Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αντιμετώπιση άφθας σε παιδάκι 3 χρονών

Recommended Posts

Ο μικρός μου έχει βγάλει από χτες 2-3 άφθες στο στοματάκι του. Ξέρω ότι θα κάνουν τον κύκλο τους και θα φύγουν μα από χτες δεν τρώει τίποτα! Καμια΄συμβουλή-βοήθεια? Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Εγώ της βάζω ένα φάρμακο που υπήρχε και όταν ήμασταν εμείς παιδιά και σε 2 μέρες της φέυγουν.Έχει βγάλει μέσα στα χείλια της κανά 2-3 φορές.Το φάρμακο είναι το PYRALVEX.

evita, βγάζω πολύ συχνά άφθες και πρόσφατα ανακάλυψα (το γράφει και στο φυλλάδιο οδηγιών της αλοιφής) ότι η αλοιφή που χρησιμοποιούμε για τα ούλα των μωρών όταν βγάζουν δόντια, η Mundisal, είναι τέλεια. Ανακουφίζει πολύ και σώθηκα.

Πέραν αυτού, αν πρόκειται για στοματίτιδα, τότε χρησιμοποιούμε ένα gel που λέγεται Daktarin. Το βάζεις στο στόμα του παιδιού (1 κ.γ. περίπου) και του ζητάς (όσο αυτό είναι εφικτό) να το κρατήσει λιγο στο στόμα του.

Μου το είχε συστήσει ο παιδίατρος και για το μπεμπάκι μου, που είχε κάνει στοματίτιδα όταν ήταν 9 μηνών και για τον μεγάλο μου όταν ήταν 4 χρονών.;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Την mundisal την έχω στο σπίτι για την μικρή μου που βγάζει δοντάκια και ούτε την σκέφτηκα ότι κάνει και για τις άφθες! Την PYRALVEX την βρίσκω στο φαρμακείο?

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Την mundisal την έχω στο σπίτι για την μικρή μου που βγάζει δοντάκια και ούτε την σκέφτηκα ότι κάνει και για τις άφθες! Την PYRALVEX την βρίσκω στο φαρμακείο?

Την PYRALVEX την βρίσκεις στο φαρμακείο, δεν είμαι όμως σίγουρη ότι κάνει για παιδιά. Γιατί δεν ρωτάς με ένα τηλέφωνο τον παιδίατρό σου?

Διαφημίσεις

Ναι evita, το Pyralvex το βρίσκεις στο φαρμακείο. Εγώ πάντως, επειδή το χρησιμοποιούσα πριν ανακαλύψω τα άλλα, έχω να σου πώ ότι πονάει πολύ όταν το βάζεις επάνω στην άφθα και το παιδί θα δυσανασχετήσει πολύ. Άσε που δεν έκανε και κάτι μαγικό στην επούλωση.

Ναι evita, το Pyralvex το βρίσκεις στο φαρμακείο. Εγώ πάντως, επειδή το χρησιμοποιούσα πριν ανακαλύψω τα άλλα, έχω να σου πώ ότι πονάει πολύ όταν το βάζεις επάνω στην άφθα και το παιδί θα δυσανασχετήσει πολύ. Άσε που δεν έκανε και κάτι μαγικό στην επούλωση.

mom, έχεις τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου για τη χρήση του pyralvex στα παιδιά ? Το χρησιμοποιεί συχνά ο άντρας μου και λέει ότι κάνει θαύματα, αλλά η παιδίατρος δεν μου το έχει δώσει ποτέ, σε αντίθεση με το daktarin ή την άλλη αλοιφή για τα δόντια.

Η αλήθεια είναι πως τσούζει...γιατί έχω και ένα μπουκαλάκι για εμένα όταν βγάζω άφτρες.Πάντως εγώ θα δοκιμάσω την κρέμα για τα ούλα την επόμενη φορά!

mom, έχεις τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου για τη χρήση του pyralvex στα παιδιά ? Το χρησιμοποιεί συχνά ο άντρας μου και λέει ότι κάνει θαύματα, αλλά η παιδίατρος δεν μου το έχει δώσει ποτέ, σε αντίθεση με το daktarin ή την άλλη αλοιφή για τα δόντια.

youli, εγώ δεν πρότεινα το pyralvex για τα παιδιά. Μια άλλη κοπέλα το πρότεινε. Εγώ είπα για mundisal και daktarin. (εγώ απλά κατέθεσα την αποψη μου για το pyralvex απο τότε που το είχα χρησιμοποιήσει εγώ στον εαυτό μου, όχι στα παιδιά μου. Το γράφω στα προηγούμενο ποστ)

Διάβασε λίγο πιο πάνω.;)

youli, εγώ δεν πρότεινα το pyralvex για τα παιδιά. Μια άλλη κοπέλα το πρότεινε. Εγώ είπα για mundisal και daktarin. (εγώ απλά κατέθεσα την αποψη μου για το pyralvex απο τότε που το είχα χρησιμοποιήσει εγώ στον εαυτό μου, όχι στα παιδιά μου. Το γράφω στα προηγούμενο ποστ)

Διάβασε λίγο πιο πάνω.;)

οκ έχεις δίκιο, με συγχωρείς διάβασα μόνο το τελευταίο σου μήνυμα και θεώρησα ότι συμφωνείς με το pyralvex για τα παιδιά.

Διαφημίσεις

gia μεγαλους ξερω οτι η σοδα φαγητου κανει δουλεια τσουζει λιγο αλλα περναει γρηγορα δεν ετυχε να βαλω στον μικρο ακομα η mundisal εχει μια ουσια που ειναι επικυνδινη ασχετα που ακομα κυκλοφορει σε γερμανια πλεον δεν κυκλοφορει που ειναι δεν κανει για παιδια εγω χρησιμοποιω μια φυτικη εαν την βρω θα γραψω το ονομα της...

Βexident bebe. Αυτήν πρέπει να εννοεί η Μπουρμπουλήθρα. Είναι όντως πολύ καλή, αλλά όλες αυτές που είναι για οδοντοφυϊα, δεν ξέρω αν κάνουν κάτι στις άφθες. Βοηθάνε με τον πόνο, αλλά μήπως δεν κάνουν καλό κατά τ' άλλα; Εμάς ο γιατρός μας είχε πει πολύ συχνές πλύσεις με χαμομήλι για αντισηψία. Και υπομονή...

Κοριτσια επανηλθα να σας πω τι καναμε με τις αφθες...Η παιδιατρος που τον ειδε(ειχαμε παει για το εμβολιο της μπεμπας) ειπε αν καταφερω να του βαλω την pyralvex εστω μια φορα θα επουλωθει πολυ γρηγορα! Αλλα ποναει τρελα και για παιδακι 3 ετων ειναι βασανιστηριο...μου εδωσε μια κρεμα που δεν την εβελα τελικα(την εχω μεσα και θα σας πω αυριο ποια). Γιατι δεν την εβαλα¨? Ήρθε η μαμα μου(αχ αθανατη ελληνιδα μαναααα!!!!!!) που της ειχα πει φυσικα τι τραβαγα κι εγω και κυριως ο μικρος και μου εφερε μελανι. Ναι ναι μελανι(κυανουν του μεθυλενιου λεγεται επιστημονικα). Ηταν σε σκονη και προσθεσαμε νερο. Το βαλαμε 3 φορες ολο κι ολο και αλληλουια! ο μικρος βελτιωθηκε σημαντικα και αρχισε να τρωει...της το εδωσε μια φιλη της που εργαζεται σε μαγαζι με παραιατρικα ειδη. Ο μικρος το δεχτηκε πολυ καλα(το ειδεσαν παιχνιδι) και δεν ετσουζε καθολου! Το συστηνω ανεπιφυλακτα!!!:-D:grin::-D Μανουλα ευχαριστω και δημοσια!

α μπραβο!μελανι!αυτο θα σου ελεγα κ εγω!και μελι επισης!;)

εβγαχα συνεχεια μια περιοδο σε εξεταστικες κ περασα επισης μια επωδυνη στοματιτιδα μονο με μελανι και μελι....

• 7 months later...

Γεια σας κοριτσια. Δεν βρηκα θεμα με αφτρα για μικροτερα μπουμπουκια και αμαρτια λεω να ανοιγω αλλο θεμα οποτε εγραψα σε αυτο. Η μικρη εχει βγαλει στα χειλια τα επανω αλλα προς τα εξω κατι που μοιαζει ΤΡΑΓΙΚΑ με αφτρα. Αλλα δεν εχω ακουσει αφτρα να βγαινει ΕΞΩ απο το στομα πανω στα χειλια. Αυτα συνηθως ειναι επιχειλιος ερπης ετσι δεν ειναι? ή τα εχω μπερδεψει τελειως? Γινεται να εχει αφτρα στα χειλια απεξω και οχι μεσα στο στομα? Θα παμε και γιατρο το απογευμα για τσεκαπ θα το δει και θα μου πει, αλλα ειπα μηπως καμια σας ξερει........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Καλημερα ροκου μου!!(που χαθηκες εσυ;;);)

Εγω βγαζω συνεχεια..εβγαλε και η κορη μου και τοτε ψαχνοντας στο ιντερνετ ειδα οτι βγαινουν και στα χειλακια εξω.Δεν το ηξερα αλλα σιγουρα γινεται και αυτο!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Καλημερα ροκου μου!!(που χαθηκες εσυ;;);)

Εγω βγαζω συνεχεια..εβγαλε και η κορη μου και τοτε ψαχνοντας στο ιντερνετ ειδα οτι βγαινουν και στα χειλακια εξω.Δεν το ηξερα αλλα σιγουρα γινεται και αυτο!

Γεια σου Ρενα μου (ξενύχτης η δικιά σου) σε ευχαριστω πολυ πολύ. Με ειχε αγχωσει αυτο αλλα τελικα εχεις δικιο. Αφτρα ηταν τελικα. Εφυγε τελειως σημερα. Χαθηκα σε διαφορους ονειροκοσμους τι να κανω. Περναω απο τους ροκαδες σαν κομμητης και μετα εξαφανιζομαι παλι.....χεχε.....:rolleyes:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...