Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Υπάρχουν παιδιά τα οποία με το που σαρανταρίζουν, ρίχνουν ύπνους τρικούβερτους χωρίς προβλήματα (φτου τους να μη τα βασκάνω....)

Άλλα πάλι δεν μπορούν να ηρεμήσουν μέχρι να φτάσουν σε ηλικία σχολείου..

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι γονείς είναι να μένουν πιστοί στη ρουτίνα ύνπου όσο το δυνατό περισσότερο και να βρουν με ποιο τρόπο το παιδάκι τους θα κοιμηθεί πιο ήρεμα.

Άμα η λύση είναι το σεσουάρ (μου άρεσε πολύ ως ιδιοτροπία ύπνου...) τότε βάζουμε το σεσουάρ.

Άμα είναι γάλα, κι άλλο γάλα, ξανά μανά γάλα, του δίνουμε και καταλαβαίνει...

Άμα είναι παραμυθάκι και αγκαλίτσα, εεε προκειμένου να κοιμηθεί θα το υποστούμε και αυτό το "μαρτύριο"!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Υπάρχουν παιδιά τα οποία με το που σαρανταρίζουν, ρίχνουν ύπνους τρικούβερτους χωρίς προβλήματα (φτου τους να μη τα βασκάνω....)

Άλλα πάλι δεν μπορούν να ηρεμήσουν μέχρι να φτάσουν σε ηλικία σχολείου..

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι γονείς είναι να μένουν πιστοί στη ρουτίνα ύνπου όσο το δυνατό περισσότερο και να βρουν με ποιο τρόπο το παιδάκι τους θα κοιμηθεί πιο ήρεμα.

Άμα η λύση είναι το σεσουάρ (μου άρεσε πολύ ως ιδιοτροπία ύπνου...) τότε βάζουμε το σεσουάρ.

Άμα είναι γάλα, κι άλλο γάλα, ξανά μανά γάλα, του δίνουμε και καταλαβαίνει...

Άμα είναι παραμυθάκι και αγκαλίτσα, εεε προκειμένου να κοιμηθεί θα το υποστούμε και αυτό το "μαρτύριο"!!!

Κοίτα, καλά τα λες σε πρώτη φάση. Αλλά αν η "ιδιοτροπία" είναι π.χ. το σεσουάρ, τί κάνεις??? Μέχρι να πάει νήπιο το παιδί παίζει το σεσουάρ επί 10ώρου βάσεως την ημέρα? Άμα η "ιδιοτροπία" είναι να κάνεις βόλτες το παιδί αγκαλιά επί μία και δύο ώρες, περιμένεις να σου κοπεί η μέση και τα χέρια μέχρι να μεγαλώσει? Για το νυχτερινό γάλα με κάλυψες και το είπα και η ίδια σε προηγούμενο ποστ.

Η λύση για μένα είναι να ακολουθείς την "ιδιοτροπία" του παιδιού αλλά σταδιακά να τη μειώνεις έως ότου καταφέρεις να την εξαλείψεις. Δηλαδή να κουνάς π.χ. το παιδάκι αλλά κάθε 1-2 μέρες να μειώνεις το χρόνο. Αυτό δεν επιφέρει κλάματα αλλά σταδιακά βοηθάει το παιδάκι να προσαρμοστεί σε ένα νέο δεδομένο χωρίς να του κόβεται μπαμ και κάτω το "χούι", ϊδιοτροπία" ή όπως αλλιώς το λένε. Απλά ένα παιδάκι μπορεί να προσαρμοστεί π.χ. σε ένα μήνα και κάποιο άλλο σε 3 ή σε μία εβδομάδα. Εκεί καλείται ο γονιός να κάνει υπομονή, να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια και να ακολουθήσει το ρυθμό του παιδιού.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

πολύ σωστή η παρατήρηση για το σταδιακό "κόψιμο" της ιδιοτροπίας

αυτός είναι ένας σωστός τρόπος προσέγγισης και λύσης αυτού του θέματος χωρίς να ταλαιπωρείται ούτε το παιδί ούτε οι γονείς

σιγά σιγά όλα τα παιδιά βρίσκουν το ρυθμό τους

μέχρι τότε... υπομονή

Η λύση για μένα είναι να ακολουθείς την "ιδιοτροπία" του παιδιού αλλά σταδιακά να τη μειώνεις έως ότου καταφέρεις να την εξαλείψεις. Δηλαδή να κουνάς π.χ. το παιδάκι αλλά κάθε 1-2 μέρες να μειώνεις το χρόνο.

Και πως το κάνεις αυτό? Βασικά, εγώ το μόνο που έχω καταφέρει είναι να πάψω να τον κουνάω όρθια, είναι και 100 κιλα, αλλά να το κάνω καθιστή.

Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας γκρινιάζει, θέλει να σηκωθώ, θέλει θηλασμό και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, και τελικά μένει στο κρεβάτι, μόνο αν τον έχει πάρει ο ύπνος ή είναι τελείως αδύναμος για να διαμαρτυρηθεί.

Να προσπαθήσω να μειώσω το χρόνο, πως θα το κάνω? Δηλ, αν τώρα τον ταρακουνάω 1 ώρα, και θελώ να γίνουν 50 λεπτα, πως θα το κάνω αν αυτός κλαίει?

Ουφ, και είναι τόσο καλός ο χοντρός μου όλη μερα! Τι τον πιάνει το βράδυ, δεν ξέρω...

Ναι τα μωράκια μου καλά να ναι αν μην πρήζουν τους γονείς...

Ομως όταν οι γονείς τους λένε "ΕΜΕΙΣ δεν εχουμε ΤΕΤΟΙΑ προβλήματα"...

Μου ρχεται να τους πνίξω...!

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

ο γιος μου ειναι 8μιση μηνων, κοιμαται μαζι μας στο κρεβατι απο την αρχη

κανει πολυ ανησυχο υπνο και ζηταει συνεχεια ρογα

το παιδι εχει φοβερο προγραμμα - ωραριο (φαγητο, παιχνιδι, βολτα, μπανιο, διαδικασια υπνου)

εγω δεν μπορω να βλεπω τον γιο μου να εχει διαταρραχες στον υπνο, να ξυπναει πολλες φορες μεσα στη νυχτα, το πρωι να κουτουρνταει απο την κουραση..............και να μην αντιδραω. το παιδακι δεν εχει τιποτα, απλα κανει ανησυχο υπνο και μαζι μας στο κρεβατι

και φυσικα θα προσπαθησω να πετυχω ενα ολοκληρωμενο υπνο για το παιδι μου......οχι γιατι δουλευω και πρεπει να σηκωθω νωρις αλλα για να μπορει να ειναι ξεκουραστος χαρουμενος απερισπαστος και ευτυχισμενος σε ολη τη διαρκεια της ημερας

τωρα αν στα 15 δε με θελει και αντιδραει το θεωρω φυσιολογικο...............περασα και 'γω εφηβεια

προτιμω να τρεχει πισω απο τα κοριτσια στα 15 παρα πισω απο τη γυναικα μου

ειμαστε στη δευτερη μερα που εφαρμοζουμε το βιβλιο

σιγουρα ειναι δυσκολα για τον μικρο αφου δυσκολευοταν και συνεχιζει να δυσκολευεται

παντως οσον αφορα τα κλαματα που διαβασα παραπανω, τυχαινε ακομα και οταν προσπαθουσαμε να τον κοιμησουμε στην αγκαλια (γιατι μονο εκει κοιμοταν) να κλαιει πιο πολυ απο οτι τωρα

αν καποια μητερα εχει παρομοια εμπειρια παρακαλω για τα φωτα της

ευχαριστω

το παιδι εχει φοβερο προγραμμα - ωραριο (φαγητο, παιχνιδι, βολτα, μπανιο, διαδικασια υπνου)

εγω δεν μπορω να βλεπω τον γιο μου να εχει διαταρραχες στον υπνο, να ξυπναει πολλες φορες μεσα στη νυχτα, το πρωι να κουτουρνταει απο την κουραση..............και να μην αντιδραω. το παιδακι δεν εχει τιποτα, απλα κανει ανησυχο υπνο και μαζι μας στο κρεβατι

και φυσικα θα προσπαθησω να πετυχω ενα ολοκληρωμενο υπνο για το παιδι μου......οχι γιατι δουλευω και πρεπει να σηκωθω νωρις αλλα για να μπορει να ειναι ξεκουραστος χαρουμενος απερισπαστος και ευτυχισμενος σε ολη τη διαρκεια της ημερας

τωρα αν στα 15 δε με θελει και αντιδραει το θεωρω φυσιολογικο...............περασα και 'γω εφηβεια

σιγουρα ειναι δυσκολα για τον μικρο αφου δυσκολευοταν και συνεχιζει να δυσκολευεται

παντως οσον αφορα τα κλαματα που διαβασα παραπανω, τυχαινε ακομα και οταν προσπαθουσαμε να τον κοιμησουμε στην αγκαλια (γιατι μονο εκει κοιμοταν) να κλαιει πιο πολυ απο οτι τωρα

ευχαριστω

το εφάρμοσα όταν η κόρη μου ήταν 6 μηνών και το τρίτο βράδυ για πρώτη φορά κοιμήθηκε σερί για 12 ώρες. Το κλάμα την πρώτη μέρα ήταν έντονο αλλα τις υπόλοιπες κανα πεντάλεπτο κι αυτό για πέντε μέρες. Μετά την έβαζα και έψαχνε να βρει τη βολική στάση και κοιμόταν. Το πρωί ξυπνούσε και καθόταν μόνη στο κρεββάτι και δεν έκλαιγε όπως πριν. Γενικά εγώ είμαι πολύ υπέρ αυτής της μεθόδου. Το παν όμως είναι μόλις το ξεκινήσεις να μην το σταματήσεις και να μην υποκείψεις στο κλάμα γιατί θα έχει κλάψει και ταλαιπωρηθεί εντέλει χωρίς λόγο. Καλή δύναμη και γρήγορα εύχομαι ολονύχτιους ύπνους και σε σένα καιστο μωράκι σου!!!!!

gth0p3.png

εγω δεν μπορω να ακουω ενα μωρο να σπαραζει στο κλαμα. ο 2ος γιος μου ξυπνουσε καθε 20 λεπτα μεχρι τα 5 χρονια του. μια φορα αποφασισα να ακολουθησω τη μεθοδο και δεν αντεχα να το βλεπω να κλαιει απελπισμενο και να μου απλωνει τα χερακια. το 3ο μωρο μου ξυπναει καθε 1 ωρα. δεν πειραζει, θα μαθει και αυτο να κοιμαται. κανενας δεν συνεχισε στην ενηλικη ζωη του αυτο το ωραριο. τωρα πως θα αντεξω, αυτο ειναι πονεμενη ιστορια.

lRR9p3.png

ευχαριστω

Taσο καλησπερα!Εγω ειμαι πολυ πολυ αντιθετη με αυτη τη μεθοδο!Για το μωρο σου ιναι σιγουρα πολυ δυσκολο αφου απο την μια μερρα στην αλλη βερθηκε μονος του σε ενα κρεβατι να κλαιει για αγκαλια και οι γονεις του να κοιτανε το ρολοι αν πρεπει να πανε κοντα του:(.

Εγω για παραδειγμα ειμαι 29 χρονων και αν δεν ειναι ο αντρας μνου στο κρεβατι δεν νιωθω και πολυ ωραια!

Τεσπα,επιεδη κι εμεις τα ιδια τραβηξαμε,θα σου προτεινα να εφαρμοσετε σταδιακα οτι κανετε...Βαλε ενα στρωμα διπλα στο κρεβατι του μωρου και κατσε διπλα του μεχρι να κοιμηθει.Πιασ του και το χερακι χωρις να του μιλας,απλα να σαι εκει,μετα απο λιγες μερες αρχισεε να φευγεις λιγο πριν κοιμηθει και αργοτερα να μπαινοβγαινεις χωρις να ξαπλωνεις.

Ειναι πολυ καλυτερα να μην σπαραζει το μωρο,δεχεται την αλλαγη πολυ ευκολοτερα και στη τελικη δεν φταιει αυτο που κοιμταν στο κρεβατι σας..εσεις φταιτε(κι εγω εννοεειται και ολοι οσοι τα μαθαινουμε ετσι)!Μπορει να μην ειναι τοσο γρηγορη μεθοδος αλλα ειναι σιγουρα πιο

"αναιμακτη"και λιγοτερο κουραστικη.Δηλαδη και 1 μηνα να σου παρει δεν πειραζει κανεναν.Ο μεγαλος σ 3 βδομαδες μαθε να κοιμαται μονος του χωρις ουτε 1 δακρρυ..αντε με λιγη γκρινια!Την νυχτα ακομη ξυπναει(οχι παντα αλλα του δινουμε πιπιλα η καμια φορα γαλα και ξανακοιμαται)

Παντως να ξερεις οτι και μεχρι 3-4 χροινων ιναι φυσιολογικο να ξυπνανε τη νυχτα!Δυστυχως:rolleyes:!

το ποστ 981 πιο πανω περιγραφει την κατασταση

συνοπτικα

- αγορι 8,5 μηνων με σταθερα γευματα κατα τη διαρκεια της μερας και ακαταστατα ωραρια υπνου, με συνεχεις διακοπες με κλαματα κατα τη διαρκεια του υπνου καθως και την επιθυμια θηλασμου κατα τη διαρκεια της νυχτας (ανα 2ωρο περιπου)

- μερα πρωτη

πολυ κλαμα συνεχομενο για 1 ωρα περιπου και διακοπες μεσα στη νυχτα (κοινως χαλια)

- μερα δευτερη

μιση ωρα συνεχομενο κλαμα και 3 φορες εγερτηριο για 20 λεπτα γκρινιας περιπου

- μερα τριτη

ιδια περιπου με τη δευτερη

- μερα τεταρτη

9 ωρες συνεχομενου υπνου

- μερα πεμπτη

10 ωρες συνεχομενου υπνου

-μερα εκτη

10 ωρες συνεχομενου υπνου

...........και παει λεγοντας

το παιδι ειναι πιο χαρουμενο, πιο συγκεντρωμενο, πιο ξεκουραστο και κοιμαται πιο ευκολα κατα τη διαρκεια της μερας (δεν εφαρμοσαμε το βιβλιο κατα τη διαρκεια της μερας καθοτι η γυναικα μου ξεκιναει δουλεια το Σεπτεμβρη και ο μικρος θα πηγαινοερχεται στις γιαγιαδες)

την πρωτη και την δευτερη μερα ειχα πολλα νευρα και δεν ημουν σιγουρος οτι αυτο που κανουμε στο παιδι ειναι καλο, το ιδιο και η γυναικα μου

τωρα ειμαι 100% σιγουρος οτι δεν προκαλεσαμε τιποτα το αρνητικο στη ψυχολογια του παιδιου μας

απεναντιας................για το παιδι μου και μονο θα το ξανακανα

Διαφημίσεις

Έχω μια μπουμπου 11 μηνων κ αντιμετωπίζω φοβερό πρόβλημα με τον ύπνο. Έχει κάνει το στήθος πιπιλα, μόλις την ακουμπαω στη κούνια ξυπνάει, ξυπνάει διαρκώς τα βραδια κ θέλει αγκαλια-στήθος κτλ για να κοιμηθεί, το ίδιο κ τη μέρα. Χθες άρχισα τη μέθοδο του βιβλίου. Κοιμήθηκε μέσα σε μιση ώρα, ξύπνησε τρεις φορές μόνο κ λέω μόνο γιατί συνήθως ξυπνάει 13!! Τώρα το μεσημέρι χρειάστηκε 15 λεπτα για να κοιμηθεί. Στεναχωριεμαι που κλαίει αλλα ξέρω πως είναι για το καλο της γιατί το να συνεχίσει να κοιμάται μαζι μας κ με διακοπές μέχρι τα 2, 3 κ παει λέγοντας, ε ας μη γελοιομαστε δεν είναι καλο! Ούτε για το παιδι ούτε για το ζευγάρι! Κ αν εν τω μεταξύ έρθει άλλο ένα μπεμπε κ χρειαστει να τη βγάλουμε απ το κρεβάτι μας τότε, ε εκει κ αν θα τραβήξει ζόρι. Οπότε το πήρα απόφαση κ ξεκίνησα τη μέθοδο. Ναι ξέρω ότι εμείς φταίμε που τη καλομαθαμε/κακομαθαμε όπως θέλετε πεστε το. Πρώτο μας παιδάκι είναι, λάθος συμβουλές μπορει να ακολουθήσαμε, λάθη κάναμε, αλλα αυτο δε σημαίνει ότι θα αφήσουμε μια λάθος κατάσταση να συνεχίζεται. Ο άντρας μου δεν εχει πειστεί ακόμα για τη μέθοδο, αλλα εγω συμβουλευτηκα κ τη παιδιατρο κ μου έδωσε το πράσινο φως. Ανυπομονω για τη στιγμη που το παιδάκι μου θα ξαπλώνει κ θα κοιμάται απολαμβάνοντας τον ύπνο της κ όχι να γίνεται παπι απ τη ζεστη κ τη γκρίνια προσπαθοντας να νανουριστει.

Έχω μια μπουμπου 11 μηνων κ αντιμετωπίζω φοβερό πρόβλημα με τον ύπνο. Έχει κάνει το στήθος πιπιλα, μόλις την ακουμπαω στη κούνια ξυπνάει, ξυπνάει διαρκώς τα βραδια κ θέλει αγκαλια-στήθος κτλ για να κοιμηθεί, το ίδιο κ τη μέρα. Χθες άρχισα τη μέθοδο του βιβλίου. Κοιμήθηκε μέσα σε μιση ώρα, ξύπνησε τρεις φορές μόνο κ λέω μόνο γιατί συνήθως ξυπνάει 13!! Τώρα το μεσημέρι χρειάστηκε 15 λεπτα για να κοιμηθεί. Στεναχωριεμαι που κλαίει αλλα ξέρω πως είναι για το καλο της γιατί το να συνεχίσει να κοιμάται μαζι μας κ με διακοπές μέχρι τα 2, 3 κ παει λέγοντας, ε ας μη γελοιομαστε δεν είναι καλο! Ούτε για το παιδι ούτε για το ζευγάρι! Κ αν εν τω μεταξύ έρθει άλλο ένα μπεμπε κ χρειαστει να τη βγάλουμε απ το κρεβάτι μας τότε, ε εκει κ αν θα τραβήξει ζόρι. Οπότε το πήρα απόφαση κ ξεκίνησα τη μέθοδο. Ναι ξέρω ότι εμείς φταίμε που τη καλομαθαμε/κακομαθαμε όπως θέλετε πεστε το. Πρώτο μας παιδάκι είναι, λάθος συμβουλές μπορει να ακολουθήσαμε, λάθη κάναμε, αλλα αυτο δε σημαίνει ότι θα αφήσουμε μια λάθος κατάσταση να συνεχίζεται. Ο άντρας μου δεν εχει πειστεί ακόμα για τη μέθοδο, αλλα εγω συμβουλευτηκα κ τη παιδιατρο κ μου έδωσε το πράσινο φως. Ανυπομονω για τη στιγμη που το παιδάκι μου θα ξαπλώνει κ θα κοιμάται απολαμβάνοντας τον ύπνο της κ όχι να γίνεται παπι απ τη ζεστη κ τη γκρίνια προσπαθοντας να νανουριστει.

αν το πας κατα γραμμα οπως εμεις................σιγουρα................ ειμαστε στη 10η

ο δικος μας εκοψε θυλασμο - κρεβατι μας - και αλλαγη δωματιου ταυτοχρονα (δεν ειναι ευκολο)

πρεπει να το θελει και ο συζυγος

δε φταιμε εμεις απλα ο μικρος δεν εχει βρει το εσωτερικο του ρολοι

μπορει το δευτερο να κοιμαται 12ωρα οπως πολλα αλλα μωρακια

το μεσημερι δεν το εφαρμοζουμε (ξεκιναει δουλεια η συζυγος)

το παιδι ειναι ξεκουραστο πια

ΔΕ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ

καλη επιτυχια

Μόλις έβαλα το δεσποινακι μου για ύπνο... Κοιμήθηκε στα έξι λεπτα! Είμαι περίεργη να δω πόσες φορές θα ξυπνήσει. Κ εμείς Τάσο όλα μαζι, την αλλαξα κ δωμάτιο κ της έκοψα κ το νυχτερινό θηλασμο. Ελπίζω να πανε καλα τα πράγματα κ στη διάρκεια της νύχτας!!!:!:

Τάσο λες είστε στη δέκατη μέρα, μια ερώτηση να σου κάνω, όταν τον βάζεις στη κούνια του κ πάλι κλαίει μέχρι να κοιμηθεί κ απλά κοιμάται όλη νύχτα η έμαθε κιόλας να κοιμάται μόνος χωρίς καθόλου κλάματα;

καλησπερα...η ειρηνη μου ειναι 2 χρονων και ενος μηνα περιπου...το ιστορικο του υπνου μας: απο 3 μηνων περιπου κοιμοταν ολη τη νυχτα...5 μηνων την πηγαμε στο δωματιο της. Μεχρι 17 μηνων κοιμοταν στην κουνια, μετα ξαφνικα δεν την ηθελε, περασαμε ενα μαρτυρικο μηνα που κοιμομασταν ολοι μαζι στο κρεβατι μας μεχρι που της πηραμε κρεβατι δικο της και ησυχασαμε...Οσο για τις μεθοδους υπνου, περασαμε απο κουνημα μεχρι τελικης πτωσης-δικης μας- επειτα σε κουνημα στο καροτσι, το να κοιμαται μονη της παιζοντας με τα κουκλακια της, το οποιο και κρατησε ελαχιστα, και εδω και 1 χρονο περιπου ξαπλωνει καποιος διπλα της μεχρι να κοιμηθει και μετα φευγει...και αυτο ειναι που θελω σιγα σιγα να αλλαξουμε...εχει καταντησει μαρτυριο, κραταει απο 15 λεπτα μεχρι και 1 ωρα, σπανια μεν, αλλα οταν συμβαινει να μην κοιμαται σε πιανει τρελα...εχετε καμια συμβουλη για το πώς θα την κανουμε να αρχισει να κοιμαται μονη της;;; τη νυχτα σπανια ξυπναει, οταν γινεται μου φωναζει για γαλα, το οποιο με ευχαριστηση προσφέρω, γιατι οπως διαβασα και παραπάνω και συμφωνω, δεν το θεωρω καπριτσιο αλλα αναγκη...

Μόλις έβαλα το δεσποινακι μου για ύπνο... Κοιμήθηκε στα έξι λεπτα! Είμαι περίεργη να δω πόσες φορές θα ξυπνήσει. Κ εμείς Τάσο όλα μαζι, την αλλαξα κ δωμάτιο κ της έκοψα κ το νυχτερινό θηλασμο. Ελπίζω να πανε καλα τα πράγματα κ στη διάρκεια της νύχτας!!!:!:

Τάσο λες είστε στη δέκατη μέρα, μια ερώτηση να σου κάνω, όταν τον βάζεις στη κούνια του κ πάλι κλαίει μέχρι να κοιμηθεί κ απλά κοιμάται όλη νύχτα η έμαθε κιόλας να κοιμάται μόνος χωρίς καθόλου κλάματα;

Σκεφτηκες οτι ισως περνα κανενα αλμα?Γι αυτο κ ζηταει κ να θηλαζει?Να σου πω το παραδωξο...εμενα ξυπναει συνεχεια τη νυχτα(μερα δε κοιμομαστε απλα παλευουμε κανενα δυωρο αλλα δε κοιματαΙ) κ δε θηλαζει αρκετα κ δε μου αρεσει αυτο γιατι ξαφνικα σταματα κ η παραγωγη μου εχει μειωθει.Διακοπη των νυχτερινων θηλασμων σημαινει κ μειωση γαλακτος κ ισως το μωρακι σας αυτο δε το θαλει,εχουνε ενστικτο...μηπως να το ξανασκεφτεις?Μη το βασανιζεις κ αδικα....

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

Εχθές το βράδυ ξύπνησε δυο φορές κ έψαχνε το στήθος για να πιπιλησει. Ξύπνησε όμως κ στις 5.30 κ κατάλαβα ότι πεινουσε, είναι διαφορετικό το κλάμα. Της έδωσα, ήπιε κ τη ξανα έβαλα για ύπνο. Κοιμήθηκε σε δυο λεπτα. Με το πρωινό ύπνο δυσκολεύεται πιο πολυ, αλλα δε ξέρω κ τι άλλο μπορώ να κάνω.

σχεδον παντα κοιμαται αμεσως μολις τον βαλω............σπανια θα κλαψει

πλεον κλαιει σπανια και αυτο για κανενα 3λεπτο και πολυ λεω............. πιο πολυ γκρινιαζει δεν κλαιει

χθες ξυπνησε 3 φορες μεσα στη νυχτα μετα τις 4, ειχε να το κανει απο τη δευτερη μερα της μεθοδου, εφαρμοσαμε τη μεθοδο και ολα καλα

επειδη ειναι μικρος πανω απο 5 λεπτα δεν τον αφησα να κλαψει

στο 5λεπτο πηγαινα εναλλαξ με τη γυναικα μου και του μιλουσαμε (οχι αγκαλια)

ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι και πιστευω οτι και το timing ηταν πολυ καλο

• 2 εβδομάδες μετά...

Παιδιά, παιζει κάτι με τα μωρά που μαθαίνουν να σηκώνονται όρθια στην κούνια?

Ο δικός μου ειναι 8 μηνών και πριν από 3 μέρες, ενώ είχε ενα πρόγραμμα super (μαλλον το ματιάσαμε το παιδί) ξαφνικά το πρόγραμμα του ύπνου του πήγε περίπτατο!!!

Δεν θέλει να κοιμάται με τπτ. Τον βάζω στο κρεβάτι, τον χαιδευω, του μιλάω φεύγω και μολις κλείσω την πόρτα είναι όρθιος και μουρμουρίζει.Και αυτό γίνεται καθε φορά που πρέπει να κοιμηθεί (πρωί-μεσημέρι-βράδυ)

Παρατήρησα οτι αν τον βγάλω με το καροτσι θα κοιμηθεί στο 5 λεπτο.

Επίσης 2 φορες προσπάθησα να τον κοιμήσω στην αγκαλιά μου και επιασε... κατι που είχα σταματήσει να κάνω από τον 5ο μήνα.

Βλέπω διαφορά και στη συμπεριφορά του, είναι πιο νευρικός, ζητάει επίμονα και με κλάματα αυτό που θέλει, θέλει αγκαλιές συνέχεια ..γενικά δεν ήταν έτσι.

Παίζει θέμα προσκόλλησης από τώρα? Η μήπως φταίει που το άφησα ΣΚ στα πεθερικά μου και του άλλαξαν το πρόγραμμα? Η πεθερά μου εμμέσως μου παραδέχτηκε οτι τα μεσημέρια δεν το εβαζε για ύπνο αφού ο μικρός σηκωνόταν συνέχεια... εεε το έχουν καλομάθει και στα χέρια... ξέρω γώ... τι έγινε και σε ένα ΣΚ άλλαξε συμπεριφορά το παιδί?

Πιθανότατα φταίει το Σ/Κ.... Μη μασήσεις όμως εσύ και χαλάσεις το ωραίο σας πρόγραμμα τώρα!Προφανώς πήρε κουράγιο από τη γιαγιά του, είδε ότι σε κάποιον πιάνει αυτό που κάνει, οπότε δοκιμάζει κι εσένα!Αυτή είναι η δική μου γνώμη.

Παιδιά, παιζει κάτι με τα μωρά που μαθαίνουν να σηκώνονται όρθια στην κούνια?

Ο δικός μου ειναι 8 μηνών και πριν από 3 μέρες, ενώ είχε ενα πρόγραμμα super (μαλλον το ματιάσαμε το παιδί) ξαφνικά το πρόγραμμα του ύπνου του πήγε περίπτατο!!!

Δεν θέλει να κοιμάται με τπτ. Τον βάζω στο κρεβάτι, τον χαιδευω, του μιλάω φεύγω και μολις κλείσω την πόρτα είναι όρθιος και μουρμουρίζει.Και αυτό γίνεται καθε φορά που πρέπει να κοιμηθεί (πρωί-μεσημέρι-βράδυ)

Παρατήρησα οτι αν τον βγάλω με το καροτσι θα κοιμηθεί στο 5 λεπτο.

Επίσης 2 φορες προσπάθησα να τον κοιμήσω στην αγκαλιά μου και επιασε... κατι που είχα σταματήσει να κάνω από τον 5ο μήνα.

Βλέπω διαφορά και στη συμπεριφορά του, είναι πιο νευρικός, ζητάει επίμονα και με κλάματα αυτό που θέλει, θέλει αγκαλιές συνέχεια ..γενικά δεν ήταν έτσι.

Παίζει θέμα προσκόλλησης από τώρα? Η μήπως φταίει που το άφησα ΣΚ στα πεθερικά μου και του άλλαξαν το πρόγραμμα? Η πεθερά μου εμμέσως μου παραδέχτηκε οτι τα μεσημέρια δεν το εβαζε για ύπνο αφού ο μικρός σηκωνόταν συνέχεια... εεε το έχουν καλομάθει και στα χέρια... ξέρω γώ... τι έγινε και σε ένα ΣΚ άλλαξε συμπεριφορά το παιδί?

Εγώ θα έλεγα να τον βάζεις για ύπνο κανονικά με βάση το πρόγραμμά του και αν σηκωθεί στην κούνια του και μουρμουρίζει να μην του δώσεις σημασία. Ας τον να ηρεμήσει και κάποια στιγμή θα ξαπλώσει μόνος του και θα κοιμηθεί. Δεν εννοώ φυσικά να τον αφήσεις να κλαίει, αν όμως απλά μουρμουρίζει και παίζει ας τον. Ο μεγάλος μου, είναι κοντά στα 3, ακόμα τραγουδάει στο κρεβάτι του όταν τον βάζω για ύπνο και "αυτονανουρίζεται". Δεν πρέπει να έχουμε την απαίτηση από τα παιδιά μας να πατάνε ξαφνικά έναν διακόπτη, να κλείνουν τα μάτια τους και να κοιμούνται βαθιά με το που τα αφήνουμε στο κρεβατάκι τους. Άλλωστε κι εμείς όταν πάμε για ύπνο πρώτα στριφογυρίζουμε από δω και από κει και μετά από κάποια ώρα κοιμόμαστε.

eOSyp3.png BwuCp3.png

Λέτε βρε παιδιά?

Alice6 εκεί πηγε το μυαλό μου από την πρώτη στιγμή απλά είπα να μην γίνω κακιά. Τι να πω... το μωρό ήταν τοσο καλό στον υπνο του... 2 ώρες αφού ξυπνήσει το πρωί πέρνει τον πρώτο του υπνάκο. Εεε τον άφηνα στην κούνια και επερνε αγκαλιά το αρκουδάκι του και γύριζε μόνος του πλευρό και κοιμόταν...τέτοιες ωραίες στιγμές ζούσαμε.

Σημερα έπαθα μια φρίκη με αυτό που συνέβει. Τον πήγα για ύπνο και δεν ήθελε με τπτ να κάτσει έστω στην κούνια!

Τον πήρα λοιπον να παίξουμε. Κατα τις 11:30 που έπρεπε να φάει την φρουτόκρεμα του, τον πήρε ο ύπνος εκεί που το ταιζα!!!! Φρίκαρα. Ηταν δίπλα και ο πεθερός μου και άρχισε να το σκουντάει το μωρό να ξυπνήσει για να φάει... θύμωσα. Προφανώς παίζανε όλο το ΣΚ και θεώρησαν οτι ο ύπνος δεν είναι βασική ανάγκη του μωρου!!!...Αλλα έβαλα μυαλό!!

Άντε τώρα φτού και απο την αρχή!

γεια σε ολους. ειμαι καινούρια στην παρεα και θελω να ρωτησω κατι μια που μιλατε για προβληματα υπνου. εχω ενα γιο 4 μηνων. καθε πρωι γυρω στισ 6 το πρωι αρχιζει να χτυπαει τα ποδια του πολυ δυνατα. τονιζω οτι αν προσπαθησεις να τον ξυπνησεις δεν μπορεις.

η παιδιατρος μου ειπε οτι πιναει. το τελευταιο γευμα μας ειναι στις 11 και 15.

δεν πιστευω οτι ειναι πινα γιατι πολλα βράδια το κανει και πιο νωρις και επιπλεον οταν πιναει ξυπναει απο μονος του χαλαει τον κοσμο.

να υποθεσω οτι απλα εχει πολυ ανυσηχο υπνο?

μηπως συμβαινει το ιδιο σε αλλο παιδακι?

τα φωτα σας γιατι μας λυπει υπνος....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...