Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεταφορά ενσήμων από χώρα Ε.Ε. (Κύπρος)

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και όλες! Είμαι σύζυγος στρατιωτικού και προς το παρόν υπηρετεί στην Κύπρο όπου εργάζομαι κι εγώ στον ιδιωτικό τομέα. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να μεταφέρω τα ένσημα μου καθώς και αν αναγνωρίζονται έτσι ώστε να μπορέσω να πάρω επίδομα τοκετού όταν με το καλό έρθει εκείνη η ώρα (ξέρω ότι αρκεί να έχεις κάποιο αριθμό ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια από τον τοκετό). Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ή να με καθοδηγήσει πού μπορώ να απευθυνθώ, θα το εκτιμήσω ιδιαιτέρως.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

LQvip2.png

Διαφημίσεις

κι εγώ σύζηγος στρατιωτικού εδώ στην Λευκωσία, από ότι ξέρω θα χρειαστείς βεβαίωση εργοδότη και αντίγραφο ασφάλισης από τις κοινωνικές ασφαλήσεις που γράφει πόσο καιρό είσαι ασφαλισμένη. συνήθως αυτά ζητάν στον ΑΣΕΠ, άρα θεωρώ ότι θα τα θέλουν και στον ΟΑΕΔ. Από ότι ξέρω αναγνωρίζονται στην Ελλάδα, γιατί πολλές μετά όταν γυρίσουν μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας με την προϋπηρεσία που παίρνουν από εδώ! εγώ δεν δουλεύω λόγω του μικρούλη μου! ελπίζω να σε βοήθησα!

Παναγιώτης 4,5 χρονών

ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΠΑΦΟ Κ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΤΟ 2007 ΕΙΧΑ ΕΝΣΗΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ 6 ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2008 ΕΝΣΗΜΑ.

ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΕΔΩ ΠΗΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ..

ΠΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΕΤΟ,ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ,ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΟΥ...ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ.Κ ΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΗΓΟ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ..

Marh σε ευχαριστω, βεβαια και με βοηθησες, ειναι καλο φευγοντας να παρω αυτα τα χαρτια μαζι μου, καλου κακου και ο,τι γινει (ημουν στον ΟΑΕΔ τους πρωτουα μηνες που δεν δουλευα και δεν ξερω αν δικαιουμαι παλι, ειναι κατι που πρεπει να ξεκαθαρισω οταν γυρισω).

Giota μου, δεν ειμαι εγκυος καν ( θελουμε ομως ενα παιδακι και ειμαστε στην διαδικασια), φευγουμε τον Αυγουστο, οποτε ολες οι αποριες μου σχετιζονται με ΟΑΕΔ Ελλαδα.

Σας ευχαριστω πολυ και τις 2, καλα να περνατε αν και μακρια απο την πατριδα...:)

LQvip2.png

• 1 χρόνο μετά...

κοριτσια θελω τα φωτα σας...ενα φιλικο μου προσωπο εργαζοταν κοντα 1 χρονο στην κυπρο μετα εφυγε εδω για ελλαδε και μερικους μηνες δεν εργαζοταν αυτη την στιγμη εργαζεται κανονικα κ πριν λιγες μερες μου ειπε οτι ειναι εγκυος 6 εβδομαδων...θα ηθελα να ρωτησω εσας οποια εχει παρομοια περιπτωση μπορει να ασφαλισετει εδω με τα ενσημα κυπρου επειδη εχει μεγαλη πιθανοτητα αποβολης αποσο της ειπε ο γιατρος και πρεπει να προσεχει αν της συμβει κατι μην πληρωσει και το νοσοκομειο ειναι πολλα τα λεφτα για νοσηλεια...και επισεις αν μεταφερει τα ενσημα δικαιουτε απο εδω κανονικα ολα τα επιδοματα τοκετου αναρωτικη, 6μηνο????? αν ξερει καποια ας μου πει παρακαλω....

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...