Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μπισκοτο απο ποτε (οχι λιωμενο)

elenik

Recommended Posts

Ο παιδιατρος μου ειπε οτι μπορουμε να του δινουμε μπισκοτακι στο χερι πια . Εχει 2 δοντακια.

Μηπως ειναι νωρις? Τρεμω μην πνιγει.Δοκιμασα μια φορα και το εβαλε μεχρι την μεση και ακονιζε. Τρομαξα και το πηρα και το ελιωνα στο νερο πριν :oops::?

Εσεις ποτε τους δωσατε? Στα ποσα δοντια?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Η δική μας παιδίατρος μας το είπε όταν ήμασταν 8 μηνών. Εϊχαμε τέσσερα δόντια. Την πρώτη φορά έβαλε το μισό στο στόμα... Είπα να το παίξω ήρεμη, αλλά μετά από λίγο ακούστηκε ένα κρατς, η μικρή ενθουσιάστηκε τρελά με το θόρυβο και βρέθηκε με ένα τεράστιο κομμάτι μπισκότο στο στόμα. Εννοείται πως της το πήρα. Από τότε έκανε καιρό να ξαναφάει. Κρατούσε από ένα στο κάθε χέρι και τα πήγαινε βόλτες μέσα στο σπίτι. Τώρα έχει μερικές μέρες που τα τρώει κανονικά. Είναι και μεγάλη κοπέλα άλλωστε!

eNortjK1UjI2NLYwUrIGXDASmQKd38.png

5,5 μηνων..τα nutricia μονο που ειναι αρκετα σκληρα με συνεχη παρακολουθηση βεβαια κ αντικατασταση μολις ψιλολιωσει..επισης εχει στο forum μια συνταγη για μπισκοτακια "βραχους" με φαριν λακτε τα οποια πραγματικα δεν σπανε με τ ι π ο τ α!!!τα μιραντα δεν τα προτιμω γιατι λιωνουν στο λεπτο..

MkhCp3.png

Α, ναι. Ξέχασα να το γράψω. Κ εμείς της nutricia παίρνουμε. Πάντα τρώει υπό την επίβλεψή μας (είμαι πάρα πολύ φοβιτσιάρα), αλλά πλέον της το αφήνουμε όσο και μα μαλακώσει γιατί μπορεί κ το τρώει... Αρχίζει πλεόν να αποκτά συναίσθηση του τι μπορεί να καταπιεί και τι όχι. Οποιοδήποτε κομμάτι της είναι πολύ μεγάλο το βγάζει με τη γλώσσα.

Annalu, δε φοβόσουν χωρίς δόντια; Εμείς είχαμε δύο δόντια πάνω και δύο κάτω, αλλά έτρεμε η ψυχή μου στην αρχη...

eNortjK1UjI2NLYwUrIGXDASmQKd38.png

Διαφημίσεις

τα μιραντα δεν τα προτιμω γιατι λιωνουν στο λεπτο..
Εγω παλι ελεγα αν βρω το κουραγιο να το δοκιμασω να ειναι με μιραντα που οσο να ναι θα εχει λιωσει και λιγο (οτι θα το κοψει ειναι γεγονος). Απλα μηπως να το εχει κανει λιγο νιανια πριν ειναι το σκεπτικο μου.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

κι εμεις εχει κανενα μηνα που τα ξεκινησαμε. Οταν κοψει μεγαλο κομματι το φτυνει απο μονη της αλλα λιωνουν τοσο γρηγορα που νομιζω ειναι ακίνδυνα. Βεβαια παντα υπο την επιβλεψη μας. Μας βολεψαν παντως γιατι πινουμε κι εμεις κανεναν καφέ σαν ανθρωποι στην καφετερια όσο η Βασιλική μασουλάει το μπισκοτάκι της!

κορίτσια εγώ της δίνω και λίγο ψωμάκι και μασουλάει έξω στην ταβέρνα...το κάνει νιανιά όμως και μετά το καταπίνει..και έχουμε τέσσερα δόντια μόνο..

και αποθηλασε επιτελους!

κορίτσια εγώ της δίνω και λίγο ψωμάκι και μασουλάει έξω στην ταβέρνα...το κάνει νιανιά όμως και μετά το καταπίνει..και έχουμε τέσσερα δόντια μόνο..

κι εμενα η γιατρός μου ειπε να της δινω κόρα άλλα κανα δυο φορές στραβοκατάπιε και κατατρόμαξα. της δινω που και που αλλα τα ματια μου δεκατέσσερα τα εχω!

Εμείς τρώμε εδώ και κανά μήνα και δεν έχουμε κανένα δόντι!!!! Τρώμε τα μιράντα που λιώνουν και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Μέχρι και ροδάκινο έφαγε πριν ένα μήνα! Τώρα πως τρώει μόνο με τα ούλα της αυτό δε το ξέρω αλλά γενικά όσο φοβάσαι, το παιδί δε μαθαίνει ποτέ να μασάει.

Το μπισκότο και το ψωμί είναι ο μόνος τρόπος να κάτσει 5 λεπτά στο πάρκο της!!!

Διαφημίσεις

Α, ναι. Ξέχασα να το γράψω. Κ εμείς της nutricia παίρνουμε. Πάντα τρώει υπό την επίβλεψή μας (είμαι πάρα πολύ φοβιτσιάρα), αλλά πλέον της το αφήνουμε όσο και μα μαλακώσει γιατί μπορεί κ το τρώει... Αρχίζει πλεόν να αποκτά συναίσθηση του τι μπορεί να καταπιεί και τι όχι. Οποιοδήποτε κομμάτι της είναι πολύ μεγάλο το βγάζει με τη γλώσσα.

Annalu, δε φοβόσουν χωρίς δόντια; Εμείς είχαμε δύο δόντια πάνω και δύο κάτω, αλλά έτρεμε η ψυχή μου στην αρχη...

ετρεμα αλλα του αρεσε παρα πολυ κ ετσι απλα ημουν διπλα του σε ετοιμοτητα!κανα δυο φορες μαλιστα του ανοιξα με το ζορι το στομα οταν καταφερε να σπασει κ να...αποθηκευσει το μισο μπισκοτακι!η κορα ψωμιου οπως ειπαν κ τα κοριτσια ειναι πιο ανθεκτικη παντως!

MkhCp3.png

• 7 months later...

θέλω να επαναφέρω ξανά αυτό το θέμα και να μου πείτε κι εσείς πότε δώσατε για πρώτη φορά μπισκοτάκι και ψωμάκι στα μικρά σας?σε ποια ηλικία?στο ψωμάκι δίνετε μόνο την κόρα και μπισκότα είναι καλύτερα αυτα που λίωνουν εύκολα όπως τα μιράντα ή αυτά που είναι πιο σκληρούτσικα όπως τα nutricia?εμένα η μικρή μου είναι 5 1/2 μηνών και δεν έχουμε ακόμα δοντάκια..θέλω απλά να ξέρω πότε ξεκινάμε να τους δίνουμε μπισκότο και ψωμάκι.

ευχαριστώ!

Εμείς προτιμούσαμε τα πιο τραγανά. Με τα μαλακά, έβαζε μεγάλη ποσότητα στο στόμα και μουλιάζοντας ψευτο-πνιγόταν. Δεν κινδύνευε αλλά όλο με το μάτι γουρλωμένο ήταν. Ενώ με τα τραγανά... έκοβε μικρά ψιχουλάκια και τα κατέφερνε καλύτερα.

Το ίδιο και με το ψωμί. Προτιμούσαμε να δίνουμε κάποια γωνίτσα με κόρα και λίγη ψίχα. Με σκέτη ψίχα όμως.... δυσκολευόταν.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

ο γιατρος μας ειπε αρχικα 7μισι μηνων σε τριμματα μεσα στη φρουτοκρεμα. "παπαριαζουν" (συγνωμη δε ξερω πως αλλιως να το πω) και ειναι λιγοτερο επικινδυνα για να πνιγει. Στο χερι μονο του θα το δωσεις μονο οταν κρινεις εσυ πως ειναι ασφαλες. εγω αργησα σχετικα γιατι το βαζε ολο λιγο λιγο μεσα στο στομα και στο τελος μπουκωμενη προσπαθουσε να καταπιει και πνιγοτανε, κ στο τελος απο το ζορι της εκανε εμετο ( γενικα οταν πνιγεται με κατι αυτο κανει).

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Εμείς είμαστε 8 μηνών και δεν έχω δώσει ακόμα ... γιατί να δώσω αφού δεν έχουν καμία αξία στην διατροφή τους όσο για το ακόνισμα...ψωμάκι σικάλεως. Τα παραλέω? Έχει τρομάξει το μάτι μου από τα υπερβαρα παιδιά και τα εθισμένα στην ζάχαρη.

Διαφημίσεις

εμεις ειμαστε αδυνατουλια. δε της εδινα καθε μερα κ ενα δυο πτι μπερ μονο τριμμενα. τωρα στα 2μισι μπορει μια μερα να φαει 10 κ μετα για 1 μηνα καθολου! στη μικρη θιαρχισω σε 15 μερες...

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Της εδωσα οταν ενδιαφερθηκε εκεινη να φαει μονο ψωμι και αυτο ηταν 14-15 μηνων επειδη εβλεπε εμενα και τον πατερα της να τρωει. Μπισκοτο εχει φαει 1/4 πριν 3 μερες και ακομα το μετανιωνω. Γλυκα δεν της δινω καθολου.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

εμεις ξεκινησαμε στους οχτωμιση μηνες με ενα δοντι κατω.με τα νουτριτσια ξεκινησα και εγω αλλα μετα εδινα μιραντα γιατι ειναι πιο μαλακα και λιωνουν κατευθειαν με τοσα σαλια που ειχε το μωρο απο την οδοντοφυια,οπως της εδινα και ψωμακι στο χερι παντα κορα με λιγη ψιχα αλλα με το που λιωνανε στα χερια της η τελειωνανε της τα επαιρνα απο το χερι.τωρα ειμαστε σχεδον ενος ετους με τεσσερα δοντακια και τρωμε και το τελευταιο κομματι.εννοειται οτι το παρακολουθεις παντα οταν τρωει κατι.:P:p:p

Κι εμείς ξεκινήσαμε 8 μηνών με δύο δοντάκια.Τα μπισκότα τα φτιάχνω εγώ, με λίγη ζαχαρίτσα και χυμό πορτοκάλι, καθότι είμαστε αλλεργικές στο γάλα.Πάντως μιια χαρά τα πήγε από την αρχή.Βέβαια ήμουν πάνω από το κεφάλι της.Όπως είπε και μια κοπέλα όταν έκοβε μεγάλο κομμάτι το έφτυνε μόνη της.Εγώ τώρα πια της δίνω και βρασμένο καρότο και μασουλάει γιατί είμαστε και ολίγον αφράτες, να μην τρώμε συνέχεια μπισκότα.

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

Εμείς είμαστε 8 μηνών και δεν έχω δώσει ακόμα ... γιατί να δώσω αφού δεν έχουν καμία αξία στην διατροφή τους όσο για το ακόνισμα...ψωμάκι σικάλεως. Τα παραλέω? Έχει τρομάξει το μάτι μου από τα υπερβαρα παιδιά και τα εθισμένα στην ζάχαρη.

Μια χαρά τα λες!!

Φυσικά το μπισκότο δε χρειάζεται να είναι στοιχείο της καθημερινής διατροφής! Ένα στο τόσο... και κυρίως για το ακόνισμα... ψωμί.. ή καμιά πιτούλα κτλ...

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑΜΗΝ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΑΚΟΜΗ.ΟΥΤΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ....ΨΩΜΑΚΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΛΕΤΕ?ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ 8ο ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΑΛΑΚΙΑ ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΑΚΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΙΠΙΛΙΖΕΙ.ΙΣΩΣ ΤΟ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩς ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ???ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΙΑ ΟΙ ΚΡΕΜΕΣ ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΛΠ ΣΚΕΤΗ ΧΗΜΕΙΑ.

Εμεις κοριτσια παρολο που εχουμε 8 δοντια και ειμαστε 12 ½ μηνων δεν εχουμε μασουλησει τιποτα (ουτε ψωμι ουτε μπισκοτο). Εχω αγχος και ο αντρας μου λεει να το αφησουμε ακομα. Αλλα από την άλλη σκεφτομαι ποτε θα μαθει να μασουλαει. Δεν είναι καιρος??

Y9MXp3.png

συμφωνω μαζι σου εμας εφαγε μπισκοτακι μιραντα περιπου 1 ετους.

για ακονισμα μια χαρα ειναι το καροτακι-σαν κουνελακι:P

Εμεις κοριτσια παρολο που εχουμε 8 δοντια και ειμαστε 12 ½ μηνων δεν εχουμε μασουλησει τιποτα (ουτε ψωμι ουτε μπισκοτο). Εχω αγχος και ο αντρας μου λεει να το αφησουμε ακομα. Αλλα από την άλλη σκεφτομαι ποτε θα μαθει να μασουλαει. Δεν είναι καιρος??

το μασημα ειναι θεμα εκπαιδευσης και οχι αριθμος δοντιων.μην ανυσηχεις.εμεις 12μηνων ειχαμε 2 και μεχρι πριν ενα μηνα ειχε μονο 6 δοντια (τωρα 11:p)και τα τρωει ολα κανονικα.αν φοβασαι ομως κοβε εσυ μπουκιτσες πχ ενα αχλαδι και δινε το σιγα σιγα.