Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φρουτόκρεμα - οι καλύτεροι συνδυασμοί φρούτων.

melita

Recommended Posts

τρώει βρώμη από τον 7ο μήνα. σε λίγο καιρό που θα κλείσουμε και τον 8ο θα δώσω μείγμα δημητριακών, musli. θα το ψάξω λίγο ακόμα και με την παιδίατρο, αν και ... τα διάβασες.... είναι Πρύτανης στα βιολογικά!

πάντως ρυζάλευρο και βρώμη τα τσακίζει!είναι φαγανούλα!

για το μούσλι έχω ακούσει ότι τα μωρά κάνουν σαν παλαβά. όταν δοκιμάσουμε θα σου πω. Παρασκευή έχουμε επίσκεψη στην παιδίατρο, να δούμε πως πάμε.

φιλιά.

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Αχ τι καλά που περιγράφετε φαγητάκια και φρουτάκια που τρώνε τα πλασματάκια σας, γιατί ο δικός μου (μπαίνει στον 10ο εντός ημερών) ενώ ήταν φαγανός και ορεξάτος εδώ και 10 ημέρες μετά από μια ίωση με πυρετό (αιφνίδιο αξάνθημα), σταμάτησε να τρώει. Τα φρούτα που τα έτρωγε 3-3 τώρα 3 κουταλιές κι αυτές με το ζόρι. Το φαγητό πάλι μια από τα ίδια. Ο παιδίατρος λεέι ότι φταίνε τα ούλα που προσπαθεί να βγάλει δόντια, ξέρετε αλλά για πόσο. Έχω σκάσει τόσες μέρες, μια η ταλαιπωρία του και μια η αφαγία του και σκέφτομαι μήπως κάτι κάνω λάθος? από φρουτάκια εκτός από πορτοκάλι και φράουλα που είδαμε ότι πείραζε λόγω ατοπικής του έδινα τα πάντα. Ιδίως μπανάνα και αβοκάντο σχεδόν καθημερινά. Από φαγητάκια επίσης του κάνω διάφορα (με εξαίρεση το χοιρινό και αρνίσιο κρέας) και του έχω δώσει και τραχανά (της μαμάς με πρόβειο γάλα) που διάβασα πιο πάνω ότι δεν αφήνουν νωρίς, εμένα τρελαινόταν όπως και να τον έκανα. Γενικώς εκτός από το βραδυνό γάλα που πίνει λίγο παραπάνω, προφανώς γιατί έχει λυσσάξει από την πείνα σήμερα έφαγε λίγη μπισκοτόκρεμα που ενώ ήμουν αντίθετη και δεν του είχα δώσει την ξεκίνησα, γιατί του έδωσε ο άντρας μου μπισκότα χτες και τα μασουλούσε με ευχαρίστηση. Θα μου ρέψει το παιδί μου και δεν ξέρω τι άλλο κόλπο και εναλλαγή να δοκιμάσω για να φάει τουλάχιστον λίγα φρουτάκια....έτοιμη φρουτόκρεμα δεν δοκιμάζω γιατί φοβάμαι μην μάθει στα συσκευασμένα και μετά είναι που δεν θα τρώει καθόλου. Έκαν την παραχώρηση με την μπισκοτόκρεμα γιατί με καταάγχωσε και ο άντρας μου...:(

Sofia 76 ακριβώς αυτήν την κατάσταση που περιγράφεις περνάμε κι εμείς τώρα!Το πρωί και το απόγευμα δεν θέλει να φάει πλέον τίποτε κι όλα αυτά εντελώς ξαφνικά!Μόνο το μεσημέρι κάτι τσιμπάει.Έτρωγε σχεδόν τα πάντα,με τα φρούτα είχαμε θέμα αλλά με διάφορα κόλπα κάτι κάναμε.Τι μπορεί να έχει συμβεί;Σήμερα αγόρασα καρπούζι μήπως κι ανοίξει το στόμα της.Με τι φρούτα θα μπορούσα να το συνδυάσω;

Μανουλες μηπως φταιει η ζεστη και δεν τρωνε τα μωρακια σας? Συνηθως οταν ζεσταινονται ελαττωνεται η ορεξη τους!

Οσο για το καρπουζι εγω της το δινω σκετο, στο χερακι της, αφου το καθαρισω απο τα σπορακια. Βεβαια, της το δινω πολλες φορες το απογευμα αν μου παραπονεθει πως πειναει (λεγοντας συνεχεια "μαμ, μαμ") μετα το γιαουρτακι της. Γινεται χαλια βεβαια αλλα το καταευχαριστιεται!!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Αχ τι καλά που περιγράφετε φαγητάκια και φρουτάκια που τρώνε τα πλασματάκια σας, γιατί ο δικός μου (μπαίνει στον 10ο εντός ημερών) ενώ ήταν φαγανός και ορεξάτος εδώ και 10 ημέρες μετά από μια ίωση με πυρετό (αιφνίδιο αξάνθημα), σταμάτησε να τρώει. Τα φρούτα που τα έτρωγε 3-3 τώρα 3 κουταλιές κι αυτές με το ζόρι. Το φαγητό πάλι μια από τα ίδια. Ο παιδίατρος λεέι ότι φταίνε τα ούλα που προσπαθεί να βγάλει δόντια, ξέρετε αλλά για πόσο. Έχω σκάσει τόσες μέρες, μια η ταλαιπωρία του και μια η αφαγία του και σκέφτομαι μήπως κάτι κάνω λάθος? από φρουτάκια εκτός από πορτοκάλι και φράουλα που είδαμε ότι πείραζε λόγω ατοπικής του έδινα τα πάντα. Ιδίως μπανάνα και αβοκάντο σχεδόν καθημερινά. Από φαγητάκια επίσης του κάνω διάφορα (με εξαίρεση το χοιρινό και αρνίσιο κρέας) και του έχω δώσει και τραχανά (της μαμάς με πρόβειο γάλα) που διάβασα πιο πάνω ότι δεν αφήνουν νωρίς, εμένα τρελαινόταν όπως και να τον έκανα. Γενικώς εκτός από το βραδυνό γάλα που πίνει λίγο παραπάνω, προφανώς γιατί έχει λυσσάξει από την πείνα σήμερα έφαγε λίγη μπισκοτόκρεμα που ενώ ήμουν αντίθετη και δεν του είχα δώσει την ξεκίνησα, γιατί του έδωσε ο άντρας μου μπισκότα χτες και τα μασουλούσε με ευχαρίστηση. Θα μου ρέψει το παιδί μου και δεν ξέρω τι άλλο κόλπο και εναλλαγή να δοκιμάσω για να φάει τουλάχιστον λίγα φρουτάκια....έτοιμη φρουτόκρεμα δεν δοκιμάζω γιατί φοβάμαι μην μάθει στα συσκευασμένα και μετά είναι που δεν θα τρώει καθόλου. Έκαν την παραχώρηση με την μπισκοτόκρεμα γιατί με καταάγχωσε και ο άντρας μου...:(
γειά σου Σοφία μου!

πώς είστε με τον μικρό;:-(

μην συνεχίζεις την μπισκοτόκρεμα. είναι κρίμα να χάσει το ενδιαφέρον του για απλές γεύσεις άγλυκες. εύχομαι να ξαναβρεί το ρυθμό του το παιδί. παρατήρησε τη θερμοκρασία, όταν τον ταίζεις, όχι πάνω από 26.

εμένα η μικρή τρελαίνεται για κεράσια-1 ροδάκινο-1 αχλάδι- μισή μπανάνα!

αβοκάντο αν και έτρωγε με όρεξη, το σταματήσαμε γιατί της ερεθίζει το παπάκι.γι' αυτό και δεν δοκίμασε πορτοκάλι.

από βδομάδα θα της βάλω και βερύκοκο.

τα καρπούζια ακόμα δεν έχουν βγει, ή κάνω λάθος;

εδώ πάντως δεν έχουν, αλλιώς θα μου κουβαλούσε από μποστάνι ο μπαμπάς μου. ξέρει την αδυναμία μου, είναι κοινή.

Sofia αν φταινε τα δοντια τοτε το γιαουρτι που ειναι παγωμενο θα το τρωει με ευχαριστηση οπως και ενα παγωμενο φυσικο χυμο πορτοκαλιου. Δοκιμασε να φτιαχνεις τη φρουτοκρεμα με φρουτα απο το ψυγειο! αν καταφερεις και του δωσεις μια κουταλια μετα τρωει το υπολοιπο ή δε μπορεις να του δωσεις ουτε μια κουταλια;

δεν ξερω πως θα σου φανει αλλα εγω τον φυσαω στο προσωπο οπως τον εχω απεναντι μου, αυτο το ρευμα αερα του κοβει την ανασα χωρις ομως να του ειναι δυσαρεστο γιατι χαμογελαει, και τον κανει να ανοιγει διαπλατα το στομα για να παρει καλη αναπνοη. σε εκεινη τη φαση του δινω την πρωτη κουταλια. μετα το υπολοιπο το τρωει κανονικα αφου εχει δει οτι του αρεσει η γευση και αδικως εκανε κογξες! επισης βοηθα και το κολπο με την πιπιλα (δεν ξερω αν δινεις πιπιλα βεβαια) οπου κανεις οτι θα του δωσεις την πιπιλα και εκει που ανοιγει το στομα του χωνεις το κουταλι. αυτα ειναι για μωρα που αν φανε την πρωτη κουταλια τρωνε και το υπολοιπο!

δεν ξερω πως θα σου φανει αλλα εγω τον φυσαω στο προσωπο οπως τον εχω απεναντι μου, αυτο το ρευμα αερα του κοβει την ανασα χωρις ομως να του ειναι δυσαρεστο γιατι χαμογελαει, και τον κανει να ανοιγει διαπλατα το στομα για να παρει καλη αναπνοη. σε εκεινη τη φαση του δινω την πρωτη κουταλια. μετα το υπολοιπο το τρωει κανονικα αφου εχει δει οτι του αρεσει η γευση και αδικως εκανε κογξες! επισης βοηθα και το κολπο με την πιπιλα (δεν ξερω αν δινεις πιπιλα βεβαια) οπου κανεις οτι θα του δωσεις την πιπιλα και εκει που ανοιγει το στομα του χωνεις το κουταλι.

Είναι πολύ σημαντικό να δείχνεις από νωρίς στο παιδί σου τον πραγματικό σου εαυτό. Να του δείχνεις πόση αξιοπιστία έχεις, να του δείχνεις τι μπορεί να περιμένει από σένα: να το ξεγελάσεις, να το κοροϊδέψεις, να το εξαπατήσεις.

Σημασία έχει να περάσει το δικό σου, με οποιοδήποτε κόστος, έτσι έχεις την ικανοποίηση ότι κατάφερες να αντιμετωπίσεις τον μικρό τύραννο που τολμά να έχει και άποψη! Αν είναι δυνατόν!

Έτσι το παιδί εκπαιδεύεται σε αυτή τη συμπεριφορά και από πολύ μικρή ηλικία μπορεί να συμπεριφερθεί έτσι στους γονείς του και σε κάθε ενήλικα. Είναι ένας κώδικας συμπεριφοράς που τον συναντάμε συνέχεια, είναι αναμενόμενο να αναπαράγεται συνέχεια και τόσο νωρίς.

Είναι λυπηρό...:|

να προτείνω κάτι για τα φρουτάκια, που μπορεί να φανεί χρήσιμο στα φαγητά γενικώς;

η μικρή μου επειδή με βλέπει να τρώω πολλά φρούτα, πρωί και κυρίως απόγευμα, ξερογλείφεται κι απλώνει το χεράκι της να της δώσω. της έδωσα έτσι, χωρίς πολτοποίηση, αλλά μικρά κομμάτια, σχεδόν λιωμένα με τα δάχτυλα, το κεράσι, το βερύκοκο, αγγουράκι, ροδάκινο. ακόμα και αμέσως μετά την κρέμα την απογευματινή, που είναι χορτάτη.δηλαδή αν τρώς κι εσύ, μπορεί να ζηλέψει. εγώ το έκανα τυχαία και μ' άρεσε που τρώει ό,τι κι εγώ.

επίσης, όταν μου κάνει νάζια, κυρίως γιατί θέλει να τα κάνει όλα την ώρα που τρώει (σκέτο τσίρκο: το δεξί χεράκι κάνει κούπεπέ, το αριστερό χεράκι πιάνει το αριστερό πόδι και το τεντώνει ρυθμικά, κομανέτσι, ή πιάνει την σαλιάρα και την χώνει στη μουσούδα της ζωγραφίζοντάς το με φυσικές μπογιές της μάνας φύσης, τα πόδια κουνιούνται σαν προπέλες πέρα δώθε και η μπουμπού ενδιάμεσα ανοίγει το στόμα διάπλατα, που άντε να το πετύχεις με τόσο τράφικ!), έχω κι ένα άλλο κουταλάκι, όχι το δικό της και τρώω κι εγώ από τα φρούτα της ή τη σούπα της. είναι όντως τέλεια! κάνω ποσότητα, για να περισσεύει και για μένα. με την πρώτη κουταλιά που τρώω, συγκεντρώνεται σε μένα, στην κρέμα της, στο φαγητό. απλώνει το χέρι ζητώντας συνέχεια στο τάισμα και στρώνει η κατάσταση.

αλλά αν σφραγίσει το στόμα, σημαίνει τέλος ταϊσματος. εγώ το χάνω το παιχνίδι, αν κάνω τη βλακεία και η ώρα του ταϊσματος συμπέσει με την ώρα του φαγητού. δράμα. υπερισχύει ο ύπνος.

για τη ζέστη, κι εμένα η μπουμπού πίνει λιγότερο γάλα, αν η θερμοκρασία είναι 27.

επίσης εκεί που έτρωγε φρούτα 250 τώρα τρώει 220. μια χαρά είναι. κι εμείς τρώμε λιγότερο λόγω ζέστης. όπως εμείς, έτσι και τα μωρά.

ελπίζω να βοήθησα.

Διαφημίσεις

Κορίτσια εμένα τώρα έχει μέρες να φάει φρούτα και ούτε κακά της μπορεί να κάνει παρόλο που άρχισε να πίνει νερό.Τώρα δεν τρώει ούτε το μεσημεριανό της κι ακόμη δεν πιάσανε οι καύσωνες!:-(Το καλοκαίρι δηλαδή δεν τρώνε τα παιδάκια;Και με τα φρούτα δεν ξέρω τι να κάνω,πλέον ούτε να τα φτύσει.Της έχω δοκιμάσει τα πάντα σχεδόν....

Είναι πολύ σημαντικό να δείχνεις από νωρίς στο παιδί σου τον πραγματικό σου εαυτό. Να του δείχνεις πόση αξιοπιστία έχεις, να του δείχνεις τι μπορεί να περιμένει από σένα: να το ξεγελάσεις, να το κοροϊδέψεις, να το εξαπατήσεις.

Σημασία έχει να περάσει το δικό σου, με οποιοδήποτε κόστος, έτσι έχεις την ικανοποίηση ότι κατάφερες να αντιμετωπίσεις τον μικρό τύραννο που τολμά να έχει και άποψη! Αν είναι δυνατόν!

Έτσι το παιδί εκπαιδεύεται σε αυτή τη συμπεριφορά και από πολύ μικρή ηλικία μπορεί να συμπεριφερθεί έτσι στους γονείς του και σε κάθε ενήλικα. Είναι ένας κώδικας συμπεριφοράς που τον συναντάμε συνέχεια, είναι αναμενόμενο να αναπαράγεται συνέχεια και τόσο νωρίς.

αν ηθελα απλως να περασω το δικο μου θα προσπαθουσα να του το δωσω ολο με το ζορι. εμενα και οι δυο μου γιοι εχουν προβλημα καποιες φορες με την πρωτη κουταλια κι εκει χρησιμοποιω κολπα. αν οντως δε θελουν εννοειται οτι δε συνεχιζω δεν ειμαι τυπος που ταιζω με το ζορι ουτε τρελαινομαι αν φανε μονο το μισο!!! ομως συνηθως οταν φανε μια κουταλια μετα τρωνε το υπολοιπο.

με οποιοδηποτε κοστος;;;;; δεν τα δερνω, δε τα βριζω, δεν τα μπουκωνω! δεν τα ταιζω με το ζορι! μιλαμε για την πρωτη κουταλια κι αυτο οταν τυχει και κανουν ναζια!

δε θεωρω τα παιδια μου μικρους τυραννους οποτε καλυτερα να μη πετας αυθαιρετα συμπερασματα για το πως βλεπω τα παιδια μου! ουτε αυτα τα κολπακια απευθυνονται σε μικρους τυραννους αλλα σε μωρα που μπορει για καποιο λογο να παρεξηγουν αυτο που περιεχει το κουταλι μεχρι να το γευτουν.

και πιστεψε με δε ξεγελιουνται ουτε κοροιδευονται. Άν οντως δε θελουν να φανε δεν τρωνε! τωρα γιατι η πρωτη κουταλια τους ειναι απεχθης υπαρχουν διαφοροι λογοι. να μη μιλαω και για τους δυο γιατι ο δευτερος ειναι μεγαλος και τρωει μονος του. ο μικρος μπορει να μη θελει να κατσει στο καθισμα του, μπορει να του φταινε τα ουλα του, μπορει να μη τον εμπνεει η μυρωδια. αν ομως οντως πειναει θα φαει αν οχι φυσικα δε ξεγελιεται θα το φτυσει και εφοσον δω οτι το φτυνει ξερω οτι δεν πεινα και σταματω.

τωρα αν εννοεις οτι θα μου κανει κολπα για να παρει αυτο που θελει οταν μεγαλωσει εγω δε βλεπω κατι τετοιο προς το παρον στο μεγαλυτερο παιδι ισως γιατι γενικοτερα δεν χρησιμοποιω κολπα ή μεθόδους εξαπάτησης για να κανει αυτο που πρεπει αλλα χρησιμοποιω τη μεθοδο της συμφωνιας, των εναλλακτικων επιλογων ή των ρητών απαγορεύσεων.

Κορίτσια εμένα τώρα έχει μέρες να φάει φρούτα και ούτε κακά της μπορεί να κάνει παρόλο που άρχισε να πίνει νερό.Τώρα δεν τρώει ούτε το μεσημεριανό της κι ακόμη δεν πιάσανε οι καύσωνες!:-(Το καλοκαίρι δηλαδή δεν τρώνε τα παιδάκια;Και με τα φρούτα δεν ξέρω τι να κάνω,πλέον ούτε να τα φτύσει.Της έχω δοκιμάσει τα πάντα σχεδόν....

αν της εξασφαλιζες ενα πιο δροσερο περιβαλλον;

η πρώτη κουταλιά δεν είναι ενδεικτική της όρεξης πάντως. περιμένεις λίγο και ξαναπροσπαθείς.

η αγαπούλα μου ενώ είναι φαγανούλα, τρώει τα πάντα, όλα, τις περισσότερες φορές στην πρώτη κουταλιά κάνει νάζια γυρίζοντας τα μουτράκια. μετά δεν πιάνεται. δεν την προλαβάινω.

έχω αρχίσει να υποθέτω ότι επειδή είμαστε απέναντι, κοντά η μία στην άλλη, περιμένει να κάνουμε κι άλλα πράγματα μαζί, εκτός από φαγητό. π.χ. παιχνίδι, γυμναστική, τραγούδι. δεν της κάνω το χατήρι, γιατί άλλο τραγούδι, άλλο φαγητό.

στη δεύτερη κουταλιά είναι αποφασισμένη να αδειάσει το το μπωλάκι σε χρόνο ρεκόρ!και το καταφέρνει.

είναι λαίμαργη και πολλές φορές ανοίγει το στόμα για την επόμενη κουταλιά, ενώ δεν κατάπιε καλά την προηγούμενη. εκεί πατάω φρένο. παλιότερα ανταποκρινόμουν στη λαιμαργία της και της έδινα γρήγορα το κουταλάκι. μετά το σκέφτηκα ότι δεν της διδάσκω σωστά τη διαδικασία.

Αχ κορίτσια ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις σας! θα δοκιμάσω πολλά ακόμη δεν το βάζω κάτω παρ' όλο που ο άντρας μου λέει εντάξει έκανες τα πάντα μην σκας, εγώ νομίζω ότι σίγουρα θα βρω τον τρόπο και την φόρμουλα να ξανατρώει το παιδί κανονικά. Δεν είμαι υστερική απλά μιλάω για νορμάλ ποσότητα, εξάλλου και στις καμπύλες ανάπτυξης δεν είμαστε παραπάνω, αλλά κανονικά. Να σας πω ότι συνεχίζουμε να μην τρώμε όπως παλιά αλλά τουλάχιστον αυξήσαμε τις κουταλιές σε 5-6 και αυτό γιατί έκανα ότι του δίνω νερό άνοιγε το στόμα και εριχνα τη κρέμα ή το φαγητό. Σίγουρα φταίνε τα ουλάκια που πονάκια γιατί δόντι δεν λέι να εμφανιστεί ακόμη και οπωσδήποτε επιβαρύνει και η ζέστη. Ξεκινήσαμε το καρπουζάκι που δείχνει να του αρέσει αλλά και πάλι δεν θέλει πολύ παρά λίγο με το χεράκι του ίσα-ίσα να το ευχαριστιέται. Τα αχλάδια και τα μήλα που μας άρεσαν δεν τα παίρνουμε πλέον λόγω εποχής και τα ροδάκινα μας φέρνουν εκζέματα, οπότε είμαστε κάπως περιορισμένοι από άποψη φρούτων. Με έχει σώσει το αβοκάντο διότι χάρη στην υφή του κάνει την κρέμα πιο λιπαρή και μόνο όταν προσθέτω αβοκάντο έχει πιθανότητες να φάει κάπως περισσότερο, μην φανταστείτε καμιά 10 κουταλιές που γι' αυτόν ήταν η αρχή όταν ξεκίνησε τα φρούτα. Δυστυχώς ξεκινήσαμε την Δευτέρα βρεφικό και λέω δυστυχώς διότι αν με εμένα να κάνω καραγκιοζιλίκια δεν τρώει, φανταστείτε εκεί τι έχει να γίνει, εν πάσει περιπτώσει θα προσαρμοστούμε και σε αυτό. Κάποια με ρώτησε για την ίωση που είχε, σορυ δεν ανατρέχω πάνω να δω ποια είναι, πάντως έχω να απαντήσω ότι μετά τον πυρετό εμφάνισε για 3 μέρες εξανθήματα κόκκινα και πολλά σε όλο το σώμα, αρχικά πίσω από αυτιά και στο πρόσωπο μετά σώμα και πόδια εκτός από χεράκια. Εφυγε από μόνο του , ήταν το λεγόμενο αιφνίδιο εξάνθημα και το μόνο που βάζαμε ήταν μια ενυδατική κρέμα της mustela (stelatopia) η οποία αποδείχτηκε πολύ καλή. Αυτά εν ολίγοις! Είμαι λοιπόν της γνώμης ότι επιμένουμε και κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να είμαστε σίγουρες ότι δεν θα ξεμάθουν από τις γεύσεις που πρέπει να φάνε, όπως τα φρουτάκια έστω και με 2-3 κουταλιές με το ζόρι. Προσωπικά θα προτιμούσα να τρώει περισσότερο φρούτα παρά φαί και γι'αυτό του έδινα δυο φορές την ημέρα και καθόλου κρέμα του εμπορίου. Το άλλαξα πλέον γιατί πέσανε όλοι να με φάνε και επειδή το γιαουρτάκι δεν του αρέσει καθόλου από την αρχή με διάφορες εναλλαγές το δοκίμασα αλλά το τρώει μόνο όταν προσθέτω στην έτοιμη κρέμα κουταλιές. Έστω κι έτσι στη δεδομένη φάση είμαι ικανοποιημένη.

Διαφημίσεις

KALAMARAKI τώρα είδα τις ερωτήσεις πιο καλά γιατί λόγω βιασύνης τα κάνω όλα στο γρήγορο, σόρυ. Είχαμε πυρετό και δέκατα 4-5 ημέρες με αποκορύφωμα 38,8. Δεν κοιμόταν δεν έτρωγε φυσικά, ούτε καν γάλα, συνεχώς ήτσν μές την γκρίνια το καημένο, -λογικο εννοείται- και μετά τα εξανθήματα. Ελπίζω να μην περν΄ς παρόμοια κατάσταση και ρωτάς....ε??

• 2 εβδομάδες μετά...

σημερα ξεκιναμε φρουτοκρεμα...πρεπει να της δωσω πολυ λιγο οπως μου ειπε η γιατρος η οσο θελει?δεν θαναι η πρωτη της επαφη με τα φρουτα αφου απο νωρις της εδινα και πιπιλιζε διαφορα για τη γευση...τι φρουτα να βαλω?απαντηστε μου(σε μιση ωρα πρεπει να τη φτιαξω!

καλημέρα! καλή αρχή!

ξεκινάς με φρούτα εποχής, δηλαδή ροδάκινο ώριμο, όχι ξινό, ξεφλουδισμένο ή με λίγη μπανάνα, που είναι όλο το χρόνο. να προτιμάς βιολογικά φρούτα.

και το βερύκοκο είναι στην εποχή του. όποιο πιστεύεις ότι θα φάει πιο ευχάριστα. ξεκινάς με ένα και δίνεις τόσο όσο θέλει. μπορεί να στραβομουτσουνιάσει με την πρώτη κουταλιά, αλλά μην πτοείσαι. έχει να κάνει με τη συνήθεια του μπιμπερό, που το έχει μάθει και θα δυσκολευτεί να καταλάβει γιατί πρέπει να χορτάσει με άλλον τρόπο. με ευχάριστο τρόπο, παρατηρώντας τα μάτια του όταν το ταϊζεις προσπάθησε να συγχρονιστείτε! το κουταλάκι να το βάζεις σχεδόν κάθετα και μη βιάζεσαι να το πάρεις από το στόμα του, άστο να το γλείψει!

καλή όρεξη!

Καλημέρα σου , κ μεις σήμερ ξέκινησαμε φρουτόκρεμα μήλο άχλαδι κ μπάνανα!

Κ το έφαγε μια χάρα ήθελε κ άλλο άλλα η παιδίατρος είπε μόνο μια κουτάλιτσα!Παντως μπορω να πω οτι τας αρεσε παρα πολυ κ ηταν η πρωτη της επαφη με οτιδηπουε αλλο εκτος γαλατακι της μαμας κ χαμομηλακι!

Καλη επιτυχια σας εύχομαι!!!

Φιλικα Ιωάννα

Μια χαρα κοριτσια!!!μολις τελειωσαμε!της εφτιαξα μπανανα κ λιγο μηλο,δεν της εδωσα μια κουταλιτσα αλλα 5-6!το προβλημα ηταν οτι ηθελε κ αλλο και δεν ηθελε γαλα με τιποτα!

με το κουταλι δεν ειχε προβλημα αφου τρωει βανιλια κατι μερες τωρα!ξερετε κατι...?με εκνευριζει αφανταστα που ο καθε παιδιατρος λεει τα δικα του!

Καλησπέρα κοριτσια!

Καλά και νόστιμα όλα αυτά αλλά απο πότε σας επέτρεψε η παιδίατρος να τα ξεκινήσετε?

Εμάς μας λέει μετα τον πέμπτο και όταν την ρώτησα για το ριζάλευρο μου είπε οτι τα βγάζουν για εμπορικούς λόγους. Ανυπομονώ να γνωρίσει ο μπουλούκος μας καινούριες γεύσεις!! :lol::lol:

Στις 26/2/2010 ηρθε στην ζωη ο γιοκας μου! Στις 11/4/2011 ηρθε και η κορουλα μου!

Δεν καταλαβαινω τι ακριβως κρινεις;;; Την προσπαθεια μιας μαμας να δωσει φρουτοκρεμα στο μωρο της που ειναι απο τα πιο υγιεινα και θρεπτικα γευματα;;; Δεν το ταιζει και με το ζορι, ουτε το δερνει...Προσπαθει να του αποσπασει λιγο την προσοχη του απο το παιχνιδι ή απο οτιδηποτε το απασχολει ή το ενοχλει εκεινη τη στιγμη, για να φαει. Αυτο ειναι λυπηρο;;; Δεν ειμαστε με τα καλα μας μου φαινεται...

Καλησπέρα κοριτσια!

Καλά και νόστιμα όλα αυτά αλλά απο πότε σας επέτρεψε η παιδίατρος να τα ξεκινήσετε?

Εμάς μας λέει μετα τον πέμπτο και όταν την ρώτησα για το ριζάλευρο μου είπε οτι τα βγάζουν για εμπορικούς λόγους. Ανυπομονώ να γνωρίσει ο μπουλούκος μας καινούριες γεύσεις!! :lol::lol:

Καλησπερα...Απο τον 5ο ξεκινησαμε φρουτοκρεμα και κρεμα βανιλια εμεις. Γιατι καλε οχι βανιλια;;; Ειναι νοστιμοτατη...Καλο ειναι να δοκιμαζουν διαφορες γευσεις...Καλη αρχη σας ευχομαι...Πλησιαζετε!!!!

κορίτσια το μήλο και το αχλάδι είναι εκτός εποχής. ζητήστε από τους παιδιάτρους σας να τα αντικαταστήσετε με άλλα εποχής.

η κρέμα βανίλια είναι άχρηστη τροφή για τα μωρά με παρενέργειες.

το να έχουμε την υπομονή να διδάξουμε στα μωρά τον τρόπο να τρώνε, π.χ. να μην βιάζονται, να τρώνε τόσο ώστε να χορταίνουν, όχι παραπάνω, το να κατανοήσουμε τις γευστικές τους προτιμήσεις, είναι πολύ βασικά για τη σχέση μας με το μωρό, αλλά και μάθημα ζωής για εμάς τις μανούλες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...