Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

κοριτσια γεια σας.το μωρακι μου εδω και 3 βραδυα ειναι πολυ ανησυχο και ξυπναει κλαιγοντας.αυτη η πρασοπιτα σιγουρα ειχε κατι σε γαλακτοκομικο.δεν εξηγειται αλλιως,γιατι σε αλλη περιπτωση η τριτη βραδυα ειναι καλυτερη οταν την εχει πειραξει κατι.φυσικα ειχαμε και αιμα στα κακα.αυτο ομως ειναι το λιγοτερο.αυτο που μου τη δινει ειναι που υποφερει.σημερα της εδψσα για δοκιμη ενα στοιχειακο γαλα.ηπιε λιγο και μετα αρχισε να παιζει.οταν αποφασισω να απογαλακτισω δεν μας βλεπω καλα.να δουμε τι θα πινει.κι οχι και τιποτε αλλο,ειναι και φαγανουλα.

Εφόσον είχατε θέμα με την πρασόπιτα, καλύτερα θα ήταν να περιμένεις για να δώσεις το στοιχειακό. Γιατί έτσι στην ουσία εισάγεις 2 νέες τροφές μαζί και δεν ξέρεις ποια την πειράζει και πόσο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα μωρακια ενοχλουνται οταν η μητερα τρωει γαλακτοκομικα ή τα πειραζει και η σογια στα νηστησιμα;(Για οσες θηλαζουν φυσικα)

Τα μωράκια που έχουν αλλεργία ενοχλούνται που έχουν αλλεργία ενοχλούνται πιθανότατα και από τη σόγια, το αυγό και τους ξηρούς καρπούς.. Καλό θα ήταν αν σου είπε ο γιατρός να κόψεις τα γαλακτοκομικά να κόψεις και τα παραπάνω για ένα μήνα..Αφού στρώσει το μωρό μπορείς αν θέλεις να δοκιμάσεις να εισάγεις μια μια από τις παραπάνω τροφές σε διάστημα 5-7 ημερών. Παρατηρείς το μωρό αν εκδηλώσει κάποιο αλλεργικό σύμπτωμα και αν όχι, συνεχίζεις κανονικά. (Τα λέω καλά κορίτσια;)

Θα σας ζαλίσω σήμερα..Μόλις διάβασα πως η σοκολάτα καθ'αυτή προκαλεί αλλεργία μόνο στο 2% του πληθυσμού! Τώρα που θα βρεί κανείς σοκολάτα χωρίς σόγια, ίχνη γάλακτος και ξηρών καρπών είναι άλλο θέμα.. Μπορούμε ίσως πιο έυκολα να βρούμε ένα τέτοιο κακάο. Έστω για ρόφημα. Αα! Επίσης στο κατάστημα βιολογικών μου είπαν πως υπάρχει γάλα αμυγδάλου.

Γεια σου Ελίνα! Όπως σου είπε και η Jen θα τα δει με μεγενθυντικο φακό. Εσύ με το μάτι δεν θα καταλάβεις και πολλά.. Και πρόσεχε να μην σου ιδρώσει πολύ τώρα με τις ζέστες. Δεν πρέπει να βραχούν.

Κάπου είχα διαβάσει εδώ ότι όταν βγαίνει θετικό το τεστ με τις σταγόνες πάει να πει ότι έχει τις igE αλλεργίες και επομένως είναι πιο επικίνδυνο να πάθει αλλεργικό σοκ. Ενώ τα πατσ δείχνουν τις non igE αλλεργίες' date=' που είναι δυσκολότερες να ανιχνευτούν, αλλά δεν έχουν κίνδυνο για αλλεργικό σοκ.

Όταν την δεις ρώτα την να ξέρεις με σιγουριά και να με διορθώσεις και μένα αν τα έχω καταλάβει λάθος![/quote']

δυστυχως το μην.σου το δα μετα που γυρισα οποτε δεν τη ρωτησα...λοιπον τα νεα μας απο τα πατσ ειναι οτι εχουμε εντονοτατη αλλεργια σε αυγο,θετικο κ το γαλα και η σογια κ τα σιτηρα,ασθενως θετικο το ρυζι κ οριακα θετικο στην πατατα...βαγγελιστρα μου:?:?:?

χεχε...το θεμα ειναι οτι αυγο κ γαλακτοκομικα τα χα κοψει εδω κ 4 μηνες κ γενικα εκανα τις σωστες κινησεις και επιβεβαιωθηκα...ας πουμε ειχα υποψια στο ρυζι αλλα σε μεγαλη ποσοτητα...

τωρα συζητησαμε και εχω μια εικονα στο πως πρεπει να λειτουργησω και τι να τρωω ενω ξερω και πως θα πορευτω με το διαιτολογιο του μικρου...

μου εδωσε μια καλη γκαμα φαγητων λαχανικων κ φρουτων που εγω δεν ετρωγα σχεδον καθολου ...τωρα σιγασιγα θα προσθετω κ θα παρατηρω...

δε θα τρωω αυγα,γαλακτοκομικα,,σογια,μοσχαρι αν κ δε βγηκε θετικος(πραγματα που ηδη ειχα κοψει)τωρα με το ρυζι θα το τρωω αλλα σε μικρες ποσοτητες,τα σιτηρα επισης.

μου πε παντως οτι ο μικρος θα δοκιμασει σιτηρα μετα το χρονο καλα για αυγο δεν το συζηταμε...

α η ρωτησα για το κεχρι που τρωω αλλα δεν ξερει καθολου γιαυτα...δημητριακο δεν ειναι?κανει να το τρωω ετσι?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Σ'ευχαριστω πολυ. Παντως η μικρη μου τις τελευταιες 3μερες εκδηλωνει πονακια και αερια κατα τις απογευματινες ωρες και δεν μπορω να καταλαβω αν φταιει κατι που τρωω ή αν απλα ειναι κολικοι γιατι σφιγγεται κιολας.. Κατα συνεπεια δεν μπορω να καταλαβω αν φταιει κατι στην διατροφη μου.. Η παιδιατρος δεν εχει αναφερει τιποτα για το γαλα και τετοια.. Παντως μονο λιγο τυρι τρωω το μεσημερι..

Μία με δύο φορές την ημέρα βγάζει από μία φορά γουλιές, αυτό θεωρείται ΓΟΠ? Επίσης, είχε κάποιες βλένες στα κακάκια της αλλά όχι πάντα... Τι εννοείς "ατοπική"?

Ευχαριστώ!

Εμένα έβγαζε σχεδόν σε κάθε γεύμα εμετό ή μεγάλες γουλιές. Και αυτό ήταν ανά περιόδους. Δλδ 5 μερες απλές γουλίτσες και μετά 10 μερες χάλια. Κάπως έτσι. Οι απλές γουλίτσες νομίζω είναι φυσιολογικές..

Και μένα είχε βλένες.

Ατοπική δερματατιδα εννοώ

Παιδιά εγώ τώρα σκέφτομαι σε δυο βδομάδες είναι να κάνουμε το 1ο εμβόλιο του μωρού. Φαντάζομαι πως αντενδείκνυται να το κάνουμε λόγω της αλλεργίας. Ελπίζω να συμφωνεί και ο παιδίατρος. Αν όχι, τι να κάνω;

Δεν θα συμφωνεί, θα αρχίσει να σου λέει για εγκεφαλίτιδες και ένα σωρό για να σε τρομοκρατήσει και μάλλον θα το πετύχει. Ενημερώσου από μόνη σου για να εόισαι σίγουρη για την απόφασή σου. Την ευθύνη του παιδιού σου την έχεις εσύ!

α η ρωτησα για το κεχρι που τρωω αλλα δεν ξερει καθολου γιαυτα...δημητριακο δεν ειναι?κανει να το τρωω ετσι?

Κριμα...:( εγώ άρησα να το γράψω!

Μπορείς να το δώσεις και στο ίδιο το μωρό γιατί δεν έχει γλουτένη. Μετά τον 7ο όμως!

που κανατε το τεστ για αλλεργιες και ποσο ειναι το παιδακι;

Σε αλλεργιολόγο μετά τους 6 μήνες και κάτι, για να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα. Εσένα πόσο είναι? Μήπως σου κάνει απλά κολικούς?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ειναι 2 μηνων.. Κολικοι θα'ναι απλα.. Εδωσες ντεπον για τους κολικους;

Αν είναι και συγκεκριμένη ώρα της ημέρας και μάλιστα απόγευμα - βράδυ κατά 99% είναι κολικοί. Μην ανησυχείς! Μπορείς να το βοηθήσεις με το να μην τρως πολύ βαριά φαγητά με μπαχαρικά, απεφευγε το κρεμμύδι και τα πάρα πολλά χόρτα. Θα περάσει μόλις διπλοσαραντήσει - όπως λένε.

Να μην δώσεις ντεπόν και κανένα φάρμακο για τους κολικούς! Εκτός αν είσαι της ομοιοπαθητικής, οπότε μπορεί να σου έδινε κάτι φυτικό για να το ανακουφίσει το μωρό. Τίποτα χημικό όμως! Κάποιοι δίνουν χαμομηλάκι, εγώ δεν έδωσα ούτε τέτοιο, μόνο θηλασμός.

Να σου ζήσει!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Παιδιά εγώ τώρα σκέφτομαι σε δυο βδομάδες είναι να κάνουμε το 1ο εμβόλιο του μωρού. Φαντάζομαι πως αντενδείκνυται να το κάνουμε λόγω της αλλεργίας. Ελπίζω να συμφωνεί και ο παιδίατρος. Αν όχι, τι να κάνω;

Υπάρχει ο παιδίατρος Βαγγέλης Αργυρίου στην Καβάλα. Μπορείς να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.

Για το παιδί σου ΕΣΥ αποφασίζεις πότε θα γίνει και αν θα γίνει. Δεν το αφήνεις έρμαιο στα χέρια κανενός.

Ο παιδίατρος και ο κάθε γιατρός έχουν μόνο ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ρόλο. Δεν έχουν εκτελεστική εξουσία, δεν είναι ούτε δικαστές, ούτε αστυνομικοί. Η δικαστική εξουσία περιορίζεται μόνο σε αυτούς στη χώρα μας.

Φοβάσαι να αναλάβεις την ευθύνη του παιδιού σου και προτιμάς να την έχει κάποιος άλλος; Αφήνεις το γιατρό να αποφασίζει για να μην σε κατηγορήσει κανείς για κάτι. Για να γλιτώσεις εσύ τις κατηγορίες προτιμάς να αποφασίζουν άλλοι για το παιδί σου.

Δεν δινω, ενας φιλος του ανδρα μου του ειπε οτι εδινε και μου εκανε εντιπωση. Ναι απογευμα προς βραδυ εχουμε ματς τις τελευταιες μερες.. Ομως την παιρνουμε αγκαλιτσα και μετα απο λιγο κουνημα της φευγουν τα αερια και ηρεμει.. Ευχαριστω για τις συμβουλες

Διαφημίσεις

Δυσκολεύτηκες να τα καταφέρεις, και ευτυχώς επέμεινες και τα κατάφερες και προσφέρεις στο παιδί σου το καλύτερο! Άραγε ακόμα και αν δεν μπορεί μετά το χρόνο να πιει φρέσκο αγελαδινό, μήπως μπορεί να πιει φρέσκο κατσικίσιο; Αλλεργία στο ένα δεν νομίζω να συνεπάγεται οπωσδήποτε αλλεργία και στο άλλο

;

Palladin σ΄ευχαριστώ πολύ, με έχεις βοηθήσει πολλές φορές και εσύ! Για το κατσικίσιο γάλα, ήδη το είπα στην παιδίατρο διότι εγώ κατσικίσιο του Όλυμπου έπινα κάθε πρωί, εδώ και ένα μήνα... Διάβασα ότι είναι και το κοντινότερο σε σύσταση στο μητρικό γάλα...

(Παρακολούθησε η μητέρα μου τον Απρίλιο ένα σεμινάριο για το αγελαδινό γάλα και τα παράγωγά του και τις δυσσάρεστες συνέπειες που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό και αποφάσισα να το γυρίσω σε κατσικίσιο και ήδη έκανα σκέψεις ότι όταν θα ερχόταν η ώρα να δώσω στην μπεμπούλα μου γάλα φρέσκο, θα έπαιρνα την ευθύνη να της δώσω κατσικίσιο αντί αγελαδινού...)

Η παιδίατρος λοιπόν μου απάντησε πως ακόμη και τα κατσικίσια του εμπορίου έχουν μέσα προσμίξεις αγελαδινού, οπότε να μην πίνω ούτε κατσικίσιο.. Εκτός μου είπε αν έχω τρόπο να βρω από κατσίκα απ΄αυθείας, δηλαδή από παραγωγό... Οπότε αν τότε της προτείνω να δώσω στο μωρό κατσικίσιο αντί υποαλλεργικής σκόνης όταν σταματήσω το θηλασμό, φαντάζομαι θα μου απαντήσει το ίδιο.

Βέβαια, θα κάνω τα πάντα για να βρω λύση... π.χ. αναρωτιέμαι, μήπως και βρω κάπου να πουλάνε γαλατάκι κατσίκας χωρίς προσμίξεις, δεν ξέρω, έχεις ακούσει κάτι εσύ ή κάποια άλλη κοπέλα? (Κατ΄αρχήν το θέλω για μένα όσο θηλάζω διότι παρόλο που έχω 4 ημέρες που έκοψα τα γαλακτοκομικά, δεν έχω πάρει ασβέστιο όπως μου είπε η παιδίατρος. Και κάτι θα πρέπει να κάνω και εγώ για πρόσληψη ασβεστίου, ειδικά εφ΄όσον θηλάζω... Με την ευκαιρία, δεν βρίσκω αυτή την έρευνα της Αγλαϊας για τη λήψη ασβεστίου, μπορείτε να με βοηθήσετε?

Ευχαριστώ πολύ-πολύ....

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Ασβέστιο μπορείς να πάρεις και απο λαχανικά όπως το μπρόκολο. Επίσης πολύ ασβέστιο έχει και το ταχίνι αλλα δεν ξέρω αν επιτρέπεται. Κι εγώ θέλω να δω την έρευνα της Αγλαίας για το ασβέστιο. Που θα πάει κάποιος θα μας ακούσει.. :)

Και κάτι θα πρέπει να κάνω και εγώ για πρόσληψη ασβεστίου, ειδικά εφ΄όσον θηλάζω... Με την ευκαιρία, δεν βρίσκω αυτή την έρευνα της Αγλαϊας για τη λήψη ασβεστίου, μπορείτε να με βοηθήσετε?

Ευχαριστώ πολύ-πολύ....

για το κατσικίσιο και τις προσμίξεις δεν ξέρω να πω την αλήθεια, αλλά εξαιρετική πηγή ασβεστίου είναι (εκτός από το κρέας και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά) τα ωμά αμύγδαλα και καρύδια, μουσκεμένα σε νερό για αρκετές ώρες, από το βράδυ ας πούμε.

jv42p3.png

DfUyp2.png

tselinkas ετσι ακριβως ειναι,οπως τα λες.

σημερα εκανα μαγιερ και βγηκε αρνητικη!:) συμαινει οτι παμε καλα! σε λιγες μερες θα δωσω βρωμη.

mavromataki αρχιζεις δουλεια και σκεφτεσαι να αποθηλασεις?ποσο ειναι το μωρακι σου?εννοειται οτι δεν θελει το αλλο γαλα!:-D;)

αγαπητη μου credo αρχιζω δουλεια σε 1 μηνα η οποια ειναι πολυ σκληρη.δυστυχως πολλες φορες και τωρα πολλες φορες με πιανουν ζαλαδες και αδυναμια και φοβαμαι οτι δεν θα μπορεσω να ανταπεξελθω.το μωρο μου ειναι 8,5 μηνων.δεν σκεφτομαι να αποθηλασω αμεσα,αλλα αν δω τα σκουρα θα το κανω.ολα εξαρτωνται απο τις δυναμεις μου.

Ο θηλασμός είναι δοκιμασμένη πρακτική εδώ και εκκατομύρια χρόνια και κανένα θηλαστικό δεν παίρνει συμπλήρωμα ασβεστίου.

Ο θηλασμός μειώνει τις πιθανότητες να εμφανιστεί οστεοπόρωση.

Αυτό συμβαίνει γιατί η οστεοπόρωση έχει σχέση με την έλειψη κινητικότητας του ασβεστίου που σημαίνει περιορισμένη αφομοίωση του ασβεστίου.

Τα άτομα που παθαίνουν οστεοπόρωση αφομοιώνουν ελάχιστο από το ασβέστιο που προσλαμβάνουν από τις τροφές.

Οι μητέρες που θηλάζουν για ένα χρόνο, στο τέλος του χρόνου έχουν μεγαλύτερη οστική μάζα από αυτή που είχαν πριν την εγκυμοσύνη.

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο οργανισμός αποβάλει φυσικά το ασβέστιο από τα νεφρά (με τα ούρα) ίσως για να αυξήσει τη δυνατότητα του οργανισμού να αφομοιώνει σίδηρο, μια και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι ανάγκες είναι αυξημένες. Γι αυτό είναι λάθος να χορηγείται στις εγκύους ασβέστιο. Οι έγκυες δεν έχουν τόσο αυξημένες ανάγκες σε ασβέστιο που να μην μπορούν να το προλάβουν από τις τροφές.

Οι φυσικές απώλειες του ασβεστίου συνεχίζονται και τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό. Στη συνέχεια, όσο ο θηλασμός συνεχίζεται, παρατηρείται αύξηση της οστικής μάζας που στο χρόνο φθάνει σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πριν την εγκυμοσύνη.

Οι μητέρες που ΔΕΝ θηλάζουν έχουν μικρότερη οστική μάζα ακόμη και αν παίρνουν συμπλήρωμα ασβεστίου. Το ίδιο ισχύει και για τις μητέρες που διακόπτουν το θηλασμό πριν τους 6 μήνες. Για τις μητέρες που θηλάζουν περισσότερο από 6 μήνες και λιγότερο από χρόνο δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία γιατί φαίνεται να αφομοιώνουν το ασβέστιο με διαφορετικό ρυθμό.

Επίσης οι μητέρες που θηλάζουν, συνήθως εμφανίζουν αμηνόρροια λόγω θηλασμού και αυτό σημαίνει μικρότερες απώλειες σε σίδηρο. Ακόμη και μητέρες με υποσιδηρική αναιμία, εμφανίζουν φυσιολογικά επίπεδα σιδήρου στη διάρκεια του θηλασμού.

Οι αιματολογικές εξετάσεις που δείχνουν την ανάγκη για συμπλήρωμα σιδήρου, είναι απλές και γίνονται από οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο. Μετά τη χορήγηση του σιδήρου οι εξετάσεις πρέπει να επανλαμβάνονται για να καθορίζεται η δόση με ακρίβεια.

Η χορήγηση συμπληρωμάτων προληπτικά δεν είναι ιατρική έννοια.

κοριτσια,για οσες το ζητησαν

Για το κατσικίσιο γάλα, ήδη το είπα στην παιδίατρο διότι εγώ κατσικίσιο του Όλυμπου έπινα κάθε πρωί, εδώ και ένα μήνα... Διάβασα ότι είναι και το κοντινότερο σε σύσταση στο μητρικό γάλα...

Πρόσεχε μόνο πολύ, γιατί από όσους έχουν αλλεργία στην πρωτείνη αγελαδινού, το 96% έχει και στο κατσικίσιο γάλα.

οταν εχουν αλεργια στο γαλα δεν κανουν εμβόλιο; Εμεις καναμε πριν μια εβδομάδα και ολα ειναι οκ.

Γενικότερα υπάρχουν θεωρίες ότι τα πολλά εμβόλια και μάλιστα σε υγιή βρέφη πριν συμπληρώσουν το 1ο έτος συνδέεται με τον αιφνίδιο θάνατο, με το σύνδρομο ταρακούνησης μέχρι θανάτου, με αυτισμό και κυρίως με μελλοντικά αυτοάνοσα νοσήματα.

Σχετικά με μωρά με αλλεργίες, οι εμβολιασμοί (πλην της φυματίωσης) στρέφουν το ανοσοποιητικό σύστημα υπέρ της παραγωγής Th1 λεμφοκυττάρων για την δημιουργία αντισωμάτων. Συγκεκριμένες κυτοκίνες των Th1 λεμφοκυττάρων κινητοποιούν την παραγωγή ανοσοσφαιρινών igE, των οποίων η αύξηση σχετίζεται με αλλεργικές καταστάσεις. (Η πηγή μου ήταν το άρθρο Οι εμβολιασμοί υπό επιστημονική κρίση του ιατρού Σ. Κυβέλλου). ΄

Επομένως αν το βρέφος που εμβολιαστεί μετά από κάποιο χρονκό διάστημα (σύντομο ή όχι) έχει έξαρση ατοπικής ή θετική μάγιερ ή κάποιο άλλο σύμπτωμα αλλεργίας, ο γονιός δεν θα κατηγορήσει το εμβόλιο, γιατί κανένας γιατρός δεν προειδοποιεί για αυτήν την σύνδεση... εκτός αν πας διαβασμένος, οπότε τότε θα στο παραδεχτούν.

Για μένα, το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να τονώσω το ανοσοποιητικό του παιδιού μου και αυτό δεν θα το καταφέρω με απανωτούς, πολυδύναμους εμβολιασμούς πριν το 1ο του έτος.

κοριτσια,για οσες το ζητησαν

Μπράβο βρε μαυροματάκι, δεν το έβρισκα πουθενά!

Λοιπόν και για του λόγου το αληθές θα σας πω τις δικές μου τιμές ασβεστίου, που θήλασα 9,5 μήνες

1/2009 8,8

10/2009 9,7

4/2010 8,8

χωρίς καθόλου συμπλήρωμα ασβεστίου μετά την γέννα και με την ειδική/γκεσταπική διατροφή 5,5 μήνες. Σκεφτείτε δλδ όσες θηλάσετε πάνω από χρόνο!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...