Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δίδυμη κύηση εβδομάδα τοκετού και βάρος παιδιών!

ELED

Recommended Posts

kalispera ki apo mena twra poia manouna ki egw duo didimakia dizigotika 30 eydomades emeis prooros toketos ola pigan kala doksa to theo ,

apla ithela na toniso stis manoules oti prepei na exoun vasikotero pisti mesa tous kai na einai esiodokses,egw aptin ola pigenan kala tous 2 protous mines kai meta apo mia eksetasei ti sindromo ntaoun pou lene kai to idan anevasmeno meta po ayto kaname parakentisi,ola pogan kala alla polu psixoythoro,kai stis 29 eydomades fygame apo rodo kai vrethikame sto ELENA den exo logia na perigrapso tin frontida apo nosokomes kai sto telos dyo kalous giatrous to opoio sosane ta dio aggeloudia mou ki emena alios tha eixame pethani kai i treis oi ena apo ta dio aggeloudia mas,twra einai stis thermokitides kai megalonoun mera me ti mera o protos gennithike 1500gr kai gia ena lepto meta o deyteros 800gr...

kai ola pigan kala!!!

mamades se aytes tis periptoseis thelei megali ypomoni poy aftin sas tin dinei o theos kai i swsti giatrei pou exete dipla sas!!

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Και εγω ειμαι στην 27η τωρα,ο γιατρος μου ειπε να εχω το νου μου αν εχω συσπασεις να τον παρω αμεσως.Αν ολα ειναι καλα(το σακχαρο μου γιατι εχω και διαβητη κυησης,η πιεση που ευτυχως δεν ανεβαινει κτλ.) θα προσπαθησουμε να φτασουμε 35η -36η βδομαδα...Παντως μου ειπε οτι τα παιδια ειναι σχετικα ασφαλη μετα την 32η και οταν θα φτασω εκει θα μετραμε μερα με τη μερα...και ο Θεος οπως εβαλε το χερακι του ως τωρα ας το βαλει και απο δω και περα...

ysjfp2.png

36 και 6 ... ξεκινησε μονη της η διαδικασια..αλλιως θα μ αφηνε οσο παει .Γεννησα με φυσιολογικο τοκετο .(η πρωτη ειχε κανει εμπεδωσει και η αλλη ηταν καθετα απο πανω ..σαν Τ ηταν τα δυο τους)

Βεβαια για καθε ενδεχομενο ειχαμε κανει στον 7 μηνα τις ενεσεις για τα πνευμονια τους (και τοτε τουλαχιστον ηταν στανταρτ..το καναν σ ολες τις διδυμομανουλες)

Ταμωρα γεννηθηκαν 2400 και 2500.

--------------------------------

Και μια φιλη μου με τον ιδιο γιατρο γεννησε κι αυτη στις 37..(σπασαν τα νερα της) και γεννησε με καισαρικη +επισκληριδιο γιατι το πρωτο μωρο ηταν στραβα .Το βαρος τους δεν το θυμαμαι..παντως γυρω στα 2500 κι αυτα

Διδυμομανούλες, σε όσες ήδη γεννήσατε, να χαίρεστε τα μωράκια σας και να είναι πάντα υγιή!!!! Σε όσες τα περιμένετε, εύχομαι να σας πάνε όλα καλά με τον τοκετό αλλά και μετά και πάντα :)

Εγώ έχω μια κορούλα μόνο, αλλά θαυμάζω πολύ τις μανούλες των διδύμων... και των τριδύμων ακόμα πιο πολύ!!!

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Δεν ειδα να υπαρχει στο θεμα των διδυμων η σχετικη πληροφορια, οποτε τη θετω εγω γιατι δεν εχω σχηματισει σταθερη αποψη για το τι ισχυει στη διδυμη καισαρικη:

Οι διδυδομανες που εκαναν καισαρικη, οπως εγω, σε ποια εβδομαδα γεννησατε;

Και ο γιατρος σας ποια εβδομαδα θεωρουσε φυσιολογικη ή πιο καταλληλη;

Εγω γεννησα στις 38 εβδομαδες οπως το ειχε προγραμματισει ο γιατρος μου και θεωρουσε οτι δεν υπηρχε λογος για επεμβαση ουτε νωριτερα αλλα ουτε και αργοτερα και βεβαια μετα απο αλλες 2 καισαρικες (κατοπιν σοβαρης επιπλοκης στο πρωτο μωρο).

Αλλα η αδελφη μου που ειχε προβλημα, δηλαδη ειχε συσπασεις, γεννησε τα διδυμα της νωριτερα στη 36η εβδομαδα, χωρις ομως να χρειαστει να κανει ενεσεις κορτιζονης.

Εσεις;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Εγω ειχα ραντεβου στην 36 εβδ αλλα εσπασαν τα νερα μου 1 εβδομαδα νωριτερα και γεννησα στην 35 εβδ.Ημια γεννηθηκε 2520 και η αλλη 2260.ολα καλα πηγαν..προληπτικα εμειναν στην παρακολουθηση αλλα δεν χρειαστηκαμε θερμοκοιτιδα.ειχα κανει ενεσεις στην 33 εβδ.Με το καλο

iQSqp3.png

qajOp2.png

MACEDONIA IS GREEK AND ONLY GREEK

Ο γιατρός μου θεωρούσε περίπου τις 38 εβδομάδες, δεν μου είχε πει για καισαρική, πιο πολύ εγώ του έλεγα διότι φοβόμουν. Εκείνος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο (αν ήθελα) και φυσιολογικού. Είχε ξανακάνει πολλές δίδυμες με φυσιολογικό. Απλά οι συγκυρίες το έφεραν και γέννησα 27 εβδομάδων και 4 ημερών (περίπου) με καισαρική.

καλησπερα !!

εγω τις γεννησα 36+2 !! και μαλιστα γιατι δεν αντεχα αλλο!! ο γιατρος μου ειχε πει πως καλα θα ηταν να περιμενα και την 37η, αντε μεχρι 38η.

μετα λεει ξεχιλωνει η μητρα και δεν κανει!!

εγω ειχα βαρυνη τοσο πολυ, δεν μπορουσα να περπατησω ουτε να κοιμηθω. μου πονουσαν τα πλευρα!! ασε που ειμουν 9 μηνες ξαπλα!!

τελικα γεννησα τη μια 2.480 και την αλλη 2680 και δεν μπηκαν ουτε μια μερα θερμοκιτιδα!! ειμασταν τυχερες!!

τωρα ειμαστε 3 μηνων και ειναι και οι δυο "μπουλουκιτσες"

Τα δίδυμα στις 38 εβδομάδες. Με καισαρική, αλλά και φυσιολογικά είχε ήδη ξεκινήσει ο τοκετός με έντονες συσπάσεις. Άρα, εκεί ήταν και η "ώρα τους".

Δεν μπήκαν θερμοκοιτίδα.

Γεννήθηκαν 2550 και 2870.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Η δίδυμη κύηση θεωρείτε τελειόμηνη στις 38 βδομάδες, από ότι ξέρω.

Γέννησα 38 + 3 ημέρες, παρότι παρακάλαγα να τα πάρει νωρίτερα.

Είχα πρηστεί (απίστευτα όμως...), δεν μπορούσα να κουνηθώ, να κοιμηθώ, να φάω, τιποτα....

Γεννήθηκαν 2950 και 2750!!!!

Και ..ξαλάφρωσα. Γιατί άραγε????:lol::lol:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Κοριτσια, πρωτου κλεισω τον υπολογιστη, να σας ευχαριστησω για την αμεσα ανταποκριση σας!!!

Νομιζω οτι υπαρχει ενα ραδιο-αρβυλα για την καταλληλοτερη εβδομαδα τοκετου στη διδυμη κυηση και καλο ειναι καποια εγκυμονουσα σε διδυμα και που αναρωτιεται για το χρονο του τοκετου, να βρισκει στα γρηγορα μια απαντηση!

Να ειστε καλα που απαντησατε και οσες θα απαντησουν ακομα! :)

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

• 4 months later...

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 32ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ +2 ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΔΥΔΗΜΑ ΜΟΝΟΧΩΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΕΙΜΕ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :roll:

Διαφημίσεις

Γιατι οχι Παπαγεωργείου. Ειναι πιο καθαρο και καινουργιο. Οι γιατροι ειναι το ιδιο θα ελεγα αλλα το περιβαλλον καλυτερο. Εγω γεννησα εκει χωρις δικο μου γιατρο αλλα πηγενα καθε μηνα για παρακολουθηση. Χρειαστηκαμε και μοναδα εντατικης νεογνων και ηταν παρα πολυ καλα.

Επειδει ειμε απο επαρχια δεν εχω παει σε κανενα για εξεταση και αυτο με ανχωνη πιο πολυ φοβαμε μηπως πας εκει η στο ενα η στο αλλο και δεν αναλαμβανουν

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια! Είμαι καινούρια στο forum.. Είμαι 31 ετών και διανύω τον 3ο μήνα της πρώτης μου εγκυμοσύνης (δίδυμη κύηση) και θέλω πάρα πολύ να μοιραστώ τις σκέψεις και την αγωνία μου μαζί σας..

Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερή που έμεινα τόσο γρήγορα έγκυος (τον πρώτο μήνα προσπαθειών) και που ο Θεός μας έδωσε την ευκαιρία να μεγαλώσω μέσα μου 2 ψυχούλες!

Εδώ και 6 χρόνια γνωρίζω ότι έχω δίκερη μήτρα! Ο γιατρός που με παρακολουθούσε τότε, μου είπε στην ψύχρα, ότι θα έχω 2-3 αποβολές μέχρι να μπορέσω να κάνω παιδί.. Είχα τρελαθεί! Από τότε άλλαξα άλλους 2 γιατρούς και ξέρω πια, ότι δεν είναι μεν κάτι τόσο σπάνιο αυτό που έχω, αλλά σίγουρα θέλει αρκετή προσοχή. Ο γιατρός που πηγαίνω τώρα και που είμαι πολύ ευχαριστημένη, μου έχει πει ότι έχω αυξημένες πιθανότητες για αποβολές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχω σίγουρα.. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, το θέμα "αποβολή" γυρόφερνε στο μυαλό μου.. Μέχρι που πλησίαζε ο καιρός να ξεκινήσουμε προσπάθειες για παιδάκι. Έκανα άσχημες σκέψεις.. Του τύπου .. "δηλαδή εγώ θα μένω έγκυος και δε θα μπορώ καν να χαρώ γι'αυτό γιατί μπορεί να αποβάλλω;"..

Στις 23/1 μάθαμε ότι είμαι έγκυος! Η χοριακή μου για 3 μέρες καθυστέρηση, ήταν 890,46 μονάδες. Είχαμε πολύ αγωνία μέχρι να πάμε στο γιατρό και να μας πει ότι όλα εξελίσσονται φυσιολογικά! 9/2 ήταν το πρωτο μου ραντεβού! Και όχι απλά ήταν όλα καλά αλλά είναι 2 τα μωράκια! :)) Δεδομένης της δίκερης μήτρας και της δίδυμης πια κύησης, ο γιατρός προβληματίστηκε λιγάκι.. Σαν να ανεβάσαμε κι άλλο το βαθμό επικυνδυνότητας της εγκυμοσύνης μου.. Δεν ήθελε να μας αγχώσει, οπότε μας είπε, βλέποντας και κάνοντας! Η χαρά μας όμως ήταν τόσο μεγάλη, που δεν ήθελα να την επισκιάσω με άσχημες σκέψεις..

Από την αρχή κι όλας της εγκυμοσύνης μου, έχω πολύ έντονη υπνηλία το πρωί, αιμμοραίδες (είναι ένα μαρτύριο το να πάω τουαλέτα), αναγούλες και εμετούς από τα μέσα της 6ης εβδομάδας, και δυσκολία στο να σταθώ όρθια για αρκετή ώρα. Αισθανόμουν απότομη κούραση. Μπορώ να πω ότι από την αρχή πρόσεχα πολύ, όλα αυτά που πρέπει να προσέχει μια εγκυμονούσα. Στις 19/2 (Κυριακή) είχα μια έντονη αιμμοραγία (ευτυχώς χωρίς να πονάω). Για 5 λεπτά δε σταμάταγε.. Κι όταν φύγαν και 2 μεγάλα κομμάτια, ήμουν σίγουρη πια ότι τα είχα χάσει και τα δύο.. Ο γιατρός μου ήταν εκτός Αθηνών.. Εμείς είμαστε επαρχία.. Οπότε δεν ξέραμε τι να κάνουμε! Ευτυχώς βρήκαμε (εδώ κοντά) στο ιατρείο του το γιατρό που λίγες μέρες πριν μου είχε γράψει τις εξετάσεις μου μέσω ΕΟΠΠΥ. Όταν πήγαμε, ήμουν σίγουρη ότι δε θα βλέπαμε τίποτα.. Τελικά τα μωράκια μας όχι μόνο ήταν εκεί, αλλά ήταν και 5 μέρες μεγαλύτερα απότι θα'πρεπε, όπως είναι ακόμη! :) Η αποκόλληση όμως ήταν μεγάλη και το αιμάτωμα που δημιουργήθηκε, επίσης! Είμαι ξάπλα από τότε και σηκώνομαι μόνο για τουαλέτα. Ξεκίνησα αμέσως τα utrogestan των 200, και μου αύξησε και τη δόση στο φυλλικό οξύ. Τα πρώτα όμως μου κάναν τα έντερα φιόγκο! Αισθάνομαι ότι με πειράζουν πολύ!

Μου είπαν ότι θα έχω αίμα για αρκετές μέρες ακόμη, αλλά ευτυχώς ήταν σκούρο και όχι καθαρό. Το μαρτύριο, ειδικά τις πρώτες μέρες, ήταν ότι όποτε πήγαινα να αφοδεύσω.. Με το ζόρι της αιμμοραίδας, κάθε φορά έβγαινε πάλι αίμα κι απ'τον κόλπο μου.. Περιττό να σας πω, ότι 3 βδομάδες μετά, κι έχω πάθει ψύχωση.. Φοβάμαι τόσο μη δω αίμα κάθε φορά που πάω τουαλέτα.. :( Ο δικός μου γιατρός μιας και δε μεσολάβησε κάτι από την αποκόλληση(ήμασταν σε επικοινωνία), με είδε στο προγραμματισμένο μας ραντεβού την 1η Μαρτίου! Τα μικράκια μας ήταν μια χαρά, αλλά το αιμάτωμα ακάθεκτο και σε κάποιο βαθμό είχε μπει κι ανάμεσα στα έμβρυα..

:( Μου επιβεβαίωσε κι αυτός ότι ήταν μεγάλη η αποκόλληση και θέλει πολύ προσοχή! Δε μας έκρυψε ότι ανυσηχεί, δεδομένου ότι είναι δίδυμη η κύηση και δεδομένου και του ιστορικού μου.. Ευτυχώς η μήτρα μου φαίνεται να εξελίσσεται μέσα σε φυσιολογικά επίπεδα!!! Συνεχίζω να παίρνω προγεστερόνη, των 100 3 τη μέρα (για να μη με πειράζει τόσο) και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι ΞΑΠΛΑ!!! Στενοχωρήθηκα πολύ εκεινη τη μέρα.. Πίστευα ότι μετά από 10 μέρες στο κρεβάτι, θα είχε υποχωρήσει κάπως το αιμάτωμα.. :( Το καλό είναι ότι όσο μεγαλώνουν τα μωράκια, θα το "σπρώχνουν" και θα περιορίζεται.. Τώρα θα τα ξαναδούμε σε κανα δεκαήμερο για την αυχενική διαφάνεια.. Ανυπομονώ να πάνε όλα καλά και να δούμε το αιμάτωμα, αν όχι να λέιπει, τουλάχιστον πιο μικρό!!!!

Μερικές φορές αισθάνομαι την κλεισούρα μες το σπίτι, να με πνίγει! Κάνω υπομονή, και δεν έχω πρόβλημα να μείνω ξάπλα όοοσο χρειαστεί, αλλά είναι λογικό νομίζω να μπαφιάζω μερικές φορές..

Φοβάμαι πολύ για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης μου.. :( Μερικές φορές μου φαίνεται βουνό το υπόλοιπο διάστημα.. Είναι ελάχιστες οι φορές που ασθάνομαι εντελώς καλά (χωρίς αναγούλες κλπ). Προχθές ξεκίνησαν και καούρες!

Θέλω τόσο πολύ να εξελιχθεί καλά! Θέλω πάρα πολύ να χαρώ την εγκυμοσύνη μου!! Να κάνω όνειρα και θετικές σκέψεις.. Να μπορώ να περπατήσω λιγάκι έξω.. Απ'τη μια η μήτρα μου κι απ'την άλλη το αιμάτωμα και η επικινδυνότητα μιας δίδυμης κύησης.. Μέχρι στιγμής, δε μπορώ να μπω στο κλίμα..

:( Δυσκολεύομαι να κάνω όνειρα για μετά, γιατί φοβάμαι ότι κάτι θα γίνει και θα απογοητευτώ πολύ..

Δε μπορώ να συγκεντρωθώ να διαβάσω και κανά βιβλίο να περνάει λίγο η ώρα μου.. Έχω κλειστεί αρκετά, γενικότερα!

Με συγχωρείτε αν σας ζάλισα.. Απλά, τη χαρά της εγκυμοσύνης μου, διαδέχθηκαν πολύ γρήγορα, ανασφάλειες και φόβοι..

Ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που βιώνει κάτι τέτοιο! Και ξέρω ότι υπάρχουν σαφώς χειρότερες καταστάσεις! Εγώ απλά ακολουθώ πιστά τις συμβουλές του γιατρού μου και περιμένω..

Θέλω τόσο πολύ να πάρω δυνάμεις μέσα από τις δικές σας εμπειρίες! Θα χαρώ πολύ να διαβάσω σύντομα σχόλιά σας!

Καλή σας μέρα κορίτσια!!!

Καλησπέρα κορίτσια! Είμαι καινούρια στο forum.. Είμαι 31 ετών και διανύω τον 3ο μήνα της πρώτης μου εγκυμοσύνης (δίδυμη κύηση) και θέλω πάρα πολύ να μοιραστώ τις σκέψεις και την αγωνία μου μαζί σας..

Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερή που έμεινα τόσο γρήγορα έγκυος (τον πρώτο μήνα προσπαθειών) και που ο Θεός μας έδωσε την ευκαιρία να μεγαλώσω μέσα μου 2 ψυχούλες!

Εδώ και 6 χρόνια γνωρίζω ότι έχω δίκερη μήτρα! Ο γιατρός που με παρακολουθούσε τότε, μου είπε στην ψύχρα, ότι θα έχω 2-3 αποβολές μέχρι να μπορέσω να κάνω παιδί.. Είχα τρελαθεί! Από τότε άλλαξα άλλους 2 γιατρούς και ξέρω πια, ότι δεν είναι μεν κάτι τόσο σπάνιο αυτό που έχω, αλλά σίγουρα θέλει αρκετή προσοχή. Ο γιατρός που πηγαίνω τώρα και που είμαι πολύ ευχαριστημένη, μου έχει πει ότι έχω αυξημένες πιθανότητες για αποβολές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχω σίγουρα.. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, το θέμα "αποβολή" γυρόφερνε στο μυαλό μου.. Μέχρι που πλησίαζε ο καιρός να ξεκινήσουμε προσπάθειες για παιδάκι. Έκανα άσχημες σκέψεις.. Του τύπου .. "δηλαδή εγώ θα μένω έγκυος και δε θα μπορώ καν να χαρώ γι'αυτό γιατί μπορεί να αποβάλλω;"..

Στις 23/1 μάθαμε ότι είμαι έγκυος! Η χοριακή μου για 3 μέρες καθυστέρηση, ήταν 890,46 μονάδες. Είχαμε πολύ αγωνία μέχρι να πάμε στο γιατρό και να μας πει ότι όλα εξελίσσονται φυσιολογικά! 9/2 ήταν το πρωτο μου ραντεβού! Και όχι απλά ήταν όλα καλά αλλά είναι 2 τα μωράκια! :)) Δεδομένης της δίκερης μήτρας και της δίδυμης πια κύησης, ο γιατρός προβληματίστηκε λιγάκι.. Σαν να ανεβάσαμε κι άλλο το βαθμό επικυνδυνότητας της εγκυμοσύνης μου.. Δεν ήθελε να μας αγχώσει, οπότε μας είπε, βλέποντας και κάνοντας! Η χαρά μας όμως ήταν τόσο μεγάλη, που δεν ήθελα να την επισκιάσω με άσχημες σκέψεις..

Από την αρχή κι όλας της εγκυμοσύνης μου, έχω πολύ έντονη υπνηλία το πρωί, αιμμοραίδες (είναι ένα μαρτύριο το να πάω τουαλέτα), αναγούλες και εμετούς από τα μέσα της 6ης εβδομάδας, και δυσκολία στο να σταθώ όρθια για αρκετή ώρα. Αισθανόμουν απότομη κούραση. Μπορώ να πω ότι από την αρχή πρόσεχα πολύ, όλα αυτά που πρέπει να προσέχει μια εγκυμονούσα. Στις 19/2 (Κυριακή) είχα μια έντονη αιμμοραγία (ευτυχώς χωρίς να πονάω). Για 5 λεπτά δε σταμάταγε.. Κι όταν φύγαν και 2 μεγάλα κομμάτια, ήμουν σίγουρη πια ότι τα είχα χάσει και τα δύο.. Ο γιατρός μου ήταν εκτός Αθηνών.. Εμείς είμαστε επαρχία.. Οπότε δεν ξέραμε τι να κάνουμε! Ευτυχώς βρήκαμε (εδώ κοντά) στο ιατρείο του το γιατρό που λίγες μέρες πριν μου είχε γράψει τις εξετάσεις μου μέσω ΕΟΠΠΥ. Όταν πήγαμε, ήμουν σίγουρη ότι δε θα βλέπαμε τίποτα.. Τελικά τα μωράκια μας όχι μόνο ήταν εκεί, αλλά ήταν και 5 μέρες μεγαλύτερα απότι θα'πρεπε, όπως είναι ακόμη! :) Η αποκόλληση όμως ήταν μεγάλη και το αιμάτωμα που δημιουργήθηκε, επίσης! Είμαι ξάπλα από τότε και σηκώνομαι μόνο για τουαλέτα. Ξεκίνησα αμέσως τα utrogestan των 200, και μου αύξησε και τη δόση στο φυλλικό οξύ. Τα πρώτα όμως μου κάναν τα έντερα φιόγκο! Αισθάνομαι ότι με πειράζουν πολύ!

Μου είπαν ότι θα έχω αίμα για αρκετές μέρες ακόμη, αλλά ευτυχώς ήταν σκούρο και όχι καθαρό. Το μαρτύριο, ειδικά τις πρώτες μέρες, ήταν ότι όποτε πήγαινα να αφοδεύσω.. Με το ζόρι της αιμμοραίδας, κάθε φορά έβγαινε πάλι αίμα κι απ'τον κόλπο μου.. Περιττό να σας πω, ότι 3 βδομάδες μετά, κι έχω πάθει ψύχωση.. Φοβάμαι τόσο μη δω αίμα κάθε φορά που πάω τουαλέτα.. :( Ο δικός μου γιατρός μιας και δε μεσολάβησε κάτι από την αποκόλληση(ήμασταν σε επικοινωνία), με είδε στο προγραμματισμένο μας ραντεβού την 1η Μαρτίου! Τα μικράκια μας ήταν μια χαρά, αλλά το αιμάτωμα ακάθεκτο και σε κάποιο βαθμό είχε μπει κι ανάμεσα στα έμβρυα..

:( Μου επιβεβαίωσε κι αυτός ότι ήταν μεγάλη η αποκόλληση και θέλει πολύ προσοχή! Δε μας έκρυψε ότι ανυσηχεί, δεδομένου ότι είναι δίδυμη η κύηση και δεδομένου και του ιστορικού μου.. Ευτυχώς η μήτρα μου φαίνεται να εξελίσσεται μέσα σε φυσιολογικά επίπεδα!!! Συνεχίζω να παίρνω προγεστερόνη, των 100 3 τη μέρα (για να μη με πειράζει τόσο) και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι ΞΑΠΛΑ!!! Στενοχωρήθηκα πολύ εκεινη τη μέρα.. Πίστευα ότι μετά από 10 μέρες στο κρεβάτι, θα είχε υποχωρήσει κάπως το αιμάτωμα.. :( Το καλό είναι ότι όσο μεγαλώνουν τα μωράκια, θα το "σπρώχνουν" και θα περιορίζεται.. Τώρα θα τα ξαναδούμε σε κανα δεκαήμερο για την αυχενική διαφάνεια.. Ανυπομονώ να πάνε όλα καλά και να δούμε το αιμάτωμα, αν όχι να λέιπει, τουλάχιστον πιο μικρό!!!!

Μερικές φορές αισθάνομαι την κλεισούρα μες το σπίτι, να με πνίγει! Κάνω υπομονή, και δεν έχω πρόβλημα να μείνω ξάπλα όοοσο χρειαστεί, αλλά είναι λογικό νομίζω να μπαφιάζω μερικές φορές..

Φοβάμαι πολύ για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης μου.. :( Μερικές φορές μου φαίνεται βουνό το υπόλοιπο διάστημα.. Είναι ελάχιστες οι φορές που ασθάνομαι εντελώς καλά (χωρίς αναγούλες κλπ). Προχθές ξεκίνησαν και καούρες!

Θέλω τόσο πολύ να εξελιχθεί καλά! Θέλω πάρα πολύ να χαρώ την εγκυμοσύνη μου!! Να κάνω όνειρα και θετικές σκέψεις.. Να μπορώ να περπατήσω λιγάκι έξω.. Απ'τη μια η μήτρα μου κι απ'την άλλη το αιμάτωμα και η επικινδυνότητα μιας δίδυμης κύησης.. Μέχρι στιγμής, δε μπορώ να μπω στο κλίμα..

:( Δυσκολεύομαι να κάνω όνειρα για μετά, γιατί φοβάμαι ότι κάτι θα γίνει και θα απογοητευτώ πολύ..

Δε μπορώ να συγκεντρωθώ να διαβάσω και κανά βιβλίο να περνάει λίγο η ώρα μου.. Έχω κλειστεί αρκετά, γενικότερα!

Με συγχωρείτε αν σας ζάλισα.. Απλά, τη χαρά της εγκυμοσύνης μου, διαδέχθηκαν πολύ γρήγορα, ανασφάλειες και φόβοι..

Ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που βιώνει κάτι τέτοιο! Και ξέρω ότι υπάρχουν σαφώς χειρότερες καταστάσεις! Εγώ απλά ακολουθώ πιστά τις συμβουλές του γιατρού μου και περιμένω..

Θέλω τόσο πολύ να πάρω δυνάμεις μέσα από τις δικές σας εμπειρίες! Θα χαρώ πολύ να διαβάσω σύντομα σχόλιά σας!

Καλή σας μέρα κορίτσια!!![/quote

Μανταλένια καλημέρα.

Δεν ξέρεις πόσο χάρηκα που βρήκα μία κοπέλα τόσο κοντά στα δικά μου δεδομένα! Τι εννοώ? Και εγώ είμαι έγκυος με δίδυμα στον 4 μήνα, με δίκερη μήτρα!

Δυστυχώς πέρασα λίγα ζόρια μέχρι να μείνω έγκυος καθώς στην αρχή με απογοήτευσε εντελώς ο γυναικολόγος που είχα 15 χρόνια (!) ότι με αυτή την μήτρα απέκλειε την εγκυμοσύνη και ίσως μόνο με εξωσωματική.:( Τελικά βρήκα ένα φοβερό γιατρό, πολύ αισιόδοξο και θετικό, με τον οποίο δοκιμάσαμε εξωσωματική, πέτυχε με την πρώτη και τώρα περιμένω τα διδυμάκια μου (αγόρι και κορίτσι) με αγωνία!!:)

Εκανα περίδεση πριν 1 μήνα για περισσότερη ασφάλεια και δόξα το Θεώ, όλα πάνε καλά. Δε σου κρύβω βέβαια την αγωνία για την έκβαση της εγκυμοσύνης μου και το άγχος μήπως προκύψει κάτι άσχημο. Τουλάχιστον έχω πολλή καλή εγκυμοσύνη, χωρίς ανακατώματα και δυσκολίες και πολύ καλή διάθεση και ψυχολογία.

Μακάρι να μας πάνε καλά τα πράγματα μέχρι το τέλος και για τους δυό μας!

Η ζωή είναι σκληρή:mad:, αλλά εγώ σκληρότερη;)!

Ειχα μια παρόμοια εμπειρία με πολύ καλό τέλος!

Μετά από ενα πονεμένο ιστορικό έμεινα έγκυος με δίδυμα. Το πρώτο τρίμηνο είχα μια ελαφριά αιμοραγία και επαιρνα utrogestan - υπόθετα.

Στο τέλος ακριβώς του πρώτου τριμήνου και εκεί που νόμιζα ότι τελίωσαν τα βάσανα μου είχα μια φοβερή αιμοραγία που δεν έλεγε να σταματήσει... Τρέξαμε στην κλινική, ο γιατρός να κάνει υπέρηχο και να λέει ότι τα παιδιά είναι μια χαρά - δεν είχα αποκόλληση - μόνο κάποια αγγεία...

Με κρατήσαν ένα βράδυ και μετά πήγα σπίτι. Πέρασαν 2-3 βδομάδες για να σταματήσει εντελώς το αίμα. Μου έδωσαν κάτι ενέσεις να βάζω κάθε βδομάδα - μου είπαν ότι τα utrogestan δεν κανουν τίποτα μετά τους 3 μήνες.

Την υπόλοιπη εγκυμοσύνη την έβγαλα από πολυθρόνα σε καρέκλα (δούλευα αλλά από το σπίτι) στον καναπέ στο κρεβάτι, δεν οδηγούσα, δεν περπατούσα, δεν σήκωνα τίποτα πάνω από 3 κιλά, θαλασσα πήγα ελάχιστα μόνο στην σκιά και ξαπλώστρα. Ο γιατρός μου είχε πει ότι πρέπει ναι να προσέχω αλλά δεν χρειάζεται να ξαπλώνω. Εγώ δεν το διακυνδίνευα και ίσως είμουν υπερβολίκή αλλά μου βγήκε σε καλό. Τα μωράκια μου φθάσανε τις 36 βδομάδες, γεννηθήκαν με καλό βάρος και δεν είχαν κανένα σοβαρό πρόβλημα. Τώρα είναι 5 χρονών και μεσα στην τρελλή χαρά.

Λοιπόν το ψυχολογικό κομάτι είναι πολύ σημαντικό - βρες όση στήριξη μπορείς, όποιος έχει αρνητική επίπτώση να τον αποκόψεις.

Εγώ φοβόμουν αλλά δεν άφηνα τον εαυτό μου να κατρακυλήσει. Προσπαθούσα να είμαι αισιόδοξη -ένα είδος αυθυποβολής αν θέλεις ότι όλα θα πάνε καλά. Βοηθάει να χαλαρώνεις, να κλείνεις τα μάτια σου και να φαντάζεσαι ότι έχεις τα μωράκια σου αγκαλιά. Αυτό έκανα όταν άρχισα να ανησυχώ για κάτι. Επίσης να έχεις κάποιον να μιλάς, αλλά κάποιον που να σε βοηθάει ψυχολογικά.

Καλό κουράγιο και σου εύχομαι όλα να πάνε καλά

• 3 εβδομάδες μετά...

Μανταλενια καλημερα

κι εγω ημουν δυσκολη περιπτωση. εχω μονοκερη μητρα και εμεινα εγκυος με την 1η σπερματεγχυση, αλλα σε τριδυμα. εκανα μειωση στο ενα, μετα περιδεση μητρας κ τελικα γεννησα 2 υγιεστατα κοριτσακια στις 34w 1d. εμειναν θερμοκοιτιδα 3 μερες κ αλλες 2 μερες σε κρεβατακι. μετα σπιτακι. γεννηθηκαν 1930 κ 1900γρ. τωρα ειναι 23 μηνων κ ειναι 2 υπεροχα παιδακια που συνεχως αγκαλιαζονται κ φιλιουνται, κ ποτε ποτε τραβανε μαλλια κ γρατζουνιζονται.

θα πανε ολα καλα :-) θα το δεις

τα γεννησα με καισαρικη, το ηξερα απο την αρχη, αλλα δεν εφτασα τις 36 - 37 εβδ. που ηταν ο στοχος (δεν αφηνουν στα διδυμα παραπανω, ετσι μου ειπε ο γυναικολογος-εμβρυολογος μου)

εσπασαν τα νερα κ μπηκα εσπευσμενα για καισαρικη. ευτυχως ειχα προλαβει κ τα ειχα ολα ετοιμα, καθως φοβομουν απο πολυ νωριτερα μηπως γεννησω.

8I4zp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια!

Χρόνια πολλά!!! Χριστός Ανέστη!!! Να'μαστε όλες καλά, να χαιρόμαστε τις εγκυμοσύνες μας (όσες περιμένουμε μωράκια), κι εσείς τα παιδάκια σας! Ομολογώ, ότι επειδή είμαι καινούρια στο forum, νόμιζα ότι αν μου απαντούσε κάποια, θα μου ερχόταν μαιλ που θα με ενημέρωνε.. :? Κι ετσι δεν είχα καταλάβει ότι είχα μηνύματα.. Τώρα μόλις διάβασα τα μηνύματά σας.. Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράστασή σας! Φαντάζομαι roza, με τη μονόκερη μήτρα θα σου τα είχαν πει ακόμη πιο δύσκολα απο'μένα..

Εγώ έχω μπει στον 4ο πια! Είμαι ακόμη ξάπλα, αλλά πολύ πολύ καλύτερα! Σηκώνομαι σιγά σιγα, αλλά δε θέλω να υπερβάλλω! Η αλήθεια είναι ότι κουράζομαι πολύ εύκολα και το να μείνω όρθια παραπάνω απόσο αντέχω, με εξαντλεί! Η ψυχολογία μου έχει αλλάξει από τότε που είχα γράψει το μήνυμα.. Είμαι καλά και τώρα που άρχισα να φουσκώνω, αρχίζω να συνειδητοποιώ σιγά σιγα τι γίνεται!! :P Την Πέμπτη θα πάμε να τα δούμε και ανυπομονώ!!! Τα μωράκια μας μάλλον είναι αγόρια και τα δύο!!! :P

Κάναμε και την αυχενική πριν 3 βδομάδες, η οποία ήταν εξαιρετική όπως είπε η γιατρός! Δυστυχώς όμως το papp-a και η χοριακή μας βγάλαν 1:38 για το 1 και 1:43 για το άλλο, για σύνδρομο down.. Περιττό να σας πω, ότι πάνω που είχα αναθαρύσει λιγάκι, έγινα κουρέλι.. Περάσαμε μια βδομάδα απίστευτα εξαντλητική ψυχολογικά και τελικά ανούσια!! Αποφασίσαμε να μην κάνουμε λήψη τροφαβλάστης γιατί το να τα χάσουμε στην εξέταση μας φαίνεται πιο πιθανό από το να έχουν κάτι! Κάνουμε το σταυρό μας και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά!!! Αλήθεια, σε σας πώς ήταν αυτές οι τιμές; Οι γιατροί από τη μια παραδέχονται ότι στις δίδυμες κυήσεις τα αποτελέσματα συτής της εξέτασης δεν είναι αξιόπιστα, αλλά από την άλλη δεν παίρνουν το ρίσκο να σου πουν να μην κάνεις την εξέταση.. Anyway.. Πολύ μεγάλο θέμα! Απλά, προστέθηκε άλλος ένας παράγοντας ανησυχίας στην κύηση.. :-( Μακάρι να πάνε όλα καλά και να κρατήσουμε τα μωράκια μας στην αγκαλιά μας υγιή!!! Σκέφτομαι θετικά και έχω καλή διάθεση, γιατί αν δεν είμαι εγώ καλά, δε θα είναι όυτε εκείνα!

Χρόνια πολλά και πάλι! Εύχομαι να είστε καλά και να χαίρεστε τα παιδάκια σας!!! Καλό βράδυ!

Καλησπέρα κορίτσια!

Χρόνια πολλά!!! Χριστός Ανέστη!!! Να'μαστε όλες καλά, να χαιρόμαστε τις εγκυμοσύνες μας (όσες περιμένουμε μωράκια), κι εσείς τα παιδάκια σας! Ομολογώ, ότι επειδή είμαι καινούρια στο forum, νόμιζα ότι αν μου απαντούσε κάποια, θα μου ερχόταν μαιλ που θα με ενημέρωνε.. :? Κι ετσι δεν είχα καταλάβει ότι είχα μηνύματα.. Τώρα μόλις διάβασα τα μηνύματά σας.. Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράστασή σας! Φαντάζομαι roza, με τη μονόκερη μήτρα θα σου τα είχαν πει ακόμη πιο δύσκολα απο'μένα..

Εγώ έχω μπει στον 4ο πια! Είμαι ακόμη ξάπλα, αλλά πολύ πολύ καλύτερα! Σηκώνομαι σιγά σιγα, αλλά δε θέλω να υπερβάλλω! Η αλήθεια είναι ότι κουράζομαι πολύ εύκολα και το να μείνω όρθια παραπάνω απόσο αντέχω, με εξαντλεί! Η ψυχολογία μου έχει αλλάξει από τότε που είχα γράψει το μήνυμα.. Είμαι καλά και τώρα που άρχισα να φουσκώνω, αρχίζω να συνειδητοποιώ σιγά σιγα τι γίνεται!! :P Την Πέμπτη θα πάμε να τα δούμε και ανυπομονώ!!! Τα μωράκια μας μάλλον είναι αγόρια και τα δύο!!! :P

Κάναμε και την αυχενική πριν 3 βδομάδες, η οποία ήταν εξαιρετική όπως είπε η γιατρός! Δυστυχώς όμως το papp-a και η χοριακή μας βγάλαν 1:38 για το 1 και 1:43 για το άλλο, για σύνδρομο down.. Περιττό να σας πω, ότι πάνω που είχα αναθαρύσει λιγάκι, έγινα κουρέλι.. Περάσαμε μια βδομάδα απίστευτα εξαντλητική ψυχολογικά και τελικά ανούσια!! Αποφασίσαμε να μην κάνουμε λήψη τροφαβλάστης γιατί το να τα χάσουμε στην εξέταση μας φαίνεται πιο πιθανό από το να έχουν κάτι! Κάνουμε το σταυρό μας και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά!!! Αλήθεια, σε σας πώς ήταν αυτές οι τιμές; Οι γιατροί από τη μια παραδέχονται ότι στις δίδυμες κυήσεις τα αποτελέσματα συτής της εξέτασης δεν είναι αξιόπιστα, αλλά από την άλλη δεν παίρνουν το ρίσκο να σου πουν να μην κάνεις την εξέταση.. Anyway.. Πολύ μεγάλο θέμα! Απλά, προστέθηκε άλλος ένας παράγοντας ανησυχίας στην κύηση.. :-( Μακάρι να πάνε όλα καλά και να κρατήσουμε τα μωράκια μας στην αγκαλιά μας υγιή!!! Σκέφτομαι θετικά και έχω καλή διάθεση, γιατί αν δεν είμαι εγώ καλά, δε θα είναι όυτε εκείνα!

Χρόνια πολλά και πάλι! Εύχομαι να είστε καλά και να χαίρεστε τα παιδάκια σας!!! Καλό βράδυ!

εγω δεν ειχα κανει αυτο το τεστ γιατι ειχα κανει τη μειωση εμβρυων οποτε ο,τι κ να εδειχνε θα ηταν λαθος. οι μονες εξετασεις που εκανα, εκτος των μηνιαιων υπερηχων, ηταν η αυχενικη (που ηταν πολυ καλη κ στα 3) και ο β-επιπεδου. ουτε αμνιοπαρακεντηση εκανα κ ηταν δικη μου επιλογη (συμφωνησε κ ο γιατρος μου), γιατι δεν ηθελα να τρυπηθει η μητρα μου για αλλη μια φορα κ ετσι να αυξησω τις πιθανοτητες αποβολης. κατα την μειωση η μητρα τρυπηθηκε αρκετες φορες γιατι δεν ηταν ευκολο ο γιατρος να φτασει το ενα εμβρυο που επρεπε, λογω της ιδιαιτερης ανατομιας :-(

Μανταλενια, ολα καλα θα πανε :P

βημα βημα κ ολα θα γινουν

μονο υπομονη κ ψυχραιμια

8I4zp2.png

Καλησπέρα Roza! Σε ευχαριστώ και πάλι για τη στήριξη!

Μέσα μου το ξέρω ότι θα πάνε όλα καλά! Αλλά, άντε να πειστεί μια έγκυος γυναίκα, ότι είναι δυνατό να μην αγχωθεί για οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της κύησης! :P

Σε ποιο μήνα είχατε κάνει τη μείωση;

Κι εγώ ξέρω από πριν (λόγω μήτρας) ότι θα γεννήσω με καισαρική! Ας φθάσει εκείνη η ώρα και δε με πειράζει καθόλου! Ας γίνει ό,τι χρειάζεται, για να είναι τα μωράκια μας καλά! Περιμένω πώς και πώς να τα ξαναδούμε μεθαύριο και προσεύχομαι να είναι καλά!!!

Εν τω μεταξύ, τι κόλλημα έχουνε φάει με την αριστερή πλευρά της κοιλιάς μου, δεν καταλαβαίνω.. :P Ή κάτω από τον αφαλό θα είναι ή αριστερά! Ξυπνάω το πρωί και τινάζει ένα αχλάδι μονόπατα στην κοιλιά μου! :P Μακάρι να έχουν χώρο στη μήτρα και απλά να κόβουν βόλτες, και να μην το κάνουν επειδή ζορίζονται.. Πότε άρχισες να τα νιώθεις; Κάτι μπουρμπουλήθρες έχω αισθανθεί μερικές φορές..

Γενικά, κάνω υπομονή και δεν αγχώνομαι πια! Έχω αρχίσει και καμαρώνω για την κοιλίτσα μου που φουσκώνει! :-D Περνάει τόσο γρήγορα ο καιρός.. Θέλουμε όσο τίποτα να κρατήσουμε στην αγκαλιά μας τα μωράκια μας και να είναι καλά!!!!

Καλό σου απόγευμα! Να τις χαίρεσαι τις κορούλες σου!!!!

Καλησπέρα Roza! Σε ευχαριστώ και πάλι για τη στήριξη!

Μέσα μου το ξέρω ότι θα πάνε όλα καλά! Αλλά, άντε να πειστεί μια έγκυος γυναίκα, ότι είναι δυνατό να μην αγχωθεί για οτιδήποτε κατά τη διάρκεια της κύησης! :P

Σε ποιο μήνα είχατε κάνει τη μείωση;

Κι εγώ ξέρω από πριν (λόγω μήτρας) ότι θα γεννήσω με καισαρική! Ας φθάσει εκείνη η ώρα και δε με πειράζει καθόλου! Ας γίνει ό,τι χρειάζεται, για να είναι τα μωράκια μας καλά! Περιμένω πώς και πώς να τα ξαναδούμε μεθαύριο και προσεύχομαι να είναι καλά!!!

Εν τω μεταξύ, τι κόλλημα έχουνε φάει με την αριστερή πλευρά της κοιλιάς μου, δεν καταλαβαίνω.. :P Ή κάτω από τον αφαλό θα είναι ή αριστερά! Ξυπνάω το πρωί και τινάζει ένα αχλάδι μονόπατα στην κοιλιά μου! :P Μακάρι να έχουν χώρο στη μήτρα και απλά να κόβουν βόλτες, και να μην το κάνουν επειδή ζορίζονται.. Πότε άρχισες να τα νιώθεις; Κάτι μπουρμπουλήθρες έχω αισθανθεί μερικές φορές..

Γενικά, κάνω υπομονή και δεν αγχώνομαι πια! Έχω αρχίσει και καμαρώνω για την κοιλίτσα μου που φουσκώνει! :-D Περνάει τόσο γρήγορα ο καιρός.. Θέλουμε όσο τίποτα να κρατήσουμε στην αγκαλιά μας τα μωράκια μας και να είναι καλά!!!!

Καλό σου απόγευμα! Να τις χαίρεσαι τις κορούλες σου!!!!

ΜΑΝΤΑΛΕΝΙΑ αν θες να λαμβανεις μηνυμα - ειδοποιηση για απαντηση, οπως κανω κι εγω, πηγαινε στην κορυφη της σελιδας, στα εργαλεια θεματων κι επελεξε να σου ερχεται mail.

εκανα τη μειωση αμεσως μετα την αυχενικη, για να επιλεξουμε απο την εικονα της υγειας τους. ευτυχως (κ δυστυχως) ηταν ολα πολυ καλα, οποτε η επιλογη εγινε απο την θεση κ το λιγοτερο βαρος. πολυ ψυχοφθορο αλλα αναγκαιο :-(

στην κοιλια μου ηταν στα δεξια και μαλιστα κεφαλακι με κεφαλακι, οποτε τα δεξια κοκκαλα του θωρακα μου υπεφεραν απο τον 6ο κ μετα. μην σε τρομαζω, σε μενα δεν υπηρχε χωρος να πανε αλλου κ τα κεφαλακια που ηταν μαζι με δυσκολευαν ακομα περισσοτερο. ηταν κ αναποδα απο την αρχη, οποτε η καισαρικη ηταν η μονη επιλογη κ το προτιμουσα, για να ειμαι ειλικρινης. οποιαδηποτε αλλη επιλογη εχει μεγαλο ρισκο, γιατι ακομα κ με το κεφαλι κατω να ειναι κ τα 2, οταν βγει το 1ο, το αλλο βρισκει χωρο κ μπορει να γυρισει την τελευταια στιγμη. με την καισαρικη εισαι ησυχη!

8I4zp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...