Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μαιευτήριο Ρέα

RANIA

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γέννησα στο ΡΕΑ στις 25.11.2011 και επειδή ήταν κάπως ξαφνικό και δεν είχαμε προετοιμαστεί, χρησιμοποιήσαμε την εταιρεία του ΡΕΑ για τα βλαστοκύτταρα, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Το κόστος ήταν 800 ευρώ.

Έχω όλα τα έντυπα και με διαβεβαίωσαν ότι για 20 χρόνια η φύλαξη είναι δωρεάν, μετά από τα 20, θα ενημερωθώ φαντάζομαι για να πληρώνω.

Αχρείαστα να είναι, εμείς θα τα δίναμε στη δημόσια τράπεζα αλλά δεν προλάβαμε να κάνουμε τη διαδικασία παραλαβής κλπ.

Ο πιο σωστός τρόπος να εξασφαλιστεί κάποιος για την παροχή μεσεγχυματικών κυττάρων αν ποτέ τα χρειαστεί είναι να τα δωρίσει στην Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος.

Το γιατί και το πώς συνοπτικά:

Σε περίπτωση ανάγκης - μη κακό- τα κύτταρα που έχουν συλλεχθεί απο το ίδιο το παιδί είναι παντελώς άχρηστα γιατί δεν γίνεται αυτόλογη μεταμόσχευση κυττάρων. Υπάρχει μια παραπληροφόρηση τρομερή στο θέμα απο τις ιδιωτικές εταιρείες, με σκοπό το κέρδος φυσικά, που "χτυπάει" τους μελλοντικούς γονείς κάτω απ' τη ζώνη - στην ανησυχία τους για την υγεία του παιδιού τους. Στην πραγματικότητα το μόνο που κάνουμε δίνοντας αυτό το πολύτιμο βιολογικό υλικό σε ιδιωτική τράπεζα είναι να στερούμε δείγματα απ' την παγκόσμια τράπεζα. Όταν όμως- μη κακό- τα χρειαστούμε δεν θα σπεύσει καμία ιδιωτική εταιρεία να μας καλύψει, αλλά η παγκόσμια τράπεζα ομφαλοπλακουντιακού αίματος, απ' την οποία έχουμε στερήσει τα δικά μας δείγματα...

Δεν θα πιάσω καθόλου το γεγονός οτι τις περισσότερες φορές γίνεται ακατάλληλη φύλαξη κλπ. γιατί φυσικά και υπάρχουν και υπεύθυνες ιδιωτικές εταιρείες ως προς αυτό, ωστόσο παραμένει το γεγονός οτι χάριν του κέρδους χάνονται δείγματα που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές.

Η ελληνική τράπεζα ομφαλοπλακουντιακού αίματος κάνει αναλυτική ενημέρωση για όλα αυτά, λύνει όποιες απορίες υπάρχουν, κι απο εκεί και πέρα οι μέλλοντες γονείς αποφασίζουν αν θα παραλάβουν το κιτ συλλογής ή οχι (οχι αυθημερόν, με την ησυχία τους).

Άλλωστε πέρα απ' τη δωρεά, υπάρχει η δυνατότητα να κρατηθεί βιολογικό υλικό και για την οικογένεια έναντι αντιτίμου, μικρότερου απ' τις ιδιωτικές τράπεζες.

Ενημερωθείτε εδώ http://hcbb.bioacademy.gr/ και περάστε απο εκεί για τη συνάντηση που κάνουν!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Διαφημίσεις

Στη δημοσια τραπεζα η μονη διαδικασια που πρεπει να ακολουθησεις ειναι να πας να παρεις το πακετο οπου μπαινει το αιμα και μετα στην πρωτη ευκαιρια να το πας στην τραπεζα. Αυτο γινεται και αυθημερον! Δεν ξερω αν απο το Ρεα χρεωνουν τη συλλογη του αιματος ή τη φυλλαξη του μεχρι να μπορεσει καποιος να το παει στη δημοσια τραπεζα....

Και εγώ με καισαρική γέννησα και είχα rooming in. Το πρώτο 24ωρο όμως κράτησαν το μωρό στην θερμοκοιτίδα για παρακολούθηση και δεν τον είχα καθόλου. Μετά τον είχα σχεδόν συνέχεια μαζί μου εκτός φυσικά από τις ώρες επισκεπτηρίου.Είχα όλες τις μέρες τη μαμά μου εκεί γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσα να τον σηκώνω από το πυρεξάκι εγώ (με δυσκολία σηκωνόμουν η ίδια από το κρεβάτι άλλωστε). Πάντως να το δοκιμάσεις και θα με θυμηθείς!!;);)

Γεννάμε και μεις αρχές Μάη στο Ρέα και, λόγω του διαβήτη κύησης που μόλις παρουσίασα, φοβάμαι μήπως τελικά δε γλιτώσουμε την κ.τ.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω 1) Το πρώτο 24ωρο που κράτησαν το μωρό σου στην θερμοκοιτίδα για παρακολούθηση, για ποιό λόγο το κράτησαν? παρουσίασε υπογλυκαιμία? 2)του έδωσαν φάρμακα/ορούς/ξένο γάλα/ζαχαρόνερο? 3)σε άφηναν να το βλέπεις και να το θηλάσεις? 4)χρησιμοποίησες θήλαστρο για το πρώτο 24ωρο? 5)δεν υπήρξε πρόβλημα με το στήθος και το γάλα σου εξαιτίας της καθυστέρησης αυτής? 6)πώς κατάφερες να έχεις τη μαμά σου εκεί συνέχεια? ήσουν σε μονόκλινο?

Συγνώμη για το βομβαρδισμό ερωτήσεων, αλλά από την αρχή ήμουν πολύ υπέρ του να θηλάσουμε αμέσως και ήθελα το μπέμπη μου μαζί μου στο δωμάτιο και τώρα με τα νέα δεδομένα (διαβήτης) έχω αγχωθεί και δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρουμε...:-( Τα φώτα σου please, εσύ που έζησες την εμπειρία!

Γεννάμε και μεις αρχές Μάη στο Ρέα και, λόγω του διαβήτη κύησης που μόλις παρουσίασα, φοβάμαι μήπως τελικά δε γλιτώσουμε την κ.τ.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω 1) Το πρώτο 24ωρο που κράτησαν το μωρό σου στην θερμοκοιτίδα για παρακολούθηση, για ποιό λόγο το κράτησαν? παρουσίασε υπογλυκαιμία? 2)του έδωσαν φάρμακα/ορούς/ξένο γάλα/ζαχαρόνερο? 3)σε άφηναν να το βλέπεις και να το θηλάσεις? 4)χρησιμοποίησες θήλαστρο για το πρώτο 24ωρο? 5)δεν υπήρξε πρόβλημα με το στήθος και το γάλα σου εξαιτίας της καθυστέρησης αυτής? 6)πώς κατάφερες να έχεις τη μαμά σου εκεί συνέχεια? ήσουν σε μονόκλινο?

Συγνώμη για το βομβαρδισμό ερωτήσεων, αλλά από την αρχή ήμουν πολύ υπέρ του να θηλάσουμε αμέσως και ήθελα το μπέμπη μου μαζί μου στο δωμάτιο και τώρα με τα νέα δεδομένα (διαβήτης) έχω αγχωθεί και δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρουμε...:-( Τα φώτα σου please, εσύ που έζησες την εμπειρία!

Καλημέρα:)

1)Μάλλον αυτή είναι η τακτική τους!Δεν με ρώτησαν κιόλας να σου πω την αλήθεια..

2)ναι πρέπει να του έκαναν μετρήσεις γιατί γενικότερα ήτανε τρυπημένα τα χεράκια του ίσως από ορούς ή εξετάσεις αίματος..

3) Γέννησα Τετάρτη πρωί στις 9.05 και εκεί στην μονάδα έχουν συγκεκρικένες ώρες που μπορείς να πας να δεις το μωρό (η μαμά μπορεί να πάει και εκτός επισκεπτηρίου). Στις 12.30 που είχε επισκεπτήριο ήμουνα πάρα πολύ χάλια για να πάω.Να σου πω ότι το μωρό το είδα λίγο στο χειρουργείο αλλά δεν μπορούσα ούτε αγκαλιά να το πάρω γιατί στο ένα χέρι είχα τους ορούς και στο άλλο το πιεσόμετρο. Φυσικά ούτε λόγος να το βάλω στο στήθος..Έτσι μάζεψα τις δυνάμεις μου και πηγα στις 9 το βράδυ στην μονάδα για να τον δω και να ζητήσω να τον βάλω στο στήθος. Γενικώς ημουνα και πολύ χάλια την 1η μέρα από την επισκληρήδιο (τρομερή φαγούρα, τάση για εμετό και ναυτία,ζαλάδα,τρομερές εξάψεις).Αλλά όταν κατέβηκα (με καρεκλάκι με κατεβάσανε γιατί δεν γινόταν να περπατήσω τόσο.) δεν με άφησαν να τον βάλω στο στήθος γιατί τον είχανε ταίσει στις 8. Κατάφερα μόνο να τον κρατήσω στην αγκαλιά μου κοιμισμένο. Μου είπανε να πάω την επόμενη στις 8 να τον ταίσω.(Τα ταίζουνε frezylac 1).Μάζεψα ξανά τον εαυτό μου και κατέβηκα στις 8 το πρωί αλλά πάλι δεν με άφησαν να τον βάλω στο στήθος γιατί δεν μου είχαν βγάλει τους ορούς από το χέρι (αυτο μου το είχε πει μία κοπέλα δίπλα μου ότι ίσως να συμβεί!)Οπότε τον ταίσα μπουκάλι πάλι.Ήταν πολλές μαμάδες εκεί που έκαναν το ίδιο.Την ίδια μέρα γύρω στις 12 τον ανέβασαν στο δωμάτιο.Οπότε ξεκίνησα να τον βάζω σιγά σιγά στο στήθος και το βράδυ της Παρασκευής ήρθε το γάλα μου. Ως τότε τον τάιζα και μπουκάλι φυσικά.Θήλαστρο χρησιμοποίησα μόνο όταν ήρθε το γάλα μου και μπούκωσε το στήθος μου (λόγω μεγέθους κυρίως!).Δεν επηρεάστηκε καθόλου πάντως ούτε φάνηκε να έχει πρόβλημα ο μπέμπης με το στήθος. Η κουνιάδα μου που γέννησε πριν 1,5 μήνα είχε το μωρό συνέχεια εκεί και το πρώτο 24ωρο της είπαν (ήτανε στον 5ο όροφο εγώ στον 4ο) ότι δεν χρειάζεται να φάει το παιδί και έτσι τον έβαζε στο στήθος και έτρωγε μόνο σταγόνες!!:shock::shock:Γενικότερα όπως μου είπε ένας παιδίατρος ο χειρότερος εχθρός μίας γυναίκας να μην καταφέρει να θηλάσει είναι το άγχος. Την μανούλα σου μπορείς να την έχεις εκεί γιατί σε καισαρική το πρώτο βράδυ επιτρέπεται αλλά και γενικότερα με λίγο τσαμπουκά δεν θα έχεις θέμα!Άλλωστε το πρώτο βράδυ που ήμουν σε δωμάτιο με άλλες 2 κοπέλες είχαν και εκείνες τις μαμάδες του εκεί. Μετά πήγα σε 3κλινο πάλι απλώς έτυχε να μην είναι κανείς άλλος στο δωμάτιο για τις υπόλοιπες μέρες οπότε δεν είχαμε και θέμα. Αλλά όλες έχουν τις μαμάδες τους εκεί;);)

Γενικά να μην αγχώνεσαι,να σκέφτεσαι ότι όλα θα πάνε καλά.Δεν σου κρύβω ότι ήτανε λίγο ψυχοφθόρο να βλέπω να μωράκια των διπλανών να έρχονται και εγώ να μην έχω το δικό μου για 24 ώρες αλλά από την άλλη ήμουνα τόσο χάλια που δεν ξέρω πως θα τα κατάφερνα (δεν συζητάμε φυσικά να σηκωθώ και να σηκώσω το μωρό από το πυρεξάκι και να το πάρω αγκαλιά και να καθίσω ξανά στο κρεβάτι!γι'αυτό θέλεις σίγουρα άνθρωπο όλες τις μέρες εκεί!).Μάλλον για μένα ήτανε λίγο πιο βαριά η καισαρική γιατί είμαι αδύνατη και μικροκαμωμένη γιατί η κουνιάδα μου δεν είχε θέμα γενικώς!Για οτιδήποτε άλλο θέλεις ρώτησε με:)Με το καλό σου εύχομαι!!!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Η κουνιάδα μου που γέννησε πριν 1,5 μήνα είχε το μωρό συνέχεια εκεί και το πρώτο 24ωρο της είπαν (ήτανε στον 5ο όροφο εγώ στον 4ο) ότι δεν χρειάζεται να φάει το παιδί και έτσι τον έβαζε στο στήθος και έτρωγε μόνο σταγόνες!!:shock::shock:Γενικότερα όπως μου είπε ένας παιδίατρος ο χειρότερος εχθρός μίας γυναίκας να μην καταφέρει να θηλάσει είναι το άγχος.

[/color]

Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και για τις πληροφορίες.

Αν δε γίνομαι πολύ κουραστική εξήγησέ μου σε παρακαλώ γιατί δεν το κατάλαβα. Η κουνιάδα σου γέννησε και αυτή με κ.τ.? Έμεινε καθόλου το μωρό της στη μονάδα? Γιατί, αν έμεινε και την άφησαν να θηλάσει χωρίς "παρεμβολές", αυτό είναι το ζητούμενο!

Οι παιδίατροι στο Ρέα τί λένε? Είναι καλοί? Εσείς κρατήσατε γιατρό από εκεί ή είχατε εξωτερικό δικό σας?

Και τέλος, έκανες ινσουλίνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή απλά δίαιτα? Ο διαβήτης υποχώρησε αμέσως ή σε ταλαιπώρησε για καιρό?

Να σου ζήσει το μωράκι σου και εύχομαι τα καλύτερα και για τους δυο σας!

Διαφημίσεις

Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και για τις πληροφορίες.

Αν δε γίνομαι πολύ κουραστική εξήγησέ μου σε παρακαλώ γιατί δεν το κατάλαβα. Η κουνιάδα σου γέννησε και αυτή με κ.τ.? Έμεινε καθόλου το μωρό της στη μονάδα? Γιατί, αν έμεινε και την άφησαν να θηλάσει χωρίς "παρεμβολές", αυτό είναι το ζητούμενο!

Οι παιδίατροι στο Ρέα τί λένε? Είναι καλοί? Εσείς κρατήσατε γιατρό από εκεί ή είχατε εξωτερικό δικό σας?

Και τέλος, έκανες ινσουλίνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή απλά δίαιτα? Ο διαβήτης υποχώρησε αμέσως ή σε ταλαιπώρησε για καιρό?

Να σου ζήσει το μωράκι σου και εύχομαι τα καλύτερα και για τους δυο σας!

Δεν με κουράζεις καθόλου, αυτό είναι το νόημα να ενημερωνόμαστε μεταξύ μας:) Ναι γέννησε και αυτή με κτ αλλά δεν της κράτησαν το μωρό στη μονάδα,δεν είχε κάποιο θέμα που να χρειαζότανε παρακολούθηση.

Τώρα όσον αφορά τους παιδιάτρους...τι να σου πω!Εγώ στον 4ο όροφο τον είδα μόνο όταν φεύγαμε που ήρθε να μας δώσει το βιβλιάριο. Στον 5ο η κουνιάδα μου περνούσε καθημερινά η παιδίατρος και τους ενημέρωνε πάνω από 30' την κάθε κοπέλα. Συνέχησαν σε αυτή μετά και την πήραμε και εμείς γιατί δεν μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από αυτόν που είχα βρει εγώ. Μας έχει δει ήδη 2 φορές μία στο σπίτι και μία στο ιατρείο.Πολύ καλή, τρομερά αργή-σχολαστική και με πολύ κόσμο.Είχαμε ραντεβού στις 8 το βράδυ,μας πήρε στις, 9.30 και στις 11 που τελειώσαμε (το βράδυ) το ιατρείο της ήτανε γεμάτο:shock::shock:

Όσον αφορά στο διαβήτη ξεκίνησα με διατροφή αλλά μετά λόγω πρόωρων συσπάσεων επειδή έκανα ενέσεις κορτιζόνης και επειδή ο διαβητής τελικά δεν ρυθμιζόταν με την διατροφή γιατί στους υπερήχους τα αμνιακά υγρά ήτανε στο ανώτατο φυσιολογικό ξεκίνησα ινσουλίνη. Δεν ήτανε κάτι τρομερό,έκανα και διατροφή φυσικά ταυτόχρονα,απλώς όσο προσωρούσε η εγκυμοσύνη τόσο η ανοχή ελαττωνότανε οπότε αύξανα τις δόσεις της ινσουλίνης ανάλογα. Αν θυμάμαι καλά ξεκίνησα με 6 δόσεις και πριν γεννήσω έκανα 15-16. Απλώς αυτό που μου είχε πει ο ενδοκρινολόγος ήτανε ότι ΑΝ σπάσουν τα νερά και γεννήσω και έχω κάνει ινσουλίνη θα πρέπει να τους το πω γιατί το παιδί θα κάνει υπογλυκαιμία όπως και εγώ. Επειδή πήγα τελικά με ραντεβού ,το προηγούμενο βράδυ δεν έκανα δόση. Στην κλινική με μετρούσαν κανονικά 3 φορές την μέρα μεταγευματικά για να ελέγχεται το σάκχαρο (ΠΡΟΣΟΧΗ: να πάρεις μαζί σου το μηχανάκι γιατί προχθές που κοιτούσα το τιμολόγιο μου χρέωσαν κανονικά τις ταινίες που με μετρούσαν όλες τις μέρες!!!) και το σάκχαρο σταδιακά έπεφτε αλλά το μενού μου ήτανε διαβητολογικό.Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που γεννήσαμε και ρωτόντας πότε πρέπει να κάνω καμπύλη σακχάρου (μεγάλο θέμα και αυτό!ο κάθε γιατρός λέει το δικό του!!) κατέληξα ότι θα κάνω στους 6 μήνες. Η αλήθεια είναι πως ο γιατρός μου είπε να μετριέμαι αν φάω κάτι πολύ ξέρεις αλλά εγώ έτσι και αλλιώς έχω πλακωθεί στα γλυκά οπότε..δώρο άδωρο:)Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχω πρόβλημα όταν κάνω την καμπύλη, άλλωστε τώρα με τον θηλασμό δεν μπορώ να κάνω ούτε διατροφή ούτε δίαιτα ούτε τίποτα..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Τώρα όσον αφορά τους παιδιάτρους...τι να σου πω!Εγώ στον 4ο όροφο τον είδα μόνο όταν φεύγαμε που ήρθε να μας δώσει το βιβλιάριο. Στον 5ο η κουνιάδα μου περνούσε καθημερινά η παιδίατρος και τους ενημέρωνε πάνω από 30' την κάθε κοπέλα.

Και από ποιόν εξαρτάται αν θα είσαι στον 4ο ή στον 5ο όροφο? Έχει να κάνει με την τιμή και τον τύπο του δωματίου ή είναι τυχαία η τοποθέτηση? Αν σου είναι εύκολο, στείλε μου το όνομα της παιδιάτρου να την έχω υπόψη μου.

Και από ποιόν εξαρτάται αν θα είσαι στον 4ο ή στον 5ο όροφο? Έχει να κάνει με την τιμή και τον τύπο του δωματίου ή είναι τυχαία η τοποθέτηση? Αν σου είναι εύκολο, στείλε μου το όνομα της παιδιάτρου να την έχω υπόψη μου.

Μάλλον είναι τυχαία γιατί εμείς πχ είχαμε τον ίδιο γιατρό αλλά ήμασταν σε διαφορετικό όροφο. Η παιδίατρος λέγεται Μαρίνα Παναγούλια και είναι στο Περιστέρι.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Πάντως ο διαβήτης δεν σχετίζεται με το θέμα της καισαρικής τομήςμε την έννοια ότι η έγκαιρη διάγνωση της προδιάθεσης σακχαρώδη διαβήτη (διαβήτη της κυήσεως) και η σωστή ρύθμιση του σακχάρου θα οδηγήσουν την εγκυμονούσα στο να αποκτήσει ένα (ή περισσότερα) γερό(ά) παιδί(ά) και μια φυσιολογική (κατά τα άλλα) πορεία της εγκυμοσύνης και ενός φυσιολογικού τοκετού.Έχω φίλη που τα 2 από τα 3 παιδιά της τα γέννησε φυσιολογικότατα αν και είχε εμφανίσει διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επίσης κατά τον μη ελεγχόμενο διαβήτη η υπερβολική ποσότητα γλυκόζης διαπερνά τον πλακούντα και μεταφέρεται στο έμβρυο είναι πολύ πιθανό να προκληθεί μακροσωμία του εμβρύου με αποτέλεσμα ο τοκετός να μην είναι φυσιολογικός, αλλά απαιτείται καισαρική τομή. Ωστόσο, όταν ο διαβήτης ανιχνεύεται και θεραπεύεται έγκαιρα όλοι οι παραπάνω κίνδυνοι εξαλείφονται και εξασφαλίζεται ομαλή εγκυμοσύνη, φυσιολογικός τοκετός και δεν επηρεάζεται η υγεία του βρέφους.

Eνημερώσου βέβαια και διαδικτυακά αλλά να κ ένα πολύ λεπτομερές site που βοηθάει πολύ: http://www.doctorvasiliadis.gr/iatrika/menumaieytika/menusakxaro.html

Επίσης υπάρχουν και ξένα site για να ενημερωθείς σφαιρικά. Ο γιατρός σου σε καθόρισε για κτ?? πάντως γνώμη μου είναι να βάλεις τα δυνατά σου κ να προσπαθήσεις με την δίαιτα που απαιτείται για να κάνεις φτ! Καλή υπόλοιπη εγκυμοσύνη κ όλα καλά θα πάνε! Να σκέφτεσαι μόνο θετικά!

Έχει δίκιο η Ελισάβετ. Ο διαβήτης δεν απαιτεί κτ σε καμία περίπτωση.Αυτό επίσης όμως που κάνει ο διαβήτης κυήσεως είναι (σε πολύ μικρή πιθανότητα) στο τέλος της εγκυμοσύνης να κάνει ενδομήτριο θάνατο. Γι'αυτό και οι περισσότεροι γιατροί συνήθως παίρνουν το μωρό στις 38 βδομάδες. Αυτό που μου είχε πει εμένα πολύ πριν μπω στον μήνα μου και φυσικά μη γνωρίζοντας τι θα γίνει είναι ότι είναι προτιμότερο να έχεις ένα μωρο στην θερμοκοιτίδα και να βλέπεις τι κάνει παρά να μην ξέρεις μέσα στην κοιλιά της μαμάς του.Το ίδιο μου είπαν & οι 2 παιδιάτροι όταν το συζήτησα μαζί τους.Εγώ έκανα κτ στις 38+6 τελικά γιατί το μωρό ήτανε μεγάλο για τον σωματότυπο μου (3300 μην φανταστείτε!).Αλλά αυτά όλα είναι εκτός θέματος:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Ο γιατρός σου σε καθόρισε για κτ?? πάντως γνώμη μου είναι να βάλεις τα δυνατά σου κ να προσπαθήσεις με την δίαιτα που απαιτείται για να κάνεις φτ! Καλή υπόλοιπη εγκυμοσύνη κ όλα καλά θα πάνε! Να σκέφτεσαι μόνο θετικά!

Ο γιατρός μου, όπως και η ενδοκρινολόγος μου, με διαβεβαίωσαν ότι η ύπαρξη του διαβήτη δε συνεπάγεται κ.τ. απαραίτητα, ούτε και πρόωρο τοκετό, ούτε ΜΕΝΝ, ούτε τίποτα αρνητικό. Όλα εξαρτώνται από το αν τελικά θα καταφέρουμε να τον ρυθμίσουμε και από τη γενικότερη έκβαση της εγκυμοσύνης και τις ανάγκες του μωρού. Εγώ απλά είμαι υπερβολικά αγχωμένη με το θέμα και ψάχνω όλα τα πιθανά σενάρια, ενημερώνομαι και ελπίζω ότι δε θα χρειαστεί να καταφύγουμε εκεί. Προς το παρόν είμαι σε διατροφή που, σύμφωνα με τις μετρήσεις, αποδίδει και περιμένω ως την άλλη εβδομάδα να δω αν θα χρειαστεί να κάνω ινσουλίνη. Ελπίζω να καταφέρω να το ρυθμίσω.

Ευχαριστώ για την εμψύχωση και για τις ευχές και εύχομαι ό,τι καλύτερο για σενα και για τα μωράκια σου!

Μάλλον είναι τυχαία γιατί εμείς πχ είχαμε τον ίδιο γιατρό αλλά ήμασταν σε διαφορετικό όροφο. Η παιδίατρος λέγεται Μαρίνα Παναγούλια και είναι στο Περιστέρι.

Ευχαριστώ πολύ!:-)

Κατα τ'αλλα, πολυ "φιλικο" το μαιευτηριο στο θηλασμο... Να ρωτησω κατι; Τη χρηση θηλαστρου τη χρεωνουν; Και κατι ακομα, αν χρησιμοποιησεις π.χ. θηλες σιλικονης και χρειαζονται αποστειρωση μετα απο καθε χρηση, αποστειρωνουν εκει ο,τι χρειαστεις (και στο χρεωνουν);

Όχι το θήλαστρο δεν σου το χρεώνουν 50Ε/μέρα!!!Σου χρεώνουν 50Ε την χρήση του είτε το πάρεις για όλες τις μέρες εκεί είτε για μία μόνο άντληση. Θεωρητικά τα αποστειρώνουν αυτές..τι να πω..Πάντως εμένα για τον θηλασμό δεν με βοήθησαν αρκετά.Το έχω πει ξανά και ίσως γίνονται γραφική αλλά αν δεν είχα την μαμά μου δεν θα είχα θηλάσει.Η κάθε κοπέλα είχε την γραμμή της,η μία σου έλεγε να βάλεις θήλαστρο ή άλλη όχι ή μία σου έλεγε να βάλεις αλατόνερο ή άλλη λανολίνη ή άλλη να κυκλοφορείς γυμνή στο δωμάτιο. Και επειδή ειχα επίπεδες θηλές δυσκολεύτηκα πάρα πολύ στον θηλασμό, μέχρι 2 μήνες μετά μάτωναν οι θηλές μου και είδα φως μόνο με σύμβουλο θηλασμού..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

χαιρομαι που ακούω τόσα καλά..κι εμένα ο γιατρός έφυγε από το μητέρα και πηγε στο Ρέα..και πήγα την παρασκευή για τροφοβλάστη..και έμεινα υπερ ευχαριστημένη, το προσωπικό μου φάνηκε πολύ έμπειρο και όλοι ευγενέστατοι..την πρώτη γέννα την έκανα στο μητέρα, κι εκεί ήταν εξαιρετικά..αλλά το ρέα σαν μικρό πιο καινούριο και συμμαζεμένο μου αρεσε πάρα πολύ..

όσο για τον θηλασμό ΄δεν έχω αποψη..δεν θα θηλάσω γιατί εχω ένα θέμα υγείας..αλλά πχ την παρασκεύή πχ είχαν μάθημα θηλασμού σε εγγύους..

Κι εγω στο Ρεα γεννησα κι εμεινα πολυ ευχαριστημενη απο τα κοριτσια οσον αφορα το θεμα του θηλασμου.ολες ηταν πολυ προθυμες και μαλιστα μια κοπελα συγκεκριμενα ηταν κατι παραπανω απο εξυπηρετικη για να καταφερω να θηλασω.μου φανηκε οτι ολες οσες ηρθαν στο δωματιο που ημουν ηξεραν πολλα πραγματα για το θηλασμο και χαρη σ'αυτες 4,5 μηνες μετα ακομα θηλαζω τη μπεμπα μου αποκλειστικα!

βεβαια εξαρταται και που θα πεσεις γιατι δεν εχουν ολες οι γυναικες που γεννησαν στο ρεα την ιδια αποψη με μενα...

Σε τι δωμάτιο μείνατε στο Ρέα; Ειδα τα δωματια και λέω να μείνω στο δίκλινο απλό (αυτό που χωρίζει με τζαμένια πόρτα) καθότι έχει αρκετη διαφορά οικονομικά από το δίκλινο superior (και βαλτα και επι 2 λόγω πληρωμης γιατρού αναλογα με το δωματιο) και δεν νομιζω ότι αξίζει την διαφορα, δίκλινα είναι και τα δύο!

Εχει καμια κοπέλα εμπειρία να μου πει;

OmKAp2.png

tt13621d.aspx

Σε τι δωμάτιο μείνατε στο Ρέα; Ειδα τα δωματια και λέω να μείνω στο δίκλινο απλό (αυτό που χωρίζει με τζαμένια πόρτα) καθότι έχει αρκετη διαφορά οικονομικά από το δίκλινο superior (και βαλτα και επι 2 λόγω πληρωμης γιατρού αναλογα με το δωματιο) και δεν νομιζω ότι αξίζει την διαφορα, δίκλινα είναι και τα δύο!

Αν και εχω χρονο ακομα εγω πηγα και τα ειδα ολες τις κατηγοριες δωματιων. Γνωμη μου ειναι να μην πληρωσεις παραπανω για το superior. Θελω να πω δεν νομιζω οτι αξιζει η διαφορα με το απλο.

Όλα είναι μια ιδέα...

Έμεινα σε οικονομικό δίκλινο το Δεκέμβρη και έμεινα ικανοποιημένη από το δωμάτιο. Τα 3 από τα 4 βράδυα ήμουν μόνη μου, το μόνο κακό ήταν πως το βράδυ έβλεπες το φως από το διπλανό δωμάτιο και άκουγες ομιλίες κλπ. Άν όμως πέσεις σε ήσυχους γείτονες δεν θα έχεις θέμα.. Άσε που έτσι κι αλλιώς δεν πολυκοιμάσαι.. εγώ που είχα και rooming in δηλαδή..:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...