Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Recommended Posts

Σοφια καλισπερα! Τι κανεις?

Τελικα 8 εμβρυακια εχουμε και ολη τους ειναι πολυ καλης ποιοτητας!!!

Μεταφορα θα κανω το Σαββατο ετσι αποφασισανε σημερα η γιατροι.

Μακαρι να μου πανε ολα καλα!!!

Εσυ? Πες μου λιγο κατι για εσενα.

Φιλια[/quote κοριτσακι μου καλησπερα.χαιρομαι αφανταστα με τα νεα σου.με το καλο 2 και γιατι οχι και 3 μωρακια.εμενα αυριο ο μπεμπουλης μου κλεινει 8 μηνων.ποσο γρηγορα περασε ο καιρος.πολλα φιλια κουκλιτσα μου.

Fa3Lp2.png

Διαφημίσεις

Μην τα φοβάσαι καθόλου τα 3. Δυο μέρες μετά από μένα γέννησε στο πανεπιστημιακο μια κοπέλα τρίδυμα υγειέστατα με βάρός όλα πάνω από 1500gr(πολύ καλά για τρίδυμα) τώρα είναι ολόκληρα παιδάκια 2 χρονών σαν τα δικά μου. Με λίγο κόπο και προσοχή όλα γίνονται. Σου εύχομαι να έχεις μια τέλεια εγκυμοσύνη!

eNortjK1UjKzMLM0V7IGXDAS-gKw47.png

Στα 3 θέτουν διλλήματα οι γιατροί....

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια και παλλι, να ειστε καλα!!!

Σοφια μου,να σου ζησει το αγορακι σου.Εγω να δεις ποσο χαρικα!!!!

Διδιμακια μου,ξερω οτι ολα γινονται...αλλα ειναι καπος....θα δουμε την Τριτη και θα σας πω!!!

φιλια

Διαφημίσεις

καλημέρα και από μένα... Συγχαρητήρια στα κοριτσια που περιμένουν τα μωράκια τους και τους ευχομαι τα καλύτερα....

Θέλω να ρωτήσω σε ποιόν γιατρό πήγατε, κλείσατε κάποιο ραντεβού, και πόσο κόστισε η όλη διαδικασία...

an1cMac09j60000Nzc3MTE3ZHw0MzU2NjdkYXxteSB6b3V6b3VuYWtpIGlz.gif

Γεια σου Λεον!

Εγω πηγα στον Ζηκοπουλο,ο γιατρος μου μου εχει κλεισει ραντεβου μαζι του.

Εμας μας πηρε 900(δικα του) ευρω και πληροσαμε και 170 για την ωοληψια και 170 για την μεταφορα.Ειμαι υπερευχαριστημενη!

Και στα δικα σας!

κοριτσια καλησπερα!στισ 9 ξεκιναω και εγω ενεσεις με το ζηκοπουλο για εξωσωματικη.ηθελα να ρωτησω κατι....οι ενεσεις παχαινουν?τι νοιωθεις τις μερες αυτες που τισ κανεις?και επισης ηθελα να ρωτησω αν η ωοληψια και η εμβρυομεταφορα πονανε.....εχω ενα θεμα με τον πονο αλλα το ξεπερναω σιγα σιγα

• 1 month later...

Renatoula, τι κάνεις; Ολα καλά; Είμαι κι εγώ από Γιάννενα και μάλλον θα κάνω σπερματέγχυση. Δεν είδαμε ακόμα τον ουρολόγο, αλλά από ό,τι έδειξε το σπέρμα δεν είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Θέλω να σε ρωτήσω πόσο χρονών είσαι και τι πρόβλημα είχατε. Α, και τι ασφάλεια έχετε...

dwr, τι έγινε τελικα; την έκανες την εξωσωματική; Πώς σου φάνηκε ο Ζηκόπουλος;

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

• 5 months later...
Γεια σου Λεον!

Εγω πηγα στον Ζηκοπουλο,ο γιατρος μου μου εχει κλεισει ραντεβου μαζι του.

Εμας μας πηρε 900(δικα του) ευρω και πληροσαμε και 170 για την ωοληψια και 170 για την μεταφορα.Ειμαι υπερευχαριστημενη!

Και στα δικα σας!

kalispera!tha thela na rwthsw afou pame me to tameio mas giati prepei na plhrwsoume ton zhkopoulo??!an htan pigename se idiwtiko!h xaderfh mou dhladh pou den mporei na diathesei afta ta xrhmata ti prepei na kanei?????

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Δε νομίζω να τα ζητάει ο γιατρός αυτά τα χρήματα. Μάλλον ο καθένας δίνει όσα θέλει και αν θέλει. Από τη στιγμή που βρίσκεται σε δημόσιο νοσοκομείο και κάνεις με το ίκα, γιατί να είσαι υποχρεωμένος να δώσεις; Απλά, ξέρεις τι γίνεται; Καλομαθαίνουμε κάποιοι από εμάς τους γιαττρούς με φακελάκια για να μας προσέξουν παραπάνω υποτίθεται. Ξέρω κι εγώ; Το ίδιο θα αντιμετωπίσει πχ μία κοπέλα που του έδωσε χίλια ευρώ, το ίδιο μια άλλη που δεν έδωσε τίποτα; Εμείς φταίμε με τη νοοτροπία που έχουμε αναπτύξει. Κανονικά, πες στην ξαδέλφη σου να αφήσει να εννοηθεί πως χρήματα θα δώσει ( και πολλά μάλιστα ) αν και όταν πετύχει η εξωσωματική. Τ'οτε τουλάχιστον να τα δώσεις με την ψυχή σου και με χαρά, για να ευχαριστήσεις έναν άνθρωπο που σε βοηθάει να γίνεις μαμά.

Όταν είχα ρωτήσει τόοοοοτε το Ζηκόπουλο για την πιθανότητα εξωσωματικής και το κόστος της, είπε χαρακτηριστικά "τίποτα", αφού πάει μέσω ταμείου.

Άρα, είναι θέμα νοοτροπίας μάλλον.

Δεν πήγα σ' αυτόν, άρα δεν ξέρω αν θα ζήταγε κάτι στο τέλος ή αν εμείς από τη χαρά μας δίναμε.

Σε πρώτη φάση δε φάνηκε να ζητά.

Από εκεί και πέρα, πήγα σε ιδιώτη στην Αθήνα.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Κορίτσια, ποιος σας είπε ότι στα νοσοκομεία δεν πληρώνεις τίποτα; Φυσικά και πληρώνεις, απλά καμια σχέση με τα ιδιωτικά. Στο Παπαγεωργίου Θεσ/νίκης απ' όσο ξέρω, μια εξωσωματική στοιχίζει γύρω στα 2000 με τα φάρμακα.

Κι αυτό που λες παρπάνω, margi, της ίδιας κακή νοοτροπίας είναι. Αν πετύχει η εξωσωματική θα πληρώσω, αν όχι δεν δίνω τίποτα; Της δίνεις τη συμβουλή να κάνει αυτό που πιο πάνω της λες ότι δεν πρέπει να γίνεται; Δηλαδή το φακελάκι δικαιολογείται εκ του αποτελέσματος;

κοριτσια καλησπερα!στισ 9 ξεκιναω και εγω ενεσεις με το ζηκοπουλο για εξωσωματικη.ηθελα να ρωτησω κατι....οι ενεσεις παχαινουν?τι νοιωθεις τις μερες αυτες που τισ κανεις?και επισης ηθελα να ρωτησω αν η ωοληψια και η εμβρυομεταφορα πονανε.....εχω ενα θεμα με τον πονο αλλα το ξεπερναω σιγα σιγα

Το αν θα παχύνεις εξαρτάται από την ποσότητα των φαρμάκων που θα πάρεις. Έχω ακούσει πολλές κοπέλες που έπαθαν υπερδιέγερση και πρήστηκαν. Εγώ δεν πήρα γραμμάριο κι ας πήρα τη μέγιστη δόση. Πρέπει να είναι και θέμα οργανσιμού. Το ίδιο και με την ωοληψία. Γίνεται με αναισθησία και δεν καταλαβαίνεις τίποτα, αλλά υπάρχουν κάποιες που λένε ότι πονούσαν ΜΕΤΑ. Η εμβρυομεταφορά δεν πονάει καθόλου, είναι σαν να πας να κάνεις τεστ ΠΑΠ, μόνο τον κολποδιαστολέα νιώθεις.

Κορίτσια, ποιος σας είπε ότι στα νοσοκομεία δεν πληρώνεις τίποτα; Φυσικά και πληρώνεις, απλά καμια σχέση με τα ιδιωτικά. Στο Παπαγεωργίου Θεσ/νίκης απ' όσο ξέρω, μια εξωσωματική στοιχίζει γύρω στα 2000 με τα φάρμακα.

Κι αυτό που λες παρπάνω, margi, της ίδιας κακή νοοτροπίας είναι. Αν πετύχει η εξωσωματική θα πληρώσω, αν όχι δεν δίνω τίποτα; Της δίνεις τη συμβουλή να κάνει αυτό που πιο πάνω της λες ότι δεν πρέπει να γίνεται; Δηλαδή το φακελάκι δικαιολογείται εκ του αποτελέσματος;

Newbie, όταν πας για εξωσωματική μέσω ταμείου δεν νομίζω να πληρώνεις τίποτα, εκτος κι αν θες να πληρώσεις. Κανείς δεν ζητάει χρήματα στο δημόσιο νοσοκομείο, αλλά η αλήθεια είναι ότι μόλις πάρουν κανα πενηντάρικο αρχίζουν να κελαηδάνε, ενώ, αν δεν βγάλεις το πορτοφόλι, είναι με τα "δεν ξέρω, και θα δούμε και πάρε τηλέφωνο να κανονίσεις ραντεβού κτλ". Μόλις δουν ότι κάτι δίνεις αμέσως να σε εξυπηρετήσουν...

Και να σου πω και το άλλο...Αν δηλαδή δεν έχω λεφτά και πάω για εξωσωματική με το ταμείο, γιατί να πληρώσω; Αν πετύχει η εξωσωματική από την χαρά μου και την ευγνωμοσύνη μου σε αυτόν τον άνθρωπο κάτι θα δώσω, επειδή το θέλω και το νιώθω. Και ναι, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος τελικά. Αμ θα φορτώνομαι χίλιες ορμόνες καθε φορά, αμ δεν θα τα καταφέρνω, θα πληρώνω κιόλας λεφτά που έδωσε το ταμείο μου που ΕΓΩ το έχω χιλιοπληρώσει με τις εισφορές μου; Θα κλαίω για την αποτυχημενη προσπάθεια και θα πληρώνω; Αν πετύχει, ναι, θα δώσω όσα μπορώ από ευγνωμοσύνη και μόνο.

Διαφημίσεις

Στα νοσοκομεια δεν πληρωνεις τίποτα. Στο λέω από προσωπική εμπειρία αφού έκανα δυο φορές εξωσωματική(πέτυχε η δεύτερη) στο παν/κο ιωαννινων. Μόνο εαν θέλεις δίνεις κάτι στο γιατρό και στον εμβρυολόγο κι αυτό χωρίς να στο ζητήσουν στα ίσα.

Και στο Παπαγεωργίου γιατί μου είπε φίλη μου ότι θέλει γύρω στα 2000; Ξέρω ότι η κοπέλα δεν θα έλεγε ψέματα για κάτι τέτοιο. Θέλει πάρα πολύ να κάνω παιδάκι, αλλά οικονομικά δεν τους παίρνει να κάνουν εξωσωματική. Γι αυτό πήγαν σε νοσοκομείο, αλλά κι εκεί ακόμα λεφτά θέλει. Κι έχει και μεγάλη λίστα αναμονής. Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί.

Και στο Παπαγεωργίου γιατί μου είπε φίλη μου ότι θέλει γύρω στα 2000; Ξέρω ότι η κοπέλα δεν θα έλεγε ψέματα για κάτι τέτοιο. Θέλει πάρα πολύ να κάνω παιδάκι, αλλά οικονομικά δεν τους παίρνει να κάνουν εξωσωματική. Γι αυτό πήγαν σε νοσοκομείο, αλλά κι εκεί ακόμα λεφτά θέλει. Κι έχει και μεγάλη λίστα αναμονής. Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί.

Μήπως της τα ζήτησαν ως φακελάκι; 'Η μήπως υπάρχουν διαφορές από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Μήπως της τα ζήτησαν ως φακελάκι; 'Η μήπως υπάρχουν διαφορές από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Θα μου το'λεγε αν ζητούσαν φακελάκι. Έχουμε το θάρρος μεταξύ μας. Πάνω στην κουβέντα της λέω "γιατί το αφήσατε το θέμα; δεν σας πήραν τηλέφωνο από το νοσοκομείο για την εξωσωματική;" και μου λέει "μας πήραν, αλλά δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά, κάθε προσπάθεια σου βγαίνει γύρω στα 2000 μαζί με τα φάρμακα" Μου έκανε εντύπωση κι εμένα, αλλά αυτά μου είπε. Λέτε να ήταν δωρεάν και να μην ήθελε να πάει; Αφού προσπαθούν 8 χρόνια να κάνουν παιδάκι.

Θα μου το'λεγε αν ζητούσαν φακελάκι. Έχουμε το θάρρος μεταξύ μας. Πάνω στην κουβέντα της λέω "γιατί το αφήσατε το θέμα; δεν σας πήραν τηλέφωνο από το νοσοκομείο για την εξωσωματική;" και μου λέει "μας πήραν, αλλά δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά, κάθε προσπάθεια σου βγαίνει γύρω στα 2000 μαζί με τα φάρμακα" Μου έκανε εντύπωση κι εμένα, αλλά αυτά μου είπε. Λέτε να ήταν δωρεάν και να μην ήθελε να πάει; Αφού προσπαθούν 8 χρόνια να κάνουν παιδάκι.

Μήπως από τα 2 χιλιάρικα το μεγαλύτερο ποσό το δίνει στα φάρμακα και μόνο 1-2 κατοστάρικα (λέω τώρα εγώ..) στο νοσοκομείο??

Τί ασφάλεια έχει?

Ασφάλεια δημοσίου. Τα φάρμακα στοιχίζουν 700-800 ευρώ συμμετοχή, αν πάρεις τη μέγιστη δόση που πήρα εγώ. Άντε βάλε 1000 ευρώ το πολύ για να είσαι μέσα. Τα υπόλοιπα 1000??? :confused: Πάντως εμένα δεν θα μου φαινόταν περίεργο αν ζητούσαν και κάποια χρήματα τα νοσοκομεία για τις εξωσωματικές.

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, πήρα τηλέφωνο τη φίλη μου και ζήτησα διευκρινίσεις. Είχε μια λίστα που της είχαν δώσει απο το Παπαγεωργίου, τιμοκατάλογος στην ουσία και μου διάβαζε: Εξωσωματική με μικρογονιμοποίηση = 1300 ευρώ. Συν τα φάρμακα που σας έλεγα, φτάνουμε τα 2 χιλιάρικα. Η απλή εξωσωματική βέβαια στοιχίζει μόνο 350, αλλά οι περισσότερες γυναίκες κάνουν μικρογονιμοποίηση. Στη σπερματέγχυση μου είχε πει ότι πλήρωσε επίσης 300 ευρώ συν τα φάρμακα. Τόσα είχα δώσει κι εγώ στο κέντρο εξωσωματικής.

Χρησιμοποίησε το ταμείο της ή απλά ρώτησε ποιες είναι οι τιμές; Συνεχίζει να μου φαίνεται περίεργο να χρησιμοποιεί το ταμείο και να της ζητάει λεφτά το ίδιο το νοσοκομείο. Εκτος κι αν το δημόσιο καλύπτει μόνο ένα ποσό για την εξωσωματική και όχι όλο. Αυτό μπορεί να παίζει. Μπερδευόμαστε μήπως επειδή το ίκα καλύπτει όλη τη διαδικασία και κολλήσαμε όλες μας σε αυτό;

Χρησιμοποίησε το ταμείο της ή απλά ρώτησε ποιες είναι οι τιμές; Συνεχίζει να μου φαίνεται περίεργο να χρησιμοποιεί το ταμείο και να της ζητάει λεφτά το ίδιο το νοσοκομείο. Εκτος κι αν το δημόσιο καλύπτει μόνο ένα ποσό για την εξωσωματική και όχι όλο. Αυτό μπορεί να παίζει. Μπερδευόμαστε μήπως επειδή το ίκα καλύπτει όλη τη διαδικασία και κολλήσαμε όλες μας σε αυτό;

Ε τώρα τι να πω! Σου λέω έκανε ήδη μια σπερματέγχυση εκεί και πλήρωσε 300 ευρώ! Όσο πληρώνουμε κι έξω. Ξέρεις εσύ κανέναν που έχει ασφάλεια δημοσίου και να μην το λέει; Δεν την έχω για χαζή! Κι αυτή κι ο άντρας της εκπ/κοί είναι.

Αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο. :-P

Ε τώρα τι να πω! Σου λέω έκανε ήδη μια σπερματέγχυση εκεί και πλήρωσε 300 ευρώ! Όσο πληρώνουμε κι έξω. Ξέρεις εσύ κανέναν που έχει ασφάλεια δημοσίου και να μην το λέει; Δεν την έχω για χαζή! Κι αυτή κι ο άντρας της εκπ/κοί είναι.

Αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο. :-P

Εντάξει βρε, μην βαράς!!! Μία υπόθεση έκανα. Προφανώς, μολονότι εκπαιδευτικός, δεν δίνει εύκολα να καταλάβουν οι άλλοι τι εννοεί...η Πυθία!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...