Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπισκοτο απο ποτε (οχι λιωμενο)

elenik

Recommended Posts

το μασημα ειναι θεμα εκπαιδευσης και οχι αριθμος δοντιων.μην ανυσηχεις.εμεις 12μηνων ειχαμε 2 και μεχρι πριν ενα μηνα ειχε μονο 6 δοντια (τωρα 11:p)και τα τρωει ολα κανονικα.αν φοβασαι ομως κοβε εσυ μπουκιτσες πχ ενα αχλαδι και δινε το σιγα σιγα.

Μα γιαυτο το λεω οτι σκεφτομαι οτι ισως ειναι καιρος να μαθει κοβει και να μασουλαει. Αλλα επειδη εχει τα δοντια φοβομαστε μην κοψει κανα κομματι και πνιγει. Γιαυτο το αναβαλλουμε.

Y9MXp3.png

Διαφημίσεις

να σου πω την αληθεια και εγω φοβομουν στην αρχη και τον κοιταγα καλα καλα.ηταν πολυ αστειο με δυο δοντακια να καταβροχθιζει ενα μπιστοτακι.

μπορουν ανετα να φανε οτι τους αρεσει σε γευση;)

• 1 month later...

Και εγώ της έδωσα μπισκοτάκια όταν ακόμα είχε 2-3 δοντάκια. Τις πρώτες δυο φορές πήγε να πνιγεί αλλά μετά έμαθε και όταν έκοβε μεγάλο κομμάτι το έβγαζε από το στόμα της πριν το μασήσει και το έκοβε σε μικρότερα κομματάκια!Όσον αφορά τη ζάχαρη στην αρχή το σκέφτηκα αλλά μετά θεώρησα ότι δεν βλάπτουν 1-2 μπισκοτάκια την ημέρα, και κατά προτίμηση σπιτικά. Βέβαια με το που ανακάλυψε τις ρυζογκοφρέτες έπαψε να ενδιαφέρεται για μπισκότα και γενικότερα για οτιδήποτε γλυκό! Τώρα που είναι 15 μηνών δεν τρώει σχεδόν καθόλου ζάχαρη (μόνο όταν τις δινουν μπισκοτάκι οι γιαγιάδες της) και φυσικά δεν έχει δοκιμάσει ΚΑΘΟΛΟΥ σοκολάτα!

Πάντως νομίζω πως την δικιά μου την βοήθησε πολύ η εξάσκηση του να τρώει μόνη της μιας που από 12 μηνών κάθεται στο καρεκλάκι της και τρώει με τα χεράκια της τα πάντα (εκτός φυσικά από σούπες!!!)

Άνοιξη έχει η καρδιά εσένα σαν κοιτά...

• 8 months later...

όχι.. εγώ της έδινα από 6.5 μηνών. Αυτά μετο σάλιο μαλακώνουν και γίνονται κρέμα. Δεν είναι σκληρό όπως τα μιράντα. Και δεν μπορούσε να κόψει κομμάτι. Απλά έξυνε τα ούλα της. Τα συνιστώ άφοβα.

as1cHjB-M3-1110MTA3NzdkfDA2MGR8RXZlbGluYQ.gif

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με τη meg. Όντως, αυτά λιώνουν πάρα πολύ κι εγώ τέτοια έδινα στον μικρό γι'αυτόν τον λόγο. (λιώνουν τόσο πολύ, που πάντα γινόταν χάλια, χέρια, ρούχα, καρεκλάκι κλπ :P) Δεν υπάρχει φόβος. Το μόνο που έκανα εγώ, είναι τον πρώτο καιρό ειδικά, μέχρι να βεβαιωθώ ότι το παιδί μασάει (ακόμα και με τα ούλα) και καταπίνει κανονικά, να κάθομαι πάντα δίπλα του. Δεν έφευγα απο το δωμάτιο ούτε λεπτό.;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Συμφωνώ με τη meg. Όντως, αυτά λιώνουν πάρα πολύ κι εγώ τέτοια έδινα στον μικρό γι'αυτόν τον λόγο. (λιώνουν τόσο πολύ, που πάντα γινόταν χάλια, χέρια, ρούχα, καρεκλάκι κλπ :P) Δεν υπάρχει φόβος. Το μόνο που έκανα εγώ, είναι τον πρώτο καιρό ειδικά, μέχρι να βεβαιωθώ ότι το παιδί μασάει (ακόμα και με τα ούλα) και καταπίνει κανονικά, να κάθομαι πάντα δίπλα του. Δεν έφευγα απο το δωμάτιο ούτε λεπτό.;)

συμφωνω!!!!!!

κ εμεις μπισκοτακι απο 7μιση μηνων με 2 δοντακια της nutricia μια χαρα. τωρα τρωμε τα παντα μεχρι κ φρυγανια κ παξιμαδι με 6 δοντια! δεν αλεθουμε εδω κ 2 μηνες ουτε τα φρουτα. πιστευω οτι δεν υπαρχει κανονας εχω δει μωρα με περισοτερα δοντια κ πνιγονται , αλλα αηδιαζουν με τα κοματτια. καποια ειναι πιο ετοιμα αλλα οχι. πιστευω οτι πρεπει να τους τα δινουμε με επιβλεψη κ να κρινουμε ποτε ειναι ετοιμα. ο δικος μου π.χ τα ''κουμανταρει'' πολυ καλα στο στομα του κ οταν κατι δεν το καταφερνει το φτυνει απο μονος του.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

εμεις δεν εχουμε δοντακια γιαυτο ρωταω αν ειναι ακινδυνα! ειδικα ρωταω για τα μπισκοτακια οδοντοφυιας που βρηκα τη συνταγη εδω στο forum,να δωσω στο μικρο μου???

7rdup2.png ΕΙΣΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!!

panoula, τα μπισκοτάκια που αναφέρεις δεν τα ξέρω, δεν τα έχω δοκιμάσει. Πάντως κι ο μικρός μου δεν είχε κανένα δόντι όταν ξεκινήσαμε τα μπισκοτάκια. ;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

μπορει καποια να παραθέσει την συνταγη με τα μπισκοτακια του φορουμ γιατι δεν την βρισκω? ευχαριστω προκαταβολικα.Εμένα ο γιος μου ειναι 9 μνω και τρωει περιπου σχεδον 2 μήνες μπισκοτα nutritsia τότε με 2 υποψίες δοντιων και τώρα με 4 δοντάκια μόνο κατω... αλλά δυστυχως τα φαγητα τα αλεθουμε και τα ''πίνουμε'' στο μπιμπερο δεν τρω ει τιποτα με κουταλι εκτος απο γιαουρτι και δεν ξερω πως να του το κοψω..εχω δοκιμασει τα παντα.

χαμογελάς κι ανθίζεις , άξιζε να ζήσω να σε δω .

Διαφημίσεις

μπορει καποια να παραθέσει την συνταγη με τα μπισκοτακια του φορουμ γιατι δεν την βρισκω? ευχαριστω προκαταβολικα.Εμένα ο γιος μου ειναι 9 μνω και τρωει περιπου σχεδον 2 μήνες μπισκοτα nutritsia τότε με 2 υποψίες δοντιων και τώρα με 4 δοντάκια μόνο κατω... αλλά δυστυχως τα φαγητα τα αλεθουμε και τα ''πίνουμε'' στο μπιμπερο δεν τρω ει τιποτα με κουταλι εκτος απο γιαουρτι και δεν ξερω πως να του το κοψω..εχω δοκιμασει τα παντα.

Kαλημερα, ειναι στις συνταγες τις παρεας και θα τα βρεις αν ψαξεις για μπισκοτακια οδοντοφυιας ,μια κοπελα εδω μεσα ειχε αντικαταστησει την φαριν λακτε με κρεμα βιολογικη και το νερο με φυσικο χυμο πορτοκαλι. Αν ψαξεις στο google θα στα βγαλει κατευθειαν;).

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 1 month later...

και εγω εδωσα 2 φορες μπισκοτακι οδοντοφυιας.

με μανια μου εσπρωχνε το χερι μεσα στο στομα του για το μπισκοτακι

σε μια φαση ομως αφου μαλακωσε εκοψε κομματι σχετικα μεγαλο

το πηρα κατευθειαν και το υπολοιπο το πεταξα

εγω τρομαξα η ετσι γινετε?πιστευα οτι δεν μπορει να το καταπιει και ας ειναι μαλακο και το πηρα αμεσως

και αρχισαν τα κλαματα!!!:rolleyes:

εχουμε 2 δοντακια

Διαφημίσεις

Εμένα κλείνει αύριο το 10ο μήνα, έχει 8 δόντια και πριν 20 μέρες που δοκίμασα να του δώσω της nutricia έκοψε το μισό, αγχώθηκα και του το πήρα! Και κόρα φοβάμαι να του δώσω και γενικά το φαγητό του πάντα αλοιφή το κάνω μην τύχει κανένα κομματάκι. Πρέπει να ξεπεράσω αυτό το φόβο, αλλά έχει ήδη πολλά δοντάκια και πρέπει να κάνω την αρχή!

Δεν είναι το μπισκότο το θέμα, αλλά να μάθει φυσικά να ακονίζει τα δοντάκια του σε τροφές και όχι στο δέρμα μου:?!!

Co8Lp3.png

QkL2p3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

εμενα βρε παιδια ειναι 11 μηνων και δεν εχει κανενα δοντι τι να του δωσω? δοκιμασα μπισκοτακια nutricia αλλα μολις κοβοταν λιγο κομματι πνιγοταν και εβγαζε τη γλωσσα του και καλα σα να κανει εμετο. ετσι μου κανει και οταν δεν ειναι πολυ καλα λιωμενο το φαγητο. και φοβαμαι ετσι οπως κανει μη μου πνιγει κι ολας. μπορω να ξεκινησω με τπτ αλλο πχ ψωμι η' μπανανα?

Από 7 μηνών έδωσα και στα 2 μου παιδιά ψωμί (κορα όμως, όχι ψίχα) και μπισκότο μιράντα (όχι κάθε ημέρα). Μια χαρά τα μασουλούσαν σιγα σιγά. Ειδικά την κόρα του ψωμιού. Η κόρη μου έβγαλε το 1ο δόντι 10 μηνών περίπου.

εμενα βρε παιδια ειναι 11 μηνων και δεν εχει κανενα δοντι τι να του δωσω? δοκιμασα μπισκοτακια nutricia αλλα μολις κοβοταν λιγο κομματι πνιγοταν και εβγαζε τη γλωσσα του και καλα σα να κανει εμετο. ετσι μου κανει και οταν δεν ειναι πολυ καλα λιωμενο το φαγητο. και φοβαμαι ετσι οπως κανει μη μου πνιγει κι ολας. μπορω να ξεκινησω με τπτ αλλο πχ ψωμι η' μπανανα?

Δώσε την κάτω κόρα του ψωμιού. Τρίβεται πιο δύσκολα απ΄οτι το πάνω μέρος και μέχρι να το μουλιάσει θα περάσει λίγη ώρα. Μετά πάρτο και δωσ' του ένα άλλο κομματάκι να ασχολείται. Καλό θα ήταν όταν δίνεις ψωμάκι ή μπισκότο να είσαι εκεί μην τυχόν και πνιγεί.

Αν θέλεις μπορείς να κάνεις και την παρακάτω συνταγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpiskota-odontofiias.html

Έτσι θα΄χει και κάτι να ασχολείται και θα ακονίζει τα ουλάκια του.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...