Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ(κοιμήσου παιδί μου)

olir

Recommended Posts

Βρε κορίτσια, τι το κουράζετε και διαφωνείτε? Αφού άκρη ποτέ δεν έχει βγει, ούτε ομόφωνη άποψη σε αυτό το θέμα, ούτε και πρόκειται να βγει εις τον αιώνα τον άπαντα. Κι εγώ ένα σωρό φορές να βοηθήσω θέλω και λέω και τη γνώμη μου (η οποία είναι πως το παιδί πρέπει να κοιμάται μόνο στο κρεβάτι του και μόνο του) αλλά τον μπελά μου βρίσκω. Τέλοσπάντων, να πω πάντως ότι εμείς έχουμε δίδυμα και κάποιοι φίλοι μας τρίδυμα, έχουμε εφαρμόσει τις ίδιες μεθόδους και έχουμε τις ίδιες απόψεις για τον ύπνο και τα παιδιά μας (και τα 5) κοιμούνται μόνα τους (τα δικά μας από 3,5 μηνών, τα δικά τους νομίζω από 5) στα κρεβάτια τους κανα 12ωρο σερί (όχι πάντα, που και που θα ξυπνήσει κάποιο, αλλά σπανίως). Μπορεί να είναι και εντελώς τυχαίο, ας μην είμαι απόλυτη.

Ναι, καλό είναι να μην είσαι απόλυτη, δυστυχώς για εμένα δλδ:)

Την μικρή μας την κοιμίζουμε σε δικό της κρεβάτι και σε δικό της δωμάτιο σχεδόν μετά από τις 40 ημέρες. Έγινε για πρακτικούς λόγους (δεν χωράει στο υπνοδωμάτιο μας και ούτε ήθελα να διώξω τον μπαμπά μας από το κρεβάτι για να κοιμάμαι μαζί της). Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει κοιμηθεί ούτε ένα βράδυ σερί. Τι λέω? Δεν έχει κοιμηθεί πάνω από 3 ώρες σερί....:evil: Τώρα τελευταία πάει να κάνει κάποια πρόοδο αλλά δεν το βλέπω!!! Η αλήθεια είναι ότι ίσως αν ήταν στο δωμάτιό μας θα ήταν τουλάχιστον πιο ξεκούραστα για εμάς που μας έχουν φάει οι δρόμοι!

'Οσο για το 12ωρο που λες ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Δεν έχει κοιμηθεί σύνολο το βράδυ πάνω από 10 ώρες:(

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι, καταλαβαίνω, έχεις πέσει σε παιδάκι που δεν του αρέσει ο ύπνος ίσως.... Πώς τα βγάζεις πέρα βρε κορίτσι μου? Εγώ αν δεν κοιμηθώ σωστά το βράδυ σέρνομαι την επόμενη μέρα....

Ναι, καταλαβαίνω, έχεις πέσει σε παιδάκι που δεν του αρέσει ο ύπνος ίσως.... Πώς τα βγάζεις πέρα βρε κορίτσι μου? Εγώ αν δεν κοιμηθώ σωστά το βράδυ σέρνομαι την επόμενη μέρα....

Μάλλον έχω εκπαιδευτεί ένα χρόνο τώρα!;)

Που θα πάει, κάποτε, λογικά θα κοιμηθεί!!!

Και καλά είμαι τώρα που δεν δουλεύω! Σε λίγους μερικούς μήνες όμως θα επιστρέψω! Από τώρα αγχώνομαι για αυτό! Έχω να ρίξω κουτουλιές από την νύστα, ουουου!!!

Και να σκεφτείς ότι πριν γεννηθεί η μικρή αν δεν έκλεινα 10ωρο ύπνο σερνόμουν όλη μέρα!!!!

Τουλάχιστον είναι το μοναδικό της μειονέκτημα και αυτό πρέπει να το εκτιμήσω:D

εμ..ηθελες και 10ωρο..:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Ναι τρομάρα μου.... α και απαραίτητα μισή με μία ωρίτσα σιέστα:D

Τώρα όμως...... xiesta!!!!! (sorry κιόλας):lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Κορίτσια εγώ έχω ένα γιο 7 ετων ο οποίος κοιμαται ακομα μαζι μας.Μεχρι και σε παιδοψυχολογο πηγαμε και τιποτα.Η κορη μου ειναι 15 μηνων και μεχρι πριν 3 μηνες αν δεν την ειχα αγκαλια και τα χερια της στο στομα μου δεν κοιμοταν ουτε λεπτο μονη της.Οταν αποκοιμιοταν στην αγκαλια μου και την ακουμπουσα στην κουνια της στο λεπτο ξυπνουσε και παλι απο την αρχη.Ειχα τρελαθει ,δεν κοιμοταν ουτε μιση ώρα σερι.Οταν τελειωνε η αδεια και επρεπε να γυρισω στη δουλεια μου ειπε η κολλητη για το 'ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ" .Δεν πηγαινε αλλο,το πηρα το διαβασα σε τρεις ωρες και το ιδιο βραδυ το εφαρμοσα.Μεσα σε 4 μερες η μικρη ειχε γινει αρνακι.Κοιμοταν σερι από τις 10 το βραδυ και αν δεν την ξυπνουσα εγω στις 7 για το γαλα θα κοιμοταν μεχρει τις 10.Της δινω το γαλα και ξανα στην κουνια της μεχρι τις 10 που ξυπναει.Αφηστε που το παιδακι νηρεμησε κι εγινε πιο χαρουμενο γιατι και αυτο κουραζοταν που δεν μπορουσε να κοιμηθει.Βεβαια ταω πρωτα βραδια εβγαινα στο μπαλκονι για να μην την ακουω να κλαιει!!Με 0 βαθμους κελσιου και το ενα τσιγαρο ματα το αλλο.Οταν κοιμηθηκε δεν το πιστευαμε με τον αντρα μουΕκλαιγα απο την χαρα μου.Τωρα οταν νυσταζει πηγαινει μονη της στην κουνια της και μου ζηταει να την βαλω μεσα να κοιμηθει.αν αντεχετε να το εφαρμοσετε.Εγω ρωτησα και τον παιδιατρο μου πριν το κανω και με ενθαρρυνε ως προς αυτην την τακτικη.

Τωρα βρηκα την ενωτητα αυτη γιατι τωρα με καιει!

Δεν ειναι δυνατον να διαβασω 11 σελιδεα(δεν προλαβαινω). οποτε θα σας πω τον προβληματισμο μου.

Ο γιος μου (5 1/2 τωρα πια) κοιμοταν μαζι μας μεχρι λιγο πριν γεννησω την μικρη. Δηλαδη περιπου μεχρι τα 2 1/2 του. οταν του ειπαμε οτι θα του παρουμε κρεβατι και θα κοιμαται εκει, πηγαν ολα μια χαρα. η μικρη κοιμηθηκε και αυτη ενα διαστημα μαζι μας και μετα πηγε και αυτη στην κουνια της . Στην αρχη κολλημενη στο κρεβατι μας (απο την μερια μου και μετα ακομα και στο δωματιο της.

Ολα καλα με τον υπνο τους. Μπανιο , διαβασμα καληνυχτα και τα λεγαμε το πρωι(εκτος εξαιρεσεων -εφιαλτες κλπ-). πριν ενα μηνα αρρωστησε η μικρη. και οπως καθε φορα, οταν εχουν πυρετο , την πηρα στο κρεβατι μου. η ιωση κρατησε αρκετα και ετσι κοιμηθηκε μαζι μας για 2 βδομαδες.

Και υστερα....."ηρθαν οι μελισσες"....κοριτσια μου..........μιλαμε για σκετη τρελα.

κοιμαται στο κρεβατι με κλαμματα , ξυπναει μεσα στην νυχτα με κλαματα και θελει παση θυσια να ερθει κρεβατι. εχουμε κανει τα παντα. την πηραμε με το καλο.

Της ζητησαμε να μας πει τι φοβαται και να το αντιμετωπισουμε, εχουμε φωτακια, παραφωτακια κουκλακια, την τσιγλισαμε οτι θα χαρισουμε το κρεβατι της σε αλλο παιδακι , αν δεν κοιμαται σε αυτο.

ξαπλωσαμε και εγω και ο αντρας μου στο δικο της και την στριμωξαμε , για να καταλαβει πως μας στριμωχνει οταν κοιμαται αυτη μαζι μας, την αφησαμε να κλαψει, τις φωναξαμε...δεν ξερω τι αλλο αλλα τιποτα . χτες αφου η ωρα ειχε παει 4 με μια δικαιολογια την αφησα να ξαπλωσει μαζι μας.

δεν θα ειχα κανενα προβλημα να την αφησω να κοιμαται μαζι μας αν δεν υπηρχε ο μεγαλος , ο οποιος ενοχλειτε και το λεει ανοιχτα.

"γιατι η δημητρα και οχι και εγω" και σε αυτον εχουμε μιλησει αλλα τσαντιζεται και εδω που τα λεμε εχει δικιο.

ο αντρα μου θεωρει οτι η μικρη μπορει τωρα να εχει αναγκη την "επαφη " μαζι μας και οτι δεν πρεπει να της το στερησουμε. εγω φοβαμαι μην κανει "κακο" στον μεγαλο. και οι 4 στο 2πλο δεν γινεται να κοιμηθουμε γιατι κανεις δεν ξεκουραζετε.

θελω γνωμες και προτασεις!!!!!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Αγαπητή μου. Εμείς καταλήξαμε να κοιμόμαστε και οι τέσσερις στο διπλό. Ετσι την πατήσαμε και εμείς. Συνέχεια άρρωστες για ένα τρίμηνο (πρώτη χρονιά στον παιδικό) και τώρα? Αντε να τις ξεμάθεις. Υπνος, τρόπος του λέγειν. Μετά τις 5 το πρωί που έρχεται και η δεύτερη (η πρώτη έρχεται από νωρίς) έχουμε και καυγά ποιά θα ξαπλώσει δίπλα στη μαμά και καταλήγουμε ο άντρας μου στη θέση του, τα 2 κορίτσια στη δικιά μου και εγώ....... κάτω από το κρεβάτι!:rolleyes:

Πολλές φορές έχω σηκωθεί από τις 5:00 το πρωί. Μόλις ζεστάνει ο καιρός, λέω να ξεκινήσω την διαδικασία απομάκρυνσης. Μου αρέσει ν κοιμάμαι μαζί τους, αλλά αυτός ο καυγάς ποιά θα κοιμηθεί δίπλα μου και το αποτέλεσμα (να μην χωράω και να ξαγρυπνάω) δεν το μπορώ.

Υπομονή. Μεγαλώνουν τόσο γρήγορα. Σε λίγο δεν θα θέλουν ούτε να μας δουν....:D

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Πριν από λίγες ημέρες εφαρμόσαμε την τακτική που περιγράφει το "κοιμήσου παιδί μου". Η μικρή είχε μάθει να κοιμάται μαζι μας, πράγμα που δεν το θέλαμε γιατι α) θέλω να ξαναμείνω έγκυος και β) όταν το παιδί κοιμάται είναι μια ευκαιρία να μαγειρέψω, να μαζέψω 2-3 πράγματα κλπ

Αν την κοιμιζαμε στο κρεβατι μας και την πηγαιναμε μετά στην κουνια της, κάποια στιγμη το καταλάβαινε (συνήθως κατα τις 5 το πρωι) και έβαζε τα κλάματα και δεν ηρεμούσε αν δεν ερχόταν πάλι στο κρεβατι μας.

Τελικά, μετά από κάποιες μερες η μικρή κοιμάται σερι όλο το βράδυ και χωρίς καμια αντίρρηση. Όταν την ρωτάω που θα κοιμηθεί μου δείχνει την κούνια και όταν την βάζω για ύπνο με χαιρεταει, παίρνει αγκαλια το κουκλάκι της και κοιμάται του καλού καιρού :P

Όσο για το κλάμα σε καμια περίπτωση δεν ήταν κλάμα ανασφάλειας ή παράπονου, αλλά κλάμα τσαντίλας που δεν γινόταν αυτό που ήθελε. Και δεν θέλω να μάθει πως όταν θα κλαιει θα περνάει το δικό της

Διαφημίσεις

Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε όση αγάπη μπορούμε στα παιδιά μας όσο είναι κοντά μας. Μετά που θα φύγουν από την αγκαλιά μας θα πληγωθούν από τον κόσμο, θα περάσουν πολλά... Αν μη τι άλλο, εμείς ως γονείς, να δώσουμε την αγάπη μας.

Εγώ είπα 1-2 φορές που έκανε νάζια και το καταλάβαινα ότι θα την αφήσω να δω τι θα κάνει. Ε, δεν κατάφερα να κρατηθώ. Στα 5 λεπτά και αφού είδα ότι γέμισαν δάκρυα τα μάτια της ένιωσα ράκος...

Ναι, ήθελε αγκαλιά... Και μόλις την πήρα, μου χαμογέλασε. Αυτό μου έφτανε για να νιώσω ευτυχισμένη... Ένα χαμόγελό της και μου παίρνει όλη την κούραση, όλες τις έγνοιες μου. Μια αγκαλιά κάνει καλό και στις 2 μας...

Θα συμφωνήσω με τη Dora, και θα συμπληρώσω και ότι το μεγαλύτερο εφόδιο για να σταθεί στα πόδια του ένα παιδί αργότερα, είναι η αγάπη και η ασφάλεια-σιγουριά που θα νιώθει ξέροντας ότι η μαμά είναι πάντα εκεί για αυτή την πολυπόθητη αγκαλιά........

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.....

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ, ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑ?ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ.

ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΓΙΟ 11 ΜΗΝΩΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΗΛΑΖΑ ΜΕΧΡΙ 10 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΞΥΠΝΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΔΥ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΜΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ, ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.......

Εγω δεν την εω αφησει ποτε στην κουνια της να κλαιει, θηλαζα 6 μηνες ημουν ολη νυτα ξυπνια και τη μικρη στον ωμο, τοσο μα τοσο κλαμα αυτο το παιδι...Τωρα ηρεμησε και εξακολουθει να ξυπναει, 1 μηνα ετσι ενα αλλιως ειμαστε....Αποψε 5-7 ξυπνησε για να τραγουδησει,φωναζει κανενα μαμα, λεει τα δικα της,δεν τη σηκωνω απο την κουνια της αφου δεν κλαιει, να την κοιμισω αποκλειεται ποτε δεν τα καταφερα..την αφηνω εκει μπας και βαρεθει και ξανακοιμαται μετα απο κανα δυο ωρες....κατακοκκινα τα ματια μου και σημερα κοριτσια...Ποσο πρεπει να γινουν για να κοιμηθουν σαν ανθρωποι.....

θελω να κοιμηθω. ειλικρινα δεν αντεχω αλλο κ ειναι μονο 3 μηνων. μεσα στην μερα εχω συνεχως ζαλαδες, πρεπει να κοιμηθω για να εχω κουραγιο να τον φροντιζω. το θεμα ειναι οτι ξυπναει για γαλα κ οχι για κατι αλλο. απο την πρωτη μερα κοιμαται μονος του στο κρεβατι του. του εχω εφαρμοσει κ την κατασταση ρουτινας / συνηθειας που αναφερει το βιβλιο. τι να κανω πια? ειναι 6 κιλα οποτε η παιδιατρος μου ειπε οτι μπορει να κοψει το γαλα στον υπνο. αλλα κλαιει- τσιριζει. του δινω χαμομηλι ή πιπιλα αλλα μετα απο λιγο οι σειρηνες ξεκινουν. μονο 3 βραδια ξυπνησε 1 φορα μονο για γαλα κ ημουν τοσο χαρουμενη. απο τοτε ομως καθε βραδυ κ χειροτερα αντι μεγαλωνοντας να στρωνει η κατασταση χειροτερευει. κ εγω απλα θα πεσω μια μερα... συντομα... βοηθεια!!!!!!!!

Ειναι στο καθε παιδι τελικα!υπομονη και παλι υπομονη...θα στρωσουν απο μονα τους.Μην τα αφηνετε να κλαινε...δεν πιανει σε ολα τα παιδια αυτη η στρατηγικη.

Ειναι στο καθε παιδι τελικα!υπομονη και παλι υπομονη...θα στρωσουν απο μονα τους.Μην τα αφηνετε να κλαινε...δεν πιανει σε ολα τα παιδια αυτη η στρατηγικη.

αυτο ακριβως..και να συμπληρωσω...οτι το παιδι ''μαθαινεί'' οταν καταλαβαινει..οταν ειναι 1-2 χρονων θα το ''μαθεις'' να πηγαινει για υπνο..οταν ειναι 2-3 μηνων τι ακριβως το μαθαινεις? δεν αντιλαμβανεται και εχει ακομα πολλες αναγκες..ειτε ειναι κολικοι,ειτε ειναι δοντια,ειτε απλα πειναει..το ''προγραμμα'' τους συνεχως αλλαζει και οι απαιτησεις-αναγκες το ιδιο..δεν μπορει να μπει σε προγραμμα..

απλα προσπαθηστε -οσο μπορειτε- να κλεβετε χρονο απο αλλες δουλειες για να ξεκουραζεστε και να κοιμαστε..ο χρονος περναει γρηγορα και απλα θελει λιγο υπομονη..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Λοιπον κοριτσια επιτελους κοιμηθηκε ολη τη νυχτα!!!!!!!:lol::lol::lol:Απιστευτο!Μετα απο σχεδον 13 μηνες κοιμηθηκε σερι απο τις11 μεχρι τις 7μιση! Ειναι στο παιδι επαναλαμβανω...μην τα αφηνετε να κλαινε και μην εφαρμοζετε αμφιβολου αποτελεσματικοτητας και καταλληλοτητας πρακτικες!Αφηστε το παιδι...θα ερθει η ωρα που απο μονο του θα κοιμηθει...ετσι ξαφνικα! Εσεις μεχρι τοτε απλα οπλιστειτε με υπομονη...Να συμπληρωσω οτι εδω και 2 περιπου εβδομαδες του εδινα εβαπορε γαλα και εχω την εντυπωση οτι χορταινε λιγο περισσοτερο απο οτι με τη σκονη...Δεν ξερω κατα ποσο συνεβαλλε και αυτο στο να κοιμηθει επιτελους απλα το παραθετω μηπως τυχον βοηθηθει και καμια αλλη μανουλα!Υπομονη μανουλες...το ξερω ειναι δυσκολο. Ελπιζω μονο να συνεχισει με αυτον τον ρυθμο!

αυτο ακριβως..και να συμπληρωσω...οτι το παιδι ''μαθαινεί'' οταν καταλαβαινει..οταν ειναι 1-2 χρονων θα το ''μαθεις'' να πηγαινει για υπνο..οταν ειναι 2-3 μηνων τι ακριβως το μαθαινεις? δεν αντιλαμβανεται και εχει ακομα πολλες αναγκες..ειτε ειναι κολικοι,ειτε ειναι δοντια,ειτε απλα πειναει..

Κι ομως, από ένα σημειο και μετά και καταλαβαίνει και μαθαίνει. Όχι στους 2-3 μήνες, αλλά στους 7-8 σίγουρα!!!! Χωρίς να πεινάει και χωρίς να την πονανε τα δόντια η δικιά μου ξυπνουσε μέσα στη νύχτα και εμεις μην εχοντας κουραγιο την παίρναμε στο κρεββατι μας. Τοτε κοιμόταν ξερή, αν πείναγε ή αν πόναγε δεν θα κοιμόταν ;) Και τελικά "έμαθε" να κοιμάται μαζί μας.

Εγω παντως ασχετα με την ταλαιπωρια θελω να πω και παλι, πως το θεωρω πολυ ομορφο να κοιμομαστε οοολοι μαζι. ειναι απο τις πιο ομορφες παιδικες μου αναμνησεις να κοιμαμαι με τους γονεις μου. ΕΙμαι υπερ της επαφης με τα παιδια, της αγκαλια και ολως αυτων που η συγχρονη παιδαγωγικη "αφοριζει" στο ονομα της αυτονομιας του χαρακτηρα και αλλα τετοια. θεωρω οτι ενας αυτονομος ανθρωπος που δεν εχει χορτασει αγκαλια και αγαπη , δεν ειναι ουσιαστικα αυτονομος.

βεβαια ολο αυτο εχεινα κανει και με τα βιωματα του καθενος.

προσωπικα , μονο καλο μου εκανε (και στα αδερφια μου) το αισθημα την απολυτης , αγαπης και αγκαλιας των δικων μου.

το προβλημα μου ειναι χωροταξικο. ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙ 4!!!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

:grin:vouraikos συμφωνώ μαζί σου απολυτα. Και εμείς 4 κοιμόμαστε. ενας κακός δεν χωράει... ελεγε ο πατε΄ρας μου και ήμασταν 4 παιδιά...

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Καλησπέρα σας και απο μία ακόμα πρώην ταλεπωρημένη μανούλα:)Εμένα ο μικρός μου για καλή μου τύχη απο 3 μηνών κοιμόταν όλο το βράδυ απλά δεν ήθελε με τίποτα την κούνια του κοιμόταν μόνο αγκαλίτσα μου στο κρεβάτι.Ένιωθα υπέροχα να έχω την μυρωδία του δίπλα μου και δεν μας ενοχλούσε καθόλου.Στον 6ο μήνα τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν λίγο γιατί ο μικρούλης μας άρχισε να γίνετε υπερκινιτικός στον ύπνο του και έτσι αποφάσησα να διαβάσω και να εφαρμώσω το βιβίο "κοιμήσου παιδί μου" και απέτυχε παταγοδώς στην δική μας περίπτωση που ο μικρός μου πισματάρησ μπορεί να έκλαιγε και για 40 λεπτά οπότε σταμάτησα την προσπάθεια θεορώντας πως απλά δεν είναι έτοιμος ακόμα.Στον 9ο μήνα ένα βράδυ μετά απο πολλές κλωτσιές που μου είχε δόσει ο μπέμπησ άρχισε να μπουσουλα πάνω στο κεφάλι του κουρασμένου μας μπαμπά να κάνει σβούρες και να τραγουδάει οπότε αποφάσισα να τον πάω στην κούνια του και να τον αφήσω και κοιμήθηκε σαν απο θαύμα μόνος του αφού παραμίλησε 5 λεπτά.Την επόμενη μέρα του έδωσα το βραδυνό γάλα και είπα να τον βάλω πάλι ξύπνιο στην κούνια να δω την αντίδραση του....κοιμήθηκε μόνοσ του αφου έπαιξε με το περιστρεφόμενο του σε 10 λεπτά.Εδώ και ένα μήνα έχει συμβεί αυτο το θαύμα και το άλοτε ανήσυχο ζουζουνάκι μου κοιμάται μόνο του σαν μεγάλο αντράκι με τα παιχνιδάκια του!!Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω!!!Συμπέρασμα??Καλό είναι να μην είμαστε κολημένοι στην συνήθεια αλλά ανα ταχτά διαστήματα να δοκιμάζουμε μήπως το μικρό μας είναι έτιμο να κοιμηθεί μοναχούλι :D

RUx9p2.png

Γεια σας κορίτσια!!Ο μικρός μου είναι 2,5 μηνών και ως τώρα κοιμόταν μαζί μας στο κρεβάτι.Χθες αγόρασα το "κοιμήσου παιδί μου" και το εφάρμοσα αμέσως αφού έκανα κάποιες μικρές τροποποιήσεις στις μεθόδους για να ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες και είμαι σε πολύ ευχάριστη θέση να σας πω ότι ΠΕΤΥΧΕ!!! Κοιμήθηκε στην κούνια του,μόνος του,χωρίς κουνήματα,νανουρίσματα και βόλτες αγκαλιά!!Φυσικά έκλαψε το πρώτο 20λεπτο αλλά με πολύ υπομονή και επιμονή τα καταφέραμε!!!;) Όποια μανούλα έχει θέμα με τον ύπνο ας διαβάσει το βιβλίο και μπορεί να τα καταφέρει κι αυτή όπως εμείς!Αξίζει τον κόπο!!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Τωρα που το σκεφτομαι κι εγω αυτη την τακτικη εφαρμοσα και εφαρμοζω ακομα αν ξυπνησει η μικρη τη νυχτα...μονο που η δικια μου δεν κλαιει οταν ξυπναει, οποτε δεν εχω και το βαρος οτι αφηνω το παιδι στο κρεβατι του να κλαιει....απλα την αφηνω εκει να τραγουδαει μονη της..ε μετα απο καμια ωρα ξανακοιμαται...

Γεια σας κορίτσια!!Ο μικρός μου είναι 2,5 μηνών και ως τώρα κοιμόταν μαζί μας στο κρεβάτι.Χθες αγόρασα το "κοιμήσου παιδί μου" και το εφάρμοσα αμέσως αφού έκανα κάποιες μικρές τροποποιήσεις στις μεθόδους για να ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες και είμαι σε πολύ ευχάριστη θέση να σας πω ότι ΠΕΤΥΧΕ!!! Κοιμήθηκε στην κούνια του,μόνος του,χωρίς κουνήματα,νανουρίσματα και βόλτες αγκαλιά!!Φυσικά έκλαψε το πρώτο 20λεπτο αλλά με πολύ υπομονή και επιμονή τα καταφέραμε!!!;) Όποια μανούλα έχει θέμα με τον ύπνο ας διαβάσει το βιβλίο και μπορεί να τα καταφέρει κι αυτή όπως εμείς!Αξίζει τον κόπο!!

2,5 μηνών δεν είναι λίγο μικρό για να εφαρμοστεί η μέθοδος; νόμιζα ότι το ίδιο το βιβλίο συστήνει από τους 6 μήνες και μετά. Πάντως και οι σκληροπυρηνικοί Αμερικάνοι παιδίατροι που το πρώτο πράγμα που σε ρωτάνε σε κάθε επίσκεψη είναι "πώς κοιμάται το παιδί;", πριν από τους 4 μήνες δεν σε αφήνουν να του κάνεις οποιαδήποτε "εκπαίδευση ύπνου".

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...