Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τεπανγιακι


Mirsini77

Recommended Posts


Διαφημίσεις


Το έχει η μαμά μου και είναι πολύ ευχαριστημένη.

Την έχει βολέψει πολύ και μαγειρεύει πολλά φαγητά.

Η αλήθεια είναι οτι τώρα τελευταία δοκίμασα πατάτες με κοτόπουλο και μου άρεσε πολύ.

Για ότι άλλο χρειαστείς να την ρωτήσω και θα σου απαντήσω.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Link to comment
Share on other sites

Το έχει η μαμά μου και είναι πολύ ευχαριστημένη.

Την έχει βολέψει πολύ και μαγειρεύει πολλά φαγητά.

Η αλήθεια είναι οτι τώρα τελευταία δοκίμασα πατάτες με κοτόπουλο και μου άρεσε πολύ.

Για ότι άλλο χρειαστείς να την ρωτήσω και θα σου απαντήσω.

 

 

 

αχαχαχαχαχχαχαχαχαχ...και μένα το ίδιο..το έχει η μητέρα μου και είναι υπερ υπερ ευχαριστημένη....Μαγειρεύει σχεδόν τα πάντα εκεί.....:cool::cool::cool::P:p:p

Link to comment
Share on other sites

και φυσικά κάθε φορά που πάμε να φάμε εκεί αρχίζει ο έπαινος για το σκεύος..."είδες τι κάνει το τεπανγιάκι??μαγειρεύει και νόστιμα και υγειϊνά, όχι για να ξέρεις τι χάνεις που δεν το έχεις.":lol::lol:

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

και φυσικά κάθε φορά που πάμε να φάμε εκεί αρχίζει ο έπαινος για το σκεύος..."είδες τι κάνει το τεπανγιάκι??μαγειρεύει και νόστιμα και υγειϊνά, όχι για να ξέρεις τι χάνεις που δεν το έχεις.":lol::lol:

 

Ακριβώς τα ίδια μου λέει και μένα...."Είδες??? Πόσο νόστιμα φαγήτα φτιάχνει??? Εσύ δεν έχεις, δεν ξέρεις τι χάνεις..." χαχααχαχαχ

 

Πραγματικά όμως κάνει κάτι ωραία ψησίματα και πολύ γρήγορα!!!

Link to comment
Share on other sites

Τι λες τώρα...εκείνο το κοτόπουλο ακόμη το σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια..:lol: λες και δεν είχα ξαναφάει ποτέ στη ζωή μου.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς τα ίδια μου λέει και μένα...."Είδες??? Πόσο νόστιμα φαγήτα φτιάχνει??? Εσύ δεν έχεις, δεν ξέρεις τι χάνεις..." χαχααχαχαχ

 

Πραγματικά όμως κάνει κάτι ωραία ψησίματα και πολύ γρήγορα!!!

Κορίτσια εμένα το tepanyaki μου το έχει κάνει δώρο η πεθερά μου χρόνια τώρα. Ομως δεν το χρησιμοποιώ ποτέ γιατί δεν ξέρω πως. Και να πω ότι είμαι άσχετη στο μαγείρεμα... όχιιιι δεν θα το πω... εδώ θα παινευτώ... αλλά πως το χρησιμοποιούν οι μανάδες σας. Βοηθήστε κ εμένα

Link to comment
Share on other sites

Τι λες τώρα...εκείνο το κοτόπουλο ακόμη το σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια..:lol: λες και δεν είχα ξαναφάει ποτέ στη ζωή μου.

Πλάκα κάνεις... άντε να γλυτώσω λίγο από το φούρνο.... μάθετε κ πείτε μου κι εμένα

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο σκεύος το είχε πάρει η μαμά μου και βλέποντας το...το αγόρασα και εγώ! Είναι πολύ καλο! Κάνει μέχρι και αυγά μάτια! Το είχαμε πάρει μαζί το καλοκαίρι στις διακοπές..και τι δεν μαγειρεύαμε εκει μέσα...τηγανιές, πίττες (για σουβλάκια), κοτόπουλο με πατάτες...τα πάντα... Ψήνω μεσα σε αυτό γάβρο (ο σύζυγος τον θέλει πολύ ξεροψημένο..και εκει μέσα γίνεται μουρλια). Το βγάζω στο μπαλκόνι και ψήνω για να μην ντουμανιάζω μέσα στο σπίτι με ψαρίλες κλπ...Με έχει σώσει... Επίσης..μου αρεσει και κάνω μανιτάρια πλευρώτους με κρέμα γάλακτος, ομελέτες με μανιτάρια και λαχανικα..και πολλά άλλα.

Σε ότι αφορά στον τρόπο μαγειρέματος..λοιπόν..η λογική είναι απλή... Οταν είναι με κλειστό το καπάκι..ψήνει με τον ατμό ως επι το πλείστον που δημιουργείται μέσα του. Ανοίγοντας το καπάκι ...αρχίζουν και "παίρνουν" χρώμα τα φαγητά. Για παράδειγμα, θέλουμε να κάνουμε μπριζόλες ή τηγανιά... Βάζουμε το κρεατάκι μέσα στο φουρνάκι και ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό. Κλείνουμε το καπάκι και το βάζουμε στο φουλ (στο 5). Του ρίχνουμε κανένα ανακάτεμα που και που...Σαν το δούμε πως το κρεατάκι μαλάκωσε...και έχει πιει το νεράκι όλο, ανοίγουμε το καπάκι και το αφήνουμε να πάρει χρωμα. Το μυστικό νομίζω πως είναι η ποσότητα νερού που θα ρίξουμε στην αρχή. Καλύτερα θεωρώ πως είναι να ρίξουμε λιγότερο και αν χρειαστεί προσθέτουμε στην πορεία...παρά να το κάνουμε μπλούμ..και να περιμένουμε να εξατμιστεί...

Τώρα αν πρόκειται να ψήσουμε π.χ. πίττες για σουβλάκια οι οποίες γίνονται σε λιγότερο από ενα λεπτο τότε φυσικα δεν βάζουμε νεράκι..Εξ αρχής βάζουμε λίγο λαδάκι ή λαδώνουμε τις πιτούλες μας και κατόπιν τις βάζουμε στο φουρνάκι με ανοιχτό καπάκι μέχρι να ψηθούν και φυσικα τις γυρίζουμε και λίγο τουμπα. Το ίδιο και για την ομελέτα.

Σημειωση: Χρησιμοποιούμε πάντοτε σπατουλίτσα σιλικόνης γιατι με μεταλλικα αντικείμενα γρατζουνιζεται πολύ εύκολα (εγω το δικο μου το έκανα παγοδρόμειο...μέχρι να το πάρω χαμπάρι..:)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το συγκεκριμένο σκεύος το είχε πάρει η μαμά μου και βλέποντας το...το αγόρασα και εγώ! Είναι πολύ καλο! Κάνει μέχρι και αυγά μάτια! Το είχαμε πάρει μαζί το καλοκαίρι στις διακοπές..και τι δεν μαγειρεύαμε εκει μέσα...τηγανιές, πίττες (για σουβλάκια), κοτόπουλο με πατάτες...τα πάντα... Ψήνω μεσα σε αυτό γάβρο (ο σύζυγος τον θέλει πολύ ξεροψημένο..και εκει μέσα γίνεται μουρλια). Το βγάζω στο μπαλκόνι και ψήνω για να μην ντουμανιάζω μέσα στο σπίτι με ψαρίλες κλπ...Με έχει σώσει... Επίσης..μου αρεσει και κάνω μανιτάρια πλευρώτους με κρέμα γάλακτος, ομελέτες με μανιτάρια και λαχανικα..και πολλά άλλα.

Σε ότι αφορά στον τρόπο μαγειρέματος..λοιπόν..η λογική είναι απλή... Οταν είναι με κλειστό το καπάκι..ψήνει με τον ατμό ως επι το πλείστον που δημιουργείται μέσα του. Ανοίγοντας το καπάκι ...αρχίζουν και "παίρνουν" χρώμα τα φαγητά. Για παράδειγμα, θέλουμε να κάνουμε μπριζόλες ή τηγανιά... Βάζουμε το κρεατάκι μέσα στο φουρνάκι και ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό. Κλείνουμε το καπάκι και το βάζουμε στο φουλ (στο 5). Του ρίχνουμε κανένα ανακάτεμα που και που...Σαν το δούμε πως το κρεατάκι μαλάκωσε...και έχει πιει το νεράκι όλο, ανοίγουμε το καπάκι και το αφήνουμε να πάρει χρωμα. Το μυστικό νομίζω πως είναι η ποσότητα νερού που θα ρίξουμε στην αρχή. Καλύτερα θεωρώ πως είναι να ρίξουμε λιγότερο και αν χρειαστεί προσθέτουμε στην πορεία...παρά να το κάνουμε μπλούμ..και να περιμένουμε να εξατμιστεί...

Τώρα αν πρόκειται να ψήσουμε π.χ. πίττες για σουβλάκια οι οποίες γίνονται σε λιγότερο από ενα λεπτο τότε φυσικα δεν βάζουμε νεράκι..Εξ αρχής βάζουμε λίγο λαδάκι ή λαδώνουμε τις πιτούλες μας και κατόπιν τις βάζουμε στο φουρνάκι με ανοιχτό καπάκι μέχρι να ψηθούν και φυσικα τις γυρίζουμε και λίγο τουμπα. Το ίδιο και για την ομελέτα.

Σημειωση: Χρησιμοποιούμε πάντοτε σπατουλίτσα σιλικόνης γιατι με μεταλλικα αντικείμενα γρατζουνιζεται πολύ εύκολα (εγω το δικο μου το έκανα παγοδρόμειο...μέχρι να το πάρω χαμπάρι..:)

Xίλια ευχαριστω για τις λεπτομέρειες, είναι κρίμα να το έχω κ να μην το χρησιμοποιώ!!!
Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια πειτε μου και μενα απο που το αγορασατε?Και τιμη? Πολυ πρακτικο πρεπει να ειναι αν κρινω απο αυτα που διαβαζω.

 

Νομίζω πως αυτό είναι το teppanyaki:

http://www.e-moraitis.com/index.php?act=viewProd&productId=131

Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

*

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια εμένα το tepanyaki μου το έχει κάνει δώρο η πεθερά μου χρόνια τώρα. Ομως δεν το χρησιμοποιώ ποτέ γιατί δεν ξέρω πως. Και να πω ότι είμαι άσχετη στο μαγείρεμα... όχιιιι δεν θα το πω... εδώ θα παινευτώ... αλλά πως το χρησιμοποιούν οι μανάδες σας. Βοηθήστε κ εμένα

 

 

Θα την ρωτήσω σίγουρα περισσότερες λεπτομέρειες και θα σε ενημερώσω.

Αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι συγκεκριμένο μπορείς να μου πεις. Από ότι ξέρω είναι εύκολο στη χρήση και μαγειρεύεις γρήγορα αλλά για σιγουρα πράγματα θα επανέλθω ενημερωμενή.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως αυτό είναι το teppanyaki:

http://www.e-moraitis.com/index.php?act=viewProd&productId=131

Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

 

 

ναι ναι αυτό είναι!!!!

 

Ειναι θεσπέσιος μάγειρας...Κάνεις τρελά φαγητά εκει μέσα..ειλικρινά!!!:-P:-P:-P

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια! Πήρα από ένα μαγαζί στα Χανιά το μικρό teppanyaki. Έκανα σήμερα την πρώτη απόπειρα να μαγειρέψω κι έβαλα λίγο λάδι, μπιφτέκια (τα οποία είχα κατεψυγμένα μάλιστα), πατάτες, μανιτάρια πλευρώτους και πιπεριές κι έχω να κάνω δυο παρατηρήσεις!

1ον μαγειρεύει πάρα πολύ γρήγορα!!!! Και 2ον θέλει πολύ νερό!!! Το έβαλα στην αρχή στο 5 αλλά τελικά το κατέβασα γρήγορα στο 2 γιατί είναι πολύ δυνατό! Μάλιστα πίνει το νερό σε χρόνο μηδέν! Σε λιγότερο από μισή ώρα ετοιμάστηκαν και μάλιστα οι πατάτες σχεδόν έλιωσαν! Δεν έφαγα να σας πω αλλά λίγο που δοκίμασα φαίνονται μούρλια!

 

Επίσης η μαμά μου που πήρε το μεγάλο παρατήρησε ότι θέλει να το χαμηλώσεις πολύ και ότι πίνει αμέσως το νερό και πρέπει να το προσέξεις για να μην σου αρπάξει. Έψησε κουνέλι τσιγαριαστό με ρίγανη και κίμινο κι ήταν πολύ νόστιμο!

Αν ψήνει όλα τα φαγητά τόσο γρήγορα με βλέπω να καταργώ το φούρνο! Με μια χύτρα κι ένα τεπανιάκι σωθήκαμε! Κι αν μεγαλώσει η οικογένεια με βλέπω να παίρνω και το καινούριο!

 

Πάντως το μικρό στο μαγαζί εδώ το βρήκα 30 ευρώ (επειδή είναι καινούριο) και το μεγάλο το έχει μόλις 25!!!

Link to comment
Share on other sites

κορίτσια είναι τέλειο!!!

κάποιος το έφερε στον γάμο κ κάνω τα πάντα εκεί μέσα....απο κρέατα ψάρια πίττες πίτσες πατάτες γεμιστά κ μακαρόνια.γρήγορα κ απλά κ μετά καθαρίζεις απλά με ένα καθαρό χαρτί κουζίνας κ τέλος!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...
Γεια σας κορίτσια! Πήρα από ένα μαγαζί στα Χανιά το μικρό teppanyaki. Έκανα σήμερα την πρώτη απόπειρα να μαγειρέψω κι έβαλα λίγο λάδι, μπιφτέκια (τα οποία είχα κατεψυγμένα μάλιστα), πατάτες, μανιτάρια πλευρώτους και πιπεριές κι έχω να κάνω δυο παρατηρήσεις!

1ον μαγειρεύει πάρα πολύ γρήγορα!!!! Και 2ον θέλει πολύ νερό!!! Το έβαλα στην αρχή στο 5 αλλά τελικά το κατέβασα γρήγορα στο 2 γιατί είναι πολύ δυνατό! Μάλιστα πίνει το νερό σε χρόνο μηδέν! Σε λιγότερο από μισή ώρα ετοιμάστηκαν και μάλιστα οι πατάτες σχεδόν έλιωσαν! Δεν έφαγα να σας πω αλλά λίγο που δοκίμασα φαίνονται μούρλια!

 

Επίσης η μαμά μου που πήρε το μεγάλο παρατήρησε ότι θέλει να το χαμηλώσεις πολύ και ότι πίνει αμέσως το νερό και πρέπει να το προσέξεις για να μην σου αρπάξει. Έψησε κουνέλι τσιγαριαστό με ρίγανη και κίμινο κι ήταν πολύ νόστιμο!

Αν ψήνει όλα τα φαγητά τόσο γρήγορα με βλέπω να καταργώ το φούρνο! Με μια χύτρα κι ένα τεπανιάκι σωθήκαμε! Κι αν μεγαλώσει η οικογένεια με βλέπω να παίρνω και το καινούριο!

 

Πάντως το μικρό στο μαγαζί εδώ το βρήκα 30 ευρώ (επειδή είναι καινούριο) και το μεγάλο το έχει μόλις 25!!!

 

 

Μήπως μπορείς να μου πεις βήμα βήμα πως το έκανες , γιατί αυτό που πήρα εγώ στιε οδηγίες χρήσης δεν είχε καμία πληροφορία για τον τρόπο μαγειρέματος.Δηλ. θα ήθελα να μάθω το φαγητό το βάζεις άφού ζεσταθεί η συσκευή ή μετα , όπως δηλ στο τηγάνι το απλό .Και όσον αφορά το νερό , το βάζεις και αυτό από την αρχή ή αφού ζεσταθεί η συσκευή ?Κάτι πρέπει να κάνω λάθος.....

Link to comment
Share on other sites

Επίσης εγώ που το έχω χρησιμοποιήσεις μόλις 2 φορές δεν ήξερα για νερό. Τι νερό; Πότε; Σε ποια φαγητά και γιατί ; Έχω ψήσει μπιφτέκια αυτά από μόνα τους βγάζουν ζουμιά. Α! και πατάτες ψητές νοστιμότατες αλλά χωρίς νερό.

Στη τηλεοπτική διαφήμιση που είδα δεν βάζανε νερό για κρέας και ψάρι. Μόνο για μακαρόνια.

Και κάτι τελευταίο : Η μαμά μου είχε την φαεινή ιδέα επειδή έψησε ψάρι και μύριζε να βάλει μέσα ξερά φύλλα δάφνης για να φύγει η μυρωδιά. Το αποτελέσμα μετά από 1 χρόνο ακόμα βρωμοκοπάει δάφνη. Καμιά ιδέα να φύγει η μυρωδιά της ;

Link to comment
Share on other sites

Επίσης εγώ που το έχω χρησιμοποιήσεις μόλις 2 φορές δεν ήξερα για νερό. Τι νερό; Πότε; Σε ποια φαγητά και γιατί ; Έχω ψήσει μπιφτέκια αυτά από μόνα τους βγάζουν ζουμιά. Α! και πατάτες ψητές νοστιμότατες αλλά χωρίς νερό.

Στη τηλεοπτική διαφήμιση που είδα δεν βάζανε νερό για κρέας και ψάρι. Μόνο για μακαρόνια.

Και κάτι τελευταίο : Η μαμά μου είχε την φαεινή ιδέα επειδή έψησε ψάρι και μύριζε να βάλει μέσα ξερά φύλλα δάφνης για να φύγει η μυρωδιά. Το αποτελέσμα μετά από 1 χρόνο ακόμα βρωμοκοπάει δάφνη. Καμιά ιδέα να φύγει η μυρωδιά της ;

 

 

Θα μπορούσες να μου πεις πως τις έκανες τις πατάτες??Δηλ.έβαλες λίγο λάδι και αφού ζεστάθηκε έριξες τις πατάτες??΄

Επίσης το παράγγειλες από TV ή το αγόρασες από μαγαζί??

Link to comment
Share on other sites

Επίσης εγώ που το έχω χρησιμοποιήσεις μόλις 2 φορές δεν ήξερα για νερό. Τι νερό; Πότε; Σε ποια φαγητά και γιατί ; Έχω ψήσει μπιφτέκια αυτά από μόνα τους βγάζουν ζουμιά. Α! και πατάτες ψητές νοστιμότατες αλλά χωρίς νερό.

Στη τηλεοπτική διαφήμιση που είδα δεν βάζανε νερό για κρέας και ψάρι. Μόνο για μακαρόνια.

Και κάτι τελευταίο : Η μαμά μου είχε την φαεινή ιδέα επειδή έψησε ψάρι και μύριζε να βάλει μέσα ξερά φύλλα δάφνης για να φύγει η μυρωδιά. Το αποτελέσμα μετά από 1 χρόνο ακόμα βρωμοκοπάει δάφνη. Καμιά ιδέα να φύγει η μυρωδιά της ;

 

 

Δεν ξέρω αλλά μήπως βοηθούσε λίγο ξυδάκι???Η λεμονάκι???

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς τις πατάτες τις έψησα παράλληλα με τα μπιφτέκια. Με λίγο λάδι και καθόλου νερό και κομμένες σε ροδέλες. Ήταν νόστιμες γιατί πήραν γεύση και από τα μπιφτέκια.

Όσον αφορά τη μυρωδιά και ξύδι έχω βάλει και βανίλια. ΤΙΠΟΤΑ!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς τις πατάτες τις έψησα παράλληλα με τα μπιφτέκια. Με λίγο λάδι και καθόλου νερό και κομμένες σε ροδέλες. Ήταν νόστιμες γιατί πήραν γεύση και από τα μπιφτέκια.

Όσον αφορά τη μυρωδιά και ξύδι έχω βάλει και βανίλια. ΤΙΠΟΤΑ!

 

 

Sorry που σε ζαλίζω , αλλά το φαγητό το έριξες στη συσκευή πριν ζεσταθεί το λάδι΄???

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...