύχει ν'ανακατεύομαι (έχω και λίγο ευαίσθητο στομάχι), μπορεί να φτάσω στο αμήν απ'την αηδία, αλλά εμμετό δεν κάνω. Να φανταστείτε, πέρσι το χειμώνα έπαθα μια γαστρεντερίτιδα. Ξύπνησα το πρωί με φουλ διάρροιες, τρομερή ανακατοσούρα, να θέλω να ξεράσω (με το συμπάθειο κιόλας) και να στέκομαι μισή ώρα πάνω απ'το νιπτήρα για να κάνω εμμετό μπας κιανακουφιστώ, αλλά τίποτα! Το αποτέλεσμα ήταν να ζοριστεί ο οργανισμός μου (ο οποίος ήθελε να βγάλει από μέσα μου ότι υπήρχε αλλά μάλλον εγώ δεν τον άφηνα λόγω φόβου) και να καταλήξω λυπόθυμη στο κρεβάτι. Όταν συνήλθα συνειδητοποίησα ότι είχα κάνει εμμετό (τώρα, λυπόθυμη τον έκανα? την ώρα που συνερχόμουν? θα σας γελάσω). Τελικά μου μπήκε περισσότερη φοβία για τους εμμετούς και τρέμω. Έχετε καμιά σας παρόμοια εμπειρία για να με βοηθήσετε λιγάκι ψυχολογικά?

Συγνώμη κιόλας για το μακροσκελές μήνυμα, αλλά από καιρό ήθελα να το γράψω αυτό!

r7Bsp2.png

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

Καλή μου,τους πρώτους 3 μήνες της εγκυμοσύνης μου,είχα απίστευτη αναγούλα και δεν μπορούσα να κάνω εμετό για να νιώσω καλύτερα (δεν είμαι κι εγώ τύπος του εμετού).Μετά όμως ακολούθησαν 2 εβδομάδες με εμετούς μέρα παρά μέρα,με το που έτρωγα κάτι!!!Η πρώτη φορά ήταν πολύ άσχημη εμπειρία...:? Αλλά μετά συνηθίζεται και τότε έκανα εμετό και αμέσως πήγαινα και ξαναέτρωγα!!!χαχαχαχαχα :lol: Μην αγχώνεσαι,δεν είναι τίποτα...Εξάλλου εσύ μπορεί να μην παρουσιάσεις το πρόβλημα!!;)

Αχ μακάρι να είναι όπως τα λες! όντως συνηθίζονται??? Ή κάθε φορά που θα μου ρχεται εμμετός θα λυποθυμάω κιόλας όπως πέρσι? Τί να πω, ο Θεός βοηθός! Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση

r7Bsp2.png

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

Καλημέρα κορίτσια

Είμαι έγκυος 6.5 εβδομάδων (δεύτερη εγκυμοσύνη) και το πρωί μόλις σηκωθώ μέχρι και το μεσημέρι νιώθω ότι όπου νά'ναι θα κάνω εμετό. Φοβάμαι να κινούμαι πολύ πολύ γιατί νομίζω ότι θα μου 'ρθει :(

Στην πρώτη εγκυμοσύνη καμία σχέση. Πρώτη φορά νιώθω έτσι και είναι κουραστικό. Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να νιώσω καλύτερα?

Στην αρχή νόμιζα ότι φταίει επειδή έπαιρνα το φολικό οξύ με τον σίδηρο μαζί. Τώρα τα παίρνω σε άσχετες ώρες και πάλι έχω ναυτία. Ούτε με τα γεύματά μου έχει να κάνει. Απλώς με το σηκώνομαι από το κρεβάτι. Και πρέπει να δουλέυω κιόλας με αυτή τη διάθεση...

Υπάρχει κάτι???

ADYsp2.png

Νιώθω τάση για εμετό ειδικά το πρωί αλλά κάποιες φορές και άλλες ώρες της ημέρας. Εδώ και 2 μέρες έχω όλη τη μέρα αναγούλα και ένα ελαφρό κάψιμο στο στομάχι. Εντωμεταξύ είναι πολύ περίεργο, δεν ξέρω αν πεινάω ή όχι... πιέζω τον εαυτό μου να φάει έστω και λίγο, για να μην είμαι νηστική, αλλά τις τελευταίες μέρες αυτά τα συμπτώματα γίνονται όλο και πιο έντονα και νιώθω να μην πηγαίνει τίποτα κάτω...

Απ' ό,τι φαίνεται, το 1 1/2 εκατοστό ανθρώπου που κρύβω μέσα μου κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του! :roll:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΥΟΣ ΣΤΗΝ 9 ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΧΑ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟ. ΑΠΟ ΕΧΤΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΠΡΙΝ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ Η ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ? ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΥΟΣ ΣΤΗΝ 9 ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΧΑ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟ. ΑΠΟ ΕΧΤΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΠΡΙΝ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ Η ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ? ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!Εγώ από την αρχή της εγκυμοσύνης μου είχα πολλές αναγούλες και ζαλάδες και μόλις μπήκα στον δεύτερο τρίμηνο που υποτίθεται πρέπει να σταματήσουν οι αναγούλες,άρχισα να κάνω εμετούς!!Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός!

• 1 month later...

ειναι παρηγορο που υπρχουν και αλλες!

ανακατευομαι σχεδον ολη την ημερα δεν μπορω να κανω εμετο. η αναγουλα σε συνδιασμο με την υπνηλια αλλα και την δυσκοιλιοτητα (ειχα απο πριν αλλα τωρα χειροτερεψε και δεν μπορω να παρω τα χαπακια μου)

Αχ κοριτσάκι μου γλυκά να ξέρατε πόσο σας καταλαβαίνω . Πρόπερσυ (θέε μου λες και ήταν χθες) έφτανα τους6-7 εμετούς ημερεσίους. Κόντεψα να πάθω κατάθλιψη . Η ψυχολογια μου χάλια, δεν μπορούσα να χαρω την εγκυμοσύνη μου με καμία δύναμη. Εχασα 2 κιλά , είχα αδυναμία, τρελή υπνηλία, περιφερόμουν σαν ζόμπι. Απορώ στην δουλειά πως πήγαινα (άλλη πονεμένη ιστορία και αυτή). Μια μέρα είχα αγανακτήσει τόσο πολύ που μπήκα εδω μέσα και έκλαιγα με λιγμούς και παράλληλα έκανα και εμετό. Να ναι καλά τα κορίτσια που μου έφτιαχνα την διάθεση. Τελικά τα συμπτώματα υποχώρησαν προς τα μέσα του 4μήνου. Απο τον 2μήνα μέχρι τότε τα είχα δει όλα!!!!!!!! ΥΠΟΜΟΝΗ ολα γίνονται για καλό

μια απο τα ιδια ειχα εμετους απο τον 3το μηνα εως την στιγμη που μπήκα για να γεννησω....κάθε φορά που έκανα εμετο μου έπεφτε η πιέση και έπρεπε να ξαπλωσω....δεν μπορουσα να πιω νερο ο λαιμος μου ειχε καει απο τους εμετους.....και φυσικά αντι να πάρω βάρος έχανα....ειδικά τον τελευταιο μηνα έτρωγα μονο σαλάτα παγωμενη γιατι με δροσιζε....

δοκίμασε να έχεις κάποιες φέτες λεμονι κομμενες....λενε πως βοηθαει στις αναγούλες.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...