Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

2 ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΕΣ & 1 ΜΕΡΙΚΗ ΜΥΛΗ ΚΥΗΣΗ (ΒΟΗΘΕΙΑ!!)

MARTITSA

Recommended Posts

καλημερα!εχω κ γω 1 αυτοματη αποβολη την 6 εβδομαδα τον περασμενο αυγουστο κ μια παλινδρομη μεσα γεναρη πριν 2 μηνες την 7-8 βδομαδα εχω κανει καρυοτυπο κ στα δυο κ ηταν φυσιολογικα .ιστολογικη καθαρη .για την ανατομια της μητρας δεν εκανα υστεροσκοπηση αλλα μια απλη εξεταση που λεγεται υστερογραφια κ αν εβρισκε κατι τοτε θα μου εκανε υστεροσκοπηση για να το αφαιρεση!τωρα κανω ορμονολογικες κ την 12 μερα του επομενου κυκλου μου βιοψια ενδομητριου κ θα κανω κ για αυτοανοσα

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

να σημειωσω οτι δεν ειμαι νεα στο φορουμ

αλλα εκανα νεα εγγραφη κατοπιν απαιτησης του συντονιστη να αλλαξω το ονοματεπονυμο μου με παρατσουκλι

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

Καλησπέρα.

Είμαι 38 χρονών.

Τον Οκτώβριο του 2008 διαπιστώθηκε παλλίνδρομη κύηση στην 7η εβδομάδα και η ιστολογική έδειξε μερική μύλη κύηση.

Έκανα έλεγχο θρομβοφιλίας, έδειξε ήπια θρομβοφιλία που όμως δεν επηρεάζει την κύηση.

Ο θυρεοειδής είναι ρυθμισμένος.

Τον Νοέμβριου του 2009 διαπιστώθηκε παλλίνδρομη κύηση στην 6η εβδομάδα, δεν χρειάστηκε απόξεση και αποβλήθηκε αυτόματα.

Όσο ήμουν έγκυος και φαινόταν ότι πάει να παλλινδρομήσει, ξαναπήγα σε αιματολόγο, μου επιβεβαίωσε ότι δεν χρειάζομαι αντιπηκτική αγωγή, μου έκανε και εξέταση για ΝΚ, τα οποία βγήκαν τέλεια.

Ρώτησα τον γιατρό τι άλλες εξετάσεις πρέπει να κάνω, μου είπε μόνο υστεροσκόπηση. Τον ρώτησα αν πρέπει να κάνω καρυότυπο ζεύγους, είπε όχι. Ρώτησα αν πρέπει να εξεταστεί ο άντρας μου, είπε όχι.

Τελικά 1η Φεβρουαρίου 2010 έκανα επεμβατική υστεροσκόπηση, γιατί βρέθηκε ένα μικρό διάφραγμα στη μήτρα, το οποίο αφαιρέθηκε.

Ο γιατρός είπε ότι έφταιγε το διάφραγμα για τις παλλίνδρομες.

Τώρα προσπαθώ πάλι να μείνω έγκυος.

Αλλά παρόλα αυτά φοβάμαι πολύ, γιατί έχω διαβάσει ότι πολλές κοπέλες έκαναν αφαίρεση διαφράγματος και παρόλα αυτά είχαν πάλι παλλίνδρομη κύηση.

5f27b8bd0c.png

Καλησπέρα.

Είμαι 38 χρονών.

Τον Οκτώβριο του 2008 διαπιστώθηκε παλλίνδρομη κύηση στην 7η εβδομάδα και η ιστολογική έδειξε μερική μύλη κύηση.

Έκανα έλεγχο θρομβοφιλίας, έδειξε ήπια θρομβοφιλία που όμως δεν επηρεάζει την κύηση.

Τον Νοέμβριου του 2009 διαπιστώθηκε παλλίνδρομη κύηση στην 6η εβδομάδα, δεν χρειάστηκε απόξεση και αποβλήθηκε αυτόματα.

Όσο ήμουν έγκυος και φαινόταν ότι πάει να παλλινδρομήσει, ξαναπήγα σε αιματολόγο, μου επιβεβαίωσε ότι δεν χρειάζομαι αντιπηκτική αγωγή, μου έκανε και εξέταση για ΝΚ, τα οποία βγήκαν τέλεια.

Ρώτησα τον γιατρό τι άλλες εξετάσεις πρέπει να κάνω, μου είπε μόνο υστεροσκόπηση. Τον ρώτησα αν πρέπει να κάνω καρυότυπο ζεύγους, είπε όχι. Ρώτησα αν πρέπει να εξεταστεί ο άντρας μου, είπε όχι.

Τελικά 1η Φεβρουαρίου 2010 έκανα επεμβατική υστεροσκόπηση, γιατί βρέθηκε ένα μικρό διάφραγμα στη μήτρα, το οποίο αφαιρέθηκε.

Αλλά παρόλα αυτά φοβάμαι πολύ, γιατί έχω διαβάσει ότι πολλές κοπέλες έκαναν αφαίρεση διαφράγματος και παρόλα αυτά είχαν πάλι παλλίνδρομη κύηση.

Καλησπέρα,

σε έχω παρακολουθήσει μέσα στο forum. Σού εύχομαι να μείνεις σύντομα έγκυος και να πάνε όλα καλά !! Σε παρακαλουθεί ο γυναικολόγος σου ή κάποιος ειδικός γιατρός? Αν διάβασες παραπάνω, μόλις χθές έκανα απόξεση λόγω της 3ης παλλίνδρομης και δεν ξέρω από που να αρχίσω πάλι. Βλέπω μπροστά μου ένα βουνό που πρέπει να σκαρφαλώσω και δεν ξέρω εάν με κρατάνε τα πόδια μου...

Καλησπέρα,

Αν διάβασες παραπάνω, μόλις χθές έκανα απόξεση λόγω της 3ης παλλίνδρομης και δεν ξέρω από που να αρχίσω πάλι. Βλέπω μπροστά μου ένα βουνό που πρέπει να σκαρφαλώσω και δεν ξέρω εάν με κρατάνε τα πόδια μου...

Σου εστειλα και πμ.

Δεν ειχα καταλαβει οτι μολις χτες εκανες αποξεση. Λυπαμαι πολυ...

Να ζητησεις οπωσδηποτε να γινει ελεγχος καρυοτυπου του εμβρυου.

Βεβαια αυτο προϋποθετει οτι "πηραν" σωστα το εμβρυο για να γινει ο ελεγχος και να γινει και σωστα!

Ελπιζω να εχει φροντισει ο γιατρο για αυτο. Τηλεφωνησε του αμεσα!

Διαφημίσεις

Σου εστειλα και πμ.

Δεν ειχα καταλαβει οτι μολις χτες εκανες αποξεση. Λυπαμαι πολυ...

Να ζητησεις οπωσδηποτε να γινει ελεγχος καρυοτυπου του εμβρυου.

Βεβαια αυτο προϋποθετει οτι "πηραν" σωστα το εμβρυο για να γινει ο ελεγχος και να γινει και σωστα!

Ελπιζω να εχει φροντισει ο γιατρο για αυτο. Τηλεφωνησε του αμεσα!

Να είσαι καλά, σου έστειλα και εγώ π.μ.

Μίλησα με το γιατρό από την ημέρα την απόξεσης και θα έχει κανονίσει να γίνει καρυότυπος. Αυτό συζητήθηκε και πρίν από την επέμβαση.

Καλησπέρα,

σε έχω παρακολουθήσει μέσα στο forum. Σού εύχομαι να μείνεις σύντομα έγκυος και να πάνε όλα καλά !! Σε παρακαλουθεί ο γυναικολόγος σου ή κάποιος ειδικός γιατρός? Αν διάβασες παραπάνω, μόλις χθές έκανα απόξεση λόγω της 3ης παλλίνδρομης και δεν ξέρω από που να αρχίσω πάλι. Βλέπω μπροστά μου ένα βουνό που πρέπει να σκαρφαλώσω και δεν ξέρω εάν με κρατάνε τα πόδια μου...

ΜΑΡΤΙΤΣΑ, ο γυναικολόγος μου με παρακολουθεί. Για την θρομβοφιλία πήγα σε ειδικό τμήμα στο Αρεταίειο και έκανα τις εξετάσεις και μετά σε δύο αιματολόγους, έναν σε δημόσιο νοσοκομείο και έναν ιδιώτη. Για τον θυρεοειδή με παρακολουθεί ενδοκρινολόγος στην εξειδικευμένη ενδοκρινολογική μονάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, που είναι στο Ευγενίδειο. Όμως δεν έχω πρόβλημα με το θυρεοειδή, απλώς καμιά φορά ανεβαίνει στα ανώτατα όρια η TSH και γι' αυτό τον παρακολουθώ.

5f27b8bd0c.png

ΜΑΡΤΙΤΣΑ, ο γυναικολόγος μου με παρακολουθεί. Για την θρομβοφιλία πήγα σε ειδικό τμήμα στο Αρεταίειο και έκανα τις εξετάσεις και μετά σε δύο αιματολόγους, έναν σε δημόσιο νοσοκομείο και έναν ιδιώτη. Για τον θυρεοειδή με παρακολουθεί ενδοκρινολόγος στην εξειδικευμένη ενδοκρινολογική μονάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, που είναι στο Ευγενίδειο. Όμως δεν έχω πρόβλημα με το θυρεοειδή, απλώς καμιά φορά ανεβαίνει στα ανώτατα όρια η TSH και γι' αυτό τον παρακολουθώ.

καλημέρα Ιόλη,

Να σε ρωτήσω κάτι, τι γνώμη έχει ο γιατρός σου για τα αντιπατρικά ? Σου έθεσε αυτό το ενδεχόμενο ως αιτία των παλλίνδρομων?

Με όλα όσα έχω κάνει και εγώ, εξετάσεις κλπ. Δεν έχει βρεθεί κάτι. Ο θυροειδής μου είναι ρυθμισμένος, με παρακαλουθεί ενδοκρινολόγος, μου ανέβασε και τη δοσολογία στην 3η εγκυμοσύνη, με παρακολουθεία αιματολόγος που δεν έχω όμως πρόβλημα θρομβοφιλίας, έκανα και θρομβοελαστόγραμμα στην 6η εβδομάδα, αλλά παρόλα αυτό και πάλι παλλινδρόμησε.

Οπότε αναριωτιέμαι, μήπως ευθύνονται τα αντιπατρικά. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μ'αυτό.

καλημέρα Ιόλη,

Να σε ρωτήσω κάτι, τι γνώμη έχει ο γιατρός σου για τα αντιπατρικά ? Σου έθεσε αυτό το ενδεχόμενο ως αιτία των παλλίνδρομων?

Με όλα όσα έχω κάνει και εγώ, εξετάσεις κλπ. Δεν έχει βρεθεί κάτι. Ο θυροειδής μου είναι ρυθμισμένος, με παρακαλουθεί ενδοκρινολόγος, μου ανέβασε και τη δοσολογία στην 3η εγκυμοσύνη, με παρακολουθεία αιματολόγος που δεν έχω όμως πρόβλημα θρομβοφιλίας, έκανα και θρομβοελαστόγραμμα στην 6η εβδομάδα, αλλά παρόλα αυτό και πάλι παλλινδρόμησε.

Οπότε αναριωτιέμαι, μήπως ευθύνονται τα αντιπατρικά. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μ'αυτό.

MARTITSA, ούτε καν συζήτησε το θέμα των αντιπατρικών. Φαντάζομαι πως θα το συζητούσε, αν θεωρούσε ότι μπορεί να με βοηθήσουν.

Μόνο με τη θρομβοφιλία ασχολήθηκε και με την υστεροσκόπηση.

Την πρώτη παλλίνδρομη (μερική μύλη κύηση) τη θεώρησε τυχαία. Με τη δεύτερη μου είπε για την υστεροσκόπηση και εφόσον βρέθηκε διάφραγμα, θεωρεί ότι αυτό έφταιγε.

5f27b8bd0c.png

MARTITSA, ούτε καν συζήτησε το θέμα των αντιπατρικών. Φαντάζομαι πως θα το συζητούσε, αν θεωρούσε ότι μπορεί να με βοηθήσουν.

Μόνο με τη θρομβοφιλία ασχολήθηκε και με την υστεροσκόπηση.

Την πρώτη παλλίνδρομη (μερική μύλη κύηση) τη θεώρησε τυχαία. Με τη δεύτερη μου είπε για την υστεροσκόπηση και εφόσον βρέθηκε διάφραγμα, θεωρεί ότι αυτό έφταιγε.

Πού έκανες την υστεροσκόπηση ?

Διαφημίσεις

ειναι αδιάκριτο να ρωτήσω πόσο κόστισε ?

Όχι, καθόλου αδιάκριτη δε γίνεσαι.

Ο γιατρός μου μού είπε ότι θα κοστίσει 2.000 ευρώ και τελικά πλήρωσα 1.900 ευρώ (900 ευρώ το ΛΗΤΩ και 1.000 ευρώ ο γιατρός).

5f27b8bd0c.png

Όχι, καθόλου αδιάκριτη δε γίνεσαι.

Ο γιατρός μου μού είπε ότι θα κοστίσει 2.000 ευρώ και τελικά πλήρωσα 1.900 ευρώ (900 ευρώ το ΛΗΤΩ και 1.000 ευρώ ο γιατρός).

Πολλά λεφτά! τι να πώ. Εύχομαι αυτό να ήταν το πρόβλημα.

Εγώ περιμένω τον καρυότυπο του εμβρύου, θα αργήσω να πάρω αποτελέσματα. Ο γιατρός μου είπε ότι θα βγεί σε 20 περίπου ημέρες. Θα δούμε αν φανεί κάτι στον καρυότυπο. Εχεις κάνει μόνο μια απόξεση λόγω της μερικής μύλης κύησης? Εγώ έκανα δύο για τη μερική. Εκανα και επαναληπτικό προληπτικό καθαρισμό και μετά παρακολούθησα τη χοριακή.

Πολλά λεφτά! τι να πώ. Εύχομαι αυτό να ήταν το πρόβλημα.

Εγώ περιμένω τον καρυότυπο του εμβρύου, θα αργήσω να πάρω αποτελέσματα. Ο γιατρός μου είπε ότι θα βγεί σε 20 περίπου ημέρες. Θα δούμε αν φανεί κάτι στον καρυότυπο. Εχεις κάνει μόνο μια απόξεση λόγω της μερικής μύλης κύησης? Εγώ έκανα δύο για τη μερική. Εκανα και επαναληπτικό προληπτικό καθαρισμό και μετά παρακολούθησα τη χοριακή.

Ναι, μία απόξεση έκανα.

Έκανα χοριακή ένα μήνα μετά την απόξεση και είχε μηδενίσει.

Η υστεροσκόπηση γίνεται και σε δημόσιο νοσοκομείο με τα μισά λεφτά.

Εγώ, όμως, παρόλο που ο γιατρός μου μού έδωσε και την επιλογή δημοσίου νοσοκομείου, αποφάσισα να την κάνω μαζί του στο ΛΗΤΩ, γιατί μόνο αυτόν εμπιστεύομαι. Πριν κάνω την απόξεση, επισκέφτηκα και τον καθηγητή συνάδελφό του στο Αρεταίειο που μου σύστησε για την υστεροσκόπηση, λέγοντάς μου ότι στο δημόσιο είναι δωρεάν, όμως ο γιατρός αυτός δεν μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και επιπλέον μου πήρε 100 ευρώ επίσκεψη και μου ζήτησε για την υστεροσκόπηση 700 ευρώ, δηλαδή σύνολο 800.

Έτσι, αποφάσισα να δώσω τα διπλά, προκειμένου να είμαι σίγουρη.

Πάντως, μου είχαν πει να την κάνω και σε κάποιον άλλο γιατρό στο ΜΗΤΕΡΑ, όπου θα μου στοίχιζε συνολικά 800 ευρώ, αλλά δεν το ρίσκαρα να πάω σε άγνωστο γιατρό.

5f27b8bd0c.png

Διαφημίσεις

καλημέρα Ιόλη,

Και ουτε να ασχοληθεις καθολου με τα αντιπατρικα!

Εκανα παλια τα εμβολια δινοντας τα 300αρια ευρω για καθε "εμβολιο" και παρολα αυτα συνεχιζαν οι αποβολες. Στην τελευταια εγκυμοσυνη ουτε που ασχοληθηκα και ολα πηγαν καλα.

Εχω ακουσει οτι εχουν απαγορευτει πια στην Αμερικη και αλλες χωρες, μια και δεν αποδειχτηκε ποτε η χρησιμοτητα τους. Οσες περιπτωσεις γνωριζω που εκαναν τα εμβολια καμια δεν βοηθηθηκε.

Θα ηθελα να σου γραψω και εγω τη δικια μου εμπειρια....ειμαι 43 και εχω ενα γιο 6 χρονων.....αποφασησαμε με τον αντρα μου πριν 3 χρονια να κανουμε εμα παιδι ακομα!δεν ειχα κανενα προβλημα με τη συλληψη...μολις το αποφασησαμε εμεινα εγκυος....μετα απο 2 αποβολες που ο τοτε γιατρος το θεωρουσε τυχαιο γεγονος εμεινα εγκυος και παλι και στην 11 εβδομαδα εκανα μονη μου υπερηχο γιατι κατι δεν μου πηαγαινε καλα και δεν υπειρχε καρδιακος παλμος...η ιστολογικη εδειξε μερικη μυλη κυηση αλλα ευτυχως μηδενησε γρηγορα η χοριακη....μετα απο μεγαλη στεναχωρια και πηγαινωντας απο εδω και απο εκει σε διαφορους γιατρους ο καθενας με τη δικια του θεωρια ενας γιατρος τυχαια στο Ικα μου ειπε οτι καλητερα να παω σε μια μοναδα καθεξιν αποβολων που εχει το Ελενα η το Αρεταιειο.....πηγαινωντας στο Ελενα μου εκλεισαν ραντεβου 2 μηνες μετα.....απογοητευμενη εφυγα κλαιγοντας γιατι δεν μπορουσα να βγαλω ακρη.....επιμενωντας στα τηλ κατεληξα στο Αρεταιειο βρισκοντας το Σωτηρα μου......με το που του εξηγω την κατασταση η απαντηση που πηρα ηταν(ηταν αρχες Δεκεμβρη του 07)μεχρι το Ιανουαριο θα εχεις τελειωσει,αρκει να κανουμε καποιες εξετασεις!εκανα τις εξετασεις που μου εδωσε οπου και διαπιστωσα οτι ειχα θυροειδη συν εξεταση για τα αντιπατρικα..συν υστεροσκοπηση που εκει μου ειπε οτι κανω 10 παιδια αν θελω.ξεκινησα την θεραπεια 3 μηνες με τον ορο που εκεινος εφτιαχνε και μολις μου ειπε οτι τωρα μπορεις να μεινεις εμεινα αμεσως.....και η κορη μου γεννηθηκε 9 μηνες μετα το Νοεμβρη 08....εχω ακουσει οτι πολλοι γιατροι δεν πιστευουν στα αντιπατρικα.....εγω ξερω τι εγινε σε εμενα και καταφερα να κανω την κουκλιτσα μου!

ελπιζω να παρεις δυναμη απο ολα αυτα που διαβαζεις και να μην το βαλεις κατω!

Θα ηθελα να σου γραψω και εγω τη δικια μου εμπειρια....ειμαι 43 και εχω ενα γιο 6 χρονων.....αποφασησαμε με τον αντρα μου πριν 3 χρονια να κανουμε εμα παιδι ακομα!δεν ειχα κανενα προβλημα με τη συλληψη...μολις το αποφασησαμε εμεινα εγκυος....μετα απο 2 αποβολες που ο τοτε γιατρος το θεωρουσε τυχαιο γεγονος εμεινα εγκυος και παλι και στην 11 εβδομαδα εκανα μονη μου υπερηχο γιατι κατι δεν μου πηαγαινε καλα και δεν υπειρχε καρδιακος παλμος...η ιστολογικη εδειξε μερικη μυλη κυηση αλλα ευτυχως μηδενησε γρηγορα η χοριακη....μετα απο μεγαλη στεναχωρια και πηγαινωντας απο εδω και απο εκει σε διαφορους γιατρους ο καθενας με τη δικια του θεωρια ενας γιατρος τυχαια στο Ικα μου ειπε οτι καλητερα να παω σε μια μοναδα καθεξιν αποβολων που εχει το Ελενα η το Αρεταιειο.....πηγαινωντας στο Ελενα μου εκλεισαν ραντεβου 2 μηνες μετα.....απογοητευμενη εφυγα κλαιγοντας γιατι δεν μπορουσα να βγαλω ακρη.....επιμενωντας στα τηλ κατεληξα στο Αρεταιειο βρισκοντας το Σωτηρα μου......με το που του εξηγω την κατασταση η απαντηση που πηρα ηταν(ηταν αρχες Δεκεμβρη του 07)μεχρι το Ιανουαριο θα εχεις τελειωσει,αρκει να κανουμε καποιες εξετασεις!εκανα τις εξετασεις που μου εδωσε οπου και διαπιστωσα οτι ειχα θυροειδη συν εξεταση για τα αντιπατρικα..συν υστεροσκοπηση που εκει μου ειπε οτι κανω 10 παιδια αν θελω.ξεκινησα την θεραπεια 3 μηνες με τον ορο που εκεινος εφτιαχνε και μολις μου ειπε οτι τωρα μπορεις να μεινεις εμεινα αμεσως.....και η κορη μου γεννηθηκε 9 μηνες μετα το Νοεμβρη 08....εχω ακουσει οτι πολλοι γιατροι δεν πιστευουν στα αντιπατρικα.....εγω ξερω τι εγινε σε εμενα και καταφερα να κανω την κουκλιτσα μου!

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! Απ΄όλα όσα διαβάζω εδώ παίρνω δύναμη και ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που παλεύω.

Εχω κλείσει και εγώ ραντεβού στο Ελενα σχετικά σύντομα (3/5). Σκοπεύω να πάω, θα ήθελα όμως να μου στείλεις πμ με περισσότερες πληροφορίες για το Αρεταιείο.

Σού εύχομαι ολοψυχα να χαίρεσαι τα παιδάκια σου !!!!

valiagz, επειδή έχω κι εγώ δύο παλλίνδρομες (η πρώτη μερική μύλη κύηση και η 2η παλλίνδρομη που κατέληξε σε αυτόματη αποβολή, δηλ. δεν έγινε απόξεση), μήπως μπορείς να μου πεις ή έστω να μου στείλεις ένα π.μ. με το όνομα του γιατρού σου στο Αρεταίειο?

Κι εμένα ο γιατρός μου είναι στο Αρεταίειο, ο κ. Χασιάκος, αλλά δεν μου έχει πει κάτι για ορούς και τέτοια, οπότε θα ήθελα να το ψάξω κι αλλιώς.

5f27b8bd0c.png

valiagz, επειδή έχω κι εγώ δύο παλλίνδρομες (η πρώτη μερική μύλη κύηση και η 2η παλλίνδρομη που κατέληξε σε αυτόματη αποβολή, δηλ. δεν έγινε απόξεση), μήπως μπορείς να μου πεις ή έστω να μου στείλεις ένα π.μ. με το όνομα του γιατρού σου στο Αρεταίειο?

Κι εμένα ο γιατρός μου είναι στο Αρεταίειο, ο κ. Χασιάκος, αλλά δεν μου έχει πει κάτι για ορούς και τέτοια, οπότε θα ήθελα να το ψάξω κι αλλιώς.

ακριβως και εγω με μια παραπανω....3 αποβολες.....σου στελνω pm....εχεις κανει εξετασεις?

ακριβως και εγω με μια παραπανω....3 αποβολες.....σου στελνω pm....εχεις κανει εξετασεις?

Μετά την μερική μύλη κύηση έκανα έλεγχο θρομβοφιλίας στο Αρεταίειο, στον Οικονόμου. Βγήκα ετεροζυγώτης σε κάποιους δείκτες και μετά πήγα σε δύο αιματολόγους και μου είπαν και οι δύο να παίρνω φιλισίν και τίποτε άλλο.

Μετά τη δεύτερη παλλίνδρομη έκανα υστεροσκόπηση, βρέθηκε ένα μικρό διάφραγμα στη μήτρα, το οποίο αφαιρέθηκε και πήρα πάλι το ΟΚ, για να ξεκινήσω προσπάθεια εγκυμοσύνης.

Όμως φοβάμαι ότι δεν έφταιγε μόνο το διάφραγμα και μήπως έχω και κανένα άλλο πρόβλημα.

Περιμένω το π.μ. σου, ευχαριστώ πολύ.

5f27b8bd0c.png

Καλησπέρα.

Είμαι 38 χρονών.

Γεια σου κουκλιτσα! να σε ρωτησω κατι σχετικα με την υστεροσκοπηση (ότι θυμαμαι χαίρομαι) εγω εχω κανει σαλπιγγογραφια και ειναι φυσιολογικη,κανεις δεν μου εχει προτινει υσπεροσκόπηση. Εσυ ειχες κανει σαλπιγγογραφία πριν την υστεροσκόπηση και εαν ναι τι ειχε δείξει?

sq3Zp2.png

Γεια σου κουκλιτσα! να σε ρωτησω κατι σχετικα με την υστεροσκοπηση (ότι θυμαμαι χαίρομαι) εγω εχω κανει σαλπιγγογραφια και ειναι φυσιολογικη,κανεις δεν μου εχει προτινει υσπεροσκόπηση. Εσυ ειχες κανει σαλπιγγογραφία πριν την υστεροσκόπηση και εαν ναι τι ειχε δείξει?

christy μου, δεν μου είπε να κάνω σαλπιγγογραφία. Κατευθείαν μου είπε για υστεροσκόπηση και την έκανα. Βρέθηκε ένα μικρό διάφραγμα και αφαιρέθηκε.

Όμως, νομίζω ότι η σαλπιγγογραφία δείχνει συμφύσεις, η υστεροσκοπηση δείχνει διάφραγμα.

Πάντως μια γνωστή μου με δυο παλλίνδρομες είχε κάνει υστεροσαλπιγγογραφία και έδειξε κάτι ψιλοσυμφυσούλες. Ξαναέμεινε έγκυος και πάλι παλλίνδρομη. Τώρα της είπε ο γιατρός να κάνει υστεροσκόπηση και περιμένει να αδιαθετήσει.

Επίσης, μια άλλη γνωστή μου με δύο παλλίνδρομες, δεν μπορούσε να μείνει έγκυος μετά τις παλλίνδρομες και πήγε σε καινούργιο γιατρό και της είπε να κάνει υστεροσκόπηση. Η κοπέλα έμεινε κάγκελο, γιατί είχε κάνει υστεροσκόπηση με τον προηγούμενο γιατρό της. Της ζήτησε τότε να δει το dvd της υστεροσκόπησης, γιατί ήταν σίγουρος ότι η κοπέλα είχε διάφραγμα στη μήτρα (το έβλεπε στον υπέρηχο). Πράγματι, έκανε υστεροσκόπηση και βρέθηκε το διάφραγμα και αφαιρέθηκε.

Η κοπέλα τραβούσε τα μαλλιά της, γιατί το διάφραγμα ή το έχεις εκ γενετής ή δεν το έχεις, δηλ. δεν είναι κάτι που δημιουργείται, όπως π.χ. οι συμφύσεις. Επίσης, η κοπέλα αυτή είχε και κάτι συμφυσούλες που είχαν δημιουργηθεί από επιθετική απόξεση.

Τέλος πάντων, αφαιρέθηκε το διάφραγμα και ένα μήνα μετά έμεινε έγκυος αλλά δεν πρόλαβε να το χαρεί, γιατί ήταν εξωμήτριο και στο τσακ της γλίτωσε ο γιατρός τη σάλπιγγα.

5f27b8bd0c.png

για να καταλάβω γιατί είμαι και λιγο χαζη :oops:

Πιστευεις οτι χρειαζεται να κανω και υστεροσκόπηση?

Εχω φυσιολογική σαπλιγγογραφία και υπερηχους σε πολυ εξελιγμενα μηχανηματα που δεν αφηνουν υποψια για διαφραγμα.

Ο τελευταιος γιατρος που απευθυνθηκα, ο οποιος ασχολειται και με υπογονιμοτητα δεν μου προτινε να την κανω, μηπως να τον παρω να τον ρωτησω?

sq3Zp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...