Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

καλησπερα.ξεκινησα να διαβαζω αρκετα απο τα μνατα και σκεφτηκα να γραψω κι εγω για τον δικο μας υπνο.η μπεμπουλα μου ειναι 5 μηνων και κατι και κοιμαται στο δωματιο της απο 40 ημερων.βεβαια στην αρχη μεχρι 2,5 μηνων κοιμομασταν με τον αντρα μου στο πατωμα στο δωματιο της:Dγια να μπορω να τη θηλαζω ευκολα,καθως ξυπνουσε καθε 2 ωρες.μετα που ξυπνουσε καθε 3,5-4 ωρες πηγαινα εγω στο δωματιο της και τη θηλαζα εκει με χαμηλο φωτισμο για να μην ενοχληθει.απο τον 4ο μηνα και μετα κοιμαται 6 ωρες περιπου συνεχομενες οποτε το ιδιο κανω κι εγω.

στην αρχη κοιμοταν γυρω στις 12 μετα το θηλασμο,σιγα σιγα το προσπαθουσα και την κοιμιζα ενα τεταρτο πιο νωρις και τωρα κοιμομαστε γυρω στις 10.30.την ταιζω και μετα της βαζω την πιπιλα την κραταω 5 λεπτα αγκαλια τη νανουριζω και αυτο ηταν. γιατι διαβαζα καποια μνατα και πραγματικα λυπηθηκα καποιες κοπελες:-( βεβαια το καθε μωρακι εχει τα δικα του θεματακια.αυτο το βιβλιο που αναφερεται δεν το εχω διαβασει,σαφως θα ειναι καλο αλλα δεν λειτουργουν ολα σε ολους.οποτε, γνωμη μου παντα,καλο ειναι η καθε μανουλα να συμβουλευτει και το βιβλιο αλλα να δωσει στο μπεμπακι της το χρονο να της δειξει τι θελει το ιδιο.εμενα η μπεμπουλα μου καθε φορα που της τραγουδουσα ηρεμουσε οποτε σκεφτηκα οτι θα μπορουσε να λειτουργησει και στον υπνο και ετσι εγινε.

ελπιζω να βοηθησα εστω και καποια μανουλα.σορρυ για το μεγαλο μνα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

χαιρετω ολες τις γλυκες μανουλες της παρεας...εχω ενα κοριτσακι 5 μηνων και διαβαζω εδω και καιρο ολα τα ποστ που αφορουν τον υπνο..ειπα λοιπον να σας καταθεσω και την δικη μου εμπειρια..

ειναι το πρωτο παιδακι αρχαρια λοιπον...ειχαμε ετοιμο το παιδικο λιγες μερες πριν ερθει η μπεμπουλα στον κοσμο,και περιμενα πως και πως την στιγμη που θα χρησιμοποιουνταν ολα αυτα που της ειχαμε παρει..για αρχη την ειχα σε ενα δανεικο λικνο στο δωματιο μας και κοιμοταν εκει βεβαια με πολλα ξυπνηματα για γαλα..για καλη μου τυχη ειχα την μαμα μου να βοηθαει σε ολες τις δουλειες και μπορουσα να ξενυχταω χωρις να ανυσηχω για ολα τα υπολοιπα.καθως η μπεμπουλα μεγαλωνε και δεν χωραγε πια το φαγανο μου :-D:grin::-D αποφασισα να μεταφερω το παρκο στο δωματιο μας και σε ειδικο στρωματακι να κοιμαται.ναι..καλα ας πω οτι τοτε ηταν ηδη 1μιση μηνων και η μαμα μου δεν ηταν πλεον μαζι μου.αποτελεσμα??αγκαλια και υπνος πανω μου.με το που την αφηνα κλαμα και κακο.που να το αφησω οταν το εβλεπα να κλαιει τοσο πολυ.φοβομουν ομως οτι θα μου πεσει οποτε ξεκινησα να την βαζω αναμεσα μας.σε οποιον το ειπα επεσε να με φαει :(:(:(.και τι δεν ακουσα.οτι το κακομαθαινω,οτι πρεπει να κλαψει και λιγο για να μαθει,οτι θα αποξενωθω με τον αντρα μου!!!ελεος ελεγα καμμια δεν ειχε αντιμετωπισει προβλημα υπνου??τεσπα χωρις να εχω καμμια ιδεα ακολουθησα το ενστικτο μου,το μωρο μαζι μας κοιμοταν ολο το βραδυ,ξυπναγε το πρωι χορτασμενο απο υπνο και ηταν τοσο μα τοσο ηρεμο...την ημερα να πω την εβαζα στο ρηλαξ και κοιμοταν αλλοτε 10 λεπτα αλλοτε 1 ωρα.μεχρι που ξεκινησα να την βαζω στην κουνια της απο 3μιση μηνων καθε φορα που την εβλεπα να νυσταζει αλλα μονο την ημερα.το βραδυ παλι μαζι μας.ετσι περασε αλλος ενας μηνας.ενα βραδυ λοιπον ενιωθα οτι ειμαι ξεκουραστη οποτε ειπα να δοκιμασω να την βαλω στο δωματιο της.εβαλα φωτακι και περιμενα..στην αρχη τεντωνε τα χερακια της να με ακουμπησει,κατι που εκανε οταν κοιμομασταν μαζι..της εδωσα το χερι μου και αποκοιμηθηκε..απο κεινο το βραδυ κοιμαται στην κουνια της χωρις κλαματα.απο τις 10 μεχρι τις 6 περιπου και μετα ξανα μεχρι τις 9 το πρωι.συμπερασμα?για μενα δεν υπαρχει καθε μωρακι ειναι διαφορετικο.ηθελα να δω πως θα αντιδρασει μονη της στην κουνια κι εκατσε.

βεβαια μου λειπει τοσο μα τοσο πολυ το χερακι που με ξυπναγε καθε πρωι...

μια συμβουλη λοιπον αν και νεα μαμα...καθε μανουλιτσα να ακολουθει το ενστικτο της να κανει αυτο που νιωθει οχι αυτο που πρεπει η της λενε οι αλλοι..και ολα θα πανε καλα..να τα χαιρομαστε τα μικρουλια μας!!!:D:D:D

Αυτό το μήνυμα στάζει μέλι. Μπράβο σου κοπέλα μου. Θα ακολουθήσω τα χνάρια σου αν κάνω δεύτερο....

FLcUp3.png0BQfp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σε όλες τις ξενυχτησμένες μανούλες!!

Εφαρμόζω εδώ και 2 μέρες τη μέθοδο του βιβλίου και έχω μια απορία.

Ενώ το βράδυ κοιμάται ο μικρός στην κούνια του (με 3-4- ξυπνήματα, εξ'ου και η ανάγκη για το βιβλίο) το μεσημέρι εδώ και αρκετους μήνες κοιμάται στο εξτρα κανονικό κρεββάτι που έχω στο δωμάτιο του γιατί δεν θέλει με τιποτα να κοιμηθεί στην κουνια. Ξαπλώνω δίπλα του και σε 5 λεπτα το πολύ εχει κοιμηθεί και φεύγω. Αν κάνω εστω και για πλακα να τον βάλω στην κουνια το μεσημερι κλαιει τσιριζιε μεχρι και εμετο κανει.

Η απορία είναι η εξής: Αν συνεχισω την εφαρμογή της μεθόδου του βιβλίου τη νύχτα αλλά το μεσημέρι τον βάζω στο μεγάλο κρεββατι οπως περιεγραψα και παραπάνω, δημιουργω προβλημα, μηπως τον μπερδεύω και θα καθυστηερησουμε να δουμε αποτελεσμα? 'Η μήπως πρέπει να εφαρμόζω τη μεθοδο και το μεσημερι?

Αν γνωριζει καποια μανουλα, τα φωτα της παρακαλώ!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα σε ολους,

Ειναι η πρωτη μου επισκεψη στο forum και πραγματικα εχω απελπιστει με το γιο μου,αρχισα λοιπον να μιλαω στα μηχανηματα...:confused::confused:μπας και μου πει κπ κτ χρησιμο.Εχω λοιπον 1 μπεμπη 3,5 μηνων.θηλαζω 2-3 φορες ημερησιως τ αλλα γευματα ειναι μπουκαλι.Το βραδυ λοιπον το μωρο ξυπναει καθε 2,5-3 ωρες!!!!!!!!:?:?πραγματικα τα χω δει ολα:!:δε κοιμαμαι ποτε.φυσικα το βραδυνο θηλασμο τον κοψαμε απο τη πρωτη βδομαδα,δε χορταινε με τπτ, το δε και ο παιδιατρος!υπαρχει κπ με παρομοια εμπειρια;;ευχαριστω εστω και 1 ατομο που διαβασε το παραπονο μου,κανεις δε με καταλαβαινει:oops::cry::cry:

Διαφημίσεις

Καλησπερα σε ολους,

Ειναι η πρωτη μου επισκεψη στο forum και πραγματικα εχω απελπιστει με το γιο μου,αρχισα λοιπον να μιλαω στα μηχανηματα...:confused::confused:μπας και μου πει κπ κτ χρησιμο.Εχω λοιπον 1 μπεμπη 3,5 μηνων.θηλαζω 2-3 φορες ημερησιως τ αλλα γευματα ειναι μπουκαλι.Το βραδυ λοιπον το μωρο ξυπναει καθε 2,5-3 ωρες!!!!!!!!:?:?πραγματικα τα χω δει ολα:!:δε κοιμαμαι ποτε.φυσικα το βραδυνο θηλασμο τον κοψαμε απο τη πρωτη βδομαδα,δε χορταινε με τπτ, το δε και ο παιδιατρος!υπαρχει κπ με παρομοια εμπειρια;;ευχαριστω εστω και 1 ατομο που διαβασε το παραπονο μου,κανεις δε με καταλαβαινει:oops::cry::cry:

Kαλησπερα!Το μωρο σου ειναι ενα φυσιολογικο μωρο.Τα περισσοτερα ξυπνανε για να φανε σε αυτη την ηλικια.Μην απελπιζεσαι ειναι πολυ μικρο ακομη και εχει πολυ μπροστα σου!Οσο αναφορα με τον θηλασμο τα βρεφη πρεπει να θηλαζουν οποτε θελουν κι ας ειναι 20 φορες τη μερα δεν σημαινει οτι δεν χορταινουν.

Ταισε το μωρακι σου αφου ξυπναει και ζητα βοηθεια και απο τον αντρα σου!Προσπαθησε και την μερα οποτε κοιμαται να κοιμασαι κι εσυ!ΙΔιαβασε κι εδω να δεις οτι δεν εισαι μονη!

http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=134

Ο μεγαλος μου ξυπναει ακομη 1 φορα να μας δει η να ρθει στο κρεβατι μας.Ο μικρος χρονισε προχτες και θα πιει σιγουρα 2 φορες γαλα τη νυχτα.Υπαρχουν και φορες που ξυπναει και δεν ξανακοιμαται!

Υπομονη και εδω θα βρεις μεγαλη συμπαρασταση!

Καλησπερα σε ολους,

καλησπερα..νομιζω υπαρχουν πιο εμπειρες μανουλες απο μενα για να σε συμβουλευσουν απλα μου θυμισες τοοοοσο πολυ εμενα με την μπεμπα μου!καταρχην ειναι μικρουλης οποτε δεν μου κανει εντυπωση οτι ξυπναει,κι εμενα η μπεμπα δεν κοιμοταν περισσοτερο 3,5 μηνων.ειναι πραγματι πολυ κουραστικο αλλα ειναι μικρουλης ακομα...σ αυτη την φαση δεν νομιζω οτι γινεται κατι αλλο περα της υπομονης..απλα αν και λιγο εκτος θεματος δες το με το θεμα του θηλασμου εννοω αν θες να θηλασεις αποκλειστικα και να μην δινεις ξενο γαλα συμβουλευσου ανθρωπους που γνωριζουν γιατι κι εγω την παιδιατρο ακουγα και στο τελος μου κοπηκε το γαλα..:(

miwt37f1iullcsq1.png

Απάντηση στη nala: Σύμφωνα με το βιβλίο, ναι, υπονομεύεις τη μέθοδο με το να μην την ακολουθείς σε όλους τους ύπνους. Δίνεις το μήνυμα ότι στην κούνια κοιμόμαστε μόνοι μας, στο κρεβάτι με τη μαμά. Η μία κατάσταση, που ξαπλώνεις δίπλα του, όντως μπορεί να επηρεάσει την άλλη, που πρέπει να κοιμάται μόνος του στην κούνια. Και πρέπει να υπάρχει ένα σταθερό μέρος που κοιμάται, όχι εναλλαγή κρεβατιών. Σύμφωνα με το βιβλίο δεν υπάρχει μέση οδός, ακόμα κι αν τσιρίζει, ακόμα κι αν κάνει εμετό. Ακολουθείς τη μέθοδο. Η προσωπική μου άποψη: η καθεμιά μας ξέρει το παιδί της καλύτερα από κάθε τρίτο που μόνο θεωρίες μπορεί να σου πει. Επίσης μόνο εσύ ξέρεις τις αντοχές σου και αυτές του παιδιού σου. Δεν είναι όλες οι μέθοδοι για όλα τα παιδιά. Και κάποια παιδιά αργούν να στρώσουν με τον ύπνο για τον α ή β λόγο. Δες μόνη σου και κρίνε. Αν νομίζεις ότι δεν αντέχετε να ακολουθήσετε αυτή τη μέθοδο, κάνε ένα διάλλειμμα αρκετών εβδομάδων και βρες έναν πιο ήπιο τρόπο να ξεκινήσεις.

Απάντηση στην kanarini9: Κατ' αρχήν να σου ζήσει ο μπεμπούλης! Εγώ ακριβώς ίδια εμπειρία δεν έχω, αλλά αν θυμάμαι καλά τα μωρά αυτής της ηλικίας κοιμούνται γύρω στις 6-7 ώρες συνεχόμενα (οι καλές περιπτώσεις). Ο δικός σου δηλαδή ξυπνάει 1-2 φορές ενδιάμεσα, αντί να κάνει αυτό το συνεχόμενο. Δεν είναι λοιπόν τραγική η περίπτωσή σας, απλά ο μπεμπούλης σου τρώει 1-2 φορές περισσότερο. Δεν είστε εξαίρεση όμως, πολλά μωράκια έτσι είναι, αν ψάξεις περισσότερο εδώ μέσα θα διαβάσεις πολλές περιπτώσεις...Είναι πολύ βασικό να ξεκουράζεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμα και μέσα στη μέρα. Θα κοιμάσαι όταν κοιμάται το μωρό και τη νύχτα και τη μέρα, όσες φορές χρειαστεί ή τελοσπάντων όσο περισσότερο μπορείς. Για να μπορέσεις να αντέξεις.

Θέλω όμως να ρωτήσω και κάτι: πώς κατάλαβε ο παιδίατρός σου ότι το μωρό από την πρώτη κιόλας εβδομάδα δεν χόρταινε; Τον θηλασμό τον μείωσες σε 2-3 φορές τη μέρα επειδή το παιδί δε χόρταινε;

''Αν ένας τρόπος είναι καλύτερος από έναν άλλο, αυτός - μπορείτε να είστε βέβαιοι - είναι ο τρόπος της φύσης.'' Αριστοτέλης

απλα αν και λιγο εκτος θεματος δες το με το θεμα του θηλασμου εννοω αν θες να θηλασεις αποκλειστικα και να μην δινεις ξενο γαλα συμβουλευσου ανθρωπους που γνωριζουν γιατι κι εγω την παιδιατρο ακουγα και στο τελος μου κοπηκε το γαλα..:(

Γι ' αυτό το λόγο ρώτησα... Με 3 φορές τη μέρα μπαίνεις σε διαδικασία αποθηλασμού και δεν θα μπορέσεις να θηλάσεις για πολύ ακόμα...Μπορείς όμως να ενισχύσεις το θηλασμό και να θηλάσεις και αποκλειστικά αν θέλεις! Συμβουλέψου την Αγλαΐα, είναι ειδική σύμβουλος και θα σε καθοδηγήσει σωστά. Να σου πω και ότι πιό πιθανό είναι να ''χορτάσει'' το μωρό με το θηλασμό παρά με το γάλα-σκόνη. Από το στήθος σου θα παίρνει όσο θέλει, όσο χρειάζεται, με το μπουκάλι παίρνει πάνω-κάτω σταθερή δοσολογία. Σε ρώτησα για τον παιδίατρο γιατί μου φαίνεται- επιεικώς- περίεργο που για μωρό μιας βδομάδας, ακόμα δεν βγήκε απ' την κοιλιά, και με τον θηλασμό να μην έχει εδραιωθεί 100% ( αυτό παίρνει περίπου 6 εβδομάδες) έβγαλε συμπέρασμα ότι το παιδί είναι νηστικό!!!!

όντως ξεφύγαμε απ' το θέμα και θα μας...μετακομίσει ο admin :)

''Αν ένας τρόπος είναι καλύτερος από έναν άλλο, αυτός - μπορείτε να είστε βέβαιοι - είναι ο τρόπος της φύσης.'' Αριστοτέλης

κ εγω επισης με τις εξυπναδες μιας παιδιατρου την πατησα με τον θηλασμο:? τελος παντων τα μωρα μεγαλωνουν με αγαπη πανω απο ολα!!! οσον αφορα τον υπνο εμενα η κουκλιτσα μου ειναι 4 μηνων κ παροτι πινει μπιμπερο κ πολυ καλα μαλιστα ολη μερα παλι το βραδυ μου ξυπναει 2 φορες για γαλα μονο...επισης μπορει να ξυπνησει αλλες τοσες ετσι χωρις λογο κ με κουνημα να ξανακοιμηθει..μονη της δεν κοιμαται για κανεναν λογο..κατα την διαρκεια της μερας παλι δεν κοιμαται καλα παρα μονο πανω μου οποτε παλι δεν μπορω να κοιμηθω..ειμαι λοιπον με 4-6 ωρες την μερα υπνου..κ δοξα τον θεο λεω γιατι στην αρχη δεν κοιμομασταν κ καθολου!!! οποτε παρηγορησου κ θα ερθουν κ καλυτερες μερες!!!:wink::wink:

Xc60p3.png ghL0p3.png

Διαφημίσεις

πειτε μου κι εμενα τι να κανω.ενω μεχρι τωρα την κουνουσα 2 λεπτα στο καροτσι και κοιμοταν τωρα μολις την ακουμπαω τσιριζει.το ιδιο και στην κουνια.το βραδυ κοιμαται σχετικα ευκολα αλλα την ημερα μου βγαζει την ψυχη.2 μισαωρα και αυτα με γοερο κλαμα.τι να κανω?

7Ggjp2.png

καλησπερα και ευχαριστω πολυ πολυ πολυ για τη συμπαρασταση;).βλεπω δεν ειμαι η μονη που ξυπναει στα αγρια χαραματα και οχι οτι χαιρομαι αλλα παρηγορουμαι,θελω πολυ να συζητησω για το θεμα του θηλασμου,αλλα λετε βρε κοριτσια να μας σουταρουν....;;;;;:-D:grin:

τες πα θα πω και οτι γινει.τη 1η βδομαδα στο σπιτι μου ρχοταν να πηδηξω απο το μπαλκονι το μωρο δε χορταινε με τπτ ολη μερα κρεμοταν απο το στηθος.ο καημενος ο παιδιατρος επεμενε πολυ στο θηλασμο αλλα οταν με ειδε τι νευρα ειχα λογω ΑΠΟΛΥΤΗΣ αυπνιας μου ειπε οτι το πιο σημαντικο ειναι η ηρεμια μας και να κανω αυτο που νομιζω σωστο αλλα να μη κοψω το θηλασμο.να σας πω την αληθεια δε το μετανιωσα,θηλαζω τωρα 2-3 φορες την ημερα και ειμαστε ολοι χαρουμενοι.δεν εχω μπει σε διαδικασια αποθηλασμου γιατι ο ντοκτορ επιμενει να το κρατησω οσο μπορω....δε ξερω αν κπ με καταλαβαινει αυτη η αποσταση μεταξυ των γευματων θηλασμου δημιουργει και αρκετο γαλα!!!thanks anyway

καλησπερα και ευχαριστω πολυ πολυ πολυ για τη συμπαρασταση;).βλεπω δεν ειμαι η μονη που ξυπναει στα αγρια χαραματα και οχι οτι χαιρομαι αλλα παρηγορουμαι,θελω πολυ να συζητησω για το θεμα του θηλασμου,αλλα λετε βρε κοριτσια να μας σουταρουν....;;;;;:-D:grin:

τες πα θα πω και οτι γινει.τη 1η βδομαδα στο σπιτι μου ρχοταν να πηδηξω απο το μπαλκονι το μωρο δε χορταινε με τπτ ολη μερα κρεμοταν απο το στηθος.ο καημενος ο παιδιατρος επεμενε πολυ στο θηλασμο αλλα οταν με ειδε τι νευρα ειχα λογω ΑΠΟΛΥΤΗΣ αυπνιας μου ειπε οτι το πιο σημαντικο ειναι η ηρεμια μας και να κανω αυτο που νομιζω σωστο αλλα να μη κοψω το θηλασμο.να σας πω την αληθεια δε το μετανιωσα,θηλαζω τωρα 2-3 φορες την ημερα και ειμαστε ολοι χαρουμενοι.δεν εχω μπει σε διαδικασια αποθηλασμου γιατι ο ντοκτορ επιμενει να το κρατησω οσο μπορω....δε ξερω αν κπ με καταλαβαινει αυτη η αποσταση μεταξυ των γευματων θηλασμου δημιουργει και αρκετο γαλα!!!thanks anyway

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Το βράδυ, πρίν κάνει το μεγάλο ύπνο του (2,5 μηνών ο γιός όχι ο ύπνος :P), αν έχει ανοιχτά μάτια, ορθάνοιχτα, αλλά έχει κλαψουρίσει σα να λέει "νυστάζω", τον βάζω στο λίκνο του (που ποτέ δεν το κουνήσαμε τελικά), βάζω το περιστρεφόμενο του να παίζει μουσικούλα, του λέω καληνύχτα Σταμάτη, και φεύγω.

Μέχρι να τελειώσει το περιστρεφόμενο κοιμάται συνήθως.

Αν δεν κοιμάται, βγάζει την πιπίλα ή κλαίει "ψευτικα" τότε του ξαναβάζω την πιπίλα, του ξαναλέω καληνύχτα, και πάει λέγοντας!

Οταν θα θελήσει να κοιμηθεί πετάει την πιπίλα μόνος του γιατί τον έμαθα και του την έπαιρνα, και δε τη θέλει τότε.

Στην αρχή χρειάστηκε να γίνει άπειρες φορές, μετά έπιασε το νόημα "αυτοί δε θα με σηκώσουν, αφού δεν είμαι χεσμένος/κατουρημένος/πεινασμένος ας σταματήσω να κλαίω κι ας κοιμηθώ"

Και τη μέρα το κάνουμε αυτό, ποτέ δεν το νανουρίσαμε/νταντέψαμε, μόνο όταν ήταν άρρωστο που καλόμαθε και μετά είχε απίστευτη γκρίνια επί μέρες!

yg την ημέρα συχνά κοιμόμαστε μαζί του στο διπλό κρεβάτι, ειδικά αν είμαστε χώμα κι ο μικρός θέλει παιχνίδια. Ετσι παίζουμε και τον κόβουμε μετά.

Τη μέρα τον έχουμε μάθει στη φασαρία και το φως, και το βράδυ άκρα ησυχία και σκοτάδι.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Επειδή είχα μήνυμα από μια φίλη, να διευρκινησω ότι δεν γίνεται ως διά μαγείας, θέλει πολύ κόπο, σήκωσε να βεβαιωθείς ότι δεν κλαίει για άλλο λόγο το παιδί, ξανά πάλι να το ξαπλώνεις, βάλε βγάλε πιπίλα κτλ κτλ κτλ

Οταν σπάσουν τα νεύρα σας και δεν καταλαβαίνετε γιατί δεν κοιμάται, χρονομετράτε και το αφήνετε να κλάψει. μόλις περάσει ο χρόνος που θεωρείτε σωστός το σηκώνεται και αρχίζετε τη διαδικασία από την αρχή.

Εμείς τελευταία έχουμε θέμα με το ξύπνημα των 6μιση που κάνει, παλιά δε δούλευα και τον μάθαινα να κοιμάται μετά πάλι ως τις 10-11-12! Μεσημέριαζε και ξυπνούσαμε γιατί τέτοια ωράρια είχα εγώ + ότι το παιδί κοιμόταν περισσότερο γενικά.

Τώρα πια ή ο σύζηγος δεν έχει μεγάλη υπομονή και δεν ακολουθεί τη ρουτίνα του παιδιού ή ξυπνάει με το φως (δεν έχουμε ακόμα κουρτίνες παντού στο νέο σπίτι) ή κάτι θα του φταίει.

Στο δεύτερο πάντως ξύπνημα, αυτό των 6μιση, το ταίζουμε, του χτυπάμε την πλατούλα να ρευτεί κι έχει μάθει να αποκοιμιέται έτσι, στο σαλόνι με ελαφρύ φώς - όσο γίνεται χωρίς κουρτίνες- χωρίς λόγια και χωρίς να του αλλάζουμε στάση όταν το βάζουμε στο κρεβάτι.

Δηλαδή δεν το πολυκουνάμε/ξεξυπνάμε ούτε βγάζουμε τα χέρια μας κατευθείαν από την κουνια, πρώτα το ένα και μετά το άλλο, αλλιώς ξεσπιέται (κλασσικό λάθος του συζήγου που το "αφήνει" στην κούνια και μαρτυράω εγώ μετά που έχω άλλη μια ώρα ύπνο και τη χάνω!)

Αυτά, αν θυμηθώ κάτι άλλο επανέρχομαι!

Α και οι κουρτίνες που παρήγγειλα για το παιδικό είναι με ειδικό ύφασμα που δεν αφήνει φώς να περνά! Ελπίζω! Γιατί θα ανοίγει πολύ η μπαλκονόπορτα εκείνη ενώ κοιμάται το παιδί και δεν παίζει να ναοιγοκλείνω πατζούρια!

• 3 months later...

Εγώ προσωπικά μπορώ να πω ότι είμαι πεισμένη πλέον πως πρώτον κανένα μωράκι δεν κλαίει χωρίς λόγο και δεύτερον το κάθε παιδί θα κατακτήσει τις δεξιότητες και τις "καλές συνήθειες", όπως π.χ. να κοιμάται μόνο του, όταν θα είναι ΕΤΟΙΜΟ, και νιώθω πως είναι υποχρέωσή μας να σεβαστούμε την μη ετοιμότητα του παιδιού μας.

Δεν θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρεις, θα πω απλώς πως ενώ η μικρή μου με δυσκόλεψε πάρα πολύ με το θέμα του ύπνου, πλέον:

-κάθε μεσημέρι περίπου 4-5 ώρες μετά το πρωινό ξύπνημα, κοιμάται για μεσημέρι 1-2 ώρες. Εντελώς μόνη της δημιούργησε αυτή τη ρουτίνα.

-κάθε βράδυ αποκοιμιόταν στην αγκαλιά μου ενώ θήλαζε. Τα δύο τελευταία βράδια θηλάζει και θέλει μετά να τη βάλω στην κούνια της, να μείνω λίγο δίπλα της, μετά μου λέει καληνύχτα, με φιλάει και εγώ φεύγω από το δωμάτιο. Μετά από 20 λεπτά που πάω να την τσεκάρω, έχει αποκοιμηθεί με το αρκουδάκι της αγκαλιά.

Είναι κάτι καινούριο και πολύ σημαντικό, που το κατακτά μόνη της, τώρα που νιώθει ότι θέλει και μπορεί. Χωρίς πίεση, χωρίς κόλπα, χωρίς κλάματα. Είμαι πολύ περήφανη για εκείνη και πολύ πιο ήσυχη, γιατί μου αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι δεν μένουν για πάντα βρεφάκια, θα κοιμηθούν και όλη τη νύχτα, θα κοιμηθούν και μόνα τους, θα μεγαλώσουν και θα φέρονται σαν μεγάλα παιδιά, δεν χρειάζεται να τους το επιβάλλουμε πρόωρα, θα έρθει από μόνο του.

Τα παιδάκια μας έιναι σοφά και πρέπει να τα "ακούμε" :!:

zr2np2.png

μανουλες καλημερα!

το μωρακι μας ειναι 4 μηνων και 14 ημερων,και η πιο ευτυχισμενη στιγμη της ημερας ειναι οταν την εχω αγκαλιτσα και την βαζω για υπνο το βραδυ,και δεν θελω να το αλλαξω με τπτ!!!περναει ο καιρος γρηγορα,σαν χθες μου φαινετα οταν γεννηθηκε και τωρα την βλεπω να καθεται μπρουμυτα στο παρκοκρεβατο να παιζει μονη της,δεν θα τα εχουμε για πολυ αγκαλια κοριτσια ας τα χαρουμε και ας μη τα πληγωσουμε,αυτα που γραφουν τα βιβλια δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα επειδη τα παιδια δεν ειναι ολα ιδια δεν ειναι ρομποτακια,εγω ειμαι σιγουρη πως αν την αφησω μπορει να κλαψει και ολο το βραδυ μεχρι να γινει το δικο της,εεεε οχι ρε παιδια γιατι???αφου θελει να ειναι διπλα μου γιατι να της το στερησω???ακου κει 3 ωρες να κλαψει!!!!!με ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!ουτε λεπτο δεν θα την αφησω!!!!!!!Η μανουλα της και ο μπαμπακας της θα ειναι παντα διπλα της οποτε εκεινη θα μας χρειαζεται,απο την πρωτη μερα που γεννηθηκε μεχρι την τελευταια μας!Αντι να σκεφτομαστε τις αναγκες τους σκεφτομαστε τι μας βολευει εμας ΕΛΕΟΣ!!!κι εγω μονη μου εντελος ειμαι χωρις καμια βοηθεια,επειδη ο συζυγος δουλευει πολλες ωρες και με πολυ δυσκολο μωρο αλλα και παλι δεν θα το αλλαζα με τιποτα!

Κοριτσια, εγω απο την εμπειρια μου, πιστευω οτι με τον υπνο των μωρων δεν υπαρχουν κανονες, ουτε και μια σταθερη πορεια οσο μεγαλωνουν. Με τη μικρη μου που ειναι τωρα 12 μηνων εχουμε περασει τουλαχιστον 10 διαφορετικες καταστασεις με τον υπνο. Κατα καιρους κοιμαται στην κουνια της 12 ωρες μονορουφι! Τι ωραια!Αλλοτε ξυπναει για γαλα και ξανακοιμαται αμεσως. Αλλοτε αρνειται να κοιμηθει ενω νυσταζει... Και τις τελευταιες μερες με θελει στο δωματιο της για να κοιμηθει. Και ανοιγει τα ματια της καθε 1 λεπτο για να δει αν ειμαι εκει.. Αυτο μπορει να γινεται για καμια ωρα μεχρι να παραδοθει στο βαθυ υπνο.. Και ξυπναει συνεχεια κλαμμενη.. Καθε φορα λεω θα της περασει κι αυτο και μετα ερχεται κατι αλλο. Κουραστηκα, αυτο θα το παραδεχτω! Ας μην κρινουμε την καθε μανα που ισως προβαινει σε ακραιες (για καποιους) λυσεις. Η κουραση της μαμας φερνει νευρα που μεταδιδονται στο παιδι. Εγω εχω κανει πολλη υπομονη, αλλα δεν ξερω ποσο θα αντεξω ακομα! Διαβασα το Κοιμησου παιδι μου και παραδεχομαι οτι, παρ' ολο που ειναι πολυ σκληρο, μου φαινεται δελεαστικο να το δοκιμασω. Τοσο κακο ειναι; Ειναι καλυτερα να ειμαι σαν το ζομπι ολη μερα, χωρις ορεξη να χαρω το παιδακι μου λογω της αυπνιας; Απλα δισταζω γιατι το λυπαμαι το μικρουλακι μου..

Κοριτσια, εγω απο την εμπειρια μου, πιστευω οτι με τον υπνο των μωρων δεν υπαρχουν κανονες, ουτε και μια σταθερη πορεια οσο μεγαλωνουν. Με τη μικρη μου που ειναι τωρα 12 μηνων εχουμε περασει τουλαχιστον 10 διαφορετικες καταστασεις με τον υπνο. Κατα καιρους κοιμαται στην κουνια της 12 ωρες μονορουφι! Τι ωραια!Αλλοτε ξυπναει για γαλα και ξανακοιμαται αμεσως. Αλλοτε αρνειται να κοιμηθει ενω νυσταζει... Και τις τελευταιες μερες με θελει στο δωματιο της για να κοιμηθει. Και ανοιγει τα ματια της καθε 1 λεπτο για να δει αν ειμαι εκει.. Αυτο μπορει να γινεται για καμια ωρα μεχρι να παραδοθει στο βαθυ υπνο.. Και ξυπναει συνεχεια κλαμμενη.. Καθε φορα λεω θα της περασει κι αυτο και μετα ερχεται κατι αλλο. Κουραστηκα, αυτο θα το παραδεχτω! Ας μην κρινουμε την καθε μανα που ισως προβαινει σε ακραιες (για καποιους) λυσεις. Η κουραση της μαμας φερνει νευρα που μεταδιδονται στο παιδι. Εγω εχω κανει πολλη υπομονη, αλλα δεν ξερω ποσο θα αντεξω ακομα! Διαβασα το Κοιμησου παιδι μου και παραδεχομαι οτι, παρ' ολο που ειναι πολυ σκληρο, μου φαινεται δελεαστικο να το δοκιμασω. Τοσο κακο ειναι; Ειναι καλυτερα να ειμαι σαν το ζομπι ολη μερα, χωρις ορεξη να χαρω το παιδακι μου λογω της αυπνιας; Απλα δισταζω γιατι το λυπαμαι το μικρουλακι μου..κ

Δεν ξέρω, εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να αφήσω το παιδί να κλαίει, είχα ακούσει κι γω για το βιβλίο, εδώ όταν ήταν μικρό χρονομετρούσα να περάσει 1 λεπτό και ούτε με αυτό κρατιόμουν...

Τώρα πάλι τα ίδια, αν χρειαστεί να τον αφήσω να γκρινιάξει δεν αντέχω, να κλάψει ειδικά δεν αφήνω καθόλου, να γκρινιάξει μάξιμουμ ένα πεντάλεπτο άντεξα :D

Αφήστε που πλέον όταν κλαίει κάτι έχει (δοντάκια) όπως και μικρό με τους κολικούς, και ξεχωρίζω το κλάμα του, δεν είναι το δεν θέλω να κοιμηθώ αλλά το πονάω. Αφού και αγγαλιά μου κλαίει και παντού χωρίς να το έχω βάλει για ύπνο, άμα πονάνε τί να κάνουν?

Νομίζω με τον ύπνο των μωρών υπάρχουν κανόνες και ρουτίνα, μόνο όταν όμως είμαστε σίγουροι πως το παιδί δεν έχει κάτι άλλο.

καλημερα κοριτσια!εχω μια κορουλα 9 μηνων κ τις τελευταιες μερες ξυπναει τη κ δεν κοιμαται,προσπαθω να μην την ταιζω κ την χαιδευω λιγο για να ηρεμησει κ να κοιμηθει αλλα τιποτα.ειναι ικανη να μεινει ξυπνια 3 ωρες ετσι.τι να κανω;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...