Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΤΡΑΒΩΝΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ

Recommended Posts

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω οταν ημουνα μικρη ειχα κ πλατυποδια (δηλαδη ακομα την εχω) κ τα πελματα γυριζαν προς τα μεσα. Μου φοραγανε κ ειδικ αμποτακια κ με βαζανε κ εκανα κ ειδικεσ ασκησεις για την πλατυποδια.Με τρομοκρατησαν με κατι φωτογραφιες παιδιων που τα ειχαν βαλει σε ειδικα μηχανηματα που τους κραταγαν τα πελματα προς τα εξω σαν του Σαρλο. Ακομα θυμαμαι να βαζω τρικλοποδιες στον εαυτο μου στο σχολειο. Πλατυποδια εχω ακομα αλλα τα πελματα μου δε γυριζουν πια τοσο πολυ προς τα μεσα. Δεν ξερω πως τα καταφερα τελικα. Παντα βεβαια προσεχω οταν τρεχω γιατι φοβαμαι μην πεσω...Καποια στιγμη στην εφηβεια απεκτησα προβλημα στις επιγονατιδες (κ ακομα κ τωρα μερικες φορες υποφερω) ...ισως το προβλημα στα γονατα να το δημιουργησε η κακη θεση των πελαμτων...τι να πω....παντως μην το αγχωσεις το παιδι....εμενα με εκαναν κ αισθανομουν απολυ ασχημα οι γονεις μου γιατι ολο παρατηρησεις μου εκαναν

εγω οταν ημουνα μικρη ειχα κ πλατυποδια (δηλαδη ακομα την εχω) κ τα πελματα γυριζαν προς τα μεσα. Μου φοραγανε κ ειδικ αμποτακια κ με βαζανε κ εκανα κ ειδικεσ ασκησεις για την πλατυποδια.Με τρομοκρατησαν με κατι φωτογραφιες παιδιων που τα ειχαν βαλει σε ειδικα μηχανηματα που τους κραταγαν τα πελματα προς τα εξω σαν του Σαρλο. Ακομα θυμαμαι να βαζω τρικλοποδιες στον εαυτο μου στο σχολειο. Πλατυποδια εχω ακομα αλλα τα πελματα μου δε γυριζουν πια τοσο πολυ προς τα μεσα. Δεν ξερω πως τα καταφερα τελικα. Παντα βεβαια προσεχω οταν τρεχω γιατι φοβαμαι μην πεσω...Καποια στιγμη στην εφηβεια απεκτησα προβλημα στις επιγονατιδες (κ ακομα κ τωρα μερικες φορες υποφερω) ...ισως το προβλημα στα γονατα να το δημιουργησε η κακη θεση των πελαμτων...τι να πω....παντως μην το αγχωσεις το παιδι....εμενα με εκαναν κ αισθανομουν απολυ ασχημα οι γονεις μου γιατι ολο παρατηρησεις μου εκαναν

μην τα συγχέετε...

η πλατυποδία δεν έχει καμία σχέση με το αν κοιτάνε έξω ή μέσα τα πέλματα. η πλατυποδία είναι στην καμάρα. αν κανει καμάρα το πέλμα ή όχι.

το ισχύο, το γόνατο και το μεσάιο δάχτυλο του ποδιού πρέπει να βρίσκονται σε μία νοητή ευθεία. αν αυτή η ευθεία, δεν είανι ευθεία... τοτε πιέζονται οι σύνδεσμοι του γόνταος (εξω, εσω και μηνίσκος) και δημιουργείται πρόβλημα εκεί...

age.png

οι παθήσεις των πελμάτων είναι αρκετές και δεν πρέπει να τις συγχαίουμε

αλλο πλατυποδία, αλλο "περπατάει σαν παπάκι", αλλο γυρνάει το πελμα προς τα μέσα (seacle), άλλο γέρνει η καμάρα κλπ κλπ

ίσως να είναι "πάθηση" μόνο του πέλματος, ίσως να ξεκινάει από το σχήμα των γονάτων, ίσως από το ισχύο.

η μία περίπτωση δεν είναι ίδια με την άλλη

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=752

η καλύτερη άσκηση είανι να περπατάμε στα δάχτυλα των ποδιών (το μπαλέτο για τα κορίτσια βοηθάει πολύ)

http://ebodytraining.blogspot.com/20...blog-post.html

Με το πέλμα προς τα μέσα Πολλά παιδιά περίπου στην ηλικία των δύο έχουν την τάση να γυρίζουν τις μύτες των ποδιών προς τα μέσα όταν περπατούν. Μοιάζει ανησυχητικό, συνήθως όμως είναι μόνο μία φάση της ανάπτυξης. Τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν το περίεργο αυτό περπάτημα μεγαλώνοντας. Καλό είναι να μην κάθεται για πολλή ώρα στα γόνατα με τις κνήμες να ακουμπούν στο πάτωμα. Επισκεφτείτε τον ειδικό, αν το περίεργο περπάτημα επιμένει μετά το τρίτο ή τέταρτο έτος ή όταν το παιδί σκουντουφλάει συχνά.

age.png

Διαφημίσεις

εμεις με ελαφρα πλατυποδια-βλασυποδια και αγορι τι να τον κανω!!!!!

παντως οχι μπαλλετο....ελπιζω να περασει

αυτο με την ευθεια θα το τσεκαρω

αμα φοβάσαι...μην κάνει μπαλέτο. μπορεί ομως να κάνει μοντέρνο.

δεν ξερω για αθλητισμό, τι βοηθάει

ρωτησες εναν γιατρό;

age.png

τον ειδαν τωρα στο Παιδων, ειπε σε 2 χρονια ξανα και καλο παπουτσακι τιποτα αλλο

ισως τον παω και σε αλλον εν καιρω

μωρε διχρονα ειναι, μονο βολτες γυρω γυρω ξερουν να κανουν για την ωρα χιχιχιχιχι

kKZUp2.png

μην τα συγχέετε...

η πλατυποδία δεν έχει καμία σχέση με το αν κοιτάνε έξω ή μέσα τα πέλματα. η πλατυποδία είναι στην καμάρα. αν κανει καμάρα το πέλμα ή όχι.

το ισχύο, το γόνατο και το μεσάιο δάχτυλο του ποδιού πρέπει να βρίσκονται σε μία νοητή ευθεία. αν αυτή η ευθεία, δεν είανι ευθεία... τοτε πιέζονται οι σύνδεσμοι του γόνταος (εξω, εσω και μηνίσκος) και δημιουργείται πρόβλημα εκεί...

δεν τα μπερδευω...νομιζω οτι το ξεκαθαρισα οτι ειχα κ τα 2. Απλα το ανεφερα για να δειξω οτι ειχα μεγαλυτερο "προβλημα" (αν το χαρακτιρισει κανεις προβλημα) και στην τελικη δεν ηταν και κατι το τοοοοσο σοβαρο... περισσοτερο για να καθησυχασω την μαμα ανεφερα κ τα αλλα θεματα,,,

• 1 month later...

Κορίτσια πήγα σήμερα το πρωί το παιδί στο παίδων Πεντέλης στον κο Φιλιόπουλο παιδοορθοπαιδικό. Τον έβαλε αρχικά να περπατήσει και μετά να τρέξει. Όλα καλά μου είπε. Βέβαια εγώ του είπα ότι αν πω στο γιο μου να περπατήσει σωστά το κάνει αλλά μόνο για μια στιγμή, μετά ξαναπερπατά περίεργα. Μου είπε ότι στο τρέξιμο είναι σωστός και είναι δύσκολο να προσποιηθεί εκεί. Τι να πω; Επίσης μου είπε ότι δε χρειάζεται ουτε ανατομικά παπούτσια ούτε τίποτα άλλο μόνο να περπατάει ξυπόλητος. Αυτό είναι σε αντίθεση με αυτά που είπαν στην GSTONE και μου έκανε εντύπωση. Επίσης μου είπε ότι αργότερα για να γραφτεί στην τετάρτη δημοτικού θα χρειαστουμε χαρτί από παιδοορθοπαιδικό και θα τον ξαναδει τότε , σε 3χρ. δηλαδή!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 Εγώ τον πήγα στις 10/06 στο Παίδων Πεντέλης αυτή τη φορά και τον είδε ο Κράλλης. (δεν ξέρω αν διάβασες το ανάλογο μήνυμα, αν ναι σόρρυ που τα ξαναγράφω). Τον έβαλε να περπατήσει ξυπόλυτο λοιπόν ,τι να περπατήσει δηλαδή δύο βήματα έκανε τέλοσπάντων και μετά τον ξάπλωσε μπρούμυτα και του έκανε μια κίνηση στα πόδια και τέλος.

Δεν έχει τίποτα μου λέει. Σε 1 χρόνο θα τον ξαναδώ. Μου είπε οτι μπορώ να του φοράω ότι παπούτσια θέλω αρκεί να είναι ανατομικά και να τον αφήνω ξυπόλυτο.Και να μην κάθεται σε σχήμα w γιατί στρίβουν τα ισχία. Επίσης ότι θα φτιάξει μετά τα 6 χρόνια.

Ουσιαστικά μου είπε τα ίδια με τον Ντουντουλάκη με την μόνη διαφορά ότι αυτός μου είχε πέι να του φοράω όσο μπορώ περισσότερο τα παπούτσια.

Καλό θα ήταν να του φοράς ανατομικά παπούτσια πάντως. Και οπτικά να τα συγκρίνεις με κάποια που εσωτερικά η σόλα είναι τελείως ευθεία βλέπεις ότι δεν έιναι καθόλου άνετα.

Πάντως αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι δεν ζήτησε καθόλου ιστορικό του παιδιού. Καλά δεν τους ενδιαφέρει; τι να πώ...

Διαφημίσεις

G.STONE σ΄εμένα επέμενε ότι δε θα κερδίσει τίποτα με τα ανατομικά παπούτσια αν και τον ρώτησα πολλές φορές. Μου είπε ότι όσο πιο πολύ ερεθίζεται το πόδι του (και αυτό γίνεται αν περπατά ξυπόλυτος) τόσο πιο καλή καμάρα θα κάνει. Τι να πω, με έκανε να νιώσω ότι είμαι υπερβολική!

• 2 χρόνια μετά...

Η μικρή μου είναι 14 μηνών και περπατάει με το ένα ποδαράκι ελαφρά λυγισμένο προς τα μέσα και όχι πάντα. Αλλά επειδή και η παιδίατρος μου είπε ότι ακούει ένα κλικ από το ένα ισχίο θα την πάω την Δευτέρα στον ορθοπαιδικό, συγκεκριμένα στον Κανελλόπουλο στο ΙΑΣΩ.

Η απορία μου είναι πώς γίνεται η εξέταση? Τους βάζουν να περπατάνε? Να κάθονται? Η μικρή μου είναι τόσο περίεργη που δεν πρόκειται να περπατήσει μπροστά σε έναν ξένο, άσε που νομίζω ότι θα βάλει τα κλάμματα κατευθείαν. Μήπως πρέπει να την βιντεοσκοπήσω για να του δείξω πώς περπατάει?

Ας με διαφωτίσει κάποια μανούλα πώς γίνεται η εξέταση.

Η μικρή μου είναι 14 μηνών και περπατάει με το ένα ποδαράκι ελαφρά λυγισμένο προς τα μέσα και όχι πάντα. Αλλά επειδή και η παιδίατρος μου είπε ότι ακούει ένα κλικ από το ένα ισχίο θα την πάω την Δευτέρα στον ορθοπαιδικό, συγκεκριμένα στον Κανελλόπουλο στο ΙΑΣΩ.

Η απορία μου είναι πώς γίνεται η εξέταση? Τους βάζουν να περπατάνε? Να κάθονται? Η μικρή μου είναι τόσο περίεργη που δεν πρόκειται να περπατήσει μπροστά σε έναν ξένο, άσε που νομίζω ότι θα βάλει τα κλάμματα κατευθείαν. Μήπως πρέπει να την βιντεοσκοπήσω για να του δείξω πώς περπατάει?

Ας με διαφωτίσει κάποια μανούλα πώς γίνεται η εξέταση.

Εγώ που είχα πάει τον ένα μου γιο γύρω στα 1,5 δεν καθόταν εννοείται και έφυγε τρέχοντας έξω. Εκεί τον είδε ο γιατρός και μας έδιωξε.

Θα ισιώσει το ποδαράκι της, μην αγχώνεσαι για τίποτα.

Σε ευχαριστώ.. Η αλήθεια είναι ότι αγχώνομαι, γιατί η μικρή είναι πολύ νευρική και πολύ γκρινιάρα. Θα αρχίσει να κλαίει και να οδύρεται και θα θέλει να είναι μόνο στην αγκαλιά μου και για αυτό αναρωτιέμαι πώς θα γίνει η εξέταση..

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, ο γιος μου 10 ετών τώρα παρατηρήσαμε ότι όταν περπατάει στέφει το μέρος του ποδιού που φοράει παπούτσια προς τα μέσα, είναι κάτι που μας ανησυχεί και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...