Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμάς μα ς πήρε και μας σήκωσε.Το τσογλάνι:twisted: μουλάρωσε.Δεν κοιμάται στα χέρια,δεν κοιμάται στην κούνια ,δεν κοιμάται γενικώς.:mrgreen:

Δεν κλαίει,χαζογελάει και κάνει μπφουμφ μπφουμφ μέχρι να την σηκώσεις από την κούνια.Μετά τεντώνεται και κάνει γκνιαρ,γκνιαρ μέχρι να την ξαναβάλεις μέσα.Αποτέλεσμα κοιμάται μόνο όταν καταρρέει στην αγκαλιά μας και τα βράδια ξυπνάει συνεχώς.Σήμερα το πρωί ο σύζυγος είπε :Εντάξει απόψε μόνο στις 2 και στις 5 χρειάστηκε να σηκωθώ(υποτίθεται πως είχε αναλάβει το βραδυνό).Ναι,του λέω γιατί εγώ σηκώθηκα στις 3,στις 4 και στις 6. Προς το παρόν ακόμα το διασκεδάζουμε,αν τα παίξουμε εντελώς βλέπουμε.

NVVvp2.png

:lol:Κορίτσια (και αγορια), έχω δύο παιδάκια (3 ετών ο ένας κ 4 μηνών ο άλλος) και μιλάμε οτι έχω σωθεί με το βιβλίο!

Τον μεγάλο τον "εκπαίδευσα" όταν ήταν 9 μηνών (διαβάζω από πολλούς εδώ καταστάσεις που μου θυμίζουν εκείνες τις εποχές) και τον μικρό τον ξεκίνησα από την αρχή τις οδηγίες για το νεογέννητο για να μην έχει μετά πρόβλημα! Αποτέλεσμα; Πέφτουν για ύπνο στις 11 και ξυπνάνε 9!!!Χλιδή!

Όποιος το εφαρμόζει, ούτε κακός γονιός είναι, ούτε το παιδί του που κλαίει βασανίζει! Χειρότερα βασανίζονται τα μωράκια που κλαίνε και δεν μπορούν να κοιμηθούν!

Έδινα κι εγώ διακαιολογίες τύπου: πεινάει, δεν χορταίνει, πονάνε τα δόντια του κλπ κλπ. Τελικά, αποδείχθηκε οτι απλώς δεν μπορούσαν να κοιμηθούν χωρίς στήθος, κούνημα, και ό,τι αλλο έχει ο καθένας!!

Όσο για την αγωνία του νυχτερινού γεύματος: αν ένα μωράκι κοιμάται καλά και δεν ξυπνήσει για να φάει και είναι ξεκούραστο, ευδιάθετο και κάνει καλύτερα γεύματα μέσα στην ημέρα αλλά και οι ορμόνες της ανάπτυξης δουλεύουν καλύτερα και το μωράκι μεγαλώνει κανονικά σε σχέση με κάποιο που ξενυχτάει, γκρινιάζει, έχει νεύρα μεσα στη μέρα, παραλείπει γεύματα κλπ.(έρευνες το έχουν δείξει αυτό)

Τέλος οι γονείς όντας πιο ξεκούραστοι και ήρεμοι, ασχολούνται πιό εύκολα με τα παιδιά τους και μια γενικότερη ηρεμια περνάει στην οικογένεια! (δεν μπορώ να φανταστώ ξενυχτισμένη επί μήνες μαμά να παίζει οοοοολη μερα με τα παιδάκια χωρίς να χρειάζεται αναβολικα!!:lol:)

Συγγνώμη αν σας κούρασα, αλλά ηθελα να μεταφέρω την εμπειρία μου ελπίζοντας να βοηθήσω άλλες μαμάδες να ξεπεράσουν τις ενοχές που ίσως κάποιοι τους έχουν δημιουργήσει!

Tot72 εάν μπορούσα να κάνω Like... Πολύ γέλασα!!

Χωρίς πλάκα πάντως το σύστημα του βιβλίου "κοιμήσου παιδί μου" είχε πιάσει και στην κόρη μου, που είχε τσακωθεί με τον ύπνο!!

Η Δαναη μου ήρθε 16-2-2008

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Ο Τάσος μου ήρθε 22-8-2011

Ακόμη εμείς δεν αντιμετωπίζουμε θέμα με τον ύπνο, είναι μερικών εβδομάδων η μικρή, για αργότερα βλέπουμε.

Ωστόσο, είδα το θέμα και θυμήθηκα αυτό το βιντεάκι, δείχνει μερικούς παράξενους τρόπους που έχουν σκαρφιστεί γονείς για να κοιμίζουν τα παιδάκια τους, εγώ το βρήκα αστείο πάντως!:P

http://www.youtube.com/watch?v=PO3yx3oVX2k

----------------------

Διαφημίσεις

:lol:Κορίτσια (και αγορια), έχω δύο παιδάκια (3 ετών ο ένας κ 4 μηνών ο άλλος) και μιλάμε οτι έχω σωθεί με το βιβλίο!

Τον μεγάλο τον "εκπαίδευσα" όταν ήταν 9 μηνών (διαβάζω από πολλούς εδώ καταστάσεις που μου θυμίζουν εκείνες τις εποχές) και τον μικρό τον ξεκίνησα από την αρχή τις οδηγίες για το νεογέννητο για να μην έχει μετά πρόβλημα! Αποτέλεσμα; Πέφτουν για ύπνο στις 11 και ξυπνάνε 9!!!Χλιδή!

Όποιος το εφαρμόζει, ούτε κακός γονιός είναι, ούτε το παιδί του που κλαίει βασανίζει! Χειρότερα βασανίζονται τα μωράκια που κλαίνε και δεν μπορούν να κοιμηθούν!

Έδινα κι εγώ διακαιολογίες τύπου: πεινάει, δεν χορταίνει, πονάνε τα δόντια του κλπ κλπ. Τελικά, αποδείχθηκε οτι απλώς δεν μπορούσαν να κοιμηθούν χωρίς στήθος, κούνημα, και ό,τι αλλο έχει ο καθένας!!

Όσο για την αγωνία του νυχτερινού γεύματος: αν ένα μωράκι κοιμάται καλά και δεν ξυπνήσει για να φάει και είναι ξεκούραστο, ευδιάθετο και κάνει καλύτερα γεύματα μέσα στην ημέρα αλλά και οι ορμόνες της ανάπτυξης δουλεύουν καλύτερα και το μωράκι μεγαλώνει κανονικά σε σχέση με κάποιο που ξενυχτάει, γκρινιάζει, έχει νεύρα μεσα στη μέρα, παραλείπει γεύματα κλπ.(έρευνες το έχουν δείξει αυτό)

Τέλος οι γονείς όντας πιο ξεκούραστοι και ήρεμοι, ασχολούνται πιό εύκολα με τα παιδιά τους και μια γενικότερη ηρεμια περνάει στην οικογένεια! (δεν μπορώ να φανταστώ ξενυχτισμένη επί μήνες μαμά να παίζει οοοοολη μερα με τα παιδάκια χωρίς να χρειάζεται αναβολικα!!:lol:)

Συγγνώμη αν σας κούρασα, αλλά ηθελα να μεταφέρω την εμπειρία μου ελπίζοντας να βοηθήσω άλλες μαμάδες να ξεπεράσουν τις ενοχές που ίσως κάποιοι τους έχουν δημιουργήσει!

καλησπερα...εχει μια μπεμπα 50 ημερων η οποια απο την ημερα που ηρθαμε απο το νοσοκομειο δεν κοιμαται για κανεναν λογο..το βιβλιο το εχω παρει αλλα ειδα οτι μπορεις να το κοιμησεις απο τον 6ο μηνα κ μετα...μπορεις να μου πεις τι εκανες εσυ με το νεογεννητο μωρακι σου γιατι δεν αντεχω κ πολυ να ειμαι ολη νυχτα ξυπνια,στεναχωριεμαι,κουραζομαι κ κλαιωωωω

Xc60p3.png ghL0p3.png

mariazerta, αυτό το σημείο του βιβλίου που λες είναι όντως για άνω των 6 μηνών οπου το αφήνεις να κλαίει για να το εκπαιδεύσεις από την αρχή.

Για την δική σου περίπτωση είναι τα κεφάλαια που λέει "νεογέννητο" και "τριών μηνών". Αυτό που έκανα εγώ είναι όταν έβλεπα οτι θέλει να κοιμηθεί τον έβαζα στην κούνια, αυτός άρχιζε να ουρλιάζει, δεν έφευγα, έμενα μαζί του και του χάιδευα την πλατούλα ή τον κουνούσα λίγο μέχρι να σταματήσει να κλαίει (ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ- ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ), άφού ηρεμούσε επέμενα λίγο με την πιπίλα, εν ανάγκη του την κρατάς λίγα δευτερόλεπτα στο στόμα μέχρι να χαλαρώσει τελείως. Στο σημείο αυτό είναι που πρέπει να τον πάρει ο ύπνος μόνο του. Αν ξανακλάψει θα το κάνεις από την αρχή. Είναι λογικό να κλάψει λίγο, δεν θα είναι πάνω από 1-2 λεπτά και δεν θα το αφήσεις μόνο του.

Αυτό επανέλαβα πολλές φορές και τώρα τον βάζω στην κούνια και μετά από λίγο κοιμάται μόνος. Να φανταστείς όταν ξυπνάει δεν κλαίει! Αν καμια μέρα απορρυθμίζεται πάλι, του το ξανακάνω και το ξαναμαθαίνει.

Το μυστικό είναι να το χαλαρώσεις το παιδί και τις τελευταίες στιγμές πριν αποκοιμηθεί να μην επεμβαίνεις, να το κάνει μόνο του.

Καλή επιτυχία!

Τα νεογέννητα δεν ξεχωρίζουν την μέρα από την νύχτα ακόμη, λογικό και φυσιολογικό είναι όμως.

Προσπαθείς να δημιουργήσεις όμως τις ανάλογες συνθήκες, το βράδυ όταν το μωρό ξυπνάει και θέλει να φάει η να γίνει η αλλαγή της πάνας του, δεν ανάβουμε τα δυνατά και μεγάλα φώτα, γιατί αυτό δημιουργεί σύγχυση, όπως και δεν το αφήνουμε να κοιμάται ώρες ολόκληρες την ημέρα, το δραστηριοποιούμε με κάποιο τρόπο παίζοντας μαζί του, αν είναι χορτάτο και καθαρό μπορεί να θέλει απλά την αγκαλιά μας, την προσφέρουμε γιατί είναι εξίσου σημαντική με τα υπόλοιπα, δεν εκπαιδεύεται το νεογέννητο, απλά την σύγχυση προσπαθούμε να αποφύγουμε και να μετριάσουμε.

Προσέχουμε επίσης την θερμοκρασία, να μην κρυώνει η να μην υπερθερμαίνεται, και τα δύο είναι αποτρεπτικά για έναν ήρεμο ύπνο.

Θηλάζω αποκλειστικά την μικρή μου, σχεδόν κάθε δυόμισι με τρεις ώρες, καμιά φορά παρεκκλίνουμε φυσικά, χωρίς συμπληρώματα με μπιμπερό και προσπαθώ να αποφύγω την πιπίλα όσο γίνεται περισσότερο, όταν βρίσκεται πλέον στο δικό της κρεβατάκι, το οποίο βρίσκεται στο υπνοδωμάτιο μας, και μόνο η επαφή του χεριού μου επάνω της και ένα πολύ ελαφρύ λίκνισμα η χαΐδεμα την ηρεμεί και συνεχίζει τον ύπνο της, δεν είναι απαραίτητο να την σηκώνω πάντα στα χέρια αν δεν κλαίει επιτακτικά.

Από την άλλη κάθε μωρό είναι διαφορετικό, οπότε μπορεί μόνο κάποια γενικά πράγματα να ισχύουν, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των δικών μας παιδιών, και συμβαδίζουμε ανάλογα.

----------------------

Κοριτσάκια καλημέρα!!! Ψάχνοντας το βιβλίο για μια φίλη μου, βρήκα αυτή τη σελίδα που έχει σημαντικό κομμάτι του βιβλίου στο ίντερνετ.

http://www.iliaktida.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=291%3A2011-03-31-19-22-13&catid=60%3A2009-06-15-17-22-30&Itemid=99〈=el

Μπείτε όσες θέλετε να πάρετε μια γεύση του βιβλίου.

Έχει τους χρόνους και πολύ κείμενο.

Εμείς πάντως τα πάμε μια χαρά πλέον με τον ύπνο μας. Κοιμούνται και τα δύο παιδάκια στο ίδιο δωμάτιο. Και η μεγάλη μου (26 μηνών) κοιμάται πλέον μέσα σε 10 λεπτά από το μπανάκι της. (Καλά, για τον μικρούλη δεν το συζητάω... 9 με 9. Ποιος θα το πίστευε πριν λίγο καιρό....)

Φιλάκια

Κατερίνα ευχαριστούμε πολύ! Χάρηκα που διάβασα το κείμενο. Ξεκαθαρίζει ότι το controlled crying δεν είναι το cry it out. Δεν αφήνεις το παιδί σου να πλαντάξει στο κλάμα μόνο του μέχρι να κοιμηθεί, του δείχνεις ότι είσαι εκεί. Επίσης δίνει έμφαση στο να κάνεις το χώρο που κοιμάται το μωρό ευχάριστο και φιλικό-με το μόμπιλο, τη ζωγραφιά, το αρκουδάκι (αν και δεν κατάλαβα πού είναι το κακό να διαλέξει το παιδί με ποιό αρκουδάκι του αρέσει να κοιμάται:shock:)

Αν και προτιμώ τη μέθοδο του no-cry solution δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει κανείς ότι η μέθοδος του Εστιβίλ έχει τα πιο σίγουρα και τα πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Διαφημίσεις

Επίσης δίνει έμφαση στο να κάνεις το χώρο που κοιμάται το μωρό ευχάριστο και φιλικό-με το μόμπιλο, τη ζωγραφιά, το αρκουδάκι (αν και δεν κατάλαβα πού είναι το κακό να διαλέξει το παιδί με ποιό αρκουδάκι του αρέσει να κοιμάται:shock:)

Ο λόγος που διαλέγει ο γονιός το αρκουδάκι είναι γιατί η τεχνική προϋποθέτει ότι συμπεριφέρεσαι στο παιδί σαν να είναι μωρό, ώστε να του δώσεις την αίσθηση ότι ξέρεις τι κάνεις και να του παρουσιάσεις την τακτική του ύπνου ως τετελεσμένο γεγονός (δηλ. να πιστέψει το παιδί ότι από σήμερα θα κοιμάμαι στην κούνια μου τα βράδυα επειδή το λέει η μαμά και ο μπαμπάς). Γι' αυτό λέει ότι πρέπει να το πιστέψουν οι γονείς πρώτα, για να μπορούν μεταδώσουν στο παιδί αισθήματα ασφάλειας και ηρεμίας, να μην υπάρχει καμία αμφιταλάντευση. Επίσης το να διαλέξεις το αρκουδάκι και να πεις "με αυτό θα κοιμάσαι" σε γλιτώνει από παράπονα του στυλ αυτό δεν μου αρέσει, σήμερα θέλω εκείνο, γιατί να έχω ένα και όχι δύο, θέλω όλα τα αρκουδάκια μαζί κ.λπ.

Κοριτσια καλησπερα!κοντευω 3 χρονια κακου υπνου κ οπως καταλαβαινετε εχουμε κουραστει παρα πολυ.το βιβλιο προσπαθησα να το εφαρμοσω 1 βραδυ στον πρωτο μου αλλα με τοσο κλαμα ηταν κατι που δεν μας ταιριαζε...τελικα ο υπνος εστρωσε πολυ με λιγοτερο σκληρη μεθοδο.Αν και αργησαμε λιγο.

Με τον μικρο εχουμε τα ιδια κ χειροτερα και σκεφτηκα παλι το βιβλιο...(με το οποιο δεν συμφωνω κ εχω γραψει τη γνωμη παλιοτερα αλλα η αυπνια δεν ειναι καλο πραγμα)Αλλα την περασμενη βδομαδα επισκευτηκα μια παιδοψυχολογο.Ειχα διαφορες αποριες κ ανασφαλειες οσο αναφορα το μεγαλωμα των παιδιων και γενικοτερα επειδη εχω χασει λιγο τη μπαλα ηθελα να παρω λιγες συμβουλες μηπως κ με βοηθησουν.

Για να μην ποολυλογω η συγκεκριμενη ειναι κατα οποασδηποτε μορφης "κλαματος".Στη ηλικια που ειναι ο μικρος μου 10 μηνων θεωρει απαραδεκτο να αφηνεις ενα μωρο να κλαει εστω και ελεγχομενα.Το "ελεγχομενο"ειναι για μας οχι για το μωρο.το μωρο οποτε κλαει και δεν καλυπτεται η αναγκη του βιωνει εντονο στρεσ και μεγαλη απορριψη!Τα μωρα κλαινε παντα γιατι κατι ζητανε κ οχι απο καπριτσιο

Μου ειπε οτι "δουλεια μου "κ υποχρεωση μου"ειναι να καλυπτω την αναγκη του μωρου μου οπως ακριβως καλυπτω την αναγκη του για τροφη κ καθαριοτητα!

Απο κει και περα μου συστησε υπομονη,αν υπαρχει βοηθεια να τη ζηταω ωστε να ξεκουραζομαι εστω κ λιγο μεσα στη μερα,βαρδιες με το συζυγο τη νυχτα(πχ μια νυχτα ο ενας μια ο αλλος),μπορουμε να κοιμομαστε με το μωρο αν εκεινο δειχνει να ηρεμει αλλα οχι στην κρεβατοκαμαρα αλλα στο δικο του χωρο.

Και για τα νευρα που δημιουργουνται απο ολη αυτη την κατασταση μου συστησε γυμναστικη,περπατημα και...πιο θερμες νυχτες με τον συζυγο!

Αυτη ηταν η γνωμη της....ο καθενας μας αναλογα με τις αντοχες κ την ιδιοσυγκρασια ου ενεργει αντιστοιχα!

ΥΓ Μου εδωσαν ενα παιχνιδι κουνιας με κινουμενη φωτεινη εικονα και μουσικη!Εδω και τρεις μερες το μωρο κοιμαται ΜΟΝΟ του ΧΩΡΙΣ ΚΛΑΜΑ!απλα αν τον ακουω να δυσανασχετει μπεινω κ του δινω την πιπιλα,του λεω ναναι τωρα ον ξαπλωνω κ βγαινω παλι!Βεβαια ξυπανει ξανα αλλα οχι οσο συχνα ξυπναγε και πολλες φορες κοιμαται παλι μονος του!Εχουμε πολυ μελλον ακομη!Ευχομαι σε ολες καλη δυναμη!

• 2 εβδομάδες μετά...

Νομίζω οτι ακούστηκαν ακραίες απόψεις και από τις δύο πλευρές. Αυτές τις ημέρες προσπαθώ να μάθω στη μικρή να κοιμάται "μόνη της" και αυτό μετά από πάρα πολλές δυσκολίες στο να την κοιμίζω με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Εχει πάρα πολύ ευαίσθητο ύπνο και όσο για να την κοιμήσεις πρέπει να το έχεις σπουδάσει!! Είναι 7,5 μηνών και το να μην κοιμάται ευκολα μέχρι τώρα μου έχει στοιχίσει από το να μην μπορώ να την αφήσω ούτε σε γιαγιάδες, ούτε στον μπαμπά της εάν προβλεπόταν οτι θα θέλει να κοιμηθεί στις ώρες που θα λείπω, μέχρι τα νεύρα κάθε μέρα από αυτήν την πάλη με τον ύπνο και τον χρόνο που έπρεπε να ξοδεύω στο κοίμησμα αφού ο χρόνος αυτός ήταν σαφώς μεγαλύτερος από τον χρόνο που κοιμόταν. Οι ώρες που κοιμάται είναι καλές και από τον δεύτερο- τρίτο μήνα δεν ξυπνούσε και το βράδυ... αλλά μέχρι να κοιμηθεί δεινοπαθούσαμε οικογενειακώς! Σημειωτέων.. ποτέ δεν την έβαλα χωρίς να είμαι σίγουρη οτι νυστάζει... να τρίβει τα μάτια της, να γκρινιάζει, να χασμουριέται.

Εφάρμοσα τα εξής. Εξ αρχής για ένα διάστημα αντί για αγκαλιά και τραγούδια, την ξάπλωνα στο κρεβάτι και καθόμουν δίπλα, της κρατούσα το χεράκι και την χάιδευα. Έτσι "ξέμαθε την αγκαλιά και συμβιβάστηκε με τα χαδάκια εντελώς ανώδυνα. Αυτό το κάναμε κανα μήνα- δυό. Την κοίμιζα στο κρεβάτι μας για να μπορώ να ξαπλώνω δίπλα και τη μετέφερα στο κρεβάτι της λίγο πριν πάμε για ύπνο. Κανένα πρόβλημα ως προς αυτό. Τώρα, αφού και έτσι μου έπαιρνε πάρα πολύ χρόνο και ψυχικό κόπο μέχρι να κοιμηθεί (με το που κουνιόμουν ξυπνούσε..) άρχισα να εφαρμόζω άλλο σχέδιο που έχει δυο μέρες που το κάνουμε και πάει καλά για τόσο αρχή.

Της δίνω τσαγάκι και την κρατάω αγκαλιά με χαδάκια και φιλάκια ώσπου ζαλίζεται κάπως από τη νύστα. Την βάζω στο κρεβάτι της, την γυρίζω σε θέση που να παραπέμπει σε ύπνο και να την βολεύει και την χαιδεύω λίγο στο χεράκι και απαλά το ακουμπάω σε ένα κουκλάκι ποι της το δίνω αγκαλιά. Είχε συνήθιο να με χαιεύει για να κοιμηθεί (η γλυκούλα μου..:-) )Ετσι χαιδεύει το κουκλάκι. Της δίνω ένα φιλάκι και φεύγω. Κάθεται μόνη της (δεν το περίμενα) και αρχίζει να νανουρίζεται με φωνούλες. Που και που της φεύγει η πιπίλα και γκρινιάζει. Γυρνάω, της την δίνω, την χαιδεύω λίγο, φεύγω... Αυτό γίνεται δυο τρεις φορές και μετά κοιμάται. Πιο γρήγορα από ότι όταν κοιμόταν μαζί μου. Βασικό είναι να νυστάζει αρκετά. Το επόμενο βήμα είναι να μη χρειάζονται όλα αυτά τα στάδια και να αρκεί ένα φιλάκι και ένα χαδάκι. Νομίζω πως θα πάει καλά. Υπομονή θέλει και όχι ακραίες αλλαγές.

Κατά την άποψή μου, είναι βάρβαρο να αφήνεις το παιδί να πλαντάζει γιατί του δημιουργείς ανασφάλεια. Ούτε και θεωρώ υγειές να μην μπορεί το παιδί στα 7 ή στα 5 να κοιμηθεί μόνο του. Πρέπει να υπάρχουν ισορροπίες που να μας κρατάνε τις μαμάδες ελεύθερες και ήρεμες και να μην καταντάνε τους μπαμπάδες εξόριστους στον καναπέ. Πρέπει να παραμένουμε ζευγάρι για να είναι και τα παιδιά ευτυχισμένα.

καλα μου κοριτσια καλημερα! εμενα η μικρη μου ειναι 9 μιση μηνων... απο τη μερα που τη φεραμε σπιτι κοιμοταν στην κουνια της μεν αλλα στο δικο μας δωματιο! ετρωγε καθε 3 ωρες κανονικοτατα και ξανα υπνο...οταν ηταν 3 μηνων περιπου αρχισε να κοβει το βραδυνο ξυπνημα και κοιμοταν ενα 6ωρο-7ωρο το βραδυ σερι...στους 6 μηνες αρχισε να ξυναει τη νυχτα τακτικα αλλα μολις της εδινα την πιπιλα της κοιμοταν μια χαρα! καποια στιγμη αυτο δεν επιανε μαλλον ηθελε αγκαλιτσα! την επαιρνα αγκαλια νανουριζοταν κ ολα καλα! μετα απο λιγο αρχισε μετα την αγκαλια που πηγαινα να την ξαναβαλω στην κουνια κοιμισμενη να ξυπναει κλαιγοντας με το που την ακουμπαγα στην κουνια...εκει ηταν που αποφασισα να την παρω στο κρεβατι μαζι μας...πριν ενα μηνα που αλλαξαμε σπιτι για να εχει το δικο της δωματιο αρχισα να πηγαινοερχομαι τη νυχτα απο το ενα δωματιο στο αλλο παρα πολλες φορες μεσα στη νυχτα για να την κοιμησω εκει με αποτελεσμα να καθομαι πανω απο μια ωρα προσπαθωντας να την βαλω στην κουνια της χωρις να ξυπνησει κλαιγοντας..ημουν ενα ρακος...κοιμομουν πολυ λιγο και σπαστα μεσα στη νυχτα και τη μερα δεν ειχα καθολου δυναμεις...πολυ κουραση...αρχισα λοιπον να την παιρνω στο κρεβατι μας οταν εβλεπα οτι ξυπναει μολις την ακουμπαγα στην κουνια της...

πλεον κοιμαμαι κ εγω και η μπεμπα τη νυχτα απλα εγω εχω λιγο παραπανω την εννοια να τη βλεπω μην την πλακωσουμε η μην εχει κουκουλωθει κλπ..αλλα ειμαι κ εγω και αυτη πιο ξεκουραστες ολη τη μερα...

ειμαι λοιπον υπερ του co-sleeping αλλα μονο εαν η μικρη μου ξυπνησει στην κουνια της και δεν μπορει να ξανακοιμηθει!(γιατι εχουν υπαρξει και 3 βραδυα που κοιμηθηκε σερι) απλα αναρωτιεμαι, μηπως εγω την εμαθα ετσι που αρχισα να την παιρνω στο κρεβατι και στην ουσια την εχω "κακομαθει" πια???μηπως εκανα λαθος οταν την πρωτοπηρα στο κρεβατι??? μηπως την εμαθα ετσι και δεν αποφασισει μονη της να παει στο δικο της δωματιο καποια στιγμη? δεν ξερω αλλα ηλπιζα οτι ολο αυτο θα τελειωσει γρηγορα αλλα τι θα γινει αν οχι???? ειναι πιο ξεκουραστο απο το να σηκωνομαι ολη τη νυχτα και να τρεχω στο δωματιο της αλλα δεν ειναι και πολυ βολικο να ειμαστε σε ενα διπλο κρεβατι ολοι μαζι και ιδιαιτερα οσο μεγαλωνει...

Διαφημίσεις

καλα μου κοριτσια καλημερα! εμενα η μικρη μου ειναι 9 μιση μηνων... απο τη μερα που τη φεραμε σπιτι κοιμοταν στην κουνια της μεν αλλα στο δικο μας δωματιο! ετρωγε καθε 3 ωρες κανονικοτατα και ξανα υπνο...οταν ηταν 3 μηνων περιπου αρχισε να κοβει το βραδυνο ξυπνημα και κοιμοταν ενα 6ωρο-7ωρο το βραδυ σερι...στους 6 μηνες αρχισε να ξυναει τη νυχτα τακτικα αλλα μολις της εδινα την πιπιλα της κοιμοταν μια χαρα! καποια στιγμη αυτο δεν επιανε μαλλον ηθελε αγκαλιτσα! την επαιρνα αγκαλια νανουριζοταν κ ολα καλα! μετα απο λιγο αρχισε μετα την αγκαλια που πηγαινα να την ξαναβαλω στην κουνια κοιμισμενη να ξυπναει κλαιγοντας με το που την ακουμπαγα στην κουνια...εκει ηταν που αποφασισα να την παρω στο κρεβατι μαζι μας...πριν ενα μηνα που αλλαξαμε σπιτι για να εχει το δικο της δωματιο αρχισα να πηγαινοερχομαι τη νυχτα απο το ενα δωματιο στο αλλο παρα πολλες φορες μεσα στη νυχτα για να την κοιμησω εκει με αποτελεσμα να καθομαι πανω απο μια ωρα προσπαθωντας να την βαλω στην κουνια της χωρις να ξυπνησει κλαιγοντας..ημουν ενα ρακος...κοιμομουν πολυ λιγο και σπαστα μεσα στη νυχτα και τη μερα δεν ειχα καθολου δυναμεις...πολυ κουραση...αρχισα λοιπον να την παιρνω στο κρεβατι μας οταν εβλεπα οτι ξυπναει μολις την ακουμπαγα στην κουνια της...

πλεον κοιμαμαι κ εγω και η μπεμπα τη νυχτα απλα εγω εχω λιγο παραπανω την εννοια να τη βλεπω μην την πλακωσουμε η μην εχει κουκουλωθει κλπ..αλλα ειμαι κ εγω και αυτη πιο ξεκουραστες ολη τη μερα...

ειμαι λοιπον υπερ του co-sleeping αλλα μονο εαν η μικρη μου ξυπνησει στην κουνια της και δεν μπορει να ξανακοιμηθει!(γιατι εχουν υπαρξει και 3 βραδυα που κοιμηθηκε σερι) απλα αναρωτιεμαι, μηπως εγω την εμαθα ετσι που αρχισα να την παιρνω στο κρεβατι και στην ουσια την εχω "κακομαθει" πια???μηπως εκανα λαθος οταν την πρωτοπηρα στο κρεβατι??? μηπως την εμαθα ετσι και δεν αποφασισει μονη της να παει στο δικο της δωματιο καποια στιγμη? δεν ξερω αλλα ηλπιζα οτι ολο αυτο θα τελειωσει γρηγορα αλλα τι θα γινει αν οχι???? ειναι πιο ξεκουραστο απο το να σηκωνομαι ολη τη νυχτα και να τρεχω στο δωματιο της αλλα δεν ειναι και πολυ βολικο να ειμαστε σε ενα διπλο κρεβατι ολοι μαζι και ιδιαιτερα οσο μεγαλωνει...

Εγώ είμαι της άποψης ότι είναι φυσιολογικό να κοιμάται το μωρό μαζί με τους γονείς του,εφόσον φροντίζουμε να εφαρμόζουμε τους κανόνες ασφαλείας του co-sleeping.Δεν ξέρω πότε και για ποιο λόγο,ξαφνικά αποφασίσαμε ότι το φυσιολογικό είναι το μωρό να κοιμάται στην κούνια του,στο δωμάτιό του...Βολικό για μας ναι,φυσιολογικό όχι...το αγοράκι μου είναι 13,5 και κοιμόμαστε μαζί από την αρχή που γεννήθηκε,η κάθε προσπάθεια που έχω κάνει να κοιμηθεί στην κούνια του,πήγε χαμένη και έτσι το πήρα απόφαση πλέον!Για μένα,δεν έκανες τίποτα λάθος.Να ακούς τι λέει το ένστικτό σου!;)

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Θασυμφωνήσω με την annoula καιθα προσθέσω κάτι πουμου είπε μία κοπέλα που δεν έπαιρνε το μωρό της στο κρεββάτι της ,δεν το θήλασε και δεν το τάιζε τη νύχτα.Όταν η μικρή της πήγε 15μηνών ξύπναγε κλαίγοντας την νύχτα και δεν κοιμόταν παρά πάνω στην μάνα της.Αναγκάστηκαν σε αυτή την ηλικία να βάλουν την κούνια μέσα στο δωμάτιο τους για να είναι ήρεμη η μικρή:roll:.Μην αγχωνόμαστε ,θα μεγαλώσουν τα μικρά μας και θα μας έχουν στο φτίσιμο και τότε:cry:...

Κορίτσια καλησπέρα...εδώ και 10 μέρες διαβάζω όλα τα posts σε σχέση με τον ύπνο. έχω και γω έναν μπέμπη 9μηνών όπου ενώ από 2 μηνών κοιμότανε από τις 9 έως τις 8 ο πρωί μ ένα ξύπνημα μόνο, από 5 μηνών ξυπνάει κάθε 1-1,50 ώρα. όταν κοιμηθεί 2 -2,50 ώρες κάνω πάρτυ!!! Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο δεν έπαιρνε βάρος και ο γιατρός μου είπε να τον ξυπνάω κάθε 3 ώρες για να τον θηλάσω και από εκεί μας έμεινε το κουσούρι. Ξυπνάει, τον βάζω για λίγο στο στήθος, τον αφήνω γλαρωμένο στο κρεβάτι του και ξανακοιμάται. όμως δεν αντέχω άλλο. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να εφαρμόσω το βιβλίο, αλλά ρωτάω εσάς που ήδη το έχετε κάνει...πως γίνεται να εφαρμόσεις το βιβλίο όταν ξυπνάει τόσο συχνά? Το μωρό δεν έχει πρόβλημα να το πάρει ο ύπνος το βράδυ και κοιμάται πολύ νωρίς ( γύρω στις 8-8,30). Τον έχουμε ακόμα στο δωμάτιό μας λόγω θηλασμού και των συνεχών ξυπνημάτων, όμως ο καημένος σε λίγο καιρό δεν θα χωράει στο λίκνο!!!! Ακόμα και όταν του δίνω συμπλήρωμα για να κοιμηθεί περισσότερο μήπως χορτάσει, ακόμα και τότε ξυπνάει!!! Χθες πχ ξύπνησε στις 5 δεν τον σήκωσα, τον χαιδολογούσα, του μιλούσα για να κοιμηθεί ξανά και έκλαιγε ασταμάτητα μέχρι τις 6 που τελικά του κάναμε λίγο γάλα και κοιμήθηκε. έχω διαβάσει το βιβλίο 2 φορές. Απλά θέλω μια έμπειρη...μανούλα σε αυτό το θέμα να με βοηθήσει πως θα τα καταφέρω με τα τόσα πολλά ξυπνήματα...

Προβληματίζομαι πολύ γιατί σε 3 μήνες θα επιστρέψω στην δουλειά και τότε δεν θα μπορώ να "ξεκουράζομαι" την μέρα...επίσης η αϋπνία μου στερεί ποιοτικές ώρες με το παιδί μου...( για τον άντρα μου δεν το συζητώ πια...). περιμένω τις γνώμες σας και σας ευχαριστώ...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕΣ!!ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΕ 6 ΜΕΡΕΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ 1 ΧΡΟΝΟΥ. ΕΙΧΑ 12 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΚΟΙΝΗΘΩ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ!!ΞΥΠΝΟΥΣΑ ΚΑΘΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΣΑ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΜΧΡΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΞΥΠΝΗΣΕΙ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΕΣΤΩ 2 ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΕΜΑΘΑ ΣΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΑΤΑΓΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!!ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΠΙΕΖΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ 4 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ 4 ΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΠΕΦΤΕΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ 10.30 ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ 11.00 ΣΕΡΙ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ.ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΩ!!!ΠΑΝΤΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ 2 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. 1 ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ 2 ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΞΥΠΝΗΜΑΤΑ!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕΣ!!ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΕ 6 ΜΕΡΕΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ 1 ΧΡΟΝΟΥ. ΕΙΧΑ 12 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΚΟΙΝΗΘΩ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ!!ΞΥΠΝΟΥΣΑ ΚΑΘΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΣΑ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΜΧΡΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ Η ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΞΥΠΝΗΣΕΙ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΕΣΤΩ 2 ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΕΜΑΘΑ ΣΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΑΤΑΓΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!!ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΠΙΕΖΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ 4 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ 4 ΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΠΕΦΤΕΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ 10.30 ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ 11.00 ΣΕΡΙ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ.ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΩ!!!ΠΑΝΤΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ 2 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. 1 ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ 2 ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΞΥΠΝΗΜΑΤΑ!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

a) το μωρό το έχετε στο δωμάτιό σας? γιατί όταν το μωρό ξυπνάει είσαι δίπλα του και όχι σε άλλο δωμάτιο, οπότε πως θα εφαρμόσεις τους χρόνους?

β) ξεκινήσατε το πρόγραμμα από το βράδυ ή από πχ το μεσημέρι?

γ) δεν έκλαιγε όλη νύκτα?

δεν ξέρω τι να κάνω...διαβάζω το βιβλίο ξανά και ξανά...για να μην κάνω κάτι λάθος....

a) το μωρό το έχετε στο δωμάτιό σας? γιατί όταν το μωρό ξυπνάει είσαι δίπλα του και όχι σε άλλο δωμάτιο, οπότε πως θα εφαρμόσεις τους χρόνους?

δεν ξέρω τι να κάνω...διαβάζω το βιβλίο ξανά και ξανά...για να μην κάνω κάτι λάθος....

1)ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟ.ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΕΚΕΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

2)ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΒΡΑΔΥ.ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ.

3)ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΛΑΙΓΕ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 5,ΕΚΛΑΨΕ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ.ΤΗΝ 2Η ΚΑΙ 3Η ΜΕΡΑ ΕΚΛΑΙΓΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΜΙΣΑΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΞΥΠΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΗ!!

Υ.Γ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΗΛΑΖΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΥΠΝΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΥΝΗΜΑ,ΟΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΤΩΡΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ.

γεια σου ελευθερια1!

σου απαντησα στι πμ σου,αλλα τωρα ειδα τις συγκεκριμενες ερωτησεις και νομιζω οτι δεν σου τις απαντω εκει.

a)την ειχα στο δωματιο μου οταν ξεκινησα (μεγα ΛΑΘΟΣ),απλα σκεφτομουν να μην της πεσουν πολλα...

αφου τελειωσε η εκπαιδευση περιμενα 15 μερες και της αλλαξα δωματιο,στον πρωτο υπνο μονο γκρινιαξε μονο, αλλα στο πρωτο ξυπνημα, τρελαθηκε απο την χαρα της,την ακουγα που γελαγε και μιλουσε στα ζωακια στους τοιχους, απο την ενδοεπικοινωνια.

που λες εστειλα τον αντρα μου σε αλλο δωματιο να κοιμαται,και ηταν μονη της οταν την εβαζα για υπνο,στεκομουν απεξω εγω.

1- 2 βραδια μονο ξυπνησε 1 φορα(οπως ακριβως και της ελευθεριας26-φοβερο αυτο:eek:)και μετα αργα το πρωι!

οταν ξυπνησε σηκωθηκα απο το κρεβατι εκανα την γνωστη διαδικασια και βγηκα εξω μεχρι να κοιμηθει καλα.

μετα βεβαια μπηκα στις μυτες!

β)σου απανταω σε αυτο αναλυτικα στο πμ

γ)και σε αυτο σου απανταω

ευχομαι τα καλυτερα!

χαιρετω ολες τις γλυκες μανουλες της παρεας...εχω ενα κοριτσακι 5 μηνων και διαβαζω εδω και καιρο ολα τα ποστ που αφορουν τον υπνο..ειπα λοιπον να σας καταθεσω και την δικη μου εμπειρια..

ειναι το πρωτο παιδακι αρχαρια λοιπον...ειχαμε ετοιμο το παιδικο λιγες μερες πριν ερθει η μπεμπουλα στον κοσμο,και περιμενα πως και πως την στιγμη που θα χρησιμοποιουνταν ολα αυτα που της ειχαμε παρει..για αρχη την ειχα σε ενα δανεικο λικνο στο δωματιο μας και κοιμοταν εκει βεβαια με πολλα ξυπνηματα για γαλα..για καλη μου τυχη ειχα την μαμα μου να βοηθαει σε ολες τις δουλειες και μπορουσα να ξενυχταω χωρις να ανυσηχω για ολα τα υπολοιπα.καθως η μπεμπουλα μεγαλωνε και δεν χωραγε πια το φαγανο μου :-D:grin::-D αποφασισα να μεταφερω το παρκο στο δωματιο μας και σε ειδικο στρωματακι να κοιμαται.ναι..καλα ας πω οτι τοτε ηταν ηδη 1μιση μηνων και η μαμα μου δεν ηταν πλεον μαζι μου.αποτελεσμα??αγκαλια και υπνος πανω μου.με το που την αφηνα κλαμα και κακο.που να το αφησω οταν το εβλεπα να κλαιει τοσο πολυ.φοβομουν ομως οτι θα μου πεσει οποτε ξεκινησα να την βαζω αναμεσα μας.σε οποιον το ειπα επεσε να με φαει :(:(:(.και τι δεν ακουσα.οτι το κακομαθαινω,οτι πρεπει να κλαψει και λιγο για να μαθει,οτι θα αποξενωθω με τον αντρα μου!!!ελεος ελεγα καμμια δεν ειχε αντιμετωπισει προβλημα υπνου??τεσπα χωρις να εχω καμμια ιδεα ακολουθησα το ενστικτο μου,το μωρο μαζι μας κοιμοταν ολο το βραδυ,ξυπναγε το πρωι χορτασμενο απο υπνο και ηταν τοσο μα τοσο ηρεμο...την ημερα να πω την εβαζα στο ρηλαξ και κοιμοταν αλλοτε 10 λεπτα αλλοτε 1 ωρα.μεχρι που ξεκινησα να την βαζω στην κουνια της απο 3μιση μηνων καθε φορα που την εβλεπα να νυσταζει αλλα μονο την ημερα.το βραδυ παλι μαζι μας.ετσι περασε αλλος ενας μηνας.ενα βραδυ λοιπον ενιωθα οτι ειμαι ξεκουραστη οποτε ειπα να δοκιμασω να την βαλω στο δωματιο της.εβαλα φωτακι και περιμενα..στην αρχη τεντωνε τα χερακια της να με ακουμπησει,κατι που εκανε οταν κοιμομασταν μαζι..της εδωσα το χερι μου και αποκοιμηθηκε..απο κεινο το βραδυ κοιμαται στην κουνια της χωρις κλαματα.απο τις 10 μεχρι τις 6 περιπου και μετα ξανα μεχρι τις 9 το πρωι.συμπερασμα?για μενα δεν υπαρχει καθε μωρακι ειναι διαφορετικο.ηθελα να δω πως θα αντιδρασει μονη της στην κουνια κι εκατσε.

βεβαια μου λειπει τοσο μα τοσο πολυ το χερακι που με ξυπναγε καθε πρωι...

μια συμβουλη λοιπον αν και νεα μαμα...καθε μανουλιτσα να ακολουθει το ενστικτο της να κανει αυτο που νιωθει οχι αυτο που πρεπει η της λενε οι αλλοι..και ολα θα πανε καλα..να τα χαιρομαστε τα μικρουλια μας!!!:D:D:D

miwt37f1iullcsq1.png

TI NA ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ.ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ 7 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ 1 ΜΗΝΩΝ.ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΟΥ Κ ΖΗΤΑΕΙ ΓΑΛΑ,ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΟΟΟΟΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΚΑΡΟΤΣΙ ,ΡΗΛΑΞ,ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ.ΑΓΚΑΛΙΑ(ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ).ΜΟΥ ΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 2-3,4 ΦΟΡΕΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 7 ΜΗΝΕΣ.

πες τα χρυσοστομη !!!!!! αυτο λεω και γω. αυτοι οι δυο τελευταιοι μηνες ειναι οι χειροτερη ολων. εχει γινει η προεκταση μου,το δευτερο πετσι μου. ολα τα τσουμπλεκια μες τη μεση και δεν καθεται ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ.Δεν κοιμαται δεν τρωει τιποτα και ολη μερα νιαουριζει:confused:

απλα εχω φρικαρει

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...