Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ασφαλιση μωρου (ΙΚΑ ή Στρατου?)

Recommended Posts

Γεια σας.

ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω ασφάλεια ΙΚΑ και ο άντρας μου είναι στρατιωτικός, γνωρίζετε ποια είναι καλύτερη για να ασφαλίσω το μωρό όταν με το καλό έρθει? έχω ακούσει ότι στο ικα εάν το ασφαλίσεις (έστω και για λίγο) παίρνεις κάποια επίδόματα αυξημένα. μπορώ να αλλάξω όμως μετά ασφάλεια εύκολα, πόσο γρήγορα? ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

καλημερα μαρια2....

δεν ξερω ακριβως για την διαφορα των ταμειων σας..

παντως εμεις , που εγω εχω ικα σαν ασφαλεια και ο συζυγος τραπεζων, ρωτησαμε τον γιατρο μας -παθολογο και μας ειπε ασυζητητι στο ταμειο τραπεζων τα παιδια!!!οποτε ειναι εκει ασφαλισμενα εξαρχης....

δεν μπορεις να ρωτησεις καποιον δικο σου γιατρο??....αυτοι τα ξερουν συνηθως..... :wink::wink:

τα επιδοματα που παιρνει η μαμα δεν εχουν σχεση με το μωρο!!!θα τα παρεις κανονικα!!!

To επίδομα μητρότητας που παιρνει η μητερα αμεσως μετα τον τοκετό αυξανεται κατά 10%, δηλαδή η μητερα πάιρνει επιπλέον 100 ευρώ αν ασφαλίσει αυτή το παιδί΄. Οσον αφορά το ΙΚΑ...δεν ξερω και πολλά ατομα που να ειναι ευχαριστημένα από αυτή την ασφάλεια :(

καλημερα μαρια2....

δεν ξερω ακριβως για την διαφορα των ταμειων σας..

παντως εμεις , που εγω εχω ικα σαν ασφαλεια και ο συζυγος τραπεζων, ρωτησαμε τον γιατρο μας -παθολογο και μας ειπε ασυζητητι στο ταμειο τραπεζων τα παιδια!!!οποτε ειναι εκει ασφαλισμενα εξαρχης....

δεν μπορεις να ρωτησεις καποιον δικο σου γιατρο??....αυτοι τα ξερουν συνηθως..... :wink::wink:

ακριβως το ιδιο και μεις αλλα το ταμειο τραπεζων δεν συγκρινεται...ιδιαιτερα της εθνικης τραπεζας,πας σε οποιν θες εξωτερικο ιατρο και δεν πληρωνεις τιποτα....

οσο για το ταμειο στρατιωτικων δεν γνωριζω αλλα θα σου λεγα να ρωτησεις πιστευω πως απο το ικα θαναι καλυτερο :D

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Διαφημίσεις

Aυτό που λέει η ilonka 19 ισχύει έτσι ακριβώς. Όμως δεν πιστεύω ότι αξίζει για 100 ευρώ να κάνεις κάτι τέτοιο. Nομίζω ότι οποιοδήποτε AΛΛO ταμείο είναι καλύτερο απ'το IKA.

Aπ'όσο ξέρω από γνωστούς, με το ταμείο των στρατιωτικών μπορείς να πας στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο στην Kατεχάκη (μπορεί να υπάρχει και άλλο, δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι μπορείς να πας σε οποιοπήποτε στρατιωτικό νοσοκομείο) και να κάνεις οποιαδήποτε εξέταση ή εγχείρηση τσάμπα. Kαι έχει γιατρούς σχεδόν από όλες τις ειδικότητες και εξειδικευμένα μηχανήματα σχεδόν για όλες τις εξετάσεις.

Eπίσης πας και σου γράφουν όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια και τα παίρνεις (νομίζω) τσάμπα απ'το φαρμακείο, και αν θες πας σε οποιοδήποτε άλλο γιατρό να σου τα κάνει. Aλλά νομίζω ότι τα κάνουν και μέσα στο νοσοκομείο αν θες.

Kαλύτερα να σου πει κάποιος που έχει τέτοια ασφάλεια και ξέρει λεπτομέρειες.

Nομίζω όμως ότι είναι σαφέστατα καλύτερο ταμείο.

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

• 1 month later...

δυστυχως τα φαρμακεια της Αθηνας δεν ειναι συμβεβλημενα με τον στρατο σε αντιθεση με τα φαρμακεια τησ Β.Ελλαδας..αν δεν κανω λαθος ομως απο το φαρμακειο του ΝΙΜΙΤΣ μπορεις να τα παρεις πληρωνοντας μια μικρη συμμετοχη..τωρα οσο για τους γιατρους ειναι σαφως καλυτερο το βιβλιαριο του στρατου απο το ικα..αν επισης χρειαστει (αχρειαστο να ειναι ) να νοσηλευτει σε οποιοδηποτε νοσοκομειο δημοσιο σε βαζουν σε β'θεση και επισης μπορεις να πας στην ευρωκλινικη καθως και σε αλλα ιδιωτικα πληρωνοντας μια συμμετοχη(αν θυμαμαι καλα για την ευρωκλινικη ειναι το 20% )..γιατρους παντως βρισκεις πολλους ολων των ειδικοτητων συμβεβλημενων με τον στρατο..ελπιζω να σε βοηθησα..

.png.png

Γεια σας.

ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω ασφάλεια ΙΚΑ και ο άντρας μου είναι στρατιωτικός, γνωρίζετε ποια είναι καλύτερη για να ασφαλίσω το μωρό όταν με το καλό έρθει? έχω ακούσει ότι στο ικα εάν το ασφαλίσεις (έστω και για λίγο) παίρνεις κάποια επίδόματα αυξημένα. μπορώ να αλλάξω όμως μετά ασφάλεια εύκολα, πόσο γρήγορα? ευχαριστώ.

Μαρια ο καλος μου ειναι στρατιωτικος, εχουν ασφαλιστει και οι δυο εκει.

Ειναι καλυτερα απο το ικα!!! Στρατιωτικος ΠΝ εμενα. Μιλαω για ΝΝΠ και

ΝΝΑ και για ο,τι παρεχει το ναυτικο. Αν εσενα ειναι σε αλλο σωμα δυστυχως δεν γνωριζω. Παντως και στα αλλα σωματα θα ειναι καλυτερα απο ικα.

• 1 month later...

κόριτσια σίγουρα είναι καλύτερη ασφάλεια της εθνικης αμύνης από ότι το ικα, αλλά το θεμα είναι αν μπορώ για να πάρω 150€ παραπάνω να ασφαλίσω εγώ το μωρό αρχικά και μετά από 1 εβδομάδα να αλλάξω ασφάλεια?? δεν ξερω απλώς αν γίνεται τοσο γρήγορα και πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι... ξέρετε την διαδικασία??

Διαφημίσεις

Eίμαι καινούρια μαμα αλλα και στο φορουμ εδω.

Θα συστηθώ αναλυτικότερα στο καταλληλο τοπικ ... αλλα επειδή τυχαινει να εχω κάνει αλλαγή ασφαλιστικού φορέα ξέρω σιγουρα οτι αν δεν αλλαξει ο χρόνος δεν γινεται τα παιδιά να κάνουν αλλαγή ασφαλειας.

Δηλαδη, εγω γεννησα Ιουλιο του 2007. Τα παιδιά μου ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ (σε μένα) για να πληρωθουμε το 100% εξοδων στο μαιευτήριο και με την προοπτική οτι αμέσως μετα θα πηγαίνανε στου αντρα μου (στρατιωτικός). Οταν πηγα στο ΙΚΑ μου ειπανε οτι στο ιδιο ετος δεν μπορουν να τα διαγραψουν απο μενα. Θα πρεπει να τα εχω μεχρι τις 29/2/2008. Και απο τα κεντρικα του ΙΚΑ το ιδιο μου ειπανε. Το Μάρτιο τα παιδιά ασφαλιστήκανε στου αντρα μου.

Κορίτσια και μένα Στρατιωτικός ΠΝ είναι και εννοείτε ότι και τα δύο μου παιδιά τα έχω ασφαλίσει στο στρατιωτικό ταμείο.Είναι μακράν καλύτερη η ασφάλεια και οι παροχές το ίδιο.

Τώρα όσο αφορά αυτό ότι να το ασφαλίσεις αρχικά στο ΙΚΑ και μετά στο στρατιωτικό δεν νομίζω ότι ισχύει γιατί στις αρχές είχα ρωτήσει και εγώ για να φύγω από το ΙΚΑ και να γραφτώ στου συζύγου αλλά μου είπαν ότι δεν γίνεται και πως θα γινόταν στην περίπτωση που ήμουν ανασφάλιστη.Τώρα για τα παιδιά δεν ξέρω αλλά γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο στο ΙΚΑ να σου πούνε?????????

ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ Η ΜΗΤΕΡΑ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΝΑΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ. ΜΗ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΣ... ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ 2 ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ, ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΓΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ (ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΓΝΑ. ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ.... ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΟΠΟΤΕ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ

σε ευχαριστώ πολύ!

και εμένα στην αεροπορία είναι.

μπορέις όντως να αλλάξεις σε 1 μόνο εβδομάδα ασφάλεια? θυμάσαι να μου πεις την διαδικασία?????

ότι δεν συγκρίνονται οι 2 ασφάλειες είμαι σίγουρη! βλέπω πόσο εύκολα στο ΓΝΑ ο άντρας μου κάνει εξετάσεις, βλέπει γιατρούς κτλ.

είναι καλός ο παιδιάτρος στο ΓΝΑ?σου κάνει εμβόλια, κτλ?

ξέρεις συμβεβλημένους παιδιάτρους?

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΣΙΓΟΥΡΑ.

ΓΙΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΠΕΣ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ http://WWW.HAF.GR ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ. ΝΟΜΙΖΩ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ

Διαφημίσεις

• 1 month later...

τελικα, ποια ειναι η διαδικασια για να διαγραφεί το παιδί απο το ικα και σε ποσο χρονικο διάστημα απο την εγγραφή του? Ενημερώστε αν γνωρίζετε γιατί γέννησα προσφατα και θελουμε να κανουμε τις διαδικασίες ωστε απο το ικα να γράψουμε το μικρό στο τεβε. Σας ευχαριστώ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...