Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μαιευτήριο Ρέα

RANIA

Recommended Posts

Δεν άντεξα, τελικά πήρα στο ΡΕΑ. Η έκπτωση ισχύει για το οικονομικό δίκλινο και πάνω. Μου είπαν ότι χονδρικά για μια καισαρική στο τέλος το τρίκλινο βγαίνει 1950 και το οικονομικό δίκλινο 2050 με την έκπτωση. Άρα 2050-900 το επίδομα= 1150. Από εκεί και πέρα αν το μωρό χρειαστεί κάτι του βγάζουμε άμκα το βάζουμε στο βιβλιάριο και πάει μέσω ΕΟΠΥΥ... Το δίκλινο το οικονομικό μέσω ΕΟΠΥΥ πάει 1650+φπα.

Υπάρχει κάποια κοπέλα που γέννησε λοιπόν το τρίτο με την έκπτωση, ώστε να πει αν ισχύουν περίπου τα παραπάνω ή όχι;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημερα γεννησα στο ΡΕΑ το τριτο μου παιδακι στις 9/5 , κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης ειχα ενημερωθει για το 30% το οποιο ισχυε οχι για οικονομικο πακετο δηλαδη τρικλινο αλλα για αναβαθμισμενη θεση δηλαδη οικονομικο δικλινο και πανω ειχα αποφασισει να παρω δικλινο κανοντας χρηση του 30% το οποιο ισχυε κανονικα. Τελικα 2 εβδομαδες πριν γεννησω μπηκε και το ρεα στον ΕΟΠΥΥ και οταν τηλεφωνησα μου ειπαν οτι δεν ισχυει το 30% αν παω με Εοπυυ , αποφασισα λοιπον και πηρα οικονομικο πακετο τρικλινο με τον εοπυυ και πληρωσα αν θυμαμαι καλα 900 ευρω με ολα μεσα, μια χαρα περασα στο τρικλινο και πιστευω τσαμπα λεφτα θα ηταν τελικα να παω σε δικλινο και το λεω εγω που τα 2 μου πρωτα τα γεννησα στο ιασω και εμεινα σε μονοκλινο λογω ασφαλειας. Απο το ρεα εμεινα πολυ ευχαριστημενη καμια σχεση με το Ιασω και επισης να πω οτι το μωρο εμεινε στην Μοναδα 8 μερες γιατι γεννηθηκε 35 εβδομαδων και τα καλυψε ολα ο εοπυυ

Μάλλον πρέπει να έχεις δίκιο, τζάμπα η ταλαιπωρία μετά για να πας σε δίκλινο αντί για τρίκλινο, ε; Και πρέπει να είναι καλύτερα τα τρίκλινα του ΡΕΑ από τα αντίστοιχα οικονομικά του Ιασώ... Ίδωμεν!

Δεν ξερω για τα τρικλινα του Ιασω αλλα θα σου πω το εξης που σκεφτηκα εγω και κατεληξα σε τρικλινο. Σκεφτηκα οτι εφοσον δεν υπηρχε περιπτωση να παω σε μονοκλινο οπου θα ημουν μονη η διαφορα δικλινου -τρικλινου δεν μου ελεγε και τιποτα αφου ουτως η αλλως θα ηταν και καποιος αλλος στο δωματιο , επισης το να τρεχω να παρω το επιδομα και ΑΝ μου το εδιναν κιολας μου φανηκε ταλαιπωρια καλυτερα ετσι εδωσα 900 ευρω με ολα μεσα εκατσα τις 3 μερες και γυρισα σπιτακι μου , ετσι κι αλλιως 3 μερουλες ειναι θα περασουν σιγα σκεφτηκα οτι τα παραπανω χρηματα που θα εδινα στο δικλινο θα μπορουσα καλλιστα να τα χρησιμοποιησω στις καλοκαιρινες μας διακοπες

Διαφημίσεις

Λοιπον γεννησε στις 11/7 φιλη μου στο Ρεα. Ηταν σε μονοκλινο. Καθαρα , ωραια αλλα δυο πραγματα μου ανεφερε ως αρνητικα και ειπα να τα αναφερω και εγω με τη σειρα μου. Δεν ειχε την υποστηριξη που θα ηθελε απο τις μαιες για το θεμα θηλασμου και οτι δεν ηταν οσο ευγενικες οσο περιμενε. Επισης -πολυ δευτερευον μεν-αλλα με το φαγητο δεν ενθουσιαστηκε. Αυτα.

Όλα είναι μια ιδέα...

matilda38 η υποστήριξη στο θηλασμό δυστυχώς ειναι η ίδια σε όλα τα ιδιωτικά μαιευτήρια και για το φαγητό φαντάζομαι θα ειναι επίσης ανάλογο :(

Ολες μου οι φίλες έχουν γεννήσει στο ΙΑΣΩ και μια στο ΜΗΤΕΡΑ ε καμία δεν ήταν ευχαριστημένη με τα παραπάνω.

Πάντως εγω στο ΕΛΕΝΑ έτρωγα μια χαρά :)

Nομιζω ειναι αναλογα τι θα σου τυχει....εμενα γνωστη μου στο ρεα ξετρελαθηκε απο το φαγητο!!!Τωρα στον θηλασμο οι γνωμες διιστανται...αμα με το καλο παω κ γω θα σας πω!!!!!

Εγω κοριτσια γεννησα πριν εναμιση μηνα στο ΡΕΑ,κ παροτι ημουν καπως επιφυλακτικη,εμεινα παρα πολυ ευχαριστημενη.Ευγενεστατες ολες οι κοπελες εκει κ με βοηθησαν πολυ με το θηλασμο.Αν δεν ηταν να επιμενουν να βαζω παντα το γιο μου στο στηθος,θα τα ειχα παρατησει,γιατι με ποναγαν παρα πολυ οι θηλες μου τον πρωτο καιρο.Κ οι κοπελες εκει μου ειπαν οτι ετσι θα ποναει στην αρχημεχρι να σκληρυνουν οι θηλες,καθοτι ειναι το πρωτο μου παιδακι,κ μετα θα συνηθισω,οπως κ εγινε.Αφου συμπληρωμα που ζηταγα εγω πολλες φορες που ειχα κουραστει,δε μου εδιναν αν δεν εβαζα το μωρο στο στηθος πρωτα!!!

Το φαγητο επισης μου αρεσε,κ ειχε μεγαλη ποικιλια.Το μονο κακο ηταν οτι ηταν εντελως αναλατο,αλλα αυτο νομιζω οτι ειναι γενικη πολιτικη των νοσοκομειων.

matilda38 η υποστήριξη στο θηλασμό δυστυχώς ειναι η ίδια σε όλα τα ιδιωτικά μαιευτήρια και για το φαγητό φαντάζομαι θα ειναι επίσης ανάλογο :(

Ολες μου οι φίλες έχουν γεννήσει στο ΙΑΣΩ και μια στο ΜΗΤΕΡΑ ε καμία δεν ήταν ευχαριστημένη με τα παραπάνω.

Πάντως εγω στο ΕΛΕΝΑ έτρωγα μια χαρά :)

Μα γιατι το λες αυτό;εγώ στο Ιασώ που γέννησα το γιο μου υπήρχε τρομερή υποστήριξη σρο θηλασμό και το φαγητό ήταν σούπερ...αυτη τη φορα θα παμε στο ρέα λογω γιατρού...ευχομαι κι εκεί να πανε όλα καλα.

Για μένα όλα είναι και λίγο και θέμα χαρακτήρα.αν η άλλη είναι περίεργη και όλα την ενοχλούν δύσκολα θα μεινει ευχαριστημένη.δε το λέω για σένα...εχω όμως περίπτωση γνωστης μου...το ένα της ξινιζε το άλλο της βρωμαγε...ως συνήθως.

Διαφημίσεις

Για μένα όλα είναι και λίγο και θέμα χαρακτήρα.αν η άλλη είναι περίεργη και όλα την ενοχλούν δύσκολα θα μεινει ευχαριστημένη.δε το λέω για σένα...εχω όμως περίπτωση γνωστης μου...το ένα της ξινιζε το άλλο της βρωμαγε...ως συνήθως.

κι εγώ στο ρεα γεννάω σε ένα μήνα περίπου..το πρωτο το έκανα στο μητερα όπου έμεινα σούπερ ευχαριστημένη..

μεγάλη αλήθεια είπες, υπάρχει και πολλή παραξενιά στον κόσμο..εκεί είχα κοπέλες δίπλα μου μέσα στο χαμόγελο και άλλες αμίλητες/αγέλαστες που το ένα τους ξίνιζε το άλλο τους βρώμαγε...

πέραν από την ξινίλα που λέτε και έχετε απόλυτο δίκιο έχει σημασία και ο όροφος που είσασταν με τις νοσοκόμες του. Φίλες μου σε άλλους ορόφους ήταν οκ και τις βοήθησαν και σε άλλους οχι.

Πάντως έχω τσακωθεί με μαία του ΙΑΣΩ η οποία σκίζει τα ιμάτια της οτι ειναι ειδική στον θηλασμό γιατί τους κάνουν λέει συνέχεια σεμινάρια και την έπιασα να λέει σε μαμα καλά έκανες και έκοψες τον θηλασμό έτσι κι αλλιώς δεν προσφέρει τίποτα μετά το 6μηνο....και οταν την ξέχεσα μου είπε ότι έτσι τους λένε οι παιδίατροι στο νοσοκομείο τους και δεν μπορώ εγω να ξέρω καλύτερα.....φαντάσου!

Εμ τόσα χρόνια με το αλμιρόν που να γυρίσει το κεφάλι;

μιλάω για γενική παραξενιά..η άλλη πχ σιχαινόταν να πάει στην τουαλέτα και ήταν με τις χλωρίνες.ή είχε δικά της σεντόνια πχ..

καλα αυτό δεν το γλιτώνεις πουθενά :lol::lol::lol:

γενναω και εγω στο Ρεα σε λιγότερο απο 1 μηνα. παιζει ρολο και τον οροφο που θα τυχεις απ΄οτι εχω καταλαβει. παντως εχω ακουσει καλα σχολια για τον 5ο οροφο στο Ρεα. απο καθαριοτητα δεν νομιζω να εχουμε προβλημα, οταν πηγα να δω τα τρικλινα δωματια ολα ελαμπαν ( ειναι και καινουργιο το μαιευτηριο) τωρα περα απο την καθαριοτητα που κανει το προσωπικο ειναι και θεμα της καθεμιας μας να τηρει τους κανονες υγιεινης ειδικα στο θεμα μπανιο και τουαλετα στα τρικλινα... μακαρι οταν θα γεννησω επειδη θα επιλεξω rooming in να ειναι πιο χαλαρο το δωματιο απο αποψη συγκατοικων.

EUdTp3.png

4f73c22695.png

Διαφημίσεις

τελικά κι εγω μάλλον εκει θα πάω Δευτέρα έχω ραντεβού με την γιατρό που θα με παρακολουθήσει στο εξής.

Με ξενερώνει απίστευτα το τρίκλινο γιατι δεν ειμαι και το πλέον κοινωνικό άτομο αλλά οκ τιι να κάνουμε 3 νύχτες ειναι θα περάσουν....και αμα το μωρό ειναι καλά μη σου πω φεύγω και νωρίτερα.

Εννοείται κι εγω rooming in.

Εγώ πάντως ήμουνα τυχερή γιατί στο τρίκλινο ήμουνα όλες τις μέρες μόνη μου!!Εκτός από το 1ο βράδυ που με είχαν σε άλλο δωμάτιο γιατί ο καλός μου δεν ζήτησε rooming in στην εισαγωγή και έτσι με πήγαν με άλλες 2 που ούτε εκείνες είχαν.Η κουνιάδα μου όμως που είχε ζητήσει & αυτή ήτανε με άλλα 2 άτομα και ενας ψιλοχαμός γινότανε στο δωμάτιο (3 λεχώνες + 3 βρέφη + 3 μαμάδες βγάλτε άκρη...)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

τελικά κι εγω μάλλον εκει θα πάω Δευτέρα έχω ραντεβού με την γιατρό που θα με παρακολουθήσει στο εξής.

Με ξενερώνει απίστευτα το τρίκλινο γιατι δεν ειμαι και το πλέον κοινωνικό άτομο αλλά οκ τιι να κάνουμε 3 νύχτες ειναι θα περάσουν....και αμα το μωρό ειναι καλά μη σου πω φεύγω και νωρίτερα.

Εννοείται κι εγω rooming in.

αντε βρε!! 2 κουβεντες θα τις πεις αν εχεις και αλλες μαζι!εξαλλου θα εχεις και ιντερνετ...

EUdTp3.png

4f73c22695.png

Εγώ πάντως ήμουνα τυχερή γιατί στο τρίκλινο ήμουνα όλες τις μέρες μόνη μου!!Εκτός από το 1ο βράδυ που με είχαν σε άλλο δωμάτιο γιατί ο καλός μου δεν ζήτησε rooming in στην εισαγωγή και έτσι με πήγαν με άλλες 2 που ούτε εκείνες είχαν.Η κουνιάδα μου όμως που είχε ζητήσει & αυτή ήτανε με άλλα 2 άτομα και ενας ψιλοχαμός γινότανε στο δωμάτιο (3 λεχώνες + 3 βρέφη + 3 μαμάδες βγάλτε άκρη...)

επιτρεπονται και οι μαμαδες????? εμενα μου ειπαν οτι μονο ωρες επισκεπτηριου. μονο αν εχεις μονοκλινο επιτρεπεται διανυκτερευση επισκεπτη!! απο εμενα παντως κανεις δεν θα εχει προβλημα με επισκεπτες! εχω και τον αλλο μικρο 3 χρονων οποτε ολοι θα ερχονται και θα φεγουν σφαιρα γιατι καποιος πρεπει να προσεχει το ταλιμπανακι

EUdTp3.png

4f73c22695.png

επιτρεπονται και οι μαμαδες????? εμενα μου ειπαν οτι μονο ωρες επισκεπτηριου. μονο αν εχεις μονοκλινο επιτρεπεται διανυκτερευση επισκεπτη!! απο εμενα παντως κανεις δεν θα εχει προβλημα με επισκεπτες! εχω και τον αλλο μικρο 3 χρονων οποτε ολοι θα ερχονται και θα φεγουν σφαιρα γιατι καποιος πρεπει να προσεχει το ταλιμπανακι

Και το πρώτο βράδυ με τις άλλες δύο ήτανε οι μαμάδες του εκεί -καλά η δική μου ήτανε γιατί το πρώτο βράδυ ήμουνα ΧΑΛΙΑ από την νάρκωση και έκανα εμετούς και δεν έβλεπα μπροστά μου από την ναυτία - αλλά γενικώς και στην κουνιάδα μου ήτανε οι μαμάδες εκεί και γενικότερα μαμάδες έμεναν το βράδυ.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

chiqui: και γω ειμαι 36βδ και 3ημερων!!!Στο Ρεα γενναω κ γω!!!Πηγα κ γω κ ειδα τα δωματια πριν 10μερες....ειδα το δικλινο γιατι τα 3κλινα ηταν ΟΛΑ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΑ!!! Σκεφτομαι να παω κ σε δικλινο γιατι θα εχω καποια επιστροφη χρηματων απο την ασφαλιστικη....Ηταν ωραιο κ καθαρο...τηρουν το επισκεπτηριο...απο οσο ειδα!!Βεβαια ρωτησα αν ο πατερας θα μπορει να ερχεται κ εκτος επισκεπτηριου κ μου ειπαν "ΟΧΙ..ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ!!!":shock:Δεν ειμαστε σοβαροι!!!Ο πατερας θα ερχεται 2 ωρεσ το πρωι κ 3 το βραδυ?????Βεβαια ετσι ειπε αυτη στη γραμματεια αλλα εγω θα συνεννοηθω κ με τον γιατρο μου....νομιζω βγαζουν ειδικο καρτελακι για να μπαινει μεσα κ αλλες ωρες---το εχω δει σε αλλο μαιευτηριο....παντως εχω ξαναδει μπαμπαδες να καθονται κ αλλες ωρες κ οχι μονο στο επισκεπτηριο!!!!!:mad:Απο οσο εχω διαβασει απο το σαιτ του Ρεα, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ--ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΤΡΕΣ...θελει αδεια απο τον γιατρο σου αν χρειαστει πχ να μεινει η μαμα σου....Αυτα θεωρητικα...δεν εχω γεννησει ακομα....Ανυπομονω ομως!!!!!!Παντως βλεπω παρα πολλες γεννες καλοκαιριατικα!!!!!!:PΝα μας ερθουν με το καλο τα μωρα μας!!!! ( ΥΓ¨: Δεν ανυπομονειτε να δειτε πώς θα ειναι το μωρο σας???Ειδικα για μας που γενναμε πρωτη φορα....εγω εχω αγχος πώς θα ειναι η γεννα????!!!!!)

Ο μπαμπάς θα μπορεί να έρχεται φυσικά εκτός επισκεπτηρίου:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Κορίτσια κι εγώ στο Ρέα γέννησα το δεύτερο μωράκι μου. Το ωράριο μου φάνηκε ψιλοχαλαρό.

Αν κάποια κοπέλα είχε κάνει καισαρική, είχε πάντα κάποιο συνοδό το βράδυ. Ο μπαμπάς εννοείται ότι ερχόταν όποτε ήθελε χωρίς ειδικό καρτελάκι και δεν του έλεγε και κανείς τίποτα. Αλλά και στους υπόλοιπους συγγενείς δεν ήταν αυστηροί. Συγκεκριμένα εγώ (ήμουν σε 2κλινο) είχα παρέα συνέχεια. Μόνο αργά το βράδυ έφευγαν όλοι και ότι ώρα ήθελαν. Αφού κάποια στιγμή που ήθελα να μείνω μόνη μου με τον άντρα μου, είπα στη μαία να τους διώξει διακριτικά.

Καλή λευτεριά σε όλες...!!!

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

εγώ πάλι συμφωνώ με το 'όχι συνοδοί το βράδυ' ...στην τελικά αν κάποια κοπέλα δεν είναι καλά μπορεί να βάλει αποκλειστική για ένα βράδυ..οι συνοδοί είναι ελληνικό φαινόμενο για να καλύψουν τα κενά των δημοσίων νοσοκομείων στο θέμα της νοσηλείας.

θεωρώ ότι δεν είμαι καθόλου παράξενη, μάλλον το αντίθετο..και στο πρώτο μου στο Μητέρα σε τρίκλινο, υπήρχαν 3 λεχώνες και 2 μαμάδες στάνταρ κάθε βράδυ...5 άτομα σε ένα δωματιάκι τόσο δα είναι υπερβολή..άνοιγαν σακούλες, έκλειναν σακούλες, έπιαναν κουβεντούλα με τις κόρες και μεταξύ τους..δεν κοιμάσαι που δεν κοιμάσαι πολύ στο μαιευτήριο..αυτό εμένα με είχε ενοχλήσει..

επίσης να πω ότι έκανα κ.τ. και δεν χρειάστηκα το βράδυ κάποια ιδιαίτερη βοήθεια..γι' αυτό υπάρχουν οι νοσοκόμες στα ιδιωτικά μαιευτήρια.για να έρχονται όποτε τις καλέσεις..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...