Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα!Ένω έκανα αποχή απο προιόντα με γλουτένη,για 6 μήνες είπα να ξαναδοκιμάσω..Δυστυχώς η mayer έδειξε ασθενώς θετική...Ξέρετε τί σημαίνει αυτό?δεν πρέπει να ξαναφάω σιτάρι?Ηαλήθεια είναι οτι έχω κουραστεί...απο τη δίαιτα..

στη mayer εντοπιστηκε αιμα.δεν υπαρχει ασθενως θετικη.υπαρχει αιμα η δεν υπαρχει καθολου...ανεξαρτητα απο την ποσοτητα.μην στεναχωριεσαι κ κανε κουραγιο.εσυ θα ξαναφας συντομα σιταρι...το θεμα ειναι το μωρακι σου να ειναι καλα!δοκιμασες τισςεναλακτικες λυσεις?πχ να φτιαξεις ψωμακι απο προιοντα χωρις γλουτενη?να δοκιμασεις τα μακαρονια απο ρυζι...αν το τρωτε φυσικα!:-D

Ασβεστιο εχει και ο μαιντανός οποτε μπορεις να κανει μαιντανοσαλατα και το πρασινο τσαι.

εδω και δυο μερες ο μπεμπης κανει κακά με πολη βλενη και νερουλα 10 φορες τη μερα. Κολλαω να παρω και την παιδίατρο γιατι την εχω πρήξει αυτες τις μέρες. Λετε να ειναι κατι σοβαρό ή οφειλεται στην αλεργία;

να καλεσεις τη γιατρο σου!αν ενοχληθει να αλλαξει ειδικοτητα:P.μην περιμενεις να αφυδατωθει το μωρακι .10 φορες κ 2 μερες κ στη ζεστη....καλυτερη η προληψη παρα να τρεχουμε στο παρα πεντε...ειτε ειναι απο την αλλεργια ειτε απο καποια ιωση δεν εχει σημασια.αν ησουν γιατρος θα το αντιμετωπιζες μονη σου κ δεν θα χρειζοσουν καποιον αλλο:lol:

ωχ κατάλαβα.

μιλάμε για ...τρελή απόλαυση δηλαδή!

άσχετο, γεννήσαμε με 1 μέρα διαφορά!

Δεν σου λέω τίποτα! Πάρτυ έκανα :P Τι χαρά μπορεί να σου δώσει ένα μπρόκολο!

Ταυράκια κι εσείς ε? Να μας ζήσουν!

Ασβεστιο εχει και ο μαιντανός οποτε μπορεις να κανει μαιντανοσαλατα και το πρασινο τσαι.

εδω και δυο μερες ο μπεμπης κανει κακά με πολη βλενη και νερουλα 10 φορες τη μερα. Κολλαω να παρω και την παιδίατρο γιατι την εχω πρήξει αυτες τις μέρες. Λετε να ειναι κατι σοβαρό ή οφειλεται στην αλεργία;

Νομίζω ότι ο μαινδανός ελαττώνει την παραγωγή. Κάποιος που ξέρει σιγουρα, ας με επιβεβαιώσει, μην λέω και βλακείες.

Συμφωνώ με την Ελενίτσα! Πάρε το γιατρό άμεσα, και θήλαζε πιο συχνά για να μην αφυδατωθεί. Όντως μπορεί να είναι ιωσούλα, εκτός κι έφαγες κάτι ύποπτο. Για σκέψου... Νομίζω κάνατε πρόσφατα κάποιο εμβόλιο? Μήπως είναι και από αυτό? Μην αγχώνεσαι, θα περάσει!

Περαστικά!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ο μαιντανος΄ή ο δυοσμος μειωνουν τη παραγωγη. Δεν μπορω και εγω να θυμηθω ποιο απο τα δυο.

Ξερετε αν η σοδα( σκονη που χρησιμοποιουμε στα γλυκα) εχει γλουτενη? Νομιζω οτι καπου ειχα διαβασει οτι δεν εχει γλουτενη και μπορουμε να τη χρησιμοποιησουμε αντι για μπεικιν παουντερ.Ισχυει?

Διαφημίσεις

Ο μαιντανος΄ή ο δυοσμος μειωνουν τη παραγωγη. Δεν μπορω και εγω να θυμηθω ποιο απο τα δυο.

και τα δύο

Ξερετε αν η σοδα( σκονη που χρησιμοποιουμε στα γλυκα) εχει γλουτενη? Νομιζω οτι καπου ειχα διαβασει οτι δεν εχει γλουτενη και μπορουμε να τη χρησιμοποιησουμε αντι για μπεικιν παουντερ.Ισχυει?

Μπορεί να περιέχει ίχνη γλουτένης αν στην γραμμή παραγωγής παρασκευάζονται και προϊόντα με γλουτένη.

καλησπέρα σας!εχω καιρο να σας γραψω αλλα σας παρακολουθω σχεδον καθημερινα. εχω ενα προβλημα ακομα δεν τα εχουμε καταφερει με το φαγητο ουτε ενα γευμα δεν εχουμε αντικαταστησει.μονο μερικες κουταλιες 3-4(πατατα καροτο η ενα ενα και κολοκυθακι εχουμε δοκιμασει.φρουτο ειχαμε ξεκινησει για αρχη μηλο αργοτερα και λιγη μπανανα αλλα δεν τα τρωει.αγλαια θα ηθελα την συμβουλη σου!

στις 14 του μηνα κλεινουμε τον 8 και το βαρος μας ειναι 11.500!

ανησυχω λιγο για το ποτε θα φαμε επιτελους γιατι ξυπναει συνεχεια για να θηλασει και το βραδυ και με κουραζει λιγο.να πω οτι αιμα δεν εχουμε και σχεδον τρωω τα παντα.μονο μερικες φορες κανει συγκαμα και ελαχιστες φορες(οταν θα εχω φαει κατι τριχιτσες αιμα αλλα σπανια).τι να κανω;

και εχω και ολους να με ζαλιζουν ακομα και τον αντρα μου "δεν τρωει ακομα το παιδι,ποτε θα του δωσεις να φαει;ουτε νερο;και τα σχετικα και με αγχωνουν.η παιδιατρος μου ειπε να του βαλω πολλα λαχανικα μαζι και κρεας.

να πω οτι θελει να φαει ανοιγει το στομα του οταν θα φαω εγω κατι αλλα την κρεμα που του φτιαχνω δεν την πολυτρωει.τι κανω λαθος; πειτε μου την γνωμη σας!

Διαφημίσεις

εχω ενα προβλημα ακομα δεν τα εχουμε καταφερει με το φαγητο ουτε ενα γευμα δεν εχουμε αντικαταστησει.μονο μερικες κουταλιες 3-4(πατατα καροτο η ενα ενα και κολοκυθακι εχουμε δοκιμασει.φρουτο ειχαμε ξεκινησει για αρχη μηλο αργοτερα και λιγη μπανανα αλλα δεν τα τρωει.αγλαια θα ηθελα την συμβουλη σου!

στις 14 του μηνα κλεινουμε τον 8 και το βαρος μας ειναι 11.500!

ανησυχω λιγο για το ποτε θα φαμε επιτελους γιατι ξυπναει συνεχεια για να θηλασει και το βραδυ και με κουραζει λιγο.να πω οτι αιμα δεν εχουμε και σχεδον τρωω τα παντα.μονο μερικες φορες κανει συγκαμα και ελαχιστες φορες(οταν θα εχω φαει κατι τριχιτσες αιμα αλλα σπανια).τι να κανω;

Το βάρος σας είναι μία χαρά! Στις στέρεες θέλει υπομονή γιατί πολλά παιδιά αργούν να τις συνηθίσουν ή μπορεί να μην του αρέσει κάποια γεύση. Η γειτόνισσα μου πχ μόλις άλλαξε το χωριάτικο λάδι με λάδι s/m ο μικρός άρχισε να τρώει.. θέλει δοκιμές και από σένα και κυρίως υπομονή.

Αν θες να συνεχίσεις τον θηλασμό νομίζω ότι ένα ξύπνημα τη νύχτα θα το έχεις.

Κατά τα άλλα μην αγχώνεσαι. Αν δέχτηκε χωρίς αλλεργικό σύμπτωμα τα λαχανικά, μπορείς να προσθέσεις και κρέας (κοτόπουλο, αρνί ή κατσίκι) για να νοστιμήσει κιόλας και να πάρει και το κρέας του το παιδί. Μην περιμένεις όμως στην αρχή να τρώει ποσότητες.

Καλή επιτυχία σας (ελπίζω να βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα!)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

χα! Μη μου πεις ότι μένεις στο Ρετζίκι και βγούμε συμμαθήτριες!

Αν μένεις εκεί στείλε πμ!

Μένω στο Τριάδι... Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για την ανταπόκριση, να είσαι καλά και να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το γάλα, το γιαούρτι, τα τυριά είναι πλούσια σε ασβέστιο. Ένα φλιτζάνι γάλα περιέχει 300 mg ασβεστίου.

Αυτά τα έχω καταργήσει....

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, τα λάχανα, η σόγια, το τυρί από σόγια, είναι επίσης καλές πηγές ασβεστίου. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένου σπανακιού περιέχει 100 mg ασβεστίου ενώ η ισοδύναμη ποσότητα μπρόκολου περιέχει 45 mg.

Το μπρόκολο είναι εκτός εποχής όπως και το λάχανο. Το τυρί από σόγια και η σόγια δεν είναι τροφές κατάλληλες για θηλασμό. Άρα μας μένει το σπανάκι, που πόσο σπανάκι να φάει ένας άνθρωπος για να καλύψει τις ανάγκες του σε ασβέστιο?

Τα ψάρια και ιδιαίτερα ο σολομός, οι σαρδέλες ο τόνος, είναι πλούσια σε ασβέστιο. Μισό φλιτζάνι σολομού με κόκαλο σε κονσέρβα, περιέχει 1.160 mg ασβεστίου.

Ο σολομός είναι από τις τροφές που απαγορεύονται στην εγκυμοσύνη, δε θα διακυνδύνευα λοιπόν να φάω τώρα που θηλάζω. Σαρδέλλες όμως μπορώ να τρώω...

Τέλος οι ξηροί καρποί αποτελούν καλές πηγές ασβεστίου. Τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το σησάμι όπως επίσης και η ταχίνι περιέχουν ασβέστιο.

Φροντίζω να τρώω κριτσίνια με σουσάμι και αμύγδαλα και χαλβά που έχει ταχίνι, αλλά από ότι διαβάζω και οι ξηροί καρποί είναι αλλεργιογόνοι άρα είναι θέμα χρόνου να μου τα κόψουν κι αυτά.....

Κοινώς, μας έμεινε το σπανάκι και η σαρδέλλα... Αλλά πόσες φορές και σε τι ποσότητα να τα καταναλώσεις για να σε καλύψουν....

Α, ξέχασα να πω, η παιδίατρος μου είπε να τρώω πράσινα λαχανικά, ας μας πει όμως ποια είναι αυτά μέσα στο καλοκαίρι... Δεν ξέρω, αισθάνομαι ότι "βιάστηκε" να κατατάξει τη μπέμπα στα μωρά με αλλεργία. Παρεπιπτόντως, η μάγιερ κοπράνων βγήκε ασθενώς θετική.... άρα υπήρχε αίμα.

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Δεν ξέρω, αισθάνομαι ότι "βιάστηκε" να κατατάξει τη μπέμπα στα μωρά με αλλεργία. Παρεπιπτόντως, η μάγιερ κοπράνων βγήκε ασθενώς θετική.... άρα υπήρχε αίμα.

Κατά τη γνώμη σου, σε τι οφείλεται το αίμα, αν όχι σε αλλεργία;

ca.jpg

http://nettergr.typepad.com/veg/2006/11/post_3.html

Επίσης, τα βερύκοκκα , τα ξερά σύκα, τα όσπρια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο.

Ασβέστιο υπάρχει παντού. http://www.vegsoc.org/info/calcium.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

στη mayer εντοπιστηκε αιμα.δεν υπαρχει ασθενως θετικη.υπαρχει αιμα η δεν υπαρχει καθολου...

Και το δικό μας αποτέλεσμα στη Mayer γράφει "ασθενώς θετική".....

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Κατά τη γνώμη σου, σε τι οφείλεται το αίμα, αν όχι σε αλλεργία;

Έχω μία αίσθηση ότι ήταν αλλεργική αντίδραση στα φουντούκια που κατανάλωσα τις δύο προηγούμενες ημέρες πριν φανούν οι τριχίτσες από αίμα....

Πολύ χρήσιμος ο πίνακας με τις περιεκτικότητες ασβεστίου, να είσαι καλά!

Διαφημίσεις

Έχω μία αίσθηση ότι ήταν αλλεργική αντίδραση στα φουντούκια που κατανάλωσα τις δύο προηγούμενες ημέρες πριν φανούν οι τριχίτσες από αίμα....

Πολύ χρήσιμος ο πίνακας με τις περιεκτικότητες ασβεστίου, να είσαι καλά!

Τότε γιατί λες ότι η γιατρός βιάστηκε να κατατάξει την μπέμπα στα αλλεργικά παιδιά; Οποιοδήποτε σύμπτωμα μας χτυπάει καμπανάκι και παρακολουθούμε προσεκτικά. Αν σιγουρέψουμε οποιοδήποτε σύμπτωμα, τότε καλύτερα είναι να έχουμε μια συνολική "αντιαλλεργική" αντιμετώπιση αποφεύγοντας τα ισχυρώς αλλεργιογόνα και εκτοπίζοντας οτιδήποτε άλλο δείξει ότι επηρεάζει (όχι προληπτικά).

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εμας ο παιδιατρος(αλλαξα και πήγα σε αλλον) μας είπε οτι πιθανότητατα να μην εχει τελικα αλλεργια συμφωνα με το ιστορικο που του εδωσα. Και η ΓΟΠ να ειναι απλά ΓΟΠ και να μην οφείλετε σε αλλεργια. Σημερα ξεκινησα με τυρακι προβιο και βλέπουμε. Η διαρροια ειναι πιθανότατα ιωση.

Εμας ο παιδιατρος(αλλαξα και πήγα σε αλλον) μας είπε οτι πιθανότητατα να μην εχει τελικα αλλεργια συμφωνα με το ιστορικο που του εδωσα. Και η ΓΟΠ να ειναι απλά ΓΟΠ και να μην οφείλετε σε αλλεργια. Σημερα ξεκινησα με τυρακι προβιο και βλέπουμε. Η διαρροια ειναι πιθανότατα ιωση.

περαστικα στο μωρακι!!!!:P

Τότε γιατί λες ότι η γιατρός βιάστηκε να κατατάξει την μπέμπα στα αλλεργικά παιδιά; Οποιοδήποτε σύμπτωμα μας χτυπάει καμπανάκι και παρακολουθούμε προσεκτικά. Αν σιγουρέψουμε οποιοδήποτε σύμπτωμα, τότε καλύτερα είναι να έχουμε μια συνολική "αντιαλλεργική" αντιμετώπιση αποφεύγοντας τα ισχυρώς αλλεργιογόνα και εκτοπίζοντας οτιδήποτε άλλο δείξει ότι επηρεάζει (όχι προληπτικά).

Δεν τοποθετήθηκα σωστά, ήθελα να πω ότι ίσως βιαστήκαμε να κατηγορήσουμε τα γαλακτοκομικά.

Δεν έχω σπουδάσει γιατρός, απλά σκέφτομαι αν υπάρχει κάποια περίπτωση να μην είχε εκδηλωθεί αίμα στα κακάκια της αν εγώ δεν έτρωγα φουντούκια... Και το σκέφτηκα αυτό επειδή εκ των υστέρων διάβασα ότι οι ξηροί καρποί είναι αλλεργιογόνα τροφή.

Και αν δεχθώ αυτό που λέει ο γυναικολόγος μου ότι "στην ιατρική δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο", λέω μήπως, άδικα μπαίνει το μωρό σε αυτή τη διαδικασία.

Ωστόσο, αντιλαμβάνομαι πως είναι δύσκολο να το μάθουμε ακριβώς, μιας και στην ηλικία που είναι η μπέμπα, δεν μπορούμε να της κάνουμε εξετάσεις αλλεργίας.

Δεν είμαι καχύποπτη, πίστεψέ με. Νέα μαμά είμαι, με πολύ άγχος και άγνοια.

Παρεπιπτόντως, μιας και θηλάζεις από ότι βλέπω στο στίκερ σου, από τη στιγμή που μπήκα στη δίαιτα γαλακτοκομικών και μοσχαριού, τα κακάκια της είναι διαρκώς πράσινα και ορισμένες φορές σαν κόλλες. (Ενώ πριν τη δίαιτά μου, ήταν σαν μουστάρδα με σπόρια ασπρουλά). Δεν νομίζω να είναι υπερπαραγωγή, διότι φροντίζω και θηλάζω αρκετά από το ένα στήθος (δύο φορές) και μετά πάω στο άλλο... Σου έχει συμβεί?

Αρα υπαρχει αιμα.να μην μπλοκαρουμε σε ορολογιες.την ουσια θελουμε.

Το ξέρω πως υπάρχει αίμα, με πήρες λιγάκι στραβά! Απλά το έγραψα για να επιβεβαιώσω ότι το εργαστήριο το διατυπώνει με αυτόν τον τρόπο, δεν λέει "θετικό" ή "αρνητικό". Λέει "ασθενώς θετικό".

Το ξέρω πως υπάρχει αίμα, με πήρες λιγάκι στραβά! Απλά το έγραψα για να επιβεβαιώσω ότι το εργαστήριο το διατυπώνει με αυτόν τον τρόπο, δεν λέει "θετικό" ή "αρνητικό". Λέει "ασθενώς θετικό".

Και σε μένα η προτελευταία βγήκε ασθενως θετική. Μάλιστα μας είπαν ότι είχε τόσο ελάχιστη ποσότητα αίμα που φαινόταν οριακά και έκαναν 3 φορές την εξέταση για να βεβαιωθούν. Η επόμενη μαγιερ μας βγήκε αρνητική.

Εγώ πιστεύω ότι έχει σημασία το ασθενώς, γιατί άλλο να έχει μία βουλίτσα αίμα και άλλο να έχει ολόκληρες τριχίτσες. Βέβαια και πάλι αίμα είναι και καλό σίγουρα δεν είναι :-( αλλά δεν είναι και για τρελή στεναχώρια όπως με ένα γερό θετικό. Κάνω λάθος λέτε? :confused:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Magia_melissa, μη σε πιάνει πανικός. Ένας μήνας χωρίς γαλακτοκομικά δεν είναι τίποτα. Η γιατρός σου είπε να παίρνεις 3 ασβέστια τη μέρα γιατί μάλλον παίρνει καλή προμήθεια από την εταιρεία που βγάζει το ασβέστιο. Οπώς είδες στον πίνακα 10ο4 γραμμάρια αμύγδαλα περιέχουν 2πλασιο ασβέστιο από το γάλα. Δε θα σου τα κόψει κάνεις αν σε ένα μήνα υποχωρήσουν τα συμπτώματα αλλεργίας. Και τα πράσινα κακά με βλέννη (κόλλα όπως είπες) είναι σύμπτώμα αλλεργίας. Μπορείς αν θέλεις, για να σου φύγει και το άγχος να κάνεις μια μέτρηση ασβέσςτιου στο αίμα σου να δεις αν έχεις έλλειψη. Το μωρό παίρνει ασβέστιο από εσένα. Επίσης, βγαίνε και στον ήλιο βοηθάει τον οργανισμό μου να απορροφά καλύτερα το ασβέστιο από τις τροφές.

οχι fairys mam εχεις δικιο.μου το πε κ η παιδογαστρεντερολογος μου οτι θα κοβω φαγτηα μονο αν εχει αρκετο αιμα.αν εχει τριχιτσες ειπε να μην κοβω.αρα σιγουρα παιζει ρολο αν εχει πολυ η λιγο.φυσικα εμας μας σταματησε εντελως το αιμα.ενω πριν γινοταν χαμος...

κοριτσια καλημερα σας! στην ιδια κατασταση ειμαστε και εμεις ελαχιστες τελιτσες με αιμα ισα ισα που πρεπει να παρατηρησεις καλα την πανα.

αλλα εχουμε αλλο προβλημα εμεις κοκκινισμα ματιων και φαγουρα.τι ειναι αυτο;μας ειχε περασει πριν μια βδομαδα και σημερα παλι ειναι κατακοκκινα;τι τον πειραζει; κατι που εφαγα η κατι εξωτερικο;θα τρελαθω.με τα ομοιοπαθητικα που ειχαμε παρει μας βοηθησαν

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...