Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Στις 7 που λες οτι τρωει, τι τρωει?

Εγω κοριτσια ελυσα το προβλημα υπνου του μου, εντοπισα αλλεργια στο γαλα και του εκοψα ολα τα γαλακτοκομικα!!!

υπεφερε το καημενο

Βασικά τρωει 3 γεύματα φαγητού. Το βράδυ τρώμε τραχανά, ή λαχανικά με γιουβαρλάκι (μοσχάρι), ή αστράκι και βάζουμε που και που και γραβιέρα. Με το φαγητό δεν εχουμε κανένα θέμα (αλλεργία ή να δυσανασχετεί σε κάποια γεύση). Άλλο είναι που φταίει...το ότι καλοέμαθε που ανταποκρίνομαι στο κλάμα του αμέσως.

Άλλωστε όταν εφαρμόσαμε κατά γράμμα τη μέθοδο και πέτυχε, τα ίδια ακριβώς έτρωγε, οπότε δεν τίθεται θέμα να επηρεάζει καπου το φαγητό.

Θηλάζετε? Του έκοψες γιαουρτάκι, τυρί κλπ. δηλαδή? Από βόλτες πώς πάτε? Θυμάμαι που και συ ήσουν κομμάτια σαν εμένα και δεν πολυβγαίνατε..το ίδιο και μεις, για να ετοιμαστούμε θέλουμε πόση ώρα, παίδεμα, είναι και η έλλειψη ύπνου που τεντώνει τα νεύρα..ευτυχώς τον βγάζουν οι γονείς μου και δεν χάνει τη βόλτα του ο κύριος! Τώρα πίνω καφέ για να αντέξω και ετοιμάζομαι να τον βγάλω εγώ..μαρτύριο. Μπράβο πάντως που τα καταφέρατε, θα ξεκουραστείς και σύ!

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Tsarli, από την ώρα που δεν μπορεί να υπάρξει εύκολα κοινή γραμμή με τον σύζυγο, θα πρότεινα είτε να του χαρίσεις ωτασπίδες για 3-4-5 μέρες είτε να εξετάσετε την πιθανότητα να κοιμηθεί αλλού για το διάστημα που χρειάζεται ώστε να έχετε και πάλι τα θετικά αποτελέσματα.

Από την ώρα που εσύ πιστεύεις στη μέθοδο και είσαι έτοιμη να την ακολουθήσεις, και επειδή εσύ τραβάς τα ζόρια της αυπνίας, δεν νομίζω ότι είναι η λύση η διαιώνιση αυτής της κατάστασης...

Ωτοασπίδες φοράει ήδη!! Αλλά ο μικρός έχει μια φωνή, άλλο πράμα! Δυστυχώς δενυπάρχει κάποιο μέρος για να πάει να κοιμηθεί για λίγες μέρες. Το πρωί συζητήσαμε την προοπτική να του κόβουμε σιγά σιγά ένα ένα ξύπνημα (να αρχίσω δηλαδή να μην τον θηλάζω στο πρώτο ξύπνημα, αλλά να τον ηρεμώ όπως λέει το βιβλίο -κρατώντας χρόνο-. Μόλις το συνηθίσει, να πάμε στο δεύτερο κλπ). Δεν ξέρω τί αποτέλεσμα θα έχουμε με τον τρόπο αυτό..και το θέμα είναι ότι έχει μάθει τώρα και πίνει αρκετό γάλα τη νύχτα, ενώ τη μέρα κάτι ψηλά, ενώ θα έπρεπε να γίνεται το αντίθετο.

sLvDp3.png

Τσαρλι εγω πιστευω οτι κατι τον ενοχλει.

Γιατι δε δινεις κρεας και δινεις τραχανα? τι προσφερει ο τραχανας?

Του'χεις κανει αιματολογικες?

Εγω του εκανα προσφατα στο παιδων αλλα θελω να του ξανακανω να δω πως παει απο τιμες σιδηρου, φεριττινης και αιματοκριτη κλπ.

Ειχα επισης υποψιαστει υπογλυκαιμιες, οτι ξυπνουσε γι αυτο το λογο.

Απλα αναφερω την εμπειρια μου, δε συγκρινω ουτε λεω οτι εχει ο δικος σου, δεν ξερω ουτε τι τρωει, ουτε τι ιστορικο εχετε κλπ

Ο αντρας σου ακουγεται λιγο εγωιστης και παρτακιας..... και ειναι λιγο αναισθητο απο μερους του να βριζει κι απο πανω οταν τραβας τετοιο ζορι.

Σε εχει λυπηθει η ψυχη μου τοσους μηνες

Βγαινουμε, παμε και σε παιδοτοπους, καμμια κουνια και τωρα θα τον γραψω σε playgroup

cpVWp3.png

Ωτοασπίδες φοράει ήδη!! Αλλά ο μικρός έχει μια φωνή, άλλο πράμα! Δυστυχώς δενυπάρχει κάποιο μέρος για να πάει να κοιμηθεί για λίγες μέρες. Το πρωί συζητήσαμε την προοπτική να του κόβουμε σιγά σιγά ένα ένα ξύπνημα (να αρχίσω δηλαδή να μην τον θηλάζω στο πρώτο ξύπνημα, αλλά να τον ηρεμώ όπως λέει το βιβλίο -κρατώντας χρόνο-. Μόλις το συνηθίσει, να πάμε στο δεύτερο κλπ). Δεν ξέρω τί αποτέλεσμα θα έχουμε με τον τρόπο αυτό..και το θέμα είναι ότι έχει μάθει τώρα και πίνει αρκετό γάλα τη νύχτα, ενώ τη μέρα κάτι ψηλά, ενώ θα έπρεπε να γίνεται το αντίθετο.

Κρίμα! Δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά ακόμη το φερμουάρ για το στόμα...

Να μετακομίσετε εσύ και το παιδί για 4-5 μέρες δεν μου φαίνεται καλό σενάριο...

Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να πειστεί ο μπαμπάς...

Να σε ρωτήσω: Εξακολουθεί να κοιμάται νωρίς ο μικρός;

Α, ρε κοριτσάκι κρίμα...

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία να του πεις του άντρα σου. Δηλαδή, προτιμάει να είσαι κομμάτια να μην μπορείς να κάνεις τίποτα όλη μέρα για να κοιμηθεί ανενόχλητος ένα βράδι...

Δεν καταλαβαίνω τη λογική. Και το παιδί ταλαιπωρείται κι εσύ και όλοι...

Τέλος πάντων καλό κουράγιο και ό,τι καταλαβαίνεις κάνε. Απλά μη πέσεις κάτω πρόσεξε...

jTosp2.png

Διαφημίσεις

Του βάζω και κοτόπουλο ή μοσχάρι (γιουβαρλάκι), και λαχανικά, και γραβιέρα και τραχανά, όλα μαζί, μια χαρά τα τρώει. Έχουμε κάνει εξετάσεις, είναι όλα οκ (σίδηρος κλπ). Το μόνο που τον ενοχλεί είναι τα δόντια. Αλλά πιο πολύ τον ενοχλεί όταν δεν ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του και ουρλιάζει.

Τον πήγα βόλτα με το καρότσι 11-1 (εννοείται χωρίς να σταματήσει το καρότσι να κάτσουμε κάπου, γιατί κλαίει). Ψόφησα και αυτός κοιμήθηκε σχεδόν 2 ώρες! Στο σπίτι δεν μου κοιμάται με τίποτα (άντε ένα τεταρτο μετά από πολύ κλάμα). Τώρα τον ξαναπήγε η μαμά μου μια βόλτα. Τί να κάνουμε, τουλάχιστον έτσι κοιμάται αρκετά.

sLvDp3.png

εγω το μονο που εχω να σου προτεινω ειναι να αποκτησετε ρουτινα, να γινονται συγκεκριμενα πραγματα συγκεκριμενες ωρες.

το εχουν αναγκη τα μικρακια αλλιως φρικαρουν

cpVWp3.png

Αχ Παναγία μου τι τραβάτε...το ζήσαμε 2-3 μέρες τώρα που ήταν κρυωμένη κ τη μέρα είχα τα απίστευτα νεύρα κ καθόλου όρεξη για βόλτες κ παιχνίδι. Πρέπει να συνεργαστεί ο άντρας σου οπωσδήποτε. Και ρε γαμώτο κρίμα να κοιμάται συνέχεια στις βόλτες, είναι μεγάλος πλέον, πρέπει να βλέπει πράγματα να αποκτάει ερεθίσματα κι όχι αμέσως να ξερένεται στο καρότσι.

Ρουτίνα έχουμε..στρατιωτική εκπαίδευση θα έλεγα! Κάθε μέρα το ίδιο πρόγραμμα, με την ίδια σειρά..

Ναι, είναι πολύ άσχημο να είμαστε έξω τόσες ώρες και αυτός να κοιμάται. Τον πηγαίνω και σε κάτο γειτονιές που έχει σκυλάκια, γατούλες, κούνιες, σχολεία, παιδάκια, θα ήταν ωραίο να ήταν ξύπνιος! Πραγματικά δε βλέπει άνθρωπο. Μόνο το απόγευμα που πάει βόλτα 3-5 (όχι όμως πάντα), κοιμάται 3-4 λες και έχει ρολόι και 4-5 το διασκεδάζει.

Θα σας πώ κάτι, αλλά μη γελάσετε. Για να καταλάβετε μέχρι πού μπορεί να φτάσει το μυαλό του ανθρώπου όταν αυτός είναι σε απόγνωση, σκέφτηκα μήπως θα μπορούσα να βρώ κάποια κυρία, να με βοηθήσει με τη μέθοδο τουλάχιστον τη μέρα, κάτι σαν τη νταντά αμέσου δράσεως που έδειχνε παλιά στο ΣΚΑΙ! Γιατί το βραδυνό κάποια στιγμή θα το λύσουμε, πού θα πάει? Και είναι πολύ θετικό ότι έχει μάθει και κοιμάται 8 το βράδυ με 7 το πρωί, ανεξάρτητα από τα ενδιάμεσα ξυπνήματα. Αλλά τη μέρα δεν την παλεύω, κλαίει (με ουρλιαχτό) για 1 ώρα για αν μου κοιμηθεί ένα τέταρτο. Ε, τί να το κάνω έτσι? Το θέμα είναι να μου κοιμάται ένα 2ωρο σερί στο κρεβάτι του και όχι στο καρότσι. Από το πολύ κλάμα και τις αποτυχημένες προσπάθειες, νιώθω ότι μου καίγονατι τα σωθικά, ότι βγάζω κάτι μέσα μου, σαν να αρρωσταίνω εσωτερικά..δεν μπορώ να το προσδιορίσω..ακούω τα ασταμάτητα ουρλιαχτά του και δεν αντέχω. Και όταν λέω δεν αντέχω δεν εννοώ ότι τον λυπάμαι και θέλω να μπώ στο δωμάτιό του και να τον πάρω αγκαλιά, δεν αντέχω άλλο το κλάμα του, κου τρυπάει τα αυτιά, το στομάχι, τα πάντα.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Ρουτίνα έχουμε..στρατιωτική εκπαίδευση θα έλεγα! Κάθε μέρα το ίδιο πρόγραμμα, με την ίδια σειρά..

Ναι, είναι πολύ άσχημο να είμαστε έξω τόσες ώρες και αυτός να κοιμάται. Τον πηγαίνω και σε κάτο γειτονιές που έχει σκυλάκια, γατούλες, κούνιες, σχολεία, παιδάκια, θα ήταν ωραίο να ήταν ξύπνιος! Πραγματικά δε βλέπει άνθρωπο. Μόνο το απόγευμα που πάει βόλτα 3-5 (όχι όμως πάντα), κοιμάται 3-4 λες και έχει ρολόι και 4-5 το διασκεδάζει.

Θα σας πώ κάτι, αλλά μη γελάσετε. Για να καταλάβετε μέχρι πού μπορεί να φτάσει το μυαλό του ανθρώπου όταν αυτός είναι σε απόγνωση, σκέφτηκα μήπως θα μπορούσα να βρώ κάποια κυρία, να με βοηθήσει με τη μέθοδο τουλάχιστον τη μέρα, κάτι σαν τη νταντά αμέσου δράσεως που έδειχνε παλιά στο ΣΚΑΙ! Γιατί το βραδυνό κάποια στιγμή θα το λύσουμε, πού θα πάει? Και είναι πολύ θετικό ότι έχει μάθει και κοιμάται 8 το βράδυ με 7 το πρωί, ανεξάρτητα από τα ενδιάμεσα ξυπνήματα. Αλλά τη μέρα δεν την παλεύω, κλαίει (με ουρλιαχτό) για 1 ώρα για αν μου κοιμηθεί ένα τέταρτο. Ε, τί να το κάνω έτσι? Το θέμα είναι να μου κοιμάται ένα 2ωρο σερί στο κρεβάτι του και όχι στο καρότσι. Από το πολύ κλάμα και τις αποτυχημένες προσπάθειες, νιώθω ότι μου καίγονατι τα σωθικά, ότι βγάζω κάτι μέσα μου, σαν να αρρωσταίνω εσωτερικά..δεν μπορώ να το προσδιορίσω..ακούω τα ασταμάτητα ουρλιαχτά του και δεν αντέχω. Και όταν λέω δεν αντέχω δεν εννοώ ότι τον λυπάμαι και θέλω να μπώ στο δωμάτιό του και να τον πάρω αγκαλιά, δεν αντέχω άλλο το κλάμα του, κου τρυπάει τα αυτιά, το στομάχι, τα πάντα.

έχεις δοκιμάσει να μείνετε σπίτι τις μεσημεριανές ωρες,να μην πάτε βόλτα ώστε να κοιμηθεί σπίτι;δεν εχω διαβάσει όλα τα ποστ οπότε δε ξέρω αν έχεις αναφερθεί σε αυτό;γιατί προφανώς το παιδί περιμένει να βγείτε έξω για να κοιμηθεί αφού έτσι έχει μαθει!τέντωσέ τον στο σπίτι με παιχνίδια κυνηγητό κρυφτό ώστε να πέφτει ξερός!;)

Τσάρλι το μωρό περπατάει; Αν περπατάει, μήπως είναι καλύτερα να βγαίνετε βόλτα χωρίς το καρότσι;

Αν δεν περπατάει, δοκιμάστε να πηγαίνετε την βόλτα νωρίτερα, όταν θα είναι πιο φρέσκος από τον ύπνο, ώστε να κοιμάται με την επιστροφή στο σπίτι, όντας κουρασμένος.

έχεις δοκιμάσει να μείνετε σπίτι τις μεσημεριανές ωρες,να μην πάτε βόλτα ώστε να κοιμηθεί σπίτι;δεν εχω διαβάσει όλα τα ποστ οπότε δε ξέρω αν έχεις αναφερθεί σε αυτό;γιατί προφανώς το παιδί περιμένει να βγείτε έξω για να κοιμηθεί αφού έτσι έχει μαθει!τέντωσέ τον στο σπίτι με παιχνίδια κυνηγητό κρυφτό ώστε να πέφτει ξερός!;)

Πάντα αυτό κάναμε..μέχρι και μπάλα παίζουμε, και τί δεν παίζουμε, αλωνίζουμε όλο το σπίτι και μετά χασμουριέται..αλλάόταν τον βάζω στο κρεβάτι..ηφαίστειο που εκρήγνυται..στο καρότσι κατέληξα τώρα, αφού είδα ότι δεν πιάνει τίποτα πια. Και πρέπει επιτέλους να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί, γι΄αυτό ξεκινήσαμε τις βόλτες. Κάναμε και εκπαίδευση για να μάθει να κοιμάται στο κρεβάτι μεσημέρι, αλλά τίποτα.

sLvDp3.png

Τσάρλι το μωρό περπατάει; Αν περπατάει, μήπως είναι καλύτερα να βγαίνετε βόλτα χωρίς το καρότσι;

Αν δεν περπατάει, δοκιμάστε να πηγαίνετε την βόλτα νωρίτερα, όταν θα είναι πιο φρέσκος από τον ύπνο, ώστε να κοιμάται με την επιστροφή στο σπίτι, όντας κουρασμένος.

Περπατάει, αλλά μέσα στο σπίτι, έξω πάει αργά και ψιλοπέφτει, δεν μπορεί δηλαδή. Από τις αρχές του χρόνου το κάναμι κι αυτό (είχε ένα ψοφόκρυο και παγώναμε): ξυπνούσε 7, τρώγαμε, παίζαμε λίγο και στις 8 πηγαίναμε βόλτα. Στο γυρισμό πτώμα. Στο σπίτι..τέρας!

sLvDp3.png

https://www.babysleepsite.com/baby-toddler-sleep-consulting-services/ Ρίξε μια ματιά ειναι βέβαια ακριβά .Εγω ηθελα πολυ να το κάνω αλλα τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν...

Το είδα.Εγώ όμως θέλω άνθρωπο κοντά μου, εδώ, μαζί μου, όχι δια αλληλογραφίας. Άλλωστε έχω το βιβλίο, απλά τα νεύρα, ο φόβος και η έλλειψη υπομονής δεν με αφήνουν να το εφαρμόσω την ημέρα.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Έχεις κάποια ρουτίνα που παραπέμπει στον μεσημεριανό ύπνο; Κάνετε κάτι συγκεκριμένο ή ξαφνικά τον βουτάς και νάνι; Έχεις δοκιμάσει να τον βάλεις για ύπνο νωρίτερα (πριν κουραστεί υπερβολικά); Να τον κοιμήσεις στο καρότσι ενώ είσαστε στο σπίτι; Να τον βγάλεις από το καρότσι όταν είσαστε έξω για να περπατήσει ενώ του κρατάς το χέρι;

Έχεις κάποια ρουτίνα που παραπέμπει στον μεσημεριανό ύπνο; Κάνετε κάτι συγκεκριμένο ή ξαφνικά τον βουτάς και νάνι; Έχεις δοκιμάσει να τον βάλεις για ύπνο νωρίτερα (πριν κουραστεί υπερβολικά); Να τον κοιμήσεις στο καρότσι ενώ είσαστε στο σπίτι; Να τον βγάλεις από το καρότσι όταν είσαστε έξω για να περπατήσει ενώ του κρατάς το χέρι;

Συνήθως τον βάζω κατά τις 11 με 11 παρά στο κρεβάτι. Είναι η ώρα που αφού έχουμε φάει και έχουμε παίξει αρκετά, νυστάζει και τον βλέπω ότι κουτουλάει, αφαιρείται και ψιλοαδιαφορεί για τα παιχνίδια. Τον απίρνω αγκαλίτσα, του λέω ότι θα κάνουμε νάνι και τον βάζω σιγά σιγά στο κρεβάτι. Εφαρμόζουμε τη μέθοδο (μπαίνω δηλ. να τον ηρεμώ σε συγκεκριμένα διαστήματα) γιατί κλαίει και τελικά καταφαίρνουμε να κοιμηθεί κανά τέταρτο σύνολο, μετά από πολύ κλάμα. Και φυσικά ξυπνάει πάντα με ουρλιαχτά.

Το μεσημέρι μετά το φαγητό έρχεται ο μπαμπάς του, του κάνουμε αγκαλίτσες ήρεμα και τον πάμε στο δωμάτιό του. Μια φορά ήταν έτοιμος να κοιμηθεί στο καρεκλάκι όταν έτρωγε. Λέω και γω νυστάζει πολύ το παιδί, επιτέλους θα κοιμηθεί. Αμ δε! Το μεσημεριανό του είναι 30 λεπτά με το ζόρι και με πολύ πολύ κλάμα.

Όσο για τις βόλτες,όταν θέλω να τον κουράσω, τον πηγαινω και σε κούνιες, τον κατεβάζω από το καρότσι, παίζουμε, κουράζεται δηλαδή αρκετά.

Βέβαια δεν ξέρω αν σε αυτή την ηλικία χρειάζεται δύο ύπνους (πρωινό-μεσημεριανό) ή ένα. Όταν πάμε βόλτα με το καρότσι πρωί και μεσημέρι, κοιμάται και τις 2 φορές. Αν είμαστε σπίτι και τον βάλω και το πρωί και το μεσημέρι για ύπνο, κοιμάται μεν, αλλά όπως σας περιέγραψα. Και επειδή πρόκειται για 2πλή ταλαιπωρία, σκέφτομαι μήπως στο σπίτι πρέπει να βρούμε μία ενδιάμεση ώρα, π.χ. κατά τις 12. Αλλά και πάλι δεν θα κοιμηθεί (το δοκίμασα 1 φορά).

Δοκιμάσαμε να τον κοιμήσουμε με το καρότσι μέσα στο σπίτι, δεν πιάνει πάντα και όταν πιάνει κοιμάται μεν, αλλά μόλις σταματήσουμε να κουνάμε το καρότσι, ξυπνάει. Το ίδιο συμβαίνει και στις βόλτες έξω. Αν σταματήσω το καρότσι για να μιλήσω σε κάποιον γνωστό, ή αν κάτσω κάπου ή αν μπω σουπερ μάρκετ ξυπνάει.

Πολύ δύσκολο μωρό βρε παιδιά!

sLvDp3.png

Μήπως να του πάρω κουκλάκι ύπνου? Έχει ήδη τον αγκαλίτσα, έχει ψύχωση, μόνο μ' αυτόν κοιμάται (απλά του τον δέσαμε στο κρεβάτι γιατί όταν ούρλιαζε τον πετούσε κάτω). Αφού από το φόβο μα ςμη πάθει τίποτα ο αγκαλίτσας γενικά, αγοράσαμε κι άλλο και τον έχουμε stand by..ποτέ δεν ξέρεις!

Υπάρχουν τίποτα κουκλακια που βοηθάνε? Να δω τί άλλο θα σκεφτώ!

sLvDp3.png

Tο πρώτο που θα σκεφτόμουν είναι μήπως δεν του χρειάζονται οι δύο ύπνοι (νομίζω στο έχω ξαναπεί). Δεύτερον θα επιδίωκα να φτιάξω μια σειρά ύπνου χωρίς να επιμένω να κοιμηθεί σε συγκεκριμένο σημείο ή με συγκεκριμένο τρόπο. Αν κοιμάται στο καρότσι την ώρα της βόλτας, στο καρότσι την ώρα της βόλτας. Θα δοκίμαζα στις 11:30 το πρωί ή στη 1 το μεσημέρι, αφού ξυπνάει στις 7. Κάθε μέρα την ίδια ώρα θα τον έβαζα στο καρότσι και θα τον πήγαινα βόλτα για να κοιμηθεί. Και αφού μάθαινε αυτό το μοτίβο, τότε θα προσπαθούσα να τον βάλω για ύπνο στο κρεβάτι του.

Σκέψου αν υπάρχει κάτι που μπορεί να τον σταματάει από το να κοιμηθεί τη μέρα. Μήπως θα τον βοηθούσε να κοιμόσουν κι εσύ δίπλα του ή να έμενες στο δωμάτιο μαζί του μέχρι να ηρεμήσει; Μήπως ακούει τηλεόραση, ραδιόφωνο, φωνές; Μήπως ο λόγος που δεν θέλει να κοιμηθεί είναι επειδή δεν θέλει να χάσει το παιχνίδι; Μήπως θα τον βοηθούσε να πάρει ένα παιχνίδι μαζί του στο κρεβάτι;

Κοίτα, εγώ το πρώτο που θα σκεφτόμουν είναι μήπως δεν του χρειάζονται οι δύο ύπνοι (νομίζω στο έχω ξαναπεί). Δεύτερον θα επιδίωκα να φτιάξω μια σειρά ύπνου χωρίς να επιμένω να κοιμηθεί σε συγκεκριμένο σημείο ή με συγκεκριμένο τρόπο. Αν κοιμάται στο καρότσι την ώρα της βόλτας, στο καρότσι την ώρα της βόλτας. Θα δοκίμαζα στις 11:30 το πρωί ή στη 1 το μεσημέρι, αφού ξυπνάει στις 7. Κάθε μέρα την ίδια ώρα θα τον έβαζα στο καρότσι και θα τον πήγαινα βόλτα για να κοιμηθεί. Και αφού μάθαινε αυτό το μοτίβο, τότε θα προσπαθούσα να τον βάλω για ύπνο στο κρεβάτι του.

Σκέψου αν υπάρχει κάτι που μπορεί να τον σταματάει από το να κοιμηθεί τη μέρα. Μήπως θα τον βοηθούσε να κοιμόσουν κι εσύ δίπλα του ή να έμενες στο δωμάτιο μαζί του μέχρι να ηρεμήσει; Μήπως ακούει τηλεόραση, ραδιόφωνο, φωνές; Μήπως ο λόγος που δεν θέλει να κοιμηθεί είναι επειδή δεν θέλει να χάσει το παιχνίδι; Μήπως θα τον βοηθούσε να πάρει ένα παιχνίδι μαζί του στο κρεβάτι;

Πολύ καλές οι προτάσεις σου. Σ' ευχαριστώ. Συμφωνώ και γω στο να βρούμε ένα συγκεκριμένο ωράριο ύπνου έστω και στο καρότσι, να το συνηθήσουμε και όταν θα έχει εδραιωθεί η συνήθεια, να προσπαθήσω να τον βάλω στο κρεβάτι. Απλά δεν ξέρω ποιές να είναι οι ώρες ύπνου. Ξυπνάμε 7 το πρωί, κοιμόμαστε 8 το βράδυ. Νυστάζει από τις 10:30 με 11 το πρωί και αν δεν κοιμηθεί, νυστάζει συνέχεια μετά (αλλα΄δεν μας κάνει τη χάρη να κοιμηθεί).

Να δοκιμάσω να κόψω τον πρωινό ύπνο κι ας νυστάζει και να του μάθω π.χ. το 1-3? Το θέμα είναι ότι αν του κόψω τον πρωινό ύπνο, δε θα μπορούμε να βγαίνουμε βόλτα με το καρότσι (ειδικά η μαμά μου αν θέλει να τον πάρει μαζί της έξω) γιατί θα κοιμάται σίγουρα μόλις τον βάλουμε.

Έχω δοκιμάσει να μείνω μαζί του στο δωμάτιο, χωρίς αποτέλεσμα. Έχω δοκιμάσει να τον πάρω στο δωμάτιό μου, πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Όταν τον βάζουμε για ύπνο, από το φόβο μας, έχουμε νεκρική σιγή, δεν κουνιέται φύλο (αν και δεν είναι σωστό, αλλά φοβόμαστε τόσο πολύ, αφού με το παραμικρό, μια πόρτα να ακούσει, πετάγεται πάνω).

Δεν έχω δοκιμάσει όμως να του δώσω κάποιο παιχνίδι μαζί κρεβάτι. Θα το δοκιμάσουμε κάποια στιγμή.

Προς το παρόν πάντως μου φαίνεται πως δε θα μπορέσω να αποφύγω τους δύο ύπνους τη μέρα. Αν τελικά καταφέρω να κάνουμε έναν ύπνο, ποιά ώρα κατά τη γνώμη σου θα ταίριαζε στο ωράριό μας?

Ωχ, ξεκίνησε η σειρήνα!

sLvDp3.png

Κοίτα, εγώ είμαι υποστηρίκτρια της θεωρίας των 90-λεπτων κύκλων, οπότε αρχικά θα δοκίμαζα να τον βάλω για ύπνο γύρω στις 10 το πρωί, δηλαδή 3 ώρες μετά το ξύπνημα και λίγο πριν αρχίσει να δείχνει έντονα σημάδια κούρασης. Αν αυτό δεν πιάσει και αποφασίσεις να κόψεις τον πρωινό ύπνο, απλά δεν θα μπορεί η μαμά σου να τον πάει βόλτα. Ή ας γίνουν οι βόλτες σας σύντομες και περπατητές. Στη φάση αυτή δεν γίνεται να προσαρμοστεί ο ύπνος του παιδιού στο δικό σας πρόγραμμα, θα πρέπει να προσαρμοστείτε εσείς στο πρόγραμμα του ύπνου.

Η νεκρική σιγή είναι καλό πράγμα, ειδικά στην αρχή που το παιδί κάνει ελαφρό ύπνο. Εσύ κοιμάσαι εύκολα όταν έχει θόρυβο γύρω σου; Όχι βέβαια. Το ίδιο και το παιδί.

Παιχνίδι να του δώσεις μόνο αν ζητάει. Όταν το έγραψα αυτό δεν είχα δει ότι έχετε τον αγκαλίτσα. Νομίζω είναι αρκετός για αρχή ;)

Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις να του δώσεις ένα κουκλάκι, κάτι που να μπορεί να το χαϊδεύει μέχρι να τον πάρει ο ύπνος. Ή μια μαλακιά κουβερτούλα, αν κοιμάται με υπνόσακο.

tsarly καλημέρα. Εχω και εγω 1-2 προτάσεις να σου κάνω. Ο δικός μου είναι σχεδόν 16 μηνων, λίγο μεγαλύτερος απο τον δικό σου. Κοιμάται μόνος του με ένα κουκλακι αγκαλιά. Αυτό που παρατήρησα για τον δικό σου είναι οτι απο τον πρωινό του ύπνο περνάν αρκετές ώρες. Ο δικός μου κοιμάται 2 ώρες αφού ξυπνήσει (γύρω στις 8-8.30 ξυπνάμε) γύρω στις 10 με 10μισή. Δεν τον αφήνω να κοιμηθεί μετά τις 12.15 με 12.30 και κατα τις 3 παρά ξανακοιμάται για 2 ώρες ξανα. Με αυτό θέλω να πω οτι είναι πιθανό το μωρό να κουράζεται και να γκρινιάζει λόγο έλειψης ύπνου. Μια λύση είναι να δοκιμάσεις να το κοιμίζεις νωρίτερα. Και μια δευτερη: Δοκίμασε να τον κουνας στο καρότσι (μέσα στο σπίτι) με ένα κουκλακι αγκαλιά, μέχρι να έιναι έτοιμος να αποκοιμηθεί...και εκεί μόλις ζαλιστεί τον βάζεις στο κρεβατι του μόνο για να τον πάρει ο ύπνος εκει. Ο δικός μου έτσι έμαθε. Αρχικά με το καρότσι, και μετά σε μια μέρα το κόψαμε και κοιμάται πλέον (και προς το παρόν-γιατί συνήθειες ύπνου αλλάζουν συνεχώς) μόνος.

θεωρώ πως ένας ημερήσιος ύπνος είναι αρκετός,το μεσημέρι.κάτι δεν κάνετε καλά.το παιδί φαίνεται κουρασμένο αλλά για κάποιο λόγο δεν κοιμάται.μήπως έχει κάτι άλλο;στο φαγητό πώς είναι;στις συναλλαγές με τα άλλα παιδιά;στις δραστηριότητες;μήπως του φταίει κάτι στο δωμάτιο;προσπάθησε να τον παρατηρήσεις να καταλάβεις τι θέλει!σίγουρα σου λέει κι ας μη μιλάει!και από τη στιγμή που ούτε αγκαλιά κοιμάται,σημαίνει πως δε σε θέλει για να κοιμηθεί!τι έχεις δοκιμάσει στο δωμάτιό του;κάνε υπομονή,βάζε τον για ύπνο μετά το μεσημεριανό,και με ήρεμη φωνή θα του λες χωρις να τον παίρνεις αγκαλιά ότι είναι ώρα για ύπνο.όσο και να κλάψει δεν πρέπει να πας γιατί το κλάμα του εχει φτάσει σε αυτό το βαθμό γιατί προφανώς ανταποκρινόσουν κάθε φορά και με περισσότερο κλάμα!κι αυτός το αυξάνει!τις υπόλοιπες ώρες κάντε πράγματα που του αρέσουν,εν ανάγκη μη βγείτε έξω!ούτε με τη γιαγιά!καταλαβαίνω πως είναι βολικό να κοιμάται το παιδί στη βόλτα αλλά δεν του κανει καλό καθώς φαίνεται!ούτε και σε σας τελικά!

εμεις στην ηλικια του δικου σου το πρωι κοιμοτανε γυρω στις 10.30 και τον αφηναμε για κανα μισαωρο με τρια τεταρτα για να μπορει να λοιμηθει και το μεσημερι. Μεχρι ομως και τους 22 μηνες καθομουνα διπλα του μεχρι να κοιμηθει, τον χαιδευα, του κραταγα το χερι κι ας εκανε μια ωρα για να τον παρει ο υπνος. Υπηρχαν στιγμες που ειχε τοση ενταση που τον κραταγα σφιχτα στο κρεβατι για να μην γυριζει και του ψιλοεκλεινα τα ματια για να χαλαρωσει. Το βραδυ παλι καθομουνα διπλα του για να κοιμηθει και εννοειται πως ξυπναγε εκατο φορες και εμενα πνατ διπλα του μεχρι να ξανακοιμηθει η εβαζα ενα στρωματακι στο πατωμα και κοιμομουνα εκει. Βασικα 22 μηνες δεν κοιμηθηκα 2ωρο σερι ομως δεν ηθελα να του προκαλεσω ενταση με τη μεθοδο του βιβλιου. Υπεφερε απο τους 6 μηνες μεχρι και τους 22 με τα δοντια του. Τα εβγαλε με πολυ πονο και ηπιε και αρκετο depon. Ηρεμησε αφου βγηκαν και οι κυνοδοντες. Τωρα κοντευει να κλεισει τα 2 και κοιμαται μονος του και το μεσημερι και το βραδυ κι εχει κοψει τα ξυπνηματα. Ηρθε απο μονο του αυτο, ενιωσε ετοιμος και το εκανε (ελπιζω να μην το χαλασει φτου φτου φτου). Αν το πρωι το βλεπεις νυσταγμενο βαλτο στο κρεβατι, μεινε διπλα του και μην το πιεσεις να κοιμηθει, αστο απλα να ξεκουραστει και μετα απο λιγη ωρα βγαλτο, μην του προκαλεις ενταση και να κοιμηθει με το ζορι. Εγω πιστευω οτι εχει ανησυχιες ειτε απο δοντια ειτε απο κατι αλλο και δεν ειναι προφανως ετοιμο να κοιμηθει μονο του και πολυ. Θα στρωσει μεγαλωνοντας. Μιλα και με την παιδιατρο μηπως καποια τροφη που δεν εχεις καταλαβει του προκαλει αλλεργια, μηπως απο αυτα που τρως εσυ και θηλαζει κατι τον ενοχλει

tsarli μου να μαι και εγώ!

λοιπόν θα σου πρότεινα το εξής:

η βόλτα να γίνεται λίγη ώρα μετά το πρωινό ξύπνημα, μόλις θηλάσει δηλ το μωρό το πρωινό γάλα

αν ξυπνάει στις 7, όπως λες, θα τον έβγαζα βόλτα από τις 8.30-9.30 ώστε και προσλαμβάνουσες να έχει και να γυρίσει χαρούμενο στο σπίτι (θα έπινα και εγώ στο χέρι τον καφέ μου με την βόλτα) και να έχει ανανεωθεί.

Με το που θα γυρνούσαμε, θα του έδινα τα φρούτα (γύρω στις 9.30)

στις 10 θα τον έβαζα για τον πρωινό ύπνο, χωρίς κουνήματα και τέτοια, δηλ θα τον έβαζα στο δωμάτιό του (σκοτεινό, με ησυχία), θα τον άφηνα μόνο του για 1,2,3 κλπ λεπτά τη φορά

Αν κοιμόταν, μετά από μια ώρα (πχ 11 πμ) θα τον ξύπναγα και ξανά βόλτα, ώστε πάλι να μην κοιμηθεί, αλλά να δει κόσμο. Αυτό για κανα μισαωράκι-μια ώρα, να πάω κανένα μπακάλικο, να κάνω απαραίτητες δουλειές (τράπεζες, εφορίες) και θα γύριζα σπίτι χωρίς να έχει κοιμηθεί το μωρό

Κατά τις 12.30-1μμ θα του έδινα το μεσημεριανό του και θα τον ξανακοίμιζα γύρω στις 2, ώστε να μην έχει νυστάξει τρελλά (γιατί αλλιώς αρχίζει η υπερένταση) πάλι με την μέθοδο.

Όταν θα ξυπνούσε, θα έδινα το απογευματινό φαγητό και μετά τον έδινα στη μαμά μου (μιας και λες ότι προσφέρεται η γιαγιά) να τον πάρει λίγο σπίτι της, να αλλάξει περιβάλλον το μωρό ή να το πάει βόλτα, ώστε να μπορέσεις και συ να κάνεις κανα μπανάκι ή κάποια δουλειά που ενέχει θόρυβο και δεν θα μπορείς να κάνεις όταν κοιμάται το μωρό.

Το υπόλοιπο απόγευμα θα τον ξεπάτωνα στο παιχνίδι, θα κάναμε το μπανάκι, θα ακολουθούσαμε τη ρουτίνα προς τον βραδυνό ύπνο, εννοείται πάντα με την μέδοθο (δεν πα να λέει ο άντρας σου, ας ξενυχτήσει 4-5 βράδυα για να μην πας εσύ στο Δαφνί).

Σε ηλικία περίπου 16-17 μηνών του μωρού, θα προσπαθούσα να κόψω τον πρωινό ύπνο και θα τον κοίμιζα πιο νωρίς το μεσημέρι (πχ στη 1μμ), αλλά αυτό άστο για να γίνει σε λίγους μήνες.

Εν ολίγοις:

-μέθοδος, μέθοδος, μέθοδος

-βόλτα αμέσως μετά το ξύπνημα, να αποσυνδεθεί από τον ύπνο και να κερδίζει το παιδί σε ερεθίσματα

-μέθοδος και το βράδυ, όχι άλλους ενδιάμεσους θηλασμούς και όχι "θυσία" στο μωρό, θα φτάσεις να φοβάσαι το ίδιο σου το παιδί και δεν παλεύεται αυτή η απόγνωση...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...