Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Kατεψυγμένα


Olg@

Recommended Posts


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 78
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σπανάκι, πράσο και πιπεριά της έχω δώσει από αρκετά νωρίς. Το σπανάκι ειδικά πολλές φορές το έχω μαγειρέψει σπανακόρυζο για το μωρό, χωρίς τσιγάρισμα εννοείται. Το πράσο και την πιπεριά τα βάζω σε μικρές πόσότητες στην κρεατόσουπά της. Ειδικά από τότε που έμαθα ότι οι χρωματιστές πιπεριές έχουν πιο πολύ βιταμίνη c και από το πορτοκάλι :wink:

Ρώτησα σήμερα τον παιδίατρο για τα κατεψυγμένα και μου είπε που και που κανένα κατεψυγμένο λαχανικό δεν πειράζει αλλά να αποφεύγω παντελώς τα κρέατα, τις ζύμες και τις πίττες.

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ποια κρέατα?

 

Εμας ίσα ίσα που μου είχε πει να το βάζω πρώτα μερικές μέρες στην καταψυξή για να σιτεύει καλύτερα! Απλά να αποψύχεται φυσικά. Δεν μπορώ να πηγαίνω να ψωνίζω μοσχάρι 100 γραμμαρια κάθε φορά. Επίσης και τα ψάρια τα έχω στην κατάψυξη, φρέσκα που τα βάζω στον κατψύκτη, γιατι μου τα φέρνουν σε διάφορους χρόνους και όχι όποτε τα θέλω, επίσης μου φέρνουν ποσότητα που δεν τρώγεται με την μία.

.png
Link to comment
Share on other sites

Ζαίρα σόρρυ, εγώ δεν το έγραψα καλά ... όχι αυτά που καταψύχουμε εμείς, αλλά τα αγοραστά κρέατα και ζυμάρια :wink:

 

με τρόμαξες!!!! πίτες και ζυμάρια απέφευγα να της δίνω μέχρι πριν 2 μήνες που ζητάει πλέον ότι δει. Αυτα τα κατεψυγμένα τα αποφεύγω και για μας. Δεν παίρνω έτοιμες πίτες αλλα ούτε και κάνω πίτσα για να πάρω έτοιμη ζύμη. Κάνω όμως δικά μου ζυμάρια και πίτες και τα καταψύχω...

.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν παίρνω έτοιμες πίτες αλλα ούτε και κάνω πίτσα για να πάρω έτοιμη ζύμη. Κάνω όμως δικά μου ζυμάρια και πίτες και τα καταψύχω...

 

Καλε εσύ είσαι πολύ νοικοκυρά!!! Φτου σου κοπέλα μου!!!

Α ρε πατρίδα τι κορίτσια βγάζεις :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν παίρνω έτοιμες πίτες αλλα ούτε και κάνω πίτσα για να πάρω έτοιμη ζύμη. Κάνω όμως δικά μου ζυμάρια και πίτες και τα καταψύχω...

 

Καλε εσύ είσαι πολύ νοικοκυρά!!! Φτου σου κοπέλα μου!!!

Α ρε πατρίδα τι κορίτσια βγάζεις :lol::lol::lol: !!!

 

Μέσα από Σέρρες είστε ?????? :lol::lol:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

Ήθελα να σας ρωτήσω βρε κορίτσια από λαχανικά τι άλλο μπορώ να δώσω;;;Μέχρι τώρα της έχω δώσει πατάτα,καρότο,κολοκύθι,σέλινο,μαρούλι,κρεμμύδι,μπρόκολο,αβοκάντο και ντομάτα... Σκέφτομαι μελιτζάνα,κουνουπίδι,αρακά,φασολάκια...τι άλλο;;

Σπανάκι και παντζάρια μου πε μετά το χρόνο...

Βρε ΛΗΤΩ καιρο εχω να συναντησω ομοιες καταστασεις με τα μωρα μας!!!

 

καταρχην σπανάκι και παντζάρια μου πε και μενα μετά το χρόνο...

εκτος απ' αυτα που εχω σημειωσει με κοκκινο, του εχω δωσει ακομη λαχανο και μαϊντανο! ευτυχως τα περισσοτερα ειναι απο τους κηπους των παππουδων και τα υπολοιπα τις περισσοτερες φορες απο τη βιολογικη λαϊκη που εχουμε στην περιοχη μας (που γινεται απογευμα και την προλαβαινω... την αλλη που γινεται πρωι, εχω να τη δω κατι μηνες!!) αλλιως απο τον μαναβη! το μονο εκτος εποχης μεχρι τωρα ηταν το κολοκυθι αλλα τι να κανω;

 

Αληθεια το αβοκαντο το εβαλες στη σουπα η στη φρουτοκρεμα; και κατι ακομη, κρεμμυδι ξερο ή φρεσκο;

 

Απο φρουτα ειμαστε ακομα σε μηλα, αχλαδια, πορτοκαλια, ακτινιδιο

ηθελα να βαλω καμια φορα μανταρινακι αλλα δε μου μου πολυαρεσουν αυτα που βρισκω!

 

ευτυχως που ο πριγκιπακος τα τρωει ολα και δεν εχουμε και αλλεργιες

εκτος απο το γιαουρτι που αρχισαμε με αγελαδινο και ειδα λιγο αιματακι.. τωρα μολις ηρεμησει λιγο θα δοκιμασω προβειο...

 

οσο για τα κατεψυγμενα, το μονο που κανω ειναι να του χωριζω το μοσχαρι και το κοτοπουλο σε μεριδακια ημερας! σακουλακια και καταψυκτη... ευτυχως η μαμα μου που τον κραταει τα πρωινα του μαγειρευει καθε μερα φρεσκο φαγακι!

 

Απο ετοιμα δεν εχει τυχει να του δωσω κατι... και θα προσπαθησω να το αποφυγω οσο, και αν μπορω...

 

παντως αυτο με το ζεματισμα δεν το ηξερα... θα το επιχειρησω!

για την ωρα μονο μυρωδικα ψιλοκομμενα κατεψυχα για να εχω παντα!

αν και τωρα εχω βαλει μερικα γλαστρακια στο μπαλκονι της κουζινας και κοβω φρεσκα!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Δεν παίρνω έτοιμες πίτες αλλα ούτε και κάνω πίτσα για να πάρω έτοιμη ζύμη. Κάνω όμως δικά μου ζυμάρια και πίτες και τα καταψύχω...

 

Καλε εσύ είσαι πολύ νοικοκυρά!!! Φτου σου κοπέλα μου!!!

Α ρε πατρίδα τι κορίτσια βγάζεις :lol::lol::lol: !!!

 

Ειμαι είμαι... αλλα είμαι και βαρια! Αν το πάρω απόφαση δεν σταματώ! Είναι πως θα την πάρω την απόφαση...

 

Και εγω μέσα από Σέρρες

.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΆΨΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.

Σας μιλάει μία τεχνολόγος τροφίμων κα θα χαρώ να βοηθήσω σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Με βάση αυτά που ΄διάβασα μπορώ να σας πω τα εξής:

Μπορείται να καταψύχετε τα φρέσκα λαχανικά και χωρίς ζεμάτισμα, όταν όμως ξέρετε ότι θα τα καταναλώσετε σε διάστημε 1-2 μήνες. Για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δεν παθαίνουν τίποτε απλά παίρνουν μία μυρωδια λόγω οξείδωσης.

Επίσης εκτός από ζυμάρια μπορείται να καταψύχεται έτοιμη γέμιση για πίτα. Εγώ το κάνω όταν έχω καμμιά κολοκύθα που είναι πολύ μεγάλη γθα μία πίτα.

Μπορείται να καταψύξεται και φρέσκα φρούτα που προορίζετε όμως μόνο για πουρέδες ή χυμούς γιατί μετά την απόψυξή τους γίνονται σαν λάσπη.

Αυτό που κάνω επιπλέον είναι να καταψύχω χυμό λεμονιού μέσα σε παγοκύψέλες. Πολύ χρήσιμο το καλοκαίρι που τα λεμόνια είναι σχεδόν όλα εισαγωγής. Επίσης τομάτες τριμμένες σε σακουλάκι.

Επίσης αν θέλετε να καταψύξετε ψιλοκομένα λαχανικα όπως μαιντανό άνιθο και άλλα το καλύτερο είναι να τα καταψύχεται απλωμένα π.χ. σε ένα ταψί και μετά να τα βάζετε στο σακουλάκι. Ετσι δεν συσσωματώνονται και μπορείται να αφαιρείται από το σακουλάκι κάθε φορά π.χ. 1 κουταλιά μαιντανό. Αυτά !!!!!!!! στη διάθεσή σας για λεπτομέρειες

W7hT.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο βρε Ελενα! πολυ χρησιμες συμβουλες!!

θα με βοηθουσες ομως αν μου εδινες και παραδειγματα για τους χρονους φυλαξης...

δηλαδη για ποσο καιρο καρατανε τα παγακια-λεμονι;

ποσο η τριμμενη ντοματα;

ποσο τα μυρωδικα; για τα οποια εχω διαπιστωσει πως συσσωματώνονται οταν εχουν υγρα (πχ νερο απο το πλησιμο που δε στεγνωσε ή υγρασια που βγηκε απο το κοψιμο!) εγω τα αφηνω για λιγη ωρα απλωμενα σε απορροφητικο χαρτι κουζινας και τα βαζω ή σε ταπερακια καταλληλα για καταψυξη ή σε σακουλακια τροφιμων, φροντιζοντας απλα να μην τα πατικώνω!

 

επισης κοβω καροτα σε ροδελιτσες και τα καταψυχω κι αυτα!

αλλα παλι δεν ξερω για ποσο αντεχουν...

γενικα τα κραταω το πολυ 3 μηνες

 

Μπορείται να καταψύχετε τα φρέσκα λαχανικά και χωρίς ζεμάτισμα, όταν όμως ξέρετε ότι θα τα καταναλώσετε σε διάστημε 1-2 μήνες. Για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δεν παθαίνουν τίποτε απλά παίρνουν μία μυρωδια λόγω οξείδωσης.
Αυτο που δεν καταλαβαινω... χωρις ζεματισμα, τα πλενω, τα στεγνωνω και τα βαζω σε σακουλακια; και με ζεματισμα, παλι στραγγιζω και περιμενω να στεγνωσουν κατα το δυνατον; ή αποθηκευονται και με λιγα "ζουμια";;;

 

και μια τελευταια (για την ωρα :D ) ερωτηση!

ολα τα φρουτα καταψυχονται;

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Link to comment
Share on other sites

xrysalis

γενικά πρέπει να γνωρίζεις οτι όσο πιο όξινο είναι το τρόφιμο που καταψύχουμε τόσο μεγαλύτερη η αντοχή του. Ετσι για το λεμόνι θα έλεγα πάνω από χρόνο. Για την ντομάτα γύρω στο χρόνο. Τα καρότα γύρω στο εξάμηνο (ζεματισμένα). Το χωρις ζεμάτισμα είναι αυτό ακριβώς που περιγράφεις.Ομως να ξέρεις οτι δεν μπορέίς να καταψύξεις τα πάντα. Πχ δεν μπορείς να καταψύξεις αγγουρί λόγω της μεγάλης περιέκτικότητας σε νερό ή κολοκυθάκι ωμό για τον ίδιο λόγο. Συγκεκριμένα το κολοκυθάκι αντι να το ζεματίσεις μπορείς να το αχνίσεις στην κατσαρόλα με λίγο λάδι. ετσι θα έχει καλύτερη υφή μετά το ξεπάγωμα.

Κατι άλλο: για να είναι πιο αποτελεσμάτικό το ζεμάτισμα από άποψη εμφάνισης κυρίως των πράσινων λαχανικών καλό είναι αμέσως μετα το ζεμάτισμα να τα βουτάμε σε κρύο νερό.

Οσον αφορά τα φρούτα το μόνο που δεν μπορώ να σκεφτώ κατεψυγμένο είναι η μπανάνα.

Τέλος εγώ εκτός από βρασμένο κρέας ή κοτόπούλο καταψύχω και τους ζωμούς τους πάλι σε παγοκυψέλες και μετά τους χρησιμοποιώ σε ζυμαρικά η ρύζι. Α! και κάτι άλλο. οταν καταψύχεται ψάρια να είναι καθαρισμένα.

Και γενικά για την κατάψυξη: Η ιδανική θερμοκρασία κατάψυξης είναι οι

-18 βαθμοί Κελσίου και αν υπάρχει η δυνατότητα κυρίως για φρούτα καλύτερη είναι η ταχεία κατάψυξη ( έχουν καλύτερη υφή στο ξεπάγωμα)

W7hT.jpg

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

οι τεχνικές μου γνώσεις στη διάθεσή σου ( και για άλλες μεθοδους συντήρησης)

Το ίδιο ισχύει για όλο το Forum

τι εννοεις;;; πχ στην ψυξη; στα ραφια; σε δοχεια; πω πω... κακο εεεεεε καλο μπελα θα βρεις! θα σε ζαλισουμε!!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Link to comment
Share on other sites

κορίτσια εγω καταψύχω επίσης πίτες ψημένες και κομμένες σε κομμάτια, οπότε και απρόοπτος καλέσμένος να εμφανιστεί έχω πάντα κέρασμα έτοιμο. Τσούρεκια και κεικ ψημένα, ακόμα και τούρτες ολόκληρες ή και κομμάτια...

.png
Link to comment
Share on other sites

κορίτσια εγω καταψύχω επίσης πίτες ψημένες και κομμένες σε κομμάτια, οπότε και απρόοπτος καλέσμένος να εμφανιστεί έχω πάντα κέρασμα έτοιμο. Τσούρεκια και κεικ ψημένα, ακόμα και τούρτες ολόκληρες ή και κομμάτια...

 

Αυτό το κάνω και εγώ και είναι σούπερ .... και έχεις πάντα κέρασμα αλλά και δεν έχεις μονίμως γλυκά μέσα στο ψυγείο για να τα χλαπακώνεις !!!

Ειδικά η κολοκυθόπιττα με λίγο ζέσταμα και πασπάλισμα με άχνη, φρεσκότατατη!!! Α συντοπίτισσα έχουμε πολλά κοινά βλέπω :lol: !!!

 

Επίσης αυτό που καταψύχω συνέχεια και ξέχασα να το αναφέρω είναι το ψωμί. Επειδή δεν τρώμε μεγάλες ποσότητες αγοράζω μια φορά την βδομάδα, το κόβω σε τέταρτα και βγάζω κάθε μέρα ... μέσα σε ένα δίωρο είναι φρεσκότατο :wink: . Επίσης κουλουρια Θεσ/νικής ... εδώ στην Πάτρα είναι απαράδεκτα (σορρυ κορίτσια :lol: ) ... οπότε όποιος έρχεται από πάνω μου φέρνει τα βάζω στην κατάψυξη και όποτε θέλω έτοιμα και νοστιμότατα!!!

 

Έλενα εγώ τα κρέατα και τα ψάρια τα αποθηκεύω ανοιχτά σε ανοξείδωτους δίσκους, μου είπαν ότι έτσι είναι καλύτερα από τα σακουλάκια κατάψυξης, ισχύει ή άδικα ο κόπος; Όχι τίποτα άλλο αλλά πιάνουν πιο πολύ χώρο έτσι :roll:

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλά για τα ράφια και το ψυγείο δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις αλλά μήπως ενδιαφέρουν κομποστες, μαρμελάδες, σάλτσες τουρσια, ελιές?

 

Έλενα χαίρομαι πολύ που θα εκμεταλευτώ τις γνώσεις σου!

 

Καταψύχω πολλά και διάφορα χωρίς πρόβλημα. Διαπίστωσα ότι αν καταψύξω τουρέκι και ψωμί κάπως χλιαρά, όταν τα αποψύχω φαίνονται πιο φρέσκα. Ισχύει ή είναι η ιδέα μου;

 

Τέλη Αυγούστου ετοιμάζω τριμμένη ντομάτα σε βάζα του ενός κιλού, για όλο το χρόνο. Αν είχα χώρο θα έκανα περισσότερα πράγματα...

 

Χρειάζομαι τα φώτα σου για τις ελιές. Πώς τις ξεπικρίζουμε και για πόσο καιρό (χωρίς να τις χαράξουμε). Μετά το ξεπίκρισμα τί τις κάνουμε;

 

Επίσης χρειάζομαι τα φώτα σου για μαρμελάδες με φρουκτόζη, έχεις καμία συνταγή; Θα προτιμούσα να κάνω μαρμελάδα με λιγότερη από τη συνηθισμένη φρουκτόζη. Τη διατηρώ μόνο για λίγο και μέσα στο ψυγείο. Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει με ζάχαρη και κατεψυγμένες φράουλες και είναι καταπληκτική.

Link to comment
Share on other sites

Έλενα εγώ τα κρέατα και τα ψάρια τα αποθηκεύω ανοιχτά σε ανοξείδωτους δίσκους, μου είπαν ότι έτσι είναι καλύτερα από τα σακουλάκια κατάψυξης, ισχύει ή άδικα ο κόπος; Όχι τίποτα άλλο αλλά πιάνουν πιο πολύ χώρο έτσι :roll:

 

Σωστά τα καταψύχεις ανοιχτά κα σε δίσκους γιατί έτσι καταψύχονται γρηγορότερα, δεν κολλάνε μεταξύ τους κλπ.Από τη στιγμή όμως που θα έχουν πάρει θερμ κατάψυξης δεν υπάρχει λόγος να τα διατηρείς και έτσι. Προτείνω στη συνέχεια να τα συσκευάζεις σε σακουλάκια δοχεία ή ότι άλλο σε βολεύει.

W7hT.jpg

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...