Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

Κορίτσια της ομοιοπαθητικής για δείτε αυτό

http://www.madata.gr/diafora/health/80054.html

Μα κι εδώ πρέπει να φοβόμαστε ??......:( :( :(

φυσικά, αν εννοείς ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με κάθε σκευασμα που χρησιμοποιούμε. Δεν πρόκειται για ομοιoπαθητικό φάρμακο, αλλά για ένα σκεύασμα συμβατό με την ομοιοπαθητική. Όπως και η οδοντοκρεμα της weleda για παράδειγμα πουείναι συμβατή με την ομοιπαθητική. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν είναι τόσο εξειδικευμένα και είναι τα ίδια εδώ και αιώνες. Για περισσότερες πληροφορίες δες στο www.homeopathy.gr

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 5,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάντως και στα MDC forums τα soap nuts είναι θέμα μεγάλου debate! Μερικές τα εγκωμιάζουν και μερικές τα βρίζουν, κλασικά όπως κι εδώ :lol:

Εγώ σήμερα έπλυνα κάτι ρουχαλάκια του γιου μου με τη σκόνη της Sonnet και βγήκανε ακριβώς όπως βγαίνουνε και με τα soap nuts, καθαρά, μοσχοβολάνε λεβάντα, αλλά με τους φρουτολεκέδες!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Πάντως και στα MDC forums τα soap nuts είναι θέμα μεγάλου debate! Μερικές τα εγκωμιάζουν και μερικές τα βρίζουν, κλασικά όπως κι εδώ :lol:

Εγώ σήμερα έπλυνα κάτι ρουχαλάκια του γιου μου με τη σκόνη της Sonnet και βγήκανε ακριβώς όπως βγαίνουνε και με τα soap nuts, καθαρά, μοσχοβολάνε λεβάντα, αλλά με τους φρουτολεκέδες!

Ετσι! Εξαλλου τους φρουτολεκεδες δεν τους βγαζουν ουτε τα συμβατικα οτι και να βαλεις πανω

2xgIp3.png1RTwp3.png

βρε κορίτσια κι εμένα τα σαπουνοκάρπια μια χαρά μου τα καθαρίζουν τα ρούχα. Έχουμε σκληρό νερό στο Ηράκλειο και γεμάτο άλατα, αλλά τα ρούχα δεν τα βάζω πολύ λερωμένα (από την άποψη της σκόνης-βρωμιάς, γιατί από λαδιές άλλο τίποτα) και στους "δύσκολους λεκέδες" βάζω το υγρό για λεκέδες που έχει το ecofamily. Το παράπονό μου είναι η μυρωδιά βρε παιδιά... οκ, οκ έχω εμπεδώσει το μάθημα ότι "ό,τι μυρίζει είναι χημικό", αλλά θα εξομολγηθώ την αμαρτία μου...μου λείπει η suplinίλα!!! Έχει βρει καμιά κάποιο νοικοκυροσόφι έστω για λίγη μυρωδιά; τη λίγη, την ελάχιστη, πιο λίγη κι από λίγη που λέει κι ο γαργαληστής!!! Βάζω εκείνο το αιθέριο έλαιο λεβάντας πάλι από το ecofamily, αλλά μόλις στεγνώσουν...τζίφος!

Όταν τα σιδερώνεις μπορείς να ρίξεις μέσα στο νερό 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο και μέσα στη ντουλάπα βαμβακάκι εμποτισμένο με αιθέριο έλαιο:D

Τώρα που το θυμήθηκα,ξέρετε πως βγαίνει ο άσπρος λεκές από αποσμητικό(κρέμα) σε μαύρο πουκάμισο?

(Οικολογική λύση ψάχνω ε,μην ξεχνιόμαστε!!)

φυσικά, αν εννοείς ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με κάθε σκευασμα που χρησιμοποιούμε. Δεν πρόκειται για ομοιoπαθητικό φάρμακο, αλλά για ένα σκεύασμα συμβατό με την ομοιοπαθητική. Όπως και η οδοντοκρεμα της weleda για παράδειγμα πουείναι συμβατή με την ομοιπαθητική. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν είναι τόσο εξειδικευμένα και είναι τα ίδια εδώ και αιώνες. Για περισσότερες πληροφορίες δες στο www.homeopathy.gr

ΟΥΠΣ! Δεν το ήξερα!!! Απο που το καταλαβαίνει κανείς αυτό??

(ακόμα δεν έχω προσωπική εμπειρία απο ομοιοπαθητική)

Ετσι! Εξαλλου τους φρουτολεκεδες δεν τους βγαζουν ουτε τα συμβατικα οτι και να βαλεις πανω

Εγώ γιατί τα κατάφερα και έβγαλα τον φρουτοχυμό που είχε πέσει πάνω της??....:confused:

Όταν τα σιδερώνεις μπορείς να ρίξεις μέσα στο νερό 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο

Πολύ ωραία ιδέα αυτή!!! Το έχεις δοκιμάσει??.......

Δεν νομίζω να χαλάει το σίδερο έτσι??....:mrgreen:

Διαφημίσεις

Ναι το κάνω συνέχεια!!:-D

Ούτε κι εγώ νομίζω να χαλάει το σίδερο!

Για πες καμιά ιδέα....ποιό αιθέριο έλαιο βάζεις εσύ?

H λεβάντα ας πούμε δεν με ξετρελαίνει και πολύ σαν άρωμα....:?

Για πες καμιά ιδέα....ποιό αιθέριο έλαιο βάζεις εσύ?

H λεβάντα ας πούμε δεν με ξετρελαίνει και πολύ σαν άρωμα....:?

Αχ κρίμα,εγώ λεβάντα βάζω!!

Το Ylang-ylang λέει τίποτα σαν μυρωδιά?Γιατί σκέφτομαι να το παραγγείλω!

Κάτι ... λουλουδάτο θα σου πρότεινα για τα ρούχα!

Αχ κρίμα,εγώ λεβάντα βάζω!!

Το Ylang-ylang λέει τίποτα σαν μυρωδιά?Γιατί σκέφτομαι να το παραγγείλω!

Κάτι ... λουλουδάτο θα σου πρότεινα για τα ρούχα!

Εγώ σκέφτηκα να έριχνα λίγο εκχύλισμα βανίλιας ....

(έχω για τα κέικ που φτιάχνω)

Λέτε να μυρίζουν κεικ-ίλα μετά τα ρούχα

και να μας κυνηγάνε οι μύγες??....:lol: :lol:

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΣΥΓΚΑΜΑΤΟΣ(ΤΥΠΟΥ SUDOCREM)

½ κουταλια της σουπας Λανολίνη

15 γραμμαρια κερί μελισσας

1 κουταλιά της σούπας ελαιολαδο

½ κούπα νερό

¼ κουταλάκι του γλυκού βόρακας

20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (προαιρετικό ή ο,τι αλλο αρωμα θελουμε)

Τα βαζουμε ολα μαζι σε ενα μπλεντερ...και ετοιμη!

Διαφημίσεις

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΣΥΓΚΑΜΑΤΟΣ(ΤΥΠΟΥ SUDOCREM)

½ κουταλια της σουπας Λανολίνη

15 γραμμαρια κερί μελισσας

1 κουταλιά της σούπας ελαιολαδο

½ κούπα νερό

1/4 κουταλάκι του γλυκού βόρακας

20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (προαιρετικό ή ο,τι αλλο αρωμα θελουμε)

Τα βαζουμε ολα μαζι σε ενα μπλεντερ...και ετοιμη!

Ραννια μου....

....με το συμπάθειον!......

Απο που την βρήκες αυτή τη συνταγή??....

Eχω κάποιες ενστάσεις:

Δεν θα έβαζα ποτέ στο πωπουδάκο του παιδιού μου βόρακα

γιαυτό το λόγο:

http://www.cosmeticdatabase.com/ingredient/705996/SODIUM_BORATE/

(άλλο που το βάζω στο καθάρισμα....)

Όπως επίσης και Λανολίνη

http://www.cosmeticdatabase.com/ingredient/703386/LANOLIN/

Kαι το αιθέριο έλαιο....σαν πολλές δεν είναι οι 20 σταγόνες?!!....

Γενικά για το σύγκαμα θα προτιμούσα:

:arrow: την κηραλοιφή χαμομηλιού (του rosmarino) ή

:arrow: το βαλσαμέλαιο/σπαθόλαδο (του rosmarino) ή

:arrow: το ελαιόλαδο+νισεστέ!

Σ ευχαριστούμε πάντως! ;)

Το έχει άσχημο η λανολίνη δηλαδή;

Εδώ τη βάζουμε στις πληγωμένες θηλές και μετά θηλάζει το μωρό χωρίς πρόβλημα!

Πάλι υπερβάλει το database!

Kαι τη κρέμα της λανολίνης μου είπε ο ομοιοπαθητικός και την έβαζα στην αρχή στο πωπουδάκι της μικρής γιατί έσκαζε το δερματάκι της!

Ο βόρακας χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες στις κρέμες για το σύγκαμμα γιατί είναι αντιμυκητιακός.

Εγώ σκέφτηκα να έριχνα λίγο εκχύλισμα βανίλιας ....

(έχω για τα κέικ που φτιάχνω)

Λέτε να μυρίζουν κεικ-ίλα μετά τα ρούχα

και να μας κυνηγάνε οι μύγες??....:lol: :lol:

να ρίξω κι εγώ λες????:mrgreen:

gNrhp2.png

Στα προσωπάκια τους για προστασία απο το κρύο τι βάζουμε??

νομιζω οτι δεν χρειαζεται κατι γιατι τα προσωπακια τους ειναι απο μονα τους πολυ λιπαρα και δεν χρειαζονται αλλη προστασια!!

Οταν η δικια μου ειχε ξεφλουδισματακια αναμεσα στα φρυδια προσεχα πολυ ακομη και το αμυγδαλελαιο ή το ελαιολαδο που της εβαζα να ειναι ελαχιστο ακριβως για αυτον τον λογο.

Τωρα,εαν κανω λαθος...διορθωστε με!!

Διαφημίσεις

βλέπω κάποιες φορές οτι είναι λίγο άγριο το δερματάκι του γι'αυτό είπα μήπως υπάρχει κάτι γενικότερα για ενυδάτωση....βέβαια το πρώτο μου παιδάκι είναι και δε γνωρίζω πολλά ακομα

gNrhp2.png

Έχω δει στο αμαζον οτι η weleda βγάζει μια κρέμα για προστασία του πρόσωπου από το κρύο την Weleda Baby - Calendula Weather Protection Cream αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Απο Φεβρουάριο και μετά με το καλό...

RNcFp3.png

DBP9p2.png

αχ βρε κορίτσια, νομίζετε ότι απευθύνεστε σε καμιά νοικοκυρά σαν κι εσάς, αλλά εγώ είμαι κόρη ακαμάτρα :wink: Το σίδερο το έχω εγκαταλείψει προ πολλού! Σιδερώνω μόνο τα ρούχα της μικρής και κάτι δικά μας που ντρέπομαι να τα φοράμε λετσοειδώς...Κατά τα άλλα απλώνω προσεκτικά, διπλώνω προσεκτικά και όξω απ' την πόρτα!! Θα δοκιμάσω πάντως και το κολπάκι αιθέριο έλαιο+ξύδι στη θήκη του μαλακτικού...

Soevan την κηραλοιφή χαμομηλιού μπορώ να τη χρησιμοποιήσω και για ξηροδερμία; Έχει πολύ ευαίσθητο δερματάκι η μικρούλα μας και έχει κάνει ξηροδερμία στα ποδαράκια. Μας έχει δώσει η γιατρός μια κρέμα, οκ φαίνεται από τα συστατικά της, αλλά εν πάση περιπτώσει προτιμώ τα πιο φυτικά...

Soevan την κηραλοιφή χαμομηλιού μπορώ να τη χρησιμοποιήσω και για ξηροδερμία; Έχει πολύ ευαίσθητο δερματάκι η μικρούλα μας και έχει κάνει ξηροδερμία στα ποδαράκια. Μας έχει δώσει η γιατρός μια κρέμα, οκ φαίνεται από τα συστατικά της, αλλά εν πάση περιπτώσει προτιμώ τα πιο φυτικά...

Πάρε καλύτερα το Badger Baby Balm από το iherb.

Εχεί πολύ πιο ευχάριστη μυρωδιά που ηρεμεί τα μωράκια και εκτός από χαμομήλι έχει και καλέντουλα που είναι καταπραϋντική.

Καλό όμως είναι τώρα που κρύωσε ο καιρός να τους βάζουμε και λαδάκι σ' όλο τους το σωματάκι μετά το μπάνιο τους.

Εγώ στο σπίτι μου έχω διάφορα: πέρα απ' αυτό που φτιάχνω εγώ (είχα δώσει κάπου τη συνταγή) έχω αυτό του χαμομηλιού από το Ροζμαρίνο, αυτό της Badger και τελευταία πήρα ένα βιολογικό καλέντουλας http://www.feelunique.com/p/Fushi-Organic-Calendula-Oil-100ml .

Soevan,

τωρα θυμηθηκα που ρωτησες για την αισθητικο μου!!!

Σιγα μην χρησιμοποιει βιολογικα κι αν βρεθει αισθητικος που να χρησιμοποιει πραγματικα αγνα υλικα ας μου τον σφυριξετε κι εμενα να τον μαθω!!!!!

Το μονο καλο ειναι οτι ειναι παλαιας κοπης και δεν μου πασαρει κρεμες κτλ,τον καθαρισμο τον κανει πολυ απλα χωρις πολλα πολλα υλικα,και γενικα ειμαι ευχαριστημενη παρα πολυ γιατι ειναι και πολυ οικονομικη σε ολα της.

κι επισης αλλο ενα καλο ειναι οτι κι εγω γενικα δεν ειμαι βρε παιδι μου πολυ των καλυντικων...οσο πιο απλα τοσο πιο καλα!!

Οχι οτι δεν βοηθαω την επιδερμιδα μου αλλα οκ,δεν γινεται και πανικος στο μπανιο μου απο μπουκαλακια:P

Όταν τα σιδερώνεις μπορείς να ρίξεις μέσα στο νερό 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο και μέσα στη ντουλάπα βαμβακάκι εμποτισμένο με αιθέριο έλαιο:D

Τώρα που το θυμήθηκα,ξέρετε πως βγαίνει ο άσπρος λεκές από αποσμητικό(κρέμα) σε μαύρο πουκάμισο?

(Οικολογική λύση ψάχνω ε,μην ξεχνιόμαστε!!)

Ξύδι επάνω στο λεκέ να μουλιάσει και μετά πλυντήριο. Αν είναι πολύ καιρό ο λεκές κι έχει σκληρύνει είναι ζόρικο θα θέλει πολλά πλυσίματα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ξύδι επάνω στο λεκέ να μουλιάσει και μετά πλυντήριο. Αν είναι πολύ καιρό ο λεκές κι έχει σκληρύνει είναι ζόρικο θα θέλει πολλά πλυσίματα.

Ευχαριστώ για την απάντηση.Τι ξύδι εννοείς λευκό?

Φοβάμαι μην ξεθωριάσει,θα το δοκιμάσω πάντως!!

Το έχει άσχημο η λανολίνη δηλαδή;

Εδώ τη βάζουμε στις πληγωμένες θηλές και μετά θηλάζει το μωρό χωρίς πρόβλημα!

Πάλι υπερβάλει το database!

Kαι τη κρέμα της λανολίνης μου είπε ο ομοιοπαθητικός και την έβαζα στην αρχή στο πωπουδάκι της μικρής γιατί έσκαζε το δερματάκι της!

Ο βόρακας χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες στις κρέμες για το σύγκαμμα γιατί είναι αντιμυκητιακός.

Εντάξει με την λανολίνη ας το προσπεράσω....

.....αλλά τον βόρακα τον είδες πόσο τον βγάζει??..... 6-7 !!!!!!!

Και έχοντάς τον "συνδεδεμένο" με το καθάρισμα....

μου κακοφαίνεται να τον βάλω στην ευαίσθητη περιοχή του παιδιού!....

Προτιμάω το χαμομηλάκι ή το βαλσαμέλαιο!...........:mrgreen:

Soevan,

τωρα θυμηθηκα που ρωτησες για την αισθητικο μου!!!

Σιγα μην χρησιμοποιει βιολογικα κι αν βρεθει αισθητικος που να χρησιμοποιει πραγματικα αγνα υλικα ας μου τον σφυριξετε κι εμενα να τον μαθω!!!!!

Το μονο καλο ειναι οτι ειναι παλαιας κοπης και δεν μου πασαρει κρεμες κτλ,τον καθαρισμο τον κανει πολυ απλα χωρις πολλα πολλα υλικα,και γενικα ειμαι ευχαριστημενη παρα πολυ γιατι ειναι και πολυ οικονομικη σε ολα της.

κι επισης αλλο ενα καλο ειναι οτι κι εγω γενικα δεν ειμαι βρε παιδι μου πολυ των καλυντικων...οσο πιο απλα τοσο πιο καλα!!

Οχι οτι δεν βοηθαω την επιδερμιδα μου αλλα οκ,δεν γινεται και πανικος στο μπανιο μου απο μπουκαλακια:P

Tην τελευταία φορά που είχα πάει εγώ για καθαρισμό και περιποίηση προσώπου

στην αισθητικό (πριν χρόνια δηλαδή :mrgreen:)

έπαθα μόλυνση/αλλεργία στο ένα μου μάτι!!! :roll:

Συγχύστηκα τόσο πολύ που είπα "τέλος"!

Και απο τότε ψάχνω να βρω την ιδανική αισθητικό

με τα αγνά καλλυντικά!!!...:?

....και όπως βλέπεις ακόμα ψάχνω!! :(

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...