Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατροφή για οκτώ μηνών

BABY

Recommended Posts

εμενα σημερα εφαγε σπανακορυζο και το καταπιε αμασητο!!και ειναι δυσκολη στο φαγητο.καταλαβα μετα απο 2 παιδια οτι πρεπει να τρωνε φαγητο που τρωγεται και οχι νοσοκομιακα,αν δεν υπαρχει λογος υγειας βεβαια!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 86
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας κι απο μένα. Το φαριν λακτε πότε περίπου το ξεκινάμε? Εμεις ειμαστε 7 και μισό και η αλήθεια ειναι οτι δεν τρώμε πολύ... εως καθόλου θα έλεγα (αν λάβω υπόψην μου τι τρωνε τα αλλα παιδάκια!). Ειμαι αρκετα αγχωμένη με το φαγητό της και με το βάρος της. Τον τελευταίο μηνα δεν έβαλε ούτε γραμμαριο! :(

Το μενου μας εχει ως εξής:

7:00 γάλα 150 μλ

11:00 ρυζαλευρο με ένα δαμασκηνο 140 μλ

3:00 φρουτοκρεμα οχι πολυ (10-15 κουταλιες) για αυτο συμπληρώνουμε με λιγο γαλα

7:00 κρεατοσουπα η οποια μας αρεσει πολύ (δόξα τω Θεό!)

11:00 γάλα 180 μλ

Τι άλλο αρχίζουμε σ'αυτη την ηλικία ωστε να της δωσω μπας και φαει τιποτα παραπάνω!?

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Γεια σας κι απο μένα. Το φαριν λακτε πότε περίπου το ξεκινάμε? Εμεις ειμαστε 7 και μισό και η αλήθεια ειναι οτι δεν τρώμε πολύ... εως καθόλου θα έλεγα (αν λάβω υπόψην μου τι τρωνε τα αλλα παιδάκια!). Ειμαι αρκετα αγχωμένη με το φαγητό της και με το βάρος της. Τον τελευταίο μηνα δεν έβαλε ούτε γραμμαριο! :(

Το μενου μας εχει ως εξής:

7:00 γάλα 150 μλ

11:00 ρυζαλευρο με ένα δαμασκηνο 140 μλ

3:00 φρουτοκρεμα οχι πολυ (10-15 κουταλιες) για αυτο συμπληρώνουμε με λιγο γαλα

7:00 κρεατοσουπα η οποια μας αρεσει πολύ (δόξα τω Θεό!)

11:00 γάλα 180 μλ

Τι άλλο αρχίζουμε σ'αυτη την ηλικία ωστε να της δωσω μπας και φαει τιποτα παραπάνω!?

γιατί της δίνεις τόσο αργά την κρεατοσουπα? κανονικά το μεσημέρι δίνεται το φαγητό για να είναι πιο ελαφρύ το στομαχάκι της το βράδυ. Για την φαρι λακτέ μην αγχώνεσαι καθόλου. Δοκίμασε καμμιά κρέμα με δημητριακά της ΗΟΛΛΕ . Εαν ψάξεις στα θέματα θα τις βρείς. Αλλά γενικά δεν τρώει λίγα , νομίζω ότι είναι καλά. Χωρίς φυσικά να είμαι ειδική έχω την εντύπωση ότι πρέπει να της δώσεις μια μερίδα γαλακτομικά παραπάνω (σε περίπτωση που δεν συμπληρώνεις μετά την φρουτόκρεμα).

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Της δίνω αργα την κρεατόσουπα γιατί μόνο τότε την τρωει και την τρώει όλη! Δοκίμασα να της τη δώσω μεσημέρι αλλά δεν την τρώει. Τί να πει κανείς! Το ρυζάλευρο είναι της holle και το φτιάχω μισό ρυζάλευρο μισό κεχρί με γάλα και όχι με νερό για να πάρει και καμια θερμίδα παραπάνω. Αυριο θα πάμε γιατρό για εμβόλιο κι εχω πολύ μεγάλη αγωνία γιατί θα τη μετρήσει κιόλας. Ελπίζω να εβαλε κανένα γραμμάριο... :(

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

• 1 month later...

Καλησπέρα..

Λοιπόν ο γιοκας μου έχει μπεί στον 8 μήνα και εκτός απο το μεσημεριανό δεν τρωει τίποτα άλλο.. Από φρούτα 2 κουταλιές και απο κρεμα σχεδόν καθόλου...Έχω δοκιμάσει πολλά φρούτα, μόνα τους ή σε συνδυασμούς, πιο γλυκά πιο ξινά αλλά δε θέλει κανένα..Αν του δώσω πχ μήλο κομμάτι του αρέσει πολύ να το βάζει στο στόμα του, αλλά αλεσμένο οχι... Επίσης απο κρέμα 4 μάρκες άλλαξα για βανίλια, καθώς και μπισκοτόκρεμα, φαρί λακτέ αλλά και πάλι δεν του άρεσε καμία... Τι λέτε να κάνω?.. Βέβαια δεν έχουμε θέμα ανάπτυξης γιατί είμαστε 70 πόντους και 9κιλά..

zy59p3.png 1UlVp3.png

Καλησπέρα..

Λοιπόν ο γιοκας μου έχει μπεί στον 8 μήνα και εκτός απο το μεσημεριανό δεν τρωει τίποτα άλλο.. Από φρούτα 2 κουταλιές και απο κρεμα σχεδόν καθόλου...Έχω δοκιμάσει πολλά φρούτα, μόνα τους ή σε συνδυασμούς, πιο γλυκά πιο ξινά αλλά δε θέλει κανένα..Αν του δώσω πχ μήλο κομμάτι του αρέσει πολύ να το βάζει στο στόμα του, αλλά αλεσμένο οχι... Επίσης απο κρέμα 4 μάρκες άλλαξα για βανίλια, καθώς και μπισκοτόκρεμα, φαρί λακτέ αλλά και πάλι δεν του άρεσε καμία... Τι λέτε να κάνω?.. Βέβαια δεν έχουμε θέμα ανάπτυξης γιατί είμαστε 70 πόντους και 9κιλά..

Καλησπέρα,

ο παιδίατρος τι λεει ? αλλά αφου ειναι μια χαρα το βαρος του , πιστευω δεν υπαρχει προβλημα. Ο μπεμπης μου πινει κατα τις 7 το πρωι , 210γρ γάλα, 10 00 τρωει φρουτοκρεμα(μισο μηλο, μιση μπανανα, ενα αχλαδι), στις 14 00 το φαγαητό του (100γρ μοσχαρι η κοτοπουλο, μια πατατα , ενα καροτο, ενα κολοκυθι0, στις 18 00 κρεμα βανιλια και στις 20 00 210 γρ γαλα και νανι. ειναι 72εκ και 8500 κιλά

2b590bac1c.png

Καλησπέρα..

γιαουρτάκι έχεις δοκιμάσει? γιατί και εμένα με τις κρέμες δεν τα πήγαινε καλά.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Για γιαουρτάκι μου είπε ο γιατρός είναι νωρίς...Τώρα θα δοκιμάσω κάστανα βρασμένα γιατί κάπου διάβασα οτι είναι πολύ θρεπτικά για το μωρό και μου έδωσε και το οκ ο παιδίατρος..

zy59p3.png 1UlVp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

ο παιδίατρος τι λεει ? αλλά αφου ειναι μια χαρα το βαρος του , πιστευω δεν υπαρχει προβλημα. Ο μπεμπης μου πινει κατα τις 7 το πρωι , 210γρ γάλα, 10 00 τρωει φρουτοκρεμα(μισο μηλο, μιση μπανανα, ενα αχλαδι), στις 14 00 το φαγαητό του (100γρ μοσχαρι η κοτοπουλο, μια πατατα , ενα καροτο, ενα κολοκυθι0, στις 18 00 κρεμα βανιλια και στις 20 00 210 γρ γαλα και νανι. ειναι 72εκ και 8500 κιλά

Ο παιδίατρος λέει να το παλέψω ειδικά για τα φρούτα, για την κρέμα δεν τον νοιάζει.

Άσχετο αλλά, κοιμάται όλο το βράδυ? Γιατί ο δικός μου κάθε 2 το πολύ 3 ώρες ξυπνάει... Απο όταν γεννήθηκε μέχρι και σήμερα....

zy59p3.png 1UlVp3.png

Καλησπέρα..

Εγω δεν θα ανησυχούσα καθόλου στη θέση σου. Σκέψου πως η μικρή μου είναι 8 μηνων πλέον, περίπου 8 κιλά και ύψος (αν μέτρησα σωστά) 69εκ. Οπως και εσένα δεν τρώει πολλές στερεές. ΔΗλαδή τρώει απ όλα αλλά όχι μεγάλες ποσότητες. Τα φρούτα δεν είναι το ακλύτερό της, αλλά της δείνω πρώτα όσες κουταλιές φάει με ευχαρίστιση (ανοίγει το στώμα δηλαδή) και μετά που το κλείνει, της δείνω στο χέρι λίγο μήλο ή λίγη μπανάνα και ότι φάει.

Τα λαχανικά της αρέσουν! Τρώει με ευχαρίστιση περίπου 10- 15 κουταλιές και αυτή είναι η ποσότητα που θεωρώ ικανοποιητική ως γεύμα. Φαντάζομαι πως αν πείναγε κι άλλο, θα έτρωγε παρα πάνω. Το κοτόπουλο δεν την ξετρελένει, αλλα οκ το τρώει με τα λαχανικά της και το μοσχάρι τώρα το ξεκινήσαμε και τα πάει καλά (τρώει δηλαδη αλλά όχι πολύ) Δεν τρώει κανενός είδους κρέμα (βανίλια,μπισκότο κλπ). Το απόγευμα δεν τρώει γεύμα, αλλά θα της δώσω να μασουλίσει ψωμί ή κανα φρουτάκι στο χέρι. Επίσης δοκίμασα ζυμαρικούλι με ζομό απο κρέας και της άρεσε πολύ (έφαγε χωρίς συζητηση τις 10- 15 κουταλιες που λέγαμε).

Απο γάλα, θα θηλάσει το πρωί πριν φύγω για δουλεια και μετά τις 14.30 που γυρνάω, θηλάζει όποτε θέλει (συνηθως 4 φορές) και μετά τη νύχτα άλλες 2-3 φορές συνηθως.

Στην αρχή αγχωνόμουν πως δεν τρώει καλές ποσότητες. Μετά κατάλαβα πως σημασία έχει να τρώει απ όλα και ότι ποσότητα τρώει, να την τρώει επειδή θέλει και όχι επειδή κάνω εγω τον καραγκιόζη μπροστά της μπας κι ανοίξει το στώμα. Ετσι σταμάτησα να σκέφτομαι σε ml. Ειδα πως τρώει περίπου 10- 15 κουταλιές με ευχαρίστιση και σταμάτησα να προσπαθω να την μπουκώσω.

Αλλωστε μια χαρά είναι στα κιλά της.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Καλησπέρα..

Δες και αυτά τα δημητριακά της νεστλε. τα βάζω μεσα στο βραδινό της γάλα αλλά διάβασα πως γίνονται και κρέμα!

hDxrp3.pnghkS0p3.png

Εγω δεν θα ανησυχούσα καθόλου στη θέση σου. Σκέψου πως η μικρή μου είναι 8 μηνων πλέον, περίπου 8 κιλά και ύψος (αν μέτρησα σωστά) 69εκ. Οπως και εσένα δεν τρώει πολλές στερεές. ΔΗλαδή τρώει απ όλα αλλά όχι μεγάλες ποσότητες. Τα φρούτα δεν είναι το ακλύτερό της, αλλά της δείνω πρώτα όσες κουταλιές φάει με ευχαρίστιση (ανοίγει το στώμα δηλαδή) και μετά που το κλείνει, της δείνω στο χέρι λίγο μήλο ή λίγη μπανάνα και ότι φάει.

Τα λαχανικά της αρέσουν! Τρώει με ευχαρίστιση περίπου 10- 15 κουταλιές και αυτή είναι η ποσότητα που θεωρώ ικανοποιητική ως γεύμα. Φαντάζομαι πως αν πείναγε κι άλλο, θα έτρωγε παρα πάνω. Το κοτόπουλο δεν την ξετρελένει, αλλα οκ το τρώει με τα λαχανικά της και το μοσχάρι τώρα το ξεκινήσαμε και τα πάει καλά (τρώει δηλαδη αλλά όχι πολύ) Δεν τρώει κανενός είδους κρέμα (βανίλια,μπισκότο κλπ). Το απόγευμα δεν τρώει γεύμα, αλλά θα της δώσω να μασουλίσει ψωμί ή κανα φρουτάκι στο χέρι. Επίσης δοκίμασα ζυμαρικούλι με ζομό απο κρέας και της άρεσε πολύ (έφαγε χωρίς συζητηση τις 10- 15 κουταλιες που λέγαμε).

Απο γάλα, θα θηλάσει το πρωί πριν φύγω για δουλεια και μετά τις 14.30 που γυρνάω, θηλάζει όποτε θέλει (συνηθως 4 φορές) και μετά τη νύχτα άλλες 2-3 φορές συνηθως.

Στην αρχή αγχωνόμουν πως δεν τρώει καλές ποσότητες. Μετά κατάλαβα πως σημασία έχει να τρώει απ όλα και ότι ποσότητα τρώει, να την τρώει επειδή θέλει και όχι επειδή κάνω εγω τον καραγκιόζη μπροστά της μπας κι ανοίξει το στώμα. Ετσι σταμάτησα να σκέφτομαι σε ml. Ειδα πως τρώει περίπου 10- 15 κουταλιές με ευχαρίστιση και σταμάτησα να προσπαθω να την μπουκώσω.

Αλλωστε μια χαρά είναι στα κιλά της.

Μπανάνα δεν κόβει κομμάτι να πνιγεί?Γιατί εγώ του έδωσα αχλάδι και έκοψε κομμάτι, παρόλο που δεν έχει δόντια, αν και κόντεψε να πνιγεί το κατάπιε... Αλεσμένα πλέον δεν τρώει ούτε κουταλιά... Βέβαια τις τελευταίες μέρες δεν τρώει ούτε φαγητό που το έτρωγε, μάλλον γιατί είναι αρρωστούλης... Μόνο το γαλατάκι μου του αρέσει:P χαχαχαχα!!!!!

zy59p3.png 1UlVp3.png

Διαφημίσεις

Ο παιδίατρος λέει να το παλέψω ειδικά για τα φρούτα, για την κρέμα δεν τον νοιάζει.

Άσχετο αλλά, κοιμάται όλο το βράδυ? Γιατί ο δικός μου κάθε 2 το πολύ 3 ώρες ξυπνάει... Απο όταν γεννήθηκε μέχρι και σήμερα....

Ναι, κοιμαται όλο το βραδυ:-Pπινει το γάλα του κατα τις 8 και νανι....το καλοκαιρι κοιμοταν στις 9. τωρα χειμερινο ωραριο , οπως λεει και ο παιδιατρος (απο μονος του το εκανε ο μπεμπης )

για το γιαουρτακι που λετε , ο δικος μας γιατρος το δινει για απογευμα , αντι κρεμα αν θελουμε

2b590bac1c.png

εάν θυμάμαι καλά, (γιατί μην νομίζεις τα ξεχνάς μετά απο λίγο καιρό), στον 8ο θα μπορείς να του δίνεις κανονικά τα ζυμαρικά. Θα του ξεκινήσεις με τραχανά σιμιγδαλένιο (που αρέσει σχεδόν σε όλα τα μωράκια). Εγώ του το άλεθα στην αρχή με ανθότυρο και γινόταν μούρλια.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

• 9 months later...

Δίνετε βραδυνό στα μωρά σας από τον 8ο μήνα?

Εμείς πίνουμε γάλα το πρωί (όχι πολύ όμως μεχρι 150μλ max)

μετα φρουτόκρεμα, μεσημεριανό κρεας με λαχανικά και απογευματινό κρέμα ή γιαουρτάκι.

Μέχρι πριν λίγες μέρες, μετά το απογευματινό έπινε άλλες 2 φορές γάλα. Τώρα του αντικατέστησα το ένα γάλα με φαγητό και το τρώει και δεν ξυπάει τόσο εύκολα το βραδυ. Τι λέτε, καλά δεν έκανα?

ΓΕια σας κι απο εμενα.

Το μωρο μου την Τριτη κλεινει τον ογδοο μηνα και το προγραμμα μας περιλαμβανει γαλα το πρωι στις 7 που ξυπναει(πινει 180-210μλ)

στις 11 παρα την φρουτοκρεμα,2'30 την χορτοσουπα/κρεατοσουπα/κοτοσουπα στις 6΄30 φαριν λακτε ή γιαουρτακι και το βραδυ παλι γαλα(210μλ).

Μεχρι τωρα τρωει τα παντα απο λαχανικα και φρουτα,κοτοπουλο,μοσχαρι,ζυμαρικα,δημητριακα,και τωρα θα τον ξεκινησω τραχανα γλυκο,φακες,κοντα στον 9ο αυγο κροκο και ψαρακι.

Επεισης να προσθεσω οτι τα φαγητα οτυ δεν τα κανω πλεον αλεσμενα πολυ,αλοιφη δηλαδη,τα αφηνω πιο πηχτα και στερεα για να μαθει να μασαει,και αρχιζω να του δινω λιγη κορα ψωμιου,καμια πατατουλα στο χερακι,και κανενα μπισκοτακι της νουτριτσια.

Αυτα.

LFJcp3.png

dNjSp3.png

poso gala prepei na pinei se autin ti fasi?troei ena mpol froutokrema kai kreatosoupa alla gala pinei mono 90ml proi kai alla tosa to vradu. kai anagkastika ton ksipnao guro stis 2 gia na tou doso ki allo kano kala?

Μπορεις να του δωσεις και γιαουρτακι για να παιρνει απο εκει το ασβεστιο που χρειαζετε.

Και προσθεσε και ελαχιστη φετουλα ξαλμυρισμενη 'η ανθοτυρο αν βεβαια συμφωνει και ο παιδιατρος σας.

Εγω παιρνω και απο μονη μου σε καποια θεματα διατροφης πρωτοβουλιες και οταν τα λεω στον παιδιατρο ευτυχως συμφωνει και μου λεει οκ.

LFJcp3.png

dNjSp3.png

Δίνετε βραδυνό στα μωρά σας από τον 8ο μήνα?

Εμείς πίνουμε γάλα το πρωί (όχι πολύ όμως μεχρι 150μλ max)

μετα φρουτόκρεμα, μεσημεριανό κρεας με λαχανικά και απογευματινό κρέμα ή γιαουρτάκι.

Μέχρι πριν λίγες μέρες, μετά το απογευματινό έπινε άλλες 2 φορές γάλα. Τώρα του αντικατέστησα το ένα γάλα με φαγητό και το τρώει και δεν ξυπάει τόσο εύκολα το βραδυ. Τι λέτε, καλά δεν έκανα?

Γλυκια μου η καθε μανουλα πραττει αναλογα με τις αναγκες του μωρου της.

Εαν βλεπεις οτι το μωρακι σου ειναι οκ και δεν τον βαραινει ή κατι αλλο τοτε καλα κανεις.

Ο παιδιατρος σας τι λεει,σε συμβουλευσε κατι αυτος?

Εμενα το τελευταιο του γευμα ειναι στις 9΄30 και μετα ξανα στις 7 το πρωι.

LFJcp3.png

dNjSp3.png

Γλυκια μου η καθε μανουλα πραττει αναλογα με τις αναγκες του μωρου της.

Εαν βλεπεις οτι το μωρακι σου ειναι οκ και δεν τον βαραινει ή κατι αλλο τοτε καλα κανεις.

Ο παιδιατρος σας τι λεει,σε συμβουλευσε κατι αυτος?

Εμενα το τελευταιο του γευμα ειναι στις 9΄30 και μετα ξανα στις 7 το πρωι.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Στην παιδίατρο θα πάμε από βδομάδα μετα από αρκετό καιρό, λόγω διακοπών και κάποιων άλλων αναπάντεχων γεγονότων. Δεν ήθελα να την ενοχλήσω για αυτό το θέμα, γενικά δεν την παίρνω εύκολα τηλέφωνο.

Πάντως νομίζω ότι με το βραδυνό κοιμαται καλύτερα το βραδυ. Βεβαια ξυπνάει και πίνει άλλα 150 μλ γαλα την νυχτα, αλλά γενικά νομίζω πως δεν τρώει μεγάλες ποσότητες φαγητού κατα την διάρκεια της ημέρας.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Στην παιδίατρο θα πάμε από βδομάδα μετα από αρκετό καιρό, λόγω διακοπών και κάποιων άλλων αναπάντεχων γεγονότων. Δεν ήθελα να την ενοχλήσω για αυτό το θέμα, γενικά δεν την παίρνω εύκολα τηλέφωνο.

Πάντως νομίζω ότι με το βραδυνό κοιμαται καλύτερα το βραδυ. Βεβαια ξυπνάει και πίνει άλλα 150 μλ γαλα την νυχτα, αλλά γενικά νομίζω πως δεν τρώει μεγάλες ποσότητες φαγητού κατα την διάρκεια της ημέρας.

Τοτε συνεχισε ετσι και οταν βρεθεις με τον παιδιατρο ρωτα τον μηπως εχει κι αυτος κατι να σου προτεινει.

Τι του δινεις αντι για γαλα?

LFJcp3.png

dNjSp3.png

Τοτε συνεχισε ετσι και οταν βρεθεις με τον παιδιατρο ρωτα τον μηπως εχει κι αυτος κατι να σου προτεινει.

Τι του δινεις αντι για γαλα?

Του δίνω λίγο από το μεσημεριανό φαγητό, δλδ κρεατόσουπα. Στο περίπου τρώει

17.00 κρέμα

20.00 βραδυνό

22.00 γάλα

μετα κοιμάται και ξυπνάει άλλη μια φορά την νυχτα και πίνει γαλα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...