Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατροφή για οκτώ μηνών

BABY

Recommended Posts

Αρχιζω και τρομαζω.......η δικια μου που ειναι 8 μηνων,ειναι δεκα κιλα!πινει το πρωι 240 γαλα,απο φρουτα,μια μπανανα ενα ροδακινο ενα νεκταρινι ενα αχλαδι και μια βανιλια,μεσημερι ενα κομματι κρεας με μια πατατα ενα κολοκυθι ενα καροτο 2 φασολακια σελινο,το απογευμα ενα μπολ κρεμα και το βραδυ γαλα παλι 240....Παει...μοσχαρακι μεγαλωνω εγω μαλλον....Τελικα ποιο ειναι το φυσιολογικο???

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 86
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Φυσιολογικό????Χμμμ...μάλλον δεν υπάρχει!!Αν σκεφτείς πόσα παιδάκια υπάρχουν στον κόσμο,μάλλον τόσα είναι τα φυσιολογικά!!

Εμένα η μπέμπα μου είναι 9 μηνών,από βάρος σχεδόν 7850,τρώει:

7:00 200 μλ γάλα

10:30 (από μισό)αχλάδι,μπανάνα,νεκταρίνι,μήλο,βανίλια,4 μπισκότα μιράντα

15:00 ένα κομμάτι κρέας ή κοτόπουλο,1/4 καρότο,1/2 πατάτα,σέλινο,λίγο κρεμμύδι,ζυμαρικό ή τραχανά (γύρω στα 200-230 μλ φαγητό στην καλύτερη)

(αν δεν έχει φάει πολύ,όταν ξυπνήσει πίνει 140 μλ γάλα)

19:00 180 μλ φαρίν λακτέ ή ένα γιαουρτάκι advance

22:30 150 μλ γάλα

Κάποια περίοδο την πίεζα πάρα πολύ να φάει όλο το φαγητό,το αποτέλεσμα ήταν να κάνει εμετό,να νευριάζουμε κι οι δυο και τελικά να μην τρώει,οπότε το πήρα απόφαση ότι θα τρώει όσο χρειάζεται,τη μια μέρα μπορεί να πάει σούπερ σε όλα τα γεύματα,την επόμενη μπορεί να μη φάει όλο το φαγητό και να πιει λίγο γάλα.

Σκέψου ότι ούτε εμείς έχουμε κάθε μέρα την ίδια όρεξη και σίγουρα όχι για τα ίδια πράγματα!

Μια χαρα τρωει το παιδακι σου!

Κι εμεις καπως ετσι ημασταν αλλα η φρουτοκρεμα και το μεσημεριανο δεν μας εφτανε και ετσι αυξησα τις ποσοτητες (φρουτοκρεμα της εδινα 400 ml και μεσημεριανο 300 ml).

Οσο για το βαρος που βαζει, μην σε ανησυχει γιατι ειναι λογικο να μην βαζουν βαρος με τον ιδιο ρυθμο που βαζουν στις αρχες. Αφου παιρνει, ειστε μια χαρα!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Λοιπόν κορίτσια, επανέρχομαι με νεότερα. Ο μικρός είχε βαρεθεί το ρυζάλευρο. Τρώει φαρίν λακτέ (περίπου 230ml νερό και όση σκόνη "πάρει") αλλά το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι μετά από καμιά ωρίτσα θέλει ΚΑΙ ενα γιαουρτάκι Advance και το βράδυ περισσότερο γάλα από πριν (270ml). Και το μεσημεριανό το "πατώνει".........Το παιδί μου τρελάθηκε :!::!::!: Δεν μπορώ να καταλάβω, τη μια εβδομάδα ανόρεχτος και την άλλη τρώει τον άμπακο....(για μας άμπακος θεωρείται αυτό). Κάνω το σταυρό μου και προχωρώ!!!!!!!!! Να είστε όλες καλά και τα μπιζουδάκια σας....

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

kokoraki όντως οι ποσότητες που λες είναι τεράστιες-για τα δικά μας δεδομένα τουλάχιστον!

Έτσι είναι τα περισσότερα μωρά,τη μια μέρα τρώνε πολύ,την άλλη λίγο,εμένα τη δικιά μου τη μια βδομάδα χαίρεσαι να την ταίζεις,την άλλη σου σπάει τα νεύρα!

Διαφημίσεις

Εμείς πάλι δεν τρώμε σχεδόν τιποτα απο στερεές... κανουμε παρτυ αν φαει 5 κουταλιές σουπα και οχι καθε μερα φυσικά, κανενα φρουτάκι και λίγη κρεμα!

Βέβαια θηλάζουμε αρκετά οποτε δεν ανησυχώ...

q8SSp3.png

kokoraki όντως οι ποσότητες που λες είναι τεράστιες-για τα δικά μας δεδομένα τουλάχιστον!

Έτσι είναι τα περισσότερα μωρά,τη μια μέρα τρώνε πολύ,την άλλη λίγο,εμένα τη δικιά μου τη μια βδομάδα χαίρεσαι να την ταίζεις,την άλλη σου σπάει τα νεύρα!

Είπαμε, βρίσκεις άκρη με τα παιδιά???? Μία έτσι και μία γιουβέτσι, υπομονή να 'χεις. Κι όπως έλεγε και η γιαγιά μου "Γι' αυτό τα λένε παιδιά, γιατί παιδεύουν" (το λέω μόνο ως αστεϊσμό φυσικά...μην το πάρετε τοις μετρητοίς) :P

KjMfp2.png

Εμείς πάλι δεν τρώμε σχεδόν τιποτα απο στερεές... κανουμε παρτυ αν φαει 5 κουταλιές σουπα και οχι καθε μερα φυσικά, κανενα φρουτάκι και λίγη κρεμα!

Βέβαια θηλάζουμε αρκετά οποτε δεν ανησυχώ...

Όσο έχει το γάλα της μαμάς, καλά κάνεις και δεν ανησυχείς. Άλλωστε, τον πρώτο χρόνο του μωρού, οι στερεές τροφές αποτελούν συμπληρωματικές τροφές του θηλασμού, δεν τον αντικαθιστούν. Μια χαρά είστε....Εμείς που δεν θηλάζουμε πια έχουμε το άγχος γιατί δεν μπορεί το μωρό να πίνει μόνο γάλα (το ξένο δεν είναι όπως το μητρικό, επιβαρύνει τους νεφρούς). Συνεχίστε με μητρικό γάλα και δεν έχετε ανάγκη.....

KjMfp2.png

• 2 months later...

Κορίτσια καλημέρα!

ερωτήσεις

1.--το αυγό τι ώρα το δίνετε? (εννοείτε τον κρόκο σε αυτήν την ηλικία)

2.--του δίνεται ενδιάμεσα απο τα γεύματα τους σνάκ? γιατί φοβάμαι μήπως του κόψω την όρεξη

3.το πρόγραμμα μας έχει ως εξής:

07.30 γάλα

11.30 φρουτόκρεμα

15.00 χορτόσουπα

18.00 κρέμα

21.00 γάλα

12.00 κοιμισμένο του δίνω γάλα αλλά λίγο 60-90 μλ

γενικά τον ταίζω με δεύτερο άτομο γιατί θέλει παιχνίδια.

----Μήπως πρέπει να κόψω το γάλα των 12.00?

4.--πότε να αρχίζω να μην τα αλέθω πολύ το φαγητό του?

5.--πότε να αρχίσω να του δίνω απο εκπαιδευτικό ποτήρι το νερό του? είναι αναγκαίο φαντάζομαι το ποτήρι ε?

αυτές οι λίγες ερωτησούλες:mrgreen:

Το βλέπω να με κόβει ο admin , xi xi

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Καλή σου μέρα. Ο γιός μου είναι 10,5 μηνών. Απαντω με τη σειρά:

--Το αυγουλάκι του το δίνω αλεσμένο μαζί με τη σουπα γιατί αλλιώς δεν το τρώει. Αν το έτρωγε σκέτο, θα το έδινα μεταξύ πρωινού γάλακτος και φρούτου.

--Ενδιάμεσα των γευμάτων δεν δίνω τίποτα σε σνακ, εκτός από τις τελευταίες 3-4 μέρες που στίβω μισό πορτοκάλι και μισό ρόδι και του το δίνω με το εκπαιδευτικό ποτηράκι. Του αρέσει πάρα πολύ και είναι όλο βιταμίνες. Στο δικό σου μωράκι δεν ξέρω αν πρέπει να δώσεις καν πορτοκάλι (εμείς το ξεκινήσαμε κλείνοντας τον 8ο μήνα). Καμιά φορά μπορεί να του δώσω κανένα μπισκοτάκι που φτιάχνω χωρίς ζάχαρη, μόνο και μόνο για να ανακουφίζει λίγο τα δοντάκια και να μαθαίνει να μασουλάει.

-- Το γάλα στις 12 γιατί το δίνεις? Δεν τρώει αρκετά μέσα στη μέρα? Πόσο γάλα πίνει πριν κοιμηθεί? Αν δεν είναι ικανοποιητική η ποσότητα και ξυπνάει πεινασμένο το μωρό, τότε ΟΚ. Αν δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, θεωρώ ότι είναι περιττό. Δεν βλάπτει αλλά δε χρειάζεται κιόλας. Εσύ θα κρίνεις.

--Το φαγητό δεν το αλέθουμε πολύ όταν έχει αρκετά δοντάκια. Σίγουρα πάντως συνεχίζουμε το άλεσμα στο κρέας, το κοτόπουλο και το καρότο για αρκετό διάστημα. Μπορείς να λιώνεις με πηρούνι π.χ. το κολοκυθάκι και την πατατούλα που είναι μαλακά. Και πάλι εξαρτάται από το πόσα δοντάκια έχει. Εγώ ακόμα τα αλέθω (έχει 6 δόντια ο μικρός) αλλά του δίνω να μασήσει ψωμάκι, μπισκοτάκι.

--Εμείς με το εκπαιδευτικό ποτηράκι ξεκινήσαμε εδώ και καμιά 20αριά μέρες να πίνουμε νεράκι και χυμό. Και αυτό γιατί ο γιόκας μου είναι τεμπελάκος και προτιμούσε να κρατάει η μαμά το ποτηράκι και να πίνει, χαχα. Σιγά σιγά του το έδινα να το πιάσει μόνος του. Στην αρχή περισσότερο έπαιζε και το δάγκωνε παρά έπινε. Μετά άρχισε να καταλαβαίνει ότι πρέπει να καταπολεμήσει τη δίψα και άρχισε κανονικά να το σηκώνει και να πίνει. Χωρίς πίεση από μέρους μου βέβαια, απλά απέφευγα να τον πολυβοηθάω...Νομίζω ότι το μωράκι σου είναι λίγο μικρούλι ακόμα για ποτηράκι. Μπορείς όμως να του το δίνεις χωρίς υγρό μέσα για να συνηθίσει να το πιάνει μεταξύ παιχνιδιού.

KjMfp2.png

Διαφημίσεις

σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

ασε εμείς δεν έχουμε κανένα δόντι ακόμα. οπότε δεν είμαστε για μη αλεσμένα.

Θα δω τότε μήπως και του κόψω το γεύμα των 12.00.

και εγώ που του είχα δώσει ένα ποτηράκι της avent το μικρό είδα ότι το μασούσε και δεν μπορούσε να πιεί. δηλαδή έπαιζε πιο πολύ. Οπότε να μην αγχώνομαι ακόμα.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

• 1 month later...

Να σας ρωτησω... Ο γιατρος μας ειπε να ξεκινησουμε σιγα-σιγα το αυγουλακι μας, αλλα δε ρωτησα μια διευκρινηση.... Στα σ/μ υπάρχει η εταιρεια ''Χρυσο Αυγο'' που βγαζει αυγα για μωρα, να του δινω απο αυτα ή απο τα κανονικα; Υπαρχει καμια διαφορα;

iyuNp3.png4hNCp3.png

φανταζομαι δε μπορεις να βρεις χωριατικα? σπιτικα?

εγω απο τα κανονικα θα του εδινα παντως....δε τα ξερω αυτα που λες....αλλα καποια παρεμβαση θα εχει γινει, και δε μου αρεσουν πολυ οι παρεμβασεις....

Μπα...Πού να τα βρω τα χωριάτικα ή τα σπιτικά εδώ στην Αθήνα;;;;;;;

Βασικά σκέφτομαι να τα αγοράσω και να τα δοκιμάσω να δω πώς είναι η γεύση, αλλά θα ρωτήσω και το παιδίατρο καλού κακού...

iyuNp3.png4hNCp3.png

Μπα...Πού να τα βρω τα χωριάτικα ή τα σπιτικά εδώ στην Αθήνα;;;;;;;

Βασικά σκέφτομαι να τα αγοράσω και να τα δοκιμάσω να δω πώς είναι η γεύση, αλλά θα ρωτήσω και το παιδίατρο καλού κακού...

Ολα τα αυγά ίδια είναι.Μήπως να χαλαρώσουμε λίγο με αυτά που μας πουλάνε.Τα σπιτικά είναι καλύτερα με την λογική και μόνο οτι ξέρεις οτι είναι φρέσκα. Εαν όμως δεν είναι δικές σου οι κότες δεν ξέρεις τι τις ταιζει ο γείτονας.

:-D

tnDpp3.png

77l3p3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα!

ερωτήσεις

1.--το αυγό τι ώρα το δίνετε? (εννοείτε τον κρόκο σε αυτήν την ηλικία)

Εμεις οσο ετρωγε μονο τον κροκο, της το διναμε την ωρα της φρουτοκρεμας. Της διναμε στην αρχη το αυγουλακι και μετα λιγο νερακι. Μολις επινε το νερο, στο καπακι διναμε τη φρουτοκρεμα. Αργοτερα, οταν ξεκινησε να τρωει κανονικα και το ασπραδι, το διναμε (και το δινουμε ακομα) μετα το πρωινο γαλα και πριν τη φρουτοκρεμα. Δηλαδη ξυπναει το πρωι, πινει το γαλα της και μετα απο 2 ωρες της δινω το αυγο της σε κουπα με ψωμακι. Μετα τρωει τη φρουτοκρεμα της κανονικα στην ωρα που ηταν να τη φαει και οχι στο καπακι οπως οταν ηταν μικροτερη.

2.--του δίνεται ενδιάμεσα απο τα γεύματα τους σνάκ? γιατί φοβάμαι μήπως του κόψω την όρεξη

Τι εννοεις σνακ? Εμεις προσπαθουσαμε να το αποφευγουμε γιατι γενικα η Μαρια ειναι απο τα καλοφαγανα παιδια, τοσο που και να σκασει, θα ζητησει να φαει. Παρολαυτα, ενα μπισκοτακι που και που δεν κανει και τοσο κακο (κατα τη γνωμη μου). Εμεις της διναμε της nutricia τα βρεφικα ή κουλουρακι Θεσσαλονικης απο το φουρνο. Πιο πολυ επαιζε και τα σαλιωνε, παρα τα ετρωγε!

3.το πρόγραμμα μας έχει ως εξής:

07.30 γάλα

11.30 φρουτόκρεμα

15.00 χορτόσουπα

18.00 κρέμα

21.00 γάλα

12.00 κοιμισμένο του δίνω γάλα αλλά λίγο 60-90 μλ

γενικά τον ταίζω με δεύτερο άτομο γιατί θέλει παιχνίδια.

----Μήπως πρέπει να κόψω το γάλα των 12.00?

Νομιζω πως δεν εχει σημασια πια να του δινεις γαλα εκεινη την ωρα. Αν τρωει καλα ολη μερα και τον βλεπεις χορτατο, νομιζω ειναι ασκοπο. Πιστευω πως αν πεινουσε θα ξυπνουσε και θα ζητουσε να φαει. Τωρα αν εσυ ως μανουλα πιστευεις πως δεν ειναι απαραιτητο να το κοψεις, συνεχισε το. Παντως το προγραμμα σας σε ολα τα υπολοιπα ηταν το προγραμμα που ακολουθουσαμε κι εμεις στον 8ο μηνα. Ειστε μια χαρα!

4.--πότε να αρχίζω να μην τα αλέθω πολύ το φαγητό του?

Ξεκινα δοκιμαστικα απο τωρα και βλεπεις.. Δεν εννοουμε ομως εντελως αλιωτο, ετσι? Δοκιμασε να του τα πατας με το πηρουνι οπως σου ειπε και η αλλη κοπελα παραπανω και δες αντιδρασεις. Αν αρεσει στο παιδακι σου συνεχιζεις, αν οχι τοτε γυρνας ξανα στο αλεσμενο. Παντως να εχεις υπ' οψιν πως πολλα παιδακια δυσανασχετουν σε αυτη την αλλαγη. Η δικια μου βεβαια, δεν δυσανασχετησε καθολου και μαλιστα με αγχωνε πολυ αυτο γιατι φοβομουν μην πνιγει (εκτος απο καλοφαγανη, ειναι και λαιμαργη!)

5.--πότε να αρχίσω να του δίνω απο εκπαιδευτικό ποτήρι το νερό του? είναι αναγκαίο φαντάζομαι το ποτήρι ε?

Αναγκαιο δεν ειναι, αλλα αν βλεπεις πως κανει κινησεις να πιασει το μπιμπερο του μονος του και να πιει νερο, τοτε δοκιμασε το. Στη δικια μου επιασε γιατι της αρεσει γενικοτερα να ειναι αυτονομη και να αυτο εξυπηρετειται.

αυτές οι λίγες ερωτησούλες:mrgreen:

Το βλέπω να με κόβει ο admin , xi xi

Ελπιζω να σε βοηθησα εστω και λιγο! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Να σας ρωτησω... Ο γιατρος μας ειπε να ξεκινησουμε σιγα-σιγα το αυγουλακι μας, αλλα δε ρωτησα μια διευκρινηση.... Στα σ/μ υπάρχει η εταιρεια ''Χρυσο Αυγο'' που βγαζει αυγα για μωρα, να του δινω απο αυτα ή απο τα κανονικα; Υπαρχει καμια διαφορα;

Εμας συνηθως μας προμηθευουν οι συγγενεις απο το χωριο, αλλα υπηρχαν και φορες που ξεμεναμε. Τα ειχα δοκιμασει κι εγω αυτα τα αυγα, οπως και τα κανονικα αυγα του εμποριου. Προσωπικα δεν ειχα δει διαφορα.

Καλο ξεκινημα στην αρχη σας με το αυγο! :D

Edit: Βρηκα αυτο στη σελιδα της εταιρειας χρυσα αυγα μιας που την αναφεραμε. Δειχνει και αλλα προϊοντα, αλλα εσενα σε ενδιαφερει το 2ο, το baby plus. Λεει πως ειναι εμπλουτισμενα με βιταμινες και ιχνοστοιχεια λογω της διατροφης που εκανε η κοτα. Σου παραθετω και το λινκ: http://www.xrysaavga.gr/products.htm

nDtZp2.png

ευχαριστώ Φαίη μου.

Το αυγό τελικά το έβαλα μέσα στην φρουτόκρεμα γιατί τις φορές που το έδωσα ενδιάμεσα με το γάλα δεν μου έφαγε το φρούτο. Δεν είναι και πολύ του φαγητού. Μου αρέσει που ρωτούσε πριν και για σνάκ. Εδώ πριν κάποιες μέρες ήταν μόνο με γάλα. Φαντάσου. Και το εκπαιδευτικό ποτήρι τελικά το ξεκινήσαμε. Του αρέσει γιατί τρίβει τα ούλα του. Δοντάκια ακόμα δεν έχει βγάλει.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

• 5 months later...

Αφού λοιπόν μάθαμε κ τρώμε μια χαρά μοσχάρι κ κοτόπουλο με λαχανικά, τώρα (8 μηνών) μπορούμε να προσθέσουμε ντομάτα, κρεμμύδι και ζυμαρικά(αστεράκι,κριθαράκι,πεπονάκι,σουσαμάκι) και μας γράφει ότι το μεσημεριανό θα είναι μοσχάρι ή κοτόπουλο με λαχανικά ή ζυμαρικά.

Δηλαδή δε θα βάζω καθόλου λαχανικά κ θα τρώει μόνο, ας πούμε, το κοτόπουλο με ντομάτα κ ζυμαρικά ή βάζω και λαχανικά μέσα???

Πως τα κάνετε εσείς?

Έχετε καμιά δοκιμασμένη συνταγούλα να μου προτείνετε?

Τα ζυμαρικά (αστεράκι,κριθαράκι,πεπονάκι,σουσαμάκι) αλλάζουν μόνο στο σχήμα?

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

εμεις βαζουμε κοτοπουλο ή μοσχαρι με καροτακι και κολοκυθακι στανταρ και μετα μεσα αζω ακομα ή πατατα ή τραχανα ή μακαρονακι κοφτο ή αστερακι.......

τωρα ειμαστε λιγο πριν τους 10 μηνες.....και ο γιατρος ειπε να την αρχισω σιγα σιγα λιωμενα με πιρουνι κι οχι με μπλεντερ και απο το δικο μας φαγητο και να αρχισω να δινω μικρα κομματακια και οχι ολα πολτοποιημενα γιατι μετα θα μου φτασει λεει 15 μηνων και θα μου φτηνει τα κομματακια που θα του δινω...εκπαιδευση λεει σιγα σιγα απο τωρα.....αν π.χ κανω μπιφτεκια ή πτατα τηγανιτη η αν εχω λιγο ψωμακι του το δινω και στο χερι και το παιζει και το τρωει κιολας καθως απασχολειται και ετσι σιγα σιγα μαθαινει!

Επισης με σκετα λαχανικα του φτιαχνω και ψαρι αλλα εκει δνε βαζω μακαρονι ουτε τραχανα...δνε νομιζω οτι ταιριαζει!!

καμια αλλη συνταγη γιατι στερεψαμε.........??

Ev thanks

Εμείς μέχρι τώρα εχουμε δοκιμάσει:

κοτόπουλο ή μοσχάρι - πατάτα -καρότο - κολοκύθι - μπρόκολο

κοτόπουλο ή μοσχάρι - πατάτα -καρότο - κολοκύθι - φασολάκια

κοτόπουλο ή μοσχάρι - πατάτα -καρότο - κολοκύθι - αρακά

κοτόπουλο ή μοσχάρι - πατάτα -καρότο - κολοκύθι - κρεμμύδι

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Αφού λοιπόν μάθαμε κ τρώμε μια χαρά μοσχάρι κ κοτόπουλο με λαχανικά, τώρα (8 μηνών) μπορούμε να προσθέσουμε ντομάτα, κρεμμύδι και ζυμαρικά(αστεράκι,κριθαράκι,πεπονάκι,σουσαμάκι) και μας γράφει ότι το μεσημεριανό θα είναι μοσχάρι ή κοτόπουλο με λαχανικά ή ζυμαρικά.

Δηλαδή δε θα βάζω καθόλου λαχανικά κ θα τρώει μόνο, ας πούμε, το κοτόπουλο με ντομάτα κ ζυμαρικά ή βάζω και λαχανικά μέσα???

Πως τα κάνετε εσείς?

Έχετε καμιά δοκιμασμένη συνταγούλα να μου προτείνετε?

Τα ζυμαρικά (αστεράκι,κριθαράκι,πεπονάκι,σουσαμάκι) αλλάζουν μόνο στο σχήμα?

Εγώ από τον όγδοο έβαζα σχεδόν τα πάντα μέσα. Ο γιατρός όπως και σε σένα μας είχε πει να βάζουμε κρέας με λαχανικά ή κρέας με ζυμαρικά. Κρέας με ζυμαρικά μόνο δεν της αρέσανε καθόλου οπότε προσθέτω και καρότο, γλυκοπατάτα, κρεμμύδι φρέσκο (μόνο το κεφαλάκι), ντομάτα, σέλινο και ζυμαρικά για να είναι πιο νόστιμο. Αν περίμενα να μου πει ο γιατρός τι θα φάει θα είχαμε πολύ μονότονο μενού μέχρι τώρα.....

L7PWp2.pngfkgNp3.png

• 2 months later...

Κοριτσια το μυαλο μου εχει κολλησει κ δν ξερω τι αλλο να του δωσω να φαει πχ στανταρ δεινω με αυτα που ξεκιναμε(καροτο,πατατα,κολοκυθακι,κοτοπουλο,μοσχαρακι,)και εχω προσθεσει μονο πιπεριες,φασολακι...αυτα....σας παρακαλω πειτε μου τι αλλο να δωσω...καμια καλη συνταγη??

μπορείς να προσθέσεις σπανάκι, μπαμιες (εγω του χα δωσει μπαμια στον 7ο αλλα τωρα εχω πολυ καιρο να δωσω), σε μας εβαλε κ τις φακες στον 8ο, μπροκολο, εγω του βαλα κ μελιτζανα, κ αφου κλεισαμε τον 8ο του βαλα ρυζι κ ντοματα. Ωστοσο θα δεις οτι απο παιδιατρο σε παιδιατρο διαφέρουν οι 'συνταγες'..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...